Paralelna diplomacija Ivanke Trump u arapskom svijetu

14 komentara

Novo putovanje u inozemstvo za Ivanku, kćer i savjetnicu predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa. Još jednom je njezino opredjeljenje usmjereno na ženski svijet i emancipaciju žena na mjestima gdje im prava nisu zagarantirana, kako ona tvrdi. Ivanka Trump boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi sudjelovala na Globalnom forumu žena u Dubaiju, gdje je upoznala poduzetnike zaljevske zemlje i posjetila neke od najpoznatijih mjesta u glavnom gradu.

Trumpova kći i savjetnica posjetila je „Louvre“ u Abu Dabiju i Veliku džamiju šeika Zayeda. Kako prenosi Bloomberg , kasnije se susrela s prestolonasljednikom Abu Dabija, šeikom Mohamedom bin Zayedom al-Nahyanom.

U arapskom „Louvreu“ je Ivanka Trump s poslovnim ženama i vladinim dužnosnicima razgovarala o ekonomskoj emancipaciji žena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dužnosnici su bili Reem Al-Hashemi, ministar za međunarodnu suradnju, Noura Al-Kaabi, ministrica kulture i razvoja znanja, te  Sarah Al-Amiri.

Dvoje senatora, republikanac Lindsey Graham i demokratkinja Jeanne Shaheen, pripremaju nacrt zakona kojim će podržati napore Ivanke Trump koja se “bori za prava žena širom svijeta, jer je osnaživanje žena prioritet u vanjskoj politici Sjedinjenih Država“.

Uz odobrenje ovog dvostranačkog zakona, State Department će osnovati i Ured za žensku emancipaciju, koji će, baš kao sva njegova tijela, djelovati u koordinaciji s nevladinim udrugama na terenu i „promicati američke interese“.

Ivanka Trump je rekla da je ovaj zakon “njen dugo očekivani cilj”.

Zakon Graham-Shaheen mora odobriti i Senat pod vodstvom republikanaca i Zastupnički dom pod kontrolom demokrata, a onda ga može potpisati predsjednik. Ovo bi bio nesporni uspjeh za Donaldovu kćer, koja je u više navrata pokazala da može vršiti utjecaj na oca u odlukama u vanjskoj politici. Ali  ne zaboravilo da je Ivanka trump i supruga ozloglašenog cionista i takođšer savjetnika Donalda Trumpa, Jareda Kuchnera. Kako bi bilo nezgodno da radikalni cionist i zagovornik širenja židovske države do „povijesnih granica zemlje Izraelove“ dolazi službeno među Arape, Bijela kuća se odlučila za ovaj igrokaz s Ivankom Trump i nekakvom

“Inicijativom za globalni razvoj i ženski prosperitet” s kojim je Ivanka 2019. godine putovala u Etiopiju, Obalu Slonovače, Maroko, Argentinu, Kolumbiju, Paragvaj.

Bijela kuća navodi kako je uloga Ivanke u Trumpovoj administraciji „tijekom posljednjih nekoliko godina bila je usmjerena na žensko obrazovanje i ekonomsko osnaživanje, te na njihove obitelji, kao i otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast kroz stručno osposobljavanje“.

Dok se njezin suprug Jared Kushner, viši predsjednikov savjetnik, fokusira na pitanja unutarnje i vanjske politike, Ivankina se uloga prvenstveno fokusirala na domaća pitanja, a koji je bio pravi razlog posjete UAE možemo samo nagađati.

Uloga Ivanke u udaru na Siriju

U napadu kojeg je naredila Bijela kuća na bazu Shayrat u Siriji 7. travnja 2017. godine je Ivanka Trump igrala vodeću ulogu. Kao što je sin američkog predsjednika i Ivankin brat Eric Trump istaknuo u intervjuu za Telegraph, ona je odigrala važnu ulogu u Trumpovoj odluci da naredi raketni napad na Siriju.

Ona je, jadna, bila “slomljena i ogorčena” nakon što je vidjela slike kemijskog napada na Khan Shaykun i „kako se male bebe guše od bojnih otrova“. Tada su Sjedinjene Države provele akciju zato štosu htjele „kazniti Assadov režim koji je želio uništiti pobunjenike sa svojim ruskim saveznicima“. Priča o „slomljenoj i neutješnoj Ivanki trump, koja je jecala i plakala dok je gledala snimke malih beba“, inače inscenirane od strane Bijelih kaciga, danima su bili tema američkih medija. Većina je podržavala Trumpovu kćer i savjetnicu, jer su i dalje podržavali svrgavanja Assada, što je posao kojeg su započeli demokrati, dok su rijetki imali hrabrosti otvoriti pitanje vjerodostojnosti snimki iz Khan Shaykuna.

Naravno, puno gora situacija u kojoj je cionistički režim ubio 52 Palestinaca nimalo nije dirnuo emotivnu Ivanku, koja je, kako prenosi Moon of Alabama, aplaudirala cionističkom masakru Palestinaca u Gazi.

Na događaju doseljenika u glavnom gradu Palestine Jared Kushner, Trumpov zet, spomenuo je masakr u Gazi u kojem su izraelski vojnici u svibnju 2018. ubili najmanje 52 i ranili 1200 nenaoružanih Palestinaca. Optužio ih je da su krivi jer protestiraju protiv cionističke krađe i okupacije njihove zemlje, a njegova supruga Ivanka je aplaudirala.

“Kao što smo vidjeli iz protesta prošlog mjeseca, pa i danas, oni koji izazivaju nasilje dio su problema, a ne dio rješenja”, rekao je njen suprug Jared Kushner.

Bijela kuća je tu rečenicu izostavila u službenom transkriptu. U dnevnom brifingu za tisak Bijela kuća je ubojstva cionističke vojske nazvala  “pokušajem propagande” Hamasa i Palestinaca.

Kao odgovor na masakr, Južna Afrika je tada opozvala svog ambasadora iz Izraela. To je bila jedina zemlja koja je to učinila, jer Južna Afrika vrlo dobro poznaje aparthejd i kolonijalno nasilje i to više ne odobrava.

Ivanka Trump aplaudira pravdanju izraelskog masakra nad Palestincima
FOTO: Ivanka Trump aplaudira pravdanju izraelskog masakra nad Palestincima

Što se tiče Ivanke Trump, ostalo je povijest, a najnovije putovanje u UEA je dokaz više da je uloga Ivanke u američkoj administraciji daleko od marginalne, što dovoljno govori koje su „kvalifikacije“ potrebne za biti na mjestu s kojeg se može potaknuti američkog predsjednika da bombardira neku od zemalja u svijetu.

Ivanka Trump u „Louvreu“ u Abu Dabiju/UAE
FOTO: Ivanka Trump u „Louvreu“ u Abu Dabiju/UAE
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kgfjč
4 godine prije

Američko-židovska aristokracija. Nek uživaju, neće dugo. Šljam od ljudi.

Alex
4 godine prije

Nigdje onog lažnog Yankie osmijeha…hm,možda doista misli ozbiljno…

Zadranin
4 godine prije

Ivanka, ni da te *urcem tučem po čelu, ne bi se opametila.

Plakala si i za pobijenim Palestincima.. jel tako Ivanka?

Krava.

P***!

Mali Mujo
4 godine prije

Ivanka je gluplja i od oca, a ni mama joj bas nije bila od zdrave pameti. Kako od tako glupog oca jos gluplja kcer? Njoj treba tri bosanca sa po 30 cenata da zacepe sve rupe odjednom. Moj milokliz nju nebi ni da mi dade kilu zlata.

Miki
4 godine prije

Neznam zašto toliki antisemitizam? Dok islamisti žare i pale po celoj planeti. Zar treba podsetiti, da je na Bliskom Istoku najpre postojala židovska vera pa nakon te krščanska i posle 600 godina mačem i vatrom razširena islamska vera.

Marko
4 godine prije

Iz svega ovog se da zaključiti da je ovo vrlo histerična i manipulativna žena nalik onoj veštici Hillary Clinton.

Max
4 godine prije

Na što je spala Američka diplomacija? na wana be starletu koja se naslikavala po časopisima i reality showowima. tko je slijedeća državna tajnica? Stormy Daniels?

puki
4 godine prije

ma dajte ne budite naivci. kakva ivanka. To je naredio zet Džared Kušner, Netanjahuov etnički burazer i pajdo. On Trumpu naređuje, sve ovo što ima veze sa Sirijom, Iranom i Izraelom.
Trumpova kći udata za židova, kao i Clintonova kći Chelsea. I obdavije su nakon udaje prešle na židovstvo.. Međutim,.. glumac Ashton Kutcher oženio je kolegicu Milu Kunis, židovku čija je obitelj podrijetlom iz Ukrajine. Ali nije ona prešla na kršćanstvo, već je on prešao na židovstvo.. pa sada sami zaključite, tko su gospodari…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.