Neobjavljeni ratovi, podmukli

Palac

Kroz povijest je uvijek bilo ratova. Dužih i kraćih. Ona dva svjetska su također imala svoj vijek trajanja, otprilike koliko i politički mandat nakon izbora, 4-5 godina. Od svih ratova, najgori su oni neobjavljeni, podmukli. A traju desetljećima.

Iz dana u dan. Nekad bitke počinju odmah s jutrom, nekad tek nakon grupiranja snaga. Iako su lokalni, mogu dovesti do trajnih PTSP posljedica. Protivnici mijenjaju položaje, savezništva i nije lako to pratiti. U ovom mom lokalnom ratu, nekad je omjer snaga 3:1. Tri muška, jedno žensko.

Kad dođem kući, skinem cipele, zauzmem pozu na kauču (koji se već toliko umorio od otpora da je napravio udolinu baš na mjestu na koje ja sjedam), privučem fotelju, dignem noge, na noge stavim laptop i plovim (nekad i letim, ali to je dio druge priče). Samo neka nitko ne dira moj dio svemira. Neće? Mo’š mislit!? Ajmeee, pa jesi li ti vidio tu rupu na čarapi? Iskočio ti palac, pa što ne kidaš te nokte, što si obuo te čarape, zar nema drugih – ovako krene rafalno na me.

Meni moj palac i to što viri iz čarape ne smeta. A dobro, a što da se moraš negdje izuti? Ne bih se izuo. A kod doktora? Pa neću ići kod doktora! I što ne strižeš te nokte? Ma, nokti su mi uredni, takav mi je palac, što sad? To je sve zato što se oni dignu prije i pokupe čarape, a onda meni što ostane.

Uzmem prve, kad obujem, vidim da imaju rupu, barem na jednoj, na palcu. Pa neću sad skidati i tražiti druge. Njih dva su razdijelili plijen, nekad samo čarape, nekad i donje majice. Tako da meni ostanu te s rupom ili u goroj varijanti iz rezervnog položaja moram uzeti one s nacrtanim snijegom, borićima i djedom mrazom u sred ljeta. Nekad za me ostanu one rasparene. Jedna tamno modra, druga crna. Slično. Ne vidi se. Samo što, ako ne zaboraviš da nisu iste boje, kad dođeš recimo u kafić, moraš misliti o tomu da se baš ne ideš bahatiti s nogom preko noge, nego onako kao u školi, noge dolje, malo nagnut naprijed.

Ne znam otkud Ona vadi tu fascinaciju, da ne kažem mržnju prema rupama na čarapama. Meni je svejedno, a još svejednije mi je otkad sam čuo za onog direktora Svjetske banke koji je došao negdje u posjet islamskoj zemlji i po dužnosti morao ići u džamiju i tamo skinuti cipele. Je, kad ono rupa na čarapi. To prenijeli svi svjetski mediji.

Znamo da su bankari škrti, da uživaju u našim minusima, da su na rubu euforije i histerije kad vide da nam mogu obračunati zateznu kamatu i sve to kako bi uzeli nama, oni imali više. Imaju puno, ali ne dovoljno za nove čarape. Otkad sam čuo za tu vijest o direktoru banke i rupi na čarapama, nekako mi je lakše. Nije da se nema za čarape. Kupuju se. Ali se i buše. Na palcu. Tako da nikad nisam siguran imaju li one koje sam obuo rupu ili sam kao na praznik, obuo cijele. Posebna je priča kad idemo jednom na godinu ili čak na dvije po moje cipele u grad. Ok, ona ima puno cipela, ja imam jedne. Zapravo dvoje. Jedne su za sprovode i vjenčanja, druge za svaki dan. Kad se one potroše, a potroše se tek kad dobiju rupu ili puknu sa strane, onda je stvarno vrijeme za nove.

Ne volim nove cipele. Stežu me, imaju nove špigete, treba na njih paziti, ne smiješ ni kamenčić na cesti nabiti palcem. Sa starima je sve dopušteno. E, tad prije kretanja u grad kreće inspekcija, da slučajno ne bih obuo čarape s rupom. Jer – ovo je jedino izvjesno skidanje cipela i pokazivanje čarapa u sred dućana, pred svima. Zato se kupovina cipela mora pripremati, planirati tjednima unaprijed. Ako se mora, onda prije toga kupiti i nove čarape. S kim ratujem u tom neobjavljenom ratu? Rekoh već – sa svima. S Njom, s Njima, s rupama na čarapama, s cipelama. Svaki dan.

Neobjavljeni ratovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
178 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

znastvena studija prognozira: cjepljenja mogu uzrokovati masovno umiranje stanovništva! oxfordski profesor tvrdi: svaka cjepljenja osoba umrijet će u narednih 5 godina! takozvano preprogramiranje imunskog sistema putem cjepiva moglo bi uzrokovati masovni pomor stanovništva. to su rezultati nekoliko tazv. peer reeview studija i to ne od strane “teoretičara zavjere” i “antivaksera”, već od strane mainstream znastvenika. Cjepljenje protiv korone povisuje rizik teških oboljenja. Uzrok za to je tzv. „Antibody-Dependent Enhancement“ (ADE). Antitijela koja pojačavaji infekciju, vežu se na površinu virusa, ali ih ne mogu neutralizirati. To uzrokuje da se virus može bolje primiti u neku stanicu i na taj način pogoduje njegovom širenju i razmnožavanju, Stephanie Seneff iz Massachusetts Institute of Technology und Greg Nigh iz Naturopathic Oncology u Portlandu, pokazali su to u svojoj studiji na 40 stranica: ttps://ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/23 do sličnih rezultata došli su i njemački znastvenici iz Medicinske škole Hannover i Sveučilišta Bonn, te nizozemski znastvenici iz Erasmus Medical Centra u Rotterdamu.… Čitaj više »

Alen
2 godine prije

Poz sine , uzela ova korona maha a 😀 …
A to s čarapama i dzamijama , bilo je tu i zaoadnih prinčeva , predsjednika s istim problemom..Hjad makar ih ne mijenjaju
” ko čarape”..

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

Žene se dijele u dvije grupe, kućne i romantične.
Prašina na stolu…
Kućne je odmah obrišu.
Romantične, nacrtaju srce…

P.S.
Nema nigdi moje najdraže majice.
Izgleda da se svidila i Njoj…
Ka’ krpa za brisat pod.

P.P.S.
Ono, kad žena kaže: “Nije mi ništa!”
Alo Hjuston, imamo problem…
Nauka još nije dokazala šta sve stane u to žensko: “Nije mi ništa”

RoPe
2 godine prije

Talijani napravili dron koji po plazama identificira ljude koji imaju temperaturu. 🤦‍♂️

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

Moja ljubimica, Ona i ja.
Ja bi ovaj!!
A šta će ti?
Vidi, vidi onaaj!!!
Takav već imaš.
Ali nije takav.
Nije, druge je boje
Ali hoćuuu!!!
Ne treba ti!
Aaaaa!!!
Slušaj, ne pravi scenu u dućanu!
Ustvari, radi šta ‘oćeš…
Ja i mala idemo na pizzu!!

Epilog
Ka’ da je Blizanac u horoskopu.
Nije se mogla odlučit…
Pa je kupila oba Laura Biagiotti grudnjaka…
Da su divni.

P.S.
Inače, prodavačica uvijek koristi baš onu šminku koju Ona gleda za kupiti.
I prezadovoljna je…

Bosanac
2 godine prije

Čovjek piše o čarapama a ovi odma o vakcinama …………….. bože dragi,
da nije danas bilo 3000 tekstova na koji se moglo komentarisat o vakcinama pa da nekako i razumijem.

ledeno doba
2 godine prije

upozorenje doktora Geerta Vanden Bosschea: prije 6 mjeseci, on je ustvari provaxer:

“HITNI APEL Geert Vanden Bossche, Dr DMV, neovisnog virologa i stručnjaka za cjepiva, nakon govora na nedavnom summitu o cjepivima u Ohiju, prije zaposlen u GAVI i The Bill & Melinda Gates Foundaton.”

https://www.logicno.com/politika/114301.html

zaharija
2 godine prije

https://dokumentarac.hr/covid-19/video-kratki-intervju-s-dr-malone-pionirom-mrna-cijepiva/

Poslušajte što kaže dr. Malone o mRNA cjepivima. Ako itko zna o njima išta onda je to on.

Mladen
2 godine prije

A moj autor ,Ja sam ostarija a još nisam uspija nać komodne postole i usku p.cu .Crne cipele i brkovi su kod muškaraca uvik u modi .

Legendarni Grk
2 godine prije

Nemoj držati laptop na nogama, jer tako dobivaš više od 100 mG ( mili Gaussa), a maksimalno dozvoljeno magnetsko polje je 1-3 mG – strožiji kriterij je 1 mG kao granica gdje počinje opasnost za zdravlje.
Laptop užasno zrači i treba ga držati što dalje od tijela – još bolje je spojiti mehaničku tipkovnicu.
Već sam ranije pisao da imam uređaj koji mjeri električna polja (V/m), magnetska polja (mG) i RF – radio frekvencije (mW/m2).

2 godine prije

Nokat na palcu desne noge mogu koristiti kao hladno oružje. Katana.
I nije mi jasno kako tako brzo raste???
Ili se samo meni čini da je prošlo puno vremena od prošlog kiseljenja noga.
Jer ih moram kiselit najmanje sat vremena, ako ću imati ikakve šanse da odrežem taj nokat na desnoj nozi.
Nije lak ni onaj na lijevoj…ali ovaj…desni…što sam stariji, sve je tvrdji i povijeniji. Valjda se tijelo želi što čvršće uhvatiti za zemlju. Ne da mu se ići dalje?
Elem…dok se tako mučim da ga odrežem, uvijek mi jedna te ista misao prolazi kroz glavu…
Što me puti ne odvukoše na Bliski istok. Ili na Arapsko poluostrvo. Gdje se zna ko kida nokte, a ko poji Šarca.
Ili tako nekako…

bauštelac
2 godine prije

krumpira gospođo. soa ti si legenda

nepoželjni
2 godine prije

Hahaha!… izbušene alerikove čarape i majice i njegovi problemi sa ženom (!?)

Šta je ovo, psihosocijalni eksperiment… pamet pratitelja portala na kušnji?
…ili sezona kiselih krastavaca?

Damir
2 godine prije

dragi moji logicari narod se kontrolira kroz strah i nadu

2 godine prije

mislio sam da ce clanak biti o terorizmu, koroni, propagandi, sankcijama a ne o carapama i obitelji.
paulu wolfowitzu jedno veliko plus. covjek radi dobrovoljno ono sto bi svi trebali. morat ce se prisiliti, tj. svesti na siromastvo, sve ostale koji se bahate konzumerizmom.

2 godine prije

Bravo, Alerik!

čudila se aman ja
2 godine prije

…imam osjećaj da se čarape, nove novcate, i jeftine i one malo skuplje,ne smiju uopće gledati – od samog gledanja dobiju rupu. Ali, samo muške.

Max
2 godine prije

Dobar članak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.