Otkriva se uloga Izraelaca u atentatu na generala Qassema Sulejmanija

Benjamin Netanyahu Donald Trump
145 komentara

Odjek eksplozija koje su u noći između četvrtka i petka u Bagdadu ubile generala Sulejmanija odmah se čuo u Izraelu. Na židovsku državu izravno utječu događaji u Iraku, a iranski general, koji je postao žrtva napada, bio je na popisu glavnih neprijatelja cionističkog entiteta i osoba na koju se sa strahom gledalo zbog njegove uloge u širenju vojnog i diplomatskog utjecaja Teherana na Bliskom istoku.

Iz tog razloga vijest o njegovoj smrti u Izraelu sigurno ne bi mogla proći nezapaženo. Međutim, postoji još jedan razlog zbog kojeg izraelska vlada mora biti zainteresirana za napad u Bagdadu. Prema internetskoj stranici Debka File, podršku američkoj operaciji također su mogli dati obavještajci iz Tel Aviva.

LA Times piše kako je Izrael unaprijed obaviješten o američkom planu likvidacije iranskog vojnog vođe, što su potvrdili izraelski vojni i diplomatski analitičari u petak navečer, suzdržavajući se od daljnjih detalja zbog rigidne vojne cenzure u cionističkom režimu.

“Naša je procjena da su Sjedinjene Države izvijestile Izrael o toj operaciji u Iraku prije nekoliko dana”, rekao je za Kanal 13 izraelske televizije Barak Ravid, novinar i komentator s pouzdanim izvorima u izraelskim sigurnosnim institucijama.

Časnik izraelske vojske za sigurnosne procjene je za LA Times govorio pod uvjetom anonimnosti, jer nije imao dozvolu razgovarati s novinarima, ali je izjavio da napad na Sulejmanija “nije došao kao iznenađenje”.

Uloga Izraela u Sulejmanijevoj smrti?

Debka File, kako je izvijestio AdnKronos, je internetska stranica vrlo bliska izraelskim sigurnosnim službama. Stoga bi urednici mogli imati u rukama vijesti koje dolaze izravno iz visoko akreditiranih izvora među tajnim službama Tel Aviva. Iz tog razloga indiskrecija pokrenuta na ovom portalu možda nije toliko daleko od stvarnosti.

Konkretno, nekoliko sati nakon Sulejmanijeve smrti se u objavljenom materijali navodi moguća podrška Izraelaca potezima američkih obavještajaca u Bagdadu. Dakle, tajne službe Izraela su dale presudnu podršku za uspjeh operacije koja je eliminirala jednog od najreprezentativnijih osoba Irana, kojeg u Izraelu smatraju najgorem neprijateljem.

“Naši izvori navode da operacija protiv Sulejmanija predstavlja izvanredan obavještajni pothvat Sjedinjenih Država u kojem su vrlo vjerojatno sudjelovale i izraelske službe”, piše Debka File.

„Kako, međutim, za sada nije potpuno jasno. Američke su snage kirurški pogodile cilj, svjesne da pogađaju metu. Ova sigurnost sugerira pažljiv i osjetljiv obavještajni rad, koji je prethodio napadu, a ovom su poslu doprinijeli obavještajci Izraela.

Vojni i obavještajni zapovjednici na sastanku u Tel Avivu

„Sada je za izraelsku vladu glavni cilj zaštititi svoje najosjetljivije ciljeve od mogućih iranskih protunapada. Odmah nakon vijesti o Sulejmanijevoj smrti je vojni radio usred noći prekinuo emitiranje radi emitiranja ažuriranih vijesti iz Bagdada. U Tel Avivu, gdje se nalazi ministarstvo obrane, čelnik ministarstva Naftali Bennett sazvao je hitan sastanak zapovjednika i čelnika vojske i tajnih služb. Jedina točka dnevnog reda je bila procjena rizika i mjere koje treba poduzeti za sprečavanje odmazde. Prvi pomak u tom smjeru bilo je zatvaranje skijališta na brdu Hermon, koje se smatra preblizu granicama s južnim Libanonom i Sirijom. Uvedene su visoke sigurnosne mjere na svim mjestima koja se smatraju najugroženijima“, nastavlja izraelski obavještajni portal.

„Na sastanku nije bio prisutan premijer Benjamin Netanyahu, koji je bio u Ateni u važnoj posjeti čiji je cilj zaključivanje saveza s Grčkom i Ciprom za oživljavanje energetskih projekata koji su dovedeni u pitanje memorandumom između vlade Fayeza Al-Sarraja iz Libije i Turske. Moguće je da se premijer naglo vrati u Izrael kako bi pobliže procijenio situaciju“ zaključuje Debka File.

Kanal Ruptly medijske kuće RT je izjavu premijera Netanyahua iz Atene prenio s naslovom kako Izrael stoji uz SAD u „pravednoj borbi za uspostavu mira i sigurnosti u regiji i pravu na samoobranu Sjedinjenih Država“.

VIDEO: Izjava Netanyahua nakon likvidacije generala Sulejmanija

LA Times / Debka

atentat
Pretplatiti se
Obavijesti o
145 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istina boli
4 godine prije

Sad su svi u zlotvoristanu napeti i cekaju reakciju. Treba ih pustiti tako danima, pa kad se opuste, onda po glavesinama opaliti, u glavu odmah. Tako bi bilo da je pravde i pravednosti, no vidicemo sta ce biti uskoro. Uglavnom, veselo je pocela 2020.

Milancz
4 godine prije

Ako imate potpunu kontrolu nad medijima, dovoljno glupe građane, pa ih možete nagovoriti na apsolutno bilo što i ne činiti nikakvu elektroničku kamuflažu. Možete stvoriti nevjerojatne, glupe i nelogične priče, i većina će im vjerovati, a nije važno je li glupa, na primjer, s dva aviona koja sruše tri zgrade, koje potom slobodno padaju i poručuju svijetu ,upravljao ga je tip s satima letenja na komercijalnoj Cessni ili donosite Kongresu bocu uzorka s “kemijskim oružjem”, ali u Iraku je niko nije pronašao, ili da su ubojice Al Qaede “humanitarni radnici” org. Bijele kacige. Ali ako se ljudi polako počnu probuditi iz ovogdebilnog sna, onda vam laganje mora biti sofisticiranije, pa se morate početi igrati s različitim programima i koristiti ih za likvidaciju neugodnih protivnika. Za sada je, međutim, to “glazba” budućnosti, ali još uvijek imaju veliku publiku onih koji su zainteresirani samo za zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba, zabave i zapravo… Čitaj više »

davor
4 godine prije

Bojim se da je ovo preblago tumačenje, jer Debka file su uglavnom dezinformacijska kuća, usko povezana sa Mossad projektima SITE i Isil. Bojim se da nije SAD obavijestio Izrael da će napasti Soleimanija, već je upravo Izrael obavijestio SAD da bi trebalo hitno ubiti Soleimanija u Bagdadu.

davor
4 godine prije

Amerika već desetljećima obavlja prljav posao za Izrael, da nije Izrael označio Soleimanija za ubojstvo, nikad Amerika ne bi znala niti bi pratila tog čovjeka ili mu pridavala značaj.

imalijosnade
4 godine prije

Sve sto milance tvrdi netreba odbacit i u kos za smece ubacit. Bez obzira pase li to nama nasema, nasem mentalnom sklopu i mentalnim projecijama, u ono sto si uzmemo ‘zdravo’ za gotovo, mora se uzet doza rezerve prema svemu pa i najvecim ‘ovjerenim’ istinama. ,Mislim da milance nije tu da nas jos vise zavede i zametne traga, mozda, sto on uvidje i odakle crpi informacije ima i malo vise ‘istine’…Na kraj krajeva svi se ponekad u zivotu nakon izvjesnih zabluda zapitamo: ‘vidi ovo,.. jeli moguce u pi…materinu… itd. Zato se na sanskritu ova 3 dimenzija ne zove uzalud M A Y A.

Zax
4 godine prije

Ovakve likvidacije bas i nisu specijalnost amerikanaca. Ali jesu izraelaca koji imaju puno veci motiv za ovo. Nebi me iznenadilo da izraelci stoje iza ovoga I da su ameri preuzeli zasluge za tudje(ne)djelo

Jomla
4 godine prije

Negdje ranije sam rekao da je sve ovo “false flag!. Ameri su sami sve isprovocirali da bi “opravdano” (dakle, samo u njihovim očima) proveli akcije. Iranci, a bome ni ostatak ubrojivog svijeta, nisu glupani koji će sada, iz ovih stopa, započeti pucnjavu…

imalijosnade
4 godine prije

ova slika jasno pokazuje ko je kome Boss.. tu nema komentara..ponekad je slika jasnija od 1000 slogova. iako je ovo najvjer. montaza, al poznavaoc grfike fino ti sve kaze.

B. P.
4 godine prije

Iran otvoreno prijeti Izraelu uništenjem i svijet na to mirno šuti. Ovaj general koji sprovodi iranski državni terorizam jeste bio legalna meta. Uostalom, rat koji je Iran najavio Americi kada je zaposjeo njihovo veleposlanstvo i zarobio 52 američke diplomate, valjda još uvijek traje.

Alen
4 godine prije

Ako su blizanci wto bili nekakav simbol zapada , kasim je bio simbol bliskog istoka , jasno je kud vjetrovi pušu i šta nas očekuje… Rušenje simbola je uvod u krupnije dogadjaje..

Ivi.tz
4 godine prije

izrael je mozak ove operacije, amerika izvrsitelj.

סיירת מטכ"ל Soldaat
4 godine prije

Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni koji nas ne vole!

shumadinac
4 godine prije

K’o fol Debka File ima izvore u vrhu Mosada – lažu, čitaju oni Logično al’ ih sramota da priznaju. A kasne dva dana… 😉

Bez šale, odmah je bilo jasno kako i zašto je Izrael umešan. Kakva je onda svrha ovog teksta? U stvari, IZUZETNO je bitan, tekst je krajnje podla provokacija (bez obzira što je istina) usmerena na uzdizanje besa u Iranu. “Naša je procjena da su Sjedinjene Države izvijestile Izrael o toj operaciji u Iraku prije nekoliko dana” – kad? Pre napada na ambasadu i ubijanja američkog civila?

Još je bitnije priznanje učešća Izraela da bi se bes naroda usmerio i na Izrael a ne samo na Ameriku pa da prema tome i Teheran nateraju na akcije i prema Izraelu (što bi inače bar u početku zaobilazili). Toliko je sve očigledno “da boli dok se posmatra”.

Klump
4 godine prije

Treba je uničit 5 vejo oblasti ,da nam in vsi odločamo kdo je ,JAZ SEM VEIKI JAZ ki sem Trump ni imel šans ,da dobi še predvečer volitev11procent. Zato nemoreš več do informacij mislim da zakon Eu 113 nemoreš več dobit določenih informacij.SF/SN vse najboljše v tem letu vsem.

Alfa33
4 godine prije

Kad ste se već raspisali o generalu,ima li tko informacije o njegovoj ulozi i QUDS snaga u zadnjem ratu u Bosni,imali su svoje ljude u brigadi El Mudžahid…..

neznanje
4 godine prije

Kakav članak! “…naša procjena…naši izvori…..zasad nije jasno….”!??! Bonbastičan naslov! Jeli vi to ozbiljno?

Stjepan Vujec
4 godine prije

To su Ameri & Židovi inscenirali da imaju pravo ubijat (jeb.. Arape) po Bliskom Istoku, osobno mislim da mje njihova game ower.

Mama od Maren
4 godine prije

Ovakvo terorističko ubistvo Sulejmanija,
napravit će samo tisuće novih Sulejmanija na Bliskom istoku.

Tastatura
4 godine prije

Taman su cionisti pomislili kako se mogu izvući i praviti se budalama. No, iza svih zala u regionu stoje oni, tako da ne mora se nešto puno ni tragati za njihovim ostiscima prstiju.
https://www.facebook.com/ehlibejt.org/videos/1054473364886879/

Lucija
4 godine prije

Pax
Je. Čitaju na internetu. Što i nije loše, za početak.
Samo što bi trebalo potražiti potvrdu pročitanog. U knjigama. E, e..
Nijemci imaju 20% VSS, mi smo nekad imali 15% …
Goyima je zato lako zavući. Tko im je kriv…?
Zvrk
Zašto se natežete s budalama?

Max
4 godine prije

Sve to od početka i jest maslo Izraela. Preciznost i podmuklost su njihova obilježja! Amerikanci su to samo izvršili.

puki
4 godine prije

što, kako ? Izabrani i bezgrešni narod, da ima svoje prste u atentatu na generala? Ma nije moguće…

He, he, he… ova slika govori više nego 1000 riječi. Odnosno pokazuje simbolički, tko je stvarni vladar i gospodar SAD-a. Netanjahu gleda na svoju pudlicu Trumpa, ono, kao: pazi, što radiš

Da se ne zavaravamo, svi koji pažjivije prate politička zbivanja na svijetu, znaju tko je odgovoran za sva krvoprolića na Bliskom istoku i tko želi nove ratove: cio-kabala, koja je stvarni vladar korporacije SAD

Ime
4 godine prije

To je samo odgovor Hezbolahu na njihov napad na sjeveru Izraela prije koji mjesec – ništa osobno, samo biznis…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI