Nepriznato „izaslanstvo“ Gauidoa lutalo po hodnicima zgrade UN-a

Duhovi u Ujedinjenim narodima
10 komentara

Uoči održavanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, glavni tajnik ove međunarodne organizacije António Guterres odbacio je bilo kakvu mogućnost susreta sa samoproglašenim venecuelanskim „uličarskim predsjednikom“ Juanom Guaidóom tijekom događaja.

“Ne, to se ne planira”, rekao je Guterres na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje hoće li se sastati s Guaidóom na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro nije sudjelovao u radu Opće skupštine UN-a, ali je na sastanku na vrhu sudjelovalo izaslanstvo njegove vlade na čelu s venecuelanskom potpredsjednicom i ministricom vanjskih poslova Delcy Rodríguez i Jorgeom Arreazom, koji su predali glavnom tajniku Ujedinjenih naroda više od 12 milijuna potpisa venecuelanskih građana prikupljenih u znak odbacivanja blokade koju su Sjedinjene Države uvele protiv njihove zemlje.

Sa svoje strane, Juan Guaidó, još uvijek na funkciji predsjednika Nacionalne skupštine Venezuele, izrazio je nepoštovanje i rekao da će imati izaslanike na Općoj skupštini UN-a.

U vezi s tim, Guterres je nagovijestio da Opća skupština neće biti poprište razgovora vlade Venezuele i oporbe, te je izrazio nadu u nastavak dijaloga između dviju strana, kojeg je sponzorirala Norveška, koji je zamrznut prošlog kolovoza.

Međutim, izaslanici Juana Guaidóa su ipak došli do zgrade Ujedinjenih naroda, gdje su lutali po hodnicima i napustili su UN bez ikakvog napretka u njihovim planovima za svrgavanje predsjednika Nicolasa Madura.

Iako UN ne priznaje Juana Guaidóa za “predsjednika zaduženog za Venezuelu uz američku podršku”, on je ipak poslao je tim u New York kako bi protiv vlastite zemlje pokušao uvesti veće sankcije i diplomatski pritisak.

Ipak, Julio Borges, vođa tima Guaidóa, izjavio je u petak iz New Yorka da je frustriran, budući da Europska unija nije učinila više kako bi podržala oštar američki stav protiv vlade venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura.

U stvari, Borges je bio kritičan prema europskim zemljama, inzistirajući na tome da “nije moguće da Europa bude utočište Madurovih čelnika“, te je zatražio da “povećaju sankcije režimskoj vladi”.

“Potrebno je više. Više pritiska na vojnu hijerarhiju, na političku hijerarhiju, na krug Madura, pritisak koji se mora vršiti da ne prođe nekažnjeno”, rekao je Borges.

Godišnji susret svjetskih čelnika u Ujedinjenim narodima zaključeno je nakon tjedan dana zasjedanja, ali venecuelanska oporba nije postigla nikakav napredak u svojim planovima za svrgavanje Madura, niti je, što je razumljivo, imala pravo sudjelovati na događaju.

EU je u petak simbolično sankcionirala sedam venecuelanskih pripadnika sigurnosnih i obavještajnih agencija, ali je oporba očekivala da će EU uvesti još veće sankcije Madurovoj vladi.

Nakon samoproglašenja Guaidóa, Stéphane Dujarric, glasnogovornik glavnog tajnika UN-a Antónia Guterresa, potvrdio je da države Opće skupštine Ujedinjenih naroda i Vijeća  sigurnosti Ujedinjenih naroda priznaju samo Nicolasa Madura kao ustavnog i legitimnog predsjednika Venezuele.

U govoru u petak, tijekom 74. sjednice Opće skupštine, venecuelanska potpredsjednica Delcy Rodríguez osudila je u Ujedinjenim narodima potporu zemalja koje su usklađene sa Sjedinjenim Državama oko samoproglašenja oporbenog zastupnika.

“Ovaj imperijalni izum je dostojan jedne zločinačke organizacije”, rekla je.

Venecuelanske vlasti kažu da su Sjedinjene Države uz pomoć oporbe orkestrirale krizu u Venezueli kako bi izvele državni udar protiv Madura i postavile marionetsku vladu na čelu s Guaidóom, koja bi omogućila Washingtonu da preuzme prirodne resurse latinoameričke zemlje.

UN
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

I mi bauljamo s njima?

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Julio Borges, još jedan karijerni špekulant.
Pitanje je da li su Guaido & Co dovoljno glupi da bi trebali živjeti na drveću?
P.S.
Ovakvima omogućiti da bauljaju hodnicima UN, a dijelu ruske delegacije ne izdati vize…… Svaka čast svemu, ali Amerikanci gube svaku mjeru…… što već postaje kontraproduktivno. U tim silnim pokušajima da naštete Rusima, ne poštujući međunarodni pravni poredak, inate se kao nekakav pubertetlija…. Time već postaju smješni. Ponašanje nedostojno takve nacije.
P.S.
Igra asocijacija –
Alkohol, Rusija, krumpir, hoćete probati konačno rješenje?
Tekila??
Ženo! Zovi ludnicu, opet im je jedan pobjegao….

Oko
4 godine prije

Nas predsednik je napravio zasedu Angeli ispred zenskog WC-a pa napravio selfi i kako kaze imao “konstruktivan” sastanak sa Trampom u trajanju od 1,5-2 min. Transkript “dobar dan,dovidjenja”. Svi lutaju hodnicima, love Amere,Nemce,Francuze…, slikaju se i onda novine pisu “NY se tresao, AV sa Trampom lice u lice”. Tri Dzastin Bibera i 180 histericnih tinejdzerki koje cekaju slikanje. Putin i Kinez su ozbiljni ljudi za takve predstave a svi ostali prave cirkus bez razlike da li se samoproglasio na trgu ili kupio glas za sendvic i 20e

Mozart
4 godine prije

Vrlo je vazno planiranje parada momaka po svjetskim gradovima. Isto tako prava zena na velike alimentacije, na brze rastave cim muz baci carapu ispod kreveta,fast pobacaje posli svakog tuluma. Isto tako je vazno imati toalete za treci, cetvrti,peti spol, itd. Tako da ovaj zombi ulicni huligan presjednik je prigodan za sastancenja. UN je kuca muppet shou viceva

zatvorimo UN
4 godine prije

… i UN luta svuda

Zvrk
4 godine prije

ovo krivo pisanje prezimena nekako slikovito dočarava značaj ove ekspedicije modernih filibastera koje su čak i njihoviu tutori prestali doživljavati.

puki
4 godine prije

evo malo linkova, o propagandi protiv Venecuele prošle godine, kada su cionisti htjeli pokrenuti rat i intervenciju i u toj propagandi su sudjelovali i domaći Sorosevi i cionistički isprdci iz Jutarnjega i Indexa.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/hoce-li-europa-srusiti-diktatora-vecina-drzava-europske-unije-priznala-guaida-za-predsjednika-samo-se-jedna-zestoko-usprotivila/8345591/

Borac2
4 godine prije

Dobro da Obama lookalike nije naisao na izgubljenog Jatsenjuka negdje kod WCa. ili na Ahmada Jarbu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI