Norveška premijerka Erna Solberg svojom izjavom ponizila Norvešku i norveški narod

Erna Solberg
65 komentara

Erna Solberg, norveška premijerka posjetila je Hrvatsku i pri tome se sastala s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Prilikom posjete dala je intervju za Jutarnji ogovarajući na bitna pitanja vezana za migracijski problem,  NATO savez, ali i o odnosu Norveške i Sjedinjenih Američkih Država.

Intervju kao intervju. Ništa posebno. Klasična pitanja i klasični odgovori. Umjesto imena Erna Solberg, možete staviti bilo koje drugo ime, a da pri tome ništa ne bude drukčije. Međutim redakciji portala Logično je zapala jedna znakovita izjava norveške premijerke Erne Solberg, nakon što ju je novinarka Antonija Handabaka upitala o odnosima sa SAD-om i predsjednikom Donaldom Trumpom.

Norveška premijerka odgovara:

Imali smo ugodan sastanak. Naravno, oni žele da povećamo potrošnju za vojsku, ali mislim da imamo dobru suradnju. Uostalom, Norveška je jedna od zemalja koja ima trgovački deficit sa SAD-om pa je predsjednik Trump s nama zadovoljniji nego s nekim drugim zemljama. Kupujemo vojnu opremu od SAD-a. Mislim da na nas gleda kao na bliskog saveznika. A mi imamo bliske odnose sa SAD-om zbog naše duge obale i činjenice da smo ovisni o kapacitetima koje ima SAD.

Odgovor norveške premijerke otkriva svu bijedu podaničkog karaktera europskih političara koji novcem kupuju “ljubav”. Izjava da je Trump zadovoljniji s Norveškom jer ona više kupuje nego prodaje je doista djetinjasta i ponižavajuća. Umjesto da žali zbog takve situacija želeći to promijeniti, norveška premijerka je ponosna i to ne krije.

Cijeli intervju možete pročitati na stranicama Jutarnji.hr

Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar
5 godine prije

Zašto ponižavajuće??? Ja bih rekao da je hrabra i iskrena izjava i ne slučajno data. Zašto skrivati istinu i busati se u.prsa izjavama tipa “mi smo faktor..”kad u to vjeruju samo budale???

Moreno
5 godine prije

Bija san u Norveškoj prvi put 1980-ih i nekoliko puti nakon toga, zadnji put lani. Norvežani nisu u svim segmentima propali ka Hrvati međutim propali su moralno i duhovno isto koliko i Hrvati u zadnjih 30-ak godin. Bogati jesu i liče se humanitarnim akcijama po cilome svitu, ali to je sve falše. Norvežani su najamerikaniziraniji narod od svih europskih naroda. Imaju nešto šta niko u Europi nema, a to je zloglasni Barnevarn, državna služba za zaštitu dice koja otima dicu slabijim obiteljima i samohranim roditeljima, naročito imigrantima koji su dobili status boravka.

Piretis
5 godine prije

Jel se to meni čini ili je i Quisling bio Norvežanin?

Drago
5 godine prije

Molim lijepo,neka Norveška premijerka odmah zaprijeti Trampu uvođenjem carina ako Amerika u roku odmah ne ispravi disbalans u trgovini koji je trenutno na štetu Norvežana.

Kažun
5 godine prije

Ista ko plavuša sa Grobnika.

otpisani
5 godine prije

Ne treba se čuditi, između ostalog imperijalisti podržavaju i bodre žensku emancipaciju, pa čak i najviše zbog toga kako bi šupljače došle na odgovorne društvene funkcije….a onda im je lako osvojiti i iskorištavati zemlje glupana koji si biraju ovakve individue da ih vode.

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Jadna drzava jos jadnija premijer. Jadnici svi koji sa SAD djavlom tikve sade. Nekoliko puta sam imao ponude za dobro placen posao u SAD nikada nisam i nikada necu prihvatiti.

Đuro
5 godine prije

Žena nije ništa slagala.Samo je izdeklamovala činjenice.Nisam primjetio da se ponosi time ili stidi.Pa šta je trebalo,da slaže da ima loše odnose sa SAD?Da bi se zadovoljila očekivanja EU političara.I još nešto,ona ne spada u evropske političare ništa više od Putina.Norveška je samostalna država van EU,isto kao i Rusija.Prije svega Norveška je izvoznik ugljikohidrata,a Amerika takođe te Norveška izvozom bakalara i lososa u SAD nikako ne može namiriti deficit nastao kupovinom oružja.Sa druge strane Norveška i te kako računa na američku pomoć u slučaju bilo kakvog sukoba sa Rusijom.A postoje ozbiljne tenzije oko kontrole Arktika.Sa globalnim otopljavanjem i povlačenjem leda tenzije će samo da rastu jer resursi ispod mora postaju sve pristupačniji.

Politika
5 godine prije

Američka vojna oprema, jedna mala analiza, zadnjih 20 godina, redovno USA donira vojnu opremu zemljama: Hrvatska i BiH, ali onda dolazi do jednog maloga problema, sve dijelove za tu vojnu opremu, moraju su nabavljati od američkih tvrtki= amerika zaradi na tome što zemljama “donira” opremu kojoj treba održavanje i novi dijelovi.

tedi
5 godine prije

KGK bar izgleda fit. a Erna Slanobrdo je debela ko pajcek,a ima i dobar gronik,Nikada mi nece biti jasno da neke Prmijerke i Predsjednice drzava lice na klosarke.Ajd sto lupaju ko lanac o lotru,cim zinu,ali da se neznaju uljudit,a tek frizure su im do bola.Eto ne zamjerite mi,ali me to smeta,drze predavanja drugima,a ne pogledaju se u spiglo.

lekcija
5 godine prije

drzava koja je dala jednog kvi…. pssst ne pominjite

krešimir
5 godine prije

Ako je ona ponizila i uvrijedila Norvežane, što onda reći o našoj kupnji izraubane stare krame od Izraela, koju, zapravo ne trebamo?

Stipe
5 godine prije

Što bih rekli tek za našeg premijera euničara Plenkya Plenkiewicha koji je došao u Hrvatsku da provodi sve nakaradne zamisli svjetske sotone zvane Europska Unija.

Jurišić maja
5 godine prije

zašto bi trebala to kriti to je realnost naši kvazi političari su bijednici kojima je izreći laž kao reći dobro jutro ova gospođa je ozbiljan političar dok naši zgubidani bajaju o prijateljstvu

faust
5 godine prije

Za Norvešku bi bilo isto ako bi naoružanje kupovala od npr. Rusije.Imala bi deficit s Rusijom što bi norvešku automatski učinilo vrlo simpatičnom u očima većine čitatelja ovog portala.Pristranost do bola.Norveška gledano u totalu ima vanjskotrgovinski suficit i ne zabrinjava ih ako s nekim imaju manji deficit.Uzevši u obzir broj stanovnika i veličinu teritorija Norveška je svjesna da joj treba jak saveznik obrambenom sektoru.Izbor USA za saveznika je sasvim logičan.USA nema teritorijalnih pretenzija prema Norveškoj što se za Europske zemlje teško može smatrati istinitim.

Tabak
5 godine prije

Samo je rekla istinu. Pa sve clanice NATOa osim Njemacke i Francuske su americke podrepice

Har Megiddo
5 godine prije

Wishful thinking. Ona samo misli da je Trump zadovoljniji s Norveškom. Neće zločinačka američka oligarhija biti zadovoljna s njima dok se ne odreknu prava na arktičku naftu u njihovu korist. A vjerojatno ni tada.

Peni
5 godine prije

Ameriku izgradili skandinavci, povezaniji su s njom više nego mi sa Njemačkom. Ovo je dobar primjer – lupi pa ostani živ – … kad bi samo istražila novinarka malo podrobnije norveška ulaganja vidila bi i da ta njihova ista vojna industrija uložila u Đuru Đakovića cca 300 000 000 eura npr.. Da nije bilo Amerike i američke pomoći Hrvatskoj ne bi bilo ni Hrvatske…ne bi ja blatia ameriku tek tako . Di su to stvari idealne ?

Spartak
5 godine prije

Ništa čudno. Arhetip današnjeg politikanta Zapada. Svaki vazal ima svoga predstavnika/predstavnicu u čmarnom predvorju Gazde.

White Patriarch
5 godine prije

A neš ti, ja sam nakon ovog naslova mislio da će biti nešto tipa: “Norvežani su rasisti i treba ih zamijeniti Senegalcima” ili “Norveška kultura ne postoji, trebamo učiti od Somalije što je prava kultura” ili neko slično smeće antibijelih rasista Goyima, a ne rečenica o deficitu sa SAD-om… Ali ipak, ovo je Norveška, takve debilane bi više odgovarale Švedskoj i njihovim “zelenima” ili “feminističkoj stranci”…
Molim Logično da prestane s ovim clickbait shemama, bolji ste od ovoga…

Staljin
5 godine prije

treba prvo pomest pred svojim vratima, a za Norvešku ne brinite

komentator
5 godine prije

Koji glupi članak,pa naravno da je sve interes,koja ljubav.

Mile
5 godine prije

Nije zena nikog ponizila, autor clanka vrijedja inteligenciju

Namirrito
5 godine prije

Kao neko ko je živio preko 12 god u Norveškoj, mogu reći da je cijela zemlja Amerikanizirana. Oni su jednostavno odlucili da prate taj put. Ameri su im našli naftu, tako da sad i da hoće ne mogu se odovojiti iz njihovog zagrljaja. Ali tamo ljudi vole svoje političare jer rade za narod. Možda nisu suvereni u pravom smislu riječi, ali kako se političari bore za dobrobit svojih građana tako ta velika suverenost i nije presudna za standard koji oni imaju.

spartak
5 godine prije

Norveška premijerka uvredila norveški narod? Točno. Pa naš (hvala, moj nije) premijer i naša (hvala, moja nije) Prdsjednica svakodnevno vrijeđaju hrvatski narod! Svi su politgovnjari isti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.