Nutella u Francuskoj “određuje” tko smije biti na televiziji, a tko ne

Eric Zemmour - Nutella
25 komentara

Francuskog kontroverznog novinara oštrog jezika Erica Zemmoura cenzurira grupa Ferrero koja ne želi vidjeti svoje reklame Nutelle dok se emitira emisija u kojoj ovaj novinar participira, što iznenađuje mnoge intelektualno poštene osobe.

Eric Zemmour, marokanski Židov koji nema dlake na jeziku, otvoreno zagovara francuski suverenizam gdje stranci trebaju težiti asimilaciji i respektirati kršćansku tradiciju Francuske. Podupire ideje generala i bivšeg predsjednika Charles de Gaulla o neutralnosti gdje nitko nema pravo da se miješa u poslove drugih zemalja osim naroda koji u njima žive. Smatra da Rusija polaže pravo na Krim, pa čak i na Ukrajinu koja je uvijek bila ruska.

Vrlo je kritičan prema nekim muslimanima koji zagovaraju “Umu” –  svijet muslimana bez granica – što nije kompatibilno s nacionalnim državama i interesu naroda koji ih čine. Iako pripada vrlo religioznoj obitelji, smatra da je svim religijama mjesto u kući, a ne u javnosti i u institucijama. Autor je većeg broja vrlo uspješnih knjiga o zapadnoj dekadenciji koja uništava Francusku.

U jednoj televizijskoj emisiji bio je predmet kritika. Međutim tijekom polemike, protagonisti su otkrili da je grupa Ferrero, koja proizvodi poznatu Nutellu, zabranila emitiranje svojih reklama u vrijeme kada je Eric Zemmour u programu. Istina, to je njihovo pravo, ali i neka vrsta pritiska na slobodu riječi, što je u normalnom svijetu nedopustivo.

Očigledno su korporacije izgubile kompas i više ne znaju gdje je granica njihovih vrlo čudnih odluka. Društvo kapitala ima pravo raditi u interesu svog poduzeća, ali nigdje u statutu ne piše da se takva firma smije i može baviti političkim pitanjima. Za takvo što postoje političke stranke i nerijetko nevladine organizacije koje također često gube svoje kompase.

Rezultat svega, emisije Erica Zemmoura više neće biti emitirane i direktu, kako bi redakcija moga izbaciti dijelove koji nisu politički korektni.

Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vladimir
4 godine prije

Eric je u pravu. Ima vise pristalica nego protivnika. Nutela uopce nije nista uspjela osim povecati broj gledaoca emisija u kojim Eric Zemmour nastupa. Sve je to isto u cijeloj Europi. Interesantno je da je Eric zidov, a poneki zidovi mu kazu da je antisemit.

Bilo tko
4 godine prije

Kaže:
“smatra da je svim religijama mjesto u kući, a ne u javnosti i u institucijama.”
Pa onda:
“stranci trebaju težiti asimilaciji i respektirati kršćansku tradiciju Francuske.”
Znači ovo prvo vrijedi samo za nekršćanske religije?!

Pazi
4 godine prije

Pazi zidova zagovara ideju o neutralnosti gdje nitko nema pravo da se miješa u poslove drugih zemalja osim naroda koji u njima žive. 😅😅😅😅

Ana
4 godine prije

Zadnjih 40 godina, u Francuskoj reguliraju i propisuju apsolutno sve, kako cete misliti, stp cete govoriti, kako ce “chance pour la France” svake godine vise oarazitirati na vasim porezima….ma sve apsolutno sve, nazovidemokratska nazoviljudskopravna mafija koja je od zemlje napravila pakao.
Taj pakao se odavno poceo manifestirati, ali unazad 2-3 mjeseca svaki dan ocekujes gradjanski rat.
Ironija je i to sto najzesce u obranu Zemlje ,protiv1 izdajnika ciji su preci stoljecima zivjeli u ovoj zemlji staju osobe kao Eric ciji je djece bio Zidovski immigrant, Zineb El Rhazoui rodjena u1 Maroku a koju zbog anti islamistickih izjava te posljedicno prijetnji smrcu policija cuva vec 4 godine, Zohra Bitan, Majid Oukacha, Finkelkraut itd

Try
4 godine prije

Ok kupicu Nutellu nikad sad

eiorfqwfrzbergbjetgnejfnewjfwdfw
4 godine prije

Ista ploća samo naopako.

Bosanac
4 godine prije

Ovaj Eric govori o tome kako (migranti) novi stanovnici koji dolaze u eu su pozeljni ali se trebaju asimilovat/asimilirat u drustvo da postanu europljani, a nutella je tu da mu malo podigne rejting da se cuje za njega sire od Francuske.

Oko
4 godine prije

Unistili su eurokrem!
Oprostiti mogu, zaboraviti nikada

Patetika
4 godine prije

Predlažem autoru pogledati definiciju riječi “cenzura.”

A valjda bi i vama pasalo da imate mogućnost primorati bilo koga da plasira oglase ovdje pa da širite svoj… svjetonazor… na njihov račun. Nema tu sukoba interesa, ne.

samo tako
4 godine prije

A tko to voli gledati TV reklame ?

DŠ.....
4 godine prije

Nutella je otrov, a ovaj čovjek lupeta! (Smatra da Rusija polaže pravo na Krim, pa čak i na Ukrajinu koja je uvijek bila ruska.)

FATIH
4 godine prije

ZATO TREBA JESTI PEKMEZ,BESTILJ,SUHE SMOKVE I ORAHE………….
.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.