Na tajnoj lokaciji snimljeno ispaljivanje projektila zemlja-zrak koji štiti Moskvu (VIDEO)

Projektil koji štiti Moskvu
80 komentara

Već odavno Rusi rade na zaštiti glavnog grada Rusije. NATO im je pred vratima i uz pomoć Rumunjske i Poljske postavlja svoje raketne sustave koji mogu ugroziti Moskvu. Rumunji nemaju pojma što im se postavlja na njihov teritorij, dok su Poljaci puno pametniji i žele imati kontrolu nad svime. Instalacija novih projektila koji štite glavni grad Rusije je završena. Rusko Ministarstvo obrane objavilo je video snimku tajne lokacije i ispaljivanje projektila zemlja-zrak, a koji ima za cilju efikasno zaštiti Moskvu od drugih projektila. Radi se o sustavu pod nazivom A235 Nudolj, koji je zamjenio sustav A135 Amur i 2015. godini započeo dežurstvo. Ministarstvo obrane Rusije javlja da su testiranja završena i da Moskva može mirno spavati. Nadogradnjom postojećih radarskih sustava Don-2N, omogućeno je detektiranje objekata do 5 cm na distanci od 1000 kilometara. Ova udaljenost može biti još veća. Odgovorna osoba iz Ministarstva obrane Rusije, objašnjava da se radi o poboljšanju obrane na svim razinama.


Video snimku ispaljivanja projektila možete pogledati ovdje


Radar Don-2N 

Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
5 godine prije

Lokacija nije uopće tajna-poligon Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti blizu grada Ašuluka-poligon za ispitivanje antibalističkih sustava!

Ivo Lola
5 godine prije

Tko je ikada vidio probe ovakvog tipa naoružanja drugih država i drugih armija? Slabo, rijetko i nikako. A to što se Rusi ne skrivaju kao drugi i to pokazuju javno dokaz je da je rusko naoružanje superiorno u odnosu na sve druge, uvijek bilo i biti će.

čitalac
5 godine prije

Nije to tek neki “…projektil koji štiti Moskvu…” nego najnovija nadgradnja ABMS sistema koji štiti široko područje Moskve, odn. cijelu regiju.
Taj ABMS je postavljen 70-ih godina i bio je prvi i dugo jedini takav sistem na svijetu. Imao je ograničene mogućnosti a ovo sada je već, ako se dobro sjećam treća velika modernozacija sa raketama A-235 Nudol, koja za razliku od prethodnih ne nose nuklearnu glavu već kinetički uništavajau cilj – presretnu ga i zabiju u njega. Imaju neviđenu brzinu
Sistem je bez premca u svijetu

Ante
5 godine prije

Čitao sam o ovom radaru prije valjda pet godina, taj radar je pravo čudo tehnologije. Samo ja ne mogu navesti sve detalje iz tog članka jer ih se ne sjećam. Ali jednog detalja se dobro sjećam da su ga devedesetih amerikanci u suradnji sa rusima išli testirati. Ameri su u orbiti zemlje ispustili nekoliko kuglica promjera pet centimetar, kaže da je radar svaku kuglicu pojedinačno mogao pratiti bez problema. Amerikanci su imali u planu napraviti nekoliko ovakvih radara, ali su odustali, jer bi takvi radari bili znatno skuplji da su ih ameri išli raditi. Kao onaj F-35.

Galus 92
5 godine prije

Ma kakvih bre 5 santimetara na 1000 km!!*? Ovaj radar može detektirati komarca na 1000 km i razlikovati mužjaka od ženke!!!
Mislim, ako već slučajno dođe do izmjene projektila između RF i USA to se neće raditi iz Rumunije ili Poljske i tamošnjih raketnih instalacija nego većinom iz nuklearnih podmornica naoružanih Trajdentima i Bulavama, pa ne znam baš koliko bi ovaj NUDOL raketni sistem bio uspješan, a bolje je da to nikada i ne doznamo

fiveri
5 godine prije

Ovaj radar je samo dio kompleksa koji se u potpunosti aktivira kada periferne radarske stanice dadu potvrdu. Sistem je se sada nadogradjuje novim radarskim stanicama koje nadomijestaju stare koji su “ostali” u zemljama bivseg SSSR-a. Cijena jedne radarske stanice se krece preko 1 mil $, a osim sto kosta vrijeme izgradnje je jako dugo i krece se u dvije faze ovisno o tipu radara. (dvije vrste). Prije dvije godine je u potpunosti zavrsen radar u Kaljingradskoj oblasi, dok su u aziskome dijelu zavrsena jos dva i pustena u potpunu upotrebu krajem 2017. Trenutno se grade dva (Murmanska oblast i prema sjevernome polu-aziski dio). Nakon njih dolazi na red na novi radar na lokaciji postojecega na Krim-u. Vojska RF je trazila da se da se prekrije cijeli teritori , ali ih je Putin odbio kazavsi da ” ni Amerika nije u potpunosti zasticena”. razlog mozda lezi u tome sto treba zavrsiti… Čitaj više »

B.A.N.
5 godine prije

Nuklearni torpedo Andreja Sahareva je tip oružja koji neprijatelja odvraća od svake pomisli na bilo kakav napad. Uzalud projektili, radari, obrambeni štitovi, planovi o vođenju rata na tuđoj teritoriji, kada znaš da ne možeš spriječiti uništenje vlastitog doma. Amerika je nepomična meta pogodna za torpediranje sa istoka i sa zapada. Njihova svijest o tome je najbolja obrana.

kardinale
5 godine prije

Hoolywood je svemoguc. U sto vi vjerujete? Vasim ocima ili nama? Dream factory….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.