Nutella u Francuskoj “određuje” tko smije biti na televiziji, a tko ne

Eric Zemmour - Nutella

Francuskog kontroverznog novinara oštrog jezika Erica Zemmoura cenzurira grupa Ferrero koja ne želi vidjeti svoje reklame Nutelle dok se emitira emisija u kojoj ovaj novinar participira, što iznenađuje mnoge intelektualno poštene osobe.

Eric Zemmour, marokanski Židov koji nema dlake na jeziku, otvoreno zagovara francuski suverenizam gdje stranci trebaju težiti asimilaciji i respektirati kršćansku tradiciju Francuske. Podupire ideje generala i bivšeg predsjednika Charles de Gaulla o neutralnosti gdje nitko nema pravo da se miješa u poslove drugih zemalja osim naroda koji u njima žive. Smatra da Rusija polaže pravo na Krim, pa čak i na Ukrajinu koja je uvijek bila ruska.

Vrlo je kritičan prema nekim muslimanima koji zagovaraju “Umu” –  svijet muslimana bez granica – što nije kompatibilno s nacionalnim državama i interesu naroda koji ih čine. Iako pripada vrlo religioznoj obitelji, smatra da je svim religijama mjesto u kući, a ne u javnosti i u institucijama. Autor je većeg broja vrlo uspješnih knjiga o zapadnoj dekadenciji koja uništava Francusku.

U jednoj televizijskoj emisiji bio je predmet kritika. Međutim tijekom polemike, protagonisti su otkrili da je grupa Ferrero, koja proizvodi poznatu Nutellu, zabranila emitiranje svojih reklama u vrijeme kada je Eric Zemmour u programu. Istina, to je njihovo pravo, ali i neka vrsta pritiska na slobodu riječi, što je u normalnom svijetu nedopustivo.

Očigledno su korporacije izgubile kompas i više ne znaju gdje je granica njihovih vrlo čudnih odluka. Društvo kapitala ima pravo raditi u interesu svog poduzeća, ali nigdje u statutu ne piše da se takva firma smije i može baviti političkim pitanjima. Za takvo što postoje političke stranke i nerijetko nevladine organizacije koje također često gube svoje kompase.

Rezultat svega, emisije Erica Zemmoura više neće biti emitirane i direktu, kako bi redakcija moga izbaciti dijelove koji nisu politički korektni.

26
Ostavite komentar

avatar
10000
 
12 Grupirani komentari
14 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
23 Komentatori
Ha haBilo tkoBilo tkoEU dismrFATIH Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Ante
Gost
Ante

Korporacije vode svijet, započinju ratove i završavaju ih, određuju tko će biti neprijatelj danas a tko će biti neprijatelj sutra. U takvom svijetu nema mjesta za slobode i ostalo. Samo što su ovi likovi iz članka to shvaćaju tek kada im to odgovara. Zapravo oni imaju ograničeno shvaćanje, koje iznose polako i pažljivo da bi im emisije bile gledanije. Znate i ti takozvani novinari moraju od nečega živjeti.

DŠ.....
Gost
DŠ.....

Nutella je otrov, a ovaj čovjek lupeta! (Smatra da Rusija polaže pravo na Krim, pa čak i na Ukrajinu koja je uvijek bila ruska.)

Ha ha
Gost
Ha ha

Europska agencija za sigurnost hrane istaknula je da se
prilikom prerade palminog ulja iznad 200 stupnjeva Celzijevaca
stvaraju kancerogeni elementi

nutela je praktično izvor
kancerogenih i teratogenih otrova

EU dismr
Gost
EU dismr

Ha ha, da je pravde i istine na ovom svijetu, Nutela bi na pakiranju imala upozorenje -štetno po zdravlje i bila na policama uz šampone i kozmetiku. No, ona se sustavno reklamira (i čitav set Kinder smeća), gura na najvidnija mjesta i cilja na najslabiju skupinu – djecu !!
Toliko o “dobrim namjerama” zapadnog tržišta ..

Vladimir
Gost
Vladimir

Eric je u pravu. Ima vise pristalica nego protivnika. Nutela uopce nije nista uspjela osim povecati broj gledaoca emisija u kojim Eric Zemmour nastupa. Sve je to isto u cijeloj Europi. Interesantno je da je Eric zidov, a poneki zidovi mu kazu da je antisemit.

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Eric je Semit, a antisemitizam u pravilu spominju lazni fake kazarski Zidovi.

Vladimir
Gost
Vladimir

Khazarski zidovi (ashkenazi) nisu semiti. Semiti su narodi koji su zivjeli u zemlji Sema (sin od Noe po bibliji), ne samo zidovi. Antisemit je rijec koja nista ne znaci. Eric je zidov Sefarad, znaci semit.

Bilo tko
Gost
Bilo tko

Kaže:
“smatra da je svim religijama mjesto u kući, a ne u javnosti i u institucijama.”
Pa onda:
“stranci trebaju težiti asimilaciji i respektirati kršćansku tradiciju Francuske.”
Znači ovo prvo vrijedi samo za nekršćanske religije?!

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Ne. Ti u Saudijskoj Arabiji ne trebas, nego moras respektirati islamsku tradiciju. Ili ti ode glava.

Bilo tko
Gost
Bilo tko

I šta to znači, da se Francuska treba ponašati kao Saudijska Arabija?

Vladimir
Gost
Vladimir

Svim religijama je mjesto u kuci pa i krscanskoj. Francuska je krscanska po tradiciji, i na ulici je krscanska tradicija, nikakve veze sa religijom. Bozic slave svi Evropljani, ali nema puno religije u tom slavlju.

Damir
Gost
Damir

To je to. Radi se o tradiciji.

Bilo tko
Gost
Bilo tko

Relgija i njeni riruali nakon nekog vremena postaju tradicija. Francuska je dugo bila zemlja gdje kršćanstvo nije bila stvar izbora, već nužan preduvjet ostanka na životu, tako da nije čudo da su elementi kršćanstva ušli u njenu tradiciju. Ali sada je ona sve manje kršćanska. I dobar dio ljudi pripada nekim drugim vjerama. Pa šta onda ne bi i oni slavili, tko zna, možda i ramazan uđe u Francusku tradiciju, ako bude dovoljn popularan?!
Malo karikiram, ali bit je da ne možeš u ime sekularizma zabraniti sve vjerske manifestacije, a onda jednoj vjeri sve to dozvolit u ime tradicije. Možeš to učinit, ali ne u ime sekularizma, već katoličke džamahirije, a ta ideja u Francuskoj ne bi mogla proći..

Pazi
Gost
Pazi

Pazi zidova zagovara ideju o neutralnosti gdje nitko nema pravo da se miješa u poslove drugih zemalja osim naroda koji u njima žive. 😅😅😅😅

Vladimir
Gost
Vladimir

Zato ga drugi zidovi zovu antisemit. Nisu svi zidovi sionisti.

Pazi
Gost
Pazi

Pardon, Slazem se😉

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga

A zasto zidov ne bi smio imati takav stav? Svaka mu cast.
A Nutela je prekrizena zauvijek. Hvala Ferreru sto su pokazali da su dio oligarhije koja svijet gura u smjeru totalitarizma.

Ana
Gost
Ana

Zadnjih 40 godina, u Francuskoj reguliraju i propisuju apsolutno sve, kako cete misliti, stp cete govoriti, kako ce “chance pour la France” svake godine vise oarazitirati na vasim porezima….ma sve apsolutno sve, nazovidemokratska nazoviljudskopravna mafija koja je od zemlje napravila pakao.
Taj pakao se odavno poceo manifestirati, ali unazad 2-3 mjeseca svaki dan ocekujes gradjanski rat.
Ironija je i to sto najzesce u obranu Zemlje ,protiv1 izdajnika ciji su preci stoljecima zivjeli u ovoj zemlji staju osobe kao Eric ciji je djece bio Zidovski immigrant, Zineb El Rhazoui rodjena u1 Maroku a koju zbog anti islamistickih izjava te posljedicno prijetnji smrcu policija cuva vec 4 godine, Zohra Bitan, Majid Oukacha, Finkelkraut itd

Try
Gost
Try

Ok kupicu Nutellu nikad sad

eiorfqwfrzbergbjetgnejfnewjfwdfw
Gost
eiorfqwfrzbergbjetgnejfnewjfwdfw

Ista ploća samo naopako.

Bosanac
Gost
Bosanac

Ovaj Eric govori o tome kako (migranti) novi stanovnici koji dolaze u eu su pozeljni ali se trebaju asimilovat/asimilirat u drustvo da postanu europljani, a nutella je tu da mu malo podigne rejting da se cuje za njega sire od Francuske.

Oko
Gost
Oko

Unistili su eurokrem!
Oprostiti mogu, zaboraviti nikada

Ha ha
Gost
Ha ha

tko može zaboraviti eurokrem
i lizanje poklopca
eh djetinjstvo…..

Patetika
Gost
Patetika

Predlažem autoru pogledati definiciju riječi “cenzura.”

A valjda bi i vama pasalo da imate mogućnost primorati bilo koga da plasira oglase ovdje pa da širite svoj… svjetonazor… na njihov račun. Nema tu sukoba interesa, ne.

samo tako
Gost
samo tako

A tko to voli gledati TV reklame ?

FATIH
Gost
FATIH

ZATO TREBA JESTI PEKMEZ,BESTILJ,SUHE SMOKVE I ORAHE………….
.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik