fbpx

Namamili smo u zamku Faktograf, umreženu “aktivističku zločinačku organizaciju”

Faktograf upao u zamku

Našim dragim kolegama iz Faktografa, smo već odavno obećali posvetiti više pažnje. Zaslužili su, jer se doista trude uništiti svaku slobodu riječi na društvenoj mreži koja im je dopustila nedopustivo. Ovoga puta smo im spremili malu medijsku zamku u koju su upali, te pokazali svoje pravo lice. O čemu se radi?

Za one koji još ne znaju tko se krije iza Faktografa?

Faktograf.hr hrvatski medij specijaliziran za provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu. Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i GONG-a. Od 2018. godine GONG samostalno vodi projekt Faktografa, kao jedini izdavač.

Faktograf se navodno bavi i suzbijanjem dezinformacija u javnom prostoru, a od travnja 2019. dio je Facebookovog Third Party Fact Checking programa. Faktograf je “zaslužan” za upozorenja Facebooka koja dobivate kada podijelite drugu stranu istine tvrdeći da širiti lažne vijesti.

Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Mišljenja, nalazi i zaključci ili preporuke izražene ovdje pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stavove američkog Ministarstva vanjskih poslova (State Department). Rad Faktografa financirao se kroz projekte osvojene na natječajima NED-a, Googleovog The Digital News Initiative Innovation Funda (putem projekta Mozaik veza) i Agencije za elektroničke medije, Europske unije kroz program Europa za građane te kroz Facebookov Third Party Fact-Checker program. U prijevodu, Faktograf financiraju strani faktori, strane državne institucije i monopolističke korporacije.

Kako je došla ideja da napravimo zamku Faktografu?

Tjednima pratimo i analiziramo način kako faktograf prijavljuje portal Logično i sve druge alternativne portale u Hrvatskoj, za navodno netočne i polutočne vijesti koje objavljujemo. Sada su im se priključili i druge “aktivističke zločinačke organizacije” iz BiH i drugih balkanskih država koje financiraju isti strani faktori, a koje ne rade svoj posao. Profil osoba koje vode ove organizacije je identičan.

Radi se o aktivistima, a ne novinarima, koji pripadaju raznim udrugama za “zaštitu” osobnih prava i mnogi su članovi LGBT zajednice. Naravno, svatko ima pravo biti što želi, ali to pravo mora dati i drugima. Oni to ne čine, nego guše svako oprečno mišljenje.

Od svih vijesti koje je Logično do sada objavio, bila je jedna, vrlo upitna vijest, koju smo obrisali. Nismo se ljutili kada je ju Faktograf obilježio lažnom.

Greška koja je odala pravo lice Faktografa i dala nam ideju o zamci

Shvatili smo da Faktograf redovito prati alternativne medije nastojeći što više suzbiti njihov doseg na društvenim mrežama. Moment kada su maske pale, dogodio se nakon prijave nekoliko tjedana stare vijesti o upitu profesora Sucharit Bhakdia.

Nakon što su objavljeni novi podatci, Faktograf se retroaktivno vratio unazad i vijest portala Logično proglasio lažnom viješću. Zamisliti da uđete u knjižnicu i zapalite sve napisane knjige jer istina iz zadnje izdane knjige poništava sve ostale. To su uradili aktivisti Faktografa, što je klasičan intelektualni zločin.

Faktograf je vijest Otvorenom pismu profesora Sucharit Bhakdia njemačkoj kancelarki Angeli Markel proglasio polu istinitom, jer, pazite sada:

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.”

Jeste li shvatili? Nove spoznaje automatski vašu vijest čine lažnom i zbog toga portalu Logično i drugim portalima treba smanjiti pristup čitateljima. Kao kad Vakula kaže sutra će biti kiša, a bude sunce, to je dakle lažna vijest. Osjećali smo se dužnim reagirati i raskrinkati ovo protuustavno ludilo.

Kako smo pripremili zamku Faktografu?

Pričekali smo s objavom vijesti koja je trebala biti mamac. Točno znamo na što treba loviti aktiviste Faktografa.

10. svibnja smo objavili članak s Russia Today “Cenzori govore o dokumentarnom filmu “Plandemija”. Što je toliko opasno u vezi s tim?“. Namjerno smo prikrili izvorni članak čekajući reakciju Faktografa. Kako bi zamka uspjela, odabrali smo vrlo kritičan članak prema Dr Judy Mikovits. Reakcije naših čitatelja nisu izostale. Optužili su nas promjenu uredničke politike, ali mi smo bili strpljivi. Plan je bio važniji od trenutne “kazne” naših komentatora. Trud se isplatio.

Na scenu su stupili Faktograf i Raskrinkavanje, te članak proglasili lažnom viješću. Nismo bili iznenađeni jer su potvrdili ono u što smo sumnjali. Radi se o organiziranoj zločinačkoj agendi s ciljem da se uguši sloboda govora. Očito članke ocjenjuju ovisno tko ih prenosi. Članak s RT-a nije proglašen lažnom viješću jer bi to značilo da Judy Mikovits govori 100% istinu.

Stranim novcem plaćeni aktivisti uopće ne čitaju naše članke, nego planski prijavljuju i blokiraju, što je nedopustivo i ozbiljan neoprostiv propust.

Ovo je tek početak skandala…

Ako Faktograf, Raskrinkavanje i drugi plaćenički sateliti ne čitaju vijesti koje blokiraju ili blokiraju stare vijesti, tada se pitamo kakve su stvarne namjere i posljedice njihove aktivnosti na društvo?

Strani faktor putem svojih plaćenika u našim zemljama može u svakom trenutku blokirati bilo koji portal, uključujući i mainstream medij. Dovoljno je vratiti se par dana ili tjedana unazad, pronaći stare statistike, estimacije, ideje,… koje se nisu, niti mogu, poklopiti s budućnošću, te vijest proglasiti lažnom.

Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize, a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? Budu li marljivi i “vjerodostojni” kao s portalom Logično, danas poslije podne, više ne bi trebalo biti niti jedne vijesti na Facebooku.

Kako vidimo, svi portali preko noći mogu biti ugašeni na Facebooku. Pogledamo li malo bolje stranice Faktografa i sličnih, shvatit ćemo da oni prijavljuju samo one portale koji objavljuju oprečno mišljenje, a mainstream ideologiju ne diraju. Odličan alat za vidjeti tko je tko i na kojoj je strani.

Kako riješiti ovo ludilo?

Osobama i organizacijama koja utječu na političke i društvene odnose, iako za to nemaju zakonsko pravo, treba sasjeći korijen svim legalnim sredstvima. Faktograf i slični predstavljaju demokratsku devijaciju koja nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, kao ni znanstvenom etikom. Nevladine udruge koje financiraju domaće i strane vlade su opće prihvaćen oksimoron. Svaki porezni obveznik pri prijavi porezne kartice treba jasno reći koga želi financirati. To je rješenje svih rješenja za sve udruge u Hrvatskoj.

Kreću izbori u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svi političari pozicije, ali i opozicije, podupiru i financiraju ove opskurne aktiviste koji ponižavaju biračko tijelo. Glas za takve na budućim izborima je potvrda da nešto ne štima s vašom logikom. Političari koji su do sada bili u izvršnoj vlasti nikada neće riješiti problem nelogičnog financiranja udruga.

Našim dragim kolegama iz Faktografa i Raskrinkavanje želimo sve najbolje u budućem radu. Ne plašite se. Portal Logično je tu da vam pomogne izaći na pravi put – put istine. Uvijek smo bili uz vas, tako će i ostati.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
241 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Milanče
Gost
Milanče
10 mjeseci prije

Portál Logicno i kód vás dosta dezinformacija.Previse stě poceli piskarati i mipropagirati prorusku i kinesku propagandu kojá veze nemá dá realitom u tím drzavama.Morate shvatiti dá Hrvatcka politika nikad nece pasti pod utjecaj ruské ili kineske politike.Zapad je západ, cudno sví beze za poslom do zapadnih država, nítko do kine i Rusije, zanimljivo zář ne.Mislite dalje siriti kinesku i Rusku propagandu, na jsen cete dozivjeti poraz.Putinu i kineskom predsjedniku dani sú odbrojani na jesen, svidjelo se to nekom ili ne.

Prevedite si ovaj tekst, pá ce vám své bití jasno.. i to tekst Bonnie a Clyde v akci
https://www.prvnizpravy.cz/sloupky.php?filter_autor=cc5a1668-cc85-11e7-a0b2-003048df98d0

Bolnica Vrapče
Gost
Bolnica Vrapče
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Gospon Milan lijepo smo se dogovorili da nema bježanja. Javite nam gdje ste da pošaljemo specijalizirano vozilo po vas.

Ravnateljica doc. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.

hrvat
Gost
hrvat
10 mjeseci prije

bravo doktorice
evo milance – cuo si od strucne osobe a sad budi fer i makni se ine pisi vise bedastoce

neznanje
Gost
neznanje
10 mjeseci prije
Reply to  hrvat

hrvat
Bolnice ne šalju”specijalizirano vozilo” . Terminologija nula.
Baš me interesira što će “potpisana” doktorica poduzeti kad čuje što se u njeno ime piše.
Imena pod kojima se predstavljaju ljudi na bilo kom portalu ne znaće ništa. Aautorima se lako uđe u trag, uz potrebne dozvole. Uz pouzdane dokaze o kleveti možda i portal dobije po repu od googla.

BanOvan
Gost
BanOvan
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

neznanje i milance mogu mnoge na ovom portalu da povuku za … ljubavnu zilu bez obzira sto je lako doznati ko je ko i bez dozvole.
Mislis da vec ne znaju ko se krije ispod svih nikova ovdje.Ima pretrazivaca i bez tvog gOOlaga

neznanje
Gost
neznanje
10 mjeseci prije

Vrapče Vrati se u krletku. Milanče ima osebujan način pisanja ali je tendeciozan, u ovom tekstu, baš onoliko koliko i večina koja piše ili komentira po ovim stranicama. O propasti kapitalizma slušam od rođenja. I pjesma se pjevala:” Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska”. Činjenice su sasvim drukčije. Skoro sve “proleterske” zemlje su napravile povijesni korak nazad i postale kapitalističke, doživjele “prvobitnu akumulaciju kapitala”, pljačku “svojih na svome” od svojih “cvjetova hrvatstva”, “cvetova srpstva” itd. Stvaran uvid i analizu o situaciji u Rusiji, gdje je Putinu popularnost strelovito pala za preko 40% ,nismo ovdje pročitali. Kina, izašao je na… Pročitaj više »

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

“Milance” je pretenciozan . Nijedna od “proleterskih” zemalja nije postala kapitalisticka , postali smo sluge kapitalistickim zemljama i njihovim petokolonasima koji su sve opljackali . Krilatice su posebna prica iz nekog drugog doba …
Niko od nas ne zna tacno sta se desava u KIni u Rusiji .

jozo
Gost
jozo
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Jes ti od Milanceta decko neznanje ?

neznanje
Gost
neznanje
10 mjeseci prije
Reply to  jozo

jozo
Te manire zadrži za svoje HDZ-ake. Daj ti argumente protiv onog što si nastojao omalovažiti na veoma bezobrazan način.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

neznanje

“Stvaran uvid i analizu o situaciji u Rusiji, gdje je Putinu popularnost strelovito pala za preko 40% ,nismo ovdje pročitali…”

Dezinformacija od Blomberga…detalji na rt.com

neznanje
Gost
neznanje
10 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija
Hvala na upozorenju
Imaš li ti neki dobar izvor informacija o javnom mijenju u Rusiji ali da nije financiran sa zapada niti je državni ured za propagandu.

Armagedon
Gost
Armagedon
10 mjeseci prije
Reply to  neznanje

Ili su ovde ljudi stvarno nedokazani trvrdoglavai ili oprostite na izrazu limitirani , ok zanm da ima dosta Trolova kojih ni briga , on odradi svoje komentare i prica za njega gotova. Koliko treba nekima da shvate da komunizam socijalizam kapitalizam su PROSLOST!!!!! Nastaje novi system Novi Svijetski Poredak ….u kojem nema i nece bit mista ni za live ni za desne bit ce CENTRALNA vlas jednog “covika ” na uzoru nacizma , hitler je isto pokusa napravit. Neo libarizam koji preuzima duznost na prvom mijestu je vec najmanje 10 godinai i vise. To vasi LJEVI DESNI je za stoku… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
10 mjeseci prije

@Bolnica Vrapče Geografski je blizu bolnice Vrapče!

Kaj ti
Gost
Kaj ti
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Hahahahab zapad je zapad a kinezi grade mostove 😂🤤😅

Željko
Gost
Željko
10 mjeseci prije
Reply to  Kaj ti

@Kaj ti Pokazao je “Zapad” svoje pravo lice tijekom COVID-19, postoji samo u dobru, a u zlu gori su od nas Balkanaca!

Zsphere
Gost
Zsphere
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Ti izgleda pises (Milance) onako kako neko plati. Koja je tarifa? Jel kriza kod tebe ima li popust na veliko?

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Gospodin je politikolog neupitne objektivnosti , apsolutno nepristrasan ….

neznanje
Gost
neznanje
10 mjeseci prije
Reply to  jablan u zitu

Jablan
O Damitu Novotnyu bi trebalo napisati članak. On je komentator i futurolog u sferi ekonomije, s naknadnom pameću. Presjek kroz njegove televizijske i radio nastupe dao bi dobru podlogu za barem jednu epizodu Cirkusa Montija Pajtona.

Hamer
Gost
Hamer
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Trla baba lan da joj prođe dan

Dik
Gost
Dik
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Trol, ajde odi u faktograf po dolare kojima te placaju gusteru i odi pod kamen iz kojeg si ispuzao.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Pa i ti si sa ostalim jugokomunistima dopustio da CIA preuzme jugokomunističku UDBA-u.
Ili misliš kako je UDBA preuzela CIA-u pa ima kontrolu nad globalnim maistrram medijima uključujući Faktograf.
Također vidi se i stupanj tvoje jugo indoktrinacije iz vremena “dozvolite . . .” umjesto hrvatski “dopustite . . .” što meni uopće ne smeta, ali govori mi puno o onome o čemu pišeš.

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

on misli da su balkanci toliko nepismeni I zbunjeni.. I svašta im mos u vreći uvalit..

Rabotnik
Gost
Rabotnik
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_425038
Dozvola vs. dopust….
Vozačka dozvola ili vozački dopust?
Propust?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Rabotnik

Brkaš pojmove. Dopuštenje je čin ili radnja. Dozvola je dokument.
Uz vozačku dozvo(u ide obavexni odmor, a ne obavezni dopust, nakon što vozač teretnih vozila odvozi određeni broj sati ide na odmor, a ne na dopust.
Također kad policajcu kažeš kako imaš vozačko dopuštenje onda će on tražiti doxvolu.
U duhu hrvatdkog jezika dozvola se može fizički dirati rukom, a dopuštenje se fizički nemože uzeti u ruku.
I na engleskom je dozvola licence, a dopuštenje permission.

Borik
Gost
Borik
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milanče je u pravu. Ptin se prehladio jer se non-stop šeta bez košulje pa ga je uhvatio neki kineski virus.
Žućo je zavrnio rukave i gradi novi zid za kamp u kojem će preodgojiti 1.3 miljardi žuća dok ne shvate kako je recesija prava stvar na njihovom dugom putu u blistavu budućnost.
Faktograf treba staviti na validaciju i stvar riješena. Barem je tako Babić radio kad mu se ne bi svidjeli komentari ili kad bi bio uhvaće u plagiranju sa drugih portala.
Eh baš mi nedostaje njegova originalnost.
c’est la vie

Brave new world
Gost
Brave new world
10 mjeseci prije
Reply to  Borik

Kvalitetno ste se zakačili, svaka čast i portalu i komentatorima s obje strane.
Odavno nije bilo ovakve komentatorske tuče, ko iz vestern saluna.
Što je čitanje bez intelektualnog šamaranja.
Još jednom bravo momci!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Svrha komentara i je suprotstavljanje mišljenja što je za tebe “kačenje”, međutim u većini komentara ovdje nema vrijeđanja, dok se većina tvojih komentara svodi na uvrede i ad hominem napade.
Ali napreduješ, vidi se kako si u dilemi oko onih koji napadaju i brane ovaj portal po pitanju Faktografa pa ne vrijeđaš. Pozitivni pomak kod tebe se vidi, a da li je ovo samo bljesak ili nešto drugo pokazat će vrijeme.

Brave new world
Gost
Brave new world
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space, davno sam ti napisao što mislim o tvojim mišljenjima. Čemu opet otkopavas ratnu sjekiru kad se toleriramo zadnje vrijeme.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Bnv Nisam primjetio kako si se služio sjekirom, a ni ja, odnosno nije do rata nikad ni došlo. Nije bilo ni prijetnji. Kad bi još nrstale uvrede i svima dobro.

Brave new world
Gost
Brave new world
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space, odmjereno me bockaš, taman do granice mog strpljenja.
Aj neka ti bude.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Ne bockam, iskreno drago mi je ako možemo komunicirati bez diskvalifikacija pa makar se u puno toga i ne slagali. Kako se na primjer ne bih mogao složiti s onim ispravkom dolje, ako je činjenično točan, pa ako si ga i ti napisao. Koliko mogu primjetiti i drugi su se složili s tobom.
Nemam predrasude i možda se tebi obraćam kako bih se uvjerio da možda postoje i neke stvari u kojima se slažemo. Općenito, kad nekome ponekad prigovaram, osjećam potrebu napisati i objašnjenje i odobravanje odnosno pohvalu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Ajatolah opet gubi vrijeme na portalu umjesto da uziva na svojoj jahti putujuci po svijetu jer on je kako sam tvrdi najbogatiji ovdije!

Željko
Gost
Željko
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

@Milanče ili ako hoćete Jurčevič Mile, znači Hrvat ste ali krivo navodite da ste Srbin, ako tko ima minusa na ovom portalu imam ja, ali ja sam, sa iznimkom naše zajedničke povijesti i ex YU ratova, realan! Koji portal ima da nije neovisan, nema takvih, prema tome vidim po fotkama da ste stariji od mene, ili pogledajte i drugu stranu medalje ili ne budite na mnogim portalima, i ne pokušavajte IP adrese mijenjati jer vas je lako pratiti!
Mada imam jedno pitanje da li je portal hrvatski ili bosansko-hercegovački jer Brčko je u Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine?!

Slagalica
Gost
Slagalica
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Al Milance baci kosku …

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Idi leci se

nessy
Gost
nessy
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Pa tko uopce ozbiljno shvaca Fucktograf?

Mikojan
Gost
Mikojan
10 mjeseci prije
Reply to  Milanče

Milanče, čudno je da svi beže u Kinu po robu za svoje trgovine a nitko na Zapad, pa kako to??

Ua političari
Gost
Ua političari
10 mjeseci prije

Nisam skoro pisao komentar na ovom portalu ali me je ovaj članak “naterao” da to uradim. Džon Smit, glavni junak Orvelove 1984 radi u Ministarstvu istine (nisam baš siguran) na sledećem poslu. Njegov posao je da pronađe sve novinske članke u kojima je Partija pogrešila i da ih uskladi sa stvarnošću. Npr. Partija je rekla da će proizvodnja čokolade porasti 20 % a porasla je 5 % on pronalazi sve te članke u novinama gde je to pisalo, uništava ih i kuca nove, gde se sadašnji podaci slažu sa prošlošću. “Istina je bila izbrisana. Čin brisanja zaboravljen i laž je… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
10 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

Winston, ne Džon.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Bnv Vidiš kako možeš napisati kratki komentar u smisku ispravka bez uvrede.

Ua političari
Gost
Ua političari
10 mjeseci prije

U pravu ste. Moja greska. Nisam skoro čitao 84 pa bih mogao ponovo.

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije

Marlboro?

Debeli gad
Gost
Debeli gad
1 mjesec prije

Neka portali Logično i Liberal najprije počiste smeće u svojim dvoristima.

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

ua politicari, Upravo to je i zastrasujuce kolega! Pred nasim ocim odvija se prica iz Orwelove 1984, a veliki broj ljudi je jos uvijek lobotomiran ovom stvarno nevidjenom propagandom u cijeloj ljudskoj istoriji! No to brisanje istorije (iz “sadasnjosti”) – uvijek sluzi za kontrolu “buducnosti” – u korist onih koji si i kreirali tu piramidu moci zasnovanu na – lazi. Dovoljno je pogledati kako “wikipedija” prakticno postaje “naucna referenca” (ili “Ministarstvo istine”) – a sve ono sto se ne uklapa u Propagandu (“Ministarstva istine”) osudjeno je da se brise sa digitalnih platformi, da trazilice “ministarstva istine” poput Googla – naprosto… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Drug, mozes pisat do sutra, mozes (kao sto i jesi) svako slovo biti u pravu, no koga to briga? Ljudi danas bjeze od istine. Lakse im je na sve odmahnuti rukom kao na teoriju zavijere nego nesto poduzeti. Od kad je interneta, slusam o kriticnoj masi ,o tome kako se ljudi bude i sl “neostvarive ideje” Rjesenje je jednostavno a nitko ga nece ! Postoji knjiga UBUNTU Michaela Teringera (ako se tako pise),samo ko je spreman odbaciti novac, mobitel i tv od sutra? Niko! Zato sutite i poput psa budite chipirani, cjepljeni i masite repom da vam stave brnjicu pa… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije

Emilijano, Michael je jedan om meni najdrazih “alternativnih” likova ! Tip je genijalac, a toliko toga ima sto je povezao, ili na neki nacim pomogao meni da povezem! Sto se tice njegovog modela – apsolutno se slazem da je izuzetan. Bilo bi dobor – i da veliki ljudske populacije prihvati model UBUNTU (tj filozofije africkog plemena Ubuntu, koja kaze “ako je jednom saplemeniku lose – onda je cijelom plemenu lose!”) Jasno je da ce uvijek – cak i ako je manji – onaj manji broj lobotomiranih ili korumpiranih (poput uposlenika Faktografa) – bice spremni koristiti i ekstremnu silu u unistenju… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istrazuj, odavno sve znam ,zato sam tako siguran da nemozemo nista. Pazi vec dugo postoji rjesenje, on ga je do detalja u svojoj knjizi predstavio ali koga briga? Ljudi nemaju strpljenja vise ni citati nista duze od naslova! Sjajne ideje je imao i Jacque Fresco, koji doslovno od ’70godina proslog stoljeca govori uzalud sto i kako treba i niko nije poduzeo nista… Za ljencuge je snimljen i film Zeitgeist 1, 2, 3 ma mogli su snimiti i 1003 pa opet nikome nista…Jednostavno nevidim nade za nas, pogotovo kad citam kako me neki Matija pljuje da sam kukavica jer on eto… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Nisi ti nikakvi ni plaćenik ni pesimista, ali probaj obratiti pozornost na slijedeće; Ti si u tvojim komentarima pokazao tvoje mišljenje po pitanju vjere i tu si po mojem mišljenju isključiv. Dobro, imaš sva prava na svoje mišljenje, ali ako ne prihvaćaš one koji imaju suprotna mišljenja od tebe, što je i dalje uredu, probaj shvatiti kako postoje ljudi koji neznaju. Ovo sve pišem kako je tvrditi da su promjene nemoguće isto kao i tvrditi kako su promjene sigurne. Po meni je to isto. Ja osobno neznam da li postoji zajednička svijest čovječanstva i hoće lo se kritična masa osvijestiti… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacewoodo, nigdje se ja nisam izjasnio o svojoj vjeri. Da si procitao zadnji komentar u kojem sam priznao da sam provocirao nebi li dokazao neslogu ali i podsjetio na to da je mozda i milijarda ljudi stradala do sada u raznim ratovima kroz poznatu povijest a da stvoritelj nije ni trepnio a kamoli pomogao pa tako sigurno nece ni kad krenu s chipom i cjepivom, a na brnjicu su se vec mnogi navikli…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Zapata Danima si u borbi sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima po pitanju duše. To što ti vjeruješ kako duša ne postoji tebe ne razlikuje od ostalih vjernika, uključujući i vjernike u vile i morske sirene. Tvoje vjerovanje u nepostojanje duše meni nije nikakva odrednica isto kao i vjerovanje u postojanje duše onih drugih. Kako ne priznajem monopole, tako ne priznajem ni duopole. Ti si bitan točno koliko i svi ostali uključujući i mene. Ne trudi se biti iznad ostalih jer to najviše šteti tebi. Ostani samo drugačiji od ostalih kao što smo i mi drugačiji jedan od drugog i svih… Pročitaj više »

Armagadon
Gost
Armagadon
10 mjeseci prije

Emiliano Zapata Reagira si na, ajmo rec, sumjivi nacin , mozda si se krivo izrazava , mozda te nismo shvatili , ali ne samo ja i drugi su primijetili da nekako pokusavas rec , u smislu ne trebate se bunit protiv toga nego jednostavno prihvatit jer se niko nece bunit posto su oni prejaki, Ne treba ubijati drugima volju za borbu , uvik ce se neko nac da se bori za nas. Trebamo ih hrabriti a ne kociti. krivo mi je ako san povridio krivog covika ,u to slucaju sam ti se isprica , zar ne.? I u krivo si… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istrazuj

“…pomoci splemeniku, pa cak i ako treba u borbi…”

E, to je PLEME.
Ovo bi trebalo biti ljudsko društvo. To smo prestali biti. Koje dr.zajednice još funkcioniraju? Dovoljno velike i organizirane ? Ne.

Ovo je – džungla.
U džungli nitko ne pomaže onom koji vrišti.
Danas su se nastavili prosvjedi od jučer u Hamburgu…vodeni topovi…
A…na Balkanu?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Nisam čitao Ubuntu od MT, ali sam ga slušao nekoliko puta uključujući njega i Mišaka na Braču kad je tema bila zvuk. Stekao sam dojam kako MT priča o životu bez novca, ali ne i bez električne energije i mobitela. Tv je već out, generacijam mlađim od nas tv ne znači puno jer je sad tu internet za kojeg nisam siguran kako ga u Ubuntu društvu nebi bilo, ponavljam, nisam siguran. Bez obzira na sve i u Ubuntu društvu bi bilo potrebno voditi neko knjogovodstvo i koristiti neke mjere i brojeve i sigurno to nije zamišljeno bez excela kako bi… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

nemogu vjerovat. Spacewoodo,
Umjesto da nesto poduzmes ili barem procitas knjigu ili jos jednom pogledas video o kojem pricas, ti predlazes neke ideje o kojim si razmisljo 3min. dok si pisao odgovor? Ovolika neozbiljnost komentatora i onda se svi cude meni kad kazem da nemamo sanse protiv sjajno organiziranih zlotvora!??

Epulon
Gost
Epulon
10 mjeseci prije

Prevariti ljude je lakše nego ih uvjeriti da su prevareni. Mark Twain

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj Evo ja sam počeo da gledam predavanje Dejvida Ajka u Londonu sa temom percepcije koje je trajalo 9 sati. Odgledao sam tri sata i naredni dan you tube je izbrisao video. Kako su me samo zeznuli… Pripadnici statnističkog kulta nemaju prisilu da upozore svoju žrtvu jer će time što upozore žrtvu izbeći da uprljaju svoju karmu. Ovo je portal Logično a ne portal Apsurdno. To nema veze što si napisao. I sem toga, oni ne upozoravaju uvek i svuda svoju žrtvu, Tako da iz toga nemoj da izvlačiš pravilo koje ne postoji. Ako neki satanista tebe hoće da ubije… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

“… Pripadnici statnističkog kulta nemaju prisilu da upozore svoju žrtvu jer će time što upozore žrtvu izbeći da uprljaju svoju karmu. Ovo je portal Logično a ne portal Apsurdno…” Cuj Dejane, Znam da si totalno u tim vodama, medjutim – ovde nisi u pravu. Malo je problematicno sto nastupas kao da “znas” sta se to desava iza tzv metafizike -ali apsurdno je takvo nesto cak i pomisliti po mom misljenju. Vec sam ti i ranije ukazao da recimo tvoji opisi “visih nivoa” mogu isto tako biti i opisi “nizih nivioa”, jer cak i kad uz pomoc gljiva, LSD ili na… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Dejan Istrazuj Hmmm. Zanimljiva rasprava vas dvojice oko “upozoravanja” žrtve od strane zločinaca. Obojica ste u pravu delimično. Međutim, samo uz dobro poznavanje Zakona je moguće znati tačan odgovor. I naravno da je moguće znati “ezoteriju” kako kažeš. Samo treba biti pravi čovek za to. Mali hint, kopajući po đubretu trenutne slike čovečanstva je moguće naći deliće istine. Ali se mnogo gubi vremena i živaca. Verujete mi, bio sam tamo radio to. Tražite ISTINU o celoj stvarnosti, ne samo parcijalno. Jer samo poznavajući ceo sistem stvarnosti je moguće da se snađete u detaljima. Inače je čovek žrtva laži, dezinformacija i… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim, “… Tražite ISTINU o celoj stvarnosti, ne samo parcijalno …” Kolega, A zar ne bi bilo dobro, da ako znate nesto sto drugi ne znaju – da to podijelite sa ljudima? Evo upravo sa o tome pokusao i pisati u nekoliko postova ovdje… Podjelite informaciju. Vi ste je formirali na nekom vasem izvoru informacija, Dejan i ja open na nekom nasem vlastitom… Kad je osvijetlimo sa vise strana – postaje realnija i spoznaja o objektu posmatranja. Cisto sumnjam da je iko u mogucnosti spoznati cijelu stvarnost… Medutim trudimo se… A sad je izgleda i vaznije nego je to bilo… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istrazuj MOGUĆE je znati stvarnost. Bolje rečeno, koliko je ljudski moguće. Niko od nas ovde nije Bog. Da pojasnim sa jednom analogijom: četiri slepa čoveka hoće da spoznaju kako izgleda slon. Svaki ode do nekog dela slona. Jedan do surle, drugi do repa, treći do stomaka, a četvrti do kljova. Oni sada opisuju kako slon izgleda. Prvi kaže “Slon liči na zmiju”, drugi kaže da liči na dlakavu zmiju itd. Obrati pažnju. SVI govore istinu! Ali to što opisuju nije slon. Iliti drugačije rečeno, parcijalni opisi stvarnosti neminovno vode ka zabludi. To radi savremena nauka. Govori tačno i istinito ali… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj baš sam o tome pričao pre neki dan sa kolegom mihom. Ti si sad pročitao u nekoj knjizi što taj teoretičar zavere tvrdi i prihvatio kao apsolutnu istinu. ja niti mogu niti hoću da te razuveravam već ovde pričam praktično svima da je to nepostojeće i apsurdno. Ovde traži da se stvar sagleda iz raznih uglova. da li satanisti uvek unapred obaveštavaju svoje žrtve šta će im uraditi? to nije slučaj. Od globalnih nivoa gde se nekad unapred objavljuje šta će se desiti a nekad se to iznenada desi bez javne objave… pa do pojedinačnih slučajeva gde su ljudi… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan Easy sparky! Polako. Prvo da te razuverim da ja nisam tip sa kojim si pričao o ravnoj zemlji i crkvenim knjigama. Ima ovde neki lik koji mi krade nick. Moj nick je : mislim.. , a on koristi isto to ali bez te dve tačke na kraju. Lupež najobičniji. Prlja moje “Časno ime” 😃 U pravu si, Zakon važi apsolutno za SVE. Čak i za osobu koju mi zovemo Bog. Nema izuzetaka. Ono što mi zovemo karma je mali deo tog Zakona. Ali apsolutno važeći. Ono šta zloće rade je da na sve načine izbegavaju da ih zakače posledice… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

Dejan
Moja greška. Mislio sam da se meni obraćaš , a ne Istrazuj. Sry..

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim kolega, ajde kad si me već pomešao, da razmotrimo malo situaciju… Dobra ti je metafora sa slonom. Stara priča, i slažem se sa analogijom. Mi ne možemo videti celu sliku a samo cela slika daje istinu. Ovu rečenicu sam napisao mnogo puta. Mi naziremo neke delove i pokušavamo da razumemo stvarnost. Medjutim, mnogo smo osakaćeni i na nivou dnk i u percepciji pa nam shvatanje stvarnosti teško ide. Napisao si – “Vidiš, ja ne snosim posledice ako se neko tamo negde, unesreći. Sam je to uradio. To je ta logika. Ako te neko ubedi da ti napraviš Zlo, a… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan Odmah da se složim sa tobom. Upozorenje pa zlo DELO nosi sa sobom posledice za onoga koji dela. Od toga nema spasa. Upozorenje, samo po sebi, osobu ne spasava karme. Ili tačnije rečeno uravnotežavanja/baalansiranja energije. Kao kad guraš zid. Ti guraš, zid ti vraća istu silu/energiju. Međutim, upozorenje kao DEO strategije se koristi. U smislu da upozorenje čini da žrtva ZNA šta će se desiti i ništa ne preduzme. To je skoro pa isto kao da je žrtva pristala slobodnom voljom da joj se to nešto uradi. Dakle, Slobodna Volja žrtve se iskoristi da se smanji posledica za zloće.… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

I samo još jednom da dodam.
Stvarnost je jedna.
Istina je jedna.
Istina se MOŽE spoznati.
Naravno ne svi ljudi.

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim kolega slažem se da je strategija u pitanju kada oni upozoravaju. To je svima nama jasno. Ono oko čega mi diskutujemo je posledica. I tačno je da su ti na vrhu ekstremno inteligentni, i da imaju mnogo veća znanja od nas. Tako da je teško njima neko mogao da proda uverenje da ako najave svoja zlodela onda će se sačuvati od posledica karme. To može da prodje za neke niže slojeve kao vid ispiranja mozga. Ali ovde kolega opet ideš naokolo i ono sa čim se ne slažem je – elita nam kaže šta će biti i mi smo… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan Dragi čoveče, ja se SLAŽEM sa tvojom tvrdnjom da onaj koji napravi zlo snosi posledice. Bila to elite ili ostali. Delo se konta ali i misli takođe. Energija sledi misli, uvek! Da pojasnim detaljnije. Ako neko u ime elite napravi neko loše delo, posledice se dele u odnosu ko je šta uradio. Ili možda najjednostavnije, po tome koliki je čiji procenat u tom zlu/patnji koja je izazvana. Misli se isto računaju. Dakle, cela posledica se nemože eliminisati za loše delo. Da probam ovako. Prvi zakon termodinamike kaže da se energija nemože ni stvoriti ni izgubiti. Ako se stvori minus… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

Otišao sam..

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim

NE.
Opasno je podcijeniti neprijatelja, ali opasno ga je i – precijeniti.

Npr ovo sa Covidom.
Vidjeli su da je Kina stavila Wuhan u karantenu, pa iskoristili priliku… Da se neki zaduže, neki obogate; najvažnije: da povećaju otuđenost ljudi. Alijenacija. Maske, udaljenosti propisane… Sam pojedinac – nemože – ništa.

Pogrešne su pretpostavke da su ‘ od početka’… ovo, ono…kršćanstvo, revolucije, oni nemaju ideja… Ali su dobri u KORUPCIJI I PREUZIMANJU.

I to se sad vidjelo kod korone.
Od političara do znanstvenika.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan

“…mnogo smo osakaćeni i na nivou dnk i u percepciji …”
Pa, ti – jesi. 😃

Percepcija ovisi o čulima, prijenosu i obradi. Mozak. A mozak ovisi od dnk, nasljeđivanja i – OBRAZOVANJA.
Ovo zadnje – nemaš.
Ali, ne samo da si imao disfunkcionalnu obitelj…netko je bio psihopat…nebitno.

Mani se ti i takvi priča o dnk (dna).
Stvarno glupo.

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija
Ovo je bilo bespotrebno vređanje Dejana. Ne vidim da te je on bilo čime lično isprovocirao na takav čin. Na takav način zagađuješ ovo mesto i diskusiju. Nisam siguran da to želiš, zar ne?

Piretis
Member
Piretis
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

@guest_425169 – Ne znam je li koincidencija ili namjerno ali bode oči. U samo jednom, kraćem, komentaru: Slobodna Volja, karma, “Zakon važi za SVE”. Sve su to pojmovi koje je rado i često koristio Aleister Crowley. E sada meni nije jasno želimo li se boriti protiv satanista ili ih samo citirati? I u stvari što je krajnji cilj ovog bistrenja kad svejedno nitko ništa neće poduzeti. Za suprotstaviti se Zlu treba prvo volja, zatim minimalno znanje, tek toliko da ga se prepozna i suradnja drugih istomišljenika. Ja do sada nisam vidio da postoje istomišljenici po bilo kojem pitanju. Češće imamo… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Poštovani Piretis,

U međuvremenu je došlo do novih ideja koje želimo dovršiti i pokloniti našim vjernim čitateljima.

Obratiti ćemo se uskoro.

Redakcija

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis
Dragi sapatniče na ovoj planeti. Jasno mi je da sam svojim postovima privukaao pažnju Vašeg departmenta.
Stara oprobana taktika, optužiti drugoga za ono što ti sam radiš. Zar ne?
Dakle ja nisam satanista. Naprotiv. Tebi je to naravno jasno, samo da pojasnim ostalima. Ali, kao što neko reče, Bog sve :
Zna
Vidi
Sveprisutan je.
Tako da SVAKO nosi sa sobom posledice svojih dela i nedela.
Želim ti sve najbolje.

Piretis
Member
Piretis
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

@mislim..- Naravno da mi je jasno, da je suprotno ignorirao bih komentar. I nije bilo nikakve optužbe, više skretanje pažnje na to da je terminologija isto važna kao i smisao. Malo je ova raspravava krenula u vode istočnjačke filozofije i religije. Pa se traži ravnoteža između zla i dobra i postavlja pitanje karme, meni inače krajnje sumnjiv pojam, kojim se očekuje da na svaku akciju neizostavno slijedi reakcija. Nažalost zlo barem na ovom, ovozemaljskom, nivou vrlo često prođe nekažnjeno. U knjizi Propovjednika 8. 10-12 piše otprilike da za zlo često nema kazne a da je pravda zaboravljena i prognana. Tako… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis SVAKA akcija ima reakciju. To je neminovan zakon prirode uvažen u nauci. Nadam se da se oko toga nemoramo da se raspravljamo. Zakon “karme” nije ništa drugo nego to isto primenjeno na višem novou. Dakle, još jednom: neozbiljno i detinjasto je verovati da se može činiti zlo , a izbeći posledice. To NIKOME u istoriji Svemira nije uspelo, pa neće ni ovim našim smešnim, dragim , jadnim, zaluđenim sapatnicima koji čine loše stvari nadajući se da će ih neko/nešto poštedeti posledica. Zakon ravnoteže je apsolutan. I sam Bog (reći čemo tako) je pod uticajem tog Zakona. To je zato… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Upravo to. COVID19 je najavljen na otvaranju OI u Londonu.

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istra..zuj …Prost narod kaze da se to zove internetska lobotomija ….P.S osobno bih to nazvao podapiranje mozga, ne ispiranje

Slagalica
Gost
Slagalica
10 mjeseci prije
Reply to  Ua političari

U svim “teorijama zavjere” ili kako ih god nazvali spominju se mocna kultna drustva koja upravljaju svijetom … Moram da dodam da i sam vjerujem da svijetom upravljaju ljudi iz sjenke i da su svi politicari obicne marionete … Takodje ne vjerujem u religiju ali ne bih se upustao u raspravu na tu temu jer su iscrpljujuce i obicno ne vode nicemu … Emiliano Zapata mi je zadnjih nekoliko dana zapao za oko zbog komentara vezano za to da se obicni ljudi ne mogu boriti protiv ljudi iz sjenke … pa bih i ja nesto vezano na tu temu …… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Slagalica

“… koliko je lako da te u ovom danasnjem svijetu “pojede mrak” …” Slagalica, Kolega, mislim da je to legitimno pitanje. Naravno imam svoje shvatanje odgovora na njega, a od prilike je to ovo: 1. – ovi iz sjenke – ma koliko mocni bili ne mogu ubijati nasumicno svakog ko izadje sa nekim svojim prijedlozima i shvatanjima oko sistema koji nas okruzuje. (Bar ne jos, a kako vidimo, cilj im je totalna kontrola, tj da te pojede mrak – cim POMISLIS da da “Veliki brat” nije nesto rekao kako treba… Zato nam uvode 5,6.7 …G! Naravno znam da ce neki… Pročitaj više »

mislim..
Gost
mislim..
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

istražuj
Zapravo si izostavio najvažniji alat zloća za “uništavanje” protivnika. To je toliko perfidan način da većina i ne smatra to nekim zlom. Radi se, naime, o moralu. Moral se vrlo uspešno koristi za POTPUNO uništavanje nepoželjnih karaktera od strane Zla. Ništa, osim fizičkog uklanjanja, nije efikasnije od toga. To gledamo svaki dam na domaććim i stranim mas medijima. Zaista užasno uružje, zastrašujućeg efekta.

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  mislim..

mislim…
Slazem se kolega.

Dopizidlomi
Gost
Dopizidlomi
10 mjeseci prije

Kad ste spomenuli GONG sve mi je bilo jasno i prestao sam čitati članak. Za par izbora, dok im netko nije skrenuo pozornost, vrtila se objava na TV-u kako se na izbore može izaći i glasovati s osobnom, putovnicom i domovnicom. U tom slučaju zakon je izričito jasan. Jedine isprave za utvrđivanje identiteta su osobna iskaznica i putovnica. TOČKA.

Evo šta kaže SDP
Gost
Evo šta kaže SDP
10 mjeseci prije
Reply to  Dopizidlomi
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Dopizidlomi

Skuzili smo da si kradezeovac jer si uspijesan poduzetnik koji placa sve poreze, prireze ,spomenicke rente, slivne vode, ne iskoristava djelatnike i jos si povoljnijii od sve konkurencije za koje tvrdis da su glupi … mozda i nisu glupi samo nemaju netjaka za Zupana ili Gradonacelnika poput tebe

Patriot
Gost
Patriot
10 mjeseci prije

Bravo za Logicno!

Pitanja dana:

ZASTO bit lijevicar u danasnje vrijeme automatski znaci PODRZAVATI:
RODNU IDEOLOGIJU
ILEGALNU IMIGRACIJU
GAY AKTIVIZAM
POBACAJE
CIJEPLJENJE
PRAVA ZIVOTINJA
KLIMATSKE PROMJENE
MEDIJSKU CENZURU SUPROTNIH STAJALISTA
WHO
UN
GLOBALIZACIJU
ANACIONALNE ORGANIZACIJE I POLITICARE
NAPADE NA VJERSKE SKUPINE (osim kada se napadnu ‘odredjene’ vjerske skupine)

I da ne nabrajam…

Postoji li lijevicar koji ne podrzava bar JEDNU od ovih stavki???

Slavonac
Gost
Slavonac
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot,bravoooooo.Taj njihov mentalni sklop,je ist kao i prijasnji fasista i komunista.Naj veca je vrjednost svjeta ,razlicitost.Dok Soros i drugi globalisti placaju,oni ce i preko leseva gazit.Drago mije sto citam neke clanke,stosam prije dvadeset godina procito.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Zašto misliš da su svi ljevičari isti? Zašto neki mislie da ovi sadašnji ljevičari, osim orijentacije (lijevo, desno), imaju ikakve veze sa bivšom državom i članovima KP? Današnji ljevičari su okupljeni oko programa s kojima uspijevaju opstati na političkoj estradi (namjerno taj izraz). Nisu okupljeni oko ideje i željom za promjenama na bolje nego se vežu za program koji će privući ciljane grupe koji se ne uklapaju u programe desničarskih stranaka. Vođeni su interesom i podržaće bilo šta samo da privuku članove i eventualno se dočepaju vlasti. I opet to nije zbog promjena na bolje nego zbog pozicije moći gdje… Pročitaj više »

Slavonac
Gost
Slavonac
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,kad sam ja iso kod fasista zaradjivati sedamdeseti,bijo sam ljevi.Kad je rote partija pocela stavljati bombe protiv kapitalista,malo sam razmislijo.Na ovim prostorima je ljevica ,isprdak od komunistickog sustava.Zivit u neplacenom stanu i dobivati lovu sa drzavne sise,je ljigavo vikati o ljevici.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, zašto si baš izabrao fašiste od toliko bijela svijeta? Ma dobro svako ide svojima a vidim i pripazili su te za razliku od onih kojih su im skapavali gradeći autoputove ili one koji su se vratili sa manje nego što su tamo odnijeli. Vjerujem da je bilo svačega u poratnom razdoblju pa i poslije ali bilo bi zanimljivo čuti tvoji priču. Šta te je toliko pogodilo i zbog čega te je usrećilo napuštanje “mraka” i probijanje kroz “željeznu” zavjesu. Zar stvarno nakon svakodnevnih afera, redovitih otkrivanja geopolitičkih sra*a, donošenja suludih zakona, konvencija i sporazuma ne vidiš da su fašisti… Pročitaj više »

Slavonac
Gost
Slavonac
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,jasam mali pastir sa obiteljskim fakultetom.Jeli ti nije cudno dasu ljudi SA ovi prostora isli izgradjivat zemlje kao bajage gubitnike.Ako si bijo siroce,a nikoga nisi imo u partiji,nisi imo sanse.Danas se isto lazemo,vidi porjeklo tajkuna i jednadzba rjesena.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Slavonac, ne znam ni šta si ni ko si. Žao mi je ako si imao težak život i znam da nisi sam. Ono što me uvijek povuče da ti odgovorim je očito neslaganje u pogledu na prošlost i sadašnjost. Ispadne da uopće nismo živjeli u istim državama. Puno djece, siročadi je završilo visoke škole o trošku države i velike stvari postiglo. Neki su samo stvorili uvjete za dobar život a neki pak ostali “siročad”. Ne možeš to pripisati društvu i sustavu. Bilo je i djece velikih ljudi koji su imali sve pretpostavke za dobar život a završili kao sitni kriminalci.… Pročitaj više »

Slavonac
Gost
Slavonac
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,ljepo ti to u celofan zamotas.Jasam tebi postavijo pitanje,zasto Njemacka i Austrija nije slala radnike u takozvanu Jugu.Nemoj branit totalitarni sustav.Danas je slika starog sustava.Djeca od ubica i lopova upravljaju.Nema komunikacije ,bez lustracije.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Kabali nije bitno birate li lijevicu, desnicu, centar, zelene, Lgbt, xyz jer sto god birali oni dobivaju!

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot, Pa nekako to izgleda – tacno tako! Po meni, ne treba puno daleko ici u prostor i vrijeme da bi se dobila slika – prodane “ljevice”… Prostor… – prakticno sve zemlje Svijeta – koje imaju tzv “ljevicu” (a ne znam sta je gadnije, ona tzv “socijaldemokratska ljevica”, “zeleni” ili ona ekstremna (fasisticka) tzv “antifa”) – izlozene su manijackom pritisku milijardera “covjekoljubaca” poput Sorosa, Gatesa, Bloomberga – koji su eto…naprasno postali “filantropi” nakon sto su bili – zvjeri! Bukvalno SVAKA “ljevica” koliko je meni poznato (osim onih ekstremnih Grka) – najradije vide Sorosa i ekipu iz “satanskog) Kulta kao svoje… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Točno tako. Navodnici su pravilno upotrijebljeni. Obe dvije strane su prevara. Jedna strana je za svoje pozicije i materijalnu egzistenciju izdala i radnike i jednakost među svim ljudima, a druga strana iz istih razloga je izdala svoju naciju i samog Boga kojem bi bez problema i nogu ukrala. Jedni i drugi zajedno će na slijedećim izborima osvojiti više od tri četvrtine glasova i potpuno je irelevantno koja strana će sa svojim satelitima osvojiti vlast i nastaviti raditi za globalnu mafiju kao što su jedni i drugi radili od 1994 godine do dana današnjeg. Nejasno je kako to navodno velika većina… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space,
Ma nema tu nekakvog obrasca.
Patriot je upravo tacno napisao svo ono za sto setzv “ljvica” zalaze…
Malo sam se detaljnije usredsredio na to (mozda zato sto sam u mladosti takodjer bio zaglupljen “ljevicom”) , ali sam dodao i tzv “desnicu”, samo malo krace,jer mi je dosadilo pisat 😉
Na kraju sam – postavio ovu njemacku partiju – tj jedinu opciju koja je po meni ljudska!
pozz

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Istražuj Vjerojatno kao i ti danas ne razmišljam kao prije dvsdeset godina i teško je bilo prihvatiti kako skoro ništa nije onako kako sam bio uvjeren da je bilo. Za tu njemačku opciju neznam, hvala za info, ali meni je potreban neki vremenski razmak za upratiti što se tu događa. Do sada smo mogli vidjeti kako je puno opcija propalo koje u početku nisu bile nehumane, ali su u nekom trenutku bile preuzete od mračnih sila. Tajne službe ako ih ne uspiju razbiti iz vani, pokušavaju iz unutra, ako potpuni raspad ne uspije ide infiltriranje agenata, ako ni to ne… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Space… “… Do sada smo mogli vidjeti kako je puno opcija propalo koje u početku nisu bile nehumane, ali su u nekom trenutku bile preuzete od mračnih sila….” To se na zalost uvijek moze desiti… Medjutim, cini mi se kako tehnoloski napredak ubrzava – tako ubrzava i ova stalna igra izmedju “dobra i zla”… Danas mi se cini da nema puno vremenja za kontempliranje. Naprosto – ako je neko na strani cenzure, skrivanja informacija, laganja, izmisljanja laznih pandemija, zastrasivanja, gebesovske “istine” – svako (ali SVAKO – pa bili to i Marsovci ili Trump) – ko je na suprotnoj strani od… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Za Lovu skidaju sve ,,desnicari” i ,,ljevicari” …politicki striptiz, prostacki receno…P.S Zasto birati ili zar izbori donose promjene …

Becko
Gost
Becko
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

U Hrvatskoj ne postoji ljevica a ni desnica. Postoje samo nakupine jugouhljeba i laznih domoljubnih uhljeba a iza obje te u sjeni stoji nakupina ljudi raznih profila i uvjerenja cija je jedina poveznica moc iz komunizma i udbaske metode

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Becko

Zašto si tako uskogrud? Možda su to nakupine još iz Austrougraske ili NDH pa su se i kroz komunizam šlepali?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

A možda je to način vladanja i od puno prije Austrougarske i NDH, i možda je to samo konformizam.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Sve uredu, međutim globalizaciju ne podržavaju samo takozvani ljevičari nego i takozvani desničari.
Ljevičari kao i desničari jednostavno ne postoje ili barem ne u smislu njihovog postojanja iz prošlog stoljeća.
Tko su onda oni koji podržavaju EU i NATO, a ne podržavaju dio ideološkog paketa kojeg si naveo ili jednostavnije pitanje kako netko prihvaća EU, a protivi se na primjer istanbulskoj konvenciji odnosno tko to misli kako ne treba promjeniti sebe i istovremeno misli kako će promjeniti Europsku Uniju, sofisticiranu verziju Sovjetskog Saveza?

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo bravo.. To su oni što su dok su još djeca bili utuvili u tintaru: “parola je druže snađi se, ko te pita kako”; a mamica i tatek nisu puno marili za njih nit im ljubav i vremena poklanjali… Dok su drugi slali svoje na vjeronauk i korili ih: ‘kak te nije sram magarac jedan da bakici nisi rekao kako ti je ime, kad te pitala’? – Sram te bilo.. ti su dobijali ljubavi i ukore… Koreni su tu postavljene a kakav koren tako i nikne…Svima je takvima bilo lijevo ili desno Soros guru mecena i duhovni vođa.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Patriot – Bravo,ne postoji iako zapravo rijetki su i oni koji ne podržavaju sve što si nabrojao,bez iznimke.

Mucke
Gost
Mucke
10 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Evo ja,ljevicar a vecinu ovoga ne podrzavam.

Mucke
Gost
Mucke
10 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Dobrom dijelu komentatora, kada dodje do objasnjenja ideoloske podjele kod nas i u svijetu mozak jednostavno tilta od silnih “programa ugradjivanja” percepcije kroz poplavu clanaka i izjava koji prste od ljevice,desnice,progresivaca,antifa,fasista ,teoreticara zavjera,ravnozemljasa,naprednih ,nazadnih i sl. Osnovna podjela na ljevicu-liberale-desnicu izvodi na cistinu ono sto imamo kod nas danas.Dvije najvece stranke kroz usta predsjednika i uzeg rukovodstva stranaka sebe nazivaju lijevi centar odnosno desni centar.Ako znamo da su centar liberali ovi onda sebe nazivaju neuvijeno lijevi liberali i desni liberali.Zasto neko misli da su lijevi liberali bolji od desnih liberala ili obratno ,nije mi jasno jer ne vidim nikakve razlike… Pročitaj više »

Volina
Gost
Volina
10 mjeseci prije

Ništa čudno. Na večernjem citiram njihov naslov iz jučerašnjeg članka. Daju mi žuti karton zbog uvrede.

Meštar
Gost
Meštar
10 mjeseci prije

Bravo ekipa!!!

Moron
Gost
Moron
10 mjeseci prije

-Ti znaš da je istina?
-Znam!
-Ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu!

https://www.youtube.com/watch?v=TxbWlWzRwug

Bosanac
Gost
Bosanac
10 mjeseci prije
Reply to  Moron

Princip je isti, sve su ostalo nijanse

walter
Gost
walter
10 mjeseci prije

Istina ?

Tony
Gost
Tony
10 mjeseci prije

Hm … nešto vas taj Faktograf opako žulja, kad ga se svako malo dohvatite. Lijepo vam je Lela neki dan napisala u komentaru, da vama, kao i ostalim medijima, nije cilj da INformirate, nego da formirate javno mišljenje. Ne moraju se ni čitati članci, dovoljno je samo pogledati ilustracije u zaglavlju vaših članka, koje su već koncipirane tendeciozno, pa zatim naslovi članaka i tekstovi koji nikad nisu neutralni. I iako ste regionalni portal, zanimljivo, uvijek je fokus kritike na Hrvatskoj, a vrlo rijetko, na BiH i Srbiji ili otalim ex Yu državicama. Znači li to da je u ostalim banana… Pročitaj više »

Mlayak
Gost
Mlayak
10 mjeseci prije
Reply to  Tony

Tony
A koja je to strana dobra po tebi
Možda ona koja je uništila i raselila (iselila) Hrvetsku
Takvo razmišljanje može imati samo neki uhjeb koji živi naa grbači svih nas
Sramota za ljudski rod

Kaj ti
Gost
Kaj ti
10 mjeseci prije
Reply to  Tony

Pa sta tu cvilis? Skokni na mainstream 😉 jesi preglup ili si placenik?

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Tony

“… Ukazujete na pristranost i tendencioznost faktografa, a i sami ste takvi, samo s one druge bande, Osuđujete “provjeru činjenica” i cenzuru u drugim medijima, a vi provodite validaciju i brisanje komentara, opravdavajući to borbom protiv “provokatora” … Tony, Licno nemam pojma sta taj Faktograf kaze (a i ne zanima me kad vidim ko su im sponzori!) , ali koliko sam do sada upratio ovdje – svako je – pa i vi mogao postaviti bilo kakav link ili se referirati na bilo kakvu vijest! Dakle – ako ste imali kakav kontraargument – na neki dio uvodnog clanka, ili na neki… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Tony

Ajatolah, tebi je RH super kao i Kolindi koja ima na tone lososa za doracuk, marendu, rucak, jauznu, veceru i vozaca, prevoditelja, tjelohranitelja ,pr strucnjaka da uskoce kad Jakov nemoze!

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Tony

@Presern3 Ima tu puno toga što se može napisati kao odgovor. Prvo, Hrvatska je tu u dobra doba ispred ostalih, otvorenija, a možemo primjetiti i dosta bogata sa temama. Srbija je blago rečeno potpuno pod kontrolom Vučića, BiH nefunkcionalna, Crna Gora se duboko uvukla, Sjeverna Makedonija je previše sjeverno a Slovenija gleda svoja posla. Kina, Rusija, Vezuela i Iran bi rado da nisu toliko eksponirane u medijima ali glavna zasluga pripada upravo Zapadu, SAD, EU i njihovim satelitima. Možda ti ne želiš da znaš da su pokušali oteti Madura i poslati u SAD? Ja želim. Možda ne želiš znati da… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
10 mjeseci prije

Bravo logičari! Nastavite i dalje tako. Malo san rijjeđe ovde bija zadnjih mjeseci, tj nisan komentira ni čita komentare zbog navale trolova koji su ubijali svaku raspravu. Al vidim da je toga manje.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Majk Majers

Haha, bojim se da ih uhvatio na spavanju. Tu su oni, vidjet ćeš, ali nadam se da te to neće pokolebati da ostaneš na portalu i bar malo popraviš omjer komentatori vs trolovi

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije

Šta ti tako kulturan, intelektualan, nadprosečan, radiš na šund portalu? Kakav to nesvestan odnos imaš prema samom sebi? Ja na meinstrem medije uopšte ne idem. Dovoljno je biti prosečno inteligentan i obrazovan da shvatiš njihove laži i manipulacije i nema potrebe da to iznova sebi dokazujem. Nisam mazohista. To pitanje mi se uvek javlja kad neko pljuje po sopstvenom izboru. Hebu se i žene, pa pljuju po izabranim partnerima. Rađaju, podižu vaspitavaju, prisustvom ili odsustvom, pa pljuju po svojoj deci. Izaberu škole i fakultete, pa ih pljuju. Izaberu posao, prijatelje, pa ih pljuju. Biraju načine i sredstva kulturnog i duhovnog… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Bravo Helena!

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Vidi Helena mnogo toga. Logično kakvo je bilo do nedavno, kojeg su citirali i prenosili razni drugi mediji na bivšem jugo prostoru, ne mogu nazvati šundom, zbog poštovanja prema kvalitetu kakav je imao i onima koji su to od njega napravili. A trenutni kvalitet, koji odudara od nama poznatog, valjda ima svoje razloge i valjda će se stvari srediti. Generalno, nikad ne pljujem po sopstvenim izborima, ni kad postanu bivši.

Samo Malo
Gost
Samo Malo
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Logično umalo ne propade zbog B@abića i njegove opsjednutošći karantenom.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Samo Malo

Prije bih rekao da su Babića otjerali komentatori opsjednuti karantenom ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Ni ovo ti ne stoji. Koliko ja primjećujem ipak je nešto manje navijača. Pa još do lani je pola komentara ovdje bilo “Toooooo Putine, rokaaaaaj” što je bilo gadljivo, a danas je to skoro pa nestalo. Neznam što za tebe znači “kvalitetan komentator” jer to očito za tebe i mene ne znači isto. Sigurno kako je nekoliko po meni dobrih komentatora otišlo, ali ih je i nekoliko dobrih došlo, a među njima danas ovdje u komentarima su Dejan i istražuj sa kojima se ne slažem baš uvijek, čak ih i kritiziram kako ponekad puno i nepotrebno pišu, ali cjenim to… Pročitaj više »

Farree
Gost
Farree
10 mjeseci prije

Corona je prelaz sa globalnog Kapitalizma u globalni Fašizam. Radi se o ulasku u WWIII i sva novinarska izvješća su stavljena u režim Vanrednog Stanja. Factograf ali i mnogi drugi su pod dijelovi NATO propagandne Matrice

https://swprs.org/die-propaganda-matrix/

i ne treba vas ništa ćuditi u vezi s ti,. Prije ili kasnije će doći Gestapo po vas, ali imate još malo vremena

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Farree

Farree, Kolega, to je mozda tacno. Medjutim, sta je alternativa ljudskosit? Laz, obmana, skrivanje vijesti, skrivanje drugacijih naucnih cinjenica, promicanje totalitarizma, brisnje drugacijeg misljenja i cenzura (sto je svakodnevnica na YT, FB i ostalim “drustvenim merezama”)…? Licno se gnusam svog tog pobrojanog smeca, a portalu Logicno zelim svu srecu i podrzavam ih rado i uvijek! Ideja kolega “ua politicari” sa pocetka diskusija, takodjer mislim da je odlicna. Jos uvijek slobodni portali, kao i jos uvijek slobodni ljudi (za razliku od onih koji su jos uvijek lobotomirani Propagandom, ili oni koji se se prodali ZA propagandu poput Faktografa) – trebali bi… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Farree

Farree, nadam se da nije kao u onom vicu:
Doktor: Mujo imam loše vijesti. Ostalo vam je još 5 …
Mujo: Doktore, čega? Godina, mjeseci?
Doktor: 4, 3, 2, ……

Kaj ti
Gost
Kaj ti
10 mjeseci prije

Ooo prodano dusu. Ajde ne cvilu, da skoknes na neku stranico pogodnu faktofaku?

Bosanac
Gost
Bosanac
10 mjeseci prije

Prema domaćim izdajicama ne treba imat milosti (u pravnom smislu, al zakone i sankcije dovest prvo u pravu mjeru) u nekoj blizoj buducnosti kad ljudi napokon progledaju i pocnemo sankcionisat (sankcionirat) ove sve sto nas godinama jebu u zdrav mozak

P.S. Svima kojima je danas bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Bajram Šerif Mubarek Olsun. Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitke za Bajram te svako dobro.

Max
Member
Max
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim kolegama Islamske vjeroispovijesti i svako im dobro

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije

Renew, ti si jedan pametan čovek. Najveći uspeh ovog ludila je što su svet okrenuli protiv Kine. To i govori ko stoji iza toga. Svi promašaji i nedostaci liberalnog sistema, koji su se takođe ogolili do srži, svu trulež Zapada niko ni ne dovodi u pitanje, ili bar ne dovoljno. Umesto da se bavimo popravkom osnovnih, trulih, propalih instalacija, zidova, temelja, krovova u kući, ili da rušili nepopravljivo, mi odapinjemo strele u tuđa dvorišta, jer nam navodno preti opasnost od njih i njihovog sistema. Ovaj nam je super, imamo šta i da branimo golim životima. Pljuc.

Red Dog
Gost
Red Dog
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Tacno. Pocelo je pre Korone. Napadima na Huawei. Ne moze se reci pucantsvu da je protiv Huaweja jer pucanstavo ih zna po dobrim i jeftinim telefonima, jak brand, pa se napada 5G uopsteno. Sta posle, ako bude eliminisan Huawei? Onda nista, cutace se i montirati. I Korona-histerija je pocela pljuvanjem po Kini. Onda je sranje doslo na zapad i nije se mogao menjati narativ preko noci. Inace bi oni precutali sve, kao sto to rade sve vise. Cak i mainstream zapadni analiticari tvrde da je sve sta radi Trump sada diverzija pred izbore; skretanje paznje sa svog neuspeha na Kinu.… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Komentar Renew-a kom sam replicirala je vidim izbrisan. I to jedan vrlo pronicljiv komentar. Da, ” Pad Kabale” je jedan od najboljih, ako ne i najbolji političko – propagandni materijal ikad urađen. Pošto o pedofiliji – satanističkim ritualima znam dugi niz godina, dela Markiza de Sada smatram ne fikcijom, već svedočanstvom jednog doba i običaja elite, mislim da je film dosta verodostojan. No, istina se verovatno koristila i izmanipulisala u svrhu predizborne kampanje Donalda Trampa. Tramp je odjednom preuzeo ulogu nekakvog Mesije koji će svet spasiti od zla. Ljudi željni pravde i boljeg sveta ponavljaju mantre iz filma, kao molitvu.… Pročitaj više »

Becko
Gost
Becko
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Mene debilni ameri nisu okrenuli od Kine vec komunjarske metode iz Kine

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije
Reply to  Becko

Ma, da, nama je bolje. Treba što pre da se pobrinemo da se celom svetu demokratski uvede jedan sistem, jedna vlada, da zaustavimo bauk komunizma. Podržimo zlo u pravednoj borbi. Zvuči poznato, a ja nešto i ne volim reprize loših filmova.

Sam
Gost
Sam
10 mjeseci prije

Podrska portalu Logicno i nemam sumnju da ce odustati od ovog pravca i nacina.
Jer prtina je vec utabana a povratak bi znacio trenutnu smrt.
Faktograf,Raskrinkavanje i slicne treba dokumentovati,arhivirati,kao i ostale sluge i placenike iz MSM i jednog dana pravedno procesuirati.
A Djikica i razne djikice placenike prve u sudnicu jer su to najveci neprijatelji ljudskog roda.

Tony
Gost
Tony
10 mjeseci prije
Reply to  Sam

Vidi malog udbaša što se uzjogunio. Šta je, nedostaju ti represija, verbalni delikti i montirani procesi ?

Davor drugi
Gost
Davor drugi
10 mjeseci prije

Poštovani LR, nema nekakve dvojbe da su vaše namjere (još uvijek) dobre, iskrene i poštene u cilju borbe za što iskrenije izvješćivanje i ako mogu tako reći, što iskreniju riječ. Ali kako dugo će to još potrajati? Mislim da ste u jednoj epskoj borbi Davida protiv Golijata, koji se samo u epovima završava na dobrobit pravde i puka. Većina ovdje prisutnih komentatora kao i čitatelja portala vas podržava, međutim što je veća popularnost i čitanost to je bodež sa dvije oštrice sve duži i oštriji. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga što sa svakom novim redovnim čitateljem ili posjetiteljem portala automatski… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

“… Ali mi ćemo to primjetiti i konstatirati, kako je bio jednom jedan portal Logično …”

Davor,
Postovani kolaga.
Odlican komentar!
Samo bih dodao, bar sto se mene tice:
“bila jednom jedna ruska medija zvana RT…”

protoncic
Gost
protoncic
10 mjeseci prije

Postovana redakcijo, evo vam jos malo matrijala za istrazivanje i analizu. Zasto Djikic toliko govori o drugom valu? Zato sto ima dva istrazivacka tima i trebaju mu grantovi za daljnja istrazivanja jer on ima samo za osnovnu placu. Ako ne bude drugog vala, propadaju mu projekti. Zato svako malo u MSM mozete vidjeti njegova katastroficna predvidjanja o drugom valu. Malo istrazite te cinjenice i objavite ih jer ako vi necete raskrinkati, onda nece nitko.

protoncic
Gost
protoncic
10 mjeseci prije

Placaju ih po svakom komentaru, zatu su i na ovom portalu. Je, sitna lova ali bude za burek i jogurt

Sparkling
Gost
Sparkling
10 mjeseci prije
Reply to  protoncic

Kakav jogurt? Rekla je plavuša da nema jogurta!!

Kažun
Member
Kažun
10 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Pa,nije bilo voćnih,lososa…..

Zax
Gost
Zax
10 mjeseci prije

Prije pocetka ove plandemije dok su novinari tek poceli pumpati histeriju otisao sam na fb stranicu Dr. Sladoljeva da procitam njegovo misljenje o novom virusu. I tad sam prvi put vidio fuckograf na djelu. Covjek je kao strucnjak iznio svoje misljenje koje se pokazalo tocnim na kraju. Zato je i cenzuriran. Dok je iznosenje misljenja jednog epidemiologa smetalo fuckografu nije im smetalo laprdanje doktorice Srsen npr koja je kirurg po struci a ne epidemiolog. Fuckograf je samo podruznica ministarstva istine i produzena ruka globalnih bankstera. U hrvatskoj su se prije bavili brisanjem nepocudnih fb profila ali ne vise. Bili su… Pročitaj više »

Euro
Gost
Euro
10 mjeseci prije
Reply to  Zax

da nisu to oni gebelsovi?

kemičar
Gost
kemičar
10 mjeseci prije

Potruditi ću se da na svaki mogući i dostupni način otežam život djelatnicima faktografa.

Jomla
Gost
Jomla
10 mjeseci prije

Jebeš te prodane duše, dajte nam nešto o “Illuminati card game” iz ’90-tih…

Тони
Gost
Тони
10 mjeseci prije

Значи не е ФАКТОГРАФ , туку ЛАЖОГРАФ.

mike
Gost
mike
10 mjeseci prije

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2184584&index_tid=17151

ali tu je index od onog pedofilcine da prikaze pravu istinu…

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije
Reply to  mike

Ona profesorica, gospođa Zrinjka, Svinjka (kako li već) Peruško, je tipičan liberalno zadojeni, zagriženi idiot. Kakvi uopšte treba da su budući novinari, kad im profesor otvoreno i netrpeljivo zastupa određene ideje? Kako prolaze ispite eventualno desničarski nastrojeni studenti, kod prosvećene gospođe Svinjke? Jel čula ta idiotkinja da je posao novinara objektivno izveštavanje, a ne širenje subjektivnih stavova? Zato služe politički pamfleti. Treba je pitati, šta je progresivno u hiljadama godina starom šablonu uhljebljavanja sistemu i režimu podobnih ličnosti, koji ga za uzvrat čuvaju lajući? Svi sistemski psi čuvari, otkad je sveta i veka, misle da im je sistem kome služe,… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  mike

Mike, Pogledao malo ovaj Index…. Uf….poprilicno gadna novina. Ovi kvazi “novinari” (prije bih takve okaraltezirao kao – neinteligentne spodobe) – samo pljuju lazi i kojekakvo “misaono razbijanje teorija zavjere”… Da su te neinteligentne spodobe ….pardon “novinari” ovog Indexa malo pametniji – mozda bi prosjecno inteligentnom covjeku zagolicali mastu i radoznalost… Ne. Ovakve gluperde – nemaju sanse – za takvo nesto. Uglavnom ocito placena aktivnost gluperdi tzv “novinara” – na besmislene tirade odbrane “nauke, Bil Gatesa, vakcina” i ostalih sranja, koje niti dijete iz osnovne skole ne moze uzet za ozbiljno…. Pitam se… Cita li iko ov smece ot tzv novinskog… Pročitaj više »

Ante
Gost
Ante
10 mjeseci prije

Od početka korona krize postao sam redovan čitatelj portala Logično i moram priznati i uz još neke izvore da mi je jako pomogao raskrinkati ovu farsu povezanu s bolesti Covid 19. Što se tiče Faktografa i sličnih kvazi medija i postavljenih medijskih korektora to tome stvarno ne želim trošiti riječi. Zato apsolutno podržavam djelovanje i otvorenost u prezentaciji informacija .

Ante
Gost
Ante
10 mjeseci prije

I još jedan dodatak na LGBT zajednicu. Djeluje mi gotovo nevjerojatno da su oni na istoj strani, istog mišljenja , istog svjetonazora kao oni koji danas tako grčevito brane Titov antifašizam. A u to vrijeme Titovog antifašizma poslastica mu je bilo tamaniti osobe drugačije seksualne orijentacije od Hetero …

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije

Najtragičnije je da je neke stvari i pogodio.

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,
Sta je to “pogodio”? Ono oko Lepe Brene?…

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije
Reply to  istrazuj

Sa Lepom Brenom nema nikad greške, ali istina je da je bila popularnija od Arsena kao što je istina da je Škoro popularniji od Bethovena. Naravno da nisam mislio na glazbeni ukus nego to da je ovom portalu (kakvim ga još uvijek vidim) nepotrebno spuštati se na razinu Faktografa i praviti zamke. Ako ne vidiš promjenu uređivačke politike u smjeru povlađivanja komercijalnim aspektima onda si ili novi kolač ili ti baš paše “reality” trend. Znam da si već neko vrijeme tu, i nisi baš “novi kolač”, recimo da si noviji, i živo me interesira kakav ti želiš da bude portal… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ljubitelju Rusa oprosti što si mi ti danas tapet po kojem hodam, ali ako tvrdiš kako je ovaj portal “promjenio politiku” razmisli da li se promjenila i globalna paradigma interesa javnosti i tko i kako to diktira. Ako je ovaj portal klikove skupljao na Putinu u vrijeme Ukrajinske i Sirijske krize kako misliš da bi na tim istim temama i samom Putinu nastavio skupljati klikove i danas. Ako je do prije godinu dana treći svijetski rat bio izgledniji nego što se čini danas onda je logično da je Logično pisalo o avionima, raketama i ostalom oružju koje imaju Rusi kako… Pročitaj više »

Pitanje
Gost
Pitanje
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo de nam reci koja je to “ona strana” za vrijeme korone o kojoj treba pisati.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Pitanje

U koroni ili izvan korone “ona strana” su duhovna (ne religijska), vanzemaljska i okultna područja i za ulazak u ta područja “logiku” treba ostaviti s “ove strane”.

Zvrk
Gost
Zvrk
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_425075 ne bih se sasvim složio. Nikad nije točno da publika nešto traži. Već portali generiraju javno mišljenje odabirom tema i intenzitetom prenošenja. Portal je usklađivanjem takvih trendova počeo podilaziti mainstreamu. Nije samo alternativa ako se piše protiv već ako se zagazi malo dublje u površinu…a ona je opet povezana s geopolitikom i o oružju. Već sad se dogovaraju i isporučuju velike zalihe oružja dok se raja zabavlja sa cjepivima. Također osjetno je pala kvaliteta članaka a bogme i komentara. Pa prije se nije toliko čak i u člancima ukazivalo na brojne teorije urote, sad je to postalo svakodnevno. Očito… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Pokažite nam jedan članak koji propagira teoriju zavjere? Samo jedan, ne treba više.

Hvala unaprijed,

Redakcija

Zvrk
Gost
Zvrk
10 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Poštovani,

izvolite članak.

logicno.com/hrana-zdravlje/misterija-kineska-epidemija-a-mozda-i-nije-njihova-cija-je-onda-i-stoji-li-netko-iza-svega-mozda-idemo-vidjeti.html

Svako dobro

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Zar je ovo je dokaz da Logično širi teoriju urote?

Jeste li vi pročitali članak od slova do slova ili ne?

Jeste li vidjeli kojeg je datuma ovaj članak objavljen?

Zar vi ne vidite da se cijeli svijet pita koja je uloga Billa Gatesa?

Prisilno cijepljenje je stvar vremena i o tome govori cijeli svijet.

Vi ste očito pogriješili portal?

S poštovanjem,

Redakcija

Zvrk
Gost
Zvrk
10 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Poštovani,

upravo o tome se radi. Cijeli svijet se tobože pita upravo zato jer mediji stvaraju taj narativ koji određuje mnijenje čitatelja.

Je li baš slučajno Bill Gates iskače baš svakog tjedna? Kao da netko s namjerom izbacuje njega u eter da bi svi mediji, računajući i alternativne se njime “zabavljali”. Njegovi stavovi su nam otprije jasni.

Čini mi se počinjete sa spinanjem. Čak je znakovito što ste promptno odgovorili baš na moju kritiku od svih.

Svako dobro.

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poštovani Zvrk,

Osoba koja piše nije papagaj da ponavalja tuđe misli, bez da se pita što se događa.

Ponavljamo, ako želite slušati mainstream mantru, na pogrešnom ste mjestu.

S poštovanjem,

Redakcija

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk Možda nisam bio dovoljno jasan. Osvrnuti ću se na moj komentar (10.03.2020.) i naslov “Osveta se servira hladna – Zašto je Rusija oborila cjene nafte”. To je bio čisti click bait naslov koji privlači navijače i pro i kontra Putina i taj članak nema puno veze s nekom analitikom. To možeš vidjeti i po komentarima na taj članak koji se uglavnom svode na licitiranje “čiji je veći”, a ne o događaju koji je samo sitna kockica u mozaiku globalne preraspodjele uticaja na rezerve nafte gdje će najviše stradati one države koje naftu na svojemu teritoriju nemaju, a nemaju ni… Pročitaj više »

Istrazuj
Gost
Istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Rusofil,
“…živo me interesira kakav ti želiš da bude portal Logično…”

Postovani kolega,
Volio bih da ovaj portal, kao i svi na Svijetu – budu prije svega – LJUDSKI.
Dakle, slobodu – pa ma kako je neko definisao – smatram izuzetno vaznom za ljudsko funkcionisanje.
Moze covjek i grijesit i svasta rec u afektu, medjutim – ako se informacije kriju od ljudi, a poturaju se zlobne lazi, propaganda i prevara – onda takvo sto moze biti samo moj smrtni neprijatelj.
Koliko sam da sad upratio, portal Logicno je poprilicno ljudski!
Zato i jesm tu i podrzavam ih.
Zdravi bili.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Rusofil

Ništa nije pogodio. U tri najveća grada u Hrvatskoj do 1990 skoro pa nigdje se nije moglo čuti cajke kad je u tim gradovima bilo puno više Srba nego poslije 1995 nakon čega su cajkaški klubovi počeli nicati kao gljive poslije kiše. Do 1990 godine je bilo mjesta gdje je bilo cajki, ali to je bilo u malobrojnim opskurnim birtijama za koje skoro pa nitko nije ni znao od građana koji su živjeli u tim gradovima. Osobno po gradu u kojem živim do 1990 nikad nisam čuo kako iz automobila trešte cajke, a to sad često čujem i kad se… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacevoodoo
A koji bi to bili razlozi? Meni je to enigma, da se cajke slušaju tako masovno u HR

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, zato sto su katocajkasi dosli u ‘sviju’ novu drzavu i donjeli sa sobom cajke, turbo folklornu, i jos nekoliko xy faktora…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan Evo kad me lijepo pitaš pokušat ću ti objasniti. Neznam koje si ti godište, ali ja sam sredinom “osamdesetih” postao dvadesetogodišnjak, znači otkrivao sam svijet, jasno zabava mi je bila na prvom mjestu, klubovi, koncerti, kina i bio sam odgajan na zapadnoj pop rock kulturi, tad je već hipi đir bio na zalazu. Jednostavno moja generacija je bila inhalirana zapadnom kulturom i velikoj većini moje generacije bez obzira na nacionalnost i društveni status roditelja zapad je bio wonderland i malo tko je i na trenutak bacao pogled na istok i sve što s orjenta dolazi bilo je ogavno, i… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

spacevoodoo zahvaljujem na opširnom odgovoru. Malo sam mladji od tebe ali sam ta generacija koja je 80ih stasavala i to su bile najbolje godine muzičke scene Juge. Ja i danas više volim lake note Iz HR poput Olivera Dragojevića, Miše Kovača, novih fosila i druge a srpski turbofolk je teško smeće. Zanimljiv način razmišljanja zašto su popularne cajke u HR. Nisam u tom pravcu baš išao kao ti ali moguće da ima istine u takvom gledanju. Kod mladih je takodje i trend u pitanju. Ako može muzika da spoji ove naše prostore onda je dobro, a to se od sporta… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

1.svaka Vam Cast!
2.pametnima netreba nista dokazivat, dovoljno da malo procitaju sto sve brise faktograf
3. Nikakve koristi od svega dok se ne ukine faktograf i sl. cenzure.
4. Bojim se da ste sad tek naje…i…

Zvrk
Gost
Zvrk
10 mjeseci prije

Cijenjeni komentatori, ovo sam nedavno čitao. Riječ je o javno plasiranom završnom radu studija književnosti. repozitorij.unizd.hr/islandora/object/unizd%3A2445/datastream/PDF/view Ovaj momak je diplomu dobio zahvaljujući nama. Doslovno i bukvalno. Dakle, dotični (imate pikazano ime i prezime) je pomno analizirao komentare s jednog geopolitičkog portala i na temelju toga je napisao diplomski rad u vezi informacija vezanih za sirijski rat kao i komentara vezanih za njega. Da ne duljim, možete sve i sami čitati dok je (još) javno dostupno. Tko može garantirati da sada netko drugi ne piše diplomski ili znanstveni rad analizirajući komentatore Logičnog? Primjerice samo za pojedine komentatore se može posvetiti veći… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pa nisam s namjerom napisao te oznake jer bi prošlo neko vrijeme da ne dobije verifikaciju od strane redakcije.
Ako si na računalu…probaj označiti čitav red. Kad ga označiš klikni na desnu tipku trebao bi se pojaviti izbornik. Na njemu bi trebala biti opcija Go to…[naziv stranice/dokumenta]. Klikneš na nj i automatski se pojavljuje novi prozor sa novom stranicom.
Mogao bi se iznenaditi o čemu se radi kao i nekih komentatorskih imena.

Red Dog
Gost
Red Dog
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Pa, drug je u pravu.
Komentatori pokusavaju da vam se ulizavaju. Nepocudni bivaju cenzurisani, pa napustaju.
Ostaje mehur koji ste vi stvorili. Oli vas zabavlja da vidite kako manipulisete?
Ne zaboravite da je to samo mehur.

Max
Member
Max
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Kolega jesu li oji koentari unutra

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

preseren
Kod mene link radi…
Covjek prica o portalu Advance (koji ocito ima neke veze sa ovim portalom, jer su ga neki komentatori vise puta spominjali)…
Pogledao sam taj Advance, ali koliko vidim to je neka vrsta – placenih novina…
Morao bih se predplatiti na tu novinu, a po ovim temama koje sam upratio – ne govore nesto spceijalno novo sto sam ne mogu pronaci na mrezi.
Ne znam sta je bilo prije na tim diskusijama, ali predpostavljam da je to slicno kao i ovde…

Armagadon
Gost
Armagadon
10 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk Tocno , sve se prati i gleda , Svako pisanje ,komentiranje je praceno i snimano od odredenih sluzbi koje i neznamo da postoje .
Logicno ce se sigurno pokusati srusiti , kad padnu zadnje barijere obrane .
Kad serveri ukinu pristupe ovakim portalima onda znajte da smo u papru , a oni imaju vec pripremijene programe za kompletnu cenzuru.

Žilevski
Gost
Žilevski
10 mjeseci prije

Trola prepoznaš po tome da izbaci svoju ideju , integrira je u komentar i onda napiše par točnih stvari u istom i voila , medijski prostor je zagađen. Tko zna koliko ih sjedi doma ili na poslu nekom dobro plaćenom , državnom ili u udruzi i zagađuje i oblikuje ovu našu stvarnost zajedno sa MSM . Nadam se da ću za svog života vidjeti pune galge takvih prodanih duša .

Draguljće
Gost
Draguljće
10 mjeseci prije

Draga redakcijo Logicno.com, čima vas napadaju ovi iz fakto-anal-grafa znači da pišete istinu.
A ti faktografci su samo sorošev izmet.
Oni su domaće izdajice kojih nažalost u HR ne nedostaje, predvodi ih anemični.
Ali jednog dana kad se ovi crni oglaci nad HR raziđu narod će revidirati rad takvih izdajnika e a onda kako ono kaže narodnoa
“kom opanci kom obojci”.
faktograf = smeće.

ionako necete objaviti
Gost
ionako necete objaviti
10 mjeseci prije
L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije

Poštovani,

Pročitajte ponovo što ste napisali, na koga se odnosi i o čemu se radi?

Redakcija

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Preseren 3, radi se o tome da neces moci citati nista sto nije cenzurirano, tako da mozes samo razmisljat o tome sto ti dozvole da cujes. To sto nisi cuo za taj izgranak Kabale, jos bolje za zlotvore!

Piretis
Member
Piretis
10 mjeseci prije

@guest_425043 – Ja to vidim ovako. Informaciju, pa i istinu, je nemoguće sakriti. Nekada u bivšem sustavu postojala je samo jedna, službena, istina. Svejedno smo znali sve, ili bar dosta toga što je prešućivano ili skrivano. Veći je problem u dezinformacijama, ima nešto istine i logike u njima ali je u cjelini ipak neistina. I sada iako nije u novinama, internetu ili na centralnom dnevniku ljudi pričaju i razmjenjuju informacije. To dođe kao Đuro poskrivećki obrađuje Maru, hoda okolo i dijeli moralne pridike iako cijelo selo zna što se dešava. Dokle god bude volje za tračanjem, samohvalom i želje da… Pročitaj više »

Ante
Gost
Ante
10 mjeseci prije

Pa to su isto radilo za vrijeme komunizma, samo su onda to bili drugi ljudi, kada se narodu smjelo reći samo jedna istina. Političari su kontrolirali istinu onda i danas ništa se nije promijenilo. Samo ovi danas imaju veću moć, jer prije je tu moć osiguravala vojska, danas tu moć se osigurava preko tvz nevladinih udruga. Privatne vojske zapada. Sada znam zašto te određene zajednice imaju tolike slobode i zašto su preko noći dobili sve što su htjeli. Kada se trebalo zauzimati za jednaka prava žena, i da imaju jednaku plaću, ni Europski parlament nije htio glasati jednako, nego su… Pročitaj više »

Suze Roni
Gost
Suze Roni
10 mjeseci prije

Djelatnici Faktografa nisu novinari, nego pedoliberalni aktivisti.Dakle pederi su dobili ulogu supervizora jer su heteroseksualci nepouzdani.

Perun
Gost
Perun
10 mjeseci prije

Logicno je nije alternativa , to je udarni portal sa vijestima …. Nema milosti udri do kosti….P.S Da nema Logicno Hr sto bih citao ….

Dario
Gost
Dario
10 mjeseci prije

Kad već pišete o drugima, bilo bi pošteno i objektivno da i Logično otkrije koji su Vaši izvori financiranja. Samo toliko…

Ante
Gost
Ante
10 mjeseci prije
Reply to  Dario

Ne gospodine Dario namjerno ne želite razumjeti da se suprotno mišljenje briše, briše se istina! A podmeće se ono što odgovara određenim skupinama ljudi. . Ako živimo kako to kažu u Demokraciji, onda svi imaju pravo na svoje mišljenje.

Borik
Gost
Borik
10 mjeseci prije

FATIH
JAKO KRŠĆANSKI OD TEBE.

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

“Mediji su u momentu dok pišemo ovaj članak krcati informacijama o drugom valu koronakrize koju propagira Ivan Đikić, svima poznat po oprečnim izjava tijekom koronakrize , a što je prema profesoru Raoultu obična fantazija. Hoće li Faktograf blokirati sve medije koji danas šire sutrašnju lažnu vijest ili pak sve stare vijesti? ” ——— ne, neće to biti lažna vijest, što sada propagiraju psihopatski plaćenici Gatesa i WHO-a, onaj napuhani paun i pozer, Đikić, i ona Markotićka, koja je dresirana na USAMRIID-u, Američkom laboratoriju za biološko oružje, na kojem, je boravila cijelu godinu dana, prije 20-ak godina, kao i na Sveučilištu… Pročitaj više »

wergknweorngewngrjwenrgnwejrgt
Gost
wergknweorngewngrjwenrgnwejrgt
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo Forde za sve ove tvoje faktografske romane koje pišeš!!! Da osvjetliš njima ove koji su u mraku. Znaj da se tvoj trud cijeni, samo nastavi dalje.

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

“Dio Bhakdijeve argumentacije srušen je protokom vremena; nova saznanja iz dana u dan pokazuju da se novi koronavirus ne može ni na koji način uspoređivati s gripom ili običnom prehladom.” ——– Bhakdijdeva argumentacija, kao i argumentacija dr. Wodarga, dr. Witkowskog, dr. Ioannidisa i ostalih časnih stručnjaka (stvarnih stručnjaka, a ne plaćenih šarlatana), nije srušena, već, naprotiv, ona je pojačana, Svaki dan pokazuje sve više da su bili u pravu. Kao prvo: koronavirus nije nov, (što kabalini plaćenici kao NY Times, BBC, ARD, Gvardijan, Jutarnji, Index, Večernji… Faktograf..itd., stalno papagajski ponavljaju,) već on postoji odavno. Dr. Wodarg je u svom videu… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

Još jedna poznata ličnost u Njemačkoj, javno se izjasnila protiv cjepljenja, Gatesa i puzajuće diktature. Poznati glumac Michael Lesch, sam se osobno javio neovisnom novinaru Oliveru Janichu, glavnom njemačkom “teoretičaru zavjera” i u razgovoru sa Janichom ( u videu na Youtube), podržao njega i njegov rad. Ovo je doista hrabar potez 64-godišnjeg Lescha, (koji je inače prije 15-ak godina prebolio rak), jer nakon ovoga, je njegova daljna glumačka karijera završena. Sada će postati izopćenik i heretik, kao i Naidoo, kuhar i poduzetnik veganske hrane Atilla Hildmann i drugi. Lesch je miran, sabran i jako pametan čovjek, koji misli svojom glavom.… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

pogledajte ovo OBAVEZNO, zapišavanje u zdrav mozak. Primjer kako se kabalini plaćenici, sami odaju u lažima, kad im katkad izleti… gdje su ovde fakt čekeri? Članak sa portala JL-a “vodimo-utrku-s-nestajanjem-virusa-utrku-s-vremenom-najperspektivnije-eksperimentalno-cjepivo-protiv-koronavirusa-ima-tek-polovicne-sanse-za-uspjeh” citat iz članka: “Adrian Hill, ravnatelj oxfordskog instituta Jenner, koji u razvoju cjepiva uspostavio surađuje s proizvođačem lijekova tvrtkom AstraZeneca Plc, rekao je da postoji opasnost da predstojeće ispitivanje, koje uključuje 10.000 dobrovoljaca, ne da nikakve rezultate zbog male transmisije Covida-19 u zajednici. To je utrka s nestajanjem virusa, utrka s vremenom”, rekao je Hill britanskom listu. “U ovom trenutku postoji 50 izgleda da ne dobijemo nikakve rezultate”. znači; ovaj… Pročitaj više »

Borik
Gost
Borik
10 mjeseci prije

Možda su komentari izgubili na kvaliteti ljudi se umore a i malo dosadi, ali zato su članci osjetno kvalitetniji nego prije dok je bio Babić. On je znao srozati ugled portala do neprepoznatljivosti sa svojim plagijatima skupljenim po forumima i drugim portalima.
Zato su mu rečenice izgledale kao poslije google prvodioca.

Bane
Gost
Bane
10 mjeseci prije
Reply to  Borik

Svi njegovi clanci su opsirna reciklaza tudih clanaka

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

“Pokretanje Faktografa financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Projekt Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.” pa naravno, uvijek ista banda. Znam ja tu bandu.. Pa naravno da je sve u istim rukama, ne samo ovaj igrokaz sada sa navodnim traženjem cjepiva, kontrola nad svim farmaceutskim koncernima, itd.., već je sve u istim rukama, cijela kontrola nad svjetskim financijskim sistemom, bankama, … kao i kontrola nad medijima, politikom itd… Dok su ljudi i svi mi, godinama i desetljećima bili uljuljkani, i nismo imali pojama, kabala je desetljećima… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

Dakle lista donatora Documenta: ( tu je i ovaj Tech Soup, koji sufinancira i Faktčekere, zajedno sa Gejtsovim Majkrosoftom AED – Akademija za obrazovanje i razvoj (organizacija koja pripaada BTD-u Balkan Trust for Democracy) Delegacija Europske unije u Hrvatskoj Europska Komisija Europska Unija ICMP – Međunarodna komisija za nestale osobe Institut otvoreno društvo (Soroseva zaklada) ITF – Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju Microsoft / TechSoup Europe Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške Ministarstvo vanjskih poslova Švicarske Konfederacija Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Nacionalna… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Auuu Puki, da mogu dao bih ti 100 pluseva.

tuf
Gost
tuf
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Kako su se go*na razmnožila, to je strašno. Idu na brojnost kako bi ugušili svaku alternativu. Zamislite samo kolike milijarde eura žderu, umjesto da se novac prenamjeni u konkretne pomoći ljudima i lokalne projekte.

Lucija
Gost
Lucija
10 mjeseci prije
Reply to  tuf

tuf

Oni to tretiraju kao – ulaganje. I očekuju povrat na uloženo. I – u pravu su.

Kad se naše generacije, pretpostavljam, komentatora,
presele “na onaj svijet”, dogodit će se totalni nestanak naroda s ovih prostora… Vode su već otkupljene a i podosta zemljišta.
Ljudi se u Slavoniji odriču zemlje zbog poreza. Osobno znam dva slučaja blizu Požege.

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

najčešći sponzori, čija imena se nalaze na listi donatora, mnogih NGO-ova u Hrvatskoj, Srbiji, C. Gori, BiH, Makedoniji su ovi: – EU ili EK, ili obadvije zajedno -USAID (američka državna agencija za inozemnu pomoć i razvoj, ustvari duboko zločinačka organizacija, umješana u mnoge pučeve i mućke širom svijeta) – Soroseva zaklada Otvoreno društvo -Balkan Trust for Democracy (BTD)-Balkanska zaklada za demokraciju-posebno stvorena zaklada za regiju, a stvorili su je USAID, German Marshall Fund of the USA (GMF) i Zaklada Charles Stewart Mott. -German Marshall Fund (GMF ) je jedna od Rokefelerovih podorganizacija, stvorena u Njemačkoj 1971. (iako ovdje kao samostalan… Pročitaj više »

apolo
Gost
apolo
10 mjeseci prije

Faktograf ili ministarstvo istine je opasan projekt mocnika. Meni je jednostavno izbrisan nalog na Facebooku, bez ikakvog upozorenja. Prije tri dana.

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

Njemački novinar dr. Harald Wiesendanger, koji se bavi medicinskim pitanjima i piše za stručne medicinske časopise, u travnju je kritizirao medije i njihova izvješća o takozvanoj krizi korone. Portal Sputnik na njemačkom sa njim je vodio razgovor: (1): Sputnik: Vi kažete da se sramite zbog naše (novinarske) profesije i sa potpunim šokom i izrazom bespomoćnosti i bijesa, posmatrate ta medijska izvješća? Zašto ste došli do takvog zaključka? HW: Svatko tko nije slijep i nema legasteniju i demenciju, doći će do istog zaključka, kako mediji postupaju u ovoj korona krizi. Našim takozvanim “vodećim medijima” ne pada na pamet, da ovu navodno… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

S:Koji interesi stoje iza ovoga, što se sada događa? (2)… HW: Svatko tko se usudi ukazati na te interese, njega se izrugiva i nazuva ga se teoretičarem zavjere. Jasno je: ova lavina korone krenula je tek onda kada je SZO proglasio pandemiju. SZO je to učino na osnovu zagonetne nove definicije ovog izraza (pandemija). Prije 2009.,- definicija izraza u SZO-u značila je da ako neki virus izbije u cijelom svijetu i izazove teška oboljenja i dramatično povišenje smrtnosti- to je dakle pandemija. Ali, od 2009., SZO je izmjenio tu definiciju i sada je dovoljno da se neki virus samo širi,… Pročitaj više »

istrazuj
Gost
istrazuj
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo Puki.
Ruski sputnik je ocito jedna bljuvotina sa ovim njihovim novinarom – ali je zato Harald Wiesendanger – ODLICAN!

Armagedon
Gost
Armagedon
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki ….hvala ti sto se toliko trudis da ljudima obijasnis u kojem su papru …..Skidam kapu
Hvala ti Puki i neka te Bog cuva

tiami
Gost
tiami
10 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Jedan od glavnih razloga zasto dolazim na Logicno su Pukijevi komentari. Za mene je Puki novinar godine. Tako bi novinarstvo moralo izgledati.

Rusofil
Gost
Rusofil
10 mjeseci prije