“Nesretno djetinjstvo” u stolici od 9450 eura razljutilo političare i novinare

Greta Thunberg
70 komentara

Iako ne bi trebala biti vrijedna pozornosti, može poslužiti kao tema za razbibrigu i odmak od ratova i patnji od Bliskog istoka do Afganistana i od Afrike do Latinske Amerike. Kako su ovo riječi zastupnika parlamenta Latvije, prenijet ćemo ih kao vijest iz rubrike „politika“.

Ekološka aktivistica Greta Thunberg, koja zagovara borbu protiv efekta stakleničkih plinova, još jednom je osuđena za licemjerje.

Štoviše, Greta Thunberg (16) je gotovo stalno izložena kritikama ne iz „neobrazovanih“ i totalitarnih režima, poput ruskog ili kineskog, već od strane potpuno prosvijetljenih i naprednih europskih političara.

Ovom trendu se pridružio zastupnik latvijskog Sejma iz Nacionalnog bloka Aleksandrs Kiršteins, koji je na Twitteru podijelio sliku mlade aktivistice koja zajedno s majkom sjedi u vrlo skupoj fotelji.

“Ukrali ste mi djetinjstvo”, kaže Greta, sjedeći na stolici vrijednoj 9450 eura!”, napisao je Kiršteins na Twitteru.
Post je izazvao puno povratnih informacija, a latvijski korisnici su se aktivno uključili u kampanju otkrića.

“Učinilo mi se kao da sam na zabavi kulturnih boljševika, koji su govorili “Zamisli taj i taj ima novca”, zabava, ali ne”, piše latvijski novinar Didzis Weinbergs .

“Ona ne leti avionima i bori se s kultom potrošnje, ali ne uspijeva uvijek, jer joj se nađu pri ruci skupi katamarani od karbonskih vlakana ili skupi dizajnerski namještaj”, objašnjava Aleksandrs Kiršteins.

Novinarka Elite Weidemann također je komentirala sve što se vidjelo.

„Jadna djevojčica sa svim svojim ukradenim djetinjstvom. Grozni proizvod propagandista“, napisala je ironično.

Međutim, slika nije izazvala bijes samo kod Latvijaca. Ogorčeno ju je na svom Facebooku komentirao i poznati austrijski političar Martin Graf .

Izjavio je da aktivistica koristi sve raskošne dobrobiti civilizacije, a zahtijeva od drugih da ih odbiju. A u isto vrijeme „boli je što joj je djetinjstvo ukradeno”.

“Oko dvije milijarde djece i adolescenata širom svijeta, koje navodno podržava obitelj Thunberg, željelo bi imati tako bezbrižno djetinjstvo i mladost u kojima jedna stolica može koštati više nego što njihovi roditelji zarade za cijelu godinu”, piše Graf i podsjeća kako legendarna “Eames” stolica Vitra iz Njemačke, s bijelom kožnom presvlakom, koja se baš i ne uklapa u veganstvo, kod proizvođača košta 5750 eura.

Podsjetimo, Greta Thunberg (16) se smatra jednom od vođa globalnog pokreta za zaštitu okoliša. Postala je poznata nakon samotnog prosvjeda pred parlamentom u Stockholmu 2018. godine, tijekom kojeg je tražila poštivanje Pariškog klimatskog sporazuma.

U rujnu 2019. Thunberg je govorila na summitu Ujedinjenih naroda o klimi, gdje je optužila političare da oduzimaju djetinjstvo njoj i njenoj generaciji, prebacujući rješenje problema klimatskih promjena na njihova pleća. Nakon emotivnog nastupa, mlada aktivistkinja postala je junakinja memova na internetu.

Istina, govor s tribine UN-a podijelio je društvo. Netko vjeruje da je ona jedina koja nas može natjerati da konačno počnemo brinuti o planeti, a drugi da odrasli i njeni roditelji koriste dijete s poremećajem autizma za svoje ciljeve.

Nedavno je, na konferenciji za novinare u Madridu, Greta Thunberg rekla da je razočarana rezultatima svojih aktivnosti.

Stolice obitelji Thunberg koje su razljutile neke političare i novinare
FOTO: Stolice obitelji Thunberg koje su razljutile neke političare i novinare

Twitter / Facebook

 

Dizajnerski namještajEkološki aktivizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
4 godine prije

Kulturni boljsevici? Kulturoloski marxisti?
Terminologija te izdaje po kojim se sajtovima kreces, druze Nermine 😉

Abe Tse deja-vu
4 godine prije

Ima tel vi srama, oču reč hauderju

tihobl
4 godine prije

Nevjerovatno, te stolice toliko kostaju?
Pa Sipad je bolje stolice pravio.

nessy
4 godine prije

Ovoj maloj, nikada nista nije nedostajalo, osim mozda, psihickog zdravlja. Ukradeno djetinjstvo? Postoje miljuni djece koja bi to mogla reci, ona, ipak, ne.

tuf
4 godine prije

Greta Thunberg ima većih briga od ovoga. Eno puko’ vulkan na Novom Zelandu, mora hitno pripremiti govor mržnje prema vulkanima i pozvati svijet da se obračuna s prirodom te potroši 999.95 milijardi dolara na čepove koji će jednom za svagda spriječiti vulkane da njoj uzimaju djetinjstvo.

Ivo
4 godine prije

U normalnoj državi, centar za socijalnu skrb bi odavno oduzeo ovo dijete neodgovornim roditeljima, i poslao je nazad u školu.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

A na polici mamin dizajnerski vibrator.
Marke Micubuši……
P.S.
Poljubi da prođe….
Ne treba uvijek ljubiti da prođe.
Treba nešto ostaviti i doktorima.

Ante
4 godine prije

Greta je soroševo dijete, on je financira. Sa druge strane mediji koji podržavaju gretu nikada neće pisati protiv velikih korporacija. U Hrvatskoj se organiziraju nekakvi prosvjedi zbog prevelike sječe šume, mediji u glas pozivaju građane na prosvjede. Dok u isto vrijeme naftne kompanije zagađuju našu vodu vadeći naftu iz škriljevac mediji o tome šute niti su pozvali prosvjednike da prosvjeduju protiv takve eksploatacije i zagađenja voda. A sve do prije godinu dana su ti isti mediji u Hrvatskoj jako rado naglašavali kako imamo najčišću vodu u Europi. Sada šute kao zaliveni.

Čoban
4 godine prije

Mislim da svi komentari promaše smjer .Činjenica je da se klima mijenja ,činjenica je da iz te promjene klime imaju pojedinci korist,dali pritome svojim djelovanjem djeluju na pogoršanje klime je nešto drugo.Javnost je informirana tako kako djeluje djete invalid ,Mlada populacija se mora oduprijeti malverzacijama bogatih 2 % koji hoće i na ovaj način blateči tu djevojku koja se izložila napadima ,nas zdravih ,kako bi skrenula pozornost na problem.Ne zaboravimo bogati kopaju podzemne gradove ,opskrbljuju se namirnicama i luksuzom ,dok nas nagovaraju na ovu bolesnu djevojčicu ili djevojku tako svejedno.Problem je u nama ne u njoj. Prosvijetlite se ,ne dajmo da nas zbune ti vlasnici nas robova .

Mate
4 godine prije

Jadno dijete, može izvršit suicid nakon svega što su joj napravili.

basso
4 godine prije

Djetinjstvo je ukradeno djeci Sirije,Iraka,Libije…

Max
4 godine prije

Ona je samo marioneta ambicioznih roditelja i svjetskih moćnika.

jetflash
4 godine prije

Najbolje da prestane koristiti telefon ili wc….Razmišljanje političara to je nešto drugo…svaka misao mora biti – napad!! zato i jesu neuspješni. nije isto kada oni izgore tone kerozina i ađe se njih 50 i ne riješe ništa…možda zaključe da se slažu da se ne slažu i nekog tko preleti fjordove ,arktik i slika i snimi promjene klime!! ili nekog tko stvarno ukazuje na pravi problem sa kojim ovi neznaju što će.

Bruno
4 godine prije

Retardirana glupača sa kriminalnim roditeljima. Imati će budućnost možda u BBC porno filmovima. Velika je to fizičarka i znanstvenica, veća od Newtona i Einsteina zajedno. Propala u školi, ali objašnjava ti “klimatske promjene”.

njofra
4 godine prije

Ja mislim…., da je i ovo ova situacija i komentari djelo V.V. Putina. On je licemjerno potkupio raznorazne politcare da napadaju malu iz Svedske i kao nema on nista sa time 🙂 . Mlogo pametan taj Putin 😀

Babiću redikule
4 godine prije

Ala budala, “nesretno djetinstvo”??? A cijelo vrijeme se govori o nesretnoj budućnosti koju će njena generacija imati. Niste shvatili? Bidni moji, aj se vi uhvatite nečeg drugog, ova propaganda (Ajde vi to volite reći PR) vas zbilja ne ide.

Marko kljajic
4 godine prije

Sta kaze Volvo , IKEA o Greti

Pi-zdro
4 godine prije

ova mala je na mlijeķu i sa mljiečnim zubima a postaje matrix zvjezda …e što su ti Matrix -NoviSvjetskiPoredak media!

Poznato redakciji
4 godine prije

Nema dijete pojma vodaju je ko medzeda / salju nam poruku radimo sta hocemo mozete nam puhnut pod rep

Poznato redakciji
4 godine prije

Pustite dijete nema pojma vodaju je ko medzeda/ zele nam poruciti mozete nam puhnut pod rep ili nam ne doc na sahranu ili da se izmedzu sebe poubijamo sto I’m je I cilj sto nas manje njima bolje

istina
4 godine prije

zla djevojčica u službi sore sotone

KUga
4 godine prije

Mala Gretica je nivno iskoristena kao politicki projekt odredjenih struktura. Istina ce izaci na vidjelo samo polako. Te strukture su vec profitirale visestruko od ulozenog.

Mali Mujo
4 godine prije

Eto ja bih sjeo u tu stoicu od 9.450 Eura a onda njenu mamicu sjeo u krilo, dobro je ukotvio da ne sklizne, dok bi se Gretica igrala sa krpicama i lutkicama, mamica bi uzivala biti u mom krilu.

Dzons
4 godine prije

Treba nju da siluje neko od nasih manijaka, pa da dodje malo sebi.

kiki
4 godine prije

zivota mi, ako ova mala nije antihrist.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.