Napad ukrajinskih dronova na Moskvu je “međunarodni terorizam”

Napad dronom na Moskvu
42 komentara

Pokušaj ukrajinskog napada dronom na Moskvu u ponedjeljak rano ujutro, u kojem je oštećeno nekoliko nestambenih zgrada, predstavlja “čin međunarodnog terorizma”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Portparolka je osudila napad u ponedjeljak ujutro, govoreći za TV RTVI. Ranije je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je Ukrajina pokušala da izvede “teroristički napad” na Moskvu koristeći dve bespilotne letelice, koje su potisnute sistemima za elektronsko ratovanje.

TASS je izvestio da je nekoliko fragmenata bespilotnih letelica pronađeno u Komsomolskom prospektu u centru grada, nedaleko od štaba Ministarstva odbrane. Još jedna bespilotna letjelica srušila se u poslovni centar u južnom dijelu glavnog grada, razbivši prozore, dodaje agencija. Gradske vlasti saopštile su da je saobraćaj u obe oblasti privremeno obustavljen, ali da nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti.

Kijev je pozdravio napad, a Mihail Fedorov, ukrajinski ministar za digitalnu transformaciju, obećao je da će ovih incidenata „biti još“ .

Usred sukoba sa Rusijom, Kijev je ranije pokušao da izvrši napade dronovima na Moskvu i njena predgrađa. Ranije ovog mjeseca, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana oborila četiri bespilotne letjelice u jugoistočnim okruzima glavnog grada, a da je još jedan UAV neutralisan sistemima za elektronsko ratovanje zapadno od Moskve.

Ukrajina je početkom maja izvršila napad na rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju sa dvije bespilotne letjelice, koje su potisnute sistemima za elektronsko ratovanje. Moskva je optužila Kijev za insceniranje pokušaja atentata, što je opovrgnuo ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

moskvarusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Da, I??
9 mjeseci prije

Citajuci naslov, stanovnici Kijeva I Odese slatko se nasmejaše…

tihobl
9 mjeseci prije

Brukaju se britanci sa svojim dronovima. Jedan jedini soliter i bas za njega zapnu i polupaju prozore na gornjim spratovima. Taj je bar doletio do Moskve, ostali zapnu za vrhove drveca i ostanu uz put. Britanci su istrosili sve rakete i svu municiju. Ostalo im je da se bave terorizmom. ali i to im ne ide najbolje. Najveci uspjeh ostete dvije trake mosta.

Dragačevac
9 mjeseci prije

Ciljevi su civilni, šteta je samo materijalna i manjeg obima a oglasio se i ministar za digitalnu transformaciju i podržao napad, dakle preuzeli su odgovornost što se tiče Kremlja. Jednom rečju još jedan precizan u sred mreže ukrajinski autogol, zašto, zato što sada sledi nesrazmerna odmazda a ovo je do sada bio standardan sled dogadjaja u ovakvim situacijama. Rusi će da pošalju nekoliko desetina Gerana i nekoliko krstarećih raketa i da naprave ozbiljnu materijalnu štetu sa ljudskim žrtvama zasigurno, ukri će pokušati da obore letelice svojim PVO sistemima sa manjim uspehom i padovima manjeg broja bojevih glava PVO po civilnim objektima koji će da naprave još štete, pa će da okrive ruse da opet iz čista mira gadjaju civilne objekte. Sada će zapadni mediji da prenesu vest o velikom udaru na moskvu i padu podrške Putinu kao i da ovi napadi prikazuju slabost putinovog režima koji je na izdisaju već… Čitaj više »

Njokar
9 mjeseci prije

Nakon svih ranijih teraktova samo još jedan razlog za potpunu denacifikaciju Ukrajine!

NOVI STARI
9 mjeseci prije

kompenziranje neuspjeha na frontu

Zvone
9 mjeseci prije

Ukri napadaju Putina a on se obavezao da neče da napadne Zelenskog. Pa ko je ovde lud?

tihobl
9 mjeseci prije

Nije fer sta ovi rusi rade. Postave hektare minskog polja, a onda posalju izvidjace u sumarak ispred minskog polja naoruzane protivoklopnim raktama i dronovima. Kad NATO krene u napad polupaju ih stiteci svoje minsko polje, a onda pobjegnu prije nego sto ih poklopi artiljerija. Sledeci napad upadne u minsko polje. Zatim dodju americka vozila za pravljenje otvora u minskom polju, ispale zmiju i naprave prolaz, a rusi iz zemljoradnje ispale nove mine i izminiraju sve. Sledeci napad ostane u minskom polju. I tako nekoliko napada treba da NATO napravi prolaz do ruskih linija. A onda pokvareni rusi nocu izminiraju tragove gusjenica. Naravno sledece jutro krecu se u koloni po tragu gusjenica misleci da su na sigurnom i bum. U poslednje vrijeme rusi su se ohrabrili pa mineri nocu ulaze dublje u sivu zonu i miniraju tragove gusjenica, dolazeci do blizu ukropskih polozaja.

Keki
9 mjeseci prije

Uguglajter državni terorizam i specijalni rat, možete i proširiti pretragu na kemijsko biološki rat također…
Pojedinci ovdje se smiju, a sami zapravo ne znaju definiciju terorizma.

vanja
9 mjeseci prije

Ako si u Rusiji novinar i ovaj pakao nazoveš ratom,a ne kako je propisano svo,možeš zaglaviti u zatvor,dosta ih je i zaglavilo.Ako se zamisli da je Rusija u miru kako kaže peskov i putin onda ovo jeste terorizam.Ako je pola ukrajine pretvoreno u ruševine bez obzira kako se prema tome odnosili,to onda nije nikakav terorizam nego rokanje u ratu

ime
9 mjeseci prije

u donbasu ukri imaju taktiku da himars pošalju na civile a nakon 20 minuta na isto mjesto pa pobiju i hitne službe.

tihobl
9 mjeseci prije

Ukropska matematika:

 „Лакше ми је да размишљам о томе овако: људи у авиону који пада немају шансе, а имамо 30% погинулих и 40% повређених, што значи да постоји шанса да преживимо. Дакле, није све тако лоше “, тврди један од официра ОСУ.

tango
9 mjeseci prije

Mare kako sevzove sprzena zemlja aaa dprzeni gradovi po Ukrajini,je je i gov aaaa.

Noname
9 mjeseci prije

Ako sukob u Ukrajini uskoro ne prestane, Sjevernoatlantski savez će se početi raspadati za godinu dana, rekao je u intervjuu za Going Underground bivši šef kabineta bivšeg američkog državnog tajnika Colina Powella, umirovljeni pukovnik Lawrence Wilkerson.
“Ne mislim da će trebati puno vremena, možda 12-15 mjeseci, vidjet ćemo da se NATO počinje raspadati”, rekao je.
Prema pukovniku, takva bi situacija mogla nastati ako se sukob u Ukrajini oduži, a Washington ne poduzme nikakve korake da ga riješi u bliskoj budućnosti.
Skrenuo je pozornost na činjenicu da istraživanja javnog mnijenja pokazuju rastuće nezadovoljstvo stanovništva zapadnih zemalja trenutnom politikom prema Kijevu.
Suprotno riječima američkog predsjednika Joea Bidena da će savez postati ujedinjeniji zahvaljujući zajedničkoj potpori režima u Kijevu, časnik je uvjeren da će događaji u bivšoj sovjetskoj republici dovesti do suprotnog rezultata. Wilkerson vjeruje da će sadašnji europski čelnici uskoro otići i zamijeniti ih novi ljudi koji će pridonijeti raspadu vojnog bloka.

tihobl
9 mjeseci prije

Турски медији повезани са добро обавештеним изворима у Министарству одбране објавили да је украјински фронт на реци Жеребец колабирао.
Према тим наводима украјинска команда на овај правац упућује интервентна појачања из других зона да спречи ширење “бреше” кроз коју Руси уводе оклопно-механизоване снаге.

xyz
9 mjeseci prije

Jadna bakica. Ukrajinski huligani joj porazbijali prozore.

Max
9 mjeseci prije

Na ruskim službama je da to spriječe.

vanja
9 mjeseci prije

Juče sam vidio video koji me je porazio.2018.putin u intervjuu Solovjovu kaže bez ustezanja i otvoreno:Ja sam na zahtev iz amerike ubedio Janukoviča da ne rasteruje Majdan!!!!Koga interesuje poslaću mu link,nije fejk.Neprijatelj te atakuje i još te zamoli da se ne braniš,a ti kao veran partner kažeš ok,nećemo se braniti.

Dawor
9 mjeseci prije

Putine ….. promijeni prezime u Osramochenko !!!

Tim
9 mjeseci prije

A napad na civilne ciljeve u drugoj zemlji nije terorizam

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI