Njemačka i Francuska Europi: Prihvatite “migrante” ili platite kaznu!

Merkel Macron
56 komentara

Francuska i Njemačka rekle su da zemlje koje ne žele prihvatiti migrante trebaju biti prisiljene platiti kako bi dobile dozvolu istupiti iz programa preraspodjele Europske unije. Prijedlog je oblikovan u dokument kojeg je vidio Reuters, i koji je u četvrtak dan na uvid ministrima unutarnjih poslova zemalja članica na sastanku u Bruxellesu.

Predložena pravila bi i dalje bi inzistirala na tome da zemlje uzmu migrante iz drugih država članica ukoliko nemaju dovoljno svojih, osim ako postoji “snažan prigovor”. U tom bi slučaju takve nacije mogle prihvatiti “alternativne mjere solidarnosti”.

Prijevod s eurokratskog: “Platite”

Diplomati su Reutersu rekli da to, prevedeno s eurokratskog jezika, znači da zemlje koje odbiju migrante moraju platiti reket, tj. uplatiti dodatna sredstva u proračun Europske komisije ili platiti za razvojne projekte u Africi, odakle preko Sredozemnog mora dolazi najveći dio “migranata”.

Međutim, dokument također nastoji spriječiti isključivanje svih europskih zemalja iz programa, s ugrađenim mjerama “zapisanim u kamenu” za svako osmogodišnje ugovoreno razdoblja. S obzirom da čelnici EU nisu predvidjeli krizu migranata iz 2015. godine, predložena nova pravila spriječit će zemlje da mijenjaju politiku tijekom tog perioda, ako dođe do još jednog neočekivanog masovnog dotoka “migranata”.

Franucsko-njemački blok se borio za prisiljavanje drugih nacija da prihvate tražitelje azila u sporu koji je u tijeku od 2015. godine, kada je njemačka kancelarka Angela Merkel jednostrano otvorila granice Europe i suspendirala pravila o azilu, pozivajući na ulazak u više od milijun migranata. Prijedlozi također odražavaju frustracije zapadnoeuropskih političara neuspješnim pokušajima reforme politike azila EU pred izbore za Europski parlament u svibnju 2019., jer su stranke desnice na dobitku upravo zbog migracijskih politika establishmenta.

Njemačka se rješava viška migranata

Nakon što je prihvatlia većinu migranata u Njemačku u jesen 2015., kancelarka Merkel gura EU da prisili druge države da prihvate preraspodjelu migranata dok su još u mediteranskim zemljama. Nedavne statistike pokazale su da je upravo Njemačka pokušala prebaciti najviše svojih migranata u druge zemlje.

Srednjoeuropske zemlje poput Poljske i Mađarske odbacile su mjere, navodeći zabrinutost za sigurnost i socijalnu koheziju. Dok je povjerenik Europske unije za migracije Dimitris Avramopoulos rekao kako “Ne možemo i nikada nećemo moći zaustaviti migraciju”, dotle su europske zemlje koje vode desničarske stranke, koje vjeruju u granice, dokazale suprotno.

Posebno se ističe Orbanova Mađarska, koja je tijekom krize 2015. godine bila na glavnoj ruti sirijskih migranata, tzv. “Balkanskoj ruti”, ali su uspjeli smanjiti nelegalne granične upade za više od 99 posto nakon izgradnje zida i postavljanja vojske i policije na granicu.

Italija smanjila priljev migranata za preko 80%

U međuvremenu, Italija, žarišna točka migracija koje idu preko Sredozemnog mora u 2017. godini, smanjila je nezakonite dolaske morskim putem za 80 posto pod desničarskim ministrom unutarnjih poslova Matteom Salvinijem, nakon što je odbio primati u talijanske luke brodove NGO-a kojima prevoze migrante.

Kao rezultat toga, NGO-i koji financiraju Aquarius, posljednji transportni brod za migrante koji patrolira Mediteranom, priopćili su u četvrtak kako su zaustavili operacije na njihovom prijevozu.

Sljedećeg tjedna će neke zemlje članice EU, među kojima i Hrvatska, potpisati Globalni sporazum Ujedinjenih naroda za sigurnu, urednu i redovnu migraciju. No, nekoliko europskih zemalja, uključujući i Austriju koja trenutačno drži rotirajuće predsjedanje Vijeća EU, odbile su sporazum zbog zabrinutosti da se sporazum, iako se u njemu tvrdi da nije pravno obvezujući, može iskoristiti kao okvir za donošenje odluka i da djeluje u pravnom “sivom području”. Smatra se da je vlada Angele Merkel glavni arhitekt kontradiktornog UN-ovog pakta o migraciji, na kom se radi od 2016. godine.

Izvor: Narod.hr

Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

Migracijska kriza , dobar razlog za posvadjati evropu… Dio sireg plana sukoba elita…

STEVO
5 godine prije

Malo morgen. Vi platite kaznu što ste nas i još mnoge druge zemlje koje su ušle u EU doveli na prosjački štap. Zato nisu lude ni Švicarska ni Norveška. Još traže i suverenitet.

Helena
5 godine prije

Ovo dvoje će u sledećem životu biti amebe. Takav im je nivo svesti. Oni su odvojeni od mozga i realnog života, zato su odvojeni od naroda. Oni pojma nemaju, oni osim o karijeri, novcu, moći, o ničemu drugom ne razmišljaju. Svi smo mi jedno i ne možeš sebi stepenice od leševa ljudskih praviti, ne možeš ignorisati ni najmanji šrafić, ne možeš zaboraviti da si tu gde jesi i da imaš što imaš zahvaljujući čitavom rodu ljudskom, a da to ne platiš, pre ili kasnije.

jezevakucica
5 godine prije

Oni se zaigrali i uzeli komade a mi da plaćamo upad u plesnjak.Ma nemoj!

Siniša
5 godine prije

Jeste li gledali kongres DCU….sekte su zavladale svijetom,koliko moći i novca na jednom mjestu;Merkelovu zamijenili Krampom koja je još militantnija prema Rusiji i prema prijemu migranata;biće zanimljivo gledati kako se odnose Rusija i DE jedna prema drugoj.

Mikojan
5 godine prije

Tko je kriv za migrante, za njihovu nesreću u njihovim državama, za stradanja, taj neka plati. Čije vosje siju smrt po svijetu neka si uzmu migrante, države iz kojih dolaze korporacije koje uništavaju sve konkurentske firme po svijetu neka si uzmu ekonomske migrante.

avatar
5 godine prije

Dobro su to zamislili njemci i francuzi da si ostave doktore i inžinjere a sitnu ribu pljuckavicu da rasporede po rubnim
državama EU.

nime
5 godine prije

vi koji plaćate poreze prihvatite one koji ih ne plaćaju. niti ikada budu.

cogo
5 godine prije

ova dvojica su glavni krivci za te migrante i neka jih oni prime i hrane ,,sve njihove budalastine moramo placati drugi,,pa malo se vi skulirajte

MIćo
5 godine prije

Tko ih je pozvao i otvorio granice neka plaća… Budaletine

satir und kritik
5 godine prije

Nije mi jasno sto ih srčano ne primaju u saudi arabiju, kuvait, UAE ,Katar Izrael nego dolaze u hladnu i kišovitu EU? I jos ljudi nalete na ljutog Orbana i kompaniju.

Alanis
5 godine prije

“S obzirom da čelnici EU nisu predvidjeli krizu migranata iz 2015. godine, predložena nova pravila spriječit će zemlje da mijenjaju politiku tijekom tog perioda, ako dođe do još jednog neočekivanog masovnog dotoka “migranata”.”

Ovo, NISU PREDVIDJELI krizu migranata 2015. i ovo, ako dođe do još jednog NEOČEKIVANOG masovnog dotoka … treba pod navodne znake.

satir und kritik
5 godine prije

Neka voze ove nesretnike migrante na nosačima aviona na veliki put oko svijeta. Neka im daju trajni smještaj na lyx crusere i neka im Stoltenberg Jens bude konobar i sobarica ionako im je porazbijao zemlje u ime demonkracije . Ustvari i on je dobro plačeni govornik mračne sile. Sve rade kako bi EU postala veliki Pariz

radijacija2000
5 godine prije

Kazne !? A da vi platite deo duga nekim EU članicama koji je izazvan kako bi vi imali suficit. Pa ako želite da EU bude više od ekonomske unije, nekakva federacija sa zajedničkim budžetom, oružanum snagama i vanjskom politikom, onda mora da sva područja budu približno podjednako razvijene, sa približno podjednakih uslova življenja. Ako ne razmišljate o time, onda razmislite da umesto da plačaju vama kazne zbog vaših hirova, netko može da izbaci vašu valutu i uvede carine na njemačke proizvode i tako dalje…ali kad bi imalo pravih lidera u tim zemljama…

Miki
5 godine prije

Macronu su več pripremili giljotinu a ostale ćeka prvo drvo ili nadvoz.

alan ford
5 godine prije

ne postoje “Njemačka” i “Francuska”, odnosno “Njemačka” i “Francuska” ne naređuju ništa Europi. Njemačka i Francuska su ciohazarske korporacije, a Macron i Merkelica njihovi plaćenici, koji govore ono što gazde Rotschild, Soros i ostali narede.

Bulo
5 godine prije

Plati, samo plati. Plati za ulazak u EU, plati za izlazak, plati članarinu, plati za vojsku EU i NATO, plati za izbjeglice koje su drugi stvorili. …. tome nema kraja

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Terorizam Francuske i Njemacke nad ostatkom EU. Svi moraju primiti migrante i pripremiti i obuciti ih o svome trosku da uskoro dodju raditi u Njemacku.

antinwo.HR
5 godine prije

Tu bagru čim dalje od Hrvatske.J….. vas migranti više.Tjeraj to u te zemlje koje su sluge globalističko korporacijskom sotonističkome leglu.

DAWOR
5 godine prije

A KAKVA JE KAZNA?? MOŽDA POŠILJKA KRSTAREĆIH RAKETA OD AMERIČKIH “PRIJATELJA I SAVEZNIKA”??

kiki
5 godine prije

Nemogu ‘opaljivat’ nikakve kazne – pa jasno je što je tko potpisao…
Jasno je zašto je poziv došao baš iz Njemačke – pa prebijeli su, zar ne…
Žena pozove goste, pa kaže susjedima: ‘ ti moraš sad ovoliko primit.’
I u pravu su oni koji tvrde da je jedan od ciljeva onih koji šalju migrante – slabljenje eu…

Dado
5 godine prije

Zato je vazno ne petljati se u Marakeski sporazum. Tocno je da on ne nosi naredbe ali se zemlje dragovoljno obavezuju. Naravno, unutar EU Njemacka i Francuska ce koristiti mehanizme prisile za druge drzave da izvrse svoje “dragovoljne obaveze”. Izvan EU nece imati tko da prisiljava druge drzave na ispunjenje obaveza. Njemackoj i Francuskoj dugorocno trebaju novi jeftini radnici. Istocnoeuropljani idu u te drzave zbog visih placa a ne prirodnih ljepota. Zato je jednostavnije dovuci Azijate i Afrikance koji ce pristati raditi za manje od Istocnoeuropljana (tu ubrajaju i nas). Problem sa njima je prilagodavanje Europskom nacinu zivota i rada. Rijesenje je jednostavno: napuniti zemlje Istocne Europe sa imigrantima pa kako se koji prilagodi povuci u Njemacku i Francusku. Oni koji se ne prilagode ni za 10-20 godina neka pale automobile po Poljskoj ili Hrvatskoj a ne u Parizu ili Berlinu. Mozda je Irska rjesenje, o pa to vec rade… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.