Na budalama se uvijek najviše zaradi

Budela plaćaju ceh
79 komentara

Zbog velike pameti u EU, Njemačkoj posebno, koja se sva pretrgla da čim više oružja isporuči Ukrajini, rastu cijene električne energije, cijene plina, cijene nafte.

Njemačka mašta o prestanku kupovine ruskog plina, Ukrajinci im zavrću pipe kad se sjete, rado bi kupovali američki peterostruko skuplji plin. Ali imaju problem.

Američki plin mora dolaziti LNG brodovima i plin se mora prekrcavati na LNG terminalima. Koliki LNG terminala ima Njemačka? Ni jedan. Nula.

Zato ima Velika Britanija koja ne zna što će s plinom, usput najjeftinijim u posljednjih 18 mjeseci. Preko plinovoda isporučuju plin Europi i trljaju ruke. Kako nemaju kud s plinom, upalili su sve plinske termoelektrane i do jučer su uvozili struju iz EU, sad izvoze toj istoj EU struju. Trljaju ruke. Broje pare.

Međutim tu nije kraj. Dok pišemo članak rublja ruši rekorde i jača u odnosu na američki dolar. Prije nešto više od dva mjeseca za 140 rublji, mogli ste dobiti 1 američki dolar. Danas za isti dolar treba izdvojiti duplo manje rublji tj. 62 rublje. Računica je jednostavna, Rusi su ojačali kupovnu moć u odnosu na američu robu i usluge za više od duplo.

Idemo pogledati cijenu plina. Početkom godine cijena plina iznosila je malo više od 4 dolara. Danas za istu količinu plina treba izdvojiti više od 8 dolara. Iznova Rusija uprihoduje duplo više novaca nego prije tri mjeseca za prodani plin, a ako svemu dodamo zaradu na tečaju rublje koja je svakoga dana sve jača, tada slobodno možemo ponoviti konstataciju iz našeg naslova: “na budalama se uvijek najviše zaradi”.

Korisni idioti
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CAN
1 godina prije

Ulje, plin i nafta…masna zarada.
Samo u zemlji Dembeliji(eu),počinje bal na jesen, i ne miriše mi na skori kraj.
Pitam se samo ,’ko će da pojede onu “skuhanu žabu” s početka priče?;)

1 godina prije

Nego zašto drugarica Elvira ojača ovako rublju ?!
Neko će još pomisliti da tako hoće da zezne ruski izvoz 😂…

Emiliano Zapata
1 godina prije

Promaseno. Ne radi se ovde o nikakvoj zaradi. Znaju oni svi da novci ne vrijede ali im je stalo da sacuvaju energente za svoje kabalisticko potomstvo , zato i rade depopulaciju jer ne zele da im ubuduce nekoliko desetaka milijardi ljudskih resursa potrosi sve na ogrev.

1 godina prije

Здравомислећи европски бизнисмени и индустријалци ускоро ће поставити на своје место политичаре “избезумљене од русофобије”. Rusko ministarstvo..
Eto dobre ponude !

1 godina prije

Sve je tako prosto….
Ali zaključali su komentiranje na svim MSM, osim za svoje, namještene, i sad lažu.
Lažu…
Lažu….
Neki dan bio sam na selu, gdje imam komad zemlje.
Porazgovarao sa komšijom, seljakom. I šta kaže?
Zar misle, da smo svi ludi? Hahahahahaha….

Max
1 godina prije

To je točno.

tihobl
1 godina prije

Anallenina genijalna zamisao je da Njemacka prestane da uvozi rusku naftu. Recimo da svabe uspiju od raznih nafti napraviti mjesavinu slicnu ural nafti i da uspiju tankerima dopremiti do obliznih luka onda imaju problem – nema naftovoda od luke do rafinerije. Morace prebacivati vozovima, a da bi zamjenili kolicine koje dobijaju od rusa trebace im kompozicija od 200 km svakog dana (i jedna u suprotnom pravcu).

Njena koleginica Usrulja je nasla rjesenje – nastampace 300 milijardi, za zelenu energiju kojom ce zamjenti uvoz is Rusije. Tih 300 milijardi potrosice se prije zime na razliku cijena uvoznih americkih energenata.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Najbolji naslov godine i moram priznati i sam spadam u subjekt ili bolje rečeno objekt naslova teksta ,mi Europljani ako to još jesmo a mi Balkanci posebno smo najizvaraniji narod u ovom dijelu svijeta,bojim se da ćemo plaćati opet ceh bjelosvjetskih pizdarija

tihobl
1 godina prije

Kijev i ostatak zapada danima slave pobjede kod Harkova. Nakon sto je Putin povukao rusku vojsku i nakon sto je izdao naredjenje da se ne gine bez potrebe, oko Harkova su ostala dva batoljona donbasovaca i to novoregrutovanog sastava. Povlacili su se pod pritiskom brojnih pojacanja koja su sitgla iz Kijeva, a na zapadu su se slavile velike pobjede nad rusima. Ukri su stigli blizu granice i poceli su granatirati sela preko granice. Rusi su strpljivo cekali da jedinice zelenskog izadju iz grada, da se nagomilaju, a onda ih je poklopila artiljerija na cistini, a danas je 3.500 ruskih vojnika uslo i pocistilo njive od legija pana Zelenskog. Bas me zanima da li ce se pan Zelenski i dalje hvaliti uspjesima kod Harokova. Rusi su bili stavili Harkov u okruzenje, a Nikolajev u poluokruzenje i spremali su se za juris na Azovstalj kad je Putin povukao rucnu. Naredio je povlacenje… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Europska komisija je na zatvorenoj sjednici razradila rješenje kako, bez kršenja europskih sankcija, uvoziti ruski plin plaćen u rubljama – Bloomberg

Cure i dečki u Bruxellesu mora da su ponosni što su uspjeli nadmudriti vlastite sankcije!

P.S.
“Ako ih uhvatite za jaja, njihova srca i umovi će vas slijediti.”
nepoznati mislilac

crodaemonx
1 godina prije

Mala opaska, tečaj od 140 rublji za 1 $ je bio kratkotrajni poremečaj, to je trajalo dosta kratko, predratni tečaj je mislim oko 75-85 rubalja za 1 $.

BTK
1 godina prije

Zato je piletina 120 kn/kg.

Raulko
1 godina prije

Previše ljudi smatra da su psihopati u biti ubojice ili osuđenici. Javnost nije obrazovana da vidi izvan društvenih stereotipa kako bi razumjela da psihopati mogu biti poduzetnici, političari, direktori i drugi uspješni pojedinci koji možda nikada neće vidjeti unutrašnjost zatvora.

– Dr. Robert Hare

1 godina prije

Gledajte dečki.
Švedska je bila 200 godina neutralna zemlja. To NEŠTO ZNAČI!
To je ukinula neka vlada, sa nekim procentima na izborima, BREZ MANDATA, da primi takve odluke, i NEMA NAČINA, da ljudstvo, itekako dezinformirano, ISPRAVI TO ODLUKU!
I šta vama ja još ovdje mogu da kažem.?
Uz takve TEKTONSKE POMAKE?
I sad ču na LOgično očekivati, da če se netko složiti?
Gdje je svjet spao…

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Ako je tako koliko će Hrvati zaraditi na Pljenkoviću von Anemičnom, on ne samo da je budalja on je super budalja.
Ako tome dodamo zaradu od Usrulje von der Lažljivice, joj mene 100 godina nikome neće trebati raditi, koliko je tek ona budalja.

Jednostavno receno
1 godina prije

Ja ne znam zašto od engleza kupovati skupi plin kada bugari kupuju jeftiniji od ruskog? Pa mogli bi malo i bugare. A što se tiće švaba to sam s kolegom diskutovo, stare švabe su spremne plaćati skuplje samo da se što više rusima našteti. E sada ćemo da vidimo upravo stižu podebljanje tj. poduplane čestitke za plin, sada ćemo da vidimo koliko su spremne.

łedeno doba
1 godina prije

nepopravljivi optimist geopolitike, naš poštovani Alerik, koji još vjeruje da postoje Njemačka, SAD, Zapad, Rusija..itd.. kao suverene države I da Rusija kao nema absolutno ništa s time, što je izbio rat u Ukrajini, (valjaa sam od sebe) i da nema ništa s time, što je sve gora kroza cijena, nestašica, inflacije, a uskoro i gladi… ali evo jučerašnjeg izvještaja iz mainstream medija… koji, zapravo možda i nehotice otkriva, trumanov šou ovog rata.. čak ne treba toliko čitati ni između redaka, da se to primjeti Europa u sve većoj dilemi: ‘Što ako Kijev doista pobijedi? Tek to bi mogao biti ogroman problem…‘; Neke zemlje potiho zagovaraju rješenje sukoba koje će Moskvi ‘sačuvati obraz‘? Nakon tjedana provedenih u brizi oko toga što će se dogoditi ako Rusija ‘pregazi’ Ukrajinu, zapadnoeuropski čelnici sada su zabrinuti što bi se moglo dogoditi ako Ukrajina doista pobijedi, piše utjecajni portal Politico. Nedavni uspjesi Ukrajine u potiskivanju… Čitaj više »

Za Hrvatsku
1 godina prije

Pametni msm i udruge švercera obraćaju se Hrvatima:

Nikad više neće biti jeftine energije!

zac
1 godina prije

crklatastatura,aliide,pusitekuracameri…

tihobl
1 godina prije

Putin napao Irak:

Džordž Buš Mlađi: „Rezultat je odsustvo kočnica i ravnoteže vlasti u Rusiji i odluka jednog čoveka da pokrene potpuno neopravdanu i brutalnu invaziju na Irak.“

Властимир
1 godina prije

Tako je uvek i bilo.”Ovce treba šišati”.

Otpornik
1 godina prije

Pitanje je samo tko su budale, EU političari ili mi građani koji ih trpimo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.