Orban poručuje EU: “Završit ćete kao i SSSR”

Viktor Orban
100 komentara

Agencije prenose poruku mađarskog predsjednika vlade Viktora Orbana Europskoj uniji. Poruka je jaka i pokazuje pravo stanje unutar EU.

“Ne zabrinjavamo se zbog onih koji napadaju Mađarsku iz mraka, nego s kula u Bruxellesu”, rekao je u govoru održanom u Zalaegerszegu, na zapadu zemlje, u povodu nacionalnog praznika kojim se obilježava 66. godišnjica Mađarske revolucije protiv SSSR-a 1956. godine.

“Završit će ondje gdje su završili i njihovi prethodnici”, dodao je predviđajući Europskoj uniji sudbinu sličnu sovjetskom bloku, koji se urušio 1991. godine.

“Rat na našim vratima, financijska kriza i usporavanje gospodarstva u EU, invazija migranata s juga. Moramo se suočiti s mnogim problemima”, rekao je danas Orban uvjeravajući da će njegova vlada, “snažna i jedinstvena”, prevladati tu kušnju.

Europska unija putem raznih sankcija želi spriječiti otpor suludoj zapadnoj politici prema Rusiji, a koja je osmišljena unutar anglosaksonskih ureda. Zapadni ekonomski sustav, temeljen na parazitiraju i promoviranju lažnih ekonomskih doktrina, je ne izdisaju. Jedini spas mu je destrukcija europskih naroda koje će vratiti 50 godina unazad i iznova plasirati svoje financijske i industrijske proizvode.

Tome se odupiru rijetke suverenističke zemlje, jer u većini drugih zemalja postavljeni su i ucijenjenih raznorazni beskarakterni plaćenici.

eukolapsviktor orban
Pretplatiti se
Obavijesti o
100 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Hajde da vidimo hoće li nova talijanska premijerka Giorgia Meloni početi pričati kao mađarski premijer Orban ili smo dobili talijanskog Tsiprasa.
Nećemo morati dugo čekati.

Promatrac
1 godina prije

Nije mi jassno iz teksta jesu li to vaše ili Orbanove tvrdnje da će nas EU vratiti 50 godina unazad. Ako je Orban, bilo bi mu najbolje da raspiše referendum i vidi želi li se narod riješiti EU. Osobno bih bio najsretniji da bude tako i neka sa sobom povede mađarone u protunarodnoj vlasti RH. Neka zajedno sanjaju jadransko more.

Kornel
1 godina prije

Neznam hoće li, a još manje znam kad će EU kolabirati, ali postoje sve naznake za takvo nešto kao što su sličnosti EU komisije i Politbiroa CK bivšeg SSSR-a.
Nijednu od tih struktura građani nisu birali.
Odgovori na ta pitanja nalaze se u metafizičkim područjima, a i na racionalnoj i logičkoj razini pojavljuje se pitanje što kolaps uopće znači. Da li je to raspad na neovisne države ili uronjavanje u globalistički sustav dijela odnosno svih država današnjih članica EU. Pitanje je sustava kontrole kojeg omogućava tehnologija i pripadajuća priprema, svejedno, zvali je indoktrinacija ili društveni inženjering.
Magija kojom djeluju okultne sile je nepoznata jer ono što je evidentno je to kako se okultne sile koje djeluju na istok i na zapad razlikuju.

Optimista
1 godina prije

Jadničak
Ili jako voli putka
Ili mu je jasno da odlaskom putka dolazi I on
A malo je I ljut za one 24 milijarde što mu nisu Dali

The annual inflation rate in Hungary rose to 20.10% in September of 2022, the highest reading since November of 1996, from 15.60% in the prior month

Max
1 godina prije

I hoće ali mnogi će od nas to platitit životom.

držnedaj
1 godina prije

Ovo je jedini slobodni um u zarobljenoj jevropi!

Vrata
1 godina prije

Orban je u pravu zato sto ne da da mu djecu u skoli uce da je normalno biti homo a nenormalno biti hetero i imati djecu.I za migrante je u pravu, vecinom su to neskolovani ljudi koji kada dodju u EU nece da rade,dobiju socijalnu pomoc,a cesto i kradu.Naravno da se nastampanim eurima placaju neke clanice EU da slusaju i kada dodje vrijeme da ginu za SAD,jer je ulazak u EU uslovljen ulaskom u NATO.

1 godina prije

…………. jer u većini drugih zemalja postavljeni su i ucijenjeni raznorazni beskarakterni plaćenici. tu smo stigli do….”Gospodar lutaka”…….čije naredbe se ne odbijaju. ima li priloga uz odabir za post ? – ima……….: pogledati u kartu naziva Tartarija pa kazarija pa ko se to nazire kao nalogodavac SAD-NATO-mnogi su prepoznali već….ima zanimljiv zapis di mislim da vam ne treba tu -mač (Deniken): Poglavlje 17 1. Voda iz pećine ….. Sva izraelska zajednica po Jahvinoj zapovijedi krene dalje iz pustinje Sina. Utabore se kod Refidima. Tu nije bilo vode da narod pije. 2 Zato narod zapodjene prepirku s Mojsijem. Vikali su: »Daj nam vode da pijemo!« A Mojsije im odgovori: »Zašto se sa mnom prepirete? Zašto kušate Jahvu?« 3 Ali je narod žeđao za vodom, pa je mrmljao na Mojsija i govorio: »Zašto si nas iz Egipta izveo? Zar da nas žeđom pomoriš, nas, našu djecu i našu stoku?« 4 »Što ću… Čitaj više »

Hogar
1 godina prije

Madjari toce dizel za 1 euro litru. A vi ostali pusu velikom vodji.

tihobl
1 godina prije

Madjari pamte 1848. i 1956.
Zna Orban sta prica.

gigi pinna
1 godina prije

I hoće li tražiti od Mađara izlazak iz NATO-a i EU-a, ili kao i Turci, protiv NATO-a je, a ne pada mu na pamet izlazak iz iste?
Orbane i ti prodaješ “muda pod bubrege”.

R M
1 godina prije

Orban se malo oteo kontroli. Pošto EU puca, izgleda da se dešavaju te stvari, nije on baš mediokritet poput Stolza ili Makrona…

Optimista
1 godina prije

TISUĆE Mađara, uključujući nastavnike i studente, marširalo je Budimpeštom u nedjelju kako bi prosvjedovali protiv vlade premijera Viktora Orbana, tražeći veće plaće za nastavnike i suzbijanje rastuće inflacije koja oslabljuje prihode

Hm, mozda pobijedi u bruxulesu I portalu, ali nece u budimpesti 😞

1 godina prije

iz posta……………Agencije prenose poruku………a prenosi li još tko?????????? (iz priloga je navedena godina) Često ovdje navedem da je planet Zemlja pod nadzorom……i da duboka država ima 12 predstavnika naziva MJ12 koji su u kontaktu sa negativnim entitetom išli u dogovore na štetu ostalih žitelja Zemlje(ima i fotka rukovanja sa hitlerom) koji pojma nemaju o zbivanjima no mnogo je zviždača žrtvovalo svoj život za “Disclosure Project” sljedi jedan kopi-prilog svjedočenja: ……….vrijeme je da hodate sigurni, radosni i svjesni; da pronađete kristal unutarnjeg znanja i upućenosti u svakom od vas, to je ono što je neophodno.Zapamtite ovo: znanje nije mudrost. Mudrost dolazi iznutra i ne može se naučiti i osoba koja je mudra, ne kaže da je mudra. Onaj tko je mudar odvaja se, odmiče, promatra i zna kad treba krenuti naprijed bez izrabljivačkog ega. Najvažniji od svega su radost, ljubaznost, suosjećanje, najvažnije je imati milosrđa, imati vjeru i prihvatiti da uvijek postoji… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Postoji država u SSSR koja nije završila u deindustrijalizaciji, sitromaštvu i pljački mafijaša kao sve ostale. Aleksandar Dugin Lukašenku: “Niste dopustili da vam se opljačka država, niste učinili greške koje smo, avaj, mi činili devedesetih godina i koje sada teško ispravljamo. Iskreno se klanjam pred vašim autoritetom, pred vašom hrabrošću, pred vašom uvjerenom nepokolebljivošću u spašavanju bjeloruskog naroda, bjeloruske državnosti”, rekao je Dugin.

1 godina prije

evo i prilog prethodnom komentu iz prevoda Krešimira Mišaka o razotkrivanju a i portal daje ponekad priloge o pokrenutoj galami oko NLO-a a prije par dana imali su predstavu na nebu Kina-Japan-Tajvan a i dio Rusije: Zašto su američku vojsku brinuli NLO-i vidljivo je iz svjedočenja Roberta Salasa koji je služio u ratnom zrakoplovstvu (diplomirao je na Akademiji ratnog zrakoplovstva 1964).U Martu, 1967. godine, bio je stacioniran u zrakoplovnoj bazi Malstrum u Montani kao časnik odgovoran za lansiranje projektila tipa Minuteman. 16. Marta, 1967. nalazio se 30 metara pod zemljom u kabini, prateći i nadzirući deset projektila s nuklearnim bojnim glavama, kad su ga pozvali stražari koji su zamijetili čudna leteća svjetla. Nije znao što bi počeo s tom informacijom, pa im je rekao da mu jave ako se dogodi nešto značajnije.Ubrzo je uslijedio još jedan poziv. U glasu stražara koji je zvao, priča Salas, čuo se strah.Izvijestio je da… Čitaj više »

goran
1 godina prije

jedini u eu koji govori pravo stanje u eu i samo zato ga poštujem ko političara,a putin i on su jedini koji su na mjestu ko političari.
imaju svoje ja i šta kažu drže se toga.
da se bar naš seronja plenković ugleda na njega cijela država bi ga doslovno voljela.

1 godina prije

🇺🇸🇭🇺 Америка покушала да свргне Орбана, милиони потрошени на мађарску опозицију Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Вашингтон подстакао покрет против мађарског премијера Виктора Орбана, пошто САД не сматрају ту земљу довољно послушном, преноси Спутњик интернешенел. 💬„Сада се испоставља да је финансирана и опозиција у Будимпешти. Мађарски лист „Мађарска нација” објавио је истрагу о финансирању либерално-леве коалиције противника Виктора Орбана од стране америчке невладине организације Акција за демократију. Истражитељи и специјалне службе ће испитати све околности покушаја страног мешања у политички живот земље, али је већ сада очигледно да се рачун приближава милионима долара“, рекла је Захарова. Према овом извештају, фондација, основана непосредно пре фебруарских избора, имала је блиске везе са Европским саветом за спољне односе (ЕЦФР). У извештају се такође наводи да је Акција за демократију повезана са милијардером рођеним у Мађарској, Џорџом Сорошем, који финансира Фондације за отворено друштво, које је Мађарска забранила… Čitaj više »

Partizan
1 godina prije

Rekao je isto što i ja mislim!

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

“Ne bojte se zime, doće proljeće!” – novi program Ursule von der Biden

P.S.
”Kad je bude, struja u EU će biti tako skupa, da policija umjesto elektro šokera nositi koprive.”

Vidovita Ciganka gledala u staklenu kuglu…

tihobl
1 godina prije

У Северној Македонији ухапшена су четири држављана Украјине под сумњом да су нелегално ископавали артефакте на једном од најбогатијих македонских археолошких налазишта Исар, саопштила је данас македонска полиција. Како сазнају “РИА новости” руководство “Источног рударско-прерађивачког комбината” Дњепропетровске области, једине институције у Украјини за добијање и прераду руде уранијума, и кијевски институт за нуклеарна истраживања добили су задатак да направе такозвану “прљаву бомбу” и рад на њој је увелико у завршној фази. “Европска комисија делује ван своје надлежности у приступу украјинском сукобу”, изјавио је бивши председник Француске Никола Саркози у интервјуу недељнику “Журнал ду диманш”. – Европска комисија је административна структура. Само не могу да разумем на основу ког члана европских споразума председница комисије Урсула фон дер Лајен себе сматра надлежном за питања набавке оружја и спољне политике, додао је бивши председник Француске. Пекинг схвата да му је боље да се одупре САД у сарадњи са Русијом, него после сам. Министарство… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Kad briselske birokrate bez skole naprave racunicu:

За Европску унију се појављују нови проблеми везани за енергетику. Прелазак на зелену енергију значи да ће у наредне 22 године свету бити потребно око 700 милиона тона бакра, што је толико, колико је од праисторијских времена па до данашњег дана човечанство ископало. 

Pametni su kao da su bili djaci Debelog Djure.

Ingerman
1 godina prije

Unija se dobrovoljno drzi na okupu a SSSR ma to je bila bajka,med i mlijeko…moj Viktore, gledaj ti zastiti Madjarsku a posljedicno i Europu. Igranku Putina s Amerikancima ili ostavi drugima ili nazovi pravim imenom…nemoj ko vucic na dvije stolice ili tri

tihobl
1 godina prije

Истражитељи OSINT:

Губици Оружаних снага Украјине до 20. октобра 2022. године износили су 402.000 људи, од чега 387.000 мртвих. Губици међу плаћеницима и добровољцима из Пољске, балтичких држава и Румуније износили су 54.000 људи, од којих је погинуло њих 31.240. Подаци су израчунати уз помоћ извештаја погребних агенција, отпуштања из мртвачница, као и резултата анализе радио, мобилне и сателитске размене снага Оружаних снага Украјине.

Медији такође извештавају да је Комитет мајки војника Украјине припремио више од 320.000 писама у којима се жале “на судбину несталих бораца”, али им је СБУ забранила да их предају.

tihobl
1 godina prije

После Volkswagen-a, немачки произвођач аутомобила BMW инвестираће у америчку економију и уложити 1,7 милијарди долара у изградњу фабрике у Сједињеним Државама

tihobl
1 godina prije

„АВГАНИСТАНСКА ЛЕГИЈА”. Како ЦИА регрутује Авганистанце ЗА РАТ У УКРАЈИНИ

После америчког фијаска у Авганистану, десетине хиљада припадника авганистанских снага безбедности били су принуђени да напусте земљу и још увек се налазе у избегличким камповима у Европи и САД, чекајући обећану помоћ Беле куће.
Међутим, уместо тога, Вашингтон их шаље у Украјину да надокнаде губитке Оружаних снага Украјине.Авганистанци практично немају избора.Или иду да се боре за Кијев, или ће бити депортовани са породицама у домовину,што је практично еквивалентно смртној казни.
Са онима који су прошли обуку под вођством америчких инструктора, Пентагон потписује уговор на 6 месеци. Осталим „добровољцима“, у најбољем случају, нуди се убрзано стицање украјинског држављанства.
Много Авганистанаца који су се борили за интересе САД-а се налазе у Србији, многи су виђени са тетоважама борбених формација.

PŠK
1 godina prije

Kratko i jasno

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim komentar gdje je uočena jedna “sitna” razlika između SSSRa i EU. Diferecia specifica. “Kakve veze ima Sovjetski blok s EU, nisu oni naslijednici Sovjetkoga bloka nego Adolfa Hitlera sto je okupirao i opljackao Europu i potrpao tudje narode u logore kao i oni sada. A u Sovjetskome bloku je sve bilo u vlasnistvu svoje drzave i naroda, i ljudi su zivjeli u svojoj zemlji, i zivjeli od svoga rada. Kada se raspao SSSR, oni su presli na demokraciju i imali svoje bogatstvo u svojim rukama. A ovi kada se raspadnu nemaju nista, sve su opljackali narodima, domace banke, domace kompanije i poduzeca, i pregazili citavu domacu industriju. ONI moraju VRACATI opljackano, sve isto kao u 1. u 2.svjetskome ratu. Velika je razlika. Dakle oni nemaju nikakve veze sa Sovjetskim savezom, nego sa Njemackom ’40-ih prosloga stoljeca. To su uvijek iste psihopate sto se zalijecu na tudje zemlje i narode,… Čitaj više »

Perun
1 godina prije

Moj komentar na na ovu temu inspirisan je intervjuom Janisa Varufakisa dat njemackoj televizijskoj kuci NTV….Citat..To je dvostruki standard…Njemačka insistira na jedinstvenom tržištu i navodno jednakim uslovima, ali u isto vreme traži državnu pomoć za svoju industriju i potrošače. Istovremeno, ostale zemlje EU ne mogu da uvedu takvu pomoć države zbog finansijskih pravila koja važe za sve osim za Njemačku..Ta stalna želja njemačke vlade, kako sadašnje tako i onih iz prošlosti, da djeluje jednostrano i time podrži finansijsku strategiju u kojoj izvoz preovladava nad uvozom – nazovimo to ,,liberalni” neomerkantilizam u svojoj srži ….A problem sa Evropskom unijom je što Evropska unija ne postoji, postoji samo ime, a ne prava zajednica država. Kada su u pitanju izbeglice ili migranti, svako radi drugačije. I kada je u pitanju benzin. Isto važi i za prelazak na „zelene” tehnologije. U bankarskom sektoru Evropa još uvek nema opštu garanciju depozita, a nema ni evroobveznica.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI