fbpx

Njemačka i Francuska Europi: Prihvatite “migrante” ili platite kaznu!

Merkel Macron

Francuska i Njemačka rekle su da zemlje koje ne žele prihvatiti migrante trebaju biti prisiljene platiti kako bi dobile dozvolu istupiti iz programa preraspodjele Europske unije. Prijedlog je oblikovan u dokument kojeg je vidio Reuters, i koji je u četvrtak dan na uvid ministrima unutarnjih poslova zemalja članica na sastanku u Bruxellesu.

Predložena pravila bi i dalje bi inzistirala na tome da zemlje uzmu migrante iz drugih država članica ukoliko nemaju dovoljno svojih, osim ako postoji “snažan prigovor”. U tom bi slučaju takve nacije mogle prihvatiti “alternativne mjere solidarnosti”.

Prijevod s eurokratskog: “Platite”

Diplomati su Reutersu rekli da to, prevedeno s eurokratskog jezika, znači da zemlje koje odbiju migrante moraju platiti reket, tj. uplatiti dodatna sredstva u proračun Europske komisije ili platiti za razvojne projekte u Africi, odakle preko Sredozemnog mora dolazi najveći dio “migranata”.

Međutim, dokument također nastoji spriječiti isključivanje svih europskih zemalja iz programa, s ugrađenim mjerama “zapisanim u kamenu” za svako osmogodišnje ugovoreno razdoblja. S obzirom da čelnici EU nisu predvidjeli krizu migranata iz 2015. godine, predložena nova pravila spriječit će zemlje da mijenjaju politiku tijekom tog perioda, ako dođe do još jednog neočekivanog masovnog dotoka “migranata”.

Franucsko-njemački blok se borio za prisiljavanje drugih nacija da prihvate tražitelje azila u sporu koji je u tijeku od 2015. godine, kada je njemačka kancelarka Angela Merkel jednostrano otvorila granice Europe i suspendirala pravila o azilu, pozivajući na ulazak u više od milijun migranata. Prijedlozi također odražavaju frustracije zapadnoeuropskih političara neuspješnim pokušajima reforme politike azila EU pred izbore za Europski parlament u svibnju 2019., jer su stranke desnice na dobitku upravo zbog migracijskih politika establishmenta.

Njemačka se rješava viška migranata

Nakon što je prihvatlia većinu migranata u Njemačku u jesen 2015., kancelarka Merkel gura EU da prisili druge države da prihvate preraspodjelu migranata dok su još u mediteranskim zemljama. Nedavne statistike pokazale su da je upravo Njemačka pokušala prebaciti najviše svojih migranata u druge zemlje.

Srednjoeuropske zemlje poput Poljske i Mađarske odbacile su mjere, navodeći zabrinutost za sigurnost i socijalnu koheziju. Dok je povjerenik Europske unije za migracije Dimitris Avramopoulos rekao kako “Ne možemo i nikada nećemo moći zaustaviti migraciju”, dotle su europske zemlje koje vode desničarske stranke, koje vjeruju u granice, dokazale suprotno.

Posebno se ističe Orbanova Mađarska, koja je tijekom krize 2015. godine bila na glavnoj ruti sirijskih migranata, tzv. “Balkanskoj ruti”, ali su uspjeli smanjiti nelegalne granične upade za više od 99 posto nakon izgradnje zida i postavljanja vojske i policije na granicu.

Italija smanjila priljev migranata za preko 80%

U međuvremenu, Italija, žarišna točka migracija koje idu preko Sredozemnog mora u 2017. godini, smanjila je nezakonite dolaske morskim putem za 80 posto pod desničarskim ministrom unutarnjih poslova Matteom Salvinijem, nakon što je odbio primati u talijanske luke brodove NGO-a kojima prevoze migrante.

Kao rezultat toga, NGO-i koji financiraju Aquarius, posljednji transportni brod za migrante koji patrolira Mediteranom, priopćili su u četvrtak kako su zaustavili operacije na njihovom prijevozu.

Sljedećeg tjedna će neke zemlje članice EU, među kojima i Hrvatska, potpisati Globalni sporazum Ujedinjenih naroda za sigurnu, urednu i redovnu migraciju. No, nekoliko europskih zemalja, uključujući i Austriju koja trenutačno drži rotirajuće predsjedanje Vijeća EU, odbile su sporazum zbog zabrinutosti da se sporazum, iako se u njemu tvrdi da nije pravno obvezujući, može iskoristiti kao okvir za donošenje odluka i da djeluje u pravnom “sivom području”. Smatra se da je vlada Angele Merkel glavni arhitekt kontradiktornog UN-ovog pakta o migraciji, na kom se radi od 2016. godine.

Izvor: Narod.hr

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Migracijska kriza , dobar razlog za posvadjati evropu… Dio sireg plana sukoba elita…

cogo
Gost
cogo
1 godina prije

isti kreatori su stvorili krizu u grckoj i svi oastali sada spasavamo njihove pokvarene banke

Fitcher
Gost
Fitcher
1 godina prije

Ujedinjena Europa barem u onom pravom smislu niti ne postoji. Niti će postojati sve dok sve bivše kolonijalne sile ne odreknu svog kolonijalnog mentaliteta. A i ovi migranti su isto posljedica tog kolonijalnog mentaliteta “srca Europe”:

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Ne manipuliše li se nama ovako, pogotovo sa ovakvim naslovom? Juče ste pisali nešto o tome…

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Perice, da ti slučajno nisi disleksičan?
Odi kod ljekara da ti da uputnicu specijalisti.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Razume Perica sve napisano, ne brini! Pročitaj bilo koji naslov koji ima veze s Rusima i Putinom pa mi se onda javi…ispada da u Rusiji sve cveta, svaki njihov potez je odličan, pravi, mudar itd itd. Ne zove li se to “manipulacija”, Alanise?

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Sasvim nebitno, jer se Rusija, ni u ovom slučaju, ne petlja niti jednoj o država EU-a po pitanju imigrantske politike, dok to Brisel – Beograd, radi na dnevnoj bazi i to ne samo po pitanju imigranata, nego po pitanju svega.
Ovo je pitanje gubljenja suvereniteta džava članica EU-a da odlučuju o bitnim pitanjima, a koja ih mogu sahraniti.
Ako ti ne želiš suverenitet, super, onda hodaj okolo skinutih gaća i sagni se na svaki mig EU birokrata, koje nisi ni birao niti sa tvojom zemljom imaju ikakve veze.

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Rusija se ne petlja kažeš? Razrovala je Siriju i izazvala migracije….nije li to “mešanje i imigrantsku politiku?” Tvoj problem a i većine je u samom korenu…problem vaš je što ste se u samom startu (90.-tih) utripovali da ćete ulaskom u EU postati jednaki, ravnopravni sa starim evropskim nacijama. Sada posle skoro tri decenije vi ste otkrili rupu u saksiji, shvatili da to nije ni blizu moguće. Ko je to tebi (vama) mogao objasniti u onoj euforiji. Srbija je tu u prednosti, znamo ko smo, šta smo i gde pripadamo.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Rusija razrovala Siriju??
Dečko dragi, ti imaš ozbiljnijih problema nego je disleksija. Da nisu kakve droge?
Isprika disleksičarima.

Ja, kao JA, sam bila protiv ulaska u EU i da, HR je EU bitch – jer su i nju, kao i ostale države članice, prodali političari, jeftino prodane, snisodljive, poltronske, uguzičarske marionete, a ako ćemo o tome tko smo i što smo, dečko dragi (oslovljavam te tako, jer nisam sigurna da imaš više od 14 godina, sudeći po rasuđivanju), USA kojoj skidaš gaće, vas je bombardirala 1999, a sada ti Vučić zbog ulska u EU, a bogmeć i NATO, prodaje Kosovo.
U stvari, prodano je davnih dana, samo što vam to on ne smije reć.
Radije brini o tome.
comment image

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Da, da da…sad se svi “perete”, odjednom niko nije podržavao ulazak u uniju! To je isto kao kod mene, koga god pitam za koga je glasao niko nije za vučka a on polovinu izašlih na izbore “pokupi”. Nisam ja ni rusofil ni američki nastrojen, ja sam mišljenja da oni tesno sarađuju, sarađuju sve vreme a nama budalama bacaju koske. Počeli smo s manipulacijama…samo ti kažem da pogledaš naslove kada je o Rusima tema….da se ne ponavljam

Radovan
Gost
Radovan
1 godina prije

Ma, perice, pusti tu Alanis. Ona je neka babetina iz AFZ-a pa jos misli kako je Staljin bio pravi drug.

barba tonći
Gost
barba tonći
1 godina prije

Periceee sidi 3 😉

Toni
Gost
Toni
1 godina prije

Kako te nije sramota govnaru reć kako je Rusija razrovala Siriju

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Toni, hoćeš reći da Rusima ne odgovaraju ovi migranti?

Zorule
Gost
Zorule
1 godina prije

@Perica
Rusija je razrovala vehabijsku gamad za kojom sad cvili zapad a vidim i ti skupa sa njima. Jel ti uopce znas kad su Rusi usli u Siriju a kad je poceo prvi val izbjeglica?

Perica
Gost
Perica
1 godina prije

Od šume drvo ne vidiš…

Djole
Gost
Djole
1 godina prije

Ma bre Rusi su zakon!

Avatar
Gost
Avatar
1 godina prije

Perice, prvi val migranata je krenuo iz Libije nakon oslobođenja od Gadafija. Kakve veze Rusi imaju sa time?

Radovan
Gost
Radovan
1 godina prije

FSB vec nekoliko godina ima centar u Nisu koji logistikom a S. Arabija novcem pomazu imigrante. Ili nisi upucen ili ti to odgovara iz nekog razloga. Masala.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Na 100.000 stanovnika Hrvatska ima 0.87 ubojstava, SAD 4.88 a Rusija 11.31, tako da vidimo kako tamo i njima cvatu ruze.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
1 godina prije

Mozda i jeste tako, ali moje misljenje je da krajnji cilj nije bio posvadjati Evropu i u njoj stvoriti sukob elita. Istorija Evrope nije zadnjih 200-300 godina. Kultura i evropski obrazac stvarao se mnogo duzi period vremena.
E, da smo bili srece pa da je Kolumbo bio ozenjen, bilo bi kud i kamo manje problema.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Da to nije krajnji cilj , to je samo sredstvo..Krajnji cilj je puno gori , jer svadjanje elita donosi ne bas lijepe lekcije u udzbenike istorije…

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Kolumbo jest bio oženjen. Njegova druga (?) žena bila je s Kanarskih (ili Azorskih otoka), na koje je morska struja donosila artefakte – npr.drvene kipiće iz …za tada nepoznatih predjela…

Mirko
Gost
Mirko
1 godina prije

Njemackoj trebaju jeftini radnici, Americi i Kini ne odgovara ekonomski jaka Europa, Rusiji ne odgovara politicki snazna Europa (koja uz to mozda nece kupovati Ruski plin) a vecini imigranata odgovaraju davanja za nezaposlene, financiranje 15 djece i 7 zena. Sve se poklopilo. Kuzis stari moj?

STEVO
Gost
STEVO
1 godina prije

Malo morgen. Vi platite kaznu što ste nas i još mnoge druge zemlje koje su ušle u EU doveli na prosjački štap. Zato nisu lude ni Švicarska ni Norveška. Još traže i suverenitet.

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

Dalaj Lama, tibetanski duhovni vođa, poručio da „Europa pripada Europljanima“, te da se „izbjeglice moraju vratiti i izgraditi svoje zemlje“.

STEVO
Gost
STEVO
1 godina prije

Vrlo mudar čovjek Dalai Lama i poštujem njegov altruistički pristup rješavanju problema u svijetu, no STEVO ipak ne bi želio još i duhovno biti izmanipuliran. Ove riječi Dalai Lame doista nadahnjuju u romantičnom pogledu, ali nažalost politika ne prihvaća moral a kamoli osjećaje.. “The compassionate mind is like an elixir; it is capable of transforming bad situation into beneficial ones. Therefore, we should not limit our expressions of love and compassion to our family and friends. Nor is the compassion only the responsibility of clergy, health care and social workers. It is the necessary business of every part of the human community.”Dalai Lama

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
1 godina prije

Druze, da bi te neko doveo do prosjackog stapa, kako kaze, moras nesto imati. Ili, barem, nesto znati. Posto smo se pokazali i dokazali kao ‘cvrcci’ u onoj basni o ‘cvrcku i mravu’, sada lijepo kusamo skuhanu nam kasu. Poenta: cvrcak ode svirati na Bahame a mrav nastavi neumorno rintati.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Ovo dvoje će u sledećem životu biti amebe. Takav im je nivo svesti. Oni su odvojeni od mozga i realnog života, zato su odvojeni od naroda. Oni pojma nemaju, oni osim o karijeri, novcu, moći, o ničemu drugom ne razmišljaju. Svi smo mi jedno i ne možeš sebi stepenice od leševa ljudskih praviti, ne možeš ignorisati ni najmanji šrafić, ne možeš zaboraviti da si tu gde jesi i da imaš što imaš zahvaljujući čitavom rodu ljudskom, a da to ne platiš, pre ili kasnije.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Oni se zaigrali i uzeli komade a mi da plaćamo upad u plesnjak.Ma nemoj!

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Jeste li gledali kongres DCU….sekte su zavladale svijetom,koliko moći i novca na jednom mjestu;Merkelovu zamijenili Krampom koja je još militantnija prema Rusiji i prema prijemu migranata;biće zanimljivo gledati kako se odnose Rusija i DE jedna prema drugoj.

Vasilij Zajcev (bivši Dan Dare)
Gost
Vasilij Zajcev (bivši Dan Dare)
1 godina prije

Jesam li jedini koji počinje vjerovati da je bila velika greška dozvoliti ujedinjenje Njemačke?

Zapravo, o kakvom je “ujedinjenju” uopće riječ? Ne sjećam se ikakvih pregovora dviju država, niti referenduma njihovih građana? Radilo se o aneksiji DDR-a od strane BDR-a!

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

A jadan Putin…

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Tko je kriv za migrante, za njihovu nesreću u njihovim državama, za stradanja, taj neka plati. Čije vosje siju smrt po svijetu neka si uzmu migrante, države iz kojih dolaze korporacije koje uništavaju sve konkurentske firme po svijetu neka si uzmu ekonomske migrante.

barba tonći
Gost
barba tonći
1 godina prije

ća je, je

Stipa
Gost
Stipa
1 godina prije

Pa ne mogu oni sve. Fino imigrante koji nisu trenutno potrebni ili pogodni naseliti u Horvatistan pa kada se civiliziraju put u Njemacku ili Francusku (mogu Nizozemska ili Belgija takodjer). Ove iz Horvatistana u Irsku i bit ce dovoljno prostora za 4-5 milijuna imigranata. Svi sretni i zadovoljni, cak i ja u Irskoj

avatar
Gost
avatar
1 godina prije

Dobro su to zamislili njemci i francuzi da si ostave doktore i inžinjere a sitnu ribu pljuckavicu da rasporede po rubnim
državama EU.

nime
Gost
nime
1 godina prije

vi koji plaćate poreze prihvatite one koji ih ne plaćaju. niti ikada budu.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije

Evo u Hrvatskoj su nacionalni junaci a svi iz kneževine Monako, mi volimo migrante samo kad mašu nacionalnim zastavom !!

cogo
Gost
cogo
1 godina prije

ova dvojica su glavni krivci za te migrante i neka jih oni prime i hrane ,,sve njihove budalastine moramo placati drugi,,pa malo se vi skulirajte

MIćo
Gost
MIćo
1 godina prije

Tko ih je pozvao i otvorio granice neka plaća… Budaletine

satir und kritik
Gost
satir und kritik
1 godina prije

Nije mi jasno sto ih srčano ne primaju u saudi arabiju, kuvait, UAE ,Katar Izrael nego dolaze u hladnu i kišovitu EU? I jos ljudi nalete na ljutog Orbana i kompaniju.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

“S obzirom da čelnici EU nisu predvidjeli krizu migranata iz 2015. godine, predložena nova pravila spriječit će zemlje da mijenjaju politiku tijekom tog perioda, ako dođe do još jednog neočekivanog masovnog dotoka “migranata”.”

Ovo, NISU PREDVIDJELI krizu migranata 2015. i ovo, ako dođe do još jednog NEOČEKIVANOG masovnog dotoka … treba pod navodne znake.

satir und kritik
Gost
satir und kritik
1 godina prije

Neka voze ove nesretnike migrante na nosačima aviona na veliki put oko svijeta. Neka im daju trajni smještaj na lyx crusere i neka im Stoltenberg Jens bude konobar i sobarica ionako im je porazbijao zemlje u ime demonkracije . Ustvari i on je dobro plačeni govornik mračne sile. Sve rade kako bi EU postala veliki Pariz

radijacija2000
Gost
radijacija2000
1 godina prije

Kazne !? A da vi platite deo duga nekim EU članicama koji je izazvan kako bi vi imali suficit. Pa ako želite da EU bude više od ekonomske unije, nekakva federacija sa zajedničkim budžetom, oružanum snagama i vanjskom politikom, onda mora da sva područja budu približno podjednako razvijene, sa približno podjednakih uslova življenja. Ako ne razmišljate o time, onda razmislite da umesto da plačaju vama kazne zbog vaših hirova, netko može da izbaci vašu valutu i uvede carine na njemačke proizvode i tako dalje…ali kad bi imalo pravih lidera u tim zemljama…

Miki
Gost
Miki
1 godina prije

Macronu su več pripremili giljotinu a ostale ćeka prvo drvo ili nadvoz.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

ne postoje “Njemačka” i “Francuska”, odnosno “Njemačka” i “Francuska” ne naređuju ništa Europi. Njemačka i Francuska su ciohazarske korporacije, a Macron i Merkelica njihovi plaćenici, koji govore ono što gazde Rotschild, Soros i ostali narede.

Komandant Mark
Gost
Komandant Mark
1 godina prije

Mora netko i naredjivati.

Bulo
Gost
Bulo
1 godina prije

Plati, samo plati. Plati za ulazak u EU, plati za izlazak, plati članarinu, plati za vojsku EU i NATO, plati za izbjeglice koje su drugi stvorili. …. tome nema kraja

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
1 godina prije

Terorizam Francuske i Njemacke nad ostatkom EU. Svi moraju primiti migrante i pripremiti i obuciti ih o svome trosku da uskoro dodju raditi u Njemacku.

skorojevic
Gost
skorojevic
1 godina prije

Svaka cast majstore, jesi procitao mafiju.

antinwo.HR
Gost
antinwo.HR
1 godina prije

Tu bagru čim dalje od Hrvatske.J….. vas migranti više.Tjeraj to u te zemlje koje su sluge globalističko korporacijskom sotonističkome leglu.

DAWOR
Gost
DAWOR
1 godina prije

A KAKVA JE KAZNA?? MOŽDA POŠILJKA KRSTAREĆIH RAKETA OD AMERIČKIH “PRIJATELJA I SAVEZNIKA”??

Leka
Gost
Leka
1 godina prije

1945 je bila prije 73 godine druze Dawor.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Nemogu ‘opaljivat’ nikakve kazne – pa jasno je što je tko potpisao…
Jasno je zašto je poziv došao baš iz Njemačke – pa prebijeli su, zar ne…
Žena pozove goste, pa kaže susjedima: ‘ ti moraš sad ovoliko primit.’
I u pravu su oni koji tvrde da je jedan od ciljeva onih koji šalju migrante – slabljenje eu…

Dado
Gost
Dado
1 godina prije

Zato je vazno ne petljati se u Marakeski sporazum. Tocno je da on ne nosi naredbe ali se zemlje dragovoljno obavezuju. Naravno, unutar EU Njemacka i Francuska ce koristiti mehanizme prisile za druge drzave da izvrse svoje “dragovoljne obaveze”. Izvan EU nece imati tko da prisiljava druge drzave na ispunjenje obaveza. Njemackoj i Francuskoj dugorocno trebaju novi jeftini radnici. Istocnoeuropljani idu u te drzave zbog visih placa a ne prirodnih ljepota. Zato je jednostavnije dovuci Azijate i Afrikance koji ce pristati raditi za manje od Istocnoeuropljana (tu ubrajaju i nas). Problem sa njima je prilagodavanje Europskom nacinu zivota i rada. Rijesenje je jednostavno: napuniti zemlje Istocne Europe sa imigrantima pa kako se koji prilagodi povuci u Njemacku i Francusku. Oni koji se ne prilagode ni za 10-20 godina neka pale automobile po Poljskoj ili Hrvatskoj a ne u Parizu ili Berlinu. Mozda je Irska rjesenje, o pa to vec rade Slavonci iz drugih razloga.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
56
0
()
x