Oko 20% resursa koje je NATO poslao Ukrajini već je uništeno

Unisteno Ukrajinsko oruzje
61 komentar

Ukrajinski i zapadni dužnosnici priznali su da je protuofenziva Kijeva pretrpjela visoke razine neuspjeha u početnim fazama, navodi list

Ukrajinska vojska mijenja svoju taktiku u pokušaju izbjegavanja značajnijih gubitaka, koje je do sada doživljavala tijekom njezine protuofenzive protiv ruskih snaga, izvijestio je u srijedu Financial Times, pozivajući se na dužnosnike u Kijevu i na Zapadu. Izvori medija tvrdili su da su ukrajinski gubici bili “teški” u prvim tjednima dugo očekivane operacije, a dosadašnji pokušaji proboja kroz ruske obrambene linije koštali su Kijev “gotovo petinu NATO-ove opreme” predviđene za te napore. Izvješće FT-a slijedi sličan članak New York Timesa ranije ovog mjeseca, koji tvrdi da je Kijev izgubio gotovo 20% oružja koje je poslao na bojište u samo prva dva tjedna protuofenzive. Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan također je potvrdio da je Ukrajina izgubila “značajan” broj vojnika, ali je ustvrdio da još uvijek ima “značajne” rezerve.

Nakon što nisu uspjeli postići značajan napredak u prvim fazama operacije, ukrajinski zapovjednici sada su počeli usvajati nove taktike, navodi FT. Promjena navodno uključuje fokus na bombardiranje ruskih položaja topničkom vatrom umjesto pokušaja probijanja ruskih minskih polja NATO-vim oklopnim vozilima.

Ukrajinski vojnici rekli su FT-u da, iako je otpor ruskih snaga s kojim su se suočili bio čvršći od očekivanog, počeli su gubiti znatno manje tenkova i borbenih vozila otkad su usvojili suzdržaniju strategiju. Međutim, oprezniji pristup košta Ukrajinu brzine, a predsjednik Vladimir Zelenski priznao je da se protuofenziva razvija “sporije nego što bismo željeli”.

Ukrajinski čelnik pripisao je slabe rezultate operacije nedovoljnoj vojnoj potpori i obuci zapadnih podupiratelja Kijeva, inzistirajući na tome da ukrajinska vojska nije imala dovoljno oružja za izvođenje protuofenzive u razmjerima koji su prvobitno bili planirani.

Washington je, međutim, inzistirao da je prerano nazvati protuofenzivu “neuspjehom”, a najviši dužnosnici Pentagona inzistirali su na tome da su uvijek očekivali da će operacija biti krvava i dugotrajna. Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u nedjelju da je ukrajinska operacija propala nakon što je pretrpjela “katastrofalne” gubitke, koji broje više od 26.000 aktivnih vojnika, kao i velikog broja inozemnih boraca.

Protuofenzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Katastrofalni gubitci koji će biti proglašeni propagandom.

Sir Oliver
9 mjeseci prije

20% Malo je .Sigurno je više ali hajde da vjerujemo.

hiber
9 mjeseci prije

20 % uglavnom zastarjelog naoružanja. Stječe se dojam da ga Ukrainci namjerno unistavaju kako bi dobili ono modernije.

Sir Oliver
9 mjeseci prije

Duž Jadrana je vidljiva ofenziva Ukrajine. Sa mnogobrojnim NATO zapadnim vozilima na parkingu blizu plaža.

9 mjeseci prije

Vješto ih je Putin trolao ovim izjavama , eto ih ponovo srljaju i klepaju ih kao muhe.. Valjda su malo osjetljivi ovi na zapadu na trolanje 😁 , pa su odlučili samljeti i ostatak …

Toni
9 mjeseci prije

Propalo sve, propala ofenziva, uništeno naoružanje. Onda nemate brige više jel tako?

Sto n
9 mjeseci prije

evo,kaže djiber kako stvari stoje… koda su u ribičiji pa čekaju eto moderne mreže jer ove ne valjaju,nema upecanih rusa

NOVI STARI
9 mjeseci prije

1.nema NATO obuke za ovakvo ratovanje 2.koja promjena taktike…da krenu masovno, masovno će biti uništeni,na manje dulje će trajati..a rezultat isti
Niste nikad čuli kako se umeče dugačak?
Isto kao i kratak samo dulje traje!

Dragačevac
9 mjeseci prije

Mislim da od početka rata ukrajinci nisu imali više žrtava za kraće vreme, što se tiče tehnike po meni nije loša, ali je ukri pogrešno upotrebljavaju i nisu dovoljno obučeni, pitanje je i borbeni moral popuna ljudstvom kao i održavanje i remont…
Podrška iz inostranstva od tako velikog broja država, bez značajnih uspeha na frontu dugoročno nije održiva i sada je pravi trenutak da se udje u mirovne pregovore pošto ovim tempom ukrajina gubi preko 100 000 vojnika godišnje, jednostavno nema smisla ratovati a ni Rusiji ne odgovara ratno stanje.

Ivan
9 mjeseci prije

Jeftinije bi im bilo zatuci krmka Zelenskog..

Alex Keller
9 mjeseci prije

20% su izgubili,a ostalo će rasprodati po svijetu čim krenu brodovi sa žitom.😂😂😂

Antee
9 mjeseci prije

Ponovit ću se:
To više nije ofenziva nego streljanje ukrajinskih neonacista na koje ih šalje žid Kokainsky kao osvetu za pokolj u WWII.
…zato izrael podržavato klanje…

Dux
9 mjeseci prije

Rusi namjerno lažu što se tiče uništene Ukrainske tehnike i ljudstva, uvijek je cifra barem 20-30% manja nego u stvarnosti, maskirovka, kad Ukri posustanu, Rusi im prepuste selo ili dva, navuku ih i onda tarapana, malo po malo ciljevi specijalne operacije se ostvaruju, Ukraina nema više svoga oružja, još malo pa ni nacista spremnih za ratovanje, Zeleni ili će pobjeć ili će ga Ukri sami likvidirat, NATO i EU lagano odustaju…. sad im je veći problem Kina nego Rusija….razvuklo se to po svijetu, Ameri zinuli više nego im može stat u usta….svi su izgledi da bi se mogli ugušit od tolikog zalogaja…..a vrijeme nikako nije na njihovoj strani.

hiber
9 mjeseci prije

Vise nisam u stanju napisati ni svoj nickname

Vlatko
9 mjeseci prije

USA izglasala vojnu pomoc Tajvanu od 350 miliona Dollara. Tajvan ce biti druga Ukrajina.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Украјинци су адаптираном совјетском ракетом за ПВО-систем С-200 ударили по кафићу у мирном руском граду Таганрогу која је ранила 12 цивила. И, одмах добили бар два разлога да љуто зажале због тога. Руси су после само неколико сати крстарећим ракетама „Оникс“ са обале Крима погодили и разорили здање Службе безбедности Украјине у Дњепру. …, Владимир Рогов, изјавио је: „То је одмазда за Таганрог. Зграда СБУ је уништена ракетним ударом. Био је и други удар. По згради поред ње, у којој је био центар за доношење одлука са масом страних специјалиста. Пројектил је прошио зграду до самог подрума. Десетине официра је погинуло под рушевинама. Украјински медији тврде да је друга зграда била празна. Али, након удара су десетине кола хитне помоћи стигле до ње“. Рогов је навео да су Оружане снаге Русије дроновима „Герањ“ и ракетама извршиле ударе на градове Запорожје и Волњанск који су још под контролом Украјине: – У… Čitaj više »

Augm
9 mjeseci prije

Blinken razgovara s zbacenim I uhapsenim predsjednikom Nigeria a u Ukrajini je Amerika financirala, rukovodilia s zbacivanjem ondasnjeg predsjednika obojenom revolucijom.

Miro
9 mjeseci prije

A koliko je Ruske tehnike uništeno? To ne kažu. Pa 20% nije ništa.

Гавран
9 mjeseci prije

Zapadno oružje ima uvek jednu duhovnu pa onda i ispoljenu fizičku manu. Napravljeno je u materijalnom ispoljavanju satanizma, kapitalizmu. Kao takvo ima uvek još jedan utkani cilj, povraćaj i uvećanje kapitala. Staro sovjetsko oružje, koje nema tu dimenziju, odlikuje jednostavnost, dugotrajnost upotrebe i lako (nesofisticirano) održavanje, po mogućnosti na terenu. Razlika u dizajnu je jasno vidljiva. Čuvena puška M16 vs kalašnjikov, tenk Abrams vs T xx.

Prilikom materijalizacije Aviona F22 i F35 proces je ušao u višu fazu.
Desio se kako Crnogorci sjajno kažu: lom umozak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI