fbpx

Namamili smo u zamku Faktograf, umreženu “aktivističku zločinačku organizaciju”

Faktograf upao u zamku

Našim dragim kolegama iz Faktografa, smo već odavno obećali posvetiti više pažnje. Zaslužili su, jer se doista trude uništiti svaku slobodu riječi na društvenoj mreži koja im je dopustila nedopustivo. Ovoga puta smo im spremili malu medijsku zamku u koju su upali, te pokazali svoje pravo lice. O čemu se radi?

Za one koji još ne znaju tko se krije iza Faktografa?

Faktograf.hr hrvatski medij specijaliziran za provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu. Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i GONG-a. Od 2018. godine GONG samostalno vodi projekt Faktografa, kao jedini izdavač.

Faktograf se navodno bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa. Faktograf je “zaslužan” za upozorenja Facebooka koja dobivate kada podijelite drugu stranu istine tvrdeći da širiti lažne vijesti.

Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Mišljenja, nalazi i zaključci ili preporuke izražene ovdje pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stavove američkog Ministarstva vanjskih poslova (State Department). Rad Faktografa financirao se kroz projekte osvojene na natječajima NED-a, Googleovog The Digital News Initiative Innovation Funda (putem projekta Mozaik veza) i Agencije za elektroničke medije, Europske unije kroz program Europa za građane te kroz Facebookov Third Party Fact-Checker program. U prijevodu, Faktograf financiraju strani faktori, strane državne institucije i monopolističke korporacije.

Kako je došla ideja da napravimo zamku Faktografu?

Tjednima pratimo i analiziramo način kako faktograf prijavljuje portal Logično i sve druge alternativne portale u Hrvatskoj, za navodno netočne i polutočne vijesti koje objavljujemo. Sada su im se priključili i druge “aktivističke zločinačke organizacije” iz BiH i drugih balkanskih država koje financiraju isti strani faktori, a koje ne rade svoj posao. Profil osoba koje vode ove organizacije je identičan.

Radi se o aktivistima, a ne novinarima, koji pripadaju raznim udrugama za “zaštitu” osobnih prava i mnogi su članovi LGBT zajednice. Naravno, svatko ima pravo biti što želi, ali to pravo mora dati i drugima. Oni to ne čine, nego guše svako oprečno mišljenje.

Od svih vijesti koje je Logično do sada objavio, bila je jedna, vrlo upitna vijest, koju smo obrisali. Nismo se ljutili kada je ju Faktograf obilježio lažnom.

Greška koja je odala pravo lice Faktografa i dala nam ideju o zamci

Shvatili smo da Faktograf redovito prati alternativne medije nastojeći što više suzbiti njihov doseg na društvenim mrežama. Moment kada su maske pale, dogodio se nakon prijave nekoliko tjedana stare vijesti o upitu profesora Sucharit Bhakdia.

Nakon što su objavljeni novi podatci, Faktograf se retroaktivno vratio unazad i vijest portala Logično proglasio lažnom viješću. Zamisliti da uđete u knjižnicu i zapalite sve napisane knjige jer istina iz zadnje izdane knjige poništava sve ostale. To su uradili aktivisti Faktografa, što je klasičan intelektualni zločin.

Faktograf je vijest Otvorenom pismu profesora Sucharit Bhakdia njemačkoj kancelarki Angeli Markel proglasio polu istinitom, jer, pazite sada:

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.”

Jeste li shvatili? Nove spoznaje automatski vašu vijest čine lažnom i zbog toga portalu Logično i drugim portalima treba smanjiti pristup čitateljima. Kao kad Vakula kaže sutra će biti kiša, a bude sunce, to je dakle lažna vijest. Osjećali smo se dužnim reagirati i raskrinkati ovo protuustavno ludilo.

Kako smo pripremili zamku Faktografu?

Pričekali smo s objavom vijesti koja je trebala biti mamac. Točno znamo na što treba loviti aktiviste Faktografa.

10. svibnja smo objavili članak s Russia Today “Cenzori govore o dokumentarnom filmu “Plandemija”. Što je toliko opasno u vezi s tim?“. Namjerno smo prikrili izvorni članak čekajući reakciju Faktografa. Kako bi zamka uspjela, odabrali smo vrlo kritičan članak prema Dr Judy Mikovits. Reakcije naših čitatelja nisu izostale. Optužili su nas promjenu uredničke politike, ali mi smo bili strpljivi. Plan je bio važniji od trenutne “kazne” naših komentatora. Trud se isplatio.

Na scenu su stupili Faktograf i Raskrinkavanje, te članak proglasili lažnom viješću. Nismo bili iznenađeni jer su potvrdili ono u što smo sumnjali. Radi se o organiziranoj zločinačkoj agendi s ciljem da se uguši sloboda govora. Očito članke ocjenjuju ovisno tko ih prenosi. Članak s RT-a nije proglašen lažnom viješću jer bi to značilo da Judy Mikovits govori 100% istinu.

Stranim novcem plaćeni aktivisti uopće ne čitaju naše članke, nego planski prijavljuju i blokiraju, što je nedopustivo i ozbiljan neoprostiv propust.

Ovo je tek početak skandala…

Ako Faktograf, Raskrinkavanje i drugi plaćenički sateliti ne čitaju vijesti koje blokiraju ili blokiraju stare vijesti, tada se pitamo kakve su stvarne namjere i posljedice njihove aktivnosti na društvo?

Strani faktor putem svojih plaćenika u našim zemljama može u svakom trenutku blokirati bilo koji portal, uključujući i mainstream medij. Dovoljno je vratiti se par dana ili tjedana unazad, pronaći stare statistike, estimacije, ideje,… koje se nisu, niti mogu, poklopiti s budućnošću, te vijest proglasiti lažnom.

Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize, a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? Budu li marljivi i “vjerodostojni” kao s portalom Logično, danas poslije podne, više ne bi trebalo biti niti jedne vijesti na Facebooku.

Kako vidimo, svi portali preko noći mogu biti ugašeni na Facebooku. Pogledamo li malo bolje stranice Faktografa i sličnih, shvatit ćemo da oni prijavljuju samo one portale koji objavljuju oprečno mišljenje, a mainstream ideologiju ne diraju. Odličan alat za vidjeti tko je tko i na kojoj je strani.

Kako riješiti ovo ludilo?

Osobama i organizacijama koja utječu na političke i društvene odnose, iako za to nemaju zakonsko pravo, treba sasjeći korijen svim legalnim sredstvima. Faktograf i slični predstavljaju demokratsku devijaciju koja nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, kao ni znanstvenom etikom. Nevladine udruge koje financiraju domaće i strane vlade su opće prihvaćen oksimoron. Svaki porezni obveznik pri prijavi porezne kartice treba jasno reći koga želi financirati. To je rješenje svih rješenja za sve udruge u Hrvatskoj.

Kreću izbori u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svi političari pozicije, ali i opozicije, podupiru i financiraju ove opskurne aktiviste koji ponižavaju biračko tijelo. Glas za takve na budućim izborima je potvrda da nešto ne štima s vašom logikom. Političari koji su do sada bili u izvršnoj vlasti nikada neće riješiti problem nelogičnog financiranja udruga.

Našim dragim kolegama iz Faktografa i Raskrinkavanje želimo sve najbolje u budućem radu. Ne plašite se. Portal Logično je tu da vam pomogne izaći na pravi put – put istine. Uvijek smo bili uz vas, tako će i ostati.

4.9 25 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
238 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milanče
Gost
Milanče
6 mjeseci prije

Portál Logicno i kód vás dosta dezinformacija.Previse stě poceli piskarati i mipropagirati prorusku i kinesku propagandu kojá veze nemá dá realitom u tím drzavama.Morate shvatiti dá Hrvatcka politika nikad nece pasti pod utjecaj ruské ili kineske politike.Zapad je západ, cudno sví beze za poslom do zapadnih država, nítko do kine i Rusije, zanimljivo zář ne.Mislite dalje siriti kinesku i Rusku propagandu, na jsen cete dozivjeti poraz.Putinu i kineskom predsjedniku dani sú odbrojani na jesen, svidjelo se to nekom ili ne.

Prevedite si ovaj tekst, pá ce vám své bití jasno.. i to tekst Bonnie a Clyde v akci
https://www.prvnizpravy.cz/sloupky.php?filter_autor=cc5a1668-cc85-11e7-a0b2-003048df98d0

Bolnica Vrapče
Gost
Bolnica Vrapče
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Gospon Milan lijepo smo se dogovorili da nema bježanja. Javite nam gdje ste da pošaljemo specijalizirano vozilo po vas.

Ravnateljica doc. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.

hrvat
Gost
hrvat
6 mjeseci prije

bravo doktorice
evo milance – cuo si od strucne osobe a sad budi fer i makni se ine pisi vise bedastoce

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije
Reply to  hrvat

hrvat
Bolnice ne šalju”specijalizirano vozilo” . Terminologija nula.
Baš me interesira što će “potpisana” doktorica poduzeti kad čuje što se u njeno ime piše.
Imena pod kojima se predstavljaju ljudi na bilo kom portalu ne znaće ništa. Aautorima se lako uđe u trag, uz potrebne dozvole. Uz pouzdane dokaze o kleveti možda i portal dobije po repu od googla.

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije
Reply to  neznanje

neznanje i milance mogu mnoge na ovom portalu da povuku za … ljubavnu zilu bez obzira sto je lako doznati ko je ko i bez dozvole.
Mislis da vec ne znaju ko se krije ispod svih nikova ovdje.Ima pretrazivaca i bez tvog gOOlaga

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije

Vrapče
Vrati se u krletku. Milanče ima osebujan način pisanja ali je tendeciozan, u ovom tekstu, baš onoliko koliko i večina koja piše ili komentira po ovim stranicama.
O propasti kapitalizma slušam od rođenja. I pjesma se pjevala:” Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska”. Činjenice su sasvim drukčije. Skoro sve “proleterske” zemlje su napravile povijesni korak nazad i postale kapitalističke, doživjele “prvobitnu akumulaciju kapitala”, pljačku “svojih na svome” od svojih “cvjetova hrvatstva”, “cvetova srpstva” itd.
Stvaran uvid i analizu o situaciji u Rusiji, gdje je Putinu popularnost strelovito pala za preko 40% ,nismo ovdje pročitali.
Kina, izašao je na internet dokument partije koji govori o opasnosti raspada Kine i time dao objašnjenje kineskog nadzora svakoga do u WC ( ukoliko ne i tamo).
Nije na istoku mirno i monolitno no svaka nepodobna vijest se guši a ljude “papa” mrak ( o čemu se ovdje ne piše). Kapitalizam u Rusiji i Kini nije ništa drukčiji od onog na zapadu. Kina ima naj brže rastući broj miljardera u svijetu pa vi razmišljajte na kojoj i kakvoj politici i čijoj grbači se to stvara. O ruskim oligarsima smo se svojedobno naslušali, ne i na ovim stranicama.
Dakle, vrapčiću, znaš gdje ti je mjesto.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
6 mjeseci prije
Reply to  neznanje

“Milance” je pretenciozan . Nijedna od “proleterskih” zemalja nije postala kapitalisticka , postali smo sluge kapitalistickim zemljama i njihovim petokolonasima koji su sve opljackali . Krilatice su posebna prica iz nekog drugog doba …
Niko od nas ne zna tacno sta se desava u KIni u Rusiji .

jozo
Gost
jozo
6 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Jes ti od Milanceta decko neznanje ?

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije
Reply to  jozo

jozo
Te manire zadrži za svoje HDZ-ake. Daj ti argumente protiv onog što si nastojao omalovažiti na veoma bezobrazan način.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  neznanje

neznanje

“Stvaran uvid i analizu o situaciji u Rusiji, gdje je Putinu popularnost strelovito pala za preko 40% ,nismo ovdje pročitali…”

Dezinformacija od Blomberga…detalji na rt.com

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija
Hvala na upozorenju
Imaš li ti neki dobar izvor informacija o javnom mijenju u Rusiji ali da nije financiran sa zapada niti je državni ured za propagandu.

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Ili su ovde ljudi stvarno nedokazani trvrdoglavai ili oprostite na izrazu limitirani , ok zanm da ima dosta Trolova kojih ni briga , on odradi svoje komentare i prica za njega gotova.
Koliko treba nekima da shvate da komunizam socijalizam kapitalizam su PROSLOST!!!!!
Nastaje novi system Novi Svijetski Poredak ….u kojem nema i nece bit mista ni za live ni za desne bit ce CENTRALNA vlas jednog “covika ” na uzoru nacizma , hitler je isto pokusa napravit.
Neo libarizam koji preuzima duznost na prvom mijestu je vec najmanje 10 godinai i vise.

To vasi LJEVI DESNI je za stoku sitnog zuba a ti vasi DESNI I LJEVI su za neoliberizam koji vladi iz Styrazbura , oli iz Brisela , i iz Londona i iz Wasintona Pekinga Moskve itd i jedni i drugi su extrimno BOGATI !!!!

Pa zar se ne stalno govori da su i republikanci i demokrati za Globalizam ?

Glavni cilj Globalizacije koji se stvara putem Neoliberalizma , prevariti ljude da u tom kaosu od Liberizma privuce ljude na svoju stranu jer ih lazno uci da su slobodni biti sto hocu i kako hocu,

Da za covika ne postoje ogranicenja , tj da je on sam sebi ogranicenje i nista vise .
A slabim i iskrivijenim skolskim programima stvorio je generacije nenaucenih ljudi koji mogu biti odlicni u svojoj struci ali su neznalice u svemu ostalom , i sada takvi koji su uvuceni u ovaj proces , rade za Globalisticku Elitu
Neki su i na ovom portalu dezurni , a kako pisu vidis odma da je ili neinformiran ,ispranog mozga , ili je iz interesa.

Kao sam Faktograf koji je nNeoliberalni . i pokazuje simtome NeoLiberalnog Fasizma ,ZASTO, jer nam pokusava NA SILU
nametnuti njihovo misljenje i uvijeravanje .To je radi i Hitler ,

Taj globalizam pokusava putem nekavog socijalizma ( kao sto je Sandrson ) privuci posebno mlade sto je i uspio ali se posli ukakao jer podrzava i ove koje se ne mogu sakriti da su losi a pod istom su kapom.

e sad da ne ponavjam sve ispocetka sto se ovde tupi i tupi a neki nemogu a neki ne zele da razumu.
neki iz interesa a neki zbog loseg informiranja

Ponavjam NEMA VISE NI LIJEVIH NI DESNIH Zamijena je LIBERALI koji su i jedno i drugo

OVO JE RAT PATRIOTIZMA I GLOBALIZMA jednu ce te stranu morati izabrati ili cemo biti prisilljeni prihvatiti
Liberizam ako on pobijedi a u stvari ce to bit LIBERALNI FASIZAM koji je vec poce o.

Ujedno po meni je ovo sansa da iz svega izade i nekakav novi ljuskiji sistem .

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije

@Bolnica Vrapče Geografski je blizu bolnice Vrapče!

Kaj ti
Gost
Kaj ti
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Hahahahab zapad je zapad a kinezi grade mostove 😂🤤😅

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  Kaj ti

@Kaj ti Pokazao je “Zapad” svoje pravo lice tijekom COVID-19, postoji samo u dobru, a u zlu gori su od nas Balkanaca!

Zsphere
Gost
Zsphere
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Ti izgleda pises (Milance) onako kako neko plati. Koja je tarifa? Jel kriza kod tebe ima li popust na veliko?

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Gospodin je politikolog neupitne objektivnosti , apsolutno nepristrasan ….

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije
Reply to  jablan u zitu

Jablan
O Damitu Novotnyu bi trebalo napisati članak. On je komentator i futurolog u sferi ekonomije, s naknadnom pameću. Presjek kroz njegove televizijske i radio nastupe dao bi dobru podlogu za barem jednu epizodu Cirkusa Montija Pajtona.

Hamer
Gost
Hamer
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Trla baba lan da joj prođe dan

Dik
Gost
Dik
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Trol, ajde odi u faktograf po dolare kojima te placaju gusteru i odi pod kamen iz kojeg si ispuzao.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Pa i ti si sa ostalim jugokomunistima dopustio da CIA preuzme jugokomunističku UDBA-u.
Ili misliš kako je UDBA preuzela CIA-u pa ima kontrolu nad globalnim maistrram medijima uključujući Faktograf.
Također vidi se i stupanj tvoje jugo indoktrinacije iz vremena “dozvolite . . .” umjesto hrvatski “dopustite . . .” što meni uopće ne smeta, ali govori mi puno o onome o čemu pišeš.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

on misli da su balkanci toliko nepismeni I zbunjeni.. I svašta im mos u vreći uvalit..

Rabotnik
Gost
Rabotnik
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_425038
Dozvola vs. dopust….
Vozačka dozvola ili vozački dopust?
Propust?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Rabotnik

Brkaš pojmove. Dopuštenje je čin ili radnja. Dozvola je dokument.
Uz vozačku dozvo(u ide obavexni odmor, a ne obavezni dopust, nakon što vozač teretnih vozila odvozi određeni broj sati ide na odmor, a ne na dopust.
Također kad policajcu kažeš kako imaš vozačko dopuštenje onda će on tražiti doxvolu.
U duhu hrvatdkog jezika dozvola se može fizički dirati rukom, a dopuštenje se fizički nemože uzeti u ruku.
I na engleskom je dozvola licence, a dopuštenje permission.

Borik
Gost
Borik
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milanče je u pravu. Ptin se prehladio jer se non-stop šeta bez košulje pa ga je uhvatio neki kineski virus.
Žućo je zavrnio rukave i gradi novi zid za kamp u kojem će preodgojiti 1.3 miljardi žuća dok ne shvate kako je recesija prava stvar na njihovom dugom putu u blistavu budućnost.
Faktograf treba staviti na validaciju i stvar riješena. Barem je tako Babić radio kad mu se ne bi svidjeli komentari ili kad bi bio uhvaće u plagiranju sa drugih portala.
Eh baš mi nedostaje njegova originalnost.
c’est la vie

Brave new world
Gost
Brave new world
6 mjeseci prije
Reply to  Borik

Kvalitetno ste se zakačili, svaka čast i portalu i komentatorima s obje strane.
Odavno nije bilo ovakve komentatorske tuče, ko iz vestern saluna.
Što je čitanje bez intelektualnog šamaranja.
Još jednom bravo momci!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Svrha komentara i je suprotstavljanje mišljenja što je za tebe “kačenje”, međutim u većini komentara ovdje nema vrijeđanja, dok se većina tvojih komentara svodi na uvrede i ad hominem napade.
Ali napreduješ, vidi se kako si u dilemi oko onih koji napadaju i brane ovaj portal po pitanju Faktografa pa ne vrijeđaš. Pozitivni pomak kod tebe se vidi, a da li je ovo samo bljesak ili nešto drugo pokazat će vrijeme.

Brave new world
Gost
Brave new world
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space, davno sam ti napisao što mislim o tvojim mišljenjima. Čemu opet otkopavas ratnu sjekiru kad se toleriramo zadnje vrijeme.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Bnv Nisam primjetio kako si se služio sjekirom, a ni ja, odnosno nije do rata nikad ni došlo. Nije bilo ni prijetnji. Kad bi još nrstale uvrede i svima dobro.

Brave new world
Gost
Brave new world
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space, odmjereno me bockaš, taman do granice mog strpljenja.
Aj neka ti bude.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Ne bockam, iskreno drago mi je ako možemo komunicirati bez diskvalifikacija pa makar se u puno toga i ne slagali. Kako se na primjer ne bih mogao složiti s onim ispravkom dolje, ako je činjenično točan, pa ako si ga i ti napisao. Koliko mogu primjetiti i drugi su se složili s tobom.
Nemam predrasude i možda se tebi obraćam kako bih se uvjerio da možda postoje i neke stvari u kojima se slažemo. Općenito, kad nekome ponekad prigovaram, osjećam potrebu napisati i objašnjenje i odobravanje odnosno pohvalu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Ajatolah opet gubi vrijeme na portalu umjesto da uziva na svojoj jahti putujuci po svijetu jer on je kako sam tvrdi najbogatiji ovdije!

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

@Milanče ili ako hoćete Jurčevič Mile, znači Hrvat ste ali krivo navodite da ste Srbin, ako tko ima minusa na ovom portalu imam ja, ali ja sam, sa iznimkom naše zajedničke povijesti i ex YU ratova, realan! Koji portal ima da nije neovisan, nema takvih, prema tome vidim po fotkama da ste stariji od mene, ili pogledajte i drugu stranu medalje ili ne budite na mnogim portalima, i ne pokušavajte IP adrese mijenjati jer vas je lako pratiti!
Mada imam jedno pitanje da li je portal hrvatski ili bosansko-hercegovački jer Brčko je u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine?!

Slagalica
Gost
Slagalica
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Al Milance baci kosku …

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Idi leci se

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Pa tko uopce ozbiljno shvaca Fucktograf?

Mikojan
Gost
Mikojan
6 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milanče, čudno je da svi beže u Kinu po robu za svoje trgovine a nitko na Zapad, pa kako to??

Ua političari
Gost
Ua političari
6 mjeseci prije

Nisam skoro pisao komentar na ovom portalu ali me je ovaj članak “naterao” da to uradim. Džon Smit, glavni junak Orvelove 1984 radi u Ministarstvu istine (nisam baš siguran) na sledećem poslu. Njegov posao je da pronađe sve novinske članke u kojima je Partija pogrešila i da ih uskladi sa stvarnošću. Npr. Partija je rekla da će proizvodnja čokolade porasti 20 % a porasla je 5 % on pronalazi sve te članke u novinama gde je to pisalo, uništava ih i kuca nove, gde se sadašnji podaci slažu sa prošlošću. “Istina je bila izbrisana. Čin brisanja zaboravljen i laž je postala istina.” – kaže Džordž Orvel u 1984. Izgleda da pored svega ostalog iz 1984 u našoj stvarnosti imamo i ovo. Neverovatno! Inače, moj predlog, što se tiče delovanja ovih NVO je da portal “Logično” i njemu slični, naprave slično NVO udrženje koje će se baviti delovanjem Faktografa i ostalih lažnih vesti koje mejnstrim mediji predstavljaju kao istinu. Sa ološem se mora boriti na način koji on razume i koji funkcioniše što u ovom slučaju znači, pokvareno i podlo.

Brave new world
Gost
Brave new world
6 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

Winston, ne Džon.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Bnv Vidiš kako možeš napisati kratki komentar u smisku ispravka bez uvrede.

Ua političari
Gost
Ua političari
6 mjeseci prije

U pravu ste. Moja greska. Nisam skoro čitao 84 pa bih mogao ponovo.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Marlboro?

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

ua politicari,
Upravo to je i zastrasujuce kolega!
Pred nasim ocim odvija se prica iz Orwelove 1984, a veliki broj ljudi je jos uvijek lobotomiran ovom stvarno nevidjenom propagandom u cijeloj ljudskoj istoriji!

No to brisanje istorije (iz “sadasnjosti”) – uvijek sluzi za kontrolu “buducnosti” – u korist onih koji si i kreirali tu piramidu moci zasnovanu na – lazi.
Dovoljno je pogledati kako “wikipedija” prakticno postaje “naucna referenca” (ili “Ministarstvo istine”) – a sve ono sto se ne uklapa u Propagandu (“Ministarstva istine”) osudjeno je da se brise sa digitalnih platformi, da trazilice “ministarstva istine” poput Googla – naprosto “zaboravljaju” te fakte koji jos uvijek stoje na digitalnom prostoru, dok ne dodje neki novi “agent Smith” – i izbrise ih i odatle!
Knjige su vec manje vise raritet, a mladje generacije prakticno i ne znaju sa koje strane poceti citati knjigu… Cak i u osnovnim skolama uvode maksimalnu “digitalizaciju” – jer jedino tako Ministarstvo istine moze brzo i efikasno unistiti i izbrisat – svaku cinjenicu koja se ne uklapa u narativ Ministarstva!

Evo i portal Logicno daje jedan odlican primjer – tekuce i teroristicke totalitarne diktature – koja toliko ocito, prijeti cijeloj ljudskoj rasi, ali korumpirani/neinteligentni ljudi poput nepismenih uposlenika “Faktografa” ne primjete da ce i njihova buduca djeca imati jos i gorih problema, jer su im tate i mame – radile predano – na ZLOCINU protiv covjecnosti!
Poredjenje je odlicno, ali na zalost – i tacno:
“… Zamisliti da uđete u knjižnicu i zapalite sve napisane knjige jer istina iz zadnje izdane knjige poništava sve ostale. To su uradili aktivisti Faktografa, što je klasičan intelektualni zločin….”

Ima jedan distopijski roman (Ray Bradbury) o “blizoj buducnosti” gdje nesto poput Ministarstva istine – bukvalno spaljuje sve knjige! Mislim da je napravljeno i nekoliko filmova na tu pricu, a zove se “Farenheit 451” (to je temperatura na kojoj gori papir!)
Izgleda da ova milijarderska “elita” uoblicena u nekakav (satanski) kult – prakticno cini sve da preko – kontrole:
* ekonomije (banke),
* vojske (Vojno Industrijski Kompleks),
* diplomatije (tajne sluzbe),
* tzv nauke (“renomirani naucni” instituti na plati kod milijarderskog (satanskog) kulta)
* politike (korumpirani cirkus zvan i “demokratja”)
… uspostavi distopijski totalitarni sistem – apsolutne vlasti ovog kulta – nad preostalim stanovnicima Svijeta!
Ocito je, a to je cesto ponavljano i od mnogih “teoreticara zavjere” (a jasno je da to nije nikakva “teorija” nego Stvarnost koja se odigrava pred nama!) – da pripadnici miljarderskog (satanskog) Kulta – imaju prisliu “upozpriti” zrtvu na ono sto ce mu se desiti! Cisto zato jer po vjerovanju Kulta, tim “upozorenjem” – ne prljaju njihovu “karmu”! Ako je zrtva PREGLUPA, to je onda samo ZRTVIN problem – nije do Kulta…
Upozorili su nas (cijelu ljudsku rasu!) – tacno prije 40 godina:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

To sto mi sada svojim ocima gledamo ovaj otvoreni napad milijarderskog-Kulta na cijeli Svijet – nije nista novo! Jos je i JFK pricao direktno o tom Mafijskom/Satanskom Kultu daleke 1961.
Mnogi ga tad nbisu shvatali… Na zalost previse je i danas onih koji ga ne shvataju! ali njegova poruka je kristalno jasna i JFK ocito prica o nasoj situaciji DANAS te daleke 1961 – za za glupake je vjerovatno i on takodjer “teoreticar zavjere” – jer eto… predsjednik JFK prica o ZAVJERI – 10 godina PRIJE nego je CIA uvela u opticaj pojam “teorija zavjere”!
“… Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj ZAVJERI koja prvenstveno počiva na prikrivenoj namjeri da proširi svoju sferu utjecaja; na infiltraciji umjesti invaziji; na subverziji umjesto izboru; na zastrašivanju umjesto slobodi izbora; na gerili u noći umjesto vojnicima u svjetlu dana…
To je sistem koji vrbuje ogromne materijalne i ljudske resurse i stvara konstrukciju usko povezane efikasne mašine koja objedinjuje ekonomske, vojne, diplomatske, znanstvene i političke operacije….”

Slazem se i sa vasim prijedlogom o ujedinjavanju sa drugim Ljudskim-resursima!
Ljudi ce naprosto biti prisiljeni da se ujedine, kontra ovog Mafijaskog (stanskog) Kulta – koji je vec preuzeo prakticno totalnu kontrolu ovih 5 faktora koje je spomenuo JFK!
Sta vise, premda je lobotomiranih jos poveliki broj, a kriminalaca poput uposlenika ovog tzv “Faktografa” i “Raskrinkavanja” ce uvijek i biti – to objedinjavanje informacija i sirenje na svim mogucim platformama – koje je (satanski) Kult jos nije preueo parama ili ucjenom ce vjerovatno i biti preduslov opstanka ljudske rase!
(Naravno neinteligentni uposlenici kriminalnih Faktografa i slicnog “NGO” smeca – takodjer ce biti obrisani, u “vrlom novom svijetu” – samo sto su preglupi i pregramzivi da vide da je i njima ista sudbina kao i svim ljudima Svijeta!)

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Drug, mozes pisat do sutra, mozes (kao sto i jesi) svako slovo biti u pravu, no koga to briga? Ljudi danas bjeze od istine. Lakse im je na sve odmahnuti rukom kao na teoriju zavijere nego nesto poduzeti. Od kad je interneta, slusam o kriticnoj masi ,o tome kako se ljudi bude i sl “neostvarive ideje”

Rjesenje je jednostavno a nitko ga nece !
Postoji knjiga UBUNTU Michaela Teringera (ako se tako pise),samo ko je spreman odbaciti novac, mobitel i tv od sutra? Niko! Zato sutite i poput psa budite chipirani, cjepljeni i masite repom da vam stave brnjicu pa mozete van u park!

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

Emilijano,
Michael je jedan om meni najdrazih “alternativnih” likova !
Tip je genijalac, a toliko toga ima sto je povezao, ili na neki nacim pomogao meni da povezem!
Sto se tice njegovog modela – apsolutno se slazem da je izuzetan.

Bilo bi dobor – i da veliki ljudske populacije prihvati model UBUNTU (tj filozofije africkog plemena Ubuntu, koja kaze “ako je jednom saplemeniku lose – onda je cijelom plemenu lose!”)
Jasno je da ce uvijek – cak i ako je manji – onaj manji broj lobotomiranih ili korumpiranih (poput uposlenika Faktografa) – bice spremni koristiti i ekstremnu silu u unistenju onih mnogobrojnih iz Ubuntu.
To je neosporno!
Ipak, cak i ti lobotomirani – ako se DE-LOBOTOMIRAJU i shate da su i one zrtva buduceg pokolja – mogu biti od velike koristi – ljudskoj rasi!
Informacijski rat – upravo kroz INFORMISANJE kontra sirenja LAZI (uz pomoc Inkvizitorske cenzure/brisanja/skrivanja informacija od strane velikih korporacija u vlasnistvu onih “nepoznatih milijardera”) – jeste u punoj jeku!

Tako da – po meni udruzivanje, razmjena informacija i dobara, ljudska saradnja i pomaganje – sve je to izuzetno neophodno za vrijeme koje nam nadolazi.
A ocito je da dolazi vrijeme – Velikog rata.
Rata izmedju onih “nepoznatih miljardera” sto su postavili cetvorostruki obelisk sa 10 “Novih zapovjesti njihovog boga” – kontra sad vec 7 milijardi ljudskih dusa na drugoj strani!
Prije svega rat je informacijski!
Fizicki rat – protiv cijele ljudske rase – prakticno je NEMOGUC ovoj odvratnoj bandi “nepoznatih milijardera”!
Oni to rade u tiho… Preko “demokratije”… preko “informisanja” (Sirenja lazi)… preko “medicine i nauke” (lazna pandemija)… i preko “filantropskih zakona” (“vanredno stanje” bazirano na lazima!)
Tako su u mogucnosti – KLATI – dio po dio populacije, a da se oni drugi NE PROBUDE!
E zato, misljenja sam – treba VRISTATI!

Ovi “nepoznati milijarderi” (mi znamo par poznatih poput Gatesa, Sorosa, Rockfellera, Bloomberga…) – upravo uz kontrolu informacije (preko onog sto JFK spomenu!) – pripremaju se za – Veliko klanje ljudske poplacije!
E sad… da li ce svko od nas po na osob – cekati da po njega i njegovu familiju dodju placeni dzelati (koje je poslala ona “demokratski izabrana” KORUMPIRANA tzv “vlast” u drzavi) – pa da se bori ili da ga prikolju u tisini…vidjecemo!
Koliko ja sada vidim – informacija – prakticno VRISTANJE – je neophodno da bi se sto vise ljudi probudilo iz opijenosti i ido#skog “sna”…
Naprosto – da CUJU – kada mu dolaze komsiju priklati, pa da shvati da je ON i njegova fanilija sljedeci na redu!
U konceptu UBUNTU – to se tesko moze desiti, jer SVI istovremeno znaju i spremni su pomoci splemeniku, pa cak i ako treba u borbi na zivot i smrt!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istrazuj, odavno sve znam ,zato sam tako siguran da nemozemo nista. Pazi vec dugo postoji rjesenje, on ga je do detalja u svojoj knjizi predstavio ali koga briga? Ljudi nemaju strpljenja vise ni citati nista duze od naslova! Sjajne ideje je imao i Jacque Fresco, koji doslovno od ’70godina proslog stoljeca govori uzalud sto i kako treba i niko nije poduzeo nista…
Za ljencuge je snimljen i film Zeitgeist 1, 2, 3 ma mogli su snimiti i 1003 pa opet nikome nista…Jednostavno nevidim nade za nas, pogotovo kad citam kako me neki Matija pljuje da sam kukavica jer on eto valjda hrabro ne nosi masku kad je u kuhinji i u kupatilu, a poznaje jos njih 30 koji su isto toliko hrabri.
Armagedon me pita koliko sam placen, valjda misli od Kabale,,dakle potpuni promasaj..
Dejan i ostali se nadaju da ce nas stvoritelj spasiti ,samo neznam zasto bi jer nije ni onih nekoliko stotina miliona u svim dosadasnjim uzaludnim ratovima???? Itd itd Odgovorno tvrdim da nemozes naci ekipu za popit kavu a ne za srusit Jezuite…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Nisi ti nikakvi ni plaćenik ni pesimista, ali probaj obratiti pozornost na slijedeće; Ti si u tvojim komentarima pokazao tvoje mišljenje po pitanju vjere i tu si po mojem mišljenju isključiv. Dobro, imaš sva prava na svoje mišljenje, ali ako ne prihvaćaš one koji imaju suprotna mišljenja od tebe, što je i dalje uredu, probaj shvatiti kako postoje ljudi koji neznaju. Ovo sve pišem kako je tvrditi da su promjene nemoguće isto kao i tvrditi kako su promjene sigurne.
Po meni je to isto. Ja osobno neznam da li postoji zajednička svijest čovječanstva i hoće lo se kritična masa osvijestiti ili ne. Ne vjerujem u dječje priče kako “dobro uvijek pobjeđuje”, ali ne vjerujem ni u priče kako je “zlo nepobjedivo”.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacewoodo, nigdje se ja nisam izjasnio o svojoj vjeri. Da si procitao zadnji komentar u kojem sam priznao da sam provocirao nebi li dokazao neslogu ali i podsjetio na to da je mozda i milijarda ljudi stradala do sada u raznim ratovima kroz poznatu povijest a da stvoritelj nije ni trepnio a kamoli pomogao pa tako sigurno nece ni kad krenu s chipom i cjepivom, a na brnjicu su se vec mnogi navikli…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Zapata Danima si u borbi sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima po pitanju duše. To što ti vjeruješ kako duša ne postoji tebe ne razlikuje od ostalih vjernika, uključujući i vjernike u vile i morske sirene.
Tvoje vjerovanje u nepostojanje duše meni nije nikakva odrednica isto kao i vjerovanje u postojanje duše onih drugih. Kako ne priznajem monopole, tako ne priznajem ni duopole.
Ti si bitan točno koliko i svi ostali uključujući i mene. Ne trudi se biti iznad ostalih jer to najviše šteti tebi. Ostani samo drugačiji od ostalih kao što smo i mi drugačiji jedan od drugog i svih ostalih.

Armagadon
Gost
Armagadon
6 mjeseci prije

Emiliano Zapata Reagira si na, ajmo rec, sumjivi nacin , mozda si se krivo izrazava , mozda te nismo shvatili , ali ne samo ja i drugi su primijetili da nekako pokusavas rec , u smislu ne trebate se bunit protiv toga nego jednostavno prihvatit jer se niko nece bunit posto su oni prejaki,
Ne treba ubijati drugima volju za borbu , uvik ce se neko nac da se bori za nas.
Trebamo ih hrabriti a ne kociti.

krivo mi je ako san povridio krivog covika ,u to slucaju sam ti se isprica , zar ne.?
I u krivo si da ne mozes naci s kim popit kavu , a kamoli za borbu, nisi bi jos na pravom mijestu. Garant.
poz

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istrazuj

“…pomoci splemeniku, pa cak i ako treba u borbi…”

E, to je PLEME.
Ovo bi trebalo biti ljudsko društvo. To smo prestali biti. Koje dr.zajednice još funkcioniraju? Dovoljno velike i organizirane ? Ne.

Ovo je – džungla.
U džungli nitko ne pomaže onom koji vrišti.
Danas su se nastavili prosvjedi od jučer u Hamburgu…vodeni topovi…
A…na Balkanu?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Nisam čitao Ubuntu od MT, ali sam ga slušao nekoliko puta uključujući njega i Mišaka na Braču kad je tema bila zvuk. Stekao sam dojam kako MT priča o životu bez novca, ali ne i bez električne energije i mobitela.
Tv je već out, generacijam mlađim od nas tv ne znači puno jer je sad tu internet za kojeg nisam siguran kako ga u Ubuntu društvu nebi bilo, ponavljam, nisam siguran.
Bez obzira na sve i u Ubuntu društvu bi bilo potrebno voditi neko knjogovodstvo i koristiti neke mjere i brojeve i sigurno to nije zamišljeno bez excela kako bi se radilo na kuglice i štapiće. Zaboravi Babilon, jer su i prije postojale civilozacije sa svojim znanjima koja mi ni danas nismo uspjeli odgonetnuti i te civilizacije nisu poznavale ni novac ni ratove.
Mislim kako je upravo “nemoguće je išta promjeniti” postavka od današnjih vladara ugrađena u percepcije masa.
O analizi trenutnog stanja puno nas je potpuno suglasno s tobom, a problem se pojavljuje kad počnemo priču o mogućnostima i smjerovima u kojima treba težiti. Zaboravi na trenutak vrijeme, odnosno prošlost, sadašnjost, budučnost i na trenutak promisli kakvu stvarnost biraš i pitaj se zašto si izabrao upravo tu u kojoj živiš. Također umiri misli odnsno dovedi ih na ground zero i sa strane promatraj da li su one misli koje ti se pojavljuju nakon toga tvoje ili nečije, nebitno čije.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

nemogu vjerovat. Spacewoodo,
Umjesto da nesto poduzmes ili barem procitas knjigu ili jos jednom pogledas video o kojem pricas, ti predlazes neke ideje o kojim si razmisljo 3min. dok si pisao odgovor? Ovolika neozbiljnost komentatora i onda se svi cude meni kad kazem da nemamo sanse protiv sjajno organiziranih zlotvora!??

Epulon
Gost
Epulon
6 mjeseci prije

Prevariti ljude je lakše nego ih uvjeriti da su prevareni. Mark Twain

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj
Evo ja sam počeo da gledam predavanje Dejvida Ajka u Londonu sa temom percepcije koje je trajalo 9 sati. Odgledao sam tri sata i naredni dan you tube je izbrisao video. Kako su me samo zeznuli…
Pripadnici statnističkog kulta nemaju prisilu da upozore svoju žrtvu jer će time što upozore žrtvu izbeći da uprljaju svoju karmu. Ovo je portal Logično a ne portal Apsurdno. To nema veze što si napisao. I sem toga, oni ne upozoravaju uvek i svuda svoju žrtvu, Tako da iz toga nemoj da izvlačiš pravilo koje ne postoji. Ako neki satanista tebe hoće da ubije on će samo da te upozori i pošto te je upozorio on može da te ubije i nema nikakvu lošu karmu. To je u rangu onog verovanja da džihadisti izvrše samoubistvo i gore ih čekaju 72 device.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

“… Pripadnici statnističkog kulta nemaju prisilu da upozore svoju žrtvu jer će time što upozore žrtvu izbeći da uprljaju svoju karmu. Ovo je portal Logično a ne portal Apsurdno…”

Cuj Dejane,
Znam da si totalno u tim vodama, medjutim – ovde nisi u pravu.
Malo je problematicno sto nastupas kao da “znas” sta se to desava iza tzv metafizike -ali apsurdno je takvo nesto cak i pomisliti po mom misljenju. Vec sam ti i ranije ukazao da recimo tvoji opisi “visih nivoa” mogu isto tako biti i opisi “nizih nivioa”, jer cak i kad uz pomoc gljiva, LSD ili na neki drugi nacin dodjes u to stanje – nikad ne ides “liftom” na kojem pise “podrum…1,2,3 sprat”…
Ipak – Radije bih htio da na ovoj temi izbjednem ovu (po meni trenutno nepotrebnu diskusiju – jer opasnost je toliko velika – da samo budala moze pricati o tome da li je “stoka” jela juce “psenicu” ili “jecam” – a sa druge strane se ostri sjekira – za klanje!
Ipak, dacu ti poveznicu na lika (Ole Dammagord) kojeg dugo godina pratim, a koji je bukvalno predvidio 4-5 slucajeva “teroristickih napada”. Naravno to nisu bili pravi teroristicki napadi – premda su nama (stoki) – predstavljani kao takvi…
(Izmedju ostalog napadi u Londonu (Westminister bridge), Boston bombardovanje, napad u Parizu… itd…)
Mozda si i cuo za njega, ali sumnjam – posto tvrdis ono sto tvrdis…
Lik je Svedjanin i jedno 30+ godina – jeste bukvalno LEGENDA u svijetu “teoreticara zavjere”!
Za razliku od Davida Ickea – Ole Dammegård – sam i licno istrazuje dogadjaje, te predvidja tacan i datum i mjesto kojeg milijarderski satanski) kult – sprema za sljedeci put.
Upravo on – – za razliku od tebe – jeste jedan koji tvrdi ovo sto sam naveo. Dakle (satanski) kult MORA (dakle MORA!) obavjestiti zrtvu – da ce biti zrtva!
To ali apsolutno istio – tvrdi i David Icke – ali kao sto vidim nisi se nagledao njegovih videa na mrezi. Imas i knjiga, koje su cak i bolje a prevedene!

Evo ti par linkova na Oleta – ali kao sto rekoh – vise tebi nego za diskusiju. Cisto da vidis da tvoje shvatanje mozda i nije najtacnije (minimalno 2 (vise nego releventna) izvora meni licno govore – da si totalno u krivu!)
https://www.amazon.co.uk/Books-Ole-Dammeg%C3%A5rd/s?ie=UTF8&page=1&rh=n%3A266239%2Cp_27%3AOle%20Dammeg%C3%A5rd
https://www.youtube.com/watch?v=s763EBxa6x0
(Bilo je toga od Ole puno na mrezi, ali se treba trazit… Dosta je poskidano!)
Tvoje izvore informacija – nemam, osim sto ti nesto tvrdis.
Evo ja se tu apsolutno ne slzem – samo na osnovu informaijca koje sam pokupio citajuci David Icjea i Ole Dammegorda.
Na osnovu njih – izvlacim zakljucak – da je milijarderskom (satanskom) kultu i te kako potrebno “informisati” zrtvu, a i vidim sa onim preskupim Obeliskom u Georgiji – da su nas INFORMISALI!

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Dejan
Istrazuj
Hmmm. Zanimljiva rasprava vas dvojice oko “upozoravanja” žrtve od strane zločinaca. Obojica ste u pravu delimično. Međutim, samo uz dobro poznavanje Zakona je moguće znati tačan odgovor.
I naravno da je moguće znati “ezoteriju” kako kažeš. Samo treba biti pravi čovek za to.
Mali hint, kopajući po đubretu trenutne slike čovečanstva je moguće naći deliće istine. Ali se mnogo gubi vremena i živaca. Verujete mi, bio sam tamo radio to. Tražite ISTINU o celoj stvarnosti, ne samo parcijalno. Jer samo poznavajući ceo sistem stvarnosti je moguće da se snađete u detaljima. Inače je čovek žrtva laži, dezinformacija i ostalih gluposti. A veliki magovi Zla su najsretniji kada to uspeju sa ljudima koji vrede. Ako vas još nešto intereauje, pitajte..

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim,
“… Tražite ISTINU o celoj stvarnosti, ne samo parcijalno …”

Kolega,
A zar ne bi bilo dobro, da ako znate nesto sto drugi ne znaju – da to podijelite sa ljudima?
Evo upravo sa o tome pokusao i pisati u nekoliko postova ovdje…
Podjelite informaciju.
Vi ste je formirali na nekom vasem izvoru informacija, Dejan i ja open na nekom nasem vlastitom…
Kad je osvijetlimo sa vise strana – postaje realnija i spoznaja o objektu posmatranja.
Cisto sumnjam da je iko u mogucnosti spoznati cijelu stvarnost… Medutim trudimo se…
A sad je izgleda i vaznije nego je to bilo u vrijeme Sokrata ili Platona recimo …

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istrazuj
MOGUĆE je znati stvarnost. Bolje rečeno, koliko je ljudski moguće. Niko od nas ovde nije Bog. Da pojasnim sa jednom analogijom: četiri slepa čoveka hoće da spoznaju kako izgleda slon. Svaki ode do nekog dela slona. Jedan do surle, drugi do repa, treći do stomaka, a četvrti do kljova. Oni sada opisuju kako slon izgleda. Prvi kaže “Slon liči na zmiju”, drugi kaže da liči na dlakavu zmiju itd.
Obrati pažnju. SVI govore istinu! Ali to što opisuju nije slon. Iliti drugačije rečeno, parcijalni opisi stvarnosti neminovno vode ka zabludi. To radi savremena nauka. Govori tačno i istinito ali zapravo zavodi na zablude.
Na to sam mislio u gornjem postu. Nikako da vaši rezultati istraživanja nisu tačni, samo da su parcijalni. Samim time vode u moguće zablude.
Stvarnost je jedna. Istina je jedna. Čoveku je dato da razume Stvarnost. Neverovatno ali istinito.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj
baš sam o tome pričao pre neki dan sa kolegom mihom. Ti si sad pročitao u nekoj knjizi što taj teoretičar zavere tvrdi i prihvatio kao apsolutnu istinu. ja niti mogu niti hoću da te razuveravam već ovde pričam praktično svima da je to nepostojeće i apsurdno. Ovde traži da se stvar sagleda iz raznih uglova. da li satanisti uvek unapred obaveštavaju svoje žrtve šta će im uraditi? to nije slučaj. Od globalnih nivoa gde se nekad unapred objavljuje šta će se desiti a nekad se to iznenada desi bez javne objave… pa do pojedinačnih slučajeva gde su ljudi preživeli satanističke torture i nisu rekli da su im satanisti pričali šta će im raditi, već naprotiv, bilo je da ih namame slatkom manipulacijom. Izgleda da postoje dve satanističke struje gde jedna traži da se objave unapred zlodela a druga nije tako učena pa neće unapred da objavljuje. Ne postoji pravilo! Nekad objavljuju, nekad ne.
Da li je tu prisutna neka vrsta ispiranja mozga gde ih tako uče, kao što uče džihadiste ako se ubiju da će ići kod 72 device, da će ako objave svoj naum oni biti poštedjeni svih karmičkih dugova je samo – ispiranje mozga. Ne postoji takav zakon. A ako je ispiranje mozga onda bi svi trebali uvek i u svakom slučaju da to objave svoja zlodela unapred ali to ne čine uvek i u svakom slučaju. pa onda ispada da će dosta satanista otići u karmičke dugove samo zato što su “zaboravili” da unapred objave svoja zlodela. Meni nije jasno kako ti kolega ne porazmisliš malo o nekim stvarima a ne samo da uzimaš zdravo za gotovo odredjene informacije. Oko ravne zemlje nisam imao ni snage ni želju da se sa tobom objašnjavam i nisam ti odgovorio na post, a imao sam štošta da odgovorim. Takodje i tvoja priča o falsifikatu Knjige otkrovenja i da je pisana u srednjem veku i na osnovu položaja planeta se moglo utvrditi kad je pisana ta knjiga. Mislim da ti svašta možeš da preuzmeš od napisanog ali upotrebi malo pronicljivost.
Ako taj zakon o moranju namera važi za sataniste onda ga oni moraju uvek i u svakom slučaju primeniti. A takodje takav zakon onda mora da važi i za sve druge, bili satanisti ili ne. I tu nema veze sa prljanjem svoje karme. Ako oni objavljuju svoje namere to može biti znak egoizma i superiornosti i da se igraju sa svojom žrtvom. A ima tu još jedan mogući razlog, koji nije vezan samo za sataniste, da objavljivanjem nečega ti drugom stavljaš ličnu odgovornost jer se drugi ne može vaditi kako nešto nije znao, već je znao ali je zanemario. Samo i tu treba praviti razliku od manipulacije i eliminacije ljudi. Satanisti će snositi posledice svog delovanja i ako obaveste i ako ne obaveste žrtvu, samo će satanisti moći da na žrtvu prebace i deo odgovornosti a to ne znači da će satanisti imati manje odgovornosti za svoja dela. Što će reći, povući će i žrtvu u svoj mulj. A kao kosmički zakon, to da najave zlodelo i onda su mirni što se tiče karme ne postoji.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan
Easy sparky! Polako.
Prvo da te razuverim da ja nisam tip sa kojim si pričao o ravnoj zemlji i crkvenim knjigama. Ima ovde neki lik koji mi krade nick. Moj nick je : mislim.. , a on koristi isto to ali bez te dve tačke na kraju. Lupež najobičniji. Prlja moje “Časno ime” 😃
U pravu si, Zakon važi apsolutno za SVE. Čak i za osobu koju mi zovemo Bog. Nema izuzetaka. Ono što mi zovemo karma je mali deo tog Zakona. Ali apsolutno važeći. Ono šta zloće rade je da na sve načine izbegavaju da ih zakače posledice njihovih dela. Ima mnogo načina na koji to rade. Jedan od njih je i, ponekad, upozoravanje.
Vidiš, ja ne snosim posledice ako se neko tamo negde, unesreći. Sam je to uradio. To je ta logika. Ako te neko ubedi da ti napraviš Zlo, a on to ne uradi, njega mnogo manje kače posledice. To je Slobodna Volja. Nadam se da sam, bar delimično, objasnio.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

Dejan
Moja greška. Mislio sam da se meni obraćaš , a ne Istrazuj. Sry..

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim
kolega, ajde kad si me već pomešao, da razmotrimo malo situaciju… Dobra ti je metafora sa slonom. Stara priča, i slažem se sa analogijom. Mi ne možemo videti celu sliku a samo cela slika daje istinu. Ovu rečenicu sam napisao mnogo puta. Mi naziremo neke delove i pokušavamo da razumemo stvarnost. Medjutim, mnogo smo osakaćeni i na nivou dnk i u percepciji pa nam shvatanje stvarnosti teško ide.
Napisao si – “Vidiš, ja ne snosim posledice ako se neko tamo negde, unesreći. Sam je to uradio. To je ta logika. Ako te neko ubedi da ti napraviš Zlo, a on to ne uradi, njega mnogo manje kače posledice. To je Slobodna Volja. Nadam se da sam, bar delimično, objasnio.” Šta ti ovo znači?Ovde mi nismo govorili o ubedjivanju da neko drugi napravi zlo. Mi smo govorili o sasvim drugoj stvari. Ako neko hoće da ubije nekog drugog i onda mu to kaže, ispriča, obznani… šta se dešava? Ako se ovaj drugi složi da ga prvi ubije, ima i toga, možemo da razmatramo odgovornost prve osobe. Ali ako drugi ne želi da bude ubijen a prvi ga ubije a prethodno mu je to najavio, prvi nije spasio sebe na karmičkom nivou, bez obzira što mu je to najavio. naravno da svaki zlikovac gleda da se spasi, i iskoristiće sve što mu ide u prilog da bi se spasio od svojih zlodela. Ali metod upozorenja ne spašava zlikovca posledica svojih dela.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan
Odmah da se složim sa tobom. Upozorenje pa zlo DELO nosi sa sobom posledice za onoga koji dela. Od toga nema spasa. Upozorenje, samo po sebi, osobu ne spasava karme. Ili tačnije rečeno uravnotežavanja/baalansiranja energije. Kao kad guraš zid. Ti guraš, zid ti vraća istu silu/energiju.
Međutim, upozorenje kao DEO strategije se koristi. U smislu da upozorenje čini da žrtva ZNA šta će se desiti i ništa ne preduzme. To je skoro pa isto kao da je žrtva pristala slobodnom voljom da joj se to nešto uradi. Dakle, Slobodna Volja žrtve se iskoristi da se smanji posledica za zloće. Ako se to uradi kako treba, preko medija, obrazovanja itd. onda to funkcioniše kao deo strategije.
Uobičajena greška je da se negativci na vrhu posmatraju kao obični ljudi. To su hiper inteligentne osobe sposobne za neverovatne stvaari. Čarobnjaci u pravom smislu te reči. Sposobni da bez greške vladaju materijom i ljudskim mislima. Što se nažalost vidi po svetu u kome živimo.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

I samo još jednom da dodam.
Stvarnost je jedna.
Istina je jedna.
Istina se MOŽE spoznati.
Naravno ne svi ljudi.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim
kolega slažem se da je strategija u pitanju kada oni upozoravaju. To je svima nama jasno. Ono oko čega mi diskutujemo je posledica. I tačno je da su ti na vrhu ekstremno inteligentni, i da imaju mnogo veća znanja od nas. Tako da je teško njima neko mogao da proda uverenje da ako najave svoja zlodela onda će se sačuvati od posledica karme. To može da prodje za neke niže slojeve kao vid ispiranja mozga. Ali ovde kolega opet ideš naokolo i ono sa čim se ne slažem je – elita nam kaže šta će biti i mi smo upoznati i pošto smo upoznati onda elita nema problem sa karmom jer mi ništa ne preduzimamo. A može se i na pojedinačni nivo to svesti. Ja nisam pristao da oni mene ubiju, ali to mogu da učine u svakom trenutku, a još su mi najavili. Moćniji su i mogu me likvidirati ma koliko se trudio da to sprečim. I po tvome onda elita neće da ima nikakve karmičke posledice jer me je obavestila i sprovela naum u delo. Ja ni na šta nisam pristao slobodnom voljom. Tu je glavna stvar. Elita neće izbeći karmičke posledice.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan
Dragi čoveče, ja se SLAŽEM sa tvojom tvrdnjom da onaj koji napravi zlo snosi posledice. Bila to elite ili ostali. Delo se konta ali i misli takođe. Energija sledi misli, uvek!
Da pojasnim detaljnije. Ako neko u ime elite napravi neko loše delo, posledice se dele u odnosu ko je šta uradio. Ili možda najjednostavnije, po tome koliki je čiji procenat u tom zlu/patnji koja je izazvana. Misli se isto računaju.
Dakle, cela posledica se nemože eliminisati za loše delo.
Da probam ovako. Prvi zakon termodinamike kaže da se energija nemože ni stvoriti ni izgubiti. Ako se stvori minus , mora doći plus energija. I obratno. To je deo Zakona koji oblikuju prirodu. To je jedan deo.
Drugi je što ti pod elitom sve vreme smatraš da su to obični ljudi. Ponovo ti kažem, oni su nešto sasvim drugačije od onoga što ti i možeš da zamisliš. Zbog te svoje prirode, oni su odustali od nekih stvari koje bi brinule obične ljude. Zakon ravnoteže je jedan od njih. Nadam se da sam bio jasan.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

Otišao sam..

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim

NE.
Opasno je podcijeniti neprijatelja, ali opasno ga je i – precijeniti.

Npr ovo sa Covidom.
Vidjeli su da je Kina stavila Wuhan u karantenu, pa iskoristili priliku… Da se neki zaduže, neki obogate; najvažnije: da povećaju otuđenost ljudi. Alijenacija. Maske, udaljenosti propisane… Sam pojedinac – nemože – ništa.

Pogrešne su pretpostavke da su ‘ od početka’… ovo, ono…kršćanstvo, revolucije, oni nemaju ideja… Ali su dobri u KORUPCIJI I PREUZIMANJU.

I to se sad vidjelo kod korone.
Od političara do znanstvenika.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan

“…mnogo smo osakaćeni i na nivou dnk i u percepciji …”
Pa, ti – jesi. 😃

Percepcija ovisi o čulima, prijenosu i obradi. Mozak. A mozak ovisi od dnk, nasljeđivanja i – OBRAZOVANJA.
Ovo zadnje – nemaš.
Ali, ne samo da si imao disfunkcionalnu obitelj…netko je bio psihopat…nebitno.

Mani se ti i takvi priča o dnk (dna).
Stvarno glupo.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija
Ovo je bilo bespotrebno vređanje Dejana. Ne vidim da te je on bilo čime lično isprovocirao na takav čin. Na takav način zagađuješ ovo mesto i diskusiju. Nisam siguran da to želiš, zar ne?

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

@guest_425169 – Ne znam je li koincidencija ili namjerno ali bode oči. U samo jednom, kraćem, komentaru: Slobodna Volja, karma, “Zakon važi za SVE”. Sve su to pojmovi koje je rado i često koristio Aleister Crowley. E sada meni nije jasno želimo li se boriti protiv satanista ili ih samo citirati? I u stvari što je krajnji cilj ovog bistrenja kad svejedno nitko ništa neće poduzeti. Za suprotstaviti se Zlu treba prvo volja, zatim minimalno znanje, tek toliko da ga se prepozna i suradnja drugih istomišljenika. Ja do sada nisam vidio da postoje istomišljenici po bilo kojem pitanju. Češće imamo sukobe i provokacije iz zabave.
Ovakvim bistrenjima gubimo vrijeme i živce. Za razgovor je potrebno više vremena i okupljanje barem nekoliko ljudi sličnog interesa a za to forma komentara nije najbolja (Samo kao primjer komentari koje piše @Istražuj. Dobri su i informativni ali su predugački i mnogi ih preskaču ili preskočno pročitaju). Treba nam forum. Bilo obnova ovog na ovom portalu ili bi se trebali dogovoriti pa teme pokretati na nekom od dostupnih. To je moj prijedlog jer već mjesecima čekamo na obećanu reanimaciju postojećeg i objavu “Creda” koje je portal obećao još prije mjesec dana, jednog lijepog petka sa najavom “sutra ćete sve saznati”.

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Poštovani Piretis,

U međuvremenu je došlo do novih ideja koje želimo dovršiti i pokloniti našim vjernim čitateljima.

Obratiti ćemo se uskoro.

Redakcija

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis
Dragi sapatniče na ovoj planeti. Jasno mi je da sam svojim postovima privukaao pažnju Vašeg departmenta.
Stara oprobana taktika, optužiti drugoga za ono što ti sam radiš. Zar ne?
Dakle ja nisam satanista. Naprotiv. Tebi je to naravno jasno, samo da pojasnim ostalima. Ali, kao što neko reče, Bog sve :
Zna
Vidi
Sveprisutan je.
Tako da SVAKO nosi sa sobom posledice svojih dela i nedela.
Želim ti sve najbolje.

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

@mislim..- Naravno da mi je jasno, da je suprotno ignorirao bih komentar. I nije bilo nikakve optužbe, više skretanje pažnje na to da je terminologija isto važna kao i smisao.
Malo je ova raspravava krenula u vode istočnjačke filozofije i religije. Pa se traži ravnoteža između zla i dobra i postavlja pitanje karme, meni inače krajnje sumnjiv pojam, kojim se očekuje da na svaku akciju neizostavno slijedi reakcija. Nažalost zlo barem na ovom, ovozemaljskom, nivou vrlo često prođe nekažnjeno. U knjizi Propovjednika 8. 10-12 piše otprilike da za zlo često nema kazne a da je pravda zaboravljena i prognana.
Tako da čisto sumnjam da će Faktograf i njegovi financijeri, čak i ako su svjesni toga što rade, stići kazna. Najveća im je kazna da ih ignoriramo i prestanemo davati značaj koji ne zaslužuju.

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis
SVAKA akcija ima reakciju. To je neminovan zakon prirode uvažen u nauci. Nadam se da se oko toga nemoramo da se raspravljamo. Zakon “karme” nije ništa drugo nego to isto primenjeno na višem novou. Dakle, još jednom: neozbiljno i detinjasto je verovati da se može činiti zlo , a izbeći posledice. To NIKOME u istoriji Svemira nije uspelo, pa neće ni ovim našim smešnim, dragim , jadnim, zaluđenim sapatnicima koji čine loše stvari nadajući se da će ih neko/nešto poštedeti posledica. Zakon ravnoteže je apsolutan. I sam Bog (reći čemo tako) je pod uticajem tog Zakona. To je zato što je to prirodni Zakon. Isto kao “gravitacija”, inercija, istorijski procesi, organizam i sl. Nadam se da sam bio jasan.

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Upravo to. COVID19 je najavljen na otvaranju OI u Londonu.

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istra..zuj …Prost narod kaze da se to zove internetska lobotomija ….P.S osobno bih to nazvao podapiranje mozga, ne ispiranje

Slagalica
Gost
Slagalica
6 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

U svim “teorijama zavjere” ili kako ih god nazvali spominju se mocna kultna drustva koja upravljaju svijetom …
Moram da dodam da i sam vjerujem da svijetom upravljaju ljudi iz sjenke i da su svi politicari obicne marionete …
Takodje ne vjerujem u religiju ali ne bih se upustao u raspravu na tu temu jer su iscrpljujuce i obicno ne vode nicemu …
Emiliano Zapata mi je zadnjih nekoliko dana zapao za oko zbog komentara vezano za to da se obicni ljudi ne mogu boriti protiv ljudi iz sjenke … pa bih i ja nesto vezano na tu temu …
Kao i mnogi na ovome forumu svi mi istrazujemo i pokusavamo dokuciti neku istinu kriticki rasmisljajuci o svemu …
U zadnje vrijeme se i meni namece logicko pitanje:
“koja sila se moze suprotstaviti ljudima iz sjenke”?
Razmisljanja u svojoj glavi pokusacu sto krace obrazloziti. Nadam se da cete shvatiti poentu …
Svi mi se slazemo da su ti ljudi mocni da rade raznorazne pizdarije u svijetu itd…pa evo logicnog pitanja …
Pokrenes masovan napad na afganistan,irak,libiju … Pobijes toliko miliona ljudi … i niko te u tome ne sprijecava …
Imas nekoliko “teoreticara zavjere”
Ole Dammegård , Michael Tarringer, David Icke, Julian Assange, Edward Snowden … Da ne nabrajam dalje jer imena uopste nisu bitna …
Sta sprijecava ljude iz sjenke koji vladaju ovim svijetom a toliko su mocni da ubije jos sacicu ljudi koji im stoje na putu …
Meni je to kao kap u moru … A svi smo svjesni koliko je lako da te u ovom danasnjem svijetu “pojede mrak” …
Tako da bih volio procitati neka objasnjenja na tu tematiku …

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Slagalica

“… koliko je lako da te u ovom danasnjem svijetu “pojede mrak” …”

Slagalica,
Kolega, mislim da je to legitimno pitanje.
Naravno imam svoje shvatanje odgovora na njega, a od prilike je to ovo:
1. – ovi iz sjenke – ma koliko mocni bili ne mogu ubijati nasumicno svakog ko izadje sa nekim svojim prijedlozima i shvatanjima oko sistema koji nas okruzuje.
(Bar ne jos, a kako vidimo, cilj im je totalna kontrola, tj da te pojede mrak – cim POMISLIS da da “Veliki brat” nije nesto rekao kako treba… Zato nam uvode 5,6.7 …G! Naravno znam da ce neki cak pomisliti da je to “ubrzanje mreze” – za “nase dobro” kao i svako sr#nje koje su nam do sada prodali. Medjutim, sa moje tacke gledista, a mogu definitivno reci da sam danas “dinosaurus digitalizacije” u industriji – to nije donijelo NIKAKVOG dobra ljudima. Tehnicki razvoj se ubrzao do suludosti – ali niko bolje ne zivi zbog toga! Cak ni oni koji su direktno ukljuceni u razvoj! Samo – onaj najvisi sloj u lancu “ishrane” – tj upravo ovi vlasnici banaka i milijarderi iz sjene – koji prakticno nemaju pojma sa digitalizacijom, a i ne interesuje ih! )
2. – tako da je kroz vrijeme postojala sansa – da ljudi poput Tellingera, ili Damagorada ili jos i gore Ickea – naprosto povecaju svoju gomilu pristalica i istomisljenika na poprilican broj.
3. – kad vec postignu toliku popularnost – onda je najbolje (cini mi se logicno sa tacke gledisata ovih kabalista) – naprosto iskoristiti doticnog – da ispunjava tvoje ciljeve (to danas zovu “kontrolisana opozicija”)… Ako je covjek i tada “tvrd” i beskompromisno radi protiv milijarderskog Kulta moze ga :
A) progutati FIZICKI mrak, ali to je malo kontraproduktivno za kabalu – jer ce onda postati “mucenik” – i jos ce vise ljudi biti zainteresirano za njegove ideje, nego u vrijeme dok je bio ziv…
B) progutati DIGITALNI (informacijski) mrak – a to je da covjeka poskidaju sa svih masovnih-medija nad koima su VLASNISI u potpunosti. Televiziju i radio da i ne spominjem, jer su to ovi satanisti vec odavno pokupovali, ali sad vidimo da je to slucaj sa YT, FB, Google, i prakticno sa svim ovim velikim “drustvenim” (idio#skim) mrezama.

Mislim da je danas u doba lazne “pandemije” – svakome jasno kome pripadaju te “drustvene mreze” – a i da se mnogi ljudi koji se ne slazu sa ovakvom INKVIZICIJSKOM situacijom – naprosto brisu sa digitalnog prostora.
Prakticno “informacijska/digitalna” smrt – jeste ono sto je i najvaznije sa kabalu.
Naprosto – kad nema koga da protestuje – onda je kao da su svi “cipovani” i bez cipova.
Tako ja to vidim trenutno.
pozz

mislim..
Gost
mislim..
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj
Zapravo si izostavio najvažniji alat zloća za “uništavanje” protivnika. To je toliko perfidan način da većina i ne smatra to nekim zlom. Radi se, naime, o moralu. Moral se vrlo uspešno koristi za POTPUNO uništavanje nepoželjnih karaktera od strane Zla. Ništa, osim fizičkog uklanjanja, nije efikasnije od toga. To gledamo svaki dam na domaććim i stranim mas medijima. Zaista užasno uružje, zastrašujućeg efekta.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim…
Slazem se kolega.

Dopizidlomi
Gost
Dopizidlomi
6 mjeseci prije

Kad ste spomenuli GONG sve mi je bilo jasno i prestao sam čitati članak. Za par izbora, dok im netko nije skrenuo pozornost, vrtila se objava na TV-u kako se na izbore može izaći i glasovati s osobnom, putovnicom i domovnicom. U tom slučaju zakon je izričito jasan. Jedine isprave za utvrđivanje identiteta su osobna iskaznica i putovnica. TOČKA.

Evo šta kaže SDP
Gost
Evo šta kaže SDP
6 mjeseci prije
Reply to  Dopizidlomi
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Dopizidlomi

Skuzili smo da si kradezeovac jer si uspijesan poduzetnik koji placa sve poreze, prireze ,spomenicke rente, slivne vode, ne iskoristava djelatnike i jos si povoljnijii od sve konkurencije za koje tvrdis da su glupi … mozda i nisu glupi samo nemaju netjaka za Zupana ili Gradonacelnika poput tebe

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije

Bravo za Logicno!

Pitanja dana:

ZASTO bit lijevicar u danasnje vrijeme automatski znaci PODRZAVATI:
RODNU IDEOLOGIJU
ILEGALNU IMIGRACIJU
GAY AKTIVIZAM
POBACAJE
CIJEPLJENJE
PRAVA ZIVOTINJA
KLIMATSKE PROMJENE
MEDIJSKU CENZURU SUPROTNIH STAJALISTA
WHO
UN
GLOBALIZACIJU
ANACIONALNE ORGANIZACIJE I POLITICARE
NAPADE NA VJERSKE SKUPINE (osim kada se napadnu ‘odredjene’ vjerske skupine)

I da ne nabrajam…

Postoji li lijevicar koji ne podrzava bar JEDNU od ovih stavki???

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot,bravoooooo.Taj njihov mentalni sklop,je ist kao i prijasnji fasista i komunista.Naj veca je vrjednost svjeta ,razlicitost.Dok Soros i drugi globalisti placaju,oni ce i preko leseva gazit.Drago mije sto citam neke clanke,stosam prije dvadeset godina procito.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Zašto misliš da su svi ljevičari isti? Zašto neki mislie da ovi sadašnji ljevičari, osim orijentacije (lijevo, desno), imaju ikakve veze sa bivšom državom i članovima KP? Današnji ljevičari su okupljeni oko programa s kojima uspijevaju opstati na političkoj estradi (namjerno taj izraz). Nisu okupljeni oko ideje i željom za promjenama na bolje nego se vežu za program koji će privući ciljane grupe koji se ne uklapaju u programe desničarskih stranaka. Vođeni su interesom i podržaće bilo šta samo da privuku članove i eventualno se dočepaju vlasti. I opet to nije zbog promjena na bolje nego zbog pozicije moći gdje se to može i materijalizirati. Logično, odmah se jave i drugi “ministri istine” koji će retroaktivno ukazati na greške u SFRJ i sve nevolje ovog svijeta pripisati KPJ. Eto vidiš, pluseva k’o u priči. To samo dokazuje koliko se profil prisutnih komentatora promijenio. Izgubilo se na objektivnosti, spustila razina komentiranja i stvorila prilika za promociju svoje istine pod svaku cijenu. Cenzura ima svoj smisao i svrhu ali ovdje se ne radi o tome nego o medijskoj manipulaciji i guranju određenih ideja i programa. Ko šta radi, jasno je odmah kad se pogleda ko ih financira. Ne znam kako to spriječiti jer kako kažu “Lova vrti gdje burgija neće”. Ljudska pohlepa, ali i borba za egzistenciju, će uvijek naći aktiviste koji će sve dati da zarade taj novac. To je slika i prilika današnjeg svijeta. Nije više važno ko si i šta, nego koliko imaš. Ideali su davno nestali a bojim se da ni ova ljudskost, koja se još drži u tragovima, neće dugo opstati. Možeš napadati ljevičare ali s istim razlozima možeš i sve ostale orijentacije. Pusti predizbornu propagandu, gledaj šta se radi nakon izbora. No dobro, uvijek ih možeš proglasiti djecom i unucima jugokomunista, udbaša i tako to.

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,kad sam ja iso kod fasista zaradjivati sedamdeseti,bijo sam ljevi.Kad je rote partija pocela stavljati bombe protiv kapitalista,malo sam razmislijo.Na ovim prostorima je ljevica ,isprdak od komunistickog sustava.Zivit u neplacenom stanu i dobivati lovu sa drzavne sise,je ljigavo vikati o ljevici.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, zašto si baš izabrao fašiste od toliko bijela svijeta? Ma dobro svako ide svojima a vidim i pripazili su te za razliku od onih kojih su im skapavali gradeći autoputove ili one koji su se vratili sa manje nego što su tamo odnijeli.
Vjerujem da je bilo svačega u poratnom razdoblju pa i poslije ali bilo bi zanimljivo čuti tvoji priču. Šta te je toliko pogodilo i zbog čega te je usrećilo napuštanje “mraka” i probijanje kroz “željeznu” zavjesu. Zar stvarno nakon svakodnevnih afera, redovitih otkrivanja geopolitičkih sra*a, donošenja suludih zakona, konvencija i sporazuma ne vidiš da su fašisti fašisti i da su samo oni ostali? Da su gotovo nestali svi koji su imalo ljude stavljali u prvi plan?
Naravno da su isprdak, oni su to u svakom sustavu i njima je glavni cilj vlastiti boljitak. Nisu oni ni lijevi ni desni, oni samo svoj interes gledaju. Isti su to ljudi i bili su u svakom sustavu. Prebroj koliko ih se presvuklo iz NDH? Balija, četnika, svejedno, oni idu iz sustava u sustav. Ne smaraj više i ne poistovjećuj svako g*vno sa sustavom. Daj napokon konkretno, otvoreno i pošteno komparaciju tih divnih europskih sustava sa socijalističkim u SFRJ. Šta su to oni radili a SFRJ nije, ili obrnuto. 99% zakona i normi je prepisano iz najrazvijenih država, najdemokratskijih sustava i još su uvijek korak više pravili u ljudskim pravima. Nekako, jedina razlika ispada da su oni imali normalne ljude.

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,jasam mali pastir sa obiteljskim fakultetom.Jeli ti nije cudno dasu ljudi SA ovi prostora isli izgradjivat zemlje kao bajage gubitnike.Ako si bijo siroce,a nikoga nisi imo u partiji,nisi imo sanse.Danas se isto lazemo,vidi porjeklo tajkuna i jednadzba rjesena.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, ne znam ni šta si ni ko si. Žao mi je ako si imao težak život i znam da nisi sam. Ono što me uvijek povuče da ti odgovorim je očito neslaganje u pogledu na prošlost i sadašnjost. Ispadne da uopće nismo živjeli u istim državama. Puno djece, siročadi je završilo visoke škole o trošku države i velike stvari postiglo. Neki su samo stvorili uvjete za dobar život a neki pak ostali “siročad”. Ne možeš to pripisati društvu i sustavu. Bilo je i djece velikih ljudi koji su imali sve pretpostavke za dobar život a završili kao sitni kriminalci. Mogli bi reći da je i danas isto, ako nisi u partiji ne možeš ništa s tom razlikom da danas ne možeš ni čistačica da budeš a prije nisi mogao biti na rukovodećim funkcijama. U svakom slučaju, novac i dobra koja su naklepali ostaju u obitelji. Moj otac nikad nije ni pomislio da traži bilo kakvu protekciju za svoju djecu a mogao je. Svi smo se sami izborili za za svoje mjesto, niko nam nije ništa poklonio. To je stvar karaktera. Ja ne znam kako je u tom tvom vrlom svijetu gdje si otišao ali gotovo sam siguran da ni tamo ne možeš biti na funkciji ako nisi član partije. Naravno postoje uvijek ekstra ljudi na koje će vladajuća partija zatvoriti oči i prihvatiti ih zbog izuzetne stručnosti koje nemaju u svom kadru. Ni SFRJ nije bila izuzetak. Sve u svemu, tvoje istine nisu baš potpune i uvijek možeš naći primjere koje ih demantiraju.
Teško je reći zašto je neko otišao jer svako ima svoje razloge. Tvoj problem je što misliš da je država, tek stvorena, ratom opustošena, bez kadra i resursa mogla i bila obavezna baš svima, istog trenutka stvoriti idealne uvjete za život. Zašto misliš da su krivi oni a ne oni koji su opustošili tvoju zemlju? Neki su otišli jer su radili protiv te države i čekala ih je kazna. Neki su otišli da nastave s tim poslom. Zapad je uvijek takve dočekivao široko raširenih ruku a to rade i danas. Zar i danas ne skrivaju najveće teroriste i kriminalce? Nažalost nisu svi otišli, neki su se samo “presvukli” i nastavili da mrze i rade protiv svoje države. Pozicije su stekli prokazivanjem kolaboracionista, državnih neprijatelja ili sličnim “zaslugama”.
Svoj oporavak i razvoj Njemačka i danas plaća vazalskim odnosom i odrađivanjem stvari u geopolitičkim igricama. Zanimljivo je da je njih manje otišlo i ostali su u težim uvjetima izgrađivati svoju zemlju. Našim ljudima je izgleda puno lakše i bolje raditi za druge nego za sebe i svoje. Na kraju nisu svi ni na divnom Zapadu dobro prošli pa bi mogli i gore stvari o svojim iskustvima napisati nego ti u SFRJ. Neki i ne bi mogli jer su kosti tamo ostavili.
Raznolike su ljudske sudbine i nemoj sve gledati kroz svoj primjer i sve pripisivati sustavu. Pogotovu ne trpaj sve ljude u isti koš i ne pljuj na žrtve koje su položene za slobodu i bolji život drugih.

Slavonac
Gost
Slavonac
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,ljepo ti to u celofan zamotas.Jasam tebi postavijo pitanje,zasto Njemacka i Austrija nije slala radnike u takozvanu Jugu.Nemoj branit totalitarni sustav.Danas je slika starog sustava.Djeca od ubica i lopova upravljaju.Nema komunikacije ,bez lustracije.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Kabali nije bitno birate li lijevicu, desnicu, centar, zelene, Lgbt, xyz jer sto god birali oni dobivaju!

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot,
Pa nekako to izgleda – tacno tako!

Po meni, ne treba puno daleko ici u prostor i vrijeme da bi se dobila slika – prodane “ljevice”…
Prostor…
– prakticno sve zemlje Svijeta – koje imaju tzv “ljevicu” (a ne znam sta je gadnije, ona tzv “socijaldemokratska ljevica”, “zeleni” ili ona ekstremna (fasisticka) tzv “antifa”) – izlozene su manijackom pritisku milijardera “covjekoljubaca” poput Sorosa, Gatesa, Bloomberga – koji su eto…naprasno postali “filantropi” nakon sto su bili – zvjeri!
Bukvalno SVAKA “ljevica” koliko je meni poznato (osim onih ekstremnih Grka) – najradije vide Sorosa i ekipu iz “satanskog) Kulta kao svoje financijere…
Vrijeme…
Stalno gledamo prevaru zvana “ljevica”, a grcka SIRIZA je ociti primjer – zlobne prevare za racun onih “filantropa” koji ali u POTOUNOSTI kontroliraju Svjetski bankarski sistem! Grci su sada 5 puta (!) vise zaduzeno – kod ovih “filantropa” – nego sto su bili kad je dolsa tzv “ljevica”…

Da me neko ne bi pogresno shvatio – ne smatram da je i “desnica” nesto puno bolja, posto su i “lijevo i desno krilo” – krilo ISTE ptice!
Ne treba sumnjati da ce recimo Plenkovic ili Vucic (koji su “desnica”) – uraditi nesto PROTIV njohovih gospodara – koji su i u tom slucaju – opet – Soros, Gates, Bloomberg i ostali “filantropi” i kojekakve NGO…
NECE – oni su samo vrlo poslusni kerovi svojih Gospodara (navedenih gore)!
Medjutim, danasnja tzv “ljevica” je postala bukvalno – najgori nacizam – i to prema vlastitom birackom tijelu!
I to svakoj tzv “demokratiji”, koja je i onako samo cirkus!
Po mom misljenju – treba zaboraviti tzv “ljevicu i desnicu” jer je to sve korumpirana banda – i fokusirati se samo na LJUDSKE PARTIJE!
U njemackoj je jedna takva osnovana, a prakticno SVI ljudi Njemacke (zaboravljajuci na laznu podjelu na “ljevicu i desnicu”!) – pristupaju toj partiji. Krenula je kao otpor medicinskoj mafiji i vanrednom stanju”!
Zove se “widerstand 2020”
https://widerstand2020.de/
Svako onaj – ko je protiv orvelijanskog totalitarizma, a za LJUDSKU RASU – rado pristupa toj partiji!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Točno tako. Navodnici su pravilno upotrijebljeni. Obe dvije strane su prevara. Jedna strana je za svoje pozicije i materijalnu egzistenciju izdala i radnike i jednakost među svim ljudima, a druga strana iz istih razloga je izdala svoju naciju i samog Boga kojem bi bez problema i nogu ukrala.
Jedni i drugi zajedno će na slijedećim izborima osvojiti više od tri četvrtine glasova i potpuno je irelevantno koja strana će sa svojim satelitima osvojiti vlast i nastaviti raditi za globalnu mafiju kao što su jedni i drugi radili od 1994 godine do dana današnjeg.
Nejasno je kako to navodno velika većina “zna” (većina na glas tvrdi HDZ i SDP su isti), a rezultati izbora budu recipročni.
Netko vara ili velika većina varaju sami sebe. Problem je čini se puno veći nego što izgleda, naročito kad se i ovdje, po većini komentara vidi.
Jedina opaska na tvoj komentar je to kako po meni ipak “samo izgleda” da je tako kao što je to Patriot napisao. To je već uvriježeni obrazac gdje jedna strana vrši svoju promidžbu kritizirajući suprotnu što je istovjetno obrascu gdje kreacionistički dogmatičari kritiziraju evolucionističke dogmatičare i obrnuto, odnosno jedni i drugo se služe identičnom retorikom zagovarajući svoje tvrdnje na nedostacima onih drugih.
To je obrazac s kojim se upravlja svijetom.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space,
Ma nema tu nekakvog obrasca.
Patriot je upravo tacno napisao svo ono za sto setzv “ljvica” zalaze…
Malo sam se detaljnije usredsredio na to (mozda zato sto sam u mladosti takodjer bio zaglupljen “ljevicom”) , ali sam dodao i tzv “desnicu”, samo malo krace,jer mi je dosadilo pisat 😉
Na kraju sam – postavio ovu njemacku partiju – tj jedinu opciju koja je po meni ljudska!
pozz

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istražuj Vjerojatno kao i ti danas ne razmišljam kao prije dvsdeset godina i teško je bilo prihvatiti kako skoro ništa nije onako kako sam bio uvjeren da je bilo.
Za tu njemačku opciju neznam, hvala za info, ali meni je potreban neki vremenski razmak za upratiti što se tu događa. Do sada smo mogli vidjeti kako je puno opcija propalo koje u početku nisu bile nehumane, ali su u nekom trenutku bile preuzete od mračnih sila. Tajne službe ako ih ne uspiju razbiti iz vani, pokušavaju iz unutra, ako potpuni raspad ne uspije ide infiltriranje agenata, ako ni to ne ide onda ide uckena najizloženijih u stranci.
Što se Tsiprasa i Syrize tiče nikad nećemo saznati da li je on bio agent od početka ili je vrbovan nakon dolaska na vlast ili je slomljen u kritičnom trenutku, međutim Tsiprasova i Syrizina iluzija je bila kako će rješenje naći unutar EU i s eurom unjesto izlaskom iz EU i prelaskom ma drahmu.
Pisao sam ovdje već kako nema rješenja unutar EU koja je globalistička tvorevina i kako je iluzija biti u EU i istovremeno zagovarati antiglobalističke koncepte.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space…
“… Do sada smo mogli vidjeti kako je puno opcija propalo koje u početku nisu bile nehumane, ali su u nekom trenutku bile preuzete od mračnih sila….”

To se na zalost uvijek moze desiti…
Medjutim, cini mi se kako tehnoloski napredak ubrzava – tako ubrzava i ova stalna igra izmedju “dobra i zla”…
Danas mi se cini da nema puno vremenja za kontempliranje.
Naprosto – ako je neko na strani cenzure, skrivanja informacija, laganja, izmisljanja laznih pandemija, zastrasivanja, gebesovske “istine” – svako (ali SVAKO – pa bili to i Marsovci ili Trump) – ko je na suprotnoj strani od ovoga, ima moju podrsku!
Naravno…
Uvijek postoji mogucnost – da je ovaj milijarderski (satanski) kult – na obje strane.
Tako da sad Gates igra “loseg policajca” – a neki Marsovci ce igrati “dobrog policajca”, a u jedinom cilju da se ispune zelje ove kabale, koje su po mom misljenju – vec prije 40 godina jasno definisane!
To je na zalost, uvijek tesko utvrditi na samom pocetku – rata.
Zato se najcesce i dogadjalo (a vjerovatno ce se i dogadjati) – ono o cemu ti govoris…
Naime, milioni mladih revolucionara – jesu se borili i ginuli – za “bolje sutra” pocevsi recimo od Pariske kumune…
Medjutim, kao sto vidiomo – i TADA kao i sada su iza svega stajai cifutski bankari!
Dakle jedina konstanta u ovoj ubrzanoj funkciji razvoja i (mozda) nestanka ljudkse rase – jeste prevara one bande koja je napravila ovu piramidu moci, a novac (a vec 50+ godina LAZNI novac) koristi da tu piramidu i ucvrsti…
.
E sada – neki vjernik bi rekao – pa tako je jer tako mora da bude.
I mozda bi bio apsolutno u pravu.
Sjetim se Kafkinog Procesa… To je, sad vidim, bila vizionarska knjiga. Ovo sto mi vidimo kao “sistem” – to je samo opsjena. PRAVI sistem piramidalne moci – nije vidljiv, nego je bukvalno po nekakvim “tavanima” (ili kantinama Svjetskih foruma)…
Pitanje je:
1. da li cemo se kao ljudi (i kao Josef K.) – na kraju predati pod dzelatski noz?
2. da li nas je Josef K. naucio da cak i ako se predamo pod noz bez borbe – ljudski STID zbog toga – ce nas nadzivjeti?

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Za Lovu skidaju sve ,,desnicari” i ,,ljevicari” …politicki striptiz, prostacki receno…P.S Zasto birati ili zar izbori donose promjene …

Becko
Gost
Becko
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

U Hrvatskoj ne postoji ljevica a ni desnica. Postoje samo nakupine jugouhljeba i laznih domoljubnih uhljeba a iza obje te u sjeni stoji nakupina ljudi raznih profila i uvjerenja cija je jedina poveznica moc iz komunizma i udbaske metode

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Becko

Zašto si tako uskogrud? Možda su to nakupine još iz Austrougraske ili NDH pa su se i kroz komunizam šlepali?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

A možda je to način vladanja i od puno prije Austrougarske i NDH, i možda je to samo konformizam.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Sve uredu, međutim globalizaciju ne podržavaju samo takozvani ljevičari nego i takozvani desničari.
Ljevičari kao i desničari jednostavno ne postoje ili barem ne u smislu njihovog postojanja iz prošlog stoljeća.
Tko su onda oni koji podržavaju EU i NATO, a ne podržavaju dio ideološkog paketa kojeg si naveo ili jednostavnije pitanje kako netko prihvaća EU, a protivi se na primjer istanbulskoj konvenciji odnosno tko to misli kako ne treba promjeniti sebe i istovremeno misli kako će promjeniti Europsku Uniju, sofisticiranu verziju Sovjetskog Saveza?

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo bravo.. To su oni što su dok su još djeca bili utuvili u tintaru: “parola je druže snađi se, ko te pita kako”; a mamica i tatek nisu puno marili za njih nit im ljubav i vremena poklanjali… Dok su drugi slali svoje na vjeronauk i korili ih: ‘kak te nije sram magarac jedan da bakici nisi rekao kako ti je ime, kad te pitala’? – Sram te bilo.. ti su dobijali ljubavi i ukore… Koreni su tu postavljene a kakav koren tako i nikne…Svima je takvima bilo lijevo ili desno Soros guru mecena i duhovni vođa.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot – Bravo,ne postoji iako zapravo rijetki su i oni koji ne podržavaju sve što si nabrojao,bez iznimke.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Evo ja,ljevicar a vecinu ovoga ne podrzavam.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Dobrom dijelu komentatora, kada dodje do objasnjenja ideoloske podjele kod nas i u svijetu mozak jednostavno tilta od silnih “programa ugradjivanja” percepcije kroz poplavu clanaka i izjava koji prste od ljevice,desnice,progresivaca,antifa,fasista ,teoreticara zavjera,ravnozemljasa,naprednih ,nazadnih i sl.
Osnovna podjela na ljevicu-liberale-desnicu izvodi na cistinu ono sto imamo kod nas danas.Dvije najvece stranke kroz usta predsjednika i uzeg rukovodstva stranaka sebe nazivaju lijevi centar odnosno desni centar.Ako znamo da su centar liberali ovi onda sebe nazivaju neuvijeno lijevi liberali i desni liberali.Zasto neko misli da su lijevi liberali bolji od desnih liberala ili obratno ,nije mi jasno jer ne vidim nikakve razlike izmedju njih osim one standardne(glumljene) partizani-ustase.
Zasto ce onda nakon svakih pa i ovih sljedecih izbora ove dvije stranke pokupiti dvije trecine mandata? Pa zato sto nitko ne obraca paznju na izjave bivseg ministra unutarnjih poslova Orepica o 250000 ljudi ,na birackim spiskovima,koji imaju ime i prezime,datum i mjesto rodjenja,adresu prebivalista ,ali ih niko nikada nije vidio niti ih pozna.Zato sto ekskluzivno pravo brojanja i nadgledanja brojanja glasova imaju upravo ove dvije stranke i nekakav GONG (Prdograf?) i zato sto ne postoji niti jedan medij u HR koji ce prstom uprijeti u ovu prevaru.
Za razliku od stranaka desnice(Most,Skoro pa i Zivi Zid,),stranka ljevica u HR ne postoji pa zato i imate polovicu onih koji nece izaci na glasanje jednostavno zato sto kod nas ne postoji stranka sa cijim stavovima bi se mogli poistovjetiti.

Volina
Gost
Volina
6 mjeseci prije

Ništa čudno. Na večernjem citiram njihov naslov iz jučerašnjeg članka. Daju mi žuti karton zbog uvrede.

Meštar
Gost
Meštar
6 mjeseci prije

Bravo ekipa!!!

Moron
Gost
Moron
6 mjeseci prije

-Ti znaš da je istina?
-Znam!
-Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu!

https://www.youtube.com/watch?v=TxbWlWzRwug

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije
Reply to  Moron

Princip je isti, sve su ostalo nijanse

walter
Gost
walter
6 mjeseci prije

Istina ?

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije

Hm … nešto vas taj Faktograf opako žulja, kad ga se svako malo dohvatite. Lijepo vam je Lela neki dan napisala u komentaru, da vama, kao i ostalim medijima, nije cilj da INformirate, nego da formirate javno mišljenje. Ne moraju se ni čitati članci, dovoljno je samo pogledati ilustracije u zaglavlju vaših članka, koje su već koncipirane tendeciozno, pa zatim naslovi članaka i tekstovi koji nikad nisu neutralni. I iako ste regionalni portal, zanimljivo, uvijek je fokus kritike na Hrvatskoj, a vrlo rijetko, na BiH i Srbiji ili otalim ex Yu državicama. Znači li to da je u ostalim banana državicama sve idealno ili vam je Hrvatska nešto posebno zanimljiva ?
Ukazujete na pristranost i tendencioznost faktografa, a i sami ste takvi, samo s one druge bande, Osuđujete “provjeru činjenica” i cenzuru u drugim medijima, a vi provodite validaciju i brisanje komentara, opravdavajući to borbom protiv “provokatora” !? Čitaj: onih koji se ne uklapaju u vašu istoku naklonjenu uređivačku politiku. Nekad su ih zvali kontrarevolucionari, danas ih vi zovete “provokatori”. Pa po čemu ste vi onda drugačiji od drugih kontroliranih medija ? Mislim da znam odgovor: Vi ste na strani dobra, a ti drugi su na strani zla, zar ne ? Neoboriva argumentacija !

Mlayak
Gost
Mlayak
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony
A koja je to strana dobra po tebi
Možda ona koja je uništila i raselila (iselila) Hrvetsku
Takvo razmišljanje može imati samo neki uhjeb koji živi naa grbači svih nas
Sramota za ljudski rod

Kaj ti
Gost
Kaj ti
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Pa sta tu cvilis? Skokni na mainstream 😉 jesi preglup ili si placenik?

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

“… Ukazujete na pristranost i tendencioznost faktografa, a i sami ste takvi, samo s one druge bande, Osuđujete “provjeru činjenica” i cenzuru u drugim medijima, a vi provodite validaciju i brisanje komentara, opravdavajući to borbom protiv “provokatora” …

Tony,
Licno nemam pojma sta taj Faktograf kaze (a i ne zanima me kad vidim ko su im sponzori!) , ali koliko sam do sada upratio ovdje – svako je – pa i vi mogao postaviti bilo kakav link ili se referirati na bilo kakvu vijest!

Dakle – ako ste imali kakav kontraargument – na neki dio uvodnog clanka, ili na neki od komentara u diskusijama, meni se cini da nikad nije bilo problema sa objavom tog linka!
Da je bilo “verificiranja” koje oteze diskusiju nepotrebno – to je tacno.
Nemam pojma sta se desava iza scene u digitalnoj zoni – ali ne sumnjam da recimo taj Faktograf ima izuzetno snazne mecene.
Dakle ako mu je mecena i financijer tzv NED – onda znate ali 100% da se radi o – americkoj CIA!
Cak i sam direktor te “organizacije NED” – to jasno u kameru govori prije 20tak godina!
Dakle, vjerujem da je portal @Redakcija Logično danas – poprilicno i izlozen i napadnut!
Zato im i treba svacija podrska – a moju imaju – bezrezervno!

(Cak i ako se nekad ne slazem sa svim analizama!)

E sad… da li je bilo brisanja komentara i cenzure prije nekoliko mjeseci (prije tzv “pandemije” korone)???
Mozda.
Ja licno sam uvijek bio protiv SVAKE cezure – bilo gdje!
(cak i u najgorim slucajevima nepristojnosti ili cistog primitivizma… Naime takav komentator samo pokazuje vlastito lice!)
To sam cak i ovde na forumima cesto ponavljao a i upozoravao kolega sa Logicno da – brisanja i cenzura (ako postoji) ne moze biti – pravi put!
Lako cete to naci.
Tada je cak bilo i komentatora (a ima ih na zalost i danas!) – koji su zahtijevali cenzuru!
Pada mi na pamet kolega Sumadinac – koji se zalagao – za brisanje i cenzuriranje “nenaucnih komentara” na diskusiji oko NAUKE… Po meni je to bilo i ostalo sokantno!

Evo i sad vam kazem kolega Tony,
Dajte pobogu – SVE sto znate, SVAKI argument koji posjedujete, SVAKO misljenje koje smatrate ispravnim kontra ovih na portalu, a specijalno protiv mojih!
Izjasnite se…. Postavite link na vase izvore informacija….!
Diskutujmo – kao ljudi – bez cenzure, bez prisile i totalitarizma…
Ja sam siguran (u potpunosti!) – da ce svaki vas komentar biti pusten!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

Ajatolah, tebi je RH super kao i Kolindi koja ima na tone lososa za doracuk, marendu, rucak, jauznu, veceru i vozaca, prevoditelja, tjelohranitelja ,pr strucnjaka da uskoce kad Jakov nemoze!

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Tony

@Presern3
Ima tu puno toga što se može napisati kao odgovor. Prvo, Hrvatska je tu u dobra doba ispred ostalih, otvorenija, a možemo primjetiti i dosta bogata sa temama. Srbija je blago rečeno potpuno pod kontrolom Vučića, BiH nefunkcionalna, Crna Gora se duboko uvukla, Sjeverna Makedonija je previše sjeverno a Slovenija gleda svoja posla.
Kina, Rusija, Vezuela i Iran bi rado da nisu toliko eksponirane u medijima ali glavna zasluga pripada upravo Zapadu, SAD, EU i njihovim satelitima. Možda ti ne želiš da znaš da su pokušali oteti Madura i poslati u SAD? Ja želim. Možda ne želiš znati da su SAD ilegalno smaknuli gen. Sulejmanija? Ja želim. Pa šta da radimo kad je kod njih uvijek veselo a SAD i EU se staraju da tako uvijek bude. Tendeciozne fotografije sigurno nije napravio i “pustio” Putin nego upravo oni koji očekuju takvu reakciju naivnih ljudi. evo ja samm siguran da se američki i europski predsjednici nikada ne skidaju kad im je vruće, ne jašu konje (nego samo ljude), a sportom se bave isključivo radi nas a ne iz osobnog zadovoljstva.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
6 mjeseci prije

Bravo logičari! Nastavite i dalje tako. Malo san rijjeđe ovde bija zadnjih mjeseci, tj nisan komentira ni čita komentare zbog navale trolova koji su ubijali svaku raspravu. Al vidim da je toga manje.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Majk Majers

Haha, bojim se da ih uhvatio na spavanju. Tu su oni, vidjet ćeš, ali nadam se da te to neće pokolebati da ostaneš na portalu i bar malo popraviš omjer komentatori vs trolovi

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Šta ti tako kulturan, intelektualan, nadprosečan, radiš na šund portalu? Kakav to nesvestan odnos imaš prema samom sebi? Ja na meinstrem medije uopšte ne idem. Dovoljno je biti prosečno inteligentan i obrazovan da shvatiš njihove laži i manipulacije i nema potrebe da to iznova sebi dokazujem. Nisam mazohista. To pitanje mi se uvek javlja kad neko pljuje po sopstvenom izboru. Hebu se i žene, pa pljuju po izabranim partnerima. Rađaju, podižu vaspitavaju, prisustvom ili odsustvom, pa pljuju po svojoj deci. Izaberu škole i fakultete, pa ih pljuju. Izaberu posao, prijatelje, pa ih pljuju. Biraju načine i sredstva kulturnog i duhovnog uzdizanja, zabave, pa ih pljuju. Koji klinac je to? Prekomerni rad pljuvačnih žlezda? Slinavi, balavi, a sami sebi krasni. Bože, koji jesi na nebesi, gde si?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Bravo Helena!

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Vidi Helena mnogo toga. Logično kakvo je bilo do nedavno, kojeg su citirali i prenosili razni drugi mediji na bivšem jugo prostoru, ne mogu nazvati šundom, zbog poštovanja prema kvalitetu kakav je imao i onima koji su to od njega napravili. A trenutni kvalitet, koji odudara od nama poznatog, valjda ima svoje razloge i valjda će se stvari srediti. Generalno, nikad ne pljujem po sopstvenim izborima, ni kad postanu bivši.

Samo Malo
Gost
Samo Malo
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Logično umalo ne propade zbog B@abića i njegove opsjednutošći karantenom.

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Prije bih rekao da su Babića otjerali komentatori opsjednuti karantenom ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Ni ovo ti ne stoji. Koliko ja primjećujem ipak je nešto manje navijača. Pa još do lani je pola komentara ovdje bilo “Toooooo Putine, rokaaaaaj” što je bilo gadljivo, a danas je to skoro pa nestalo. Neznam što za tebe znači “kvalitetan komentator” jer to očito za tebe i mene ne znači isto.
Sigurno kako je nekoliko po meni dobrih komentatora otišlo, ali ih je i nekoliko dobrih došlo, a među njima danas ovdje u komentarima su Dejan i istražuj sa kojima se ne slažem baš uvijek, čak ih i kritiziram kako ponekad puno i nepotrebno pišu, ali cjenim to što ulažu veliku energiju za objasniti ono što misle ili zagovaraju. Možda su u početku bili spremni i na diskvalifikacije, ali pokazali su kako su spremni na pristojnu raspravu sve do točke “slažemo se u tome da se ne slažemo”, a to je ipak neki nivo koji je visoko iznad dna.
Kvalitetan komentator po meni nije samo onaj sa čijim se komentarima ja slažem. Meni je dobar komentator onaj od kojeg ću u nekom trenutku pokupiti neku obavijest koja mi se čini interesantna, pohraniti je u memoriju i poslije provjeriti i utvrditi kako je ta obavijest koja je bila interesantna bila i meni korisna.

Farree
Gost
Farree
6 mjeseci prije

Corona je prelaz sa globalnog Kapitalizma u globalni Fašizam. Radi se o ulasku u WWIII i sva novinarska izvješća su stavljena u režim Vanrednog Stanja. Factograf ali i mnogi drugi su pod dijelovi NATO propagandne Matrice

https://swprs.org/die-propaganda-matrix/

i ne treba vas ništa ćuditi u vezi s ti,. Prije ili kasnije će doći Gestapo po vas, ali imate još malo vremena

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Farree

Farree,
Kolega, to je mozda tacno.
Medjutim, sta je alternativa ljudskosit?
Laz, obmana, skrivanje vijesti, skrivanje drugacijih naucnih cinjenica, promicanje totalitarizma, brisnje drugacijeg misljenja i cenzura (sto je svakodnevnica na YT, FB i ostalim “drustvenim merezama”)…?
Licno se gnusam svog tog pobrojanog smeca, a portalu Logicno zelim svu srecu i podrzavam ih rado i uvijek!
Ideja kolega “ua politicari” sa pocetka diskusija, takodjer mislim da je odlicna.
Jos uvijek slobodni portali, kao i jos uvijek slobodni ljudi (za razliku od onih koji su jos uvijek lobotomirani Propagandom, ili oni koji se se prodali ZA propagandu poput Faktografa) – trebali bi da RAZMJENJUJU informacije, iskustava i shvatanja svijeta oko nas.
Ljudska rase je ocito – napadnuta svom zestinom!
Ovo je samo prvi napad, a ko zna koliko ce ih jos biti! (Bil Gates je ovo nazvao “Pandemija 1)
Dakle – ovaj milijarderski (satanski) Kult – nece odustati od svojih planova, a i njih su jasno postavili cijelom Svijetu prije 40 godina u Georgia, SAD.
Postavio sam gore link na cetverostruki obelisk, koji su “nepoznati milijarderi” poboli sa njihovih “10 novih zapovjesti” na 8 zivih jezika i na 4 mrtva jezika!
(Naravno radi se o milijarderima – jer isklesati i pobosti onolike granitne blokove, trazi milionske troskove! Uz to zanimljivo je da su “nepoznati milijarderi” – bukvalno dali 7 PUTA vise para – pomnozivsi ODMAH prvu ponudu sa 7 ! Ko normalan tako “posluje” – a pogotovo milijarderi???)
Glavna poruka tj “zapovjest” (Koga? pa valjda nekog “njigovog boga”?) – jeste da se covjecanstvo MORA stogo odrzavati na maksimalnih 500 miliona ljudi!
Ocito, kad smanje ljudsku populaciju na – zeljeni broj ljudi (ili tad vec polurobota, i robova “elite” koja je i postavila ove obeliske) – bavice se iskljucivo “ocuvanjem prirode”…
Dakle, upravo onim sto nam danas tzv “zeleni” ili boesno dijete u liku Grete Tunberg (koja prenosi misljenja iza nje) – postavlja kao “najvaznije za covjecanstvo”… tipa “pregrijavanje Zemlje” i “prenapucenost”…
Bill Gates je samjo jedan od operativaca tog milijarderskog (satanskog) Kulta.
I nece stati! Sto znaci – bice borba, ili samo obicno klanje ovaca!
Nakane “nepoznatih milijardera” – su nam poznate vec 40 godina!

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Farree

Farree, nadam se da nije kao u onom vicu:
Doktor: Mujo imam loše vijesti. Ostalo vam je još 5 …
Mujo: Doktore, čega? Godina, mjeseci?
Doktor: 4, 3, 2, ……

Kaj ti
Gost
Kaj ti
6 mjeseci prije

Ooo prodano dusu. Ajde ne cvilu, da skoknes na neku stranico pogodnu faktofaku?

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Prema domaćim izdajicama ne treba imat milosti (u pravnom smislu, al zakone i sankcije dovest prvo u pravu mjeru) u nekoj blizoj buducnosti kad ljudi napokon progledaju i pocnemo sankcionisat (sankcionirat) ove sve sto nas godinama jebu u zdrav mozak

P.S. Svima kojima je danas bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Bajram Šerif Mubarek Olsun. Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitke za Bajram te svako dobro.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim kolegama Islamske vjeroispovijesti i svako im dobro

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Renew, ti si jedan pametan čovek. Najveći uspeh ovog ludila je što su svet okrenuli protiv Kine. To i govori ko stoji iza toga. Svi promašaji i nedostaci liberalnog sistema, koji su se takođe ogolili do srži, svu trulež Zapada niko ni ne dovodi u pitanje, ili bar ne dovoljno. Umesto da se bavimo popravkom osnovnih, trulih, propalih instalacija, zidova, temelja, krovova u kući, ili da rušili nepopravljivo, mi odapinjemo strele u tuđa dvorišta, jer nam navodno preti opasnost od njih i njihovog sistema. Ovaj nam je super, imamo šta i da branimo golim životima. Pljuc.

Red Dog
Gost
Red Dog
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Tacno.
Pocelo je pre Korone. Napadima na Huawei.
Ne moze se reci pucantsvu da je protiv Huaweja jer pucanstavo ih zna po dobrim i jeftinim telefonima, jak brand, pa se napada 5G uopsteno.
Sta posle, ako bude eliminisan Huawei? Onda nista, cutace se i montirati.
I Korona-histerija je pocela pljuvanjem po Kini. Onda je sranje doslo na zapad i nije se mogao menjati narativ preko noci. Inace bi oni precutali sve, kao sto to rade sve vise.
Cak i mainstream zapadni analiticari tvrde da je sve sta radi Trump sada diverzija pred izbore; skretanje paznje sa svog neuspeha na Kinu. I primecujem na drustvenim da se je QAnon ukorenio medu balkancima. Cak isticu ponosno da su deo QAnona. E… !

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Komentar Renew-a kom sam replicirala je vidim izbrisan. I to jedan vrlo pronicljiv komentar.

Da, ” Pad Kabale” je jedan od najboljih, ako ne i najbolji političko – propagandni materijal ikad urađen. Pošto o pedofiliji – satanističkim ritualima znam dugi niz godina, dela Markiza de Sada smatram ne fikcijom, već svedočanstvom jednog doba i običaja elite, mislim da je film dosta verodostojan. No, istina se verovatno koristila i izmanipulisala u svrhu predizborne kampanje Donalda Trampa.

Tramp je odjednom preuzeo ulogu nekakvog Mesije koji će svet spasiti od zla. Ljudi željni pravde i boljeg sveta ponavljaju mantre iz filma, kao molitvu. Nasuprot tome, oni u koje smo do juče verovali i koji su milion puta dokazali da su pozitivniji, strpani su u isti koš sa kabalistima i postali neko koga moramo da se plašimo. Jer trčimo pred rudu i ne odričemo se svojih istina.

Amerikanac je Amerikanac. Bilo da je America first, Ili Amerika kao hegemon, obe agende traže sukob sa Kinom i/ili Rusijom, jer je kineska ekonomija smetnja i izravan konkurent jakoj Americi. Rusija je smetnja ili ne, u zavisnosti kome se prikloni. Od svih sredstava i lajanja protiv Kine, ovo je najopasnije do sada, zato što je preko noći promenilo javno mnjenje, okrenulo ga protiv Kine i time stvorilo dovoljnu kritičnu masu za eventualni direktni vojni sukob. Čitav Zapad je premrežen 5G mrežom, ali je tek sad ona postala neviđena, smrtna opasnost po zdravlje i fizički opstanak čitavog čovečanstva, prvi među smrtnim gresima. Ne osporavam ja ni štetnost 5G, ni mogućnost da Kina jeste novi globalistički centar i model za ostatak sveta, ali i da je tako, njena štetnost ne čini sistem u kome zapadni svet , pa i mi živimo, ni dobrim, a kamoli boljim. Nisu Kinezi izmislili kamere na svakom koraku, čipove, pametne telefone koji prate svaki naš korak. Prva zemlja sa 5g mrežom je Južna Koreja, koja se navodno najuspešnije izborila sa Covidom19. Slede Kina i USA koje su istovremeno uvele datu mrežu. Iran je uopšte nema, a ima veliki broj zaraženih i žrtava, ako je verovati. Gde je problem? Problem je samo što im preuzimaju primat u ekonomskom i tehnološkom razvoju, lošem funkcionisanju zdravstvenog sistema u mnogim zemljama i tu Kina ništa kriva nije. Oni su napravili Kinu takvom kakva je. Naš prvenstveni problem je ovaj lopovski, robovlasnički sistem u kom mi živimo i sa njim i njegovim manipulacijama i zlom se moramo boriti.

Negde na samom početku krize sam rekla da ja mislim da postoji mogućnost da su krizu izazvale ili Duboka država, ili sam Tramp, tj. oni koji su njega postavili. Glavna žrtva i meta je Kina. Ja ni dalje ne isključujem obe mogućnosti, iako želim verovati više u prvu. Uzmimo se u pamet i obazrivo.

Becko
Gost
Becko
6 mjeseci prije
Reply to  Helena

Mene debilni ameri nisu okrenuli od Kine vec komunjarske metode iz Kine

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije
Reply to  Becko

Ma, da, nama je bolje. Treba što pre da se pobrinemo da se celom svetu demokratski uvede jedan sistem, jedna vlada, da zaustavimo bauk komunizma. Podržimo zlo u pravednoj borbi. Zvuči poznato, a ja nešto i ne volim reprize loših filmova.

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije

Podrska portalu Logicno i nemam sumnju da ce odustati od ovog pravca i nacina.
Jer prtina je vec utabana a povratak bi znacio trenutnu smrt.
Faktograf,Raskrinkavanje i slicne treba dokumentovati,arhivirati,kao i ostale sluge i placenike iz MSM i jednog dana pravedno procesuirati.
A Djikica i razne djikice placenike prve u sudnicu jer su to najveci neprijatelji ljudskog roda.

Tony
Gost
Tony
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Vidi malog udbaša što se uzjogunio. Šta je, nedostaju ti represija, verbalni delikti i montirani procesi ?

Davor drugi
Gost
Davor drugi
6 mjeseci prije

Poštovani LR,
nema nekakve dvojbe da su vaše namjere (još uvijek) dobre, iskrene i poštene u cilju borbe za što iskrenije izvješćivanje i ako mogu tako reći, što iskreniju riječ. Ali kako dugo će to još potrajati? Mislim da ste u jednoj epskoj borbi Davida protiv Golijata, koji se samo u epovima završava na dobrobit pravde i puka. Većina ovdje prisutnih komentatora kao i čitatelja portala vas podržava, međutim što je veća popularnost i čitanost to je bodež sa dvije oštrice sve duži i oštriji. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga što sa svakom novim redovnim čitateljem ili posjetiteljem portala automatski se ide u sve veću i težu kategoriju, sto u konačnici znači, veća kategorija, veći ulog i naravno nadasve veća dobit. Samo hipotetički, imate na prostorima ex yu trećinu zastupljenosti i držite se iste politike kao sada. U tom slučaju samo su dvije opcije na stolu:
1. Gasimo vas, nije bitno pod kojom izlikom, u to ime investiramo 50mil. Eura i sve veze i poznanstva u pravosuđu.
2. Idemo dalje, skupa i zajedno, u to ime investiramo 100mil. Eura.
Po meni je daleko izglednija opcija 2.
Ali mi ćemo to primjetiti i konstatirati, kako je bio jednom jedan portal Logično …
I na kraju, mi, obični božji smrtnici, sto ce biti s nama? Nas jednostavno i kao i i uvijek, tko hebe za što.
Prošlog tjedna bio sam u jednoj veletrgovini gdje se snabdevaju najveći poduzetnici i restorani po pitanju gastronomske ponude. Kako nisam bio siguran da je to krompir, uzeo sam ga, ne jednom nego sa obe ruke kako je to zahtijevala njegova veličina. U djeliću sekunde kroz glavu mi je proletjela samo jedna misao, na našu staru izreku o krompiru i seljaku. Bacio sam hebeni krompr i izjurio van. Na pravom smo putu da nam krompir bude veći od lubenice.
LR, pozdrav i živi i zdravi bili.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

“… Ali mi ćemo to primjetiti i konstatirati, kako je bio jednom jedan portal Logično …”

Davor,
Postovani kolaga.
Odlican komentar!
Samo bih dodao, bar sto se mene tice:
“bila jednom jedna ruska medija zvana RT…”

protoncic
Gost
protoncic
6 mjeseci prije

Postovana redakcijo, evo vam jos malo matrijala za istrazivanje i analizu. Zasto Djikic toliko govori o drugom valu? Zato sto ima dva istrazivacka tima i trebaju mu grantovi za daljnja istrazivanja jer on ima samo za osnovnu placu. Ako ne bude drugog vala, propadaju mu projekti. Zato svako malo u MSM mozete vidjeti njegova katastroficna predvidjanja o drugom valu. Malo istrazite te cinjenice i objavite ih jer ako vi necete raskrinkati, onda nece nitko.

protoncic
Gost
protoncic
6 mjeseci prije

Placaju ih po svakom komentaru, zatu su i na ovom portalu. Je, sitna lova ali bude za burek i jogurt

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije
Reply to  protoncic

Kakav jogurt? Rekla je plavuša da nema jogurta!!

Kažun
Gost
Kažun
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Pa,nije bilo voćnih,lososa…..

Zax
Gost
Zax
6 mjeseci prije

Prije pocetka ove plandemije dok su novinari tek poceli pumpati histeriju otisao sam na fb stranicu Dr. Sladoljeva da procitam njegovo misljenje o novom virusu. I tad sam prvi put vidio fuckograf na djelu. Covjek je kao strucnjak iznio svoje misljenje koje se pokazalo tocnim na kraju. Zato je i cenzuriran. Dok je iznosenje misljenja jednog epidemiologa smetalo fuckografu nije im smetalo laprdanje doktorice Srsen npr koja je kirurg po struci a ne epidemiolog. Fuckograf je samo podruznica ministarstva istine i produzena ruka globalnih bankstera. U hrvatskoj su se prije bavili brisanjem nepocudnih fb profila ali ne vise. Bili su izbrisali toliko profila da su iz facebooka morali povuci rucnu jer jbg profit je na prvom mjestu.

Euro
Gost
Euro
6 mjeseci prije
Reply to  Zax

da nisu to oni gebelsovi?

kemičar
Gost
kemičar
6 mjeseci prije

Potruditi ću se da na svaki mogući i dostupni način otežam život djelatnicima faktografa.

Jomla
Gost
Jomla
6 mjeseci prije

Jebeš te prodane duše, dajte nam nešto o “Illuminati card game” iz ’90-tih…

Тони
Gost
Тони
6 mjeseci prije

Значи не е ФАКТОГРАФ , туку ЛАЖОГРАФ.

mike
Gost
mike
6 mjeseci prije

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2184584&index_tid=17151

ali tu je index od onog pedofilcine da prikaze pravu istinu…

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije
Reply to  mike

Ona profesorica, gospođa Zrinjka, Svinjka (kako li već) Peruško, je tipičan liberalno zadojeni, zagriženi idiot. Kakvi uopšte treba da su budući novinari, kad im profesor otvoreno i netrpeljivo zastupa određene ideje? Kako prolaze ispite eventualno desničarski nastrojeni studenti, kod prosvećene gospođe Svinjke? Jel čula ta idiotkinja da je posao novinara objektivno izveštavanje, a ne širenje subjektivnih stavova? Zato služe politički pamfleti. Treba je pitati, šta je progresivno u hiljadama godina starom šablonu uhljebljavanja sistemu i režimu podobnih ličnosti, koji ga za uzvrat čuvaju lajući? Svi sistemski psi čuvari, otkad je sveta i veka, misle da im je sistem kome služe, služeći tako i vlastitoj zadnjici, progresivan, najbolji, ali su vreme i istorija najbolje sudije. Kad sve podvučeš, njima su sistem i guzica na kojoj sede ista stvar. A o perfidnoj zameni teza i definicija fašizma, antifašizma, progresivnog, konzervativnog, zla, dobra mogla bih pričati godinama, a da priču ne završim, ali nemam želudac. Žali bože para koje država odvaja za finansiranje tog i takvog fakulteta. Jadna ta mlada deca.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  mike

Mike,
Pogledao malo ovaj Index….
Uf….poprilicno gadna novina.
Ovi kvazi “novinari” (prije bih takve okaraltezirao kao – neinteligentne spodobe) – samo pljuju lazi i kojekakvo “misaono razbijanje teorija zavjere”…
Da su te neinteligentne spodobe ….pardon “novinari” ovog Indexa malo pametniji – mozda bi prosjecno inteligentnom covjeku zagolicali mastu i radoznalost…
Ne. Ovakve gluperde – nemaju sanse – za takvo nesto. Uglavnom ocito placena aktivnost gluperdi tzv “novinara” – na besmislene tirade odbrane “nauke, Bil Gatesa, vakcina” i ostalih sranja, koje niti dijete iz osnovne skole ne moze uzet za ozbiljno….
Pitam se… Cita li iko ov smece ot tzv novinskog portala Index?
Vidim da moras biti ulogiran preko nekog od kabalinih sranja tipa FB itd…. Ne znam…. Cimi mi se da covjek mora biti IZUZETNO glup pa da povjeruje ovakvim placenickim gluperdama na ovom Index….
Ne mogu vjerovati da toliko glupana postoji koji rado ispiraju mozak ovim smecem sa Index…

Ante
Gost
Ante
6 mjeseci prije

Od početka korona krize postao sam redovan čitatelj portala Logično i moram priznati i uz još neke izvore da mi je jako pomogao raskrinkati ovu farsu povezanu s bolesti Covid 19. Što se tiče Faktografa i sličnih kvazi medija i postavljenih medijskih korektora to tome stvarno ne želim trošiti riječi. Zato apsolutno podržavam djelovanje i otvorenost u prezentaciji informacija .

Ante
Gost
Ante
6 mjeseci prije

I još jedan dodatak na LGBT zajednicu. Djeluje mi gotovo nevjerojatno da su oni na istoj strani, istog mišljenja , istog svjetonazora kao oni koji danas tako grčevito brane Titov antifašizam. A u to vrijeme Titovog antifašizma poslastica mu je bilo tamaniti osobe drugačije seksualne orijentacije od Hetero …

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Najtragičnije je da je neke stvari i pogodio.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,
Sta je to “pogodio”? Ono oko Lepe Brene?…

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Sa Lepom Brenom nema nikad greške, ali istina je da je bila popularnija od Arsena kao što je istina da je Škoro popularniji od Bethovena. Naravno da nisam mislio na glazbeni ukus nego to da je ovom portalu (kakvim ga još uvijek vidim) nepotrebno spuštati se na razinu Faktografa i praviti zamke. Ako ne vidiš promjenu uređivačke politike u smjeru povlađivanja komercijalnim aspektima onda si ili novi kolač ili ti baš paše “reality” trend. Znam da si već neko vrijeme tu, i nisi baš “novi kolač”, recimo da si noviji, i živo me interesira kakav ti želiš da bude portal Logično.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ljubitelju Rusa oprosti što si mi ti danas tapet po kojem hodam, ali ako tvrdiš kako je ovaj portal “promjenio politiku” razmisli da li se promjenila i globalna paradigma interesa javnosti i tko i kako to diktira. Ako je ovaj portal klikove skupljao na Putinu u vrijeme Ukrajinske i Sirijske krize kako misliš da bi na tim istim temama i samom Putinu nastavio skupljati klikove i danas. Ako je do prije godinu dana treći svijetski rat bio izgledniji nego što se čini danas onda je logično da je Logično pisalo o avionima, raketama i ostalom oružju koje imaju Rusi kako bi se suprotstavili Amerikancima i Logično je uredno to sa stranih portala prevodilo i kompiliralo jer je to publika tražila. Danas su aktulnija cijepiva nego oružje i o tome Logično navođeno brojem klikova piše. Ako baš oćeš više se promjenio svijet nego politika ovoga portala.
Jedino donekle mogu biti suglasan s tobom u malo prilagođenijem ponašanju ovog portala tržištu utoliko koliko se podigao intezitet click bait naslova, ali to nije znatna promjena politike koja je u osnovi ista, a to je prilagodba sistemu zbog opravdanog straha od tužbi i niti pokušaj približavanja rubnim znanjima, a kamoli prelazak s “one strane”.

Pitanje
Gost
Pitanje
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo de nam reci koja je to “ona strana” za vrijeme korone o kojoj treba pisati.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Pitanje

U koroni ili izvan korone “ona strana” su duhovna (ne religijska), vanzemaljska i okultna područja i za ulazak u ta područja “logiku” treba ostaviti s “ove strane”.

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_425075 ne bih se sasvim složio. Nikad nije točno da publika nešto traži. Već portali generiraju javno mišljenje odabirom tema i intenzitetom prenošenja. Portal je usklađivanjem takvih trendova počeo podilaziti mainstreamu. Nije samo alternativa ako se piše protiv već ako se zagazi malo dublje u površinu…a ona je opet povezana s geopolitikom i o oružju. Već sad se dogovaraju i isporučuju velike zalihe oružja dok se raja zabavlja sa cjepivima. Također osjetno je pala kvaliteta članaka a bogme i komentara. Pa prije se nije toliko čak i u člancima ukazivalo na brojne teorije urote, sad je to postalo svakodnevno. Očito je uredništvo konačno našlo svoju željenu nišu i članci sukladno broju komentara idu u tom smjeru.

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Pokažite nam jedan članak koji propagira teoriju zavjere? Samo jedan, ne treba više.

Hvala unaprijed,

Redakcija

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Poštovani,

izvolite članak.

logicno.com/hrana-zdravlje/misterija-kineska-epidemija-a-mozda-i-nije-njihova-cija-je-onda-i-stoji-li-netko-iza-svega-mozda-idemo-vidjeti.html

Svako dobro

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Zar je ovo je dokaz da Logično širi teoriju urote?

Jeste li vi pročitali članak od slova do slova ili ne?

Jeste li vidjeli kojeg je datuma ovaj članak objavljen?

Zar vi ne vidite da se cijeli svijet pita koja je uloga Billa Gatesa?

Prisilno cijepljenje je stvar vremena i o tome govori cijeli svijet.

Vi ste očito pogriješili portal?

S poštovanjem,

Redakcija

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Poštovani,

upravo o tome se radi. Cijeli svijet se tobože pita upravo zato jer mediji stvaraju taj narativ koji određuje mnijenje čitatelja.

Je li baš slučajno Bill Gates iskače baš svakog tjedna? Kao da netko s namjerom izbacuje njega u eter da bi svi mediji, računajući i alternativne se njime “zabavljali”. Njegovi stavovi su nam otprije jasni.

Čini mi se počinjete sa spinanjem. Čak je znakovito što ste promptno odgovorili baš na moju kritiku od svih.

Svako dobro.

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Osoba koja piše nije papagaj da ponavalja tuđe misli, bez da se pita što se događa.

Ponavljamo, ako želite slušati mainstream mantru, na pogrešnom ste mjestu.

S poštovanjem,

Redakcija

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk Možda nisam bio dovoljno jasan. Osvrnuti ću se na moj komentar (10.03.2020.) i naslov “Osveta se servira hladna – Zašto je Rusija oborila cjene nafte”. To je bio čisti click bait naslov koji privlači navijače i pro i kontra Putina i taj članak nema puno veze s nekom analitikom. To možeš vidjeti i po komentarima na taj članak koji se uglavnom svode na licitiranje “čiji je veći”, a ne o događaju koji je samo sitna kockica u mozaiku globalne preraspodjele uticaja na rezerve nafte gdje će najviše stradati one države koje naftu na svojemu teritoriju nemaju, a nemaju ni dovoljno jaku vojsku da bi je dugoročno povoljno osigurale.
Onda “Koga moderni Poljaci vole, a koga mrze”, također katastrofa od naslova na ovome portalu.
I nakon toga došla je korona, pa pad cjena nafte radi korone i kockanja spekulanata sa futures ugovorima itd.
I sve se nastavilo vrtiti dalje kako su se nizala globalna zbivanja sa glavnom temom o koroni iz koje izlazimo, kako medijski, po tome i u stvarnosti koja bi se trebala zvati “nova normalnost”.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,
“…živo me interesira kakav ti želiš da bude portal Logično…”

Postovani kolega,
Volio bih da ovaj portal, kao i svi na Svijetu – budu prije svega – LJUDSKI.
Dakle, slobodu – pa ma kako je neko definisao – smatram izuzetno vaznom za ljudsko funkcionisanje.
Moze covjek i grijesit i svasta rec u afektu, medjutim – ako se informacije kriju od ljudi, a poturaju se zlobne lazi, propaganda i prevara – onda takvo sto moze biti samo moj smrtni neprijatelj.
Koliko sam da sad upratio, portal Logicno je poprilicno ljudski!
Zato i jesm tu i podrzavam ih.
Zdravi bili.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ništa nije pogodio. U tri najveća grada u Hrvatskoj do 1990 skoro pa nigdje se nije moglo čuti cajke kad je u tim gradovima bilo puno više Srba nego poslije 1995 nakon čega su cajkaški klubovi počeli nicati kao gljive poslije kiše. Do 1990 godine je bilo mjesta gdje je bilo cajki, ali to je bilo u malobrojnim opskurnim birtijama za koje skoro pa nitko nije ni znao od građana koji su živjeli u tim gradovima.
Osobno po gradu u kojem živim do 1990 nikad nisam čuo kako iz automobila trešte cajke, a to sad često čujem i kad se pogleda klijentela cajkaških klibova danas tamo ima više djece hrvatskih branitelja nego djece Srba i takozvanih jugokomunjara.
Postoje razlozi za to, ali o tome drugom prilikom.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacevoodoo
A koji bi to bili razlozi? Meni je to enigma, da se cajke slušaju tako masovno u HR

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, zato sto su katocajkasi dosli u ‘sviju’ novu drzavu i donjeli sa sobom cajke, turbo folklornu, i jos nekoliko xy faktora…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan Evo kad me lijepo pitaš pokušat ću ti objasniti. Neznam koje si ti godište, ali ja sam sredinom “osamdesetih” postao dvadesetogodišnjak, znači otkrivao sam svijet, jasno zabava mi je bila na prvom mjestu, klubovi, koncerti, kina i bio sam odgajan na zapadnoj pop rock kulturi, tad je već hipi đir bio na zalazu.
Jednostavno moja generacija je bila inhalirana zapadnom kulturom i velikoj većini moje generacije bez obzira na nacionalnost i društveni status roditelja zapad je bio wonderland i malo tko je i na trenutak bacao pogled na istok i sve što s orjenta dolazi bilo je ogavno, i to doslovno od svog grada pa na istok, tako da je Ljubljani istok bio Zagreb, Zagrebu Beograd pa tako sve do Vladivostoka i Shanghaia.
Ukratko između ostalih i kulturološkom indoktrinacijom za mene je zapad bio čudo, Jugoslavija užas, a o SSSR-u nitko nije ni pričao jer je to bilo ono gulag, bodljikava žica i Sibir. Osamdesetih je državni stisak popuštao, osjećala se sloboda, na Yu glazbenoj sceni u Hrvatskoj Azra, Film, Prlavo Kazalište, u Srbiji Ekaterina Velika i ostali. Stvarno se osjećala sloboda veća nego što je imamo danas premda je još uvjek postojala šansa da ti UDBA uzme putovnicu, ali iza sredine osamdesetih to je bila tek teoretska šansa. Osobno sam mislio kako je ta sloboda bila samo dašak vjetra sa zapada, a da će prava i potpuna sloboda doći sa demokratizacijom i raspadom YU i odvajanjem od prljavih i lažljivih Bizantinaca.
Došla je napokon demokracija, svatko je mogao vijati zastavu koju je htio, bilo je ono neka cvijeta tisuće cvijetova itd.
Prve sumnje su se pojavile kad je taj zapad koji nas je mamio podržavao Jugoslaviju, pa i “diktatora” Miloševića, ali podržavao je i Tuđmana i bila je tu zbunjoza. Zapad uvodi sankcije na kupovinu oružja Hrvatskoj, a podržavao je Jugoslaviju da bi taj isti zapad okrenuo ploču 1994 podržao Hrvatsku i na kraju bombardirao Jugoslaviju.
Nakon završetka rata kad je trebala doći ona prava “sloboda i demokracija” svi su počeli uviđati kako to ipak nije ono o čemu se do 1990 sanjalo. Jedno je što se javno govorilo, ali potpuno je bilo drugo kako je to većina intimno osjećala, a osjećala je kako se radi o prevari koju velika većina ni danas nemože sama sebi priznati.
Paralelno sa tim događanjima i na kulturološkom planu pa i onome glazbenome dogodio se BLOWBACK tako da se dio onih koji su odgajani na zapadnoj paradigmi u kulturološkom smislu vratio na Balkan i to onu njegovu orjentalnu verziju i tako je jedan dio današnje mladeži koja se nekad zvala omladina završio na srpskim cajkama, a drugi dio ostao na satanističkom obrascu Lady Gage i Katy Perry. Osamdesetih je dio mladih bio na rock-u i lokalnom mainstreamu, a dio na satanistici Madonni i rijetko tko na cajkama.
Jednostavnije rečeno, ipak je jedam dio ljudi sa ovih prostora svijesno a i podsvijesno procjenio kako je opakija anglosaksonska bjelosvijetska prevara nego prevara u mraku balkanske krčme gdje će te nakon makljaže tvoj protivnik iz mraka krčme možda ujutro i dignuti sa tla, a onaj drugi to neće niti ima duše i srca za to.
Velike nadnaravne mračne sile su upregnute u to kako oni koji su se u krčmi mlatili i klali ujutro ni pod kakvim uvjetima nebi zajedno pokopali mrtve i shvatili kako su i jedni i drugi u stvari ostali osaksćeni i ni pod razno prestali gledat jedni druge preko nišana, rasčidtili odnose i nastavili živjeti jedni pokraj drugih povezani isključivo zajedničkim interesima sa čistim računima kako između, tako i unutar entiteta odnosno mikrodržavica.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacevoodoo
zahvaljujem na opširnom odgovoru. Malo sam mladji od tebe ali sam ta generacija koja je 80ih stasavala i to su bile najbolje godine muzičke scene Juge. Ja i danas više volim lake note Iz HR poput Olivera Dragojevića, Miše Kovača, novih fosila i druge a srpski turbofolk je teško smeće. Zanimljiv način razmišljanja zašto su popularne cajke u HR. Nisam u tom pravcu baš išao kao ti ali moguće da ima istine u takvom gledanju. Kod mladih je takodje i trend u pitanju. Ako može muzika da spoji ove naše prostore onda je dobro, a to se od sporta za sada ne može očekivati jer bi se sport pretvorio u obračun.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

1.svaka Vam Cast!
2.pametnima netreba nista dokazivat, dovoljno da malo procitaju sto sve brise faktograf
3. Nikakve koristi od svega dok se ne ukine faktograf i sl. cenzure.
4. Bojim se da ste sad tek naje…i…

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije

Cijenjeni komentatori, ovo sam nedavno čitao. Riječ je o javno plasiranom završnom radu studija književnosti.

repozitorij.unizd.hr/islandora/object/unizd%3A2445/datastream/PDF/view
Ovaj momak je diplomu dobio zahvaljujući nama. Doslovno i bukvalno.

Dakle, dotični (imate pikazano ime i prezime) je pomno analizirao komentare s jednog geopolitičkog portala i na temelju toga je napisao diplomski rad u vezi informacija vezanih za sirijski rat kao i komentara vezanih za njega. Da ne duljim, možete sve i sami čitati dok je (još) javno dostupno.

Tko može garantirati da sada netko drugi ne piše diplomski ili znanstveni rad analizirajući komentatore Logičnog? Primjerice samo za pojedine komentatore se može posvetiti veći odjeljak rada.
Mislite li da je slučajno urednik, odnosno član redakcije pisao da se gleda svaki komentar?
Evo već duže vremena je portal u “ratu” s Faktografom koji bi malo glumio virtualne organe reda s najčešće fabriciranim optužbama.
Pa onda stalni trolovi….imate plaćene botove i računalno generirane algoritme koji mogu po potrebi promijeniti tijek diskusije. Moj neki zaključak je da su portali koji su na većem udaru spomenutih itekako podložni informacijskom ratu pa moraju paziti da ih slične agencije ne otužuju stalno. Drugim riječima, portal je veći trn u oku što je više optužbi kao i trolova na komentarima.

Što želim reći…komentatori, niste niti malo nebitni. To što netko misli da je zaštićen pseudonimom i piše bez registracije je varka. Itekako se pazi na javno mnijenje kao i na diskurs koji proizlazi iz raznoraznih informacija.

Zvrk
Gost
Zvrk
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pa nisam s namjerom napisao te oznake jer bi prošlo neko vrijeme da ne dobije verifikaciju od strane redakcije.
Ako si na računalu…probaj označiti čitav red. Kad ga označiš klikni na desnu tipku trebao bi se pojaviti izbornik. Na njemu bi trebala biti opcija Go to…[naziv stranice/dokumenta]. Klikneš na nj i automatski se pojavljuje novi prozor sa novom stranicom.
Mogao bi se iznenaditi o čemu se radi kao i nekih komentatorskih imena.

Red Dog
Gost
Red Dog
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pa, drug je u pravu.
Komentatori pokusavaju da vam se ulizavaju. Nepocudni bivaju cenzurisani, pa napustaju.
Ostaje mehur koji ste vi stvorili. Oli vas zabavlja da vidite kako manipulisete?
Ne zaboravite da je to samo mehur.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Kolega jesu li oji koentari unutra

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

preseren
Kod mene link radi…
Covjek prica o portalu Advance (koji ocito ima neke veze sa ovim portalom, jer su ga neki komentatori vise puta spominjali)…
Pogledao sam taj Advance, ali koliko vidim to je neka vrsta – placenih novina…
Morao bih se predplatiti na tu novinu, a po ovim temama koje sam upratio – ne govore nesto spceijalno novo sto sam ne mogu pronaci na mrezi.
Ne znam sta je bilo prije na tim diskusijama, ali predpostavljam da je to slicno kao i ovde…

Armagadon
Gost
Armagadon
6 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk Tocno , sve se prati i gleda , Svako pisanje ,komentiranje je praceno i snimano od odredenih sluzbi koje i neznamo da postoje .
Logicno ce se sigurno pokusati srusiti , kad padnu zadnje barijere obrane .
Kad serveri ukinu pristupe ovakim portalima onda znajte da smo u papru , a oni imaju vec pripremijene programe za kompletnu cenzuru.

Žilevski
Gost
Žilevski
6 mjeseci prije

Trola prepoznaš po tome da izbaci svoju ideju , integrira je u komentar i onda napiše par točnih stvari u istom i voila , medijski prostor je zagađen. Tko zna koliko ih sjedi doma ili na poslu nekom dobro plaćenom , državnom ili u udruzi i zagađuje i oblikuje ovu našu stvarnost zajedno sa MSM . Nadam se da ću za svog života vidjeti pune galge takvih prodanih duša .

Draguljće
Gost
Draguljće
6 mjeseci prije

Draga redakcijo Logicno.com, čima vas napadaju ovi iz fakto-anal-grafa znači da pišete istinu.
A ti faktografci su samo sorošev izmet.
Oni su domaće izdajice kojih nažalost u HR ne nedostaje, predvodi ih anemični.
Ali jednog dana kad se ovi crni oglaci nad HR raziđu narod će revidirati rad takvih izdajnika e a onda kako ono kaže narodnoa
“kom opanci kom obojci”.
faktograf = smeće.

ionako necete objaviti
Gost
ionako necete objaviti
6 mjeseci prije
L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije

Poštovani,

Pročitajte ponovo što ste napisali, na koga se odnosi i o čemu se radi?

Redakcija

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
6 mjeseci prije

Preseren 3, radi se o tome da neces moci citati nista sto nije cenzurirano, tako da mozes samo razmisljat o tome sto ti dozvole da cujes. To sto nisi cuo za taj izgranak Kabale, jos bolje za zlotvore!

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije

@guest_425043 – Ja to vidim ovako. Informaciju, pa i istinu, je nemoguće sakriti. Nekada u bivšem sustavu postojala je samo jedna, službena, istina. Svejedno smo znali sve, ili bar dosta toga što je prešućivano ili skrivano. Veći je problem u dezinformacijama, ima nešto istine i logike u njima ali je u cjelini ipak neistina.
I sada iako nije u novinama, internetu ili na centralnom dnevniku ljudi pričaju i razmjenjuju informacije. To dođe kao Đuro poskrivećki obrađuje Maru, hoda okolo i dijeli moralne pridike iako cijelo selo zna što se dešava. Dokle god bude volje za tračanjem, samohvalom i želje da se zabode nos u tuđe poslove dotle će svaka tajna izlaziti na vidjelo. Ima narodna: Zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju.

Ante
Gost
Ante
6 mjeseci prije

Pa to su isto radilo za vrijeme komunizma, samo su onda to bili drugi ljudi, kada se narodu smjelo reći samo jedna istina. Političari su kontrolirali istinu onda i danas ništa se nije promijenilo. Samo ovi danas imaju veću moć, jer prije je tu moć osiguravala vojska, danas tu moć se osigurava preko tvz nevladinih udruga. Privatne vojske zapada. Sada znam zašto te određene zajednice imaju tolike slobode i zašto su preko noći dobili sve što su htjeli. Kada se trebalo zauzimati za jednaka prava žena, i da imaju jednaku plaću, ni Europski parlament nije htio glasati jednako, nego su glasali protiv te odluke. Djeci se isto uskraćuje pravo na neovisno mišljenje, škole uče samo što odgovara određenim skupinama, neovisno mišljenje se izbacuje.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
6 mjeseci prije

Djelatnici Faktografa nisu novinari, nego pedoliberalni aktivisti.Dakle pederi su dobili ulogu supervizora jer su heteroseksualci nepouzdani.

Perun
Gost
Perun
6 mjeseci prije

Logicno je nije alternativa , to je udarni portal sa vijestima …. Nema milosti udri do kosti….P.S Da nema Logicno Hr sto bih citao ….

Dario
Gost
Dario
6 mjeseci prije

Kad već pišete o drugima, bilo bi pošteno i objektivno da i Logično otkrije koji su Vaši izvori financiranja. Samo toliko…

Ante
Gost
Ante
6 mjeseci prije
Reply to  Dario

Ne gospodine Dario namjerno ne želite razumjeti da se suprotno mišljenje briše, briše se istina! A podmeće se ono što odgovara određenim skupinama ljudi. . Ako živimo kako to kažu u Demokraciji, onda svi imaju pravo na svoje mišljenje.

Borik
Gost
Borik
6 mjeseci prije

FATIH
JAKO KRŠĆANSKI OD TEBE.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

“Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize , a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? ”
———
ne, neće to biti lažna vijest, što sada propagiraju psihopatski plaćenici Gatesa i WHO-a, onaj napuhani paun i pozer, Đikić, i ona Markotićka, koja je dresirana na USAMRIID-u, Američkom laboratoriju za biološko oružje, na kojem, je boravila cijelu godinu dana, prije 20-ak godina, kao i na Sveučilištu Galveston, koje je surađivalo sa kineskom laboratorijom u Wuhanu.
Zašto to neće biti lažna vijest, tojest zašto će biti drugog vala? Sasvim jednostavno. Zato što će oni redovnu sezonsku gripu, koja će početi naredne zime u prosincu, proglasiti “drugim valom korone” i opet će kabalini mediji i plaćeni “stručnjaci” udarati u paniku, i opet ćemo gledati inscenirane slike staraca kako izdišu na respiratorima, slike pretrpanih hodnika u bolnicama, i vojnih kamiona, koji odgone mrtvačke sanduke, i glumce u bijelim kombinezonima, koji špricaju zidove i ulice sa sredstvima za dezinfekciju…

wergknweorngewngrjwenrgnwejrgt
Gost
wergknweorngewngrjwenrgnwejrgt
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo Forde za sve ove tvoje faktografske romane koje pišeš!!! Da osvjetliš njima ove koji su u mraku. Znaj da se tvoj trud cijeni, samo nastavi dalje.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.”
——–
Bhakdijdeva argumentacija, kao i argumentacija dr. Wodarga, dr. Witkowskog, dr. Ioannidisa i ostalih časnih stručnjaka (stvarnih stručnjaka, a ne plaćenih šarlatana), nije srušena, već, naprotiv, ona je pojačana, Svaki dan pokazuje sve više da su bili u pravu. Kao prvo: koronavirus nije nov, (što kabalini plaćenici kao NY Times, BBC, ARD, Gvardijan, Jutarnji, Index, Večernji… Faktograf..itd., stalno papagajski ponavljaju,) već on postoji odavno. Dr. Wodarg je u svom videu prije 4 tjedan pokazao grafički prikaz, službene podatke, iz godine 2005. Na tom grafičkom prikazu, u obliku kruga, prikazani su virusi, koji izazivaju prehlade, gripozna oboljena, bronhitis, kašalj, itd.. I koliko koji virus ima udjela u izazivanju tih oboljenja. Na grafici se vidi, da virus korone ima oko 14% udjela, a najviše udjela imaju, odnoso najbrojniji su rhino virusi, koji izazvijau običnu prehladu, kihanje i slično. Dakle, još 2005. virus korone je bio poznat, kao sastavni dio tih lakših oboljenja dišnih puteva. Kao drugo: korona virus ne samo da se može uspoređivati sa gripom, već je i slabiji od gripe. Ako od svih dosadašnjih smrtnih slučajeva u svijetu (300 tisuća i nešto, koje su pobrojali banditski WHO i Gatesovo svučilište John Hopkins), odbijemo 70-80% onih koji su ustvari umrli od infarkta, raka i drugih teških oboljenja, a pripisani su žrtvama korone, ostaje bijedno mali broj žrtava. Ali čak ajde da uzmeno da su tih svih 300 i nešto tisuća žrtava u cijelom svijetu, umrli od korone– to je daleko ispod 1.700.000 žrtava gripe (u cijelom svijetu) u godini 2017.-oj, kada je posebno jaka bila sezona gripe.
POdsjećam još jednom na riječi, hamburškog mrtvozornika, patologa, dr. Klauda Pueschela, koji je obducirao preko 50 tijela navodnih žrtava korone. On je rekao (čak je to objavio i mainstream list, Morgenpost): Nitko od njih nije umro od koronevirusa. Svi su imali teška oboljenja od ranije, pojedinci čak i po dva, tri različita oboljenja. Prosječna starosna dob umrlih bila je 81 godina, a među njima je bila i jedna žena od 102 godine.” I dr. Pueschel je još prije mjesec dana rekao, da ova pandemija nije ništa opasnija od sezonske gripe.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Još jedna poznata ličnost u Njemačkoj, javno se izjasnila protiv cjepljenja, Gatesa i puzajuće diktature. Poznati glumac Michael Lesch, sam se osobno javio neovisnom novinaru Oliveru Janichu, glavnom njemačkom “teoretičaru zavjera” i u razgovoru sa Janichom ( u videu na Youtube), podržao njega i njegov rad. Ovo je doista hrabar potez 64-godišnjeg Lescha, (koji je inače prije 15-ak godina prebolio rak), jer nakon ovoga, je njegova daljna glumačka karijera završena. Sada će postati izopćenik i heretik, kao i Naidoo, kuhar i poduzetnik veganske hrane Atilla Hildmann i drugi. Lesch je miran, sabran i jako pametan čovjek, koji misli svojom glavom.

Također i poznatu tv voditeljicu Sonju Zietlow, “ministarstvo istine” iz njemačkih “fakt čekera” ima odavno na piku. Jer je i ona na fejsu dovodila u pitanje službene podatke Instituta Robert Koch (za koga je Gates donirao lovu) i isticala mišljenja neovisnih liječnika, kao dr. Wodarg i dr. Bkhadi. Ona još nije izopćena kao pjevač Naidoo, ali su joj fakt čekeri i plaćeni lažovi iz mainstream medija već poslali opomenu, da pazi što govori i piše…

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

pogledajte ovo OBAVEZNO, zapišavanje u zdrav mozak. Primjer kako se kabalini plaćenici, sami odaju u lažima, kad im katkad izleti… gdje su ovde fakt čekeri?

Članak sa portala JL-a “vodimo-utrku-s-nestajanjem-virusa-utrku-s-vremenom-najperspektivnije-eksperimentalno-cjepivo-protiv-koronavirusa-ima-tek-polovicne-sanse-za-uspjeh”

citat iz članka:

“Adrian Hill, ravnatelj oxfordskog instituta Jenner, koji u razvoju cjepiva uspostavio surađuje s proizvođačem lijekova tvrtkom AstraZeneca Plc, rekao je da postoji opasnost da predstojeće ispitivanje, koje uključuje 10.000 dobrovoljaca, ne da nikakve rezultate zbog male transmisije Covida-19 u zajednici.
To je utrka s nestajanjem virusa, utrka s vremenom”, rekao je Hill britanskom listu. “U ovom trenutku postoji 50 izgleda da ne dobijemo nikakve rezultate”.

znači; ovaj Hill sam priznaje da je virus korone preslab odnosno da sve više nestaje, da se slabo širi među ljudima i zato se boji da testiranje cjepiva ne daje nikakave rezultate, jer dakle, kako ćeš testirati da li cjepivo djeluje protiv virusa, ako je virus nestao. Ako među 10.000 navodnih dobrovoljaca, skoro da nitko nema virus.

https://www.jutarnji.hr/life/znanost/vodimo-utrku-s-nestajanjem-virusa-utrku-s-vremenom-najperspektivnije-eksperimentalno-cjepivo-protiv-koronavirusa-ima-tek-polovicne-sanse-za-uspjeh/10336546/

Borik
Gost
Borik
6 mjeseci prije

Možda su komentari izgubili na kvaliteti ljudi se umore a i malo dosadi, ali zato su članci osjetno kvalitetniji nego prije dok je bio Babić. On je znao srozati ugled portala do neprepoznatljivosti sa svojim plagijatima skupljenim po forumima i drugim portalima.
Zato su mu rečenice izgledale kao poslije google prvodioca.

Bane
Gost
Bane
6 mjeseci prije
Reply to  Borik

Svi njegovi clanci su opsirna reciklaza tudih clanaka

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

“Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.”

pa naravno, uvijek ista banda. Znam ja tu bandu..

Pa naravno da je sve u istim rukama, ne samo ovaj igrokaz sada sa navodnim traženjem cjepiva, kontrola nad svim farmaceutskim koncernima, itd.., već je sve u istim rukama, cijela kontrola nad svjetskim financijskim sistemom, bankama, … kao i kontrola nad medijima, politikom itd… Dok su ljudi i svi mi, godinama i desetljećima bili uljuljkani, i nismo imali pojama, kabala je desetljećima plela svoju gustu paukovu mrežu organizacija, i pripremala kontrolu svijeta.
Sve “međunarodne” organizacije i institucije: UN. NATO, EU, OESS, OECD, MMF, Svjetska banka, itd… su pod njihovom kontrolom, kao i većina vlada u većini država svijeta. A osim tih službenih institucija, postoji i paralelna mreža vlasti kabale: njihove zaklade (kao Soroseva, gatesova, Rokefelerova, Goldman Saksova, itd.. sa kojima faktički utajivaju porez i financiraju svako zlo) i bezbrojne “nevladine organizacije” (NGO-ovi) i “organizacije za ljudska prava”, koje su raširene po cijelom svijetu. Kao krpelji, posvuda ih ima. U Hrvatskoj i cijeloj regiji, također se odavno počela plesti mreža tih NGO-ova, samo što najveći dio ljudi, totalno zadebiliran, se uopće nije interesirao za to. Iako sve ima lijepo crno na bijelo, na portalima tih NGO-ova. Ja sam vidio brojne portale NGO-ova iz Hrvatske i regije, kao i mnoge iz drugih država, posebno istočne Europe.

Ta mreža se u Hrvatskoj počela plesti, davno prije ulaska Hrvatske u EU. Naprimjer, kada se pogledaju liste sponzora i donatora, samo od dva poznata hrvatska NGO-a: Documenta i CESI. Documenta, to su oni kofol “antifašisti”, na čelu sa Zokijem Pusićem, bracom Vesne, koja je 2013. kao ministrica vanjskih poslova slala oružje glavosječama u Siriji. CESI je NGO Kinseyevih lobista zadužen za rodnu ideologiju i slične stvari., to je Štulhoferova ekipa.
Ustvari tu se već moglo vidjeti, prije 7 godina, kako se i u Hrvatskoj i regiji stvara mreža za NWO, oni što se naziva “civilno društvo”, ali 90% kretena to uopće nije interesiralo. Sa tom forom “civilno društvo”, kabala stvara mreže svojih NGO-ova u mnogim državama svijeta. U onimm državama koje su pod kontrolom kabale, kao Hrvatska, ti NGO-ovi su faktički paralelna vlast, stalno im se daje prostora u glavnim medijima. U onim državama, koje nisu pod kontrolm kabale, ili nisu potpuno pod kontrolom, kao Rusija ili Mađarska, ili Veneceuela, ti NGO-ovi imaju zadatak, da stalno rovare protiv vlada ovih država, da kmeče da se navodnio guši demokracija i ljudska prava, i da stalno pokušavaju izazvati neku “obojenu revoluciju”.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Dakle lista donatora Documenta: ( tu je i ovaj Tech Soup, koji sufinancira i Faktčekere, zajedno sa Gejtsovim Majkrosoftom

AED – Akademija za obrazovanje i razvoj (organizacija koja pripaada BTD-u Balkan Trust for Democracy)
Delegacija Europske unije u Hrvatskoj
Europska Komisija
Europska Unija
ICMP – Međunarodna komisija za nestale osobe
Institut otvoreno društvo (Soroseva zaklada)
ITF – Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju
Microsoft / TechSoup Europe
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske
Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške
Ministarstvo vanjskih poslova Švicarske Konfederacija
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
OSCE – Organizacija za europsku sigurnost i suradnju
Profil International d.o.o.
Quaker Peace and Social Witness (organizacija američkih kvekera-protestantske sekte, ova njihova organizacija zajedno sa Sorosevo, zakladom, USAID-om i ostalom bandom, je također uključena u financiranjem mnogih NGO-ova širom svijeta)
TACSO – Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva
The Balkan Trust for Democracy-
UNDP – Program Ujedinjenih naroda za razvoj
Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
USAID – Razvojna agencija Sjedinjenih američkih država
Veleposlanstvo Finske u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Srbiji
Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj
Zaklada Charles Stewart Mott
Zaklada Friedrich Ebert (zaklada njemačkog SPD-a)
Zaklada Heinrich Boell (zaklada njemačkih Zelenih)
Zaklada Robert Bosch (njemačka zaklada, nazvana po poznatom znastveniku i masonu, R. Boschu)

CESI-donatori:

Academy for Educational Development, (to je ustvari AED- Akademija za obrazovanje i razvoj, koja stoji gore i na listi donatora Documenta)
Balkan Children & Youth Foundation,
Balkan Trust Fund for Democracy,
CARE International,
Center for Reproductive Rights New York,-CRR (organizacija za širenje rodne ideologije i pedofilije, usko surađuje sa zloglasnom Planned Parenthood-čiji je predsjednik bio Gatesov otac. CRR ima ulogu da na pravnom polju, sa ogromnom lovom i najboljim odvjetnicima, tuži one države u svijetu, koje se suprostvljaju uvođenju seksualnih edukacija u školama, i slično)
DELPHI International – STAR Project,
Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži,
European Commission,
Global Fund for Women,
Grad Velika Gorica,
Grad Zagreb,
Hrvatska radio televizija
International Rescue Committee-IRC,
Kanadsko veleposlanstvo,
King Boudouin Foundation, (belgijska državan agencija za inozemnu pomoć- belgijska verzija USAID-a)
Kvinna Till Kvinna, (švedska radikalno-feministička organizacija)
Mama Cash, (nizozemska feministička organizacija)
Mercy Corps/USAID,
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti,
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi,
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva,
Norveška narodna pomoć, (norveška državana agencija za inozemnu pomoć norveška verzija USAID-a)
Nova TV, (u vlasništvu khazarskog koncerna KKR, kao i N1)
Open Society Institute, (Soroseva zaklada)
OSCE,
Radio 101,
Raiffeisen banka,
RTL, ( u vlasništvu koncerna Bertelsmann, koji zajedno sa Sorosevom zakladom, financira mnoge globalističke organizacije)
Svjetska banka,
The Olof Palme International Centre,
UNIFEM,
USAID,
Veleposlanstvo Finske,
Veleposlanstvo Francuske,
Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske,
Veleposlanstvo Kraljevine Norveške,
Veleposlanstvo Sjedinjenih američkih država,
Veleposlanstvo Velike Britanije,
Vladin ured za ravnopravnost spolova,
Vladin ured za udruge,
Westminster Foundation for Democracy, (britanska državna organizacija)
World Health Organisation,
Zagrebačka banka,

Patriot
Gost
Patriot
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Auuu Puki, da mogu dao bih ti 100 pluseva.

tuf
Gost
tuf
6 mjeseci prije
Reply to  puki

Kako su se go*na razmnožila, to je strašno. Idu na brojnost kako bi ugušili svaku alternativu. Zamislite samo kolike milijarde eura žderu, umjesto da se novac prenamjeni u konkretne pomoći ljudima i lokalne projekte.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije
Reply to  tuf

tuf

Oni to tretiraju kao – ulaganje. I očekuju povrat na uloženo. I – u pravu su.

Kad se naše generacije, pretpostavljam, komentatora,
presele “na onaj svijet”, dogodit će se totalni nestanak naroda s ovih prostora… Vode su već otkupljene a i podosta zemljišta.
Ljudi se u Slavoniji odriču zemlje zbog poreza. Osobno znam dva slučaja blizu Požege.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

najčešći sponzori, čija imena se nalaze na listi donatora, mnogih NGO-ova u Hrvatskoj, Srbiji, C. Gori, BiH, Makedoniji su ovi:

– EU ili EK, ili obadvije zajedno
-USAID (američka državna agencija za inozemnu pomoć i razvoj, ustvari duboko zločinačka organizacija, umješana u mnoge pučeve i mućke širom svijeta)
– Soroseva zaklada Otvoreno društvo
-Balkan Trust for Democracy (BTD)-Balkanska zaklada za demokraciju-posebno stvorena zaklada za regiju, a stvorili su je USAID, German Marshall Fund of the USA (GMF) i Zaklada Charles Stewart Mott.
-German Marshall Fund (GMF ) je jedna od Rokefelerovih podorganizacija, stvorena u Njemačkoj 1971. (iako ovdje kao samostalan nije na listi donatora Documente i CESI-ja, već samo indirektno preko BTD-a, ali jeste na listi donatora mnogih drugih NGO-ova)
-Zaklada Charles Stewart Mott (zaklada američkog milijardera CS Motta, koji je živio otprilike prije više od 100 godina)
-Zaklada njemačkih Zelenih “Heinrich-Böll-Stiftung”
-amabasade SAD-a, Britanije i pojedninih drugih zapadnih država

– te u manjoj mjeri i NED… (Nacionalna zaklada za demokraciju), polu-državna, polu-privatna američka organizacija, khazarskih jastrebova, bliska CIA-i. zajedno sa Sorosevom zakladom, glavni mutitelji u mnogim pučevima i mućkama širom svijeta. NED se nalazi među donatorima NGO-a srpskog NGO-a Peščanik. To je gnijezdo svih soroševaca iz regije, a vode ga ljudi potekli iz nekadašnje srpske opozicije “Otpor”, koju je napravio Soros. Na Peščaniku su i najpoznatiji hrvatski sorosevci, bivši Feralovci: Ivančić i Dežulović. Osim NED-a, Peščanik financiraju također EU, i Zaklada Heinrich Boell, te također Zaklada Rockefeller. A Peščanik je tijesno povezan sa kabalinom 5. kolonom u Rusiji, kao Radio Eho Moskva i drugima..

Osim mnogih NGO-ova u Hrvatskoj i regiji, ja sam pogledao mnoge portale tih NGO-ova i u drugim državama, posebno u istočnoj Europi, I tu se među donatorima uvijek nalaze nekoliko istih imena: EU, Soroseva zaklada, USAID; Zaklada Zelenih… te u istočnim državama još i NED, Zaklada Rockefeller i Zaklada Ford… Svi se sjećaju one famozne organizacije FARE (Navijači protiv rasizma u Europi), koja je neka vrsta cinkaroške policije u službi UEFA i FIFA-e. Zbog FARE-a je UEFA nekoliko puta kažnjavala i hrvatsku i srpsku repku, a i druge klubove i repke. Naravno nitko nema ništa protiv toga, da se sprečavaju nasilje i neredi navijača na stadionima, međutim UEFA po nalogu privatne mreže FARE-a, je zadnjih godina izricala kazne klubovima za svaku sitnicu, za “homofobiju” i slično.. U stvari, ono što velika većina navijača i drugih uopće nije shvatila jer su lijeni da misle i da se informiraju) i FARE pripada ovoj golemoj mreži kabale. Do pojave FARE.a (osnovan 1999.), za nerede na stadionu, naprosto su bili zaduženi posebni delegati. A onda se pojavio FARE- koji je mreža od oko 130-140 NGO-ova, većinom ljevičarskih “progresivnih” i sličnih, a tu su i preko 20 organizacija LGBT družine, koji su također uključeni u FARE. Ja sam pogledao portale mnogih od tih 130 organizacija FARE-a.. I sponzore i donatore tih organizacija. I naravno, uvijek nalaziš ista imena donatora, manje više: EU, Soros i ekipa. Među tim NGO-ovima, ima sićušnih radikalno ljevičarskih organizacija, bliskih Antifi, koji stalno trube o rasizmu, nacionalizmu, homofobiji ,itd.. i te sićušne organizacije naprimjer sponozoriraju Zaklada Ford ili Zaklada Rockefeller, To sam stvarno vidio na portalima nekih tig NGO-ova iz mreže FARE-a, NGO-ovi iz Slovačke,. ili Poljske, Njmeačke ili neke druge države..Dakle, navodne ljevičare financiraju najveći kapitalisti, Zaklada Ford i Zaklada Rockefeller..

apolo
Gost
apolo
6 mjeseci prije

Faktograf ili ministarstvo istine je opasan projekt mocnika. Meni je jednostavno izbrisan nalog na Facebooku, bez ikakvog upozorenja. Prije tri dana.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Njemački novinar dr. Harald Wiesendanger, koji se bavi medicinskim pitanjima i piše za stručne medicinske časopise, u travnju je kritizirao medije i njihova izvješća o takozvanoj krizi korone.
Portal Sputnik na njemačkom sa njim je vodio razgovor: (1):

Sputnik: Vi kažete da se sramite zbog naše (novinarske) profesije i sa potpunim šokom i izrazom bespomoćnosti i bijesa, posmatrate ta medijska izvješća? Zašto ste došli do takvog zaključka?

HW: Svatko tko nije slijep i nema legasteniju i demenciju, doći će do istog zaključka, kako mediji postupaju u ovoj korona krizi. Našim takozvanim “vodećim medijima” ne pada na pa