Nikki Haley podržala neovisnost nepostojećeg otoka Binomo (VIDEO-AUDIO)

Nikki Haley - smiješno
24 komentara

VIDEO – Razgovor Nikki Haley i “poljskog premijera” Mateusza Moravetskog


Prije dva dana je stalna predstavnica Sjedinjenih Država u Ujedinjenim narodima Nikki Haley navodno bila žrtva poznatih ruskih komičara Lexusa i Vovana, odnosno Alekseja Stolijarova i Vladimira Kuznjecova. U razgovoru s njima o vanjskoj politici je pristala podržati neovisnost nepostojeće državu.

Komičari su nazvali Nikki Haley i predstavili se kao poljski premijer Mateusz Moravetsky, a razgovor je trajao gotovo pola sata.

Nikki Haley je izjavila kako Sjedinjene Države na Poljsku gledaju kao na dragu prijateljsku zemlju, a zahvalila se Poljskoj što se suzdržala od glasovanja o rezoluciji Opće skupštine Ujedinjenih naroda protiv priznavanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

Tijekom razgovora su se dotaknuli brojnih tema, a ruski komičari, takozvani “prankeri”, poručili su Nikki Haley kako je otok Binomo, blizu Vijetnama, na jugu Kine, glasao za proglašenje neovisnosti, te kako je Rusija intervenirala u ovoj kampanji.

Komičar Aleksej Stolijarov “Lexus” je kasnije napomenuo da je Binomo samo skup slova, odnosno “prva stvar koja mu je pala na pamet”.

Haley je rekla da je znala za ovu zemlju i želju za nezavisnošću otoka Bimono, te istaknula kako je Moskva, naravno, intervenirala.

“Svjesni smo toga i situaciju vrlo pažljivo promatramo. Mislim da ćemo nastaviti promatrati, kao što to činimo o svim pitanjima koja se odnose na Južno kinesko more”, odgovorila je Nikki Haley.

Obećala je da će se o svemu što se odnosi na pitanje južne Kine raspravljati u Bijeloj kući.

Aleksej Stolijarov je također zamolio Nikki Haley da komentira navodne informacije o izjavi ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka o zlostavljanju od strane glumca Kevina Spaceya. No, američka je političarka rekla da ne zna ništa o tome, ističući “kako živimo u zanimljivim vremenima”.

Ranije je pravi poljski premijer Mateusz Moravetsky rekao kako bi se sankcije EU Rusiji trebale produljiti, što je Alekseju Stolijarovu bila tema za razgovor s američkom veleposlanicom.

Tijekom razgovora od 22 minute s osobom koji glas izrazito nalikuje američkoj veleposlanici u Ujedinjenim narodima, ruski komičar je izrazio zabrinutost zbog ruskog uplitanja u političke poslove izmišljenog otoka Binoma u Južnom kineskom moru, koji, naravno, ne postoji. Da je zaista riječ o Nikki Haley je potvrdio portal Zero Hedge i autori šale, dok je američka dužnosnica na Twiteru i Facebooku ignorirala šalu.

Nastavljajući s pitanjem oko navodnog ruskog uplitanja u svjetske poslove, navodni “poljski premijer” je pitao Haley hoće li ili neće “Putin biti agresivan prema Europi sljedeće godine?”

“Teško je znati što Rusija sada radi. Mislim da smo u Vijeću sigurnosti vidjeli kako radi i da pokušavaju biti relevantni u svakoj regiji i pokušavaju reći svoju u svakom području. U nekim su uspjeli, a u nekim nisu. Zato nemaju utjecaja za kojeg mislim da bi željeli imati, ali to pokušavaju ostvariti”, odgovorila je Nikki Haley.

“Mislim da mnoge zemlje, bilo da se radi o Vijeću sigurnosti ili drugima, vrlo pažljivo promatraju kako bi se osiguralo da Rusija ne dobije previše utjecaja gdje može uzrokovati kaos”, nastavila je.

“Oni su agresivni i može biti teško raditi u Vijeću sigurnosti. Pokušavaju izazvati neke poremećaje, ali mi upravljamo i nastavljamo ih podsjećati gdje im je mjesto”, rekla je Haley “poljskom premijeru” samo nekoliko dana prije nego što Poljskoj započne dvogodišnji mandat kao nestalne članica Vijeća sigurnosti.

Ovu izjavu američke dužnosnice je kritizirala glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Nikki, zaista želite podsjetiti Rusiju gdje joj je “mjesto u svijetu”? Prilično kratkovidno…”, izjavila je Zaharova.

Iako Nikki Haley službeno ni potvrdila ni opovrgnula autentičnost razgovora, vrlo je vjerojatno da je i ona postala žrtva dvojice ruskih komičara, koji su postali poznati po nevjerojatnoj sposobnosti da dopru do političara i slavnih osoba.

U rujnu 2015. su se našalili s Eltonom Johnom, nakon čega se Kremlj morao ispričati i dogovoriti pravi telefonski razgovor između ruskog predsjednika Vladimira Putina i poznatog glazbenika. Prije toga je dvojac uspješno prevario bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova, bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Saakašvilija i mnoge druge.

Možda i komentar Marije Zaharove, koja je vjerojatno imala informacije je li na liniji zaista bila Nikki Halley, potvrđuje uspješnu šalu s otokom Binomo, “ruskom uplitanju” i porukom “kako će SAD znati pokazati Rusiji gdje joj je mjesto u svijetu”.

Binomo
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
6 godine prije

Još jedan preplaćeni talking head. Pravi donosioci odluka se ne pojavljuju na TV-u. Osim (nadam se) u Rusiji.

Georgij Žukov
6 godine prije

Druze Roko slazem se , medjutim koliko god se Nikki trudi biti najgluplja jos uvjek nije do koljena “precednici” Kitarovic.” Precijednica ” je putujuca glupost i skromnog sam misljenja da momentalno nema konkurencije u politickom i diplomatskom svijetu.

Laki Topalović
6 godine prije

Ne diraj mi Psaki 🙂 Ona je bar bila glupa i sama se sebi smijala. Hoću reći, kao da je znala. OK dobila sam posao preko stranke, daj da zaradim nešto novca, pa brišem. A 6. flotu u more Bjelorusije, vrlo važno. 🙂

Kažun
6 godine prije

U zdrav mozak.Jurkotić.

Borac2
6 godine prije

Turbo glupaca, a ona prije nje isto IQ temperature zamrzivaca.

antun comb
6 godine prije

to je staro ima par dana

pikač
6 godine prije

Ček,pa ovo na slici je gizmo! To mi je daleki rođak 🙂

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Nije ona glupača,ona je podla,lažljiva spodoba.Podsjeća na psihopatu Hilari.

A tek kad vidi
6 godine prije

da nisu glasali koko je ona htjela, pa kad im uvede sankcije.

Perun
6 godine prije

Ameri i geografija, tu ih možeš veslati kako hoćeš i to ove visokoškolovane. Ta bi priznala i Darkwood samo šteta što ruske šaljivdžije ne čitaju Zagora. Bilo bi dobro tražiti i priznanje za Atlantis (Atlantidu) ili recimo Proxima Centauri, tu vrelu državicu koja želi uvesti njihova sra…shits tj. demokratske vrijednosti bi svakako trebalo priznati.

Nedim Dino
6 godine prije

Sta reci, koju poruku poslati.!!

mmne
6 godine prije

njih dve=duplogolo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.