Navodno Bidenov tim smatra Hillary Clinton sljedećom američkom ambasadorkom u UN

Biden i Hillary Clinton
51 komentar

Demokratsku predsjedničku nadu Joea Bidena sada su glavna američki mediji nazvali „novoizabranim predsjednikom“, uprkos neriješenim pravnim izazovima iz Trumpove kampanje koji osporavaju rezultate američkih izbora. Biden, međutim, već uspostavlja prelazni tim – i neki od njegovih potencijalnih izbora za novu administraciju su itekako poznati svim Amerikancima.

Bivša državna sekretarka Hillary Clinton mogla bi da postane ambasador Bidenove administracije pri Ujedinjenim nacijama, izvijestio je u četvrtak Washington Post, pozivajući se na osobu upoznatu sa vijećanjem.

Prema izvještaju, o kandidaturi supruge Billa Clintona trenutno se “raspravlja” kao predvodnici američke delegacije u međunarodnom tijelu, ali je i dalje daleko od izvijesnog. Međutim, Bidenov tim navodno vjeruje da bi dodavanje Clintonove, koja je neslavno izgubila od Donalda Trumpa 2016. godine i od tada ostala njegov oštar kritičar, moglo povećati američki prestiž u očima međunarodne zajednice nakon predsjednikovanja njenog izazivača. Donald Trump ipak nije toliko željan da napusti Bijelu kuću.

Dok Joe Biden već prima čestitke potencijalnih kolega, uključujući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i britanskog premijera Borisa Johnsona, Trumpova kampanja postavlja pravne izazove širom Sjedinjenih Država kako bi osporili rezultate prebrojavanja glasova u ključnim državama Michigan, Pensilvanija i Džordžija.

Ipak, njegov demokratski protivnik sada uspostavlja tranzicioni tim, a izvještaji sugerišu da bi jednu od visokih uloga u njegovom novom kabinetu mogao da preuzme niko drugi do bivši američki predsjednik, Barack Obama, koji bi uskoro mogao krenuti za Ujedinjeno Kraljevstvo kao američki ambasador.

Washington Post takođe tvrdi da bi bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Ton Donilon, bivši senator Delawera Ted Kaufman i bivši šef osoblja Steve Richetti mogli svi da preuzmu ulogu Bidenovih viših savjetnika ako zaista zauzme svoje mjesto u Bijeloj kući na kraju svih izbornih drama.

Biden kaže da se vratio

Ove sedmice Obamin zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes otkrio je da je Biden već razgovarao sa stranim liderima o “agendi” svoje potencijalne administracije, vijest je pogodila živac republikanskih kongresmena koji su u ovom ponašanju vidjeli puno licemjerja, citirijaći skandalozan slučaj Michael Flynna.

Demokrate su Trumpovog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Flynna optužile za kršenje zakona Logan iz 1799. godine pozivima ruskom ambasadoru u SAD tokom prelaznog perioda u decembru 2016. godine zbog potencijalnih neovlaštenih pregovora sa stranim vladama dok je još uvijek bio „privatni građanin“. Na kraju nije bio inkriminisan u vezi sa ovim dijelom vjekovnog zakonodavstva, ali mnogi su napade na odlikovanog vojnog generala vidjeli kao „političko gonjenje“.

„Zapitajte se, zašto je to uvijek jedno pravilo za demokrate, a jedno za nas ostale?“, Rekao je u srijedu uveče voditelj Fox Newsa Sean Hannity, komentarišući vijesti o Bidenovim razgovorima sa stranim liderima.

Govoreći u utorak u Delawareu, Biden je gomili nagovijestio da je on nestrpljiv da promijeni položaj SAD u svijetu, hrabro izjavljujući: „Obavještavam ih da se Amerika vratila. Vratićemo se u igru.“

Hillary Clinton, bivša državna sekretarka i dva puta neuspješna predsjednička kandidatkinja

Bivša prva dama Sjedinjenih Država, gospođa Clinton bila je na funkciji američkog državnog sekretara od 2009. do 2013. pod predsjednikom Barackom Obamom. Dva puta se kandidovala za predsjedničku funkciju, oba puta neuspješno, 2008. godine, izgubivši nominaciju za Demokratsku stranku od svog budućeg šefa Obame, a zatim, 2016. godine, priznajući izbore Donaldu Trumpu uprkos pobjedi na narodnom glasanju, zbog pravila Izbornog koledža.

Tokom predizborne kampanje 2016. godine otkriveno je da je Clinton uveliko koristila svoje lične naloge e-pošte za slanje povjerljivih podataka tokom svog mandata državne sekretarke. Generalni inspektor State Departmenta na kraju je otkrio stotine kršenja bezbjednosnih postupaka, ali je zaključio da oni nisu ni „sistematski“ ni „namjerni“. Ova tema je dobila veliku pažnju tokom Clintonine predsjedničke kampanje.

Nakon svog poraza od Trumpa, Clinton je konstantno tvrdila da bi njen neuspjeh trebalo pripisati ruskom „miješanju“ u američke izbore kroz kampanju dezinformacija i navodno hakovanje e-pošte Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi koji nisu pronašli dokaze tokom dvogodišnje istrage specijalnog savjetnika Roberta Muellera.

hillary clintonjoe bidenUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Olos ovim okupljanjem samo rade pritisak kako je stvar,u biti,gotova.a Sha se tice killary..samo pogledajte njeno bolesno smijanje na vijest o ubojstvu Gaddafija.hvala.

stopostoo
3 godine prije

Ovo je pre strašno da bi se ocijenjivalo

piždro
3 godine prije

Ovo dvoje gore na slici nisu nizašto drugo nego za jedan a kategorije penzionerski dom ako ćemo pošteno.. i da u miru uživaju svoje zaslužne visoke penzije

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Stara kuka
3 godine prije

Otvoreno pismo javnosti nadbiskupa Carla Marie Vigana Bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama i titularni nadbiskup Ulpiana Carlo Maria Vigano reagirao je pismom na medijske tvrdnje kako će demokratski kandidat Joe Biden postati drugi predsjednik SAD-a katoličke vjeroispovijesti. Tu je tvrdnju između ostalih iznijela Američka biskupska konferencija što je nadbiskup Vigano, koji je nekad bio glavni tajnik Vatikana kritizirao.  “Svijet u kojem se nalazimo, da iskoristim izraz iz Evanđelja “in se divisum” (Mt 12:25). Ta podjela, čini mi se, sastoji se od podjele na stvarnost i fikciju: objektivne stvarnosti na jednoj strani i fikcije medija na drugoj strani. To se sigurno odnosi na pandemiju, koja je korištena kao alat socijalnog inženjeringa, koji je ključan za Veliki Reset, ali se još više odnosi na nadrealnu američku političku situaciju, u kojoj dokazi o kolosalnoj izbornoj prijevari bivaju cenzurirani od strane medija, koji pobjedu Joea Bidena sada proglašavaju ostvarenom činjenicom. Stvarnost Covida očito… Čitaj više »

Patriot
3 godine prije

Strašan dvojac, senilni i padavičarka..

Max
3 godine prije

Sve gore od gorega Kod Bidena,

burt
3 godine prije

opet se vraćaju u igru Hillary i Bolton a to znači da će se povećati pritisak na diktatore Kima, Khameneia, Assada, Madura, nema više Trumpovih idiotarija o prijateljstvu s Kimom ili elementarnog Trumpovog neznanja iz povijesti i zemljopisa i upozorenja predsjednicima baltičkih država umjesto balkanskih ili Nobelove nagrade sa mir, Trump uopće nije ni bio mirotvorac jer likvidacija Soleimanija ili slanje oružja i marinaca na Tajvan su u stvari bile objave rata Iranu i Kini ali na kraju je Trump u vanjskoj politici ispao smiješan jer su ga namagarčili njegov prijatelj Kim, Maduro i Khamenei sa tankerskom igrom između Irana i Venecuele i Talibani nedolaskom u Camp David

Prc Milojko
3 godine prije

Znači, ova veštica, bi želela biti sledeča precednica U S and A. Bruh…

Kremit
3 godine prije

Izrazito bolesni mozgovi. R I P Gadafi. Unistili su Libiju Killari Hillari

onaj najve... Dalton
3 godine prije

USA će “ponovno stati uz civilno društvo i prodemokratske partnere u Siriji i pomoći u napredovanju političkog rješenja u kojem sirijski narod ima glas.”
Kamala Harris
P.S.
Nitko se nije sjetio pitati je da imenuje neke od tih…. “prodemokratskih partnera u Siriji”.

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
burt
3 godine prije

priča da je Trump bio mirotvorac pada u vodu jer njegove idiotarije i elementarna neznanja iz nekih područja nisu mirotvorstvo, najbolji primjer da nije mirotvorac je likvidacija Soleimanija, Saddam je likvidiran kad su se njegova vlast i vojska raspali, Gaddafi je isto likvidiran kad su se njegova vojska i vlast raspali, Baghdadi je likvidiran kad se njegova vlast i vojska raspala a Bin Laden je likvidiran kad se njegova organizacija raspala i usitnila, za razliku od svih njih Soleimani je bio na vrhuncu moći i predvodio je veliku vojnu silu u Iranu, Libanonu, Iraku, Siriji i bio najvažniji čovjek Irana od 1979 nakon Hommeinia, jedina Trumpova šansa da zadrži vlast je proglašenje ratnog ili izvanrednog stanja čime bi bila onemogućena primopredaja vlasti iako je za to mala vjerojatnost iako ne treba podcjenjivati ni takve scenarije jer je ovo vrijeme svjetske pandemije a poznato je iz povijesti kakve su bile poveznice… Čitaj više »

Venator
3 godine prije

Bilo mi je jasno da će Bidenova administracija povući Killary Hitlary sa sobom, samo nisam znao gdje. Još jedan dokaz o tome kakva je institucija UN i kako su ratnim zločincima tamo otvorena vrata!

samo
3 godine prije

kada članak započneš sa “navodno” onda možeš—- do mile volje

ANTINWO HR
3 godine prije

Clintonica iluminatska drolja.UN zgrada leglo zla.Sve ih unutra i žive zapalit

Legendarni Grk
3 godine prije

Kada bi neki slični kriminalci i prevaranti zeznuli ili napali Grka, on bi ovako rekao:

“Ivičaaa, molim te drzi me ovako za ruka, inace cu ovaj kopilo istoga momenata da likvidiram! Dobio sam naredzenje od UTPA da kopilo eliminiram, likvidiram, da sahranim kopilo!
Onda je izvadio neki papir iz džepa i rekao: Ivičaaa, ovdje u dzepa imam jedno spečijalno tajno UTPA popisa sa hiljadu petsto kopilandera, koje sve ima da likvidiram u roku od dva tjedan!
Ivičaaa, upravo sam provjerio, kopilo je na popisa.
Likvidiraj kopilo, na moja odgovornost!!”

Uber
3 godine prije

Ovo će im biti kraj.

Alex
3 godine prije

Kada se dva frustrirana podgrijana leša udruže…I nakon Trumpa:Trump!

MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

OKOLTNA OLIGARHIJA, FUJ

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI