Pakistan i Iran dogovorili bližu vojnu suradnju

Pakistanski general
10 komentara

Pakistanski načelnik Glavnog stožera, general Qamar Javed Bajwa, boravio je u službenom posjetu Iranu, gdje je razgovarao o raznim pitanjima, uključujući zajedničku pograničnu sigurnost.

Pakistanskog generala je u ponedjeljak na službenoj svečanosti u Teheranu primio načelnik Glavnog stožera iranske vojske, general bojnik Mohammad Hossein Baqeri.

Za sastanak iza zatvorenih vrata se zna samo da su teme bile bliža vojna suradnja i napori u osiguravanju sigurnosti granica.

Najviši iranski vojni dužnosnici su  posljednjih tjedana održali sastanke s mnogim stranim kolegama kako bi koordinirali napore u borbi protiv terorizma, te uspostavi i jačanju regionalne sigurnosti.

Islamabad je obećao da će uložiti sve napore u slanju vojnih postrojbi na zajedničku granicu s Iranom, posebno nakon velikog broja terorističkih napada na iranske graničare i sigurnosne snage koji su pokrenuti iz Pakistana.

U jednom od takvih napada su u travnju ove godine naoružani militanti ubili deset iranskih graničara koji su patrolirali duž granice u iranskoj regiji Mirjaveh u pokrajini  Sistan-Baluchistan. Odgovornost za napad je preuzela teroristička skupina Jaish Al-Adl.

dogovor o suradnji
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cigo
6 godine prije

Sad ce im Pakistan dati jednu atomsku…. Citao sam neku knjigu od nostradamus izdata 70ih.Pisalo je da ce se ujediniti Rusija i muslimanske zemlje i da ce doci do treceg. Navedeni protiv zapada. Skeptican sam prema tim pisanjima al evo ide u tom smjeru…. Strasno…

aleksandar
6 godine prije

isti kapetan dragan

mmmmmmmmmmmmm
6 godine prije

Zadnjih nekoliko dana/mjeseci baš ništa ne ide u prilog američkoj vanjskoj politici. lmao

Majk Majers
6 godine prije

Sta ce Delhi rec na sve to?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.