Nakon američkih sankcija, ruski parlamentarci predlažu snažne gospodarske represije

boeing
13 komentara

Ruski senatori Dume najavili su 13. travnja izradu zakona koji predlaže drastično ograničenje uvoza američkih dobara i usluga kao odgovor na najnovije sankcije Washingtona.

Suočeni s najnovijim američkim sankcijama protiv nekoliko ruskih poduzetnika, tvrtki i dužnosnika, ruski parlamentarci predložili su 13. travnja da se poduzme nekoliko mjera odmazde. Zakon koji poziva na ograničenja uvoza softvera, poljoprivrednih proizvoda, lijekova, duhana i alkohola iz Sjedinjenih Država raspravljat će se sljedećeg tjedna u Dumi, donjem domu ruskog parlamenta.

Mjere koje bi mogle “poremetiti” američko gospodarstvo

Ruski senatori također su predložili da se obustavi suradnja s Washingtonom u različitim strateškim područjima kao što su nuklearna energija i zrakoplovstvo. Ako ovaj zakon bude prošao, Rusija će suspendirati izvoz titana za Boeing. Odluka koja bi imala vrlo teški utjecaj na američkog proizvođača zrakoplova, izjavio je glasnogovornik ruske industrijske javne tvrtke Rostec, Viktor Kladov.

U nedavnom intervjuu ruskom dnevniku Rossiyskaya Gazeta, rekao je da je od prošle godine 40 posto ruskih dijelova zrakoplova titana prodano Boeingu i 60 posto europskom suparniku Airbusu. Piotr Pushkariov, glavni analitičar financijske grupe TeleTrade, rekao je da “Rusija može” poremetiti “američko gospodarstvo sprečavanjem ili ograničavanjem uvoza ovog plemenitog metala”.

Konačno, ruski senatori pozvali su na ukidanje ovlasti za američke tvrtke da sudjeluju u ruskim privatizacijama. Radi se o Goldman Sachsu, JP Morganu, Credit Suisseu, Morgan Stanleyu, BNP Paribas, UBS, CITI i nekoliko drugih stranih banaka.

Prema službenim ruskim carinskim podacima, Rusija je 2017. godine uvezla američku robu u iznosu od 12,5 milijardi dolara.

Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
6 godine prije

Ovaj idiotski potez Zapadne mafije je vrhunsko resetovanje Rusije i Ruskog čovjeka,meni nije jasno kako su ovi mafijaši prisvojili državne aparate i kako ih koriste u zadovoljavanje ličnih poriva….monstruozno.

Taki
6 godine prije

Rusija je zakasnila i to placa.Dozvolili su raspad sovj saveza i zive od onog sto im je priroda dala.Da se pocne bavit tehnologijom mozda bi nesto mogli i napraviti. Ko zna… U svakom slucaju ovako kako je zapadna mafija je u prednosti. A nama je i bit ce kako veliki kazu

Mate
6 godine prije

A sto je s raketnim motorima? Nista?

Riddick
6 godine prije

Fasciniraju me kratkovidi ljudi koji misle da se istorija zaustavila i a će ovo stanje da ostane zauvek .
Kao i ovi naloženi momci ovde koji maštaju o ratu …
https://www.youtube.com/watch?v=BsfbO9oz0GI

rujo
6 godine prije

koriste avijone sa ruskimh titanijumom za sprdanje s rusijom…vlado vlado ajde u penziju i prepusti fotelju kadirovu on ć imat muda uzvratit

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.