Nestanak MH370 bi mogao biti povezan sa vojnim vežbama na kojima su bile SAD

Nestanak MH370
17 komentara

Budući da su avionski signali „bledeli u fazama“, novinar tvrdi da ih je možda prouzrokovalo ometanje „aviona AWACS koji može da ometa letelice i da blokira njihove signale“.

Skoro sedam godina nakon nestanka putničkog aviona Malaysian Airlinesa koji je leteo iz Kuala Lumpura za Peking, istraživačka novinarka Florence de Changi istakla je niz okolnosti koje bi mogle rasvetliti misteriju.

Pozivajući se na njenu novu knjigu “Slučaj nestanka: nemogući slučaj MH370”, Daili Express primećuje da je Matthias Chang, bivši savetnik malezijskog premijera Mahathira Mohamada, rekao autoru da se “održavaju dve velike vojne vežbe” u području u kojem je nestao MH370, tačno u isto vreme pod nazivom Cobra Gold i Cope Tiger. Kaže da su SAD učestvovale u oba.

„Vežbu Cobra Gold zajednički su organizovali Tajland i SAD svake godine od 1982. godine, a učestvovalo je nekoliko hiljada američkih vojnika“, primećuje Changi. “Ove ratne igre uključivale su vežbe na kopnu i moru, lažno iskrcavanje na plaže, misije potrage i spasavanja i vežbe humanitarne pomoći za scenarije prirodnih katastrofa. Tokom poslednjih 10-tak godina, ono što je počelo kao tajlandsko-američka je prošireno i na Indoneziju, Maleziju, Singapur, Južnu Koreju i Japan“.

I dok autor preispituje zašto se ovi regionalni partneri nisu koordinirali da bi pomogli u pronalaženju aviona, Chang je u knjizi citiran da je „ironično, tema vežbe Cope Tiger iz 2014. bila potraga i spašavanje“, dodaje list.

Prema izveštaju Saravak, Changi ukazuje na moguće objašnjenje kako je avion mogao nestati sa radara i prestati da emituje signale kao u trenutku nestanka. Ona objašnjava da su signali aviona „bledeli u fazama“, što može ukazivati na „smetnje, izazvane najverovatnije avionom AWACS koji može da blokira signale letelice“.

„U tom trenutku jedini entitet sa kojim bi pilot mogao jasno da komunicira bila bi sama posada AWACS-a“, piše ona, napominjući da je AWACS naložio kapetanu aviona da promeni kurs ili da sleti. To bi, kako tvrdi ona, moglo objasniti signal „Tango“ – „upozorenje o kodu koji aktivirate kao pilot kada vam je otet avion“ – koji je navodno dobilo nekoliko aviona u blizini MH370.

Približavanjem aviona kineskom vazdušnom prostoru, situacija bi „neizbežno eskalirala“, moguće do tačke kada bi na avion bilo pucano sa više strana, uključujući vatru kineske strane na neidentifikovane dolazeće letelice“, piše de Changi.

Pogodak projektilom takođe bi objasnio „predstojeće upozorenje o raspadu koje je poslednja zabeležena poruka sa MH370 kontrolorima vazdušnog saobraćaja u Severnom Vijetnamu“, pri čemu je autor dodao da je kapetan MH370 pokušao da „spusti letelicu u plitko more blizu vijetnamske obale i da pokuša da spasi svoje putnike “. Ona kaže da bi to objasnilo “krhotine prijavljene na plažama duž severnovijetnamske obale u narednih nekoliko dana pre nego što je potraga skrenula na jug, a Vijetnam prestao da bude interesantan u celoj priči”

Let MH370 kompanije Malaysian Airlines nestao je sa radara sa 239 putnika i članova posade 8. marta 2014, tokom primopredaje sa malezijske na vijetnamsku kontrolu leta.

I dok postoji puno teorija o tome šta se dogodilo sa avionom, njegova sudbina ostaje nepoznata.

Malaysian Airlinesmh370
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
3 godine prije

Sjetimo se da SAD nikada nisu ustupile radarske podatke koje su prikupljali na tom području, pri čemu su pokrivali i MH370. Pod izlikom da se radi o vojnoj tajni. Za razliku od svih drugih koji su ustupili dostupne podatke, što sa radara što sa satelita (ACARS). Dakle nije teorija.

tihobl
3 godine prije

Koje teorije zavjera, a svi znamo da je sva tri malezijska aviona oborio Putin.

Bosanac
3 godine prije

I kod nas su roknuli onog Makedonskog premijera il predsjednika (pao mu avion negdje u Hercegovini)….još uvijek ko fol istražuju šta je uzrok nesreće.

Neko ime
3 godine prije

Možda je za nestanak odgovoran izvjesni portugalac ili više njih koji se odazivaju na ime Diego Garcia…?

Dokurčilomi
3 godine prije

Čudi me da nitko nije optužio Ruse a ukoliko su ga skinuli ameri radi se o kolateralnoj šteti.

farree
3 godine prije

Boing poleti prekine se kontakt sa posadom, digne se na 18000 metara (gdje nema kisika), okrene se, leti tacno izmedju radarske pokrivenosti Malezije i Tajlanda iuzme kurs prema najpustijem (najveca udaljenost od kopna) dijelu Pacifika gdje je pronalazenje crne kutije najnevjerojatnije. Ako se zna da jedno takvo upravljanje avionom zahtijeva postojanje High Tech i poznavanje vojnih podataka koje samo odredjene zemlje posjeduju, onda je jasno o cemu se ovdje radi, ali se nitko ne usudjuje uzeti istinu u usta (Srbi bi rekli “prave se Toso”). Nesto poput nemogucnosti srusiti 3 nebodera sa 2 aviona, ali dok nitko ne spominje ove “nesuglasice” u vazecim fizikalnimzakonima, oni “ponudjeni” od strane siledjije vaze (i to dok je god siledjija u snazi). Jedino su Ameri koji su tehnoloski u stanju uraditi ovako nesto i jedino su Ameri koji imaju bez-skrupuloznosti da ubiju 200 ljudi u cilju sprovodjenja neke svoje skrivene agende (isto po primjeru… Čitaj više »

Max
3 godine prije

To bi ibilo logično objašnjenje, Jer da je avion otet negdje bi morao sletjeti (spminjao se otok Diego Garcia tajna američka baza) ali čak bi i tad bio vidljiv na radarima. Znači paljba s tla ili iz zraka.

piždro
3 godine prije

Mh 370 je misteriozan ok 11 9 2001 ameri i njhova nsa sve znaju na meter gdje se nalazimo a tek jedan putnički avoin .. Mad-maxova igra

3 godine prije zadnji put uredio piždro
pirat sa kariba
3 godine prije

kao i uvijek ,,ameri imaju svoje prste u tome

420
3 godine prije

Istražite malo tko je bio u avionu i tko je profitirao nakon toga…
mistrija je tu samo za javnost

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.