Nijemac deportovan iz Rusije zbog ‘LGBTQ propagande’

Zabrana LGBTQ
17 komentara

Nijemac, koji je ranije bio osuđen za širenje LGBTQ propagande, protjeran je iz Rusije zbog kršenja zakona na Dalekom istoku Rusije, saopćila je lokalna federalna služba za sudske izvršitelje.

“Zaposleni u Kamčatskom odjelu Federalne službe izvršitelja izvršili su sudsku odluku o protjerivanju njemačkog državljanina, osuđenog za promicanje LGBT vrijednosti, iz zemlje”, objavila je agencija u utorak.

Sudski izvršitelji su čovjeka ispratili sa Kamčatke u Moskvu, odakle će preko Turske otputovati za Njemačku, dodaje se.

Početkom aprila, sud u okrugu Elizovski na Kamčatki presudio je da je nemački državljanin kriv za “promovisanje netradicionalnih seksualnih odnosa i preferencija na internetu”.

Muškarac, koji je priznao krivicu tokom suđenja, kažnjen je sa 150.000 rubalja (oko 1.900 dolara) i naređeno mu je da napusti zemlju. Prema RIA Novostima, ovo je prvi put da je u Dalekoistočnom federalnom okrugu izrečena kazna prema ruskom zakonodavstvu o zabrani LGBTQ propagande.

Lokalni mediji javili su da je počinilac 40-godišnji profesor njemačkog jezika, koji je na Kamčatku stigao iz pokrajine Baden-Virtemberg na jugozapadu Njemačke. Navodno je slao poruke 25-godišnjem mladiću iz grada Petropavlovsk-Kamčatski, pokušavajući da ga nagovori da stupi u seksualni odnos.

U posebnom slučaju prošlog mjeseca, sud u ruskoj Republici Tatarstan naložio je sedmodnevno hapšenje i deportaciju kineskog studenta, koji je na društvenim mrežama objavio video-snimke koji prikazuju svoje istospolne odnose sa muškarcem iz Gruzije.

Rusija je zabranila LGBTQ propagandu usmjerenu na maloljetnike još 2013. godine, uprkos oštrim kritikama zakona na Zapadu. Prošlog decembra, ruski predsjednik Vladimir Putin zvanično je potpisao zakon koji je pooštrio ta ograničenja. Uveo je velike novčane kazne za promicanje “netradicionalnih seksualnih odnosa”, pedofilije i transrodnosti kako maloljetnicima tako i odraslima putem knjiga, bioskopa, medija i interneta. Strani državljanin koji prekrši zakone može biti podvrgnut deportaciji, prema novim pravilima.

LGBTQ+ RusijaNijemac
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
darijoman
11 mjeseci prije

Pošteno

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Samo su im još Kineski Njemački federi falili povrh ova rata 👎 .. DOMA — ODMAH !!!

Antee
11 mjeseci prije

Sad će mu HDZSDP dat bjanko Domovnicu pa da ga Možemovci iskoriste kao promicatelja transgender LGBTPR+RSTW ludila.
Neka uči mališane da mrdaju guzom…šta će im matematika…

tihobl
11 mjeseci prije

Nisam se salio kad sam pisao da je Bajden najpribraniji u Bijeloj kuci:

„Данас је данас. И јуче је за нас било данас, али јуче. И сутра ће за нас постати данас, али сутра. Зато живите данас тако да вам будућност данас буде као јучерашња данас, само сутра” – Камала Харис.

Jasna
11 mjeseci prije

Barem što se toga tiče podržavam Putina.

Jasna
11 mjeseci prije

Svaka čast

Max
11 mjeseci prije

Neka je.

Noname
11 mjeseci prije

KOLAPS U NJEMAČKOJ VOJSCI. Povjerenica Bundestaga za obranu Eva Högl rekla je da oružane snage zemlje u ovom trenutku trebaju sve – i oružje i osoblje. U Njemačkoj su otvoreno priznali da je borbena učinkovitost vojske na iznimno niskoj razini. Prema povjerenici njemačkog parlamenta za vojno osoblje Evi Högl, nade da će Bundeswehr postati borbeno spreman mogu se izgraditi tek 2030. godine. Što se tiče trenutne situacije, sada su Oružane snage Njemačke suočene s katastrofalnim nedostatkom. Kao što je Högl ranije istaknuo, nedostatak odgovarajuće opreme i oružja onemogućuje vojsci čak i izvođenje manevara za obuku. Vojsci trebaju bolji ruksaci, novi radio uređaji, jer stari su stari već 30 godina, požalila se. Osim toga, objasnio je predstavnik parlamenta, Bundeswehr je ozbiljno pogođen pomoći Ukrajini. Oružje koje je prebačeno Oružanim snagama Ukrajine jednostavno nije zamijenjeno. Značajno je da je pao i moral samih Nijemaca. O tome svjedoče i rezultati nedavnog istraživanja javnog mnijenja. Ispitanici u Njemačkoj istaknuli su… Čitaj više »

So baby talk to me
11 mjeseci prije

I treba 👏

Ivan
11 mjeseci prije

Takove umobolnike i ljudski izrod treba protjerati i iz svih zemalja clanica EU..

Rimtutituki
11 mjeseci prije

Ovde u njemackoj unistise propagandom, tako su naporni postali,a sve likovi koji picke ne bi vidili nikad,recimo u mojoj mladosti bi bili kao debili oksrakterisani

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.