Objavljen video ubojstva američkih vojnika u Nigeru (VIDEO)

vojska hamvve eksplozija
33 komentara

Na internetu je procurila snimka pogibije četiri američka vojnika iz “Zelenih beretki” u Nigeru, koji su stradali u borbi protiv terorista “Islamske države” u listopadu prošle godine. Objavljena snimka je s kamere kacige jednog od ubijenih pripadnika specijalnih snaga.

Ova bitka je poznata i po izjavama nekih američkih dužnosnika, koji su se pitali što uopće američke trupe rade u Nigeru i mnogi nisu ni znali da su tamo raspoređene Snage za specijalne operacije (SOF) američke vojske.

Video objavljen na You Tubeu prikazuje trenutke borbe specijalnih snaga s teroristima. Može se vidjeti kako američki vojnici pucaju, skrivaju se iza automobila i pokušavaju napustiti bojno polje. U pucnjavi su teroristi, očito, smrtno ranili jednog od pripadnika specijalnih snaga. Zatim je borac, čija je kaciga snimila borbu, također ranjen, a kasnije je preminuo.

Tijekom ove bitke su ubijena četiri američka vojnika iz “Zelenih beretki”, kao i četiri vojnika vojske Nigera i tumač.

Poznato je da su 3. listopada 2017. 11 američkih “Zelenih beretki”, 30 vojnika vojske Nigera i tumač išli provjeriti navodni položaj terorističkog zapovjednika. Teroristi nisu pronađeni, ali je patrola u povratku upala u zasjedu.

Ostali američki vojnici i vojska Nigera su se pokušali povući, ali su pretrpjeli gubitke. Ubijena su četiri američka vojnika, a dvojica su ranjena.

Pentagon je bezuspješno pokušao prikriti detalje neuspješne operacije u Nigeru. Službeno, ovo su najveći američki gubici u Africi od 1993. godine, kada su američki specijalci napadnuti u Mogadišu, Somalija, poraz koji je kasnije opisan herojska bitka u filmu “Black Hawk Down”.

VIDEO – Smrtonosna bitka u Nigeru

https://www.youtube.com/watch?v=MQmtn3IlDqE

 

afrikaISILIslamska državaKalifatNiger
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bitte fülle Sie dieses Feld aus
6 godine prije

Stradali su od “prijateljske vatre” tijekom formiranja koalicije na terenu. Shit happens.
Nije rijec o ubojstvu vec o pokusajima pronalazenja zajednickog okvira djelovanja. To ce pisati na fascikli u izvjestaju CIE.

Sinisa
6 godine prije

Strasan video,nisam ocekivao da ce se ovdje pojaviti.

trumba
6 godine prije

Zanimljivo, niste spomenuli jedan bitan detalj koji je presudio ovu borbu;
Franzuci su trebali pružit zračnu podršku, ali su kasnili sat-dva sa svojim Mirageom.
Još davno je general Patton rekao; “Radije ću ispred sebe ići na naciste, nego da mi Francuzi čuvaju pozadinu.”

Ante
6 godine prije

Već sam vidio video. Zanimljivo kako ja znam da Amerika ima vojnike u Africi ali to ne znaju ovi u Americi. Iako ja cijelu situaciju povremeno pratim. Štete što nema zvuka, u originalnom videu se čuje zapomaganje ranjenih vojnika,
ja ih neću ni malo žaliti jer su napravili veliko zlo gdje su god došli. Pa su sada i sami nastradali,

Lennon
6 godine prije

Jos nekoliko ugašenih života mladih ljudi u pijesku dalekih zemalja dok se bankstersi časte I opijaju u neboderima citya..

Neko ime
6 godine prije

4 “izuzetna” manje.

Đuro
6 godine prije

Poradit na tipfelerima!

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

jadni siromašni ameri ginu u japanskim terencima dok hummeri i ostali paradiraju po evropi

Good Old Rebel
6 godine prije

Iz ovog primjera, što je najbitnije, odlično se vidi pouzdanost “saveznika”, u ovom slučaju, Amera, Francuza i “regularne vojske” Nigera.

Riddick
6 godine prije

Jordan marinci ubijeni na čekpointu od strane Jordanskih kolega.
https://youtu.be/-ByIq83ZNFs

Spock
6 godine prije

Jedino mi nije jasno kako beretke nisu čule za strateško povlačenje (ili ti staru dobru bježaniju).. oni na čistini a neprijatelj puca iz šume.

Orban
6 godine prije

Ma ovo je meni tako naivno …ponekad iz zasjede se tesko izvuci..a ovog oladise bio je ranjen disao je pa posli je od pozada pucano u njega takvi su afrikanci njima je zivot covjeka zivot kokosi,pa hebem mater svima koji pisu da su to ljudi,a takvi karaju u europi mnoze se ka zecevi…

Lennon
6 godine prije

Reklama za Toyotu , đihadisti jurcaju po divljini sa topovima na krovu ? Masu Toyota se vidi na vijestima. Jako lose ili dobro za Japance?

partner
6 godine prije

Jesu ga roknuli “partneri”, jesu…….U Siriji se srušio ruski vojni avion, poginulo 32 ljudi.
Poginulo je šest članova posade i 26 putnika,
Ruski vojni teretni avion srušio se tijekom slijetanja u zračnu bazu u sirijskom Khmeimimu, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane. Poginulo je šest članova posade i 26 putnika, javlja RT. Prema prvim informacijama, mogući uzrok pada je tehničke prirode.

Igor
6 godine prije

Ovdje se radilo da su Američki specijalci bili u koloni sa lokalnim vojnicima, no u trenutku zasjede ostali su sami bez ikakve potpore …
Prije par tjedana poslušao sam na podcastu, emisiju o tome ..
https://castbox.fm/episode/CNN's-Barbara-Starr-on-what-we-know-about-the-deadly-Niger-attack%2C-on-the-Daily-DC-id381906-id54357573?country=us

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI