“Odlazite s ovog tla”: Seulska policija pojačala je sigurnost nakon što su demonstranti provalili u prebivalište američkog veleposlanika

Američko veleposlanstvo u SEULU
2 komentara

Južnokorejska policija pojačala je sigurnost u rezidenciji američkog veleposlanika u Seulu nakon što je skupina studenata koja demonstrira protiv američkih trupa u toj zemlji uspjela ući na diplomatski posjed.

Agencija Seulske policija izjavila je u subotu kako se broj policajaca koji čuvaju posjed povećao na čak 110. Pojačanje dolazi dan nakon što je skupina prosvjednika upotrijebila ljestve za ulazak na zidine oko posjeda veleposlanika Harryja Harrisa. Devetnaest studenata privedeno je nakon otkrivanja transparenta na kojima je pisalo ” Odlazite s ovog tla, Harris.”

“Prestanite se miješati u naše unutrašnje poslove”, vikali su. “Izađite” i “Ne trebaju nam američke trupe” – samo su neke od uzvika koje su dobacivali, prije nego što ih je policija otpratila s posjeda.

Skupina je kazala kako ih je motiviralo inzistiranje Washingtona da Seoul treba platiti zadržavanje američkih trupa na svom tlu.

Glasnogovornik američke ambasade u Seulu rekao je kako je diplomatska misija “ozbiljno zabrinuta zbog nezakonitog upada na posjed” i pozvao je korejske vlasti da učine više kako bi zaštitile taj objekt.

Američke diplomatske i vojne ispostave u regiji redovito su na meti prosvjednika.

Prošle godine deseci tisuća prosvjednika u Okinawi u Japanu marširali su kako bi zaustavili planirano premještanje američke vojne baze, zahtijevajući da se objekt u potpunosti ukloni s otoka.

Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo tako
4 godine prije

Hongkoški kišobrani doletjeli čak do Seula ?
Ah, taj hebeni vjetar 😆😆

tihobl
4 godine prije

Nemogu verovati da ima juznokoreanaca koji se protive americkoj okupaciji. Mediji me ubjedjuju da tamo svi vole ameriku osim komunista sa sjevera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.