Nakon iranskog broda, novi požar u rafineriji. Slučajnost ili ne?

Požari u Iranu
54 komentara

Crni dim nadvija se nad Teheranom dok izbija velika vatra u iranskoj rafineriji. Veliki požar izbio je u srijedu u rafineriji u južnom dijelu Teherana, a očevici su podijelili dramatične snimke golemih perjanica crnog dima koji su kuljali u nebo i crvenog plamena.

“Požar je započeo na liniji za ukapljeni plin u teheranskoj rafineriji Tondguyan”, rekao je lokalni dužnosnik iranskoj državnoj televiziji. Do sada nije bilo izvještaja o smrtnim slučajevima ili ozljedama, a vatrogasci i spasilački timovi raspoređeni su na mjestu kako bi obuzdali požar, prema lokalnim izvješćima. Izravni prijenos iz Teherana prikazuje kako vatra i dalje gori nakon što je pao mrak, a vatra se vidjela kilometrima daleko.

Ranije u srijedu, najveće plovilo iranske mornarice, IRIS Kharg, potonulo je u Omanskom zaljevu nakon što je na brodu 20 sati bjesnio požar. Iransku infrastrukturu muče incidenti posljednjih mjeseci. Zabilježeni su požari i eksplozije u rafinerijama, tvornicama i medicinskim ustanovama. Početkom svibnja zabilježen je veliki požar u luci Bushehr, a samo nekoliko sati kasnije zabilježena je eksplozija i požar u kemijskoj tvornici u gradu Qazvin.

Eksplozije su potresle nuklearno mjesto Natanz u travnju i lipnju prošle godine, učinivši značajnu štetu postrojenju, ali ne dovodeći do radioaktivnog curenja. Teheran je za te incidente optužio Izrael koji se snažno protivi iranskom nuklearnom programu, ali židovska država negira bilo kakvu umiješanost. Postavlja se pitanje jesu li ovi požari stvar slučajnosti ili najmjere da se destabilizira Iran?

Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blabla
2 godine prije

Izrael radi svoj posao

hdbvdrguesigrnsurgfi
2 godine prije

Rasturaju ih domaći izdajnici i varani među njima.

Moshe
2 godine prije

miriše na rat …ukapljeni plin drže ameri brodove izraelci…..opet krv za plin i naftu

gigi pinna
2 godine prije

E moj Iran – dok vi pregovarate o ukidanju sankcija, iste vas rasturaju, diverzije vas rasturaju… To je sve za zio-nazije video – igrica, a vidite kolike su kukavice da ne smiju niti u Pojas Gaze ući.
Njihova vojska je hedonistička, dok vjerski fanatici (potencijalni judeo-džihadisti niti ne služe vojsku) ionako ne služe vojsku. Uvući Arijevce u kopneni sukob je jedini lijek za njih.
Ovako vas grickaju malo-pomalo…, naravno, uz obilatu pomoć domaćih kvislinga.

B777
2 godine prije

Bravo Izrael prava drzava sa stavom i snagom.

2 godine prije zadnji put uredio B777
burt
2 godine prije

ovo je klasičan napad torpedom, eksplozija, požar i potapanje broda u roku 12 sati, brod je veličine 200 metara tako da se vrijeme potapanja uklapa u klasičan obrazac u takvim slučajevima a incident se nije dogodio u Perzijskom zaljevu nego u Omanskom moru tako da je jasno da je djelovao torpedo

2 godine prije zadnji put uredio burt
Miki
2 godine prije

Nista nije slucajno.
Slucajnost posoji samo kao rijec, ili pojam.

Zvrk
2 godine prije

vjerojatno je posrijedi misteriozni STVOR

qec97z9sdcvhljhnrg09
2 godine prije

sve ide po planu…sad će to…

2 godine prije

Samo da kazem,nevezano za temu,da se odjavljujem sa portala.hvala svima i svako dobro.jos cu malo provjeriti sa uredništvom,ali to bi bilo to od mene.

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Slucajno se aktivirao laser.

Tony
2 godine prije

Slicnih i tezih slucajeva svakodnevno ima puno u cijelom svijetu ali je paznja okrenuta samo ka Iranu i odmah se tiketira izrael i sve sto se desi u iranu u tom smislu etiketa ide izraelu no realno to su gluposti svakom se desavaju nezgode a ovim etiketiranjem se dize rep zidovima no vrlo lako im se zbog ovoga moze rep i odsjeci .

Mikula
2 godine prije

Ma jok! Sve je tu kristalno jasno. Iran je zadnji dragulj koji moraju otet da bi dobili svoj nwo.

Max
2 godine prije

U Neobranom groždu je Iransko Vodstvo. Ovo su Izraelske sabotaže Ali ako to priznaju znači da su ranjivi na Izraelske napada a ako kažu da nije onda su sami odgovorni.

qec97z9sdcvhljhnrg09
2 godine prije

3 naftne rafinerije,nuklearno postrojenje,tvornica dronova,2 broda i jučer lovački avion na pisti…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.