Nekontrolirana imigracija “stvorila” bugarski paravojni i pokret “Vasil Levski” i “Šipka” (VIDEO)

Čuvari Bugarske granice
15 komentara

Stotine civila u maskirnim vojnim uniformama se kreću u bugarskim šumama kako bi se spriječili ilegalne ulaske imigranata iz Turske. Samo sebe nazivaju čuvarima granice, iako sve rade samoinicijativno i bez odobrenja vlasti.

Nakon ograde od bodljikave žice i betona, izgrađene još 2013. godine, uz lokalne pogranične vlasti i agente agencije FRONTEX, granicu nadgledaju dragovoljci bugarske udruge vojnih veterana “Vasil Levski” i nacionalnog pokreta “Šipka“.

Kreću se tiho i dobro su obučeni. U gustoj vegetaciji planinskog masiva Strandja, području na jugoistoku zemlje koje se proteže do Crnog mora, za komunikaciju koriste “walkie talkie”. Slušaju zapovjedi Vladimira Rusceva, bivšeg dužnosnika bugarske vojske u mirovini.

U ovom se slučaju ne radi o nekolicini “fanatika”, nego o pokretu koji ima 800 stvarnih dragovoljaca i tisuće simpatizera. Četiri godine se sami financiraju, a u grupama od 30 do 40 ljudi provode ophodnje duž 230 kilometara granice s Turskom.

Na videu na kojem se, osim zapovjednika, uglavnom pojavljuju maskirani, tvrde “kako je Bugarska njihova domovina i čine ono što smatraju da je njihova sveta dužnost”.

Profil dragovoljaca

U njihovim redovima su bivši vojnici i časnici, studenti i zidari. U jednoj od skupina je bila žena, jedan cvjećar i bivši vojni instruktor koji preko ljeta radi kao spasilac na plažama. Na snimci se pojavljuje odvjetnik Lačezar i Kemal, pekar islamske vjeroispovijesti.

Mnogi drugi apsolutno ne žele otkriti mjesto odakle dolaze, ime ili zanimanje. To je razlog zašto gotovo svatko od njih nosi kapuljaču, a tvrde da je ISIL ucijenio njihove glave.

Strahuju i od bugarske vlade, koja do sada protiv njih nije poduzela nikakve mjere, ali su u njihovoj kolektivnoj svijesti državne institucije i vlada leglo korupcije, zavjere i stranog uplitanja. Za mnoge od njih su državni dužnosnici i njihovi strani mentori odgovorni za raspad europskog sna, jer zemlja nakon 10 godina u Europskoj uniji i dalje trpi siromaštvo i nezaposlenost.

Ovi dragovoljci se ograđuju od krajnje desničarskih skupina i sebe nazivaju “partizanima”, prenosi portal Occhi della Guerra čiji je novinar bio u njihovom kampu za obuku.

Ne žele da ih se naziva lovcima na imigrante i kažu da samo žele braniti granicu gdje mafija upravlja trgovinom ljudima, drogom i oružjem.

Zapravo, oni žele blokirati svakoga u šumama i prama Kaznenom zakonu zabraniti ulazak u Bugarsku “izvan zakonom određenih područja.

Mnoge nevladine udruge tvrde da njihov pokret djeluje izvan zakona, jer patroliraju maskirani i naoružani noževima i drugim oštrim predmetima. Navodno ne koriste vatreno oružje.

Do sada su sva izvješća o nasilja nad imigrantima bila pripisana legitimnih snagama sigurnosti i pograničnim vlastima. Čak i u izbjegličkom kampu Harmanli, gdje se nalazi oko 3 000 izbjeglica, nitko za zlostavljanja nije optužio “maskirane ljude u šumama”. “Kada ih pronađemo zovemo policiju. Obrana zemlje mora biti dužnost”, rekao je zapovjednik Vladimir Rucsev, navodeći članak 59 Ustava, a za njega je to “pitanje časti za svakog bugarskog državljanina”.

Na rubu Europe

Ovaj heterogeni pokret je teško definirati, a neki da smatraju “graničnim poremećajem” koji je posljedica bugarskog kulturnog identiteta, kao što tvrdi Jordan Ljuckanov s Instituta za književnost Bugarske akademije znanosti. Za njega se je ovaj pokret odraz dualizma istoka i zapada, Europe i istoka. No, za neke je ovo nevidljiva granica koja bugarske patriote pretvara u posljednji bastion obrane protiv “islamizacije Europe i Bugarske”. Nekontrolirana imigracija potaknuta od strane kancelarke Merkel, ali ne samo, među Bugarima je probudila strahove i ljutnju ukorijenjene tijekom 500 godina turske okupacije i gotovo 50 sovjetske vladavine.

Nije slučajno da se dva pokreta zovu “Vasil Levski” i “Šipka”. Levski je nacionalni heroj i revolucionar omiljen među svim Bugarima, poznat kao “apostol slobode”. Obješen je od strane Osmanlija u Sofiji 1873. godine. “Šipka” podsjeća na grad simbol bugarsko-ruske pobjede nad Turcima. Poznato je da se povijest na Balkanu neprestano vrti u krug i današnji problemi se miješaju s događajima iz prošlosti, koji često znaju prevagnuti nad sadašnjosti. Tako se u Jasnoj Poljani, blizu kampinga Nestinarka u blizini Crnog mora, provodi obuka i ide se u ophodnju šumama.

Strah od invazije

“Ovo je mjesto gdje svakodnevno dolazi tisuće ekonomskih imigranata”, kaže Vladimir Ruscev  i dodaje kako među njima uopće nema izbjeglica koji bježe od rata u Siriji, nego radikaliziranih islamista među njima su se skrivali borci takozvane “Islamske države”.

Jedan mladić iz Burgasa se odlučio pridružiti ovoj, nazovimo je tako, “paravojnoj skupini”.

“Odlučio sam da im se pridružiti, jer na vlada neće zaštititi. Nitko nas ne brani, pa smo to odlučili učiniti sami. Ovdje se radi o planiranoj invaziji. Oni koji su ilegalno prelaze granicu su vojnici, a ne obični imigranti”, rekao je mladić iz Burgasa koji nije htio otkriti identitet.

U posljednjih nekoliko godina je oko 800 tisuća azilanata ušlo u Bugarsku i krenulo prema srcu Europe. Njih 13 000 je još uvijek u zemlji.

Osobne predmete i odjeću koju pronađu u šumama ovi dragovoljci uklanjaju. Istina je tako očistiti okoliš, ali im je glavni cilj ukloniti tragove za one koji tuda misle prolaziti u budućnosti.

U situaciji u kojoj šizofrena politika Bruxellesa spaja i dijeli zemlje, uspostavlja i ukida granice, prvo prihvaća, a onda odbija imigrante, na kraju je dijelom zbog straha, dijelom zbog povijesnog nasljeđa u Bugarskoj nastala prepreka koju moraju prijeći svi oni koji se nadaju da će spas pronaći u “Tvrđavi Europe“.


antiimŠipkaVasil Levski
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

Islamizacija Evropě je nezaustavkjiva,razni politicari,mafijadi,trgovci oruzjem nezanima nista drugo nego profit,vlast i politická korita.

Tuberajt
6 godine prije

Svaka čast!

Alerik
6 godine prije

Što bi se dogodilo s Europom da su je prije nekoliko stoljeća pokorile osmanlije s Istoka, Mauri s Juga, kako bi danas izgledao Pariz, kako Beč, a kako Rim? Bi li Rim pohodili milijuni turista kako bi čuli pojanja s rimskih minareta? Vjerojatno nam je to teško zamislivo. Ali nije bilo američkom piscu Kim S. Robinsonu koji je napisao Godine riže i soli. To što se u povijesti ipak nije dogodilo, što u ovih tisuću i kusur godina od pojave islama Europa nije islamizirana, ne znači da i neće. U međuvremenu su se promijenili agresorski nasrtaji ne većinski kršćansku Europu. Više nisu u pitanju klasični ratovi, klasične agresije. I nisu u pitanju protivnici samo s jedne, poznate strane. Osim saudijskog kapitala s kojim se grade džamije po Europi (i Bosni), u islamizaciji zdušno pomaže i Soros sa svojim kapitalom. U pitanju su dvije ideologije, jedna panislamska, druga cionistička. I obje… Čitaj više »

Ana
6 godine prije

Svaki “antifasist” (pljuc) koji ce sigurno urlati na ovakvo nesto, obavezno mora , zajedno sa kceri, majkom, sestrom, suprugom provesti barem sest mjeseci u Calais, Paris, (93 , Stalingrad, Villejuif, Roubaix, Lunel, Malmo, Montpellier…..Berlin…. u bliskoj zajednici sa susjedima.

Ana
6 godine prije

http://www.medias-presse.info/le-grand-remplacement-civilisationnel-en-marche/74336/ Evo npr ovo. Samo jedan maljucni primjer Pariz, gdje za zensku osobu ne daj Boze da zaluta tamo, niti u sred bijela dana.

holop
6 godine prije

Bolje bi im bilo da pokupe prnje i da odu za Svedsku dok se jos moze.

Laki Topalović
6 godine prije

Kako objašnjava stari ” U holywooskim filmovima vidite kako nožem idu u grlo. Glupost!!! Ako ti nož uđe u pluća, nema spasa..Ono što danas naučite, sutra će vam spasiti život….!” Ali veli da ih samo imobiliziraju vežu jer tamo nisu da uče kako nanijeti zlo nikome. Ili je ovo samo službena verzija za javnost?

davor
6 godine prije

Dugo nisam pročitao nešto bolje. Eto, može se sve, bez oružja i bez ekstremizma i bez bogatih sponzora ili EU fondova. Još jedan udarac bespomoćnim elitistima.

tuf
6 godine prije

Ako im je ISIL ucijenio glave to znači da rade dobar posao. Za razliku od njihove frendice Merkel i soroševih prostitutki

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.