fbpx

Neistražene vode

Putin u opasnosti

SAD se bore u ratu na dva fronta: preko Ukrajine sa Rusijom, i sa Rusijom protiv “klimatskih promena”. Oba su vrlo skupa, oba ništa ne doprinose Amerikancima, oba su potpuno nepotrebna i oba su bitna za Bajdenov režim u ovom trenutku kada Covid pandemija gubi na snazi. Kako će se stvari dalje odvijati?

Rat u Ukraini je za sada odložen. Ruske trupe su se povukle sa svojih pozicija kod Ukrajinske granice i vratile su se u sopstvene baze. Može biti da je Putin odlučio da je dovoljna pretnja jakog Ruskog odgovora da bi Kijev odustao od svojih planova da napadne Donbas. Bilo je dosta škakljivo: Kijevska artiljerija je gađala Donbas; Ruski tenkovi su čekali naredbu da krenu na zapad, ali ona nije došla. Još uvek vlada neizvesnost. Bombardovanje Donbasa od strane Kijevskog režima se zapravo intenziviralo zadnjih dana. Kijevske snage su napredovale ka liniji fronta koji razdvaja područje pod kontrolom režima i slobodnu zonu Donbasa, ponevši sa sobom teško naoružanje. U Donbasu su ljudi u lošem raspoloženju: osećaju se napušteni od Rusije ili bolje rečeno, nalaze se u istom paklu sporadičnog bombardovanja sa kojim su godinama živeli. Nije im dozvoljeno da se priključe Ruskoj Federaciji, kako su se nadali. Zato se u Kijevu veruje da je Putin prvi trepnuo, kako tvrde Britanci. Oprezni Putin ne želi rat, ali ća ga možda ipak dobiti. Na terenu vlada osećaj privremenog zatišja koje je daleko od jedne stabilne situacije.

Europe Defender, jedna od najvećih vojnih vežbi zadnjih decenija koje SAD predvode, je nedavno započet i trajaće do kraja juna. Ruski ministar odbrane Sergei Šojgu je tražio od vojske da bude spremna da odgovori na “nepovoljni razvoj dogadjaja” za vreme NATO vežbi; teško naoružanje će ostati na prednjim pozicijama da bi ih trupe mogle po potrebi brzo rasporediti. U maju, brodovi Kraljevske Vojne Mornarice trebaju proći kroz Bosforski moreuz, dok su Rusi prevezli svoje raketne brodova iz Kaspijskog i Baltičkog mora u Crno more. Biće puno prilika da stvari krenu po zlu.

Odnosi Rusije sa SAD i njenim vazalima su trenutno na najnižem mogućem nivou. Gori od raketne krize na Kubi 1962? Ne, ali na nivou Korejskog rata 1952. Sjedinje Države su naši neprijatelji, izjavio je zamenik Ministra inostranih poslova, Sergej Rjabkov, reč koja nije korišćena još iz doba Korejskog rata. SAD i Velika Britanija su takođe nazvali Rusiju najopasnijim neprijateljem. Do nedavno, Putin je verovao da se Rusija može integrisati u Zapadni svet, ne kao vodeća, ali kao uticajna država, na nivou Nemačke ili Francuske. Ali poslednje godine su dokazale da je to nedostižni san, i Putin je bio prinuđen prilagoditi svoje ciljeve. A i pored toga, svet se promenio. Desio se tektonski pomak: Rusija je ojačala; SAD se suprotstavila Kini; Američki narod je postao nemiran i nezadovoljan; Evropljani su zatvoreni u svojim kućama. U takvom svetu, Rusija ne može unedogled trpiti podle Američke udare. Odnosi između Rusije i SAD su prešli  sa ”suparničke” na ”konfrontacijske” i ponovo se nalaze na nivou Hladnog rata, napisao je bivši predsenik Dmitrij Medvedev, drugi čovek Rusije koji se smatra kao prijateljski nastrojen Zapadu. Rusija je poslala Američkog ambasadora kući “na konsultacije”; on je to na početku odbio, rekavši: “Ne, dođavola, neću ići” ali na kraju je morao popustititi i otputovati za Washington sa deset proteranih diplomata. Rusi su pored toga zabranili zapošljavane lokalnog osoblja Ambasadi SAD, takođe da prima gostujuće diplomate, kao i slobodno kretanje po Rusiji, što je dodatno zategnulo odnose.

U to vreme Moskva je otkrila zaveru protiv Predsednika Lukašenka na koga je bio planiran atentat i kidnapovanje njegovih sinova. Belaruski predsednik je izjavio da su zavernici imali podršku od strane CIA i da je njegova eliminacija bila odobrena iz najviših krugova Bidenove administracije. Ovo otkriće je zbližilo Belarusiju sa Moskvom. Pre godinu dana odosni izmedju Minska i Moskve su bili ohlađeni pošto je Lukašenko opravdano imao razloge da sumnja da su neki od Ruskih oligarha bili umešani u pokušaj obojene revolucije u njegovoj zemlji. Želeli su svrgnuti tog svojeglavog predsednika i potom privatizovati i otkupiti Belorusku industriju, pošto je ta republika kao jedina očuvala i čak unapredila svoje Sovjetsko nasleđe. Tada je Lukašenko shvatio da Putin ne radi protiv njega i odnosi su počeli da se poboljšavaju.

Neistražene vode 1

Imajući sve to na umu, svi su nervozno čekali Putinovo godišnje obraćanje naciji 21. aprila, očekujući dramatičnu izjavu, bilo o ratu, integraciji sa Belarusijom, ili priznavanjem Donbasa; međutim, govor se uglavnom bavio državnim subvencijama za porodice sa decom. Putin je izigravao Deda Mraza: čestitao je Ruskom narodu na skorašnjoj pobedi nad pandemijom; sada moramo biti plodni i množiti se, urgirao je. Takođe je Rusima odobrio deset dana plaćenog odmora od 1. maja, po svoj prilici da bi se u slobodno vreme množili u svojim dačama. Skoro svaki etablirani Ruski varošanin poseduje vikendicu na selu za upravo te namene. Ove godine se Ruski Uskrs slavi 2. maja, tako da će Rusi slaviti celu Uskrsnu oktavu uz plaćeni odmor. Država će platiti polivinu troškova letnjeg odmora za decu i dodeliti pristojni paušal za svako dete pred novu školsku godinu, dovoljno  za odeću i knjige. Odmor u Rusiji će biti subvencionisan za sve kako bi se se nadoknadili problemi putovanja u inostranstvo zbog Corona restrikcija. Za one koji ipak žele ići u inostranstvo, Egipat će im uskoro biti dostupna destinacija.

Ali ta darežljivost zabrinjuje Ruse. Podseća ih na to umirujuće vreme kada su njihovi očevi dobili porciju votke pred napad na Nemce – predah pred bitkom. Međutim, Putin ni jednom nije spomenuo Kijevski režim i Ukrajinu.

Neistražene vode 2

Ono što jeste obećao je oštru odmazdu svakom koji pređe crvene linije, uporedivši Čehe i Poljake sa “[Šakalom] Tabaqui koji se mota oko [tigra ljudoždera] Shere Khan, urlajući da bi smirio suverena”. Shere Khan zastupa SAD, velikog neprijatelja Mowglija [Rusije], deteta iz džungle. Dela Rudyarda Kiplinga nisu više poželjna u SAD zbog njegove pesme White Man’s Burden [Teret Belog Čoveka], i Tabaqui nije bio prikazan u američkoj verziji filma Knjige o Džungli, ali su zato Rusi upoznati sa tim likom koji nastupa u njihovom crtanom filmu.

Češki šakali su prouzrokovali ogromno veselje kod Rusa tvrdnjom da su 2014.  legendarni agenti GRU [Ruske vojne obaveštajne službe] Petrov i Boširov – poznati po aferi Skripalj – digli u vazduh Češko skladište municije. Stotine mimova su se ubrzo pojavili na internetu kao odraz Ruskog smisla za humor.

Neistražene vode 3

Petrov i Boshirov Putinu: Vladimire Vladimiroviču, treba nam  predah! Česi, Skripalj, Navaljni, Floyd, Kennedy, Titanic… Putin: OK momci, uzmite odmor od 1. do 11. maja

Priča vezana za skladište oružja je krajnje mutna; Česi tvrde da je taj depo pripadao bugarskom dileru oružja ali je on to ubrzo negirao; to oružje je verovatno trebalo biti švercovano u Ukrajinu i Siriju gde bi se koristilo protiv Ruskih snaga, a da se Češko poreklo prikrije. Ruski James Bond bi tačno tako postupio sa skladištem kao što su Petrov i Boshirov to navodno uradili. Ali zašto su Česi odlučili da baš sada otkriju tu staru priču?

Tri objašnjenja su moguća: (1) To je urađeno kako bi Rosatom bio eliminsan sa tendera za izgradnju Češke nuklearne centrale na kojoj je ta Ruska firma imala najbolje izglede da pobedi. Bez Rosatoma, ugovor od $5 milijardi će verovatno pripasti Američkoj firmi Westinghouse, i ako je ona u stečaju i nije u stanju da izgradi centralu. (2) Da se odvrati pažnja od pokušaja ubistva ili kidnapovanja beloruskog predsednika Lukašenka i njegove porodice u koji je CIA umešana. (3) Česi rade ono što im narede njihove Američke gazde, i nije do njih da pitaju zašto.

Kako god, Česi su proterali 18 ruskih diplomata; Rusi su odgovorili izbacivanjem 20 čeških diplomata; Česi su onda povećali ulog proterivanjem 60 Ruskih službenika ambasade; Rusi su uzvratili zabranom angažovanja lokalnog osoblja od strane Češke ambasade. Sada se razmatra zabrana uvoza Češkog piva, najveći češki izvoz za Rusiju, a možda i Škoda automobila. Česi će verovatno zaustaviti izvoz visoko tehnoloških delova u Rusiju. Još neki Tabaqui iz Istočne Evrope su doprineli tom metežu. Poljaci, Bugari, i Balti su proterali nekolicinu Ruskih diplomata; Rusija je odgovorila recipročnim merama.

Neistražene vode 4

Pre nekoliko dana, Ruski Ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je otputovao u Teheran gde je izjavio da su rusko-iranski odnosi na ”najvišem mogućem” nivou. Prvi plodovi te deklaracije su već objavljeni. Ruska Mornarica će pratiti Iranske brodove koji isporučuju Iransku naftu i žito u Siriju. To će sprečiti Izrael ili SAD da nastave sa napadima na tankere. Izraelci su se hvalili da su sabotirali na desetine Iranskih tankera, izazivajući veliku mizeriju Sirijcima. Sada je sa tim završeno (ili možda nije. Ili možda jeste).

U slučaju da Izrael ovo upozorenje ne shvata dobro, ima još jedno. Ruska S-200 raketa lansirana od strane Sirijske vojske je ”slučajno” sletela blizu Izraelske fabrike atomskog oružja, Dimona nuklerne centrale. Izraelci, nastojeći minimizirati blam u javnosti, su izmislili neverovatnu priču kako je zastarela Sirijska raketa zemlja-vazduh bila lansirana protiv Izraelskog vojnog aviona, promašila, i potom nastavila da leti još 300km, sletevši negde u pustinji Negev. Sirijci i Iranci se nisu protivili ovom objašnjenju i samo su objavili da je zaustavljen Izraelski napad. Ali Izraelske društvene mreže su otkrile da je tamošnja javnost sa pravom zabrinuta pošto američki raketni sistem Patriot nije uspeo da zaustavi dolazeću raketu. Jedna Ruska novinska agencija je izvestila da su Ruske elektronski ometači bazirani u Siriji blokirali odbrambeni sistem u 12 Izraelskih okruga, i time omogućili da raketa dospe do Dimone. “To je bio ruski odgovor na Izraelsko kršenje naših dogovora oko Sirije”, navela je agencija.

Vezano za Afganistan, Bidenov režim je odlučio da odloži povlačenje Američke vojske do 11. septembra, i ruski stručnjaci sa kojima sam razgovarao su ubeđeni da SAD nikad neće dobrovoljno napustiti tu zemlju. Oni će tamo ostaviti nekoliko hiljada privatnih plaćenika i zadržaće pozicije na aerodromima u slučaju potrebe povratka terena.

A sada o ratu protiv klimatskih promena. Putin i Xi Jinping su bili pozvani (među ostalima) od strane predsednika Bidena da sudeluju na Samitu Lidera za Klimu. (Biden je jedini nosio masku na virtuelnom samitu.) Covid pandemija će se neprimetno preobratiti u plan za Globalno Zagrejavanje od strane naših vladara. Ti planovi su toliko čudnovati da bi se nesrećni Donbas mogao nalaziti na drugoj planeti. Između ostalog, planira se prestanak proizvodjne mesnih proizvoda i na korišćenje insekata u ishrani. “Poljoprivreda je najveći pokretač gubitka globalnog biodiverziteta i glavni krivac za povećanje gasova koji doprinose efektu staklene bašte. Uzgajani insekti bi mogli biti rešenje za dva najveća svetska problema: nedostatka hrane i klimatske krize”,  propoveda BBC u novom članku.

Najviši špijun SAD (naravno, žena; ne možete dozvoliti belom muškarcu da bude na tako važnoj poziciji, osim ako je senilni čitač telepromptera) Avril Haines, Direktor u National Intelligenceu, smatra da klimatske promene moraju biti “u središtu državne bezbednosti i spoljne politike”. Klimatske promene “moraju potpuno biti integrisane u svakom aspektu naših analiza da bi mogli nadzirati tu opasnost ali takođe, i kritično, da bi osigurali da vlada može razumeti važnost klimatskih promena na naizgled nepovezane političke odluke.” Prosto rečeno, od sada će CIA diktirati vladarima (uključujući kraljevima i predsednicima, senatorima i ministrima) šta smeju, a šta ne smeju da rade. I verovatno im neće biti dopušteno se žaliti na američki vojni kompleks, ubedljivo najvećeg zagadjivača planete. Možemo da se oprostimo od suverenih država; dobrodošla, svetska vlado!

Predsednik Trump (pored svih njegovih mana) je bio zadnji lider Slobodnog Sveta koji je pokušao se boriti protiv duple agende koja se sastoji od pandemije i zagrejavanja. Nije iznenađujuće da je zbog toga bio pokraden njegovog visokog položaja. Biden je sav za Covid i Klimu, kao i Greta Thunberg. Na žalost, ni jedan lider se ne buni protiv te agende. Brazilski predsednik Bolsonaro se hrabro borio protiv Covida i Klime ali se pokajao; sada se slaže sa tom agendom, i čak se želi zadužiti da bi se bolje borio protiv globalnog zagrejavanja.

Za Rusiju, najhladniju naseljenu zemlju na svetu, globalno zagrejavanje bi samo mogla biti dobra stvar (25 aprila temperatura je iznosila 2°C u Moskvi). Rusi nisu zavedeni američkom zelenom agendom. “Najnovije izjave SAD o zelenoj agendi nije ništa nego ucena i pokušaj da se stvori ekološki i klimatski paravan, i da se koriste spoljno ekonomske poluge kako bi naterali svoje partnere i klijente da plate za modernizaciju njihovog energetskog sistema”, izjavio je vrhunski Ruski analitičar, Andrei Kornejev. Ipak, Putin nije osoba koja će se otvoreno protiviti tako univerzalno prihvaćenom agendom. On pokušava da pronađe rešenje kako bi Rusija profitirala, a opasnost bila svedena na minimum, dok usmeno prihvata zahteve Bidenovog režima. Rusija uspešno konkuriše protiv američkog LNG – [tečnog naftnog gasa] sa njenim obilnim zalihama prirodnog gasa. Ako Kina bude prisiljena da pređe sa uglja na plin, Rusija će nuditi nižu cenu od SAD i prodavaće svoj plin Pekingu. Nuklearne elektrane ne emituju CO2 a Rusi su lideri u toj tehnologiji. Pored opšteg neprijateljstva, Biden je pohvalio Putinov doprinos Zelenom Sporazumu. Na samitu, Putin je izjavio da je Rusija gotovo prepolovila svoje emisije gasova u poređenju sa 1990. godinom. Nije spomenuo da je ovo veliko postignuće bio rezultat rušenja Sovjetskog Saveza i deindustrijalizacije zemlje, kao i drastičnim smanjenjem životnog standarda Rusa, koje još uvek uhvati jeza kada se sete devedesetih godina i tadašnjeg siromaštva, što predstavlja to ”prepolovljavanje emisija”. To sada Biden priprema za Amerikance: siromaštvo, insekte za večeru i radnike svedene na isporuke paketa za Amazon. Možda izbor smrti u nuklearnom holokaustu i nije tako loša opcija.

Novinar Mike Whitney mi je nedavno postavio pitanje, zašto ruski prelazak sa komunizma na kapitalizam nije odražen u promeni vanjsko-političkog držanja Washingtona? SAD su još uvek neprijateljski nastrojeni prema Ruskoj Federaciji, kao i za vreme Sovjetskog Saveza. To je ipak dobar znak. Washington je bio prijatelj Moskve kada je Boris Jeljcin bombardovao sopstveni parlament, kada su Ruski naučnici prodavali imovinu na buvljim pijacama pored železničkih stanica i Ruske devojke strancima prodavale svoj šarm za nekoliko dolara – u to vreme, Rusija je bila popularna i voljena. Zašto se Rusija toliko neprijateljski tretira sada? Postoji više mogućih odgovora: (1) Kapitalisti smatraju da je komunistički duh još uvek prisutan u Rusiji, nepokoren uprkos svemu. Doista, milioni Rusa (preko 60 %) smatraju da je Sovjetski Savez bio dobar; oni se sećaju ili su čuli od svojih roditelja kako je socijalizam funkcionisao za njih. (2) Za centar, kredo periferije nije bitan. (3) Za snage Sotona, Rusija je nosilac Hristovog svetla. (4) Hegemonija ne toleriše nezavisni duh. Možete izabrati vaš odgovor. Možda su svi odgovori tačni.

Rusija, uprkos njenim naporima da se uklopi u globalnu agendu, uvek će stršati. To je jedina zemlja na svetu u kojoj muškost nije toksična; belci ne osećaju grižu savesti; ljudi jedu meso i greju svoje kuće do mile volje; pozorišta i crkve rade, uprkos pandemiji; nema pokreta #MeToo gde svako svakoga optužuje za nedela; Ruski producenti i režiseri se mogu družiti sa glumicama; obrazovanje i zdravstvo su (uglavnom) besplatni za sve. Izvan Moskve, čak je i parking besplatan, ako uspete naći mesto. Svako ko želi može se vakcinisati, besplanto i bilo kada, ali vas niko ne tera na to. Nema lockdowna, covid pasoša, obaveznih maski.

Bilo bi šteta da takva država nestane sa lica zemlje.

Prevod: Dragan

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
395 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
vinko
Gost
vinko
4 mjeseci prije

Volim procitati analize od Shamira. Bidenov režim je odredio da izadje iz Afganistana, zar to nije mogao napraviti i Trumpov režim? Biden je odredio da se sastane s Putinom, zar to nije mogao i Trump? Zar nije mogao Trump pomilovati Snowdena i traziti od Engleza da puste Assange na slobodu… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

Svako ima svoga omiljenog kriminalca, Žulijan izgleda nikoga ne žulja.

nemok
Gost
nemok
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

Jako loša i pristarana analiza.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  vinko

Da li ti stvarno misliš kako te stvari ovise o Trumpu, Putinu i Bidenu? Što se Snowdena i Assangea tiče tu je stvar jasna. Barem deklarativno, Rusija se ne mješa u odnose drugih država. Assange je australski državljanin uhićen u Engleskoj, a Amerika traži njegovu glavu. To nema veze s… Pročitaj više »

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
4 mjeseci prije

Autor teksta pise da u Moskvi odnosno Rusiji nema lockdowna, maski , cijepljenja??? Koliko se sjecam u Rusiji je ukljucujuci Moskvu i te kako bio lockdown,maske su obavezne, neki dan sam na Ruskoj TV gledao direktan prijenos mise povodom pravoslavnog vaskrsa, svi u crkvi su nosili maske, kao trece, prvu… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Poštovani Zig Zvijeri aka Georgij Žukov, Pustimo vaše komentra da pokažemo drugima do koje granice možete ići s ludilom. Često pomislimo da ste dotaknuli dno, ali se prevarimo, za što vam se iskreno ispričavamo. Imate vi još potencijala za padanje. Spominjete prijenos mise u Moskvi i tvrdite da su maske… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

šta u pojedincima čuči koji imaju samo ljudku formu i fiziološke potrebštine, i to je sve

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Za ljudsku formu nisam bas sigurna

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

svašta ima u 3d svjetu! nemože to sam um i pet čula odgonetnit.. tema je komleksana, nebi stalo ni u tomove knjiga

Sony
Gost
Sony
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Zvjer…demon…uljez niske frekvencije…

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Sony

he he frkvencije.. da ali je uspjeh postigao.. rasturilo se prijašnju idilu foruma. sad su ovi sa nižim nagonima navalili i jako su grlati .. a i vas cura sve manje i rjeđe a bile ste jake u svemu.. davale ste ujedno i šarm i štimung forumu! pozz i sve… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

😅 prijašnja idila foruma??? A kad je to bilo? Postalo je zagušljivo … fali kisika …KISIK, di si? 🙆‍♀️..e, pa baš zbog tih niskovibraša splasnula mi inspiracija 🤷‍♀️… Je, uspjeh je postigao uvlačenjem mnogih u konflikte i skretanjem fokusa na nevažno. Krene od jednog i brzo se proširi na sve… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Sony

..’je, uspjeh je postigao uvlačenjem mnogih u konflikte i skretanjem fokusa na nevažno..’ daa baš to!! dobro ja sam malo pretjerao kad sam napisa idila’.. al se znalo tko je gdje i tko je tko ! sad od kad nema ocjene i vrednovanja komentara – logično se približilo više ‘zastupnicima’… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ja sam za to da svi imaju pravo glasa . Kao prije

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Da dobro je bilo.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

“… Maske nisu više obvezne u Moskvi, ni u crkvi ni u restoranima….” Mozda one “nisu obavezne” – ali koliko ja vidim sa ovog vaseg linka – ogromna kolicina ljudi (skoro svi) – nose brnjice u crkvi… (recimo na 2:24) I meni nikako nije jasno sta vi mislite da ce… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“stvarno je dno…” Ko o čemu kurva o poštenju. Lik koji ljude naziva glupanima i budalama te vojnu paradu u Moskvi uspoređuje sa gay paradom ima obraza pisati o tome šta je dno. Neki ljudi u crkvi nose maske, a neki ne što dovoljno govori o tome da maske nisu… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Točno maske nisu obavezne a nisu ni zabranjene zombiranim brnjičarima koji se cijepe i dalje nose maske

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

N1 kaze da su maske u Kini obavezne i da ih svi nose.
Istina je da ima kineza koji nose maske jer je krenula sezona alergija. I prije korone dosta kineza je nosilo maske napolju. N1 se nije zapitao zasto skidaju maske kad udju u metro ako su obavezne.

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Heheheheee…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Da. Radi zagađenosti zraka, npr.

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Ti jedva dočekao da ospeš paljbu, samo nastavi, pokazao si tko si i što si onaj dan, sad samo potvrđuješ moju dijagnozu………………..

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

igra ko i današnji političari i prolazi mu! politika i prostitucija dva najsličnija i unosnija zanata.. ali kuri

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Bravo buraz, sve više sam mišljenja da je tu po zadatku a ne samo zbog svoje negativne energije prema Istražuj, ponaša se ko malo dijete, dobro mu je rekla dolje Slonica, slagao sam se sa njim u preko 90% svega al sa ovim je otišao u kvasinu.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

prije buraz je dioba bilo na dvoj, sad se pukotina proširirla na troje.. e sad svako nek vidi gde to ide..

Stvor
Gost
Stvor
4 mjeseci prije

‘ajd Subaru, namjesto hieroglypha napisi Netanyahu pa ce ljudima biti jasno.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

Ja za tebe znam tko si godinama.

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Znaš ti samo moj nježnik………….

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

“… Lik koji ljude naziva glupanima i budalama …” Koje ljude? Tebe vise medju takve ne ubrajam, ali uporno se javljas i insinuiras… A prije svega prvi si poceo da izgravas ovdje veceg Rusa od Putina i partijaha tzv RPC… 90% ljudi na ovom snimku – nosi maske… ZASTO? Dakle,… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Koje ljude?
Tebe vise medju takve ne ubrajam”

Nije ti trebalo puno da potvrdiš ono zbog čega se buniš…

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ha ha ha. To je naiva od uvreda šta Istražuj emocionalno izbaci. Oni podmukli-naizgled pametni i fini sveznadari su nas i doveli do tema koje su već prožvakane i polulegalno ispljunute ko bolivijdka koka.Istina je da nije ništa slagao..a neke i boli…istina…a neke racku..za onima koje je Frankenstein sklepao.Njima je… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

hehe dobro

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

valda je kurwa poštena…… pošteno traži svoje novce! 😎

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

evo ti i od mene još jedan plusić, al za gluposti

Busola
Member
Noble Member
Busola
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sve bi to trebao Putin objaviti …

Mislim lik ne zaslužuje obzir , tipičan plaćeni komentator koji sa lažima gradi nekakvu nepostojeću “istinu”…

Ps. internet je doslovno zagađen takvim bolesnim likovima! Odeš na forum, index, večernji , 24sata i ustvrdiš kako ti ljudi niti imaju života niti imaju morala…

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Putin zna protiv čega je, izvlači maximum dok čeka da se sotonisti sami oslabe. Nema drugog načina sa nevidljivim gospodarima zemlje

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  mario

“… Nema drugog načina sa nevidljivim gospodarima zemlje…” Ma ima i te kako! Svjetlo istine je najbolji nacin da se ovi vampiri iz mraka – pretvore u prah… Medjutim, Nosferatu nema potrebe za Istinom… U tome je problem… Imaju Rusi svokojakih bombi i oruzija, tako da se nema cega bojati… Pročitaj više »

Nazgul75
Member
Nazgul75
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Žao mi je što to ne vidiš, ali još uvijek ‘ima’ od 15ak do čak potencijalno 30ak procenata populacije koja još uvijek ‘pusi’ pro zapadnu propagandu i kojoj ma šta da im ‘Nosferatu’ kaže, više će ‘vjerovati’ zapadnim ‘demokratskim’ MSM. Kao sto su i pojedini komentatori apostrofirali, Putin ‘igra’ igru… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Nazgul75

“… Tako da izgleda i jedna i druga ‘strana’ ‘planira’ nuklearni holokaust, s time što Putin/Rusija ‘planira’ da ‘spasi’ i obezbijediti bar dio populacije…” Ama u tome i jeste problem! “I jedna i druga strana” – su pod totalnom kontrolom iste bande kamatara… Kamatarima – (Gazdama “stamparija novca” svih tzv… Pročitaj više »

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ne shvačaju to što pričaš, još su u paradigmi geopolitike……………

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Očito ne znaš protiv koga je borba

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  mario

“… Očito ne znaš protiv koga je borba…”

Ne znam.
Reci…?

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ja se sa tobom po pitanju uloge Rusije u aktuelnoj predstavi zasad uopce ne slazem jer su protuargumenti puno jaci od argumenata koje iznosis ,takodjer ne zelim strpati cijelu znanost u smece radi velikog broja korumpiranih vlasnika nekakvih diploma ( prvenstveno iz medicine,prava i politike) ali nemam nista protiv da… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Shlomo… odomaćilo se 🙂 Da malo ali samo malo pažljivije čitaš video bi da si bliži mome stavu nego Istažujevom. Kažeš: “ne zelim strpati cijelu znanost u smece radi velikog broja korumpiranih vlasnika nekakvih diploma” – to je upravo ono na čemu ja institiram dok ih Istražuj uporno trpa u… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sama osobina pisanja pamfleta, bez obzira što je tko odgovorio na tvrdnje, ukazuje na – trola.

I istinit podatak je samo još jedan podatak.
Onda bi vjerojatno tvrdili da Putin ” ne brine za svoje građane”.

bumbar
Member
Famed Member
bumbar
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ništa od toga Putin neće reći jer bi to bilo “piš.nje uz vjetar“, a on ne rasipa snagu na nemoguće misije. Tamo gdje vidi da neće izaći kao pobjednik ili barem dobiti win-win situaciju, Putin se tobože uključuje u igru koju kabala režira, i onda ih s njihovim figurama pobjeđuje.… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

+Svaka čast na komentaru.

Zagor
Gost
Zagor
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Mislim da Sputnik V nije klasično cjepivo.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

U ovoj plandemijskoj predstavi matirao ih je kad je prvi proizveo klasično cjepivo, a ne self-spreading gensku terapiju koju su eugeničari bili namjenili cijeloj planeti, pa i Rusima. I još je pri tom obilato zaradio. I to jos kakav mat. Jos nisu svjesni posljedica. Fajzer se koristi u 30 zemalja,… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

izgleda da si pogodio mogućnosti Rusije i poteze koje Putko i njegov tim vuče.. Rusi su u gimnastici i šahu najjači i bez konkurencije na svjetu. A te 2 discipline su uvjet za moćne i svim kolomastima namazane protivnike

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

“… Mudrost nije isto što i sila ili arogancija….” Dugo sam ja slicno razmisljao… Medjutim – ovakvo razmisljanje nema ni logike niti opravdanja… Sta mislis da bi se desilo da je sad: totalno oslobodio Rusiju od virusa, koji preje svega ne posoji – jer nikad nije izoliran? Dakle mogao je… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A kako objašnjavaš pun stadion(80 000 ljudi) prije malo više od mjesec dana od kojih preko 90% nema maske i nisu trebali biti testirani prije ulaska na stadion.
https://youtu.be/4rR95ru9dB8

bumbar
Member
Famed Member
bumbar
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Onda bi bilo ovom Fauciju i ostalm banditima – “bjezite noge posra vas guzica“… Ovakav ishod otvorenog sukoba s kabalom može se zamisliti samo u bajkama. Znate li ijedan slučaj da je kabala podvila rep kad ju je netko naglo pokušao izbaciti iz sedla? I sami američki predsjednici koji su… Pročitaj više »

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Samo se ti zanosi logikom i geopolitikom i daleko ćeš dogurati, za shvatit on što on piše ne pomaže ti inteligencija, moš je mačku o rep objesit. Dok ne upališ zdrav razum a odbaciš SVE varanske programe nikad nečeš progledati programu.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije

E jednom da si u pravu: “za shvatit on što on piše ne pomaže ti inteligencija” – štaviše, inteligencija to nikako ne može da shvati… kao ni bilo koju drugu veru.

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Šalom Šlomo.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije

Još malo pa ćeš me naučiti svoj jezik.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

“… Znate li ijedan slučaj da je kabala podvila rep kad ju je netko naglo pokušao izbaciti iz sedla?…” Iskren da budem – ne znam. Medjutim nisam ni znao ovo sto sam sada za vrijeme Kurtone saznao… Dakle i sam sam svojedobno mislio u ovim otrcanim (bukvalno preglupim) “geopolitickim okvirima“…… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Jbga ,s druge strane ona predstava na Luzniki stadionu govori da ovaj igra sa ” partnjorima” sa figom u dzepu i pomalo ih pravi budalama .
Ili je i to gluma?
Znas li ko je sa ruske strane sudjelovao u ” event201″?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mucke

“… Znas li ko je sa ruske strane sudjelovao u ” event201″?..” Tu ne … Medjutim: dokumentovano su tu bili Kinezi (dr Gao Fu) kojii su inace “strateski partneri” Rusije, a i ´z Kine je “krenuo” lazni “virus” samo sto tamo nije bilo terora zakljucavanja i unistenja privrede… dokumentovano- Rusija… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Za kineze nikad nisam imao sumnje da su ukljuceni u predstavu od planiranja do izvedbe ,sto nam i govori onaj dokumentarac “Plandemija”.
Osim rusa na event201 ,koji je lakmus papir za znati ko je ko u ovoj predstavi, nisu sudjelovale jos 4 vaznije nacije.Znas li koje su to?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mucke

“… nisu sudjelovale jos 4 vaznije nacije.Znas li koje su to?…”

Prosvijetli me… 🙂

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Pa sve te “velike” nacije i njihove države imaju svoje varanske gaulajtere koji totalno upravljaju njima, SVE, što tu nije jasno…………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

‘Aj ne 💩

Pa ti ovdje tvrdim godinu dana da – virusi NE POSTOJE. Nego “protiti”…?
Šta bi se netko s takvima trebao raspravljati?
Tko kaže da bi se više vjerovalo Putinu nego Fauciju?
Lijepo sam rekla pred par mjeseci da je netko drugi otvorio igru, a Putin – igra.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Mislim da je dovoljno proceniti nečiju inteligenciju i nameru kad kaže “da Rusija ima dovoljno bombi…” Kao da živi na Marsu gde je, ako već nije empatičan, bar zaštićen od radijacije i ratnih dejstava (jer ona neće biti samo na teritoriji Rusije i Amerike – naprotiv). Na sreću svih nas… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

A tu si. Već sam se zabrinuo što te nema. A i Möltetelu slabo ide paljevina. Nego, gdje nestade priča så Lenjingradskih ulica i udari prvi? Pa tu su nam priču ispričali nebrojeno puta dokazujući njome ne samo da Putin jaše tigra, medjeda i vuka nego da je, uprkos svome… Pročitaj više »

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Stock

Hahaha, kao udari prvi to je naučio hahaha, pa što ne udari do Kijeva i Moldavije mamicu mu njegovu lažljivu več pokloni braći iz Dnjepropterovska hazariju cvaj…………..

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Stock

Kakvi prvi udari? Da možda ja to nisam pisao?
Ja već godinama pišem o novom hladnom ratu – grešim li?

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ti nigdje ne griješiš ti si na ispravnom putu hazbaro, samo mutiš vodu jamago…………..

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Nisam mislio na atomske, prve udare. Čak i švedskoj TV su pričali o njegovim danima u Lenjingradu kafa se na ulicama,protiv jačih i većih protivnika obračunavao šakama gdje je, on sam, rekao da je taktika-udari prvi bila neophodna Ali ne želiš dobiti batine. Gdje je nestala ta taktika? Ne mora… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Stock

Teza tvog komentara je: “Ne mora on udarati atomskim. Jo je zadnje, ali može istinom” Koliko dugo smo na ovom portalu? Koliko puta smo čitali i diskutovali o ulozi medija u svemu ovome? Tebi ne treba da pričam da nije problem da se istina obznani na Istoku ali ko i… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Stock

“… Nego, gdje nestade priča så Lenjingradskih ulica i udari prvi?…” 🤣 Dobra… Gdje je izvuce… A i ona kada Nosferatu – neizostavno podrzava (zlocinacki Rockfellerov) WHO i jos javno zahtijeva da se i ostali narodi povinuju tom Rockfellerovom ZLU… (u oktorbru prosle godine)… “Sahista“… 🤣 A kad pravi volove… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Zapadna propaganda pravi volove.
Ni ruski volovi nisu imuni.
Svijet nije izoliran.
A i nije se znalo u početku koliko je virus opasan.

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Šlomo, mutivodo jedna de nam ti objasni kako stoje stvari u svezi kurtone i lažnog vođe rusa…………………

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije

Pročitaj ponekad šta pišem – da ne ponavljam.

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Evo ga, brine se onama jamago Šlomo buuhahahaha………..

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Rešse kvake Šlomo.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije

Ubijaš “argumentima”.

oimdibgmpidgrnbipdrs
Gost
oimdibgmpidgrnbipdrs
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Nisam budala da trošim vrijeme na tebe, streljivo je adekvatno tvom narativu.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Brnjice nose takvi kao ti, upaljene krmače… Znači slažeš sš da nije obavezno ali opet nekoga na vrhu teretiš ako neko nosi a ne pada ti na um da ljudi vjeruju da postoji virus zvani COVID 19 pa iako nema prisile zbog sebe i drugih nose maske. Možda pandemija ne… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Siniša, prvo se odluči ijekavica ili ekavica i onda piši ali bez uvreda jer taj čovjek koga napadaš jer je dirnuo u vaše tzv božanstvo se iskreno brinuo za zdravlje tvojih roditelja!! Ugodan i LIJEP nastavak dana ti želim!!

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Željko

A zašto da se odlučim…da bi bio po tvojoj mjeri, da bi bio dobar Srbin!? A kako meni ne smeta tvoje narječje!? Da sm ti ja bih se prvo pozabavii svojim problemom u glavi pa bih onda druge učio pameti. Koliko znam ti se jesi raspitivao za moje roditelje a… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

“Možda pandemija ne postoji ali virus postoji sa svim svojim kapacitetom da napravi loše po nečije zdravlje”

Besmislica.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Besmisleno je jedino komplikovanje oko birusa koje praktikuju na zapadu. Pričao sam sa sestrom i moram priznati Astra vakcina pravi izuzetno velike probleme u Austriji i mjesecima posle primanja a prosto ne daju rusku vakcinu da je uvezu, u Banja Luci juče i danas vakcinisanje Astrom bez najavljivanja ko god… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Čemu “odobravanje” vakcine?
Jel misliš da je ona za naše dobro i lijek protv nečega čega nema?

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Sini se prodao za judine škude………….

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Odobravam slobodu izbora. Virus COVID19 postoji, postoje komplikacije koje on proizvodi, postoje zaraženi, postoje ljudi koji su po dva puta zaraženi, postoje ljudi koji su se baš napatili…prvih znam dosta, drugih manje znam…to je moje iskustvo a ne rekla kazala i zbog toga sam se iskustva vakcinisao po svome slobodnom… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Odlično.
E pa samo ti i dalje vjeruj u strašni virus, a sreću nakon cijepanja sam ti već iskreno poželio u prethodnim upisima.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Ma reci ti nama nešto svoje, smisleno.
Il’ o “frekvencijama matrixa” ili o “crnom suncu” ☺️
Btw, ja znam prvobitnu simboliku ovog zadnjeg…za razliku od tebe.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Kokoško, nisam nikad pisao o “crnom suncu” (ne miješaj alkohol i tablete).
Za ono o kojem sam pisao, tupsonka poput tebe nikad nije ni čula, ali to te ne spriječava pokazivati neznanje, manjak inteligencije i višak ega.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Hehehe… kakav školski primer “pucanja po svim šavovima”

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Samo ispravljanje netočnog navoda. Pogubljena je isto ko i ti.
Jest da mi tvoja i njezina glupost nekad idu na živce, ali što ću, “moram” vas trpit.

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Hahaha, kvočkica je to naša nadrkana, neka nese jaja………..

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

“… ali opet nekoga na vrhu teretiš ako neko nosi a ne pada ti na um da ljudi vjeruju da postoji virus zvani COVID 19…” Sinisa, Ajde smiri se malo… Nemam ja problema sto jadni ljudi nose uzaludno te zlocinacke brnjice… Problem su oni “na vrhu”.…. Oni bez ikakve dvojbe… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Minus, minus minuS

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Zalutao si.

Željko
Gost
Željko
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Za mene ste uz Son of Alerik najbolji komentator i mnogo sam naučio od vas iako sam dosta stariji od vas. Komentar vam je točan, istinit i korektan! Problem je što sebi neki daju mnogo za pravo i očekujte da će biti salve uvreda i kritika na vaš račun za… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Željko

Nije problem koga napada već su problem njegobe insinuacije i definitivna dubioza argumenata.
Slažem se da je ekstremno dobar i vredan komentator ali je sada zbilja odlutao.

Josip
Gost
Josip
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sendvičaru dugo je trebalo da te konačno prokuže. Ne kužim redakciju zašto trpe tvoje baljezgarije.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Josip

“… Ne kužim redakciju zašto trpe tvoje baljezgarije….” Ja ne kuzim – zasto vi u opce citate te “baljezgarije”…? A evo, obratite se pismenom molbom (kao ovaj jadnik Mölltaler) – i zahtijevajte da @Redakcija Logično zabrani diskutovanje – ako se neko kojim slucajem ne slaze sa vama koji “volite Putina… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ali je zato sasvim opravdano spaliti i nauku i religije, geopolitiku, profesore, lekare… na lomači?

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  Josip

Kad shvatiš o čemu on piše piši ocjene o nekomu……….shvačaš…………

Uno
Gost
Uno
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Први пут у модерној историји снаге безбедности избациле обитељ из њеног манастира У ноћи 14. априла, снаге безбедности су насилно из Средњеуралског женског манастира код Јекатиринбурга избациле његово свештенство и монахиње. У својим коментарима за медије, полицијске снаге су се позивале на одлуку суда, али је нису показале (према неким… Pročitaj više »

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Sve rečeno za koga Nosferatu radi, mnogima je on uzor, nek im i dalje uzorava ganglije dubokim oranjem svojom glumom.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

“… Агенти светске закулисе из врха Московске патријаршије и руских световних власти, прогоне га зато што је он корнавирус назвао митом и позвао на непотчињавање јеретичком црквеном руководству и издајничким властима….” Hvala vam za ovu informaciju… Nisam znao za ovoú pricu, ali me u opste ne cudi… Toliko je jasno i… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Originalni tekst je na stranici

https://novayagazeta.ru/articles/2021/04/14/deportatsiia-v-stalinskom-stile

autora Aleksandra Soldatova, a prevod je sa stranice borbazaveru…

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Hvala puno.
STRASNO!
A da li ce @Redakcija Logično objaviti ovu “tajnovitu” akciju Nosferatuove Kovid-policije?
Bilo bi posteno, cisto da secuje i ona druga – ugnjetene strana… antikovidasi u Nosferatuovoj “slobodnoj” Rusiji…

oimdibgmpidgrnbipdrs
Gost
oimdibgmpidgrnbipdrs
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

+…………………..

Uno
Gost
Uno
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

@L.R.

U redu, vidim da nemate namjeru pustiti komentar sa linkom, a ja nemam namjeru tako komentarisati, pa vam neću više dosađivati…

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Uvali link bez prvog slova.

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Poštovani Istražuj, Portal Logično daje pravo svima da rade što žele, dok ne ugrožavaju i vrijeđaju druge. Ako netko želi nositi masku, neka je nosi. Vi osuđujete osobe koje, iz njima poznatih razloga, nose maske. To je njihovo pravo, sviđalo se to vama ili ne. Portal Logično svakodnevno raskrinkava Plandemiju,… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Ne vrijeđa on samo druge komentatore nego i vas iz redakcije kao što možete vidjeti iz priloženog:

“A evo i nastavak, jer su ovi sa portala poceli srati sa skracivanjem diskusija…
(sto je idiotizam teski…) ”

Citat iz jednog njegovog komentara od prije dva dana iz članka o kanadskom doktoru.

Sony
Gost
Sony
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Podržavam te, pročitala sam taj komentar

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

“… Citat iz jednog njegovog komentara od prije dva dana iz članka o kanadskom doktoru….” 🤣 pa braaavo … I sam sam zaboravio sta sam napisao, ali dobro je da ti pratis pomno i tuzikas se redakciji – trazeci da me se brise i cenzurise… 🤣 Koji tupan ljudi moji…… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Ovako to ide , prije će je ugasiti nego sto većin bilo šta shvati i naravno zamjeniti s novom “plandemijom”. ili bolje rečeno smutnjom…Oni u medjuvremenu odradjuju posao i kad smutnja postane očigledna , to če već biti stara vijest a na djelu će biti sledeća..

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Alen

Hahaha, tako je, prije nego 99% resursa svjetskog shvati što se događa uvaliće im u ganglije novu smutnju, onaj paglu Buš je jednom pametno rekao, uvijek smo korak ispred jer oni koji stoje iza tog kretinoa kreiraju stvarnost.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Priznajući da ste “posumnjali u iskrenost ruske politike glede Plandemije” zbog preduzimanja mera a da ste “također shvatili da to može biti politički potez” na osnovu otvaranja restorana, stadiona, crkava pokazuje “sasvim površni nivo analiziranja”. Ovde su se pre neku godinu mogle naći znatno bolje analize od strane kolega koji… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Poštovani Shumadinac,

Te analize koje spominjete su tražile da se zatvorimo u kuće, nabijemo si maske na lice i čekamo samilost organizatora Plandemije tako što će nam ubrizgavati neprovjerena cjepiva.

Srećom takve i slične analize više nikada neće biti objavljene na portalu Logično.

Svako dobro,

Redakcija

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Hehehehe……………..

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Pa da – bolje ovako godinama…
Ali nisu oni nas poštedeli nego su ovako planirali.

A vi im pomogli.

Nekoizmase
Member
Nekoizmase
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Svaka čast redakciji ,tip je već dodijao sa svojim mantrama ,drago mi je da ga je većina komentatora prokužila.
Sama suština satanizma je nametanje svoje volje drugom ,pa upravo zato niko ne treba nikome zabranjivati da nosi masku.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

“… Vi osuđujete osobe koje, iz njima poznatih razloga, nose maske….” Oprostite. Ovo je teska insinuacija i uvreda za zdrav razum… Ja nikoga ne “osudjujem“… “Brnjica” jeste pravi naziv za odvratnu, nepotrebnu i stetnu tzv “masku”... (cak ste i vi iz @Redakcija Logično cesto koristili (sa pravom) taj izraz)… Napominjem… Pročitaj više »

Sasha
Gost
Sasha
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Necu komentarisati politicku pozadinu nosenja, kako rekoste “brnjica”, ali…
brnjice su u Rusiji ocigledno dobrovoljne a na zapadu obavezne. Kazne za ne nosenje su veoma visoke, cak ako je i samo nosic provirio. Ista je stvar sa vakcinama, dobrovoljne su. Na zapadu su perfidnom juristickom igrom, samo kvazi dobrovoljne.

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Sasha

Dobra ti zadnja rečenica.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Sasha

“… Na zapadu su perfidnom juristickom igrom, samo kvazi dobrovoljne….” Stoji, a gore imate i detaljnije razmisljenje o ovom “fenomenu”… Uzgred – ko garantuje RUSIMA – da sutradan ili za mjesec-dva nece doci 186 “val” PLANdemije, sa najsmrtonosnijim “sojem” Covid19-561…? Dokle god postoji LAZ da se radi o “bolesti Covid19”… Pročitaj više »

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Istražuj, Nosferatuljupci te obožavaju, kako su se sjatili čoporativno da brane program u njima od strane glumca usađen.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije

“… Nosferatuljupci te obožavaju…”

haha … a vidim…
Nije sto me obozavaju – nego zahtijevaju da me @Redakcija Logično spali na lomaci…
Svidja im se ovo smece od Israela – pa im kvarim “koncepciju “…
Ne smije se postavljati pitanja glede “cara-predsjednika”… 🤣

irjnfvijerwivnwergvw
Gost
irjnfvijerwivnwergvw
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Varane nit čitam nit gledam, previše su prozirni pa i ovaj Šamir………..

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Drži se tog malog svijeta i u njega ne puštaj nikoga.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije

Kolega, Mislim da je to pravi nacin, da se udruzujete… Medjutim, sujeta cesto zajebe stvar… kad svako ima osjecaj da ce doprinijeti koliko moze i dobije “respekt” – to je sasvim dovoljno… To je kao hrana koja zivot znaci… Pa i stari Vincanci nisu radili za novac… Onaj ko je… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

??
😳😧
Molim, pojasnite.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

•ne
•ne
•da
•da
•ne

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

😉 upravo tako i ja mislim

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Dva pitanja. 1.(za ove sto navijaju za Putina) Jel moguce da su ovi kolonijalisti krenuli u restart a da prije toga nisu osigurali i uopste racunali na Rusiju? Meni izgleda malo logicno. 2.(za ove sto ne navijaju za Putina) Zasto Putin nije srusio ili pustio niz vodu Lukasenka,koji je jedini… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

1. Zašto ne bi bilo logično? Medijski (a i ekonomski) utjecaj Rusije nije baš jak tako da im podrška iste nije potrebna. Vjerojatno su računali da će Rusija biti prisiljena igrati po njihovim pravilima , ali su ih zeznuli svojim cjepivima kod kojih koliko sam upoznat nisu zabilježene masovne opasne… Pročitaj više »

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Rusija je kontrolirana od varana kao i čitav svijet, kontroliraju je još od Ivana Velikog žene. Jedina dva prava rusa su Ivan Veliki i Brko, onog što je braći varanima iz Čemerike poklonio Aljasku pa ga iz zahvale ubiše kao i njegovog unuka Nikolu neću u tu skupinu. Onako Aleksandar… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

“… Zasto Putin nije srusio ili pustio niz vodu Lukasenka,koji je jedini kontra?…” Pa kako ga je mogao postiti niz vodu…? Zar nije Batko sa svojim sinom i naoruzan kalesnjikovom sletio u rezidenciju – spreman na borbu? Nosferatu je jedino sto je mogao uraditi i uradio… Postao je “prijatelj” sa… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ne ulazim u prostor geopolitike ali gledajući usporeno snimku kao dokaz oslobođenja od obveznog nošenja “Signum Servus” ti si u pravu.Klerici i polit elita te vjerojatno plaćenici u pastvi su bez tog obilježja ,dok većina ostalih ga je obavezna nosati,pa makar i nepropisno ali važno je da su pokunjeni ,a… Pročitaj više »

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Tako je Zrili…………….

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

“.. ali snimka upućuje na takav zaključak…”

Cisto ko suza…
Hvala @Redakcija Logično

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Cak sam 100% siguran da je cijela ujdurma protiv Batka i organizirana iz Moskve”… osobno sam prenijela ovdje dijelove članaka koji su ukazivali na upravljanje iz Ukrajine i Poljske…i cijelu operaciju.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Iz prve sam ruke sanao…za ulazak u BLRUS treba negativan test.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

1. Volio bi da ovog torpedirate zauvijek.

2. Cuvajte se Putina, taj je isti kao Trump i Qanon, samo glumata da je uz narod a zapravo je postavljen od istih zlikovaca koji su pokrenuli plandemiju i koji sad pokrecu lazi oko klime!

nemok
Gost
nemok
4 mjeseci prije

Rusija ide u djelove za tri do pet godina.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

nemok “Rusija ide u djelove za tri do pet godina.” To su neki govorili još 1989., a 3 godine kasnije stari Buš je objavio da njegovi “imaju novi svjetski poredak”. Stari Buš sada miriše travu odozdola, njegov “novi svjetski poredak” ne zarezuje baš puno ni onaj “mali žuti” u Sjevernoj… Pročitaj više »

nemok
Gost
nemok
4 mjeseci prije

Rusija vojno kapitulira kada Usa izgradi bazu u Kazahstanu.

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

Neće to uraditi varani, napravit će od Kazahstana hazariju draj ali prije toga idu stanovi mali prvo, eno krenulo je sa Tađikistanom………….zato se ciokauboji, ciogusari, cionatoss “povlači” iz Avganistana, zapalit će trbuh Rusije ali prvo će to uraditi u Iranu a onda zakonom spojenih posuda gore na sjever…….

nemok
Gost
nemok
4 mjeseci prije

Usa će se povlačiti iz avganistana nekoliko stoljeća isto kao i sa Kube.

ustefbszudbvuszbdfuz
Gost
ustefbszudbvuszbdfuz
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

Jel ti vidiš navodnike…………..

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

Cjepljeni idu u dijelove za 6 do 8 mjeseci

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

Hoćeš li biti toliko pošten da se javiš kroz pet godina i pohvališ se kako si bio u pravu?

nemok
Gost
nemok
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“kroz pet godina” ko živ ko mrtav. Onaj tko preživi pričat će…

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  nemok

A prije toga ćemo gledati raspad USA na sastavne parčiće !

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije

Ne možeš tražiti od nekoga iskrivljene percepcije da ju ispravi, to on mora sam uraditi, neki nemaju ni sredstva za to.

Ici
Gost
Ici
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Čudaku “Zig zvjeri” mozak radi preko pužnog vijka
Lp redakciji L.R.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

žukov

Nije mi jasno zasto tako ocito lazete?… 😂

Yui
Gost
Yui
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Forgive him, he is a Westerner.

mirko
Gost
mirko
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Kako si samo nasao ovaj nik? Pristaje ti.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  mirko

to izgleda ima drugi smisao i pojam.. najvjerovatnije skraćenica za klan kome pripada il slično, jer nepiše žig nego zig

Sony
Gost
Sony
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

To znači baš to – ŽIG ZVJERI
(iz Otkrivenja)
Ne može upisivati Ž, Č, Ć, i Š
jer mu to tipkovnica kompa sa kojeg piše ne podržava. Vjerojatno ima stariji model. Pogledaj mu komentar, fale kvačice iznad tih slova.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Sony

hehe možda, ali .. no tim pojmom se plaši kršcane kao i apokapo, a to su i postigli majstori – da živiš u strahu. a kad osoba zivi u strahu, onda se najbolje krade tuđe. to znaju meštri kradljivci.. e sad kakav je život gdje te maheri plaše apokali.!? zayeban!… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

ZOG je akronim za nekoliko definicija, u kontekstu aktualne teme značenje je:
Zionist
Occupation
Government

ZIG ne znači ništa bez kvačice na Z. Nick mu je ZIG ZVJERI, a ne ZOG ZVJERI.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Ti lažeš podlo

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  mario

On samo laže (bez podlo) zato ga većina i kuži da laže.
Podlo laže istražuj zbog čega ga većina ne kuži da laže.
U svakom slučaju nije čudno da se slažu njih dvojica.

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Iskreno ti si dosad bio komentator objektivan i vrijedan čitanja ali ovim konstantnim udaranjem djeluješ ko uvrijeđen curetak i ne propuštaš šansu da u svakom komentaru, komentiraš drugog komentatora. Inače se slažem s tvoje dvije zamjerke koje su bile upitne, iako si onu prvu koja je više lomila koplja suptilno… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Inače se ne obazirem na svima očite trolove poput “žiga zvijeri” (niti raspravljam sa njima) , ali ovog lukavog plaćenika treba razotkrivati baš zato što ga većina komentatora nije “pročitala”, a stekao je velik broj sljedbenika na portalu koji ga brane poput vjerskih fanatika kojima uvrijediš njihovog boga. Tako da… Pročitaj više »

Nekamuda
Gost
Nekamuda
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Zbog gotovo istog zapazanja sam prilicno smanjijo posjete na ovom portalu. Tu I tamo jos provjeravam puls portala I komentare. A na kraju bi dodamo jedan citat James Paul Warburg. Svi mi imat cemo jednu svjetsku vladu, želimo to ili ne. Pitanje je samo, kako če ova jedna vlada biti… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Nekamuda

Nemoj tako kolega. Neučestvovanjem daješ priliku militantnima da nametnu “istinu” – danas na portalu a sutra u komšiluku.
Ludilo treba zaustavljati dok ne postane masovno…

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Rešse kvake šesterokrake za malu djecu Šlomo…………..

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“… Neučestvovanjem daješ priliku militantnima da nametnu “istinu”…” 🤣 Ti si stvarno sampion glupoce… Ko moze nekom “nametnuti” bilo sta u diskusiji…? Ti bi da nametnes svoje idiotizme i baljezgarije – (kao napr o “novim sojevima i uspesnim merama u pojedinim drzavama”...) – medjutim, uvijek budes razvaljen prostim cinjenicama koje… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sad mi je jasno odakle je to tebi došlo u glavu 🙂

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Eto. @rimtu sudjeluje davanjem minusa…🙃

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Na vaše upise, često. 🙂

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Evo Turim se prepoznao…

Nekamuda
Gost
Nekamuda
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Kolega, meni je to jako poznato ali nemam bas mnogo vremena, pa mi je lakse tu samo pipati puls.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Haijl Novonormalni. PutIn your ass.melješ kao 16.god.devojčica…
Istražuj kakavgod da je,daje smernice. kakve podlosti podnosi I Dogmatizam čita…dobro je normalan.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

Slažem se da daje smjernice,
a te smjernice idu ka mržnji prema Rusiji.

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

Nedvno htedoh da pohvalim koleginice da su realnije od muškog dela (više njih to zaista jeste) – dobro je da sam se uzdržao…

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

…ne suzdržavaj se…baci majmuna .

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  AbraCAdaBra

Bacit će on jarmulku…………

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

Hahaha, dobra…………………..

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Pošteno.
Ne mislim da je skroz tako,ali ako jedna strana ima” sljedbenike,” na portalu- ti si upravo na dobrom putu da povedeš druge .🙂🙂🙂

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

A…to bi bilo loše jer…?
Nema on nikakve namjere…osim možda želje da ovaj portal opravda naziv.
I da se čuju druga mišljenja.

odhfvhzaebrzfbnawzed
Gost
odhfvhzaebrzfbnawzed
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Ne volite vi varani istnu od Istražuj, to vas žulja……………

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije

Malo sam zbunjen – ja sam mislio da može biti samo jedna istina…

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Dijagnoza M je pogođena ali fulan narativ sa Milijem.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

“… Podlo laže istražuj zbog čega ga većina ne kuži da laže….”

Ti si stvarno toliki tupan, ali ti ocito nije to jasno….?
Pa bolan – svaki put sam ti dijelio moje izvore informacija… Evo ovdje je @Redakcija Logično sama postavila crkvu punu brnjicara…
Gdje ti vidis laz – tupane?

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

U crkvi ima ljudi i bez brnjica smrade što dovoljno govori da NISU OBAVEZNE.
Ali tebi činjenice ionako nisu bitne jer samo guraš svoje izmišljotine.
Sjediš u nekom smrdljivom podrumu sa još nekoliko smradova poput tebe i trolate po portalima.
Mogu samo ponoviti moralno dno dna.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

“… Mogu samo ponoviti moralno dno dna…..” Nista… Predlazem da se molis JHVH, Putinu i Redakciji – da ti uslisi tvoje “zelje i pozdrave” – pa da ukines svaku argumentovanu (a kao sto svi vide osit topana poput tebe – cak i preko Redakcije dokumentpavnu) – diskusiju … Ja sigurno… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
4 mjeseci prije
Reply to  mario

mario. Žuki je trol malo nezgodan za nedorasle, a odlična zabava za djecu i odrasle.
Ne nasjedaj na njegove mudroserije, neka te zabave.😁

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Hehehe…………..

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ok može i tako

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Žuki care…u stilu kao i uvek, u svakom slučaju hvala za priliku da se dokaže i opšte obznani suprotno😀

Željko
Gost
Željko
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Kada je Banja Luka postala Banja Koviljača jer u Banji Koviljači se kaže uvek?

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Željko

Kakve to veze ima sa tobom!?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Zašto torpedirati, mislim kako je dobro ostaviti školski primjer trola u svrhu obrazovanja jer još puno ljudi ni u peti nema kako trolovi funkcioniraju. Trolovi su stvarnost u kojoj se nalazimo i nepotrebno je zatvarati oči i iz te stvarnosti izlaziti 🙃🙃🙃

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Nisam valda spomenuo “torpedirati”, ako jesam greška jer nikada nisam tako nešto predlagao.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Oprosti, moja greška, otišlo je tebi umjesto Zapati 🙃🙃🙃

Velikimeštar
Gost
Velikimeštar
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Putin gleda svoj ruski interes i nije ga briga za druge. Kinezi su isto veliki propagatori globalizma jer od toga imaju koristi, ali ne dopuštaju sve ideje globalizma u vlastitoj zemlji. I ja bi volio da Putin više krene u ideološku bitku i da s te pozicije ponudi svijetu nešto… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

Nije da ga ne zanima već još nije vreme. Ali to vreme nije daleko – hteo on ili ne.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Bolek, Lolek i Trolek? 🤔

farree
Gost
farree
4 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Upravo sam se vratio iz Egipta koji se očito nalazi na nekoj drugoj planeti. Tamo nitko ne nosi maske (osim osoblja hotela), derneci se svaku noć diskotekama i Ukrajinci i Rusi se opijaju do bez svijesti. Neka vrsta paralelnog univerzuma sa tom distopijom u Evropi. Imunizacija se provodi tako da… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  farree

da da…. tako je koji mesec prije bilo u indiji… 😒

Shumadinac
Member
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Često ide za Egipat – komentar je isti kao i pre par meseci.

p.s. Komentar sam zapamtio ali nisam autora – možda ga je “pozajmio” 😉

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Hm…ne.
Onda je bio u Egiptu. Sad je rekao da se vratio.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Pa…u Indiji su, prema onom što ja znam, napravili nekoliko grešaka (navodnici?).
Izbacili su Ivermektin.
Proveli testiranje na antitijela, ali s velikim brojem sirotinje iz velikih gradova…50% imalo antitijela.
Ispostavilo se da uzorak nije reprezentativan.

Medo
Gost
Medo
4 mjeseci prije

Prvi trepnuo? Hmmmm. Javno je pokazao brzinu reakcije bez ikakvog skrivanja trupa. E sad kakvo je to povlačenje. I amerocionistički govnari izjavljuju da nisu sigurni. Kud i koliko je povučeno.

Yui
Gost
Yui
4 mjeseci prije
Reply to  Medo

Putin told the US he was ready for a war either Syria or Ukraine….

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Medo

Nije ništa povučeno.
Vratili se s vježbi 🙂
Velika količina oružja i opreme je 300 km od Luganska. Ostavljena.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije

Tema je Rusija. Sad samo treba čekati “istinskog rusofila” da nam objasni kako su tamo isti na vlasti kao i u VB, FRA, DEU, US u jednom od svojih podužih komentara kakve smo vidjeli nekih 200-300 puta. Međutim ako je tako zašto je onda u Londonu, Parizu i Berlinu na… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Sektaši su plaćenici

0p9
Gost
0p9
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Subaru i Marsijanac su dobitnici izraelske nagrade
Righteous Among the Nations
i buduci dobitnici NATO nagrade.

Dva trolla koji prodaju rusofobiju zamaskiranu na desetke nacina.
Njihova rusofobija proizlazi iz poraza terororista u Siriji.

rngfbwnrigfbvwerfvgw
Gost
rngfbwnrigfbvwerfvgw
4 mjeseci prije
Reply to  0p9

Hahaha, Alabama, kako žena ruskinja (slagao si to varanica je kao i kod Moše Milančeta), jel još imaš (i to si slagao al eto) portret Antin, Titin i Tuđijev iznad kreveta hahaha. Imaš lošu dedukciju ako ti Istražuj sliči na Marsijanca (pitanje je da li je čovjek uopće živ jer… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije