Namamili smo u zamku Faktograf, umreženu “aktivističku zločinačku organizaciju”

Faktograf upao u zamku

Našim dragim kolegama iz Faktografa, smo već odavno obećali posvetiti više pažnje. Zaslužili su, jer se doista trude uništiti svaku slobodu riječi na društvenoj mreži koja im je dopustila nedopustivo. Ovoga puta smo im spremili malu medijsku zamku u koju su upali, te pokazali svoje pravo lice. O čemu se radi?

Za one koji još ne znaju tko se krije iza Faktografa?

Faktograf.hr hrvatski medij specijaliziran za provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu. Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i GONG-a. Od 2018. godine GONG samostalno vodi projekt Faktografa, kao jedini izdavač.

Faktograf se navodno bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa. Faktograf je “zaslužan” za upozorenja Facebooka koja dobivate kada podijelite drugu stranu istine tvrdeći da širiti lažne vijesti.

Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Mišljenja, nalazi i zaključci ili preporuke izražene ovdje pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stavove američkog Ministarstva vanjskih poslova (State Department). Rad Faktografa financirao se kroz projekte osvojene na natječajima NED-a, Googleovog The Digital News Initiative Innovation Funda (putem projekta Mozaik veza) i Agencije za elektroničke medije, Europske unije kroz program Europa za građane te kroz Facebookov Third Party Fact-Checker program. U prijevodu, Faktograf financiraju strani faktori, strane državne institucije i monopolističke korporacije.

Kako je došla ideja da napravimo zamku Faktografu?

Tjednima pratimo i analiziramo način kako faktograf prijavljuje portal Logično i sve druge alternativne portale u Hrvatskoj, za navodno netočne i polutočne vijesti koje objavljujemo. Sada su im se priključili i druge “aktivističke zločinačke organizacije” iz BiH i drugih balkanskih država koje financiraju isti strani faktori, a koje ne rade svoj posao. Profil osoba koje vode ove organizacije je identičan.

Radi se o aktivistima, a ne novinarima, koji pripadaju raznim udrugama za “zaštitu” osobnih prava i mnogi su članovi LGBT zajednice. Naravno, svatko ima pravo biti što želi, ali to pravo mora dati i drugima. Oni to ne čine, nego guše svako oprečno mišljenje.

Od svih vijesti koje je Logično do sada objavio, bila je jedna, vrlo upitna vijest, koju smo obrisali. Nismo se ljutili kada je ju Faktograf obilježio lažnom.

Greška koja je odala pravo lice Faktografa i dala nam ideju o zamci

Shvatili smo da Faktograf redovito prati alternativne medije nastojeći što više suzbiti njihov doseg na društvenim mrežama. Moment kada su maske pale, dogodio se nakon prijave nekoliko tjedana stare vijesti o upitu profesora Sucharit Bhakdia.

Nakon što su objavljeni novi podatci, Faktograf se retroaktivno vratio unazad i vijest portala Logično proglasio lažnom viješću. Zamisliti da uđete u knjižnicu i zapalite sve napisane knjige jer istina iz zadnje izdane knjige poništava sve ostale. To su uradili aktivisti Faktografa, što je klasičan intelektualni zločin.

Faktograf je vijest Otvorenom pismu profesora Sucharit Bhakdia njemačkoj kancelarki Angeli Markel proglasio polu istinitom, jer, pazite sada:

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.”

Jeste li shvatili? Nove spoznaje automatski vašu vijest čine lažnom i zbog toga portalu Logično i drugim portalima treba smanjiti pristup čitateljima. Kao kad Vakula kaže sutra će biti kiša, a bude sunce, to je dakle lažna vijest. Osjećali smo se dužnim reagirati i raskrinkati ovo protuustavno ludilo.

Kako smo pripremili zamku Faktografu?

Pričekali smo s objavom vijesti koja je trebala biti mamac. Točno znamo na što treba loviti aktiviste Faktografa.

10. svibnja smo objavili članak s Russia Today “Cenzori govore o dokumentarnom filmu “Plandemija”. Što je toliko opasno u vezi s tim?“. Namjerno smo prikrili izvorni članak čekajući reakciju Faktografa. Kako bi zamka uspjela, odabrali smo vrlo kritičan članak prema Dr Judy Mikovits. Reakcije naših čitatelja nisu izostale. Optužili su nas promjenu uredničke politike, ali mi smo bili strpljivi. Plan je bio važniji od trenutne “kazne” naših komentatora. Trud se isplatio.

Na scenu su stupili Faktograf i Raskrinkavanje, te članak proglasili lažnom viješću. Nismo bili iznenađeni jer su potvrdili ono u što smo sumnjali. Radi se o organiziranoj zločinačkoj agendi s ciljem da se uguši sloboda govora. Očito članke ocjenjuju ovisno tko ih prenosi. Članak s RT-a nije proglašen lažnom viješću jer bi to značilo da Judy Mikovits govori 100% istinu.

Stranim novcem plaćeni aktivisti uopće ne čitaju naše članke, nego planski prijavljuju i blokiraju, što je nedopustivo i ozbiljan neoprostiv propust.

Ovo je tek početak skandala…

Ako Faktograf, Raskrinkavanje i drugi plaćenički sateliti ne čitaju vijesti koje blokiraju ili blokiraju stare vijesti, tada se pitamo kakve su stvarne namjere i posljedice njihove aktivnosti na društvo?

Strani faktor putem svojih plaćenika u našim zemljama može u svakom trenutku blokirati bilo koji portal, uključujući i mainstream medij. Dovoljno je vratiti se par dana ili tjedana unazad, pronaći stare statistike, estimacije, ideje,… koje se nisu, niti mogu, poklopiti s budućnošću, te vijest proglasiti lažnom.

Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize, a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? Budu li marljivi i “vjerodostojni” kao s portalom Logično, danas poslije podne, više ne bi trebalo biti niti jedne vijesti na Facebooku.

Kako vidimo, svi portali preko noći mogu biti ugašeni na Facebooku. Pogledamo li malo bolje stranice Faktografa i sličnih, shvatit ćemo da oni prijavljuju samo one portale koji objavljuju oprečno mišljenje, a mainstream ideologiju ne diraju. Odličan alat za vidjeti tko je tko i na kojoj je strani.

Kako riješiti ovo ludilo?

Osobama i organizacijama koja utječu na političke i društvene odnose, iako za to nemaju zakonsko pravo, treba sasjeći korijen svim legalnim sredstvima. Faktograf i slični predstavljaju demokratsku devijaciju koja nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, kao ni znanstvenom etikom. Nevladine udruge koje financiraju domaće i strane vlade su opće prihvaćen oksimoron. Svaki porezni obveznik pri prijavi porezne kartice treba jasno reći koga želi financirati. To je rješenje svih rješenja za sve udruge u Hrvatskoj.

Kreću izbori u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svi političari pozicije, ali i opozicije, podupiru i financiraju ove opskurne aktiviste koji ponižavaju biračko tijelo. Glas za takve na budućim izborima je potvrda da nešto ne štima s vašom logikom. Političari koji su do sada bili u izvršnoj vlasti nikada neće riješiti problem nelogičnog financiranja udruga.

Našim dragim kolegama iz Faktografa i Raskrinkavanje želimo sve najbolje u budućem radu. Ne plašite se. Portal Logično je tu da vam pomogne izaći na pravi put – put istine. Uvijek smo bili uz vas, tako će i ostati.

BiHFaktografhrvatskaKlopkamanipulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
234 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milanče
3 godine prije

Portál Logicno i kód vás dosta dezinformacija.Previse stě poceli piskarati i mipropagirati prorusku i kinesku propagandu kojá veze nemá dá realitom u tím drzavama.Morate shvatiti dá Hrvatcka politika nikad nece pasti pod utjecaj ruské ili kineske politike.Zapad je západ, cudno sví beze za poslom do zapadnih država, nítko do kine i Rusije, zanimljivo zář ne.Mislite dalje siriti kinesku i Rusku propagandu, na jsen cete dozivjeti poraz.Putinu i kineskom predsjedniku dani sú odbrojani na jesen, svidjelo se to nekom ili ne.

Prevedite si ovaj tekst, pá ce vám své bití jasno.. i to tekst Bonnie a Clyde v akci
https://www.prvnizpravy.cz/sloupky.php?filter_autor=cc5a1668-cc85-11e7-a0b2-003048df98d0

Ua političari
3 godine prije

Nisam skoro pisao komentar na ovom portalu ali me je ovaj članak “naterao” da to uradim. Džon Smit, glavni junak Orvelove 1984 radi u Ministarstvu istine (nisam baš siguran) na sledećem poslu. Njegov posao je da pronađe sve novinske članke u kojima je Partija pogrešila i da ih uskladi sa stvarnošću. Npr. Partija je rekla da će proizvodnja čokolade porasti 20 % a porasla je 5 % on pronalazi sve te članke u novinama gde je to pisalo, uništava ih i kuca nove, gde se sadašnji podaci slažu sa prošlošću. “Istina je bila izbrisana. Čin brisanja zaboravljen i laž je postala istina.” – kaže Džordž Orvel u 1984. Izgleda da pored svega ostalog iz 1984 u našoj stvarnosti imamo i ovo. Neverovatno! Inače, moj predlog, što se tiče delovanja ovih NVO je da portal “Logično” i njemu slični, naprave slično NVO udrženje koje će se baviti delovanjem Faktografa i ostalih… Čitaj više »

Dopizidlomi
3 godine prije

Kad ste spomenuli GONG sve mi je bilo jasno i prestao sam čitati članak. Za par izbora, dok im netko nije skrenuo pozornost, vrtila se objava na TV-u kako se na izbore može izaći i glasovati s osobnom, putovnicom i domovnicom. U tom slučaju zakon je izričito jasan. Jedine isprave za utvrđivanje identiteta su osobna iskaznica i putovnica. TOČKA.

Patriot
3 godine prije

Bravo za Logicno!

Pitanja dana:

ZASTO bit lijevicar u danasnje vrijeme automatski znaci PODRZAVATI:
RODNU IDEOLOGIJU
ILEGALNU IMIGRACIJU
GAY AKTIVIZAM
POBACAJE
CIJEPLJENJE
PRAVA ZIVOTINJA
KLIMATSKE PROMJENE
MEDIJSKU CENZURU SUPROTNIH STAJALISTA
WHO
UN
GLOBALIZACIJU
ANACIONALNE ORGANIZACIJE I POLITICARE
NAPADE NA VJERSKE SKUPINE (osim kada se napadnu ‘odredjene’ vjerske skupine)

I da ne nabrajam…

Postoji li lijevicar koji ne podrzava bar JEDNU od ovih stavki???

Volina
3 godine prije

Ništa čudno. Na večernjem citiram njihov naslov iz jučerašnjeg članka. Daju mi žuti karton zbog uvrede.

Meštar
3 godine prije

Bravo ekipa!!!

Moron
3 godine prije

-Ti znaš da je istina?
-Znam!
-Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu!

https://www.youtube.com/watch?v=TxbWlWzRwug

walter
3 godine prije

Istina ?

Tony
3 godine prije

Hm … nešto vas taj Faktograf opako žulja, kad ga se svako malo dohvatite. Lijepo vam je Lela neki dan napisala u komentaru, da vama, kao i ostalim medijima, nije cilj da INformirate, nego da formirate javno mišljenje. Ne moraju se ni čitati članci, dovoljno je samo pogledati ilustracije u zaglavlju vaših članka, koje su već koncipirane tendeciozno, pa zatim naslovi članaka i tekstovi koji nikad nisu neutralni. I iako ste regionalni portal, zanimljivo, uvijek je fokus kritike na Hrvatskoj, a vrlo rijetko, na BiH i Srbiji ili otalim ex Yu državicama. Znači li to da je u ostalim banana državicama sve idealno ili vam je Hrvatska nešto posebno zanimljiva ? Ukazujete na pristranost i tendencioznost faktografa, a i sami ste takvi, samo s one druge bande, Osuđujete “provjeru činjenica” i cenzuru u drugim medijima, a vi provodite validaciju i brisanje komentara, opravdavajući to borbom protiv “provokatora” !? Čitaj: onih… Čitaj više »

Majk Majers
3 godine prije

Bravo logičari! Nastavite i dalje tako. Malo san rijjeđe ovde bija zadnjih mjeseci, tj nisan komentira ni čita komentare zbog navale trolova koji su ubijali svaku raspravu. Al vidim da je toga manje.

Helena
3 godine prije

Šta ti tako kulturan, intelektualan, nadprosečan, radiš na šund portalu? Kakav to nesvestan odnos imaš prema samom sebi? Ja na meinstrem medije uopšte ne idem. Dovoljno je biti prosečno inteligentan i obrazovan da shvatiš njihove laži i manipulacije i nema potrebe da to iznova sebi dokazujem. Nisam mazohista. To pitanje mi se uvek javlja kad neko pljuje po sopstvenom izboru. Hebu se i žene, pa pljuju po izabranim partnerima. Rađaju, podižu vaspitavaju, prisustvom ili odsustvom, pa pljuju po svojoj deci. Izaberu škole i fakultete, pa ih pljuju. Izaberu posao, prijatelje, pa ih pljuju. Biraju načine i sredstva kulturnog i duhovnog uzdizanja, zabave, pa ih pljuju. Koji klinac je to? Prekomerni rad pljuvačnih žlezda? Slinavi, balavi, a sami sebi krasni. Bože, koji jesi na nebesi, gde si?

Farree
3 godine prije

Corona je prelaz sa globalnog Kapitalizma u globalni Fašizam. Radi se o ulasku u WWIII i sva novinarska izvješća su stavljena u režim Vanrednog Stanja. Factograf ali i mnogi drugi su pod dijelovi NATO propagandne Matrice

https://swprs.org/die-propaganda-matrix/

i ne treba vas ništa ćuditi u vezi s ti,. Prije ili kasnije će doći Gestapo po vas, ali imate još malo vremena

Kaj ti
3 godine prije

Ooo prodano dusu. Ajde ne cvilu, da skoknes na neku stranico pogodnu faktofaku?

Bosanac
3 godine prije

Prema domaćim izdajicama ne treba imat milosti (u pravnom smislu, al zakone i sankcije dovest prvo u pravu mjeru) u nekoj blizoj buducnosti kad ljudi napokon progledaju i pocnemo sankcionisat (sankcionirat) ove sve sto nas godinama jebu u zdrav mozak

P.S. Svima kojima je danas bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun

Helena
3 godine prije

Renew, ti si jedan pametan čovek. Najveći uspeh ovog ludila je što su svet okrenuli protiv Kine. To i govori ko stoji iza toga. Svi promašaji i nedostaci liberalnog sistema, koji su se takođe ogolili do srži, svu trulež Zapada niko ni ne dovodi u pitanje, ili bar ne dovoljno. Umesto da se bavimo popravkom osnovnih, trulih, propalih instalacija, zidova, temelja, krovova u kući, ili da rušili nepopravljivo, mi odapinjemo strele u tuđa dvorišta, jer nam navodno preti opasnost od njih i njihovog sistema. Ovaj nam je super, imamo šta i da branimo golim životima. Pljuc.

Sam
3 godine prije

Podrska portalu Logicno i nemam sumnju da ce odustati od ovog pravca i nacina.
Jer prtina je vec utabana a povratak bi znacio trenutnu smrt.
Faktograf,Raskrinkavanje i slicne treba dokumentovati,arhivirati,kao i ostale sluge i placenike iz MSM i jednog dana pravedno procesuirati.
A Djikica i razne djikice placenike prve u sudnicu jer su to najveci neprijatelji ljudskog roda.

Davor drugi
3 godine prije

Poštovani LR, nema nekakve dvojbe da su vaše namjere (još uvijek) dobre, iskrene i poštene u cilju borbe za što iskrenije izvješćivanje i ako mogu tako reći, što iskreniju riječ. Ali kako dugo će to još potrajati? Mislim da ste u jednoj epskoj borbi Davida protiv Golijata, koji se samo u epovima završava na dobrobit pravde i puka. Većina ovdje prisutnih komentatora kao i čitatelja portala vas podržava, međutim što je veća popularnost i čitanost to je bodež sa dvije oštrice sve duži i oštriji. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga što sa svakom novim redovnim čitateljem ili posjetiteljem portala automatski se ide u sve veću i težu kategoriju, sto u konačnici znači, veća kategorija, veći ulog i naravno nadasve veća dobit. Samo hipotetički, imate na prostorima ex yu trećinu zastupljenosti i držite se iste politike kao sada. U tom slučaju samo su dvije opcije na stolu: 1. Gasimo vas, nije… Čitaj više »

protoncic
3 godine prije

Postovana redakcijo, evo vam jos malo matrijala za istrazivanje i analizu. Zasto Djikic toliko govori o drugom valu? Zato sto ima dva istrazivacka tima i trebaju mu grantovi za daljnja istrazivanja jer on ima samo za osnovnu placu. Ako ne bude drugog vala, propadaju mu projekti. Zato svako malo u MSM mozete vidjeti njegova katastroficna predvidjanja o drugom valu. Malo istrazite te cinjenice i objavite ih jer ako vi necete raskrinkati, onda nece nitko.

protoncic
3 godine prije

Placaju ih po svakom komentaru, zatu su i na ovom portalu. Je, sitna lova ali bude za burek i jogurt

Zax
3 godine prije

Prije pocetka ove plandemije dok su novinari tek poceli pumpati histeriju otisao sam na fb stranicu Dr. Sladoljeva da procitam njegovo misljenje o novom virusu. I tad sam prvi put vidio fuckograf na djelu. Covjek je kao strucnjak iznio svoje misljenje koje se pokazalo tocnim na kraju. Zato je i cenzuriran. Dok je iznosenje misljenja jednog epidemiologa smetalo fuckografu nije im smetalo laprdanje doktorice Srsen npr koja je kirurg po struci a ne epidemiolog. Fuckograf je samo podruznica ministarstva istine i produzena ruka globalnih bankstera. U hrvatskoj su se prije bavili brisanjem nepocudnih fb profila ali ne vise. Bili su izbrisali toliko profila da su iz facebooka morali povuci rucnu jer jbg profit je na prvom mjestu.

kemičar
3 godine prije

Potruditi ću se da na svaki mogući i dostupni način otežam život djelatnicima faktografa.

Jomla
3 godine prije

Jebeš te prodane duše, dajte nam nešto o “Illuminati card game” iz ’90-tih…

Тони
3 godine prije

Значи не е ФАКТОГРАФ , туку ЛАЖОГРАФ.

mike
3 godine prije

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2184584&index_tid=17151

ali tu je index od onog pedofilcine da prikaze pravu istinu…

Ante
3 godine prije

Od početka korona krize postao sam redovan čitatelj portala Logično i moram priznati i uz još neke izvore da mi je jako pomogao raskrinkati ovu farsu povezanu s bolesti Covid 19. Što se tiče Faktografa i sličnih kvazi medija i postavljenih medijskih korektora to tome stvarno ne želim trošiti riječi. Zato apsolutno podržavam djelovanje i otvorenost u prezentaciji informacija .

Ante
3 godine prije

I još jedan dodatak na LGBT zajednicu. Djeluje mi gotovo nevjerojatno da su oni na istoj strani, istog mišljenja , istog svjetonazora kao oni koji danas tako grčevito brane Titov antifašizam. A u to vrijeme Titovog antifašizma poslastica mu je bilo tamaniti osobe drugačije seksualne orijentacije od Hetero …

Rusofil
3 godine prije

Najtragičnije je da je neke stvari i pogodio.

Emiliano Zapata
3 godine prije

1.svaka Vam Cast!
2.pametnima netreba nista dokazivat, dovoljno da malo procitaju sto sve brise faktograf
3. Nikakve koristi od svega dok se ne ukine faktograf i sl. cenzure.
4. Bojim se da ste sad tek naje…i…

Zvrk
3 godine prije

Cijenjeni komentatori, ovo sam nedavno čitao. Riječ je o javno plasiranom završnom radu studija književnosti. repozitorij.unizd.hr/islandora/object/unizd%3A2445/datastream/PDF/view Ovaj momak je diplomu dobio zahvaljujući nama. Doslovno i bukvalno. Dakle, dotični (imate pikazano ime i prezime) je pomno analizirao komentare s jednog geopolitičkog portala i na temelju toga je napisao diplomski rad u vezi informacija vezanih za sirijski rat kao i komentara vezanih za njega. Da ne duljim, možete sve i sami čitati dok je (još) javno dostupno. Tko može garantirati da sada netko drugi ne piše diplomski ili znanstveni rad analizirajući komentatore Logičnog? Primjerice samo za pojedine komentatore se može posvetiti veći odjeljak rada. Mislite li da je slučajno urednik, odnosno član redakcije pisao da se gleda svaki komentar? Evo već duže vremena je portal u “ratu” s Faktografom koji bi malo glumio virtualne organe reda s najčešće fabriciranim optužbama. Pa onda stalni trolovi….imate plaćene botove i računalno generirane algoritme koji mogu… Čitaj više »

Žilevski
3 godine prije

Trola prepoznaš po tome da izbaci svoju ideju , integrira je u komentar i onda napiše par točnih stvari u istom i voila , medijski prostor je zagađen. Tko zna koliko ih sjedi doma ili na poslu nekom dobro plaćenom , državnom ili u udruzi i zagađuje i oblikuje ovu našu stvarnost zajedno sa MSM . Nadam se da ću za svog života vidjeti pune galge takvih prodanih duša .

Draguljće
3 godine prije

Draga redakcijo Logicno.com, čima vas napadaju ovi iz fakto-anal-grafa znači da pišete istinu.
A ti faktografci su samo sorošev izmet.
Oni su domaće izdajice kojih nažalost u HR ne nedostaje, predvodi ih anemični.
Ali jednog dana kad se ovi crni oglaci nad HR raziđu narod će revidirati rad takvih izdajnika e a onda kako ono kaže narodnoa
“kom opanci kom obojci”.
faktograf = smeće.

ionako necete objaviti
3 godine prije
Emiliano Zapata
3 godine prije

Preseren 3, radi se o tome da neces moci citati nista sto nije cenzurirano, tako da mozes samo razmisljat o tome sto ti dozvole da cujes. To sto nisi cuo za taj izgranak Kabale, jos bolje za zlotvore!

Ante
3 godine prije

Pa to su isto radilo za vrijeme komunizma, samo su onda to bili drugi ljudi, kada se narodu smjelo reći samo jedna istina. Političari su kontrolirali istinu onda i danas ništa se nije promijenilo. Samo ovi danas imaju veću moć, jer prije je tu moć osiguravala vojska, danas tu moć se osigurava preko tvz nevladinih udruga. Privatne vojske zapada. Sada znam zašto te određene zajednice imaju tolike slobode i zašto su preko noći dobili sve što su htjeli. Kada se trebalo zauzimati za jednaka prava žena, i da imaju jednaku plaću, ni Europski parlament nije htio glasati jednako, nego su glasali protiv te odluke. Djeci se isto uskraćuje pravo na neovisno mišljenje, škole uče samo što odgovara određenim skupinama, neovisno mišljenje se izbacuje.

Suze Roni
3 godine prije

Djelatnici Faktografa nisu novinari, nego pedoliberalni aktivisti.Dakle pederi su dobili ulogu supervizora jer su heteroseksualci nepouzdani.

Perun
3 godine prije

Logicno je nije alternativa , to je udarni portal sa vijestima …. Nema milosti udri do kosti….P.S Da nema Logicno Hr sto bih citao ….

Dario
3 godine prije

Kad već pišete o drugima, bilo bi pošteno i objektivno da i Logično otkrije koji su Vaši izvori financiranja. Samo toliko…

Borik
3 godine prije

FATIH
JAKO KRŠĆANSKI OD TEBE.

puki
3 godine prije

“Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize , a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? ” ——— ne, neće to biti lažna vijest, što sada propagiraju psihopatski plaćenici Gatesa i WHO-a, onaj napuhani paun i pozer, Đikić, i ona Markotićka, koja je dresirana na USAMRIID-u, Američkom laboratoriju za biološko oružje, na kojem, je boravila cijelu godinu dana, prije 20-ak godina, kao i na Sveučilištu Galveston, koje je surađivalo sa kineskom laboratorijom u Wuhanu. Zašto to neće biti lažna vijest, tojest zašto će biti drugog vala? Sasvim jednostavno. Zato što će oni redovnu sezonsku gripu, koja će početi naredne zime u prosincu, proglasiti “drugim valom korone” i opet će kabalini mediji i plaćeni “stručnjaci” udarati… Čitaj više »

puki
3 godine prije

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.” ——– Bhakdijdeva argumentacija, kao i argumentacija dr. Wodarga, dr. Witkowskog, dr. Ioannidisa i ostalih časnih stručnjaka (stvarnih stručnjaka, a ne plaćenih šarlatana), nije srušena, već, naprotiv, ona je pojačana, Svaki dan pokazuje sve više da su bili u pravu. Kao prvo: koronavirus nije nov, (što kabalini plaćenici kao NY Times, BBC, ARD, Gvardijan, Jutarnji, Index, Večernji… Faktograf..itd., stalno papagajski ponavljaju,) već on postoji odavno. Dr. Wodarg je u svom videu prije 4 tjedan pokazao grafički prikaz, službene podatke, iz godine 2005. Na tom grafičkom prikazu, u obliku kruga, prikazani su virusi, koji izazivaju prehlade, gripozna oboljena, bronhitis, kašalj, itd.. I koliko koji virus ima udjela u izazivanju tih oboljenja. Na grafici se vidi, da virus korone ima oko 14% udjela,… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Još jedna poznata ličnost u Njemačkoj, javno se izjasnila protiv cjepljenja, Gatesa i puzajuće diktature. Poznati glumac Michael Lesch, sam se osobno javio neovisnom novinaru Oliveru Janichu, glavnom njemačkom “teoretičaru zavjera” i u razgovoru sa Janichom ( u videu na Youtube), podržao njega i njegov rad. Ovo je doista hrabar potez 64-godišnjeg Lescha, (koji je inače prije 15-ak godina prebolio rak), jer nakon ovoga, je njegova daljna glumačka karijera završena. Sada će postati izopćenik i heretik, kao i Naidoo, kuhar i poduzetnik veganske hrane Atilla Hildmann i drugi. Lesch je miran, sabran i jako pametan čovjek, koji misli svojom glavom. Također i poznatu tv voditeljicu Sonju Zietlow, “ministarstvo istine” iz njemačkih “fakt čekera” ima odavno na piku. Jer je i ona na fejsu dovodila u pitanje službene podatke Instituta Robert Koch (za koga je Gates donirao lovu) i isticala mišljenja neovisnih liječnika, kao dr. Wodarg i dr. Bkhadi. Ona još… Čitaj više »

puki
3 godine prije

pogledajte ovo OBAVEZNO, zapišavanje u zdrav mozak. Primjer kako se kabalini plaćenici, sami odaju u lažima, kad im katkad izleti… gdje su ovde fakt čekeri? Članak sa portala JL-a “vodimo-utrku-s-nestajanjem-virusa-utrku-s-vremenom-najperspektivnije-eksperimentalno-cjepivo-protiv-koronavirusa-ima-tek-polovicne-sanse-za-uspjeh” citat iz članka: “Adrian Hill, ravnatelj oxfordskog instituta Jenner, koji u razvoju cjepiva uspostavio surađuje s proizvođačem lijekova tvrtkom AstraZeneca Plc, rekao je da postoji opasnost da predstojeće ispitivanje, koje uključuje 10.000 dobrovoljaca, ne da nikakve rezultate zbog male transmisije Covida-19 u zajednici. To je utrka s nestajanjem virusa, utrka s vremenom”, rekao je Hill britanskom listu. “U ovom trenutku postoji 50 izgleda da ne dobijemo nikakve rezultate”. znači; ovaj Hill sam priznaje da je virus korone preslab odnosno da sve više nestaje, da se slabo širi među ljudima i zato se boji da testiranje cjepiva ne daje nikakave rezultate, jer dakle, kako ćeš testirati da li cjepivo djeluje protiv virusa, ako je virus nestao. Ako među 10.000 navodnih dobrovoljaca,… Čitaj više »

Borik
3 godine prije

Možda su komentari izgubili na kvaliteti ljudi se umore a i malo dosadi, ali zato su članci osjetno kvalitetniji nego prije dok je bio Babić. On je znao srozati ugled portala do neprepoznatljivosti sa svojim plagijatima skupljenim po forumima i drugim portalima.
Zato su mu rečenice izgledale kao poslije google prvodioca.

puki
3 godine prije

“Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.” pa naravno, uvijek ista banda. Znam ja tu bandu.. Pa naravno da je sve u istim rukama, ne samo ovaj igrokaz sada sa navodnim traženjem cjepiva, kontrola nad svim farmaceutskim koncernima, itd.., već je sve u istim rukama, cijela kontrola nad svjetskim financijskim sistemom, bankama, … kao i kontrola nad medijima, politikom itd… Dok su ljudi i svi mi, godinama i desetljećima bili uljuljkani, i nismo imali pojama, kabala je desetljećima plela svoju gustu paukovu mrežu organizacija, i pripremala kontrolu svijeta. Sve “međunarodne” organizacije i institucije: UN. NATO, EU, OESS, OECD, MMF, Svjetska banka, itd… su pod njihovom kontrolom, kao i većina vlada u većini država svijeta. A osim tih službenih institucija, postoji i paralelna mreža vlasti kabale: njihove zaklade (kao… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Dakle lista donatora Documenta: ( tu je i ovaj Tech Soup, koji sufinancira i Faktčekere, zajedno sa Gejtsovim Majkrosoftom AED – Akademija za obrazovanje i razvoj (organizacija koja pripaada BTD-u Balkan Trust for Democracy) Delegacija Europske unije u Hrvatskoj Europska Komisija Europska Unija ICMP – Međunarodna komisija za nestale osobe Institut otvoreno društvo (Soroseva zaklada) ITF – Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju Microsoft / TechSoup Europe Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške Ministarstvo vanjskih poslova Švicarske Konfederacija Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva OSCE – Organizacija za europsku sigurnost i suradnju Profil International d.o.o. Quaker Peace and Social Witness (organizacija američkih kvekera-protestantske sekte, ova njihova organizacija zajedno sa Sorosevo, zakladom, USAID-om i ostalom bandom, je također uključena u financiranjem mnogih NGO-ova širom svijeta) TACSO – Tehnička pomoć organizacijama… Čitaj više »

puki
3 godine prije

najčešći sponzori, čija imena se nalaze na listi donatora, mnogih NGO-ova u Hrvatskoj, Srbiji, C. Gori, BiH, Makedoniji su ovi: – EU ili EK, ili obadvije zajedno -USAID (američka državna agencija za inozemnu pomoć i razvoj, ustvari duboko zločinačka organizacija, umješana u mnoge pučeve i mućke širom svijeta) – Soroseva zaklada Otvoreno društvo -Balkan Trust for Democracy (BTD)-Balkanska zaklada za demokraciju-posebno stvorena zaklada za regiju, a stvorili su je USAID, German Marshall Fund of the USA (GMF) i Zaklada Charles Stewart Mott. -German Marshall Fund (GMF ) je jedna od Rokefelerovih podorganizacija, stvorena u Njemačkoj 1971. (iako ovdje kao samostalan nije na listi donatora Documente i CESI-ja, već samo indirektno preko BTD-a, ali jeste na listi donatora mnogih drugih NGO-ova) -Zaklada Charles Stewart Mott (zaklada američkog milijardera CS Motta, koji je živio otprilike prije više od 100 godina) -Zaklada njemačkih Zelenih “Heinrich-Böll-Stiftung” -amabasade SAD-a, Britanije i pojedninih drugih zapadnih država… Čitaj više »

apolo
3 godine prije

Faktograf ili ministarstvo istine je opasan projekt mocnika. Meni je jednostavno izbrisan nalog na Facebooku, bez ikakvog upozorenja. Prije tri dana.

puki
3 godine prije

Njemački novinar dr. Harald Wiesendanger, koji se bavi medicinskim pitanjima i piše za stručne medicinske časopise, u travnju je kritizirao medije i njihova izvješća o takozvanoj krizi korone. Portal Sputnik na njemačkom sa njim je vodio razgovor: (1): Sputnik: Vi kažete da se sramite zbog naše (novinarske) profesije i sa potpunim šokom i izrazom bespomoćnosti i bijesa, posmatrate ta medijska izvješća? Zašto ste došli do takvog zaključka? HW: Svatko tko nije slijep i nema legasteniju i demenciju, doći će do istog zaključka, kako mediji postupaju u ovoj korona krizi. Našim takozvanim “vodećim medijima” ne pada na pamet, da ovu navodno “pandemiju stoljeća”, usporede sa ranijim valovima gripe i sa ranijim lažnim panikama, koje je pravio WHO. Oni lupaju špekulativno o “napadu korone”, čim neka poznata ličnost, malo kiše, kašljucka ili ima malo temperature- svaka banalna prehlada se sada predstavalja kao “breaking news”, tako daleko smo već stigli. Svatko tko je… Čitaj više »

puki
3 godine prije

S:Koji interesi stoje iza ovoga, što se sada događa? (2)… HW: Svatko tko se usudi ukazati na te interese, njega se izrugiva i nazuva ga se teoretičarem zavjere. Jasno je: ova lavina korone krenula je tek onda kada je SZO proglasio pandemiju. SZO je to učino na osnovu zagonetne nove definicije ovog izraza (pandemija). Prije 2009.,- definicija izraza u SZO-u značila je da ako neki virus izbije u cijelom svijetu i izazove teška oboljenja i dramatično povišenje smrtnosti- to je dakle pandemija. Ali, od 2009., SZO je izmjenio tu definiciju i sada je dovoljno da se neki virus samo širi, bez obzira, koliko se širi, i bez obzira je li opasan po život- i to je sada nova definicija pandemije. U potrazi za stvarnom pozadinom ove korona krize, svaki novinar sa zdravim mozgom, trebao bi se najprije pitati ovo: Tko zapravo stoji iza ove nove definicije (pandemije)? Koji “stručnjaci” su… Čitaj više »

Rusofil
3 godine prije

Bravo treba im ukinuti zrak. Sad samo smisli kako to lijepo nazvati a primjera u U SAD i Europi imaš koliko hoćeš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI