Najviši ukrajinski general najavljuje rekonstrukciju komandnog kadra

Zelenski i novi general Sirski
64 komentara

Nesposobnost brojnih lokalnih komandanata kriva je za nedavne loše performanse Kijeva na bojnom polju, posebno u Donbasu, gdje su se trupe te zemlje u posljednje vrijeme povlačile, smatra najviši ukrajinski general Alexandr Syrsky.

Pišući u subotu na Telegramu, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine rekao je da ostaje fokusiran na borbe koje su u toku u regionu. Napomenuo je da mu je trebalo tri dana da shvati zašto neke od kijevskih „brigada uspijevaju obuzdati neprijateljske napade i zadržati svoje položaje, dok druge ne“, uprkos tome što imaju otprilike istu količinu ljudstva i vojne opreme.

Prema generalu, koji je navodno dobio nadimak “mesar” od strane nekih od njegovih trupa zbog njegove navodne sklonosti da baca vojnike u besplodne napade, mnogo zavisi od iskustva komandanata brigada i njihove “sposobnosti da donose adekvatne i uravnotežene odluke. ”

Syrsky je rekao da je poslao specijaliste da pojačaju nekoliko neimenovanih problematičnih brigada i da pojačaju njihovu vojnu stručnost, dodajući da je donio odluku da se jedinice dodatno ojačaju vojnom opremom.

Međutim, nastavio je, “u nekim slučajevima, kada komandant ne kontroliše situaciju, a radnje i komande direktno ugrožavaju život i zdravlje podređenih, primoran sam da donosim kadrovske odluke”.

Generalovi komentari uslijedili su nakon što su ruske trupe prošlog mjeseca zauzele strateški grad u Donbasu Avdejevku, a Moskva je tvrdila da je povlačenje Kijeva postalo neorganizovani put sa velikim gubicima. Jako utvrđeni grad je na prvoj liniji fronta od 2014. godine i Ukrajina ga je često koristila za granatiranje Donjecka, uz brojne napade na civile.

Moskovske snage su kasnije proširile svoje osvajanje, zauzevši nekoliko manjih naselja zapadno od Avdejevke. U tom kontekstu, Bloomberg je, pozivajući se na izvore, ranije ove sedmice izvijestio da su ukrajinski zvaničnici zabrinuti da bi napad Rusije mogao dobiti zamah do ljeta ukoliko Kijev ne primi velike pošiljke municije sa Zapada.

U međuvremenu, i sam Syrsky je dobio unapređenje kao rezultat velike rekonstrukcije u vrhu u kojoj je smijenjen ukrajinski glavnokomandujući Valery Zaluzhny. Brojni medijski izvještaji sugeriraju da su Zalužni i ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski bili u sukobu oko vojne strategije, pri čemu je ukrajinski lider navodno gledao na generala veterana kao na potencijalnog političkog rivala.

rusijaSirskiukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Сирски ће променити команду једног броја бригада Оружаних снага Украјине.

Zanimljivo je da je ovu naredbi izdao preko Telegrama. Prije togfa naredbu za povlacenje iz Avdejevke izdao je preko FB kojeg niko ne prati.

tihobl
2 mjeseci prije

Наш извор је известио да су команданти бригаде послали писмо Зеленском са захтевом да врати Залужног, али је уместо дијалога са војском, Банкваја одлучила да организује чистке.

Наш извор у ОП је рекао да је Тарнавски остављен на свом положају упркос неуспеху летње противофанзиве и одбране Авдијевке из једног разлога: поштовао је сва упутства штаба и дуго је био у опозицији са Залужнијем.
Rezident

Zelenski je krenuo da pocisti sve zaluznijeve oficire (citaj proamericke) i da ih zamjene probritanski. Od probritanskih oficira najsposobniji je Sirski, pa sami skontajte kakav ce to pad biti u komandovanju.

tihobl
2 mjeseci prije

Авдеевка је само почетак нове офанзиве Руске Федерације, морамо се припремити за веће размере. Рат ће погодити све, рат ће трајати још дуго, – командант 3. специјалне бригаде „Макар“

tihobl
2 mjeseci prije

Француска нема довољно барута за производњу пројектила за Кијев – BFM TV

tihobl
2 mjeseci prije

Британци планирају да три ескадриле вишенаменских ловачких авиона Eurofighter Typhoon повуку из оперативне употребе пошто немају новца за њихову модернизацију и одржавање.

tihobl
2 mjeseci prije

Зеленски и Руте потписали безбедносни споразум између Украјине и Холандије
Документ укључује две милијарде евра војне помоћи Холандије ове године

tihobl
2 mjeseci prije

Телеграм одбија да ступи у контакт са украјинским властима. У таквим условима, блокирање ове друштвене мреже изгледа логично , рекао је шеф Комитета за слободу говора Врховне раде.

tihobl
2 mjeseci prije

Lovac na dronove:

Група руских инжењера направила је беспилотну летелицу-пресретач «Осоед» са мрежним бацачем! Избацивање мреже се дешава аутоматски на одређеној удаљености од 5-6 метара.

tihobl
2 mjeseci prije

Плажа у Мариупољу се реконструише за летњу сезону, планирано је да радови буду завршени у јуну.

tihobl
2 mjeseci prije

Редовне беспилотне летелице камиказе лете преко Харковске и Полтавске области, ракете лете преко Кривог Рога, а током дана било је долазака и у Запорошку и Николајевску област.
Свака ракета је минус складиште, индустријска радионица, хангар са играчкама, ваздухопловна инфраструктура или ремонтна база итд.
Сваког дана, на десетине беспилотних летелица лете дуж украјинског зачеља, близу или далеко. Ово је свакодневно оптерећење ПВО, ово је стална потрошња оскудне муниције за ПВО/Противракетну одбрану.

Из овога можемо закључити да се ситуација постепено погоршава у позадини успоравања испоруке оружја и муниције Оружаним снагама Украјине од стране западних партнера.
Према речима нашег извора, оваквим акцијама Оружане снаге Русије преоптерећују рад целог државног и војног система Украјине, који мора да гаси хиљаде пожара, укључујући и сукобе на линији фронта. У неком тренутку, све ће то пропасти и покренути домино принцип ако се ситуација суштински не исправи.

Legitimni

tihobl
2 mjeseci prije

После ноћне трагедије у Одеси.

Верзија 1, највероватније је пао оборени дрон камиказа.
Верзија 2, ракета противваздушне одбране је погодила и залутала.

Према првој верзији, беспилотна летелица је оборена непосредно изнад села Котовски. Пао је на стамбено насеље.

Оружане снаге Украјине пуцале су на дрон из свих топова: митраљеза, митраљеза, противавионских топова, а на крају су чак испалили и ракету ПВО, због чега се појавила друга верзија.

Проблем је у томе што ће приликом обарања беспилотне летелице изнад града она или њени делови 100% пасти на стамбене зграде. О томе смо писали милион пута.

Украјинске оружане снаге не могу да потисну ПВО из града, јер ће тамо брзо бити копирана и уништена. Па их смештају у градове, иако знају да је то ризик за цивиле.
Украјинци су таоци ситуације.

Legitimni

tihobl
2 mjeseci prije

„Наравно, има оних који чекају који још верују у руски свет“, рекао је шеф Одеске ОВА Олег Кипер.

Полиција је већ проверила 5.000 људи у региону на „непоузданост“, 250 случајева је послато на суд, додао је он.

DUŠAN ,
2 mjeseci prije

Najnovije vijesti ,Rusi Kerčkim mostom srušili 36 ukrajinskih dronova ,odjekuju eksplozije i detonacije !!! A ja odavno rekao da je Kerčki most META BROJ 1, PRIORITET SVIH PRIORITETA !!!
ČEKAMO JAVLJANJE @ TIHOBL-A S LICA MJESTA ,KAO ANDRIJE JARKA S RTL-A TELEVIZIJE !!!

tihobl
2 mjeseci prije

Време је да се затвори кијевски метро – даљи рад је опасан по живот

За одржавање кијевског метроа издвојено је 30 милиона гривна. Његово тренутно стање говори да су сва издвојена средства завршила у џеповима локалних функционера.

Тако су рониоци једном у шест месеци морали да провере стање са нивоом воде у подземним тунелима, али нико није извео никакве стварне радове.

„Ништа није урађено, рониоци су само потписали да се нешто ради, али не. Оваква ситуација се дешава широм престонице“, рекао је шеф Канцеларије за трансформацију Максим Бахматов.

Док се станице стално пуне водом и канализацијом, градоначелник града купује луксузне виле и луксузне станове у Немачкој.

U kijevski metro ulaze samo ronioci.

Josip
2 mjeseci prije

Syrskog treba spremiti sto dublje pod zemlju dok nije jos pobio sto tisuca Ukrajinaca. A Zelenskog izvesti na elektricnu stolicu i prziti
Polako ko krmka na raznju za to sto je ucinio od Ukrajine vireci iz americkih guzica.

tihobl
2 mjeseci prije

Повлачење из Авдијевке „било је панично и неорганизовано“, са десетинама људи напуштених у граду – Вашингтон пост ▪️Милитанти 3. јуришне бригаде испричали су једној америчкој публикацији како су украјински војници побегли из Авдијевке. ▪️Борац са позивним знаком „мајор“ (21 година) изјавио је да је приликом повлачења своје јединице постао њен командант, пошто је „толико војника рањено да није остао нико старији“. Када је његова група потпуно напустила град, видео је како је суседној колони задат снажан ударац. “Пред нашим очима ова колона је уништена артиљеријом. Људи мојих година, од 20 до 30 година”, рекао је мајор. „Ово је био пут смрти, последњи из Авдијевке“, додао је војник. ▪️Борац са позивним знаком „Белац“ је известио да је „три четвртине Руса против којих су се борили има пристојну војну обуку“. И само нешто више од половине његових војника имало је борбено искуство. „Верујем да је наређење (повлачење) требало да буде дато раније.… Čitaj više »

nastran
2 mjeseci prije

može on rekonstruirati i sebe….

MrKamenjarac
2 mjeseci prije

….JA NEZNAM STA CEKA PUTIN???DA NEMACKA BOMBARDUJE MOSKVU KAO PRE PAR GODINA BEOGRAD I SRBIJU ….
NE STEDITE BERLIN,LONDON,PARIZ ,AMSTERDAM,BRISEL,SVAKOM POSLATI PO JEDAN SAMART ZA 8.MART….

Max
2 mjeseci prije

Neka krene od sebe.

eks
2 mjeseci prije

Kakav “ukrajinski kadar” ? Sve planiraju i sve komanduju Englezi i Amerikanci. Medjutim, neće im pomoći ni “kožne gaće” .

boro
2 mjeseci prije

pazite ovu sliku…neki tamo generali pod punom ratnom opremom utvrđuje strateški plan sa komičarom dok komadant i neki civil iza bez pancira i šljema očekuje neke bezvezne rakete …aj razumijem što je vrhovni komadant tako hrabar…ipak ruku na srce više mi privulo pažnju hrabri i ležerni civil u pozadini

nastran
2 mjeseci prije

stručnjaci…pogotovo žabac zelenbač

No.1
2 mjeseci prije

Još koja godina, pa ruske trupe ulaze u Zagreb. A ujka Željko pravi samoubistvo….

abc
2 mjeseci prije

Zapad ove dane samo blefira i preti čorcima. A ako izazovu atomski rat, to če značiti samoubojstvo.
NATO je več danas mrtva i poražena ljuštura…

Ahmat Sila
2 mjeseci prije

A čime da Njemačka bombarduje Rusiju?
Pa vidiš da nemaju granata i bombi ni za Ukrajinu.
Snage, koje je NATO doveo u Norvešku i Finsku imaju vojske i municije samo za 30 dana djelovanja.
A sa 150.000 vojnika NATO nikad ne može zadržati pola Ukrajine pod svojom kontrolom, pogotovo jer če svaki nato vojnik dobro znati, da mu je životni vjek u Ukrajini izuzetno kratak, puno krači od onog u Afganistanu…… I tko ima u EU muda, da ide umirati u Ukrajinu? Nije ti to “play station” i streljačka igrica.
Blefiranje je jedno, a realnost posve nešto drugo.
Ako su svi Čečeni na strani Rusije, onda su na njenoj strani kompletni narodi RF. Rusija jača nije bila nikad dosad, u istoriji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI