NOVI SKANDAL: Macron najjaču i profitabilnu svjetsku zračnu luku želi privatizirati uz pomoć bliskog prijatelja

Čudna privatizacija
40 komentara

Predsjednički kandidat Nicolas Dupont-Aignan, obznanio je informaciju koja, prema njemu, otkriva sukob interesa u slučaju prodaje pariške zračne luke (APD- Aéroport de Paris). Blizak prijatelj predsjednika Francuske Emmanuela Macrona je zadužen za realizaciju privatizacije, a što otvara mnoga pitanja.

Macronova vlada odlučila je privatizirati jednu od najvećih zračnih luka svijeta – parišku zračnu luku. Radi se o svjetskom prvaku u 2018. godini koji kontinuirano stvara dobit i povećava promet.

U samo godinu dana, ADP je povećao promet za 23%, a dobit poduzeća za skoro 7%. Većinski vlasnik je država Francuska, koja posjeduje 50,6% akcija ovog svjetskog prvaka. Godišnji promet pariške zračne luke u 2018. godini iznosi 4.478.000.000 € – gotovo trećinu godišnjeg proračuna Republike Hrvatske.

Radi se o najmodernijoj svjetskoj zračnoj luci koja se širi i svojim je izgledom daleko ispred mnogih svjetskih zračnih luka.

Nicolas Dupont-Aignan je u televizijskoj emisiji otkrio tajnu koju mainstream mediji kriju. Za privatizaciju ove zračne luke odabrana je Bank of Amerika, koju predstavlja ni manje ni više, nego Macronov blizak prijatelj Bernard Mourad. Bank of Amerika bi na ovom poslu zaradila nekoliko stotina milijuna eura.

Prodati ćemo infrastrukturu koja donosi novac Francuskoj, stvara dividende za akcionare i kojom se kvalitetno upravlja, kako bi dobiveni novac od privatizacije deponirali u fond koji će nam donositi dva ili tri puta manje novaca.

Reći ću vam što se dešava. Vjerojatno će vas šokirati. Tko je zadužen za transakciju? Znate li? Znate li koja ća banka biti zadužena za transakciju? Radi se o Bank of Amerika.

Znate li tko je zadužen ispred Bank od Amerika da izvrši transakciju? Gospodin Bernard Mourad. Znate li tko je Bernard Mourad? Desna ruka predsjednika Macrona.

Dakle, bliska osoba predsjednika – pogledajte što piše Vanity Fair o ovoj vezi. Nije normalno da u jednoj demokraciji…strateška tvrtka bude u privatnim rukama. Imamo primjer autocesta zbog kojih smo skupo platili cijenu privatizacije. Danas vlasnici autocesta reketare građane. Borio sam se protiv privatizacije autocesta 2006. godine. Svi renomirani domaći i američki financijski autoriteti su potvrdili neopravdanost privatizacije autocesta.

I na kraju se pitam, zar naše nacionalne banke nisu dobre, pa moramo angažirati američku?“, upozorava Nicolas Dupont-Aignan.

“Moj zečiću”, “Pile moje”, “Love U”, “Dolazim s roza perikom i stringicama. Moraš i ti biti dobar”…  čudne SMS poruke između Bernarda Mourada i Emmanuela Macrona, koje pokazuju da su doista bili bliski, a koje su objavili francuski i strani mediji.

Nicolas Dupont-Aignan pripada desnici. Otvoreno zagovara izlaz iz euro zone i deklarirani je suverenist. Misli da prvo treba riješiti probleme Francuske, pa tek onda ići vani i riješavati tuđe probleme. Javno je bio protiv intervencija NATO saveza. Oštro osuđuje privatizaciju profita (privatizacije javnih poduzeća) i nacionalizaciju gubitka (pomoć bankama novcem građana). Želi ukinuti moć Centralne banke i omogućiti financiranje bez posrednika koji žive od visokih kamata.

Sve je jasno. Svjedočimo privatizaciji profita nacije. Slično nam se dešava i na Balkanu. Nacionalno bogatstvo koje je stvorio narod, rasprodaju političari, bez trunke savjesti.

One koji kažu da treba privatizirati poduzeća koja imaju monopol, treba raskrinkati i politički lustrirati. Monopolske aktivnosti i prirodni resursi ne smiju biti u privatnim ruka, a pogotovo ne stranim. Nećemo pogriješiti ako ustvrdimo da se radi o nacionalnoj sigurnosti. Svi koji zagovaraju privatizaciju HEP-a, INA-e i drugih monopolskih poduzeća treba javno prokazati. Oni koji su bilo kako participirali u privatizaciji HT-a, Croatia osiguranja, Zagrebačke zračne luke, nacionalnih banaka… treba također doživotno politički i ekonomski lustrirati.

Pariška zračna luka je očiti primjer da poduzeće može biti u vlasništvu države, a u isto vrijeme stvarati profit i biti svjetski prvak, ako se njime dobro i savjesno upravlja. Treba napomenuti da se radi o monopolskim aktivnostima. Tamo gdje imamo više tržišnih aktera, sve treba staviti u ruke zdrave konkurencije koja svoj rad temelji na kreativnošću pojedinaca – poduzetnika i zaposlenika.

ADPNicolas Dupont-Aignan
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

ovo je isključivi razlog zašto se zapadne elite protive kineskim investicijama. ako tvrtka vrijedi 1 milijardu dolara kinezi bi za nju platili 1,2 milijarde dolara. zapadne elite obore vrijednost tvrtke pa je kupe za 0,1 milijardi dolara I te novce zarade za pola godine od te iste tvrtke

Ivo
5 godine prije

Nema ništa bez krvave revolucije. I krvavog očuvanja iste. U suprotnom imamo dogovornu otimačinu (liberalni raj rekao bi alerik), koju većim dijelom vode pedherčići i ostali pervertiti raznih vrsta.
Ne treba ni sumnjati da će se pariška zračna luka ‘uspješno’ privatizirati, sa posljedičnim otkazima mjerenim u stotinama, smanjenjem plaća i degradiranim održavanjem.

samo tako
5 godine prije

Kada je taj Macron završio obuku u Hrvatskoj ?

Adriana
5 godine prije

Mogu sve što hoću.
Mogu li dokle hoću?
Čini se – da.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Kroz povijest su vladari dokazali da mogu sto pozele sve dok se medusobno ne sukobe.
Samo nekoliko slabih nasljednika ili nedovoljno sposobnih vladara nisu mogli upravljati robovima, tj. narodom…

Splitexpress
5 godine prije

Naučili priču u RH,istarski ipsilon i zgrada zagrebačkog aerodroma plaćena aerodromom?To je tolika prevara,da nema šanse da se provede bez velikog mita?Pohapsiti sve potpisnike,sa jedne i druge strane pa da vidim slijedećeg koji ce slično poduzeti?

Spock
5 godine prije

I onda ljudi polude ak napišem da je Staljin bio dobar 🙂

spartak
5 godine prije

Umjesto da se proleteri svih zemalja ujedine (kako ih je pozvao Marx), ujedinili su se banksteri svih zemalja.

Laki Topalović
5 godine prije

« Je viens avec une perruque rose et un string En Marche !, t’as intérêt à être bon ». Macron promet ainsi de « balancer la sauce »…. En Marche je stranka osnovana 2017. a oni su drugari od 2008. kako piše Vanity Fair , koji je došao do ovih sms-ova. Dakle, njegov je put davno predodređen….. I što treba napraviti…

Be be
5 godine prije

Masonska posla. Drzava i narod njima kinder garden. Moc i novac Bog,amen.

krezubi glasac
5 godine prije

Nebi u sjevernoj Koreji ovo proslo. Kim bi ga osobno posjetio…
Mislim se komunizam je uzas ali neoliberalizam i reptilkapitalizam su kuga.

kardinale
5 godine prije

Kineski model je spas? Kapitalisticki komunizam? Paradox ipak melje prepreke na putu. Cestitke pekingu. Nema klosara po ulici i kontejner restorana. Vojska nikad jaca, zeljeznice lete 450 km h, luke mega i ulaganja vani globalno. Kuzim zasto kauboji strepe…Zmaj se probudio i Khalesi jase na celu partije. Game of thrones

Moreno
5 godine prije

Ne samo privatizacija za par godišnjih dividendi nego i u ugovru stavka da ako se kojim slučajem smanji promet i pojave se gubici da te gubitke triba nadoknadit država . . .

Zax
5 godine prije

Profit privatni trosak drustveni. Cijela bit neoliberalnog kapitalizma.

Son of Alerik
5 godine prije

Treba li žaliti Francuze? Hm.Možda i bih da upravo Francuzi nisu zagospodarili Zračnom lukom Zagreb koja se zove Franjo Tuđman. Registrirali tvrtku s 20 000 kuna osnivačkog kapitala i dobili koncesiju (dao im je Zoran Milanović, odnosno Ivan Vrdoljak plus Siniša Hajdaš Dončić).
Istarski ipsilon – francuski!?

ewkmfvrjoewnvnqewrvnqewvw
5 godine prije

Sa istom direktivom su isti privatizirali to jest pokrali i zračnu luku u Zagrebu…………….

JumpingJackFlash
5 godine prije

Čini mi se kao da je taj francuski lihvarski šegrt svojevremeno “incognito” bio kod nas u Lijepoj našoj i temeljito proučavao privatizacijsku pljačku, kao najveće ekonomsko dostignuće ove države… Tu pljačku na početku ove države izveli naši najveći “državotvorni domoljubi” koji uvijek drže ruku na srcu dok svira himna, a zapravo im je ruka na novčaniku koji se nalazi u unutarnjem džepu kaputa. (Kad dobro poznaš one što stoje slijeva i zdesna, najsigurnije je tako…) Baš me zanima hoće li se uskoro pojaviti i francuska verzija jedne ovdašnje duboko filozofske izjave kod koje bi se i Hegel dobro zamislio: “Tko je jamio, jamio…”

Stjepan
5 godine prije

Tko bilo što zna o ekonomiji, u tu kategoriju bi trebali ulaziti i naši preplačeni a nesposobni vodeći političari na vlasti, bi trebao znati iz prakse kako su managment, tržišna pozicija te proizvod i usluga koji se nude, ključni faktor uspjeha. Vlasništvo neke kompanije, trgovačkog društva pa čak i udruge nisu kjlučni. Osobito je kod nas poznato kako je bilo mnogo uspješnih poduzeća i tvrtki koje su bile u tzv. društvenom vlasništvu, a isto tako imamo u ovom kratkom periodu iskustva sa privatnim vlasništvom i uspješne ali i mnoge neuspješne privatizirane, privatne tvrtke, dionička društva kao i udruge. Iz američkih škola smo dobili Keynesiansku i Friedmanovsku teoriju i praksu. Ova zadnja je uništila ekonomije mnogih zemalja svojim stvaranjem šoka kako bi se u toj situaciji moglo grabiti i privatizirati. Nažalost i Hrvatska je jako iskusila posljedice te bolesne Čikaške škole i tzv. Čikago boysa. Naši ekonomisti koji su velikim dijelom… Čitaj više »

Jon Sneg
5 godine prije

Deregulacija, privatizacija i deinstalacija socialnih funkcija države,….popračeno sa raznim poreskim ustupcima uz rezanje penzija, socialnih pomoći, drugih socialnih službi države,…., “fleksibilna” i prekarna radna snaga,…mokri snovi neoliberalizma i globalizacije,… još izdatno popračeno sa štetnim trgovačkim sporazumima kao što su TTIP i Ceta, privatizaciom narodnih bogastava i vodnih izvora, te diktatom multinacionalki,….

Bruno
5 godine prije

Da je Macron panseksualac koji je karijeru u banci gradio preko kreveta bankara pedera to je dobro poznato. Da čovjek oblizuje muškarce i žene ako će zato biti nagrađen, to je isto dobro poznato. Djed bankar ili njegova baba, to je Macronu svejedno, samo neka slijedi nagrada. A sada, Francuzi i aerodrom u Parizu, privatizacija… To su njihova posla, šta me briga za tim! Žute veste protestiraju već odavno, između ostalog i zbog ovog. A šta bi neki ovdje krvave revolucije, pred zid, ubij svakoga tko nije kao oni…Ja ću biti i tužitelj i sudac i izvršitelj presude! To je već ludilo i sljepilo. Zapad je skrenuo i zastranio, tu nema sumnje, ali nuditi takva rješenja je neusporedivo gore. Ovdje bi uredništvo moralo reagirati, jer takvo što nanosi štetu ovome portalu. A otjerati će i kvalitetne komentatore i ostaviti glupe galamdzije koji će ispoljavati svoje frustracije. Ja bih zavidao slavinu… Čitaj više »

Sto reci
5 godine prije

Veleizdaja mega formata. Jadna i France.

bato
5 godine prije

odavno ja govorim da je taj Macron obična SiSi ( dečko po danu curica noču) boy

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.