Ova se francuska zastupnica otvorila: “Vlada provodi liberticidnu strategiju”

Martine Wonner
37 komentara

Zastupnica Martine Wonner bila je gost programa “Pas de Quartier” emitiranog na web-tv QG ovog četvrtka, 18. ožujka 2021. godine.

“Više nismo u pravoj demokraciji”

Martine Wonner: „Već godinu dana više nismo u pravoj demokraciji. Budući da su parlamentarci glasovali vrlo široko, budući da većina činjenica u Narodnoj skupštini znači da svi zakoni koje traži trenutna izvršna vlast izglasani. I ovo izvanredno zdravstveno stanje koje je možda bilo razumljivo, i moj kolega Rufin je to sasvim ispravno rekao, to jest da u vrijeme kada stiže ova epidemija, ta pandemija, nismo dobro znali kolika će biti stvarna stopa smrtnosti. Dakle, ovo izvanredno zdravstveno stanje koje je izglasano 23. ožujka, dok je Francuska već nekoliko dana potpuno ilegalno u lockdownu. Izvanredno zdravstveno stanje, s vrlo, vrlo strogim mjerama, omogućava vladi da u stvari provede cijelu strategiju koja je u osnovi liberticidna, dok se moglo pričekati i dok su Francuzi mogli prije svega shvatiti da im je ponuđen pristup zdravstvenoj skrbi proporcionalan njihovim potrebama. I prije svega, bez obzira na teritoriji i bez obzira na ozbiljnost simptoma.”

“Radimo ovu jednogodišnju procjenu i ova je jednogodišnja procjena katastrofalna”

Martine Wonner: “Međutim, dijeli nas godinu dana, danas, ako smo okupljeni večeras, to je zato što pratimo rezultate jedne godine i ova procjena jedne godine je katastrofalna jer nije se od nje naučila nijedna lekcija. Druge su zemlje učinile drugačije, druge su učinile puno bolje od nas, ako uzmemo ovu strašnu brojku broja smrtnih slučajeva na 100 000 stanovnika i da se vratimo na vaše izvorno pitanje, naprotiv, vladina država više tone i podržava strategiju koja je potpuno neshvatljiva, a koja potpuno podsjeća na strmoglavu navalu. Ne samo da nikada nije bilo ovog demokratskog vremena u Nacionalnoj skupštini, mi smo uvijek patili od naših parlamentaraca, vrlo izvršnih odluka odozgo prema dolje, već su izglasane mjere. To je prvi put da je Vijeće ministara u osnovi izdvojeno za vijeće obrane koje apsolutno nije odraz žive i uravnotežene demokracije. Građani koji nam se svakodnevno obraćaju više nemaju povjerenja u ovu vladu, nemaju apsolutno nikakvo povjerenje, jer je sve krajnje odozgo, bez ikakve dosljednosti. A konzistentnost se uopće nije poboljšala u godinu dana. Vidjeli smo u kojoj se mjeri ova vlada potpuno splela, maske, ne maske, ne zaštitu, itd. Ali godinu dana kasnije, što je apsolutno strašno i potvrđujem sve što je moj kolega na hitnoj prije rekao. Prošlo je 25 godina otkako smo smanjili sve kapacitete. Broj bolničkih kapaciteta smanjen je za 60.000 kreveta. To je vrlo ozbiljna stvar.”

Martine Wonnerzastupnica
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

poanta je da elite,koje vode drzave,provode globalnu agendu unistenja drzava..kako su ih prije stvarali,radi zelja nekoliko obitelji,tako ih sada radi istih tih obitelji rasturaju.za transhumanizam nisu potrebne drzavne vlade,ko fol,birane od naroda.potrebna su samo tehnokratska tijela koja donose odluke za dobrobit naroda,jel..i najvaznije,tehnoloskim napretkom postali smo visak a novac ionako odlazi u povijest.hvala.

3 godine prije

Šta do sada znamo: Imamo neke države koje su primenile vrlo oštre mere relativno kratko vreme i praktično su suzbile epidemiju. Ostale kao po komandi sprovode unerene ali sulude mere za koje je od samog početka bilo jasno da neće funkcionisati. Jesu bile uspešne da ne dođe do sloma zdravstvenih sistema ali dugoročno besperspektivne jer ne rešavaju problem (ni za one koje su neutralisale epidemiju problem nije rešen jer su pod konstantnim vanrednim stanjem na granicama). Ako je tačno da su režiseri ovoga na Zapadu i da svuda primenjuju nefunkcionalne mere koje sada i delovi same vlasti kritikuju koji im je cilj? Ovo pitanje smo već prevazišli – sada je jasno da su vakcine cilj (ove faze). Da, vakcine ali koje? Nije čudno ako Zapad maksimalno bojkotuje Istok ali se to ne radi kod ovakve biološke opasnosti – ili biološka opasnost nije prevelika ili je igra toliko velika da nije… Čitaj više »

Realno
3 godine prije

U pravu si. Nije običan sendvičar, on je napredan. Može nastupati na special olympics. Gle…razgovarao sa njime ili sa teleton dođe ti na isto. Od teleta bar neke koristi.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
RENEW
3 godine prije

Kurir in podobni sluge lahko lažejo, toda jaz mislim, da tisti tranny, ki naj bi bil manekenka govori resnico. Poglejte si kaj je doletelo motečega urednika: http://whale.to/c/former_newspaper_editor21.html
Prej pa predsednike Burundija, Venezuele in Tanzanije. Vmesni predsednik je Hugo Chavez, ki je žrtev načrtnega atentata zločinske CIE.

Bruno
3 godine prije

Nemojte da vam google prevodi ovakve stranice.

Bruno
3 godine prije

Nemoj te da vam ove stranice prevodi google

Slow motion
3 godine prije

Ima li netko da mi prokomentira ovo?
Gospodja koju poznajem (80tak god), bez nekih komorbiditeta, eventualno malo problema sa tlakom i slicno sto vec stariji imaju pa piju kojekakve tabletice..uglavnom, zena se cijepila prije 2 mjeseca, kroz par dana dobila neku upalu na crijevima i zavrsila na Rebru. Ubrzo vracena na kucnu njegu te nedugo nakon toga dobila dekubitus po cijelom tijelu..stanje joj se pogorsalo i ponovno otpeljana na Rebro. Sve manje je mogla jesti. Tamo je pokupila i upalu pluca te se stvorila sepsa na vise organa..neki dan je preminula..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.