Njemačka otvorena za kinesku 5G tehnologiju

Huawei
15 komentara

Berlin je odlučio da dozvoli kineskom gigantu Huawei-u da učestvuje u predstojećim 5G infrastrukturnim projektima. Njemačka želi stvoriti „ravnopravne uslove“ za prodavce.

Odluku je CNBC-u potvrdio portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Taj potez predstavlja udarac za Vašington, koji vrši pritisak na saveznike da isključe Huawei iz njihove 5G infrastrukture. Ostale države članice EU, uključujući Francusku i Veliku Britaniju, tek trebaju donijeti čvrstu odluku o stavu prema Huawei-u.

Huawei je pozdravio njemački “pristup zasnovan na činjenicama i standardima”, rekavši da će “politiziranje ciber-bezbjednosti samo ometati razvoj tehnologije i društveni napredak, a pritom neće raditi ništa na rješavanju sigurnosnih izazova sa kojima su suočene sve zemlje”.

Kompanija je rekla da će „nastaviti da otvoreno sarađuje sa regulatorima, kupcima i organizacijama iz industrije kako bi osigurala da mobilne mreže budu bezbjedne“.

„Tokom proteklih 30 godina, uslužili smo više od tri milijarde ljudi širom svijeta uz najveće mjere bezbjednosti po naše korisnike“.

Kineska tehnološka kompanija, koja je uhvaćena u unakrsnoj vatri američko-kineskog trgovinskog rata, objavila je ove nedelje da je do danas potpisala više od 60 komercijalnih 5G ugovora „sa vodećim svjetskim firmama“.

SAD su poslednjih mjeseci pojačale pritisak na Huawei, uvrštavajući kompaniju na crnu listu za poslovanje sa američkim firmama. Ovaj mjesec je na crnu listu dodao i najbolje kineske start-up kompanije za veštačku inteligenciju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 godine prije

Sta bi sa onim: moramo zaustaviti ruski maligni uticaj i kinesku pentraciju?

Snicla
4 godine prije

Davno smo ustanovili da CIA stoji iza američke blokade Huaweia. I da im ne smeta toliko što bi kinezi mogli špijunirati koliko im je problem što oni neće moći.

Moreno
4 godine prije

Ako je točno kako je Obama prisluškiva Merkelicu onda nije čudno kako se Njemačka ”otvorila” Kini, a kad se Njemačka ”otvorila”, onda je i Hrvatska već ”otvorena”.

MDM
4 godine prije

Kina je najvece auto tržiste. Kome ce onda prodavat Mercedes, BMW i osatali.

Mirko
4 godine prije

Sve vam smeta samo ne stetnost 5g tehnologije, normalno jer je iz Kine a ne Amerike.

Ilirac
4 godine prije

0.) Slijedeci primjer radi cega samo treba prihvatiti sluzbenu propagandu globalistickih rezima: ‘National Toxicology Program’ americka vladina agencija je zakljucila da ta mikrovalna radijacija uzrokuje rak, Ocito hajde da ignoriramo ovo. Ne mojte nas ometati dok zgrcemo milijarde . Korupcija na sve strane, 1.) 5G ce uzrokovati gusci elektrosmog koji vec je ionako velik, 2.) Biti ce efekti na kozi. Ovo je najveci problem. Ljudsko tjelo ima izmedju 2 miliona do 4 miliona zlijezda znojnica i Dr Ben – Ishai sa Hebrejskog Univerziteta objesnjava da ce te zlijezde lojnice biti pretvorene u mrezu antena znaci da cemo biti vise provodljivi, Ukratko efekt ce biti da ce se radijacija samo povecavati Koza ce djelavati kao pojacalo za to zracenje. 3.) Biti ce efekti na oci.Od 1994-te vrseni su experimenti na stakorima i oni su dobivali katarakt , Medicinski Institus Kanazawa Medical Univerzitet, 4.) Biti ce efekti na srce. Ruska studija iz… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.