Odbijen raketni napad na Siriju – “Nestao” ruski Il-20 s 14 vojnika

Il 20 ruski zrakoplov srušen u Siriji
28 komentara

Sinoć je na Siriju s mora ili zračnog prostora iznad istočnog Mediterana izvršen raketni napad na Siriju. Napad je proveden nedugo nakon što su objavljeni rezultati pregovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i turskog čelnika Erdogana o sljedećim koracima koje treba poduzeti za rješavanje problema u Idlibu, o čemu ćemo nešto kasnije.

Sirijski vojni izvori su rekli da je su udari došli s mora i gađane su pokrajine Hama, Latakija i Tartus. Objavljene su i snimke djelovanja protuzračne obrane.

Takozvani Sirijski opservatorij za ljudska prava piše kako je meta bila skladište streljiva i državna Tehnološko-industrijska korporacija u Latakiji.

Sirijski ministar obrane je kasnije potvrdio da je napad pokrenut sa Sredozemnog mora, a obrambene snage su branile nebo iznad Latakije. U prvom obraćanju je rekao da je nekoliko projektila oboreno.

Objavljene su snimke eksplozije na području Tehnološko-industrijske korporacije u Latakiji, širem području Hame, eksplozije su se čule i u priobalnom gradu Latakiji.

Oboren ruski IL-20 s 14 ruskih vojnika?

Prije pet sati je ruska vojska izvijestila da je njihov zrakoplov Il-20 s 14 vojnika nestao s radara nad morem na udaljenosti od 35 kilometara od zračne baze Hmeymim.

Nestanak zrakoplova s radara se dogodio po povratka u zračnu bazu  Hmeymim,  35 kilometara od obale U isto vrijeme, ruski radar kontrole zračnog prostora je uočio raketni napad s francuske fregate “Auvergne”, koja je raspoređena u tom području.

Američka vojska vjeruje suprotno i tvrdi da je sirijska protuzračna obrana “slučajno” gađala ruski zrakoplov koji je bio u patroli, misleći da gađa izraelski zrakoplov koji je proveo napad na Latakiju, priopćio je američki dužnosnik za CNN.

U ovu vijest gotovo nitko ne vjeruje, a komentatori ruskih medija su je opisali kao “običnu dezinformaciju” i podsjetili da su ruski i sirijski sustavi protuzračne obrane mjesecima integrirani, upravo da bi se izbjegla “prijateljska vatra”.

Rusija je kasnije potvrdila da je napad na zrakoplov provela francuska fregata na Mediteranu.

Trenutno su dolaze proturječne informacije. Ono što se zna jest da je s Mediterana ispaljeno nekoliko desetaka projektila, napad je proveden u 22:00 po lokalnom vremenu i nije uzrokovana veća šteta. Sirijske i civilne vlasti su prijavile 7 ranjenih i oštećenja na elektroenergetskoj infrastrukturi i pad spomenutog projektila na Tehnološko-industrijsku korporaciju u Latakiji.

Neki mediji tvrde kako je ruska vojska priopćila da su u vrijeme napada na Latakiju tamo letjela četiri izraelska zrakoplova F-16.

Pentagon je izvijestio ako njihove snage nisu provele napad na sirijsku pokrajinu Latakija. Sudbina ruskog zrakoplova i vojnika je još uvijek nepoznata, a vojne vlasti izraelskog režima su ruskoj agenciji TASS odbile dati komentar o incidentu.

Rusko Ministarstvo obrane je navelo da je zapovjedništvo ruske zračne baze Hmeymim organiziralo “operaciju potrage i spašavanja”.

Što se tiče samih udara, sirijske i ruske agencije navode da je uspješno odbijen, a oštećenja je pretrpjela elektroenergetska infrastruktura, što se upravo sanira.

Rusko Ministarstvo obrane još uvijek ne želi izlaziti s konkretnim optužbama protiv bilo koje strane za nestali zrakoplov Il-20 s 14 vojnika. Više informacija će biti na konferenciji za novinare koja će se vjerojatno održati poslijepodne.

VIDEO – Odbijanje napada u području Latakije

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

Izasao je Sojgu sa jasnim optuzbama na racun Izraela….navukli su SAA rakete na Ruse.

Sirija
5 godine prije

nije to napravio Izrael,to je americko maslo a Izrael mora prihvatiti svu tu igru na sebe.Tu s eradi o unistenju izraela isto kao i sirije,cionisit nemiruju,hoce pod svaku cjenu uvuci Iran i Izrael do rata i unistenje Izraela,Putin je jedini koji sve to moze sprijeciti i zato neodgovara vojno na sve te operacije i napade.Rat je i normalno da se gine,ranjava,pa nije to svadba.

nema
5 godine prije

Ako rusi ostanu gluvi na ovu situaciju onda treba da se pokupe iz sirije i potope sve brodove i uniste sve avione! a ovaj s400 pocinje izgledati kao nesto sa cim se djeca plase a da nikad u stvarnosti nije vidjeno!

Laki Topalović
5 godine prije

Mene samo zanima kakav je to traljavi napad bio , ništa nisu pogodili , kao što nisu. Nema nigdje snimaka, osim tog jednog projektila što je pao blizu tog instituta i pokidani dalekovodi

Kažun
5 godine prije

Postoji li još Pustinski lav koji je iz Sirije imao komentare na Advance-u i šta on kaže na ovo?

ben-hur
5 godine prije

odbili ste vi muuddooooo marjanovo.

Siniša
5 godine prije

Procitaj sve o dogadjaju pa onda kenjaj.

Sirija-Rusija
5 godine prije

Stvarno puno komentatora prevrsilo svu mjeru a ide o slijedece:Rusija bi trebala biti kaznjena u slusaju napada na Izrael a to bi bio veliki bod za cioniste koji žele pod svaku cjenu unistiti Izrael.Nastao bi veliki konflikt,3 svjetski rat itd.To je sada borba pojedinaca koji su jako vezani za americku drzavnu elitu,neide vise o tome kako sacuvati imanje,sacuvati svoju moc,sistem upravljanja,sva ta americka elita sada bori se za goli zivot ako izgube svi redom idu pod sjekiru ,cjele rodbine,grupe klanovi itd.Pobjeđuje onaj tko u takvoj situacija sacuva hladnu glavu u rijesavanju vaznih situaicja a to je Putin i Rusija,oni c ena kraju svega toga biti pobjednici.Toliko od mene,nemam namjeru vise pisait nista na temu,nema smisla,jer ionako vecina komentatora sve to nerazumije a nezanima ih sto je realnost,sto je sitina svega toga a sto dezinformacija.

Jao jao
5 godine prije

Potopite krstaricu

otkad ja pisem, stani sto dalje od rusa
5 godine prije

Ajde da malo proanaliziramo sve činjenice i pokušamo stvari postaviti na pravo mjesto!! Rusija je tobože već dobila rat u Siriji, dok su ameri poraženi i samo se čeka, da ih baćuške šutnu van! Ostaje samo jedna zadnja enklava, koju Rusi i Sirijci moraju još očistiti i gotovo! Rusi su tamo dovukli svoj naj naprednij protuzraćni sistem S 400, koji ruši sve što leti i to u krugu polumjera 400 km! Rusi su isto tako zaprijetili svima, koji se pokušaju umiješati i braniti teroriste, da će ih sprijećiti u tome ili kraće, da će ih uništiti!! Kad tamo, Izraelci a još k tome i Francuzi se drznuli, da bombardiraju sirijske vojne ciljeve i to u neposrednoj blizini najveće ruske baze Hmimnejm, netko u gužvi pogađa ruski avion za elektronsko izviđanje s 14 članova posade, a rusi… ništa! Ne lete S 400 projektili, ne interveniraju ruski najmoderniji lovci Su 35 ukratko… Čitaj više »

@202
5 godine prije

Vrlo moguć vojni puć protiv tajkunske vlasti u Kremlju.
Sve su to židovski pijuni.
Vojni vrh ovakvu politiku više neće tolerirati.

mladen3x
5 godine prije

Izgleda da ovaj S-400 ima premali domet a radar nemože pratiti lovačke zrakoplove jer ovi Izraelci lete kako im volja iznad Sirije….Izgleda da Rusi kao i u vrijeme Staljina imaju samo topovsko meso…Sramota da ovo dozvoljavaju….

mmm
5 godine prije

Cuj odbijen raketni napad,unistili im taj tehnoloski centae,rusima srusilo avion I ubilo 15 ljudi,mrtve sirijce vise nitko I ne broji.sta ce bit sljedecih put ako ne odbiju napad,dobro nije naslov rusi avionom presjekli put raketi na putu do sirije

DLM
5 godine prije

Pozicioniranje je vec dugo u toku. Vide se konture i jednog i drugog bloka ako se tako mogu zvati. Poput hijene EUSA su stvorile snazan obruc oko Sirije gde je u toku ispipavanje snaga i zele izazvati-uvuci RF u konvencionalni rat, nazalost RF u takvom ratu na BI je inferiorna, mozda kad bi se taj rat odvijao blizu njenih granica ili na teritoriji RF gde bi hijene dobile po pi*ki i bi dosla njezina superiornost. Ali hijene nisu lude a ni glupe zato i rade ovo u Siriji. No, kaki i da budu daljnji dogadjaji u jednom trenutki i Putin i RF mora pokazati zube (ne moze u nedogled vrsiti pritisak na vojnike da ginu a da ne mogu uzvratiti-ako tako nastavi lako se moze desiti da neke jedinice uzmu stvari u svoje ruke) i odgovoriti na napade onda cemo lipo videti kome ce opanci a kome obojci… misljenja sam… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.