Napadnut lider Njemačke opozicione stranke

21 komentar

Medicinski pregled Tina Chrupalle, kopredsjedavajućeg desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), potvrdio je da je političar napadnut špricem, navodi se u saopštenju stranke u petak.

Pozivajući se na pismo klinike Ingolstadt, stranka je rekla da je političar zadobio punkciju špricem na “desnoj nadlaktici”. Medicinski pregled je takođe pokazao da je političaru intramuskularno ubrizgana “još nepoznata supstanca”.

“Forenzička toksikološka analiza je u toku”, dodala je stranka.

Incident se dogodio na predizbornoj akciji u Ingolštatu u srijedu, kada se političar srušio nakon što je napravio selfije sa učesnicima skupa. AfD je odmah naveo da je Chrupalla napadnut tokom događaja. Političar je završio na odeljenju intenzivne nege bolnice u Ingolštatu.

Ubrzo nakon navodnog napada, izvori su to potvrdili za RT.de, tvrdeći da je kopredsjedavajući stranke doživio anafilaktički šok, očigledno uzrokovan supstancom iz šprica. Portparol stranke je u četvrtak dodatno razradio ovo pitanje, navodeći da je Chrupalla zadobio “ubodnu ranu” i da se testira na “supstance u svom tijelu”.

Međutim, njemačke vlasti su osporile taj prikaz događaja, koje su u četvrtak izjavile da “nema dokaza” o napadu na Chrupallu.

„U ovom trenutku, nema dokaza da je g. Chrupalla bio napadnut ili napadnut“, naveli su kancelarija javnog tužioca u Ingolštatu i policija u zajedničkom saopštenju.

Chrupallino lično obezbjeđenje nije bilo svjedok fizičkog napada na političara, tvrde vlasti. Lokalni mediji također navode da policija nije izvukla igle ili slične predmete s mjesta događaja osim dvije igle.

AFDnjemačkaTino Chrupalla
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perun
6 mjeseci prije

napuco i napraišio se ko…kaina i ,,pao” ko cjepanica ..P.S..alternativac kolabiro ko bijesno pseto …..SFSN

Zorule
6 mjeseci prije

da nije pfizer c19 bocka?

IvanHR
6 mjeseci prije

Bravo ! Teraj to naci smeće gdje mu je i mjesto.

tihobl
6 mjeseci prije

Da se kladimo da ce britanci objaviti da je u pitanju novicek.

Max
6 mjeseci prije

Očito smeta.

john
6 mjeseci prije

Napali su ga cjepivom protiv korone. Znaju oni sto je efikasno. 🙂

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Nema nigdje ni socijaldemokrata (osim po imenu), ni komunista, desetljećima.

Koji ljevičari?

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Onda nema logike što su ovog uboli?

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Fino, fino.

A on je imao i neke čuvare, jel’ da? 🙃

Navodno su se vidjela neka dvojica koji su kružili kao morski psi.

Šta je radilo osiguranje? 😖

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Pa nije prvi puta napadnut ! Palili mu auto dok je bio u njemu ! Napadali mu na obitelj a nije niti jedini unutar AfD ! Napadali su i Alice Weidel ! Tko ?! Pa NJEMAČKA DRŽAVA !!! Sami izvršioci su nebitni … Kriminogeni elementi ili još češće – policija u civilu …. Na sudsku zaštitu , svakako ne mogu računati !!! Ima načina , izboriti se sa tim , krajnje brzo , efikasno i učinkovito nije AfD u svojoj biti – građanska stranka , konzervativne orijentacije , ponajbliža Ludendorfovcima i ništ više od toga … Tak da oni NEMAJU NAMJERU KREIRATI SUSTAV – VEĆ SE UKLOPLJENI – PRILAGODIT , POSTOJEĆU SUSTAVU 😉 ! I BAŠ TU – GRIJEŠE !!! Namjesto SADA , kada imaju potencijala , više nego ovi … Prije njih 😁 da oforme , VLASTITE bezbjednosne postrojbe i tu država tad , slabo što može u MIRNODOPSKIM… Čitaj više »

Schroder
6 mjeseci prije

NAPALI SU GA ZELENI SOROSOVI PIJUNI JER AFD SE BORI PROTIV DAVOSA I GLOBALISTA: ZABRANILI SU IM NASTUPE NA TV ALI LJUDI NISU LUDI DA VJERUJU OVOJ VLADI KOJA JE DOSLA DA UNISTI NJEMACKU: OVA VLADA JE POSTAVLJENA OD DAVOSA NJENI CLANOVI SU ZAVRSILI SKOLOVANJE KOD KLAUSA SCHWABA I SLUSAJU NJEGOVA NAREDENJA:ZELENI SU ZLO; KOJI HOCE DA SVE ZABRANE OD GRIJANJA NA PLIN DO POSJEDUJE AUTA AFD IM SMETA ZATO STO SU DRUGI U NJEMACKOJ A U ISTOCNOJ NJEMACKOJ PRVI

Gost
6 mjeseci prije

Bas si ti pravi fasist, nemas ti pojma i neznas nista o toj stranki i zato ne lupetaj

Metabaron
6 mjeseci prije

Ovo je nalik scenariju po kojem je maknut Olof Palme …

gargamel
6 mjeseci prije

Tako je, evo i u NL ima neka šatro opozicija -PVV sa Wildersom, imaju dosta birača jer im je glavni adut, istjerati strance, pogotovo marokance. Kad se u parlamentu glasa za neki zakon ili podnijeti amandman, odmah vidiš kako ko glasa.

gargamel
6 mjeseci prije

Onog ruskog ambasadora ubiše za govornicom, zna li neko kako se to završilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI