Njemačka nije spremna za ruski gasni embargo

Gas
18 komentara

Njemačka još nije spremna za potpuni embargo na ruski gas, izjavio je u četvrtak zamjenik kancelara i ministar ekonomije te zemlje Robert Habeck. Prema riječima zvaničnika, Berlin ima još puno posla prije nego što poduzmu takav korak.

Habeck je rekao da bi prijevremena zabrana uvoza ruske nafte mogla ” pokrenuti cijene i možda poremetiti lance snabdijevanja”.

„Moramo brže da gradimo infrastrukturu “ da bismo doveli alternativne zalihe, istakao je ministar.

Njemačka je nedavno postavila cilj postepenog okončanja ovisnosti o ruskim energetskim resursima u pozadini vojne operacije Moskve u Ukrajini. Berlin kaže da planira zamijeniti rusku naftu i ugalj do kraja ove godine i prestati kupovati ruski gas do 2024. godine.

Međutim, do sada je zemlja ispunjavala nedavne zahtjeve Rusije u pogledu novog mehanizma plaćanja plina zasnovanog na rubljama, pri čemu su dva najveća njemačkog uvoznika plina, VNG i Uniper, signalizirali svoju spremnost da se povinuju.

embargogasnjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Nije i nikad neče biti!
Pa što ste mislili, da če SAD sa svojim, kemikalijama prepariranim plinom, POKRIITI POTREBE EUROPE!!! Kojeg crpe u nezamisivim okoljskoj štetnim uslovima, samo da bi kratkoručno pokrili LUDOST, u kojoj ustraju?
Ovo sve ide u ludost, koja nema primjer u istoriji čovječanstva!
PA ZAR NEMA NIKO PAMETI, da shvati, da to nije nikakvo rešenje?
Ugasit če to za par mjeseci….

radoznalo_mače
1 godina prije

Njemačka se boji apstinencijske krize. 😉

Sir Oliver
1 godina prije

Al je zato spremna da uvijek skine gaće kad se to Amerima prohtije.

grom iz vedra neba
1 godina prije

Đekna još nije…, a kad će… ne zna se 😀

Max
1 godina prije

Nitko na zapadu nije.

Lenko
1 godina prije

Upravo na tribun pročitao kod njih friško objavljena vist, a je li Logično o tom pisalo ne znam, ako je, unaprid se izvinjavam. Samo kopira, zalipija i proslidija. Suprotno namjerama europskih zemalja, izračun njemačkog analitičkog instituta pokazao da su ruski prihodi od nafte i plina u travnju dosegli rekordno visoku razinu, popevši se na 1,8 bilijuna rubalja u jednom mjesecu, nakon 1,2 bilijuna u ožujku, što je dovelo do sljedeće zapanjujuće statistike: “Nakon samo 4 mjeseca, ruski savezni proračun sada je već primio 50% planiranih prihoda od nafte i plina za 2022. (9,5 bilijuna)”. Danas je Bloomberg potvrdio ovu zadivljujuću statistiku i, pozivajući se na najnovije izvješće IEA-e, piše da su ruski prihodi od nafte ove godine porasli za 50 posto iako su trgovinska ograničenja nakon “invazije” Ukrajine potaknula mnoge rafinerije da odustanu od njezinih zaliha. Očigledno je da su ograničenja – koja su gurnula cijenu nafte na najvišu razinu u… Čitaj više »

gargamel
1 godina prije

Kakva Njemačka, juče nam je servirano da je Bugarska našla alternativu.

tihobl
1 godina prije

Svabe su otele rusima skaldista gasa, a sad traze da Gasprom napuni do jeseni 80%. Gasprom kaze da im ne pada na pamet da ponovo kupuju svoja skladista, da su ih izbrisali iz evidencije, da nisu ludi da pune oteta skladista kako bi Njemacna ka jesen prisvojila taj plin. Kazu da vise nema ni svabama plina sa popustom, vec da ih cekaju trzisne cijene i avnsno placanje u rubljama. Sto ste jamili to smo vec otpisali, a sad ide trzisna igra.

abc
1 godina prije

Nema više igre sa Rusima. Sad Rusi počinju raditi ozbiljne stvari.

Žare
1 godina prije

Koja patologija! Žao nam je Ukrajinaca pa zato uvodimo sankcije Rusiji, ali nije nam ih baš toliko žao da bi sankcije bile u punom kapacitetu.
Strašno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI