„Njemačka je bila konzervativno društvo s malim „k“ dok je Merkel nije transformisala u ovu kulturnu marksističku noćnu moru“

Njemacka-Merkel
7 komentara

Njemačka obavještajna služba prisluškivat će telefone i špijunirati članove opozicione Alternative fur Deutschland, ali viši partijski predstavnik kaže da će, ako samo bude moguće da se njihova poruka čuje, prikupiti još više glasova.

Vijest da njemačke obavještajne službe sada imaju zakonsko zeleno svjetlo za nadgledanje telefona populističke stranke Alternative fur Deutschland (AfD) i špijuniranje njihovih aktivnosti nije uspjela da umanji političke ambicije stranke za ovogodišnje izbore.

Obraćajući se ekskluzivno RT-u, stariji član AfD i europarlamentarac Gunnar Beck priznao je da je, iako je najnovija odluka dio “isušivanja sukoba” sa establišmentom, njegova stranka odlučna da prevaziđe prepreke na svom putu.

Ali advokata rođenog u Dizeldorfu nije iznenadio potez Bundesamt fur Verfassungsschutz (BfV), njemačke savezne obavještajne agencije. Uostalom, prije samo godinu dana šef BfV-a Thomas Haldenvang otkrio je da će obavještajne službe nadgledati partijsku radikalnu frakciju Der Flugel (Krilo) u državnom napadu na ekstremiste.

„Desničarski ekstremizam i desni terorizam“, izjavio je tada Haldenvang, „trenutno su najveća opasnost za demokratiju u Njemačkoj.“

To je BfV-u otvorilo vrata da sada legalno koristi telefonske prisluškivače, policijske doušnike i špijune za nadgledanje aktivnosti ne samo radikalnih elemenata već svih članova najveće opozicione stranke u zemlji, koja trenutno ima demokratski izabrana mjesta u svakoj od 16 njemačkih regionalnih parlamenata.

Za Becka je bilo samo pitanje vremena kada će BfV proširiti svoj opseg. „Objavili su prije otprilike dvije i po godine da nas „posmatraju“, rekao je.

„To je bilo tačno nakon što je AfD postala najveća opoziciona stranka u njemačkom Bundestagu, a mi smo u to vrijeme bili visoko na anketama. Ali sada se čini da poslije neprestanih prijetnji, konačno odlučili i uraditi to.“

„U osnovi mogu da rade šta žele, iako je to ozbiljna invazija na lični život.“

Za Nijemce koji vole privatnost, čak i one koji nemaju deklarisanu političku pripadnost, potez BfV-a imao je zastrašujući efekat na lične slobode.

„Ovo je masovna navala na slobodu izražavanja“, rekao je 55-godišnji Beck.

„To je političko oružje u Njemačkoj, koje zbog posebne istorijske situacije u zemlji izgleda mnogo snažnije odjekuje skoro 80 ​​godina nakon rata, nego što je bilo neposredno poslije ratnih godina.

„Njemačka je posebno laka meta za ovo, a čak imate i naše vlastite političare koji kažu: „Ne možete to reći, to je zbog rata“ ili „to je zbog holokausta“, pa zapravo ne možete reći ništa.

„Zemlja je u stanju traumatizacije ili je u takvom stanju zadržana zbog rata. Zbog toga je Njemačka postala lider većine degenerativnih društvenih trendova poput ovog napada na ličnu slobodu.

„Postala je Konjanik Apokalipse.“

S obzirom da su njemački savezni izbori zakazani za jesen ove godine, politički vremenski okvir odluke BfV i etiketa svih članova AfD-a kao razlog za zabrinutost zbog ekstremizma mogli bi se smatrati ciničnim pokušajem blaćenja populista.

Beck odbija etiketu „ekstremno desno krilo“, ističući: „Ako pročitate naš program politike stranke, onda je prilično u skladu sa glavnim mišljenjem od prije samo 20 godina.

„Morate da se sjetite da je Njemačka bila konzervativno društvo s malim „ k “u mnogim aspektima sve dok gospođa Merkel nije došla i transformisala je u ovu kulturnu marksističku noćnu moru.“

Insistira da je AfD na dobrom putu u politici, i iako priznaje da ništa nije uklesano u kamen, uvjeren je u jednu činjenicu.

„Imamo razloge na svojoj strani“, rekao je. „I dok je u Njemačkoj posebno neprijateljska klima s kojom se suočavamo, moramo je divljački napadati.“

„Ono u šta sam uvjeren je da postoji potencijalno mnogo više ljudi koji bi se složili s nama ako naša poruka prođe.“

Kakvu će ulogu BfV igrati u pokušajima AfD-a da to učini, trenutno nije jasno. Pitanje je, međutim, da li će se Njemci zalagati za špijune i doušnike koji se koriste u ometanju demokratski izabrane opozicije.

Jedno je jasno: uprkos naporima BfV, AfD ostaje ambiciozna i odlučna.

AFDBfVGunnar BeckMerkelnjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Kada je pao Berlinski zid, svi smo mislili kako se Istočna Njemačka priključila Zapadnoj, a ispalo je obratno.

Kažun
3 godine prije

Znači ,preuzeo ih K – plus (Konzum) 🙂

ledeno doba
3 godine prije

AFD je gotov. Kao uostalom i sve ostale nove desne stranke u Eropi, nastale u zadnjih 5 godina, kao protivljenje masovnoj migraciji. Ova plandemija ih je konačno sve skoro pomela. Osim austrijskog FPO-a, sve ostale su pokleknule i ne suprostavljaju se plandemiji i planiranom cjepljenju. Naravno, ima časnih pojedinaca u AFD-u i svim tim stranka, ali generalno uzevši, oni su od početka manje više pod kontrolom globalne mafije i duboke države. Jer, upadljivo je da su se sve toliko nakorstrješile protiv muslimana općenito, pa čak djelimično i protiv islama, – a znamo komu to odgovara. Netanjahuu, koji je neke od njih i pohvalio, a i AFD i sve ostale ove stranke dmonstrativno izražuju svoju upadljivu privrženost Izraelu. Upadljivo je da je čelnica AFD-a, Alice Weidel, lezba koja živi u homoseksualnom braku, najoštrija u tim izjavama.. Bivša bankarica Goldman Saksa. Zato je veću u startu potpuno neuvjerljiva pozicija AFD-a, da on… Čitaj više »

Nil 1
3 godine prije

Tko je dosad vidio oznojenog ciganina, arapa, turčina ? Oni nemaju stvaralčki nagon nego parazitski.

3 godine prije zadnji put uredio Nil 1
Max
3 godine prije

Njenačka je bila država s velikim D mali k imaju tek sad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI