Oporbeni zastupnik priznao kako je organiziran atentat na Madura (VIDEO)

Priznanje za atentat na Madura
18 komentara

U Venezueli napreduje istraga o nedavnom pokušaju likvidacije predsjednika Nicolasa Madura.

Na predsjednika Venezuele je u Aveniji Bolivar u Caracasu, glavnom gradu Venezuele, izvršen neuspjeli pokušaj napada dronovima napunjenim eksplozivom C4.

Pojedinosti o istrazi su novinarima jučer predstavljeni u Palači Vlade. Venezuelanski ministar za komunikacije, Jorge Rodríguez je predstavio dio snimke na kojoj uhićeni oporbeni zastupnik govori o svom sudjelovanju u organiziranju neuspjelog atentata.

Oporbeni zastupnik Juan Requesens je potvrdio riječi drugog zatočenika, koji su optuženi za koordiniranje rada dronova i da su u vezi s Juliom Borgesom, bivšeg predsjednika parlamenta koji je bio ključna osoba u organiziranju napada.

Pravosuđe Venezuele je od Interpola zatražilo suradnju u uhićenju Borges, ali se to vjerojatno neće dogoditi, jer se organizator atentata nalazi  u Kolumbiji, zemlji čiji se novi predsjednik Ivan Duque aktivno angažirao u rušenju vlade u Caracasu. Osim toga, Julio Borges je prije dva dana iz Kolumbije pozvao narod Venezuele “da izdrži još malo, jer je borba protiv režima Nicolasa Madura u završnoj fazi”.

Od Kolumbije je zatraženo da izruči trojicu optuženih odgovornih za upravljanje jednim od eksplozivnih dronova.

Ministar komunikacija Venezuele je rekao “kako su se zatočenici nadali da nitko neće ostati živ na pozornici na kojoj je predsjednik Maduro završavao svoj govor”.

Oporbeni zastupnik Nacionalne skupštine Venezuele Juan Requesens je pred kamerama priznao da je sudionik pokušaja atentata na predsjednika Madura, a pridružio se akciji “zato što je bio frustriran načinom na koji Nicolas Maduro vodi zemlju”.

Na snimci Requesens kaže da je kontaktirao bivšeg predsjednika parlamenta Julia Borgesa, od kojeg je tražio uslugu, odnosno da mu iz Kolumbije isporuči dronove za napad 4. kolovoza.

Ministar Rodriguez je rekao da su, uz Borgesa i Requesensa, u napad bili uključeni i umirovljeni narednik Juan Carlos Monasterios i pukovnik Oswaldo Palomo Valentin Garcia.

Requesens je uhićen 7. kolovoza navečer, a dan poslije mu je Nacionalna ustavotvorna skupština oduzela zastupnički imunitet.

Podsjetimo, 4. kolovoza su dva drona napunjena eksplozivom C4 eksplodirala blizu bine gdje je Maduro održao govor povodom 81. obljetnice osnutka Bolivarske nacionalne garde (GNB). Atentat je osudilo nekoliko zemalja i međunarodnih organizacija, dok osude za atentat na predsjednik Venezuele nisu stigle iz Sjedinjenih Država, ali ni iz Europske unije.

Reakcionarna desničarska oporba u Venezueli, odbjegli predsjednik parlamenta Julio Borges i drugi tvrde kako je oporbeni zastupnik Juan Requesens u trenutku priznanja bio pod utjecajem narkotika i da nije znao što govori. Drugi tvrde da je mučen u pritvorskoj jedinici tajnih službi u Caracasu, gdje je slomljen i na kraju je rekao sve što se od njega tražilo.

VIDEO – Dio priznanja oporbenog zastupnika Juana Requesensa

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Pukovnik Oswaldo Palomo Valentin Garcia je priznao svoju povezanost sa toaletnim papirom “Paloma”?

Ivo
5 godine prije

Liberalna demokracija na djelu. Ocekuje se alerik da objasni kako je Maduro ovo sve sam organizirao.

Son of Alerik
5 godine prije

Ako je sve navedeno što govori Madurov opozicionar točno, onda se daju zaključiti najmanje dvije stvari: osim što ima lošu vlast, Venezuela ima nevolju da joj je opozicija još gora te – SAD i EU nemaju veze s ovom traljavošću.
Na sreću njihov pokušaj atentata nije uspio. Osim Madura, stradali bi još desetci osoba, a to je, s koje god strane gledali zločin.
Madurova sposobnost se ogleda u stanju u njegovoj zemlji za koju je zaslužan njegov prethodnik, a i on sam. Kako im je, znaju oni sami. Hoće li narod Venezuele znati s Madurom izići iz problema ili će morati posegnuti za nekim drugim liderom i drugom politikom, to je na narodu samom. Imati najveće rezerve nafte na svijetu i biti gladan, nekako ne ide skupa. Svejedno, ako ih to čini sretnima, nek ustraju u svom socijalizmu.

dalmata
5 godine prije

Po milijunti put:”zapadna demokracija u punom sjaju”.Jos mala napomena.NATO ocijuka sa Kolumbijom.opet ona stara:”Svaka tica svome jatu leti”.I vrlo vazan pozetivni efekat(Vazna napomena:Mislin na ljude,ne imitacije i poluproizvode),je li normalno celjade(ljudsko bice)moze imat posla sa USrA?!

Zaha
5 godine prije

„Dok osude za atentat na predsjednik Venezuele nisu stigle iz Sjedinjenih Država, ali ni iz Europske unije. „

Majk Majers
5 godine prije

Ako je ovo istina, ove odma pogubit.

Ante
5 godine prije

Kako neki ljudi rado podržavaju terorizam i to opravdavaju na svoj specifičan način. Venezuela ima lošu vladu koja nije naklonjena zapadu, pa ih treba sve pobiti, samo što još te riječi ne dodaju kao svoje obrazloženje za ovakav stav.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.