fbpx

“Pedofilija je prirodna seksualna orijentacija”, tvrdi Mirjam Heine s Univerziteta Würzburg – Dekadentni Zapad je pred slomom

Mirjam Heine

Čitajući komentare naših čitatelja, pali smo na jedan link za kojeg smo pomislili da nije stvarnost jer otvoreno promovira pedofiliju. Stvarnost nas je spustila na zemlju i pokazala da ulazimo u završnu fazu dekadencije, iza koje slijedi opća destrukcija zapadne civilizacije. Mirjam Heine s University of Würzburg (Njemačka), ne samo da objašnjava pojam pedofilije, nego tvrdi da se radi o prirodnoj seksualnoj orijentaciji, a ne strogo kažnjivoj devijaciji.

Uskoro ćemo imati i prijevod ovog videa, te će svi imati mogućnost čuti i vidjeti o čemu se radi.

Što je TED?

Još 1984. godine TED (Technology Entertainment Design) pokrenut je kao inicijativa promocije dobrih ideja. Tijekom godina prerasta u veliku godišnju konferenciju u kalifornijskom Montereyu na kojoj poznati i nepoznati pojedinci inspirativnim govorima nastoje potaknuti pozitivne promjene. Početkom novog milenija upravljanje preuzima novi kurator, Chris Anderson, tada poznati izdavač knjiga i časopisa. Izlaskom na internet 2006. godine TED postaje globalno praćen te brojke pregledanih video govora brzo rastu. Na posljednjoj TED konferenciji 2017. u kanadskom Vancouveru govorili su Serena Williams, Garry Kasparov, Elon Musk, Shah Kahr Khan i Sveti otac papa Franjo. Danas je TED dio američke neprofitne organizacije Sapling Foundation koja brine o događajima, konferencijama, multimedijalnim platformama te projektima kojima se uloga pojedinca kroz govor nastoji podići na razinu utjecaja. Baš kao što glasi slogan TED-a – Ideje Vrijedne Širenja (Ideas Worth Spreading).$

Što je TEDx?

Velikim širenjem interesa za TED govore organizacija se odlučila na globalni iskorak izdavanja licenci za tzv. TEDx događaje (x = lokalni samostalno organizirani događaj u skladu s pravilima TED-a). Svaki TEDx događaj dobrim je dijelom nalik na strukturu ‘velikoga brata’ TED-a. Svi govori su trajanja do 18 minuta, na pozornici nema direktnoga marketinga, politike, ideologija (religije) ili pseudoznanosti. Organiziraju ih lokalni TED entuzijasti, volonterski uz pomoć sponzora, donatora i publike. TEDx ima više tipova događaja koji se prepoznaju prema nazivu (npr. TEDxIme = standardni godišnji događaj; TEDxImeLibrary = događaj vezan uz knjižnicu; TEDxImeWomen = događaj posvećen ulozi žena u društvu; TEDxImeLive = događaj povezan s TEDkonferencijom; TEDxUniversityIme = događaj unutar akademske/studentske zajednice). (Izvor: TEDxZagreb)

 

https://www.youtube.com/watch?v=EJLd6l4-t9A

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
251 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Vjerojatno ne postoji doba u razvoju čovječanstva koje u sebi nije sadržavalo i deformacije različitih vrsta, od kojih su one moralne zasebna priča. Možda su Sodoma i Gomora iz Biblije povijesni zapis, a možda su samo metaforičan prikaz uništenja koje sa sobom donosi ekstreman odmak od tradicionalnih moralnih vrijednosti. Koliko su propasti civilizacija kroz povijest uzrokovane moralnim padom, još uvijek nagađaju povjesničari. Vjerojatno su moralne perverzije nuspojave razvoja i bogaćenja društva. Pedofilije i sličnih moralnih izopačenja ima oduvijek, a u javnosti zauzima onoliko prostora koliko je ostavljeno demonskom utjecaju. Kad jednom taj utjecaj osvoji prostor, onda u skladu s istinskim… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

To je taj zapad kojem i ti pripadas alerik ,nije valjda da si poceo pribjegavati istočnjačkim vrijednostima…Budi muško ne napuštaj brod koji tone..

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alen

Naravno da je Zapad moj. Nemam drugog doma od ovog u kojem živim. Moral nije vlasništvo nikakvog Istoka, nego je općeljudski. Zapad ima svoje vrijednosti i svoje prednosti nad ostatkom svijeta. I to nije tajna. To ne znači da treba biti slijep i ne vidjeti što sve na Zapadu ne valja (u to svakako ne spada šerijat za kojeg se zalažeš).

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ne glumi glumca sada..Zapadne vrijedosti su vic kojem se smijemo odavno a za koji ti nisi čuo jer si bio zauzet braneci neoliberalno kapitalisticko pederski zapadni koncept ,ismijavajuci i vrijedjajuci bilo sta sto ne dolazi s ” tvoga ” zapada .. Pa sad uzivaj “,osvjesten” , u ovim zavrsnim trenutcima moralnog raspadanja zapada…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alen

Za sve mentalne ISILOvce su Zapadne vrijednosti vic, tako i za tebe. Kapitalistički koncept je jedino koliko-toliko učinkovito što je ostalo na svijetu nakon svih eksperimenata.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

hahah….branitelj liberalno robovskog poretka soa opet jaše. Trolejbusu, čak i ako si umno zakinut, trebalo bi ti biti jasno da je sustav u kojem je normalno da jedan ima koliko stotinu tisuća ili milion drugih, bolestan i mora propasti. A ako već smatraš da je taj jedan sposobniji od 100.000 drugih, zašto ga onda mora braniti i štititi država od gnjeva obespravljenih? Po tvojoj liberalnoj logici, dotični bi trebao biti dovoljno sposoban da sam brani svoje bogatstvo, ne da ga štite državni službenici u uniformama, koje mi plaćamo. I vidiš, pedofilija i liberalizam idu ruku pod ruku. Dokle god bolesni… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

…da učinkovito za odabrane..što je sa afrikom,sa latinskom amerikom,azijom…na prste jedne ruke se mogu izbrojati države koje su u kapitalizmu uspješne i to na eksploatisanju ostalih….a i to uspješno je na staklenim nogama dužničkog mentaliteta…

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@SOS ” Kapitalistički koncept je jedino koliko-toliko učinkovito što je ostalo na svijetu nakon svih eksperimenata.” Cijih eksperimenata? I kakvih? Pojasni malo te svoje tvrdnje.

milan
Gost
milan
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

“Brate” SoA, cijenim tvoje komentare, ali provaljuješ se sa “vrijednostima” zapadne civilizacije. Kolonijalizam, genocid-i svuda po svijetu, naturanje kojekakvih socioloških projekata u pokušaju, trażenje riješenja kroz statistički uzorak na narodima odredjenima na odstrel. To nazivaš vrijednostima? Pa i samo brojanje do deset nam je dato sa Istoka ili medjuIstoka! Zapravo nekome to i jesu vrijednosti, samo je upitno koliko je to veliki obzor.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Alen

Zahvaljujuci predatorskom unistavanju konkurencije ostaje mu da ugine u “bogatstvu” samoce i prezasicenosti?
Vrijednosti promidzbe bezgranicne prchidbe?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

Kako biste Vi, Alene, objasnili pojavu da, primjerice, dječak iz viših razreda osnovne škole u školskom WC-u seksualno napastuje dječaka iz nižih razreda osnovne škole, i to u muslimanskoj zemlji, pri čemu su oba dječaka muslimanske vjeroispovjesti? Otkud takva ideja i potreba među tamošnjim maloljetnicima? Zapad ih je na to nagovorio ili je možda nešto drugo u pitanju? Neću dalje o detaljima i primjerima slučajeva zlostavljanja unutar islamskih obitelji da ljude ne sablaznim, ali kažem Vam da ste u teškoj zabludi ako mislite da su pedofilija i homoseksualizam problem isključivo jedne vjere ili zapadnoga svijeta.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

Moze , Kora ..Hajde budi ljubazna pa mi navedi u kojim se to zemljama desava i vidjeces da u tim zemljama je vec stiglo zapadno proljece prije stotinjak godina..DA , TO JE UTICAJ ZAPADA I UDALJAVANJE OD ISLAMA I BOGA.. Ti Kora odbijas da shvatis da se ovdje ne radi o muslimanima ili katolicima vec o jednoj ideologiji koja unistava i jedne i druge .. Ovde se radi da se otvoreno podrzava pedofilija a ne o pojedinacnim slucajevima u nekoj muslimanskoj zemlji pod uticajem zapada.. Ovde se radi o javnom propagiranju ,o “stilu zivota “… Umjesto da kao pravi vjernik… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

Ma dajte molim Vas… kada sam ja branila pedofiliju? Stvarno pričate gluposti. Vaš komentar o pedofiliji kao “zapadnoj vrijednosti” samo je još jedan primjer licemjerja “Istoka” kad su u pitanju društveni problemi, i na to sam reagirala.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

Cuj licemjerje..Pa jel se zapad dici gey paradama ili istok..Jošl to javno tvrde da je to dostignuce demokracije..

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

To što se Zapad nečim “diči” ne znači da na Istoku ne postoji. Tamo se samo skriva “kulturom hidžaba”, no problem je potpuno isti.

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije
Reply to  Kora

pedofilija “licemerje istoka”!?

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora Niko ne opravdava ili zagovara pedofiliju ili pederastiju. Svi primjećujemo neke stvari i iznosimo mišljenja. Je, pedofilija i pederastija je ono šta se na zapadu želi zakonski regulirat. I to je razlika u odnosu na jug i istok. Toga postotno ima približno isto u svim nacijama i kulturama, a ima i među životinjama. Prij 30 – 40 godin istospolni brak je na ovim prostorima bija nezamisliv, danas je to ”normalno”. Krajem 1970-ih san ka teenager bija u Skandinaviji i ono šta san vidija tamo je bilo to da pedera ima pun k, jasno lezbe u tin godinama nisan ni… Pročitaj više »

faust
Gost
faust
2 godine prije
Reply to  Kora

Pripadnici HV koji su bili u mirovnim misijama kažu da u muslimanskim zemljama sve vrvi od homoseksualizma a ako je tako nije ni pedofilija daleko.

hAZE
Member
hAZE
2 godine prije
Reply to  faust

Bacha bāzī (Dari: بچه بازی‎, literally “being into kids”; from بچه bacheh, “child”, and بازی bāzī, (particularly) the state of being attracted into something) is a slang term in Afghanistan for a wide variety of activities involving sexual relations between older men and younger adolescent men, or boys. The practitioner is commonly called bacha baz (meaning “boy play” in Dari) or simply bach. It may include to some extent sexual slavery and child prostitution.[1] Bacha bazi has existed throughout history,[2] and is currently reported in various parts of Afghanistan.

S wikipedije…

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  faust

@faust A s čijim “vrijednostima” je povezan porast silovanih žena u europskim gradovima s velikim priljevom migranata iz Afrike i Bliskog Istoka? Pritom možemo također primjeniti Vašu logiku pa postaviti još jedno pitanje: ako se ti muškarci ne libe silovati odrasle žene u društvu u kojem je – bez obzira na svu dekadenciju – silovanje još uvijek zakonski kažnjivo djelo, mogu li se suzdržati unutar zajednica iz kojih potječu kad su u pitanju djevojčice koje se ne mogu niti pokušati obraniti od takvog napada, odnosno niti ih se usude niti ih imaju kome prijaviti zbog zlostavljanja? P.S. – “Budi muško”… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

faust ,naravno kad su to mirovne misjije u zastiti demokracije s kojom neminovno dolazi i pederluk , valjda ti je to jasno po gay paradama u tvom gradu..Prvo stize demokracija,zatim banke a onda gay parada

hAZE ,slicno kao i odgovor faustu, opet ” demokracija” na djelu..

Kora , gledaj ti sta ces s pederlukom na zapadu , mani se rekla kazala pricica s bliskog istoka.. Obicno gdje toga ima ima i “demokracije”…

faust
Gost
faust
2 godine prije
Reply to  Kora

Zapad je nesumnjivo u uznapredovaloj fazi dekadencije koja je možda i nepovratan proces ali problem seksualnih devijacija sigurno nije nastao na zapadu niti u novije vrijeme.Radi se o globalnom problemu koji je star koliko i civilizacija.Mediji selektivno obrađuju temu s namjerom stvaranja dojma da je problem pedofilije i ostalih seksualnih devijacija prisutan jedino na zapadu i da svoj izvor ima u Katoličkoj Crkvi što je potpuna neistina.Dovoljno je vidjeti kako prolaze djevojčice u Africi i Indiji(obrezivanje ili grupna silovanja nakon kojih su djevojčice “krive”…).Uglavnom,niti jedna kultura ni civilizacija nije imuna na seksualne devijacije u svim oblicima.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  faust

@faust- U pravu si, seksualne devijacije, nisu nikakva novost. Bilo ih je oduvijek. Ali smo u međuvremenu trebali kao civilizacija odrasti i sazrijeti, postati tolerantni prema benignim oblicima koji ne štete društvu u cjelini ali i zadržati oštar stav prema kriminalnom seksualnom ponašanju. U tu skupinu sigurno spada pedofilija. Ne možemo reći: Danas smo suvremeni pa neka radi tko što hoće. Zažmirimo li danas na takvo ponašanje sutra će nam se desiti da će postati prihvatljivo.

Atta
Gost
Atta
2 godine prije
Reply to  faust

ima,ali kad te uhvati,onda je DIZALICA,KONOP,i NJIHANJE!

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Samo se ti drži Zapada , dijelom sam uspoređivao u Rusiji Zapad i tu zemlju u Rusiji , prednosti Zapada su smješne nad npr. Rusijom bez obzira na novce. Osjećaj kada znaš da čovjek iskreno misli i drži do nekih vrijednosti puno mi je važniji od nešto više love u džepu i stalne glume… Hrvatska, zemlje bivše države su propale najviše zbog prihvaćanja većine lošeg s Zapada, strašnog nepotizma i korupcije koji su odobravani od gospodara s Zapada. Novac, novac , novac svi se kupuju novcem , a tada sve odlazi u dekadenciju. Zapad kao npr u Gooniesima (koji su… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Busola

Probaj napisati jedan komentar u kojem ne spominješ da si ‘nedavno bio u Rusiji’. I koliko vidimo, nisi tamo i ostao. Zašto?

Fidel
Gost
Fidel
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

A jesi dosadan sa budalaštinama, ajd’ malo na spavanje…uzmi tabletice

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ma pusti to volio bih usporediti Balkan nekad u vrijeme Tite kulture i nekih vrijednosti , ali što ćeš “demokratizirani” smo, “samostalni” i “oslobođeni” zlih tradiocionalih vrijednosti. Sada imamo krajnost u krajnost od nacionalizma i vjere do liberalizma i gay aktivizma.

PS. U Rusiju se mogu vratiti poslom , samo teška je to odluka moji danas uništeni Vinkovci ili zauvijek tamo . Zapad ima svojih prednosti koje sve više gubi , a narod još uvijek tamo odlazi jer je u porobljenim zemljama sve gore.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Busola

@Busola- Moralne vrijednosti nekada, za Tita, i nisu bile takve kao što bi se iz tvog komentara dalo zaključiti. Nije nam ni tada manjkalo korupcije a “liberalni moral” zapada uredno je prepisivan. Jer smo htjeli biti slični ili isti kao i Zapad. Upravo se u to vrijeme počela urušavati obitelj. Postalo je normalno razvesti se a kao vrhunac poštivanja ljudskih prava (tzv ženskih prava) na velika je vrata ušao pobačaj kao dio planiranja obitelji. Tradicionalne vrijednosti su posebno u urbanim sredinama nestajale kod nas sa zakašnjenjem od desetak godina u odnosu na Zapad ali su nestajale. Tako da i ovo… Pročitaj više »

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije
Reply to  Busola

@Busola ma super vam je bio taj Balkan za vrijeme Tita, a i vrijednosti koje vam je Tile usadio pokazali ste ih 1991.g kad te krenuli ubijati jedni druge, i kad ste jedni drugima silovali žene i čerke.
I btw. Tile je bio drug i starešina, i jedini cool tip na ovim prostorima.

Sile
Gost
Sile
2 godine prije
Reply to  Pixi

Pa Tito je najveci pedofil od sviju.Ozenija je curicu od 13g.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Busola

Kad se ljudi u Hrvatskoj pokušavaju držati nekakvih vrijednosnih načela, koje ovdje spominješ, ekspresno ih se proglašava nacionalistima, ognjištarima nazadnjacima. katolibanima i kojekakvim još gorim imenima.

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije
Reply to  Busola

@Busola pa koji k…c nisi ostao u Rusiji?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik
Pa ako ćemo realno šerijat ima svoje mane ali i vrline ali mi koji ga ne praktikujemo ne treba ni da ga kritikujemo pošto i nismo previše upoznati sa njim,imaš ti mnogo gore primjere za poređenje a u vezi sa temom : ”Nežidovska djevojčica stara tri godine i jedan dan može se oskrnaviti” (Talmud, Aboda sara 37a) !

Mario
Gost
Mario
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Da

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

idi, pasi. nisam odgovorio Kajzeru vec Son of Alerik

Atta
Gost
Atta
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

ŠERIJAT je jedini pravi zakon!!!!!!!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen Želite reći da na (Bliskom) Istoku nema pedofilije i da je to isključivo “zapadnjačka vrijednost”? Kad bi liječnici i učitelji imali kome i smjeli reći sve što uočavaju i znaju vezano uz zlostavljanje djece unutar zajednica koje njeguju “istočnjačke vrijednosti”, mnogi bi bili šokirani. Međutim, umjesto da se “Istočnjaci” s time suočavaju, oni upiru prstom u druge, a svoje nastranosti skrivaju kao zmija noge misleći da problem ne postoji ako se o njemu ne razgovara i ako ga nema u medijima/javnosti. U tom smislu, cenzura dušu daje! Stoga, Alene, reći ću Vam otvoreno da se ne zavaravate: pedofilija (baš… Pročitaj više »

rodjen u proslom stoljecu
Gost
rodjen u proslom stoljecu
2 godine prije
Reply to  Kora

ne treba daleko, dovoljno je samo do japana

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@rodjen u proslom stoljecu

Ma ljudi dragi, ne možemo pouzdano reći ni što se zbiva u kući “fine obitelji” iz susjedstva, a nekmoli negdje dalje. Pritom je homoseksualizam među odraslima potpuno nebitan u odnosu na pedofiliju i slične nastranosti u koje se uključuje i djecu. Protiv toga se treba boriti na sve načine gdje god da se događa, jer posljedice zlostavljanja ostavljaju teške rane koje ne zacjeljuju nego, najčešće, generiraju novo nasilje i stvaranje začaranog kruga koji ljude vodi u propast.

PetraPan
Gost
PetraPan
2 godine prije
Reply to  Kora

Slažem se. Odrasli ljudi imaju pravo da ljubuju s kim žele, da paradiraju i ne paradiraju, baš me briga. Djecu treba odbraniti a pedofile smjesta na smrtnu kaznu. I tačno je, ima toga svugdje u svijetu.

Marijan
Gost
Marijan
1 godina prije
Reply to  Kora

Neki dan sam pročitao članak u kojemu djevojka od 18 godina s užitkom i radošću pruža seksualne usluge svojim mnogo starijim sponzorima koji je potkrepljuju pozamašnim svotama novca. Velike su cifre u pitanju. Problem je što će elite iz pozadine pretvoriti naše društvo i kulturu u situaciju gdje mala djeca žele prodavati svoje tijelo radi zarade velikih novaca. Možda djeca bez jednog, ili oba roditelja, koji nemaju nekakve moralne vrijednosti, i koja će se lako i radosno na to odlučiti. I još malo i evo ti legalne pedofilije.

Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije

@generacijo iz prošlog stoljeća! Potpuno se slažem sa tobom. Neki bi se ljudi malo trebali informirati o običajima i prilikama koji su u Zemlji izlazećeg sunca vladali u srednjovjekovno vrijeme Šogunata. Na Balkanskim prostorima i ne smo na njima, nego i diljem svijeta, tek po prestanku postojanja velikih plemenskih (obiteljskih) zajednica u kojima se je živilo, naročito u zabačenim planinskim krajevima, ali ne samo u plaminskim krajevima već i šire, izopačenosti tipa incesta, pedofilije i istospolnih seksualnih odnosa nisu bili rijetka pojava. Možda sam malo pretjerao u kvalifikaciji (nerijetko). U svakom slučaju takvih je pojava bilo uvjeren sam više nego… Pročitaj više »

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Kora

Razlika između Zapada i Istoka što Zapad to više ne zove problem nego “napredak” Kora , dok Istok pristupa tome kao problemu… Dovraga vidio si pristup Trumpha , Junckera, Berlusconija i sve ti jasnije…?

I nemoj misliti da na Istoku nema gayeva , ali oni nikome baš nikome ne nameću svoj svjetonazor , islamski istočni dio ne smiju ni pisnuti jer bi bila vjerojatno ubijeni , ostlai Rusija , Kina, Indija država ne dopušta da djele pamet.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Busola

@Busola Ako se u islamskom svijetu o tome ne smije ni pisnuti ili se o problemu govori na na taj način da ga se kritizira isključivo kao “zapadni fenomen”, kako onda možete reći da se pedofilija na Istoku tretira kao priznati problem unutar njihovog društva? Oni ga uopće ne tretiraju, a pogotovo ne kao problem. Oni ga “guraju pod tepih”, jer u suprotnom bi uzdrmali i same temelje vlastitih vjerskih uvjerenja, a što je onda – prema njihovom mišljenju – generator problema koji može imati nesagledive posljedice, kud i kamo veće nego što je – opet prema njihovom mišljenju –… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

To nije problem ,to je boleština..Tako se i tretira..Svako javno promoviranje je kaznjivo….

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora ne lazi, sram te bilo tvojih lazi..Predstavljas se ovdje kao neka vjernica a u stvari si plaćeni trol koji mora da odbrani neodbranjivo..
Jeli i Rusija istok ,jel se tamo javno propagiraju pedofilske aktivnosti.. Koja muslimanska zemlja javno propagira pedofiliju.. Gdje je jos to ozakonjen istospolni brak,gej parade i ostale gadosti…

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen

Nemam razloga lagati, niti lažem. Meni ne možete prodavati lijepo aranžirane priče o “istočnjačkim vrijednostima”, jer sam dobro upoznata s realnim životom na Istoku. Osim toga, ne tako davno sam govorila o problemu pedofilije unutar Katoličke Crkve, i također naglasila da to nije isključivo “katolički problem”, nego da se pojavljuje unutar različitih (vjerskih) zajednica.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kora

Razlika je sto zapad to promovira kao novo normalno… Sve te bolestine.. Na istoku je to zabranjeno..Kaznjivo..

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen Vi stvarno živite u nekom svom filmu. Netočno je da se pedofilija na Zapadu njeguje kao “vrijednost” i da nije kažnjiva, a da ju se na Istoku klasificira i kažnjava kao poremećaj. Na Bliskom Istoku se o tome u javnosti uopće ne priča kao o problemu raširenom u istočnjačkom društvu, a vrlo rijetko se ikoga poziva na red i kažnjava zbog pedofilije. To se u većini slučajeva jednostavno prešućuje i na taj način jednako tolerira kao što se tolerira na Zapadu. A o problemu silovanja djevojčica i općenito žena (čak na javnim mjestima) u Indiji da i ne govorim.… Pročitaj više »

mmm
Gost
mmm
2 godine prije
Reply to  Alen

Cuj koja muslimanska zemlja propagira pedofiliju.pa skoro sve.ili je za tebe dogovoreni brak sa 12 godisnjakinjom normalan I nespada u pedofiliju.pa ta citava vjera se temelji na ucenjima najobicnijeg pedofila (Ali za tebe ako musliman siluje 6godisnjakinju on je heroj ,a ako neki pop,svecenik I sl. onda se zgrazas)

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  mmm

a na cem se temelji tvoj mozak.. na zraku koliko vidim..i

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Alen

@Alen- Pa sad, gdje je to ozakonjeno? Eto npr u Jemenu. Tamo se 10-o godišnjakinje udaju, pretpostavljam ne svojom voljom, za odrasle muškarce. Zabilježeni su slučajevi udaje čak 8-o godišnjakinja. To se tebi ne čini vrstom pedofilije? Meni da.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretes

Naravno da je to oblik pedofilije, samo se ondje to tumači kao brak pa je na taj način pedofilija već praktički legalizirana. U tom smislu, Istok je ustvari “napredniji” od Zapada, budući da Zapad još uvijek raspravlja o legalizaciji.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Piretis

Pirates , tamo se udaju sa 6 ne cekaj sam 4 ili 5 a nekad i mladje

Kurjaca
Gost
Kurjaca
2 godine prije
Reply to  Kora

Bio je dokumentarac o afganistanu na htv.
Sve u svemu bilo je o nekoj policijskoj postaji koju kontr9lira drzava i kao najveci problem im je sto policajci masovno karaju djecake koji se vrzmaju oko stanice da bi isprosili sta od amera.to je tamo toliko uobicajeno da je vec i normalno

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

Pa jel zapad prisutan u afganu vec stotinama godina..

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Alen

Alene, ti si malo zaostao ili se samo tako praviš? Zapad je PRISUTAN svuda na planeti Zemlji već tisućama godina a homoseksualizam i pedofilija nisu zapadnjačke izmišljotine, educiraj se malo, čitaj, pitaj yandex i google.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Direktor

Direktore ,jel ti znas da citas sta ja pisem ili ne koristis mozak prilikom citanja… Hajd ponovo procitaj…

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Alen

Opste poznata stvar je da medju Turcima i Arapima ima ogroman broj homica i pedofila. To je vidljivo i ogromnim porastom silovanja zena i dece od kako su usli u Evropu. Kome ti oci zamazujes? A te opacine najvise sire oni koji su im u srodstvu, a radili su to i pre II sv. rata. Jednostavno receno-Semiti.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  Kurjaca

@Kurjaca
Druže jedno stvar je ono što se događa negativno u društvu i toga imaš na svim stranama svijeta a drugo je ako ti to legalizuješ i pokušavaš da ubjediš nekoga da je to normalno !

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

@Kajzer Sose Ne znam što je gore: Zapad koji o tome “bruji” jer to pokušava legalizirati s ciljem da se pedofilija smatra “normalnom”, ili Istok koji šuti i to nije legalizirao ali je pedofilija toliko prisutna u njihovom društvu da ju mnogi, nažalost, već smatraju “normalnom”, baš kao i kupoprodaju djevojčica za privemene brakove sa znatno starijim muškarcima. Tu se ne može govoriti o “dekadenciji Zapada”, nego o općem društvenom problemu koji se na razne načine manifestira unutar različitih društava. A tko će s njime bolje manipulirati u političke svrhe (Arapi, Rusi ili Amerikanci) – sve kako bi jedni druge… Pročitaj više »

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora Potpuno je jasno o čemu se ovdje radi i šta Alen pokušava da kaže. Nadam se da ste svjesni da je i kriminal “globalni fenomen” ali nije normalno da ga bilo ko odobrava i smatra normalnim. Mito i korupcija je kriminal ali na vrlom zapadu se to zove lobiranje iako sami, na našim prostorima istu stvar, nazivaju pravim imenom. Postoje kulture gdje su neke stvari, nama nepojmljive, kod njih sasvim normalne. Tako im je od pamtivjeka. Ja se s tim ne slažem ali to je njihova stvar. Kada neko, u mojoj sredini, kulturi i tradiciji pokušava da sve promijeni… Pročitaj više »

faust
Gost
faust
2 godine prije
Reply to  Alen

Predsjednik SFRJ je bio pedofil koji je napravio dijete Pelagiji Belousovoj kad je imala 13 god.Dakle,pedofilija nije uvezena sa zapada.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  faust

@faust

Pedofilija nije ničija “vrijednost”, nego zlostavljanje koje se događa brojnoj djeci, podjednako na Istoku kao i na Zapadu.

Dominik
Gost
Dominik
2 godine prije
Reply to  faust
Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije
Reply to  faust

@faust. Žarko. Koliko je meni znano postao heroj SSSR-a, jer je u WWII izgubio ruku. Nešto nisam siguran da Pelagija tad kad ga je rodila imala samo 13 leta i da bi ratni zarobljenik ostao na životu poslije takvog čina sa maloljetnicom. Ja sam negdje čitao da su se legalno vjenčali, a ni onda to nije bilo moguće ako je ona bila maloljetna. U tom slučaju bi njezin otac to morao odobriti.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Jugoslavenski partizani su se bez milosti obračunavali s svim tm devijantnim pojedincima, ako su kojim slučajem, bili otkriveni u njihovim redovima, ukratko, po brzom postupku su ih strijeljali bez mnogo diskusije, ali pogledaj čuda: njihovi ideološki naslijednici na području bivše Yuge, tj svi ti socijalisti i ljevičari najrazličitijih vrsta su postali glavni zaštitnici, pokrovitelji i promicatelji tih pojava! Možemo li to prepoznati kao njihov odklon, odmicanje I distanciranje od ideja njihovih predhodnika, ne možemo još sa sigurnošću tvrditi!

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Galus 92

Koji ideološki nasljednici partizana oni koji su uveli neoliberalni kapitalizam i svi su na sisi Zapada putem udruga i zaštite “diskriminiranih” ljudi. Od svih u medijima možda najbliže partizanima su radnička fronta i dijelovi Živog zida , a ovo što ti nazivaš ljevičarima je isto kao što je i HDZ , HSP desnica npr Ante Starčevića… Svatko se danas kiti tuđim perjem tako je bilo i nakon 2 mjesta na Svjetskom prvenstvu. Ne bi se Jugoslavija raspala da je bilo dosta pravih partizana , cijeli Balkan je pun vjetropira najgore vrste… Okreću se odakle dolazi im novac… Ps. protiv sam… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Busola

@Busola Po tome što pišete, proizlazi da se seksualno opredjeljenje ne smije nikome nametati osim djeci, budući da ste prethodno rekli kako isto opredjeljenje (“prirodnu seksualnu orijentaciju”) odraslih treba uvažavati i legalizirati. Pretpstavljam da će nakon legalizacije “prirodne seksualne orijentacije” odraslih uslijediti i legalizacija prava odraslih da sami odluče žele li se podvrgnuti liječenju ili to smatraju “nepotrebnim i neprirodnim”. Jer treba poštivati svačiju “slobodu opredjeljenja”, zar ne? E sad, ako usput nastrada koje dijete, a Bože moj… djeca “prirodno” stradavaju nepažnjom odraslih i ne može ih se baš zaštiti od svih ugroza. Na kraju krajeva, “neprirodno” je držati djecu… Pročitaj više »

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Busola

Njihovi ideološki nasljednici su oni, koji hodaju na čelu “pride parada” i oni koji su se žestoko zalagali za uvođrnje istambulske konvencije, svi oni kji se zalažu za uvođenje trećeg roda (i još mnogo drugih rodova, uz muški i ženski, koji smo imali do sada) i koji se zalažu, da se to uvede već i u dječje vrtiće i traje do konca studija na faksu. Kad bi to kojim čudom vidio onaj “jednonogi šumski maršal, vrtio bi se u grobu, kao vjetrena turbina!)

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Galus 92

glupus, totalno si pukao. Partizani i komunisti bi likvidirali po kratkom postupku svu ovu ekipu iz pride parada i ostalih perverznih izmišljotina. Uz to bi vjerovatno i ti bio riješen po kratkom postupku, zbog izdajničkog djelovanja i širenja dezinformacija. Ideološki nasljednici partizana i komunista su donekle u Živom Zidu, po vrijednostima koje zastupaju (suverenitet, nezavisnost, prava radnika), a ovi tvoji pokušaji da izjednačiš današnje neoliberale sa onima koji su ih nemilosrdno i s razlogom tamanili je patetičan, bez obzira piskaraš li te bezvezarije po službenoj dužnosti ili si samo umno ograničen. Bilo kako bilo, ako pravi nasljednici partizana i komunista… Pročitaj više »

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo, uzalud ti nada sva, jednom bilo i nikada se više ne ponovilo! Kakav živi zid!? to je šačica zgubidana, koji ubiru jeftine političkke bodove glumeći nekakve zaštitnike bijednih i siromašnih na nekakvim deložacijama, a jedini nasljednici Waldbandita su danas u Hrvatskoj, brat i sestra Pusić, Mesić, Lončar, Jakovina Markovina Klasić Frljić i njima slični a i ti si tu negdje i trebalo bi te u najmanju ruku lustrirati, tj, zabraniti ti bilo kakvo javno djelovanje i izstupanje!

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Galus 92

samo ti frfljaj dok još možeš, glupuse. Kad dođe vrijeme, nećemo te lustrirati, ima jednostavnijih metoda za izdajice hrvatskog naroda.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ohoooo “drug komesar” bi opet punio jame i to po kratkom postupku, kao što su radili njegovi predhodnici, ali na sreću, to ti kume Ivo ostaju tvoji pusti neizživljeni mokri snovi, a jedino što je realno to je makar i zakašnjela lustracija (i poneka zatvorska kazna, za takve tvoje baže)

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Galus 92

Sve u svoje vrijeme, glupuse. Pravda je spora, ali dostižna. Doći će i po tebe.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Ivo

Zar ti nije nimalo neugodno, pokazati svoj pravi obraz pred ovako širokim auditorijem i čitalaštvom, na čije lajkove čekaš!? Podupireš masovne likvidatore i čak se poistovjećuješ sa njima!! Koji si ti mentalni sklop!!? Mislim, da bi takvu sortu ljudi kakav si ti trebalo zakonom zaštititi i njihov mozak nakon smrti dati u špirit, da djeca u školama mogu na konkretnom primjeru proučavati devijacije nedostatke na njima!

Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije
Reply to  Galus 92

@Galus 92. Obzirom da je taj isti “šumski maršal” pobjedio ekipu koja je čim je došla na vlast morala za svoj boravak (u Rimu) Musoliniju platiti boravišnu taksu u obliku prepuštanja dalmatinske obale i otoka svojem domaćinu i pokrovitelju, a da bi dokazala vjernost Adiju, poslala za borbu protiv komunizma svoj elitni 369. puk sa ukupno cca. 8000 dimljačara na Staljingrad i još im dodala pilote za njemačke bombardere (cca. jednu eskadrilu). To su oni kulturni heroji koji su u Jasenovcu često organizirali izvođenje Male Florami. Oni “časni vitezovi” koji su u glinskoj crkvi spalili žene, djecu i starce. To… Pročitaj više »

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Shihan sensey

Naj veći dio opačina, koje si ovdje naveo, počinili su upravo ti tvoj Waldbanditi i pripisali to drugima!

Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije
Reply to  Galus 92

@Galus ne s.ri tako po ljudima. Ukoliko si ti jedan od izopačenih desničara, ne znači da su svi desničari izopačeni i da su go.na. I još jedna molba, molim te ostavi se partizana, možda da komentiraš šta su to tvoji radili, pa koji god oni bili.

Ranko V
Gost
Ranko V
2 godine prije

Takozvana seksualna revolucija i oslobađanje seksa od života i stvaranje života dovela je u čitavom razvijenom svijetu do bijele kuge i umiranja naroda. Praktično počela se stvarati prava duhovna močvara zbog sve manje i manje djece. Razaranje obitelji i po jedno dijete stvorilo je djecu koja neznaju za braću i sestre. Muškarci i žene koje nikada neće imati djecu ili vrlo kasno. To je strašna promjena u ljudskoj rasi. Jer otupljuje duh i nestaju odnosi koji su oduvijek bili temelj smisao razvoja čovjeka. takvim ljudima možeš dati kao istinu što god hoćeš. Za njih je istina samo ono što preko… Pročitaj više »

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

Parada pe***a,legalizacija brakova homoseksualaca,legalizacija usvajanja djece od strane homoseksualaca,izjednačavanje prava homoseksualnih brakova sa normalnim brakovima muškaraca i žena,zoofilija za one koji ne znaju je dopuštena u pojedinim Evropskim državama poput Norveške i Danske
( gdje postoje i bordeli sa životinjama ) a Njemačka ju je zabranila tek prije 3-4 godine,Njemačka i Švedska su legalizovale brakove djevojčica starih 10 godina,šta je sledeće realno ako je dopuštena parada homoseksualaca,njihovi brakovi i usvajanje djece šta će onda sprečiti pedofile,nekrofile,zoofile da traže svoja prava !

svenne
Gost
svenne
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Švedska nije legalizovala brakove devojčica starih 10 godina.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  svenne

Mislim da ni Njemačka nije….koliko god sve ovo bilo izopačeno za što se *moderni*zapad zalaže ovo sa djevojčicama je laž. Neću reći da Kajzer laže nego nađe se u moru dezinformacija svašta. Za Švedsku ne znam ali Njemačka nije legalizovala takve rabote ali u budućnosti ništa nije isključeno jer smo svi otišli u 3PM

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

@Tadmur Palmirovic
Ostavljam mogućnost da griješim brate jer kao što i sam kažeš u moru dezinformacija nađe se svašta ali ipak koliko se sjećam o tome sam čitao iz više različitih izvora pa sad ako su oni lagali onda lažem i ja 🙂

Kihot
Gost
Kihot
2 godine prije
Reply to  svenne

prešutno

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  svenne

Ja koliko znam da jesu 2017 a Švedska vlada je branila svoju odluku ”objasnivši” da ogroman priliv imigranata iz poligamnih i “spolno raznolikih” kultura rezultira osjetljivom “humanitarnom” krizom.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Bio je problem treba li Romima dozvoliti vjenčanja s 14 ili 15 godina, što je bilo zabranjeno, pa je vrhovni sud u Rumunjskoj ili Italiji donio iznimku, ne da mi se tražiti, jer je to dio njihove tradicije i kulture. Ali se ženio Cigo od 15 i Cigančica od 14. Svatovi, naravno 1000 ljudi… itd itd

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  svenne

@svenne

Švedska to još nije legalizirala, ali se incest kao oblik pedofilije ondje također prakticira skoro kao da je već legaliziran.

svenne
Gost
svenne
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora …
Mislim da Švedska ni neće krenuti putem legalizacije braka ispod 18 godina.
Inače u mediji objavljeno prakticiranje takvih nastranih ideja se i u Švedskoj (verovatno) kažnjava, ali naravno, oni koji te ideje prakticiraju, njima je isto verovatno “…skoro kao da je već legaliziran.” – Neznam – što ti misliš sa tim.
Za mene lično važi “…ne mogu pouzdano reći ni što se zbiva u kući “fine obitelji” iz susjedstva, a nekmoli negdje dalje.”
Dopada mi se tvoja (ajd’ dobro, Vaša) bistrina misli Kora. Sa prljavim stvarima – logično.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  svenne

@svenne Nažalost, po pitanju pedofilije mnogima (pogotovo muškarcima) nedostaje minimum bistrine. A što se moje tiče, ne relativiziram problem zlostavljanja djece ni na razini “obiteljskog nasilja”, ni na razini “običajnog prava”, ni na razini “kulturološke i vjerske različitosti”, ni na razini “prirodne seksualne orijentacije”, ni na razini “izoliranih slučajeva”, niti bilo kako drugačije. K tome, ova mi je tematika i profesionalno bliska tako da neutemeljeni zaključci o “zapadnim vrijednostima” i slične gluposti muških licemjera “čiste savjesti” (kojima i Vi sami pripadate) doslovno bodu u oči. Tako, svenne, samo gurajte glavu što dublje u pijesak kako biste zadržali svoje predrasude, među… Pročitaj više »

svenne
Gost
svenne
2 godine prije
Reply to  Kora

Slažem se potpuno sa Vama Kora, toliko mi je ipak bistar um, ali … gde bi nas ta Vaša bistra egzekutiva usmerila prilikom legalizovane (i organizovane) selekcije “muških licemera “čiste savesti”” kojima prema Vama pripadam.
Vaša profesija ipak ima svoje motive i ciljeve ali ponovo “lov na veštice, komuniste, neprirodno drugačije osobe, eventualne nedostatke “prirodno normalnog minimuma (umno-osećajne) bistrine po pitanju pedofilije’, gde sam se našao (kao muška osoba) već na Vašem suprotno-polnom početku …
Vaša bistra profesionalna savest mi ledi misli isto toliko koliko i pomisao na osećaj atrakcije prema istom polu.
Čak možda i više.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Kajzer Soze
Sta je sa pravima levorukih ljudi koji su diskriminisani u svetu desnorukih svakodnevno od rodjenja ??
Njih niko ne pominje ?

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Riddick

Pa radi se i na tome, da se lijevorukim ljudima omogući normalno funkcioniranje i to za sada jedino u vojsci, jer nove automatske puške mogu mijenjati stranu iz koje izlijeću prazne čaure, pa lijevoruki mogu gađati s lijevog ramena bez opasnosti, da ih čaure pogode u lice! a ima toga i kod drugih stvari u vojsci, gdje stari vojnici savjetuju mladima, da ponekad iz “desanke” prebace u “levanku” da im se malo promijeni svakodnevna rutine, hehehe! Vidiš, da ima napredka i na tom području!!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Galus 92

Hehe ima,
Jel moze da se pomirimo , ja se izvinjavam sto sam se ponasao kao idiot u pojedinim komentarima i obecavam da cu na kulturan i civilizovan nacin da iznosim misljenje i ako se uglavnom ne slazemo.

Galus 92
Gost
Galus 92
2 godine prije
Reply to  Riddick

Let”s make peace!!!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Galus 92

Thank you? mister Galus 92

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Riddick

Roddick, dobar ja naš Galus, sve bolji i bolji. Pročitaj još jednom=jednonogi šumski maršal=?lik je car, nasmijao me do suza. ????

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Dobar je ko kaze da nije samo smo se zakacili malo jednom davno.
Procitao sam ?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije
Reply to  Riddick

@ Riddick
Pravda za ljevoruke 🙂

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Pravda , jasta
Hteo sam samo da ilustujem da covek ima mali milion razloga da protestuje i da ometa zivot drugima i trazi privilegije za sebe i sebi slicne , to nikud ne vodi.
A pedofiliju strogo kaznjavati , kazna je dobra prevencija da jos nekome ne padne na pamet

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
2 godine prije

Good old West, Earth to Earth, Ashes to Ashes, Dust to Dust. Oslo sve u krasan qrac. Prvo stranka pedofila pa sad ovakva predavanja na TED-u i tko zna sto sve jos pokusavaju. Mislim da je zadnja obrana od ovih demonskih stvorenja otvoreno odbijati politicku korektnost i ne dozvoljavati nikome da nas uci kako zivjeti, sto je dobro, a sto zlo. Svi to dobro znamo i ne treba nam nikakav preodgoj. Pedofilsku gamad pozatvarat. Kao sto je zabranjeno prijetiti ili pozivati na ubojstvo, tako i ove sotone treba trpat u zatvore cim zucnu o svojim pravima na “ljubav po njihovom… Pročitaj više »

octopus
Gost
octopus
2 godine prije
Reply to  2 mg mozga

Neslaganje sa retardiranim tezama danas se naziva GOVOR MRŽNJE.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
2 godine prije
Reply to  octopus

@octopus Good point!!! ”Govor mržnje” je floskula, bez doslovnog značenja, koju se pokušava ugurati u kazneno zakonodavstvo. Izmišljena namjerno da bi se našao neki osnov i pod nju ubacivalo ili izbacivalo kako kome što u kojoj prilici odgovara ili ne odgovara. U krajnjem slučaju mržnja se može iskazivati i na druge načine, a govor je samo usko područje. Pitanje je u kolikoj mjeri se može zabraniti mržnja, jer postoje i druge fiziološke manifestacije emocija, raspoloženja koje nije moguće u potpunosti kontrolirati. ( Ljubav npr.). Ali to ne zanima one koji su u novogovor uveli ”govor mržnje”. Oni se i onako… Pročitaj više »

Assir
Gost
Assir
2 godine prije

Bolesno kako joj nije gadljivo pricat o ovome uopce?

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Assir

Često se previđa činjenica da je među pedofilskom populacijom i nemali broj žena. Zbog pedofilske popadije ove šuge padaju u drugi plan.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Assir

Nije joj gadljivo zato sto je i sama bolesna ili prima dobar novac za to sto radi. Ipak problem je mnogo veci jer obicne ljude hapse za nekakve bezopasne izjave, dok tolerisu ovakve odvratne ispade. Vlast je duzna da je uhapsi! I gde us sve te humanitarne nevladine organizacije da protestuju protiv ovih bolesnika?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

To je sve sorosevska žgadija. Podobivala je stipendije da im se na sveučilištima ispere mozak pa da dalje mogu, za velike plaće i društvene beneficije, bez razmišljanja i priziva savjesti širiti “liberalizam”… kao što je to nekada činio Alfred Kinsey, a u novije doba i Brigitte Macron.

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

Zlatna Milijarda je ekonomski nepotrebna i neodrživa.
Dekomponovanje i eliminacija Zlatna Milijarde vrši se čitavom lepezom raznih alata!

ANTINWO HR
Gost
ANTINWO HR
2 godine prije

Bolesnici poremečeni!Mater vam zapadnjačku bolesnu

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Surprise, surprise! Heine je Aške-NAZI prezime. Uništavanje Europe na sve moguće načine. Pa onda imate jednog izraHELLskog rabina koji se izlajao kako je super to što se Europa islamizira, jer će im to biti kazna za holokauštiku, anti-seritizam, i ostale mantre koje mantra uebermensch, tj. ekskluzivne žrtve.
A kao, fol de gol, Satanyahu i Đorđe Sereš su na suprotnim stranama – obojica provode zio-nazi agendu, samo jedan to radi preko republikanaca, a drugi preko demokrata. Ako ništa drugo Sotonama se mora priznati da imaju mozak.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  palermo

@Palermo

A da ironija bude potpuna, žena se još zove i Mirjam, što je židovska varijanta imena Maria. Stvarno prežalosno!

zeljko zac
Gost
zeljko zac
2 godine prije

uskoro cemo imati i pedofil pride-ove po gradovima,i to ce bit nesto extra napredno,a svi koji ce biti protiv ce biti proglaseni zaostalima,ocekujem istu pricu i scene kao i za gay pride.
prvi korak je proglasiti da to nije bolest nego normalno sexualno opredjeljenje,a to izgleda krece.
nema nama spasa osim ispaljenja cjelokupnog nuklearnog arsenala po gamadi koja se zove ljudi,jedino mi je zao zivotinja.

Dominik
Gost
Dominik
2 godine prije

Bolesni umovi koji su izgubili vezu sa stvarnošću.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Dominik

Mi gubimo vezu sa stvarnoscu, da nije tako odupirali bi im se svim sredstvima. Ljudi su uspavani i ne znam sta jos treba da se dogodi da se probude? Svim nacinima, dozvoljenim i ne dozvoljenim se treba suprotstaviti.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije

Posebno je interesantno da oni koji reklamiraju pedofiliju Vatikanu istu imputiraju kao Magnum Crimen.

Klump
Gost
Klump
2 godine prije

Čini mi se ,da ova Mirjam Heine pati zbog Štokholmskog sindroma ako je istina ,da i ” žene” su pedofili znam jednu i sam sretan što ju je rak tako polako gutao.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Idejni zacetnik pedofilije je vatikan ,odnosno orginalni je vlasnik autorskih prava , Mirjam Heine i njoj slicni bore se za svoj dio vlasnistva , za ocekivati je veliki sukob , u medjuvremenu cuvajte svoju djecicu od vjeroucitelja i TED glasnogovornika .

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Taj “podatak” nije bas dokaziv, ali da je tvoj idol Tito pedofil jeste. 1. zena druga Tite koju je inace ozenio sa 14 godina ( on je imao 26 godina ) bila je Pelagija Bjelousova, inace mladja od Tite 12 godina. 2. zena Lucia Bauer koja je od doticnog bila mladja 22 godine. 3. zena Herta Hass bila je mladja 22 godine. 4. zena Jovanka Budisavljevic bila je mladja od tvog druga Tite “tek” 32 godine. O usputnim vezama ne treba ni govoriti. Ako ti je on uzor onda ni ti nisi puno drukciji.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Ivan

Vidi ti starog perverznog pedofila.

Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan to ti samo dokazuje da je drug Stari jako volio pucati po vrlo pokretnim metama. Izgleda da baš i nije bio neki strelac. Puno opaljenja i prilično malo pogodaka. Ali jebi ga, važno je da se puca i ne mora baš svaki ispaljeni metak biti i pogodak.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Dobar video. Trebate prvo pogledati. Ovako po članku sam mislio da je ženska poremećena ali..Ona je Njemica koja govori engleski.. Uglavnom ona je protiv stigmatizacije duševnih bolesnika pa i pedofila i sa jednog ajmo reći Isusovog aspekta pokušava pomoći i izliječiti ljude s tim poremećajem. Uglavnom gadno.. zamisli da ti je dijete skroz normalno i onda u tridesetima pukne i krene gledati djecu na poremećen način zbog kemijskog disbalansa u glavi, neuronima što god.. jbg.. podržavam bilo koje istraživanje koje bi pomoglo i izlječilo takve ljude. I treba snaga tim ljudima da nadvladaju monstruoznu želju u sebi i prijave se… Pročitaj više »

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac
Napokon netko tko je prvo pogledao video a onda ga isao komentirati.
Zalosno kako ljudi pisu gluposti koje nemaju nikakve veze sa onim o cemu se u videu govori. I onda ce sutradan ti isti ovdje moralizirati o drugima…
Najkrace receno, video bas na niti jedan nacin ne propagira pedofiliju vec govori o tome na koji nacin drustvo moze pomoci ljudima sa pedofilijom da nikada ne postanu zlostavljaci. A btw, prema istrazivanjima (to je takodjer receno u videu), velika vecina zlostavljaca djece uopce nisu pedofili.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Ne radi se o stigmatizaciji pedofila,nego legalizaciji pedofilije kao normalnom obliku seksualne orijentacije.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

Ako je homoseksualnost oblik seksualne orjentacije onda je i pedofilija. Treba legalizirati da se čovjek izjašnjava kao pedofil, evidentirati ga i pomoći mu klinički. Legalizacija ne podrazumjeva opravdanje za zlostavljanje djece. To nitko ne tvrdi. Ideja je da se sa svim tim smanji broj zlostavljanja. Pomoći pedofilima da prihvate jalovost svoje orjentacije.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac

Pedofilija se može legalizirati samo kao bolest koja je toliko kronična da zahtijeva trajni nadzor nad pacijentom. Jer ako ljudske poremećaje i nekontrolirane destruktivne porive (primjerice, za ubijanjem) počnemo nazivati “prirodnom orijentacijom” za koju bi društvo trebalo pokazati više razumijevanja (pogotovo ako “dijete samovoljno potiče takav odnos”, “uživa u činu”, “ne protestira”, “ne osjeća posljedice”, itd.), a bome i milosrđa spram počinitelja, to znači da postajemo suučesnici u zlostavljanju djece, a ne njihovi zaštitnici.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

Klinički, nema razlike kod pedofilije i homoseksualnosti jer su to obje devijacije u seksualnom ponašanju od logički definirane normale (hetero) nužne za produljenje vrste. Homoseksualnost se više ne definira kao bolest jer su osobe dovoljno zrele i sporazumne za takav odnos pa koga briga ( kao i recimo sporazumni incest odraslih jel).. Dakle izdvajati pedofiliju kao bolest po meni nije liječničkog nego nekakvog socijalno-kriminalističkog preventivnog karaktera. Terminologiju po strani.. nadzor je svakako nužan ali i socijalizacija takvih osoba. Da li ti misliš Kora da je svaki pedofil zao čovjek?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac

Ne radi se ovdje o tome jesu li svi pedofili zli ili ne, nego je li pedofilija “devijacija u seksualnom ponašanju” (koju treba liječiti) ili je to “prirodna seksualna orijentacija” (koju treba legalizirati)? Ne možete ju istovremeno definirati i ovako i onako. Razlika između dva tumačenja je ogromna i “u tom grmu leži zec”.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora Ako je istina da su pedofili rođeni sa takvom devijacijom onda je pojam orijentacija pogrešan jer sugerira slobodu izbora. Kao recimo profesionalna orijentacija. Malo sam se umorio od ove prilično teške teme. S jedne strane mi je žao svakog čovjeka sa poremećajem s kojim se rodio i koji si ne može pomoći, s druge strane kad se takav zlostavljač otkrije i kad vidim takvo nešto u vijestima, tada bi ga nagonski razbio jer se radi o djeci i gadi mi se. Zapravo me ponio ovaj drukčiji pristup tematici gđe. Heine i najvažnija stvar u gornjem videu nije da je… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac “Uspjeh i logika njenog pristupa pridonose smanjenju zlostavljane djece”. Može neka znanstvena referenca koja potvrđuje Vašu tvrdnju? No da Vam odmah kažem, Freudea i Kinseya ne priznajem. Inače, ako je točno ovo što Vi tvrdite, onda bi i legalizacija pedofilije kao “prirodne seksualne orijentacije” trebala također biti novi korak u “smanjenju zlostavljanja djece”, zar ne? Teško obranjivo, ali ne znači da ne trebate pokušati. P.S. – A što se tiče “ograđivanja od najgorih pedofila”, pitajte Amal Clooney i njezinog šefa Geoffryja Robertsona kako to da se pedofilija treba kažnjavati samo ako se događa u okrilju Katoličke Crkve i da… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Sve se slažem, samo, da ne tražim, je li ona rekla da je to prirodni nagon? Ako je , daljnja diskusija da onima koji imaju BOLESNI nagon treba pomoći da ga ne ostvaruju pada u vodu. Treba biti oprezan s riječima. Ako je rekla da je pedofilija prirodno, natural…. , jel tako, već je to opravdala, jer je to prirodno.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Prirodni nagon valjda u smislu da im ga je dala priroda. tj da su rođeni s tim kao i određeni postotak populacije. Ne u smislu da je normalan kao mi normalni. Valjda.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevač

“Valjda?” Ako niste sigurni, možda da pitate dječicu koja su prošla kroz to iskustvo da Vam kažu iz prve ruke koliko je to njima bilo “prirodno”. Bože mi oprosti, zvučite bolesnije nego ova Mirjam Heine.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

Moze se dvojako shvatiti. Kako kome odgovara. Zato sam napisao valjda. Ako agresivno zagovarate da Heine promovira pedofiliju onda joj mozete strpati u usta da prirodno znaci normalno i tolerirajuce. Takodjer se moze shvatiti i na gornji nacin kako sam ja shvatio. A sto se tice obrane njenog stava i potkrepljivanja znanstvenim dokazima, tu cu vas bojim se morati razocarati. meni jednostavno ima logike u njenom razmisljanju i vrijedi pokusati jer alternative nema. vi se slobodno drzite svog uvjerenja da je rjesenje u izolaciji, stigmatizaciji i sutnji. na kraju krajeva to je provjereni sustav koji dokazano funkcionira stoljecima. posebno u… Pročitaj više »

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije

@Laki “Sve se slažem, samo, da ne tražim, je li ona rekla da je to prirodni nagon?” Nemam bas tako dobro pamcenje da mogu tvrditi da pamtim svaku rijec iz 13-minutnog videa no koliko sam ja uspio zapamtiti zena to nigdje nije rekla. Ona je rekla da je pedofilija jednostavno cinjenica i da cca 1-2% populacije ima tu vrstu poremecaja. Zatim je rekla da ako pedofilija vec postoji, a oko toga se vjerojatno svi mozemo sloziti, onda je bolje pomoci tim ljudima da nikada ne postanu zlostavljaci nego ih stigmatizirati cime se zapravo postize obrnuti efekt i povecava sansa da… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Ne volim manipulaciju. Ona je rekla cit: “Netko se rađa s nepromjenjivim nagonom …, baš kao heteroseksualci” Tu je zabrljala, jer je pedofile usporedila s prirodnim nagonom heteroseksualaca da produže vrstu. Unchangeable, tako je rekla Unchangeable,…. like heterosexual. Dakle već manipuliramo i to nije dobro. Nigdje nije rekla ono što stoji u naslovu videa. Veli da se 1% ljudi rađa s tim nagonom, a to je u svjetskom omjeru populacija od 60 milijuna i bolje je da se za njih zna tko su i da to ne rade. Prvo budimo točni, ali uje rekla i ….., like heterosexual , čime… Pročitaj više »

Samo ljubav
Gost
Samo ljubav
2 godine prije

@Laki Zar nije i Sarkom prirodna bolest? Kada kazemo da je nesto prirodno, potom mislimo na pojave koje su stalno prisutne u prirodi. Pedofilija nije odraz suvremenih drustvenih trendova, nije nastala umjetnim putem, pa je stoga mozemo smatrati prirodnim poremecajem ili prirodnim nagonom, koji je u biti devijacija. Pedofili imaju drugacije skrojen mehanizam seksualnog uzbudjenja, ali je i kao takav taj mehanizam prirodan, jer njihov poremecaj nije nastao kao posljedica njihovog voljnog djelovanja ili djelovanja trecih osoba. Lijepo pise u sazetku o cemu ce govoriti Mirjam i kakva su njena stajalista, ali treba razumjeti i autora L.R. koji smatra potrebnim… Pročitaj više »

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Zena spominje znanstvena istrazivanja opcenito, nek to objesi macku o rep. Da postoji znanstveno istrazivanje, navela bi instituciju i mjest, fakultet..nesto. ovako za svaku glupost koju tvrdis mozes opcenito potvrditi znanstvenim istrazivanjima i onda bu to kao ok.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  2 mg mozga

Treba zaposliti grupu pedofila znanstvenika da naprave istraživanje kako je pedofilija normalno seksualno usmjerenje.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Znaci…ipak devijacija?

rodjen u proslom stoljecu
Gost
rodjen u proslom stoljecu
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

sviđa mi se koment, može se upotrijebiti više puta tako da se riječ “pedofil” zamijeni nekom drugom, npr. peder, kleptoman, piroman, alkoholičar, ju nejm it …
treba ljude educirati da ako je ono na što im se diže nemoralno, kažnjivo ili samo obična devijacija skupe hrabrost i potraže pomoć

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac

Jedno je pedofiliju tretirati kao poremećaj i adekvatno ga liječiti, a drugo je promovirati ga kao “međugeneracijski seks” koji se smatra normalnom i prihvatljivom “orijentacijom”, sukladno raznim pravima, slobodama i preferencama ljudi.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

Jasno Kora. A tko u ovom kontekstu ga promovira kao “međugeneracijski seks” da je normalan i prihvatljiv?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac Bez uvrede, ali osim što o pedofiliji malo pričate kao o “devijantnom ponašanju”, a malo o “prirodnoj orijentaciji”, Vi stvarno ne vidite dalje od svog nosa niti ste u stanju predvidjeti kamo ova igra riječi vodi. Ukratko, pedofilija je “urođena devijacija” koja postaje “normalnom i prihvatljivom” zato jer je “urođena”, odnosno “prirodna”. Kako je riječ o nečemu “normalnom i prirodnom”, onda se to više ne bi smjelo etiketirati “devijantnim”, pa ćemo “devijantno seksualno ponašanje” odsada nazivati “prirodnom seksualnom orijentacijom”. No “prirodna seksualna orijentacija” više nema ni rodna ni dobna ograničenja, nego se razlikuje od individue do individue: neki se… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora- Ja ću ti se pridružiti sa protestantske strane kršćanstva. Istina je da su upravo kršćani (koji god) uvelike doprinijeli ovom urušavanju vrijednosti. Veliki, možda i presudni, dio krivice je na protestantima. Njihov (u stvari i moj jer i sam dolazim iz tog miljea) poziv na odvajanje države od crkve, što je u osnovi hvale vrijedno, je pomalo doveo do toga da su državom zagospodarili različiti nastranjaci i “borci za ljudska prava”. Ovim ne zagovaram civitate dei niukom obliku nego samo ukazujem na veliku grešku do koje je došlo računajući da su ljudi u osnovi dobri i da neće zloupotrijebiti… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis

Da, to je točno. Boriti se za nečija prava nije isto što i boriti se za nečije dobro. Mi se moramo boriti za dobro, a ne za nečija prevelika prava koja ugrožavaju druge.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

mozda sam malo neprecizan u terminologiji ali ja zapravo prije ovog videa nisam puno razmisljao o pedofiliji i kud to vodi te mi je nepoznat stav pape po tom pitanju. hvala za info. ja sam jednostavan covjek i kad sam citao bibliju nisam puno zapamtio ni od izgona iz raja, ni od pakla ni sudnjeg dana. zapamtio sam samo da je bog ljubav i to mi je bilo najvaznije. na tragu toga od ovog videa mi je najvise ostalo – smanjenje zlostavljanja. svakom njegovo.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

@slagerpjevac

Ma naravno. Vi ste samo bili jako dobronamjerni i naivni, budući da s 14 godina ni samom sebi niste znali objasniti “fenomen” da Vam se sviđa jedna djevojčica.

Te finte prodavajte nekome drugome, baš kao i liberalnu filozofiju koja kaže da legalizacija pedofilije (ili pobačaja, ili nošenja oružja, ili prostitucije) smanjuje stopu nasilja i drugih devijantnih pojava u društvu. Dobar izgovor zlata vrijedi! Samo, kod normalnih ljudi to ne prolazi.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Kora

Oprostite, vi ste zensko? Muska djeca uglavnom malo teze definiraju sama sebi takve emocije..U muskom drustvu kad si klinac, cure su dobar dio djetinjstva tabu i odredjena “sramota”.. vecina prvog razreda srednje skole me zajebavalo jer imam curu i zvali su je azdaja. Razred je bio potpuno muski, u Zagrebu. Osim mene, od nas tridesetak, mozda je jos jedan lik bio u vezi. nitko normalan ne moze biti za legalizaciju zlostavljanja ni ” sporazumnih” odnosa sa djecom ali podrzavam kampanju koja bi rasvijetlila pedofile da se outaju na nacin na koji su to ucinili medijski i drustveno homoseksualcima u zadnjih… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Zahvaljujem uredništvu što je uvažilo moj apel da se ova tema stavi u obradu jer smatram da se radi o temi od izuzetnog značaja za ljudsku civilizaciju i uopće zaštitu najranjivijih skupina gdje spadaju djeca.Kad se agresivno nametala legalizacija LGBT osoba i svi koji su upozoravali da legalizacija jednog poremećaja u seksualnom popnašanju neminovno vodi do legalizacije drugih poremećaja sa još gorim posljedicama,isti su bili izloženi podsmijehu i omalovažavanju.Ova nakaza,Mirjam Heine koja promovira pedofiliju ispred jedne znanstvene ustanove kao što je Sveučilište u Wurzburgu,samo je glasnogovornik jake grupacije psihopata i luđaka koja se krije iza te inicijative.Nakon legalizacije pedofilije kao… Pročitaj više »

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

Oprosti ali fulao si. Žena je super. Pogledaj video. Ovaj članak je malo blam za portal i trebalo bi ga editirati.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Što sam fulao ? To što se tebi ona sviđa ? Kakve to ima veze sa time što ona ovdje zagovara.Ajmo pričekati prijevod iako meni ne treba.Ima gomila ljudi ispod koji su shvatili i komentirali ono što nekoliko njih ovdje nisu ili možda jesu,ali su na istoj liniji.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

Ova “nakaza” svojim radom pomaže da se smanji broj zlostavljane djece tako da se pedofili samospoznaju i izvuku iz društvene izolacije. Kamo sreće da dospijemo do stadija povorke pedofila. IMHO bila bi višestruko korisnija od prajda. Kome koristi kad silom otkriješ pedofila nakon što je zlostavljao dijete godinama? Ako ga objesiš misliš da će strah od vješanja zaustaviti druge pedofile da ponove isto?

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Ti si neki saljivdzija ili ….? Misliš da pedofili nisu svjesni svog poremećaja ? To što su poremećeni u seksualnoj orijentaciji ne znači da su glupi ili ograničeni.Naprotiv, ima ih puno inteligentnih.Meni je odmah jasno da si ti sljedbenik neoliberalne agende i da kod vaše ideologije sve ide u paketu.Pozivanje pedofila da na razini savjesti i razuma prijave svoj poremećaj je na razini bajki za djecu.Tako možemo pričati i za serijske ubojice,serijske silovatelje itd.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

Meni je sa 14 godina trebalo jedno pola godine da sam sebi priznam da mi se sviđa cura mojih godina (a hetero sam). U nekakvim zabitim sredinama gdje žive jednostavniji ljudi koji znaju da im se nešto čudno događa ali ne znaju što pa je valjda normalno.. lik od 18 godina ima bratića od osam godina koji se voli grliti i takvo taktilno ponašanje mic po mic ide sve dalje.. traje godinama.. znaju da se nešto čudno događa ali je u njima pa je valjda ok.. uz međusobni pristanak.. onda postaje lukav da takve dodire sa sladoledom kupi od ostale… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Nisam ja ništa skužio.Zar treba biti slijep kraj zdravih očiju ? Ti govoriš o povorci pedofila koji bi se takvima deklarirali.Pričekaj malo.Brzo bi ih vidio da legaliziraju pedofiliju.Tako niti gajeva i lezbijski nije bilo na početku i bili su stidljivi.Sad galame na svakom koraku i javno se busaju o svom seksualnom statusu,a nitko ih za to ne pita.Za djecu je najviše briga njihove roditelje,ali i društvo mora djecu štiti,samo ne besmislenim konvencijama
poput Istanbulske čija je jedina svrha da paraziti iz soroševih nevladinih udruga dobiju ogroman novac.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

Ne kužim. Misliš da bi nosili “ponosan što sam pedofil”, “Fuj pa to hoda” majice? Pa nek dobije po pi*ci ak je tako glup.. Zlo nema orjentaciju. Vjerojatno ima moralnih i čestitih pedofila koji krasno slikaju i pišu odlične stihove. Zbog društvene izolacije i morala su možda i sami sebe upucali premda nikada nisu nikog zlostavljali. Znaš onaj sonet o pijesku? Njegov je. Jbg. Možda mu se moglo pomoći.

(jbt.. ne mogu vjerovati da sam ikad u životu mislio da ću branit moralnog pedofila.. diskusije su zajebana stvar.)

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Šlageru ti upravo radiš ono što je jedan tip objasnio i to se po njemu zove tako a riječ je kako uvesti uopće u priću nešto što je za strogu osudu.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  bbbb

@bbbb ok. pa onda da šutimo i javno ih spaljujemo. mamu im poremećenu.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Šlageru, od sada si u kategoriji kolere i Žukija.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

slagerpjevac,dosadašnji tvoji komentari bili su vrijedni pažnje . Gotovo svi ,bez obzira da li se složio sa tobom ili ne ,nije ni bitno ali ovo što si napisao vezano za ovaj tekst je obična lakrdija,jedna gora od druge.Apsulutno nemam nikakvu namjeru da te uvrijedim …samo nikako nemogu shvatiti šta pišeš vezano za legalizaciju ovih krivičnih djela.Znači po tebi ovaj ” rođak ” kojeg si naveo treba nekažnjeno zlostavljati mlađu djecu dok sam ne skuži( uz stručnu pomoć) da to što radi nije u redu?!?!!!!!???Nevjerovatno.

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Bože ne. Si lud. Gdje sam to napisao? Što ti je. Stvar je edukacije. Stvar je da se odmah uoči tendencija takvog ponašanja.. Da se raširi spoznaja o takvoj devijaciji. Da pametni roditelji tog 18godišnjaka skuže u startu da to nije normalno i da se to ne gura pod tepih, proći će ga, faza je.. itd. Pa to se ne događa preko noći. da se pravodobno potraži stručna psihološka pomoć i da se prati stanje u startu što ranije dok nije prekasno. Dok taj lik ne prođe ispod radara kao roditelj ili djed koji zlostavlja svoje potomke. Takvih ljudi srećom… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

Sve kreće iz porodice i dobro i zlo.Znamo svi da da je nerijetko zlostavljač baš neko iz bliže rodbine.Edukacija,apulutno da ,edukacija u kontrolisanim uslovima ,stalni nadzor a ne poslije svjetovanja ili čega već izlaziš van i parkiraš se pred školu ,igralište ili sjedaš na fb te krećeš ponovo u lov.To bi dobili legalizacijom.Pedofilija je zlo koje se neće iskorijeniti nikada jer traje koliko i ljudska civilizacija.Homoseksualci su ako ništa drugo odrasli ljudi mada i među njima je veliki broj pedofila tako da ima razlike,nikako ove dvije grupe ne idu u isti koš iako je nakradno i jedno i drugo.Oko zaštite… Pročitaj više »

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
2 godine prije

Jasno, ali nije loš pristup da se definiraju prije počinjenja zlodjela odnosno zatvora.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Jole

Imaš prijevod dolje i transkript., Postavo sam u dnu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Jole

Naravno da ti ne treba prijevod, jer ti je dovoljan fake news naslov na videu

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  slagerpjevac

@slagerpjevac

Ma ova žena je stvarno pravi mrak! Trebalo bi ju samo još priupitati iz kojeg je kruga pakla izašla.

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
2 godine prije
Reply to  Jole

Dobar komentar. I opet ce ti ljudi ljepiti etiketu o teoriji zavjere, a kad se scenarij provede ti isti ce imati sindrom kognitivne disonance i negirati ikakvu povezanost svih tih dogadjaja sa tamo nekakvim scenarijima, agendama, protokolima….i opet ce krenuti nova prica i opet ces biti teoreticar zavjere a ovce ce i dalje pasti sto im se servira…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Jole

Da ali si ti napravio čitav urnebes s prevarom, a uredništvo je popušilo foru, jer vjerojatno nije nitko imao vremena prekontrolirati video i sadržaj. Imaš dolje prijevod govora. Ne branim je , jer je na kraju sve shebala kada je rekla se 1% ljudi rađaju kao “nepromjenjivi pedofili, baš kao i…heteroseksualci”. Pa je netko napravi video s ovim naslovom. Dva puta sam preslušao govor i nigdje ne stoji da je rekla da je to prirodna seksualna orijentacija. prije nego sam poslušao govor, i ja sam gore grmio protiv rospije. Na kraju si kriv ti i tko nije slušao prije postavljanja… Pročitaj više »

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije

@Laki Dobro si sve rekao, ovaj clanak je u konacnici sramota za “Logicno”, barem iz moje perspektive. Bez obzira na razno razne greske koje sam i prije uocavao, ipak sam ga smatrao dosta ozbiljnim portalom. Pogotovo na ovoj nasoj jadnoj sceni na kojoj vlada uglavnom zutilo. No, najvise sam cijenio ovaj portal zbog komentatora koji su se uglavnom pokazali vrlo razumnima za diskusiju, opet za razliku od ostalih portala. Ovaj clanak je bas sve to fino srusio do temelja. Prvo naslov koji nema nikakve veze sa onim o cemu se prica u videu, a zatim zapjenjena ekipa koja je jedva… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Žena uspoređuje dvije tri devijacije u prirodi od kojih je jedna teško kazneno djelo, a vas dvojica pričate o izjavi koja ne odgovara naslovu od slova do slova. Koji ste vi bukvalisti to je čudo. Dobro da vam zarez nije zasmetao i diskreditirao suštinu.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Perun

@Perun

Ti si taj koji manipulira i diskreditira sustinu.
A sustina je da zena nigdje nije niti promovirala pedofiliju niti ju pokusavala progurati na mala vrata kao prihvatljivo ponasanje, niti bilo koju drugu od brojnih gluposti koju ovdje pisu veleumni komentatori koji nisu niti pogledali video.

Zena polazi od pretpostavke da ako pedofilija vec postoji u odredjenom dijelu populacije, da li je bolje preventivno postupiti da takvi ljudi nikada ne postanu zlostavljaci?

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Suština je dobro skrivena.Ovo je perfidno zagovaranje pedofilije.Bitno je da se o tome govori i bitno je da je Jonas jadan i depresivan jer neće moći imati seks sa djecom kad to nije zakonski dozvoljeno.A Jonas toliko voli djecu da je to čudo jedno.Ima li Jonas pravo na ljubav,kao i svi drugi ljudi ? Sve pršti od prikrivenih poruka i reklama ,a i patetike.Izgleda da su neki pali na taj njeni dramski oblikovni govor.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Jole

glupost. pitanje tko je ovdje poremecen kad razmisljas na takav nacin. nije poanta dati jonasu dijete da se “igra”, nego naci mehanizme i pomoci mu da to prevazidje. i u procesu smanjiti zlostavljanje. jednostavno je.. zasto tebi odgovara status quo i da se nista ne mijenja?

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Glupost uvijek ide na glupost,samo si te ti pogubio u temi i nisam ja jedini koji to vidi.I ne samo da si se izblamirao,nego ne znaš stati i dalje inzistiraš na svojim promašajima.Reci ti meni da li je Mirjam,kad je spoznala da je Jonas pedofil,ponudila mu pomoć i prijavila ga društvenoj zajednici kao osobu kojoj treba pomoći ?To bi bila dužnost društveno odgovorne osobe kakvom se tobože Mirjam predstavlja.Naravno da nije.Njoj je nesretni Jonas poslužio kao ogledni primjer propagande o pedofiliji kao orijentaciji kao što je heteroseksualnost,kako se ona izrazila.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Jole

da se dopunim,kao nepromjenjivoj seksualnoj orijentaciji kao što je heteroseksualnost

CALE
Gost
CALE
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Nesvrstani ne prdi. Čim je spomenula orijentaciju tu priča završava jer pedofilija se ne liječi nego spriječava kemijskom kastracijom. Previše te nešo žuljaju kritike bolesnika.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

@Nesvrstani

Po pitanju samog sadržaja i svrhe predavanja Mirjam Heine, uredništvo uopće nije pogriješilo nego je u naslov članka stavilo poruku i zamku koja se skriva iza ovakvih predavanja. Šteta što ju Vi niste u stanju prepoznati, čak ni uz pomoć uredništva.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Laki Topalovic

Igra riječima je presudna. Tvrditi da je “pedofilija urođena” može se bez problema prevesti u tvrdnju kako je “pedofilija prirodna pojava”. I kad se tako postavi problem, ostalo ide dalje po inerciji sve do “legalizacije urođene/prirodne spolne orijentacije”. Stoga ni naslov ni autor/uredništvo nije ništa pogriješilo nego je uhvatilo bit, poruku i zamku ovog predavanja na TED-u. I to su odlično napravili!

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora “Igra riječima je presudna. Tvrditi da je “pedofilija urođena” može se bez problema prevesti u tvrdnju kako je “pedofilija prirodna pojava”. I kad se tako postavi problem…” Ma vidis kako si ti lijepo prvo jednu recenicu u svojoj glavi pretvorila u drugu, a zatim si to lijepo postavila kao “postavljen problem” i onda si fino isla opet iz svoje glave rijesavati problem. Lijepo se sve iz tvog komentara vidi. Cijeli taj proces se odvija samo i iskljucivo u tvojoj glavi. Apsolutno nigdje u videu nema niti trunke naznake o bilo kakvoj gluposti tipa “legalizacija pedofilije”. Sve je to samo… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

@Nesvrstani – molim te nemoj samo o mržnji.Vi iz nevladinih udruga i lgbt zajednice,stalno govorite o jeziku mržnje,a oči bi kopali koliko ste agresivni.Podcjenjuješ inteligenciju velike većine koji su shvatili koja je poruka ovoga..TEDx je objavu tog govora dignuo sa YT jer je izazvala žestoku reakciju i iznimno negativni publicitet.Skinuli su i neke kopije,ali se stalno pojavljuju nove.Mirjam Heine je generalno izazvala gađenje ,ali valjda je ta velika većina glupa u odnosu na tebe ili se možda radi o desnim ekstremistima sa niskim IQ.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Jole

@Jole Vjerovao ili ne, nisam neki ljubitelj nevladinih (ljevicarskih) udruga koje na sva zvona trube o govoru mrznje i koje svuda oko sebe vide neprijatelje i fasiste. A pogotovo nisam ljubitelj lgbt zajednice ili kako se vec oni zovu. No jel, ne bih sada zelio skretati sa teme. Ono sto je mene najvise zasmetalo jest kako je ekipa slozno krenula graktati na video a toliko je bilo jasno iz njihovih komentara da ga nisu niti pogledali. Na taj nacin se niti jedna tema ne moze kvalitetno prodiskutirati a pogotovo ne tako osjetljiva kao sto je pedofilija. I da, smatram da… Pročitaj više »

Potemkin
Gost
Potemkin
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Zbog cega administratori ne banuju ovog manijaka Joleta , pa taj psihopat samo skace sa komentara na komentar i vredja ljude , dosadio je i bogu i narodu .

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije
Reply to  Potemkin

Potemkin – i ja sam to primjetio.Da sam pedofil i sam bi trazio zastitu od admina.Taj Jola stalno se izivljava na seksualnim manjinama i vrijeme je da dobije crveni karton.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Rokokoko

Da,treba zaštiti djecu od Potemkina.Tu se slažemo.

Potemkin
Gost
Potemkin
2 godine prije
Reply to  Jole

Inace pisete jako inteligentne komentare pa me ne cude ova dva posljednja , mozete vi to i bolje 🙂

Potemkin
Gost
Potemkin
2 godine prije
Reply to  Potemkin

Nedostaje mi jedan minus , pa zar je moguce da su jole i rokokoko jedan te isti podvojeni lik: 🙂

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

@Nesvrstani Ako tvrdite da je na čovjeku nešto “nepromjenjivo” jer je “urođeno” baš kao što je urođeno nešto drugo (primjerice, boja očiju), onda to što je “urođeno i nepromjenjivo” na čovjeku postaje “prirodna (za)danost”. Mirjam Heine upravo to tvrdi za pedofiliju: njihova “seksualna orijentacija” na djecu je “nepromjenjiva” jer je “prirodno zadana”. Od te točke možete voditi dalje diskusiju u bilo kojem smjeru koji ima krajnju svrhu opravdati negativne pojave koje liberalizam potpiruje i legalizira pod raznim izgovorima. Ovdje ih neću sve navoditi, no njihova mašta i razina manipulacije su nezamislivi normalnim ljudima. I to je realnost, a ne “imaginarna… Pročitaj više »

Potemkin
Gost
Potemkin
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora, otisli ste daleko u filozofiranju, mjesta filozofiji na ovoj temi nema , dakle djeca imaju mamu i tatu , ili mamu ili tatu ili oboje ,bracu , sestre, baku, djeda , sto li vec ,ili su u domu za nezbirnutu djecu . Uglavnom netko bi valjda trebao voditi brigu o njima ili roditelji odnosno obitelj ili drzavne institucije , ako su ti koji bi trebali voditi racuna o djeci “budni”, tesko da ce se dogoditi da djete zavrsi u kandjama pedofila , ako se to ne daj boze dogodi postoji zakoni koji su rigorozni za takva monstruozna djela ,… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Potemkin

@Potemkin

Uvijek se iznova začudim kako neki ljudi rezoniraju kao da žive na mjesecu. I onda zaključim da se iz razumljivih razloga nije moguće osloniti na njihove pretpostavke, odnosno da takvima ni u kom slučaju ne treba prepuštati odgovornost za dječju sigurnost i zaštitu od nasilja.

Potemkin
Gost
Potemkin
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora nasa zadaca nije hapsiti pedofile po ulici vec maksimalno zastiti nasu djecu od istih , nasa zadaca nije razumjeti ili mijenjati ljude pa tako i ovdje prisutne komentatore , ima ih odlicnih a ima i budala da ti pamet stane , to nije egoizam to je realnost , nista mi ne mozemo promjeniti osim nas samih , to je ujedno i poanta zivota , mijenjati sebe u odnosu na druge .

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora “Ako tvrdite da je na čovjeku nešto…” Opet ti diskutiras sa glasovima u svojoj glavi i sada pripisujes meni da nesto tvrdim sto nikada nisam tvrdio niti mi je na kraj pameti. Ali ok, samo ti nastavi pricati sama sa sobom, vidim da ti je zabavno. Vrlo si jasno razotkrivena kao manipulatorica i lazljivica koja drugima u usta stavlja ono sto nikada nisu rekli. Pa, tko je shvatio, shvatio je, a ja sa takvima nemam namjeru diskutirati jer su vam cinjenice sporedne pored glasova koje cujete. Dobronamjeran savjet za ubuduce. Prvo duboko udahni, izbroji do pet (pozeljno do deset),… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

@Nesvrstani Da sam znala Vašu spoznajnu ograničenost, odmah bi Vam crtala. Ali dobro… i na greškama se uči. Dakle, slijedi ispravak krivog navoda: umjesto “Ako tvrdite da je na čovjeku nešto…” trebalo bi pisati “Ako Mirjam Heine tvrdi da je na čovjeku nešto…. a Vi se slažete s njezinim tvrdnjama…”. Skraćeni oblik te izjave jest “Ako tvrdite da je na čovjeku nešto…”, no taj je oblik odsad nadalje rezerviran za ljude koji su u stanju uhvatiti bit nečijeg komentara ili predavanja. S obzirom da Vi niste taj, nema smisla s Vama dalje raspravljati niti o tome što tvrdi Mirjam Heine,… Pročitaj više »

Miki
Gost
Miki
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora
Sto se babi htilo, to se babi snilo. Zelis po svaku cijenu okrenuti smisao onoga sto je rekla zenska u TEDu. Ti zapravo jedina imas razlog da je pokopas. Ona tamo stoji, mlada i lijepa i svi pricaju o njoj. Bioloski, prirodno je da ju mrzis. Netko je napisao i da zenska ima 30 godina, sto znaci da je u najboljim reproduktivnim godinama. Potpuno te razumijem u namjeri da je ocrnis. To je zenska koja, prirodno, povlaci za sobom najbolje muskarce. A sto ces,sve je to diktat prirode. Mlado, lijepo, plodno i obrazovano je najjaci poker u zenskim rukama.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Miki

To što je nekom mlado i lijepo,drugima je jezivo i zastrašujuće.Ženska je sociopat,a tako i govori.Što se mene tiče,mlada je,lijepa nije.Čak mi je odbojna.Svi pričaju o njoj jer je uspjela sablazniti javnost i izazvala gnušanje.To je jedino po čemu se ona može zapamtiti.A što se tiče sljedbenika te ideologije,uopće ne sumnjam da ste oduševljeni i da ste se odmah prepoznali.

Miki
Gost
Miki
2 godine prije
Reply to  Jole

@Jole Jezivo i zastrasujuce je sto visis 24h na portalu, pa ti zene postale odbojne. Ne tvrdim da si latentni homoseksualac, ali ako budem primjetio da jos izrazavas agresiju prema homicima, pobuditi ces u meni sumnju. Najprije si podvalio fake pricu urednistvu portala, potom si pokusao zamutiti vodu i medju komentatorima, ali su te mnogi vec procitali, a sada se vadis na “javnost”, koja najcesce niti ne pogleda cijeli prilog vec komentira na prvu loptu. Ti si lik koji svrsava na teorije zavjere, pa se kacis na ovakve stvari. Svi razumni ljudi znaju da je pedofilija poremecaj, ali tebi to… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  Miki

Miki,pozdravi sve u organizaciji koja te poslala ovdje.Takvi kao ti su najbolji dokaz da je tema prava što se vidi po odzivu i broju komentara.Tvoj je komentar tipičan za ideološke aktiviste koji se razbacuju šupljim i besmislenim frazama.Pedofilija je dio neoliberalne agende i najbolje ju je opisao ispod Alan Ford.Javi se njemu ako imaš nešto za reći glede teorija zavjere..Već sam napisao da je TEDx originalni video maknuo sa YT i da su micali i kopije koje su se naknadno pojavile,ali su kasnije odustali.U svim tim verzijama ,masa ljudi koji komentiraju su prepoznali o čemu se radi, izrazili gađenje i… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Jole

@Jole

Odlični su Vam komentari! Nažalost, ekipa na zadatku ne kuži da su njihovi identični reflektirajućoj strelici koja čitatelja upućuje na “registar slavnih”. Tko zna, možda i oni u budućnosti dobiju svoju “zvjezdicu” na “Walk of Shame”. Profili kao Potemkin, Nesvrstani, Miki, svenne i slagerpjevač ju definitivno zaslužuju 🙂

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Miki

@Miki

Još samo da ste napisali i dobnu granicu koju preferirate (ne starije od 14 godina jer je to preobrazovano za Vašu kategoriju) i sve ste rekli… o sebi! Sljedeći logičan korak je taj da se javite Mirjam Heine i upišete u “registar slavnih” 😉

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Doticna gospodja je prirodni idiot.

ANTINWO HR
Gost
ANTINWO HR
2 godine prije

krava švapska degenerična!neka mi krave oproste

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Meni sve nešto pade na pamet. Ova balavica, takozvana profesorica, nema ni 30 godina, postala je planetarno “popularna” s ovim bolesnim predavanjem. Napravila je “skok u karijer”i u jednom predavanju koliko je trebalo Hawkingu za cijeli život. Naravno, nema usporebe njegov RADOM i njena trabunjanja. Koliko će sada “predavanja” i podrške dobiti, tribina u Nizozemskoj i šta ja znam gdje, samo ona zna. Karijera je osigurana.

DrgoKlak
Gost
DrgoKlak
2 godine prije

I gljiva muhara je prirodna. I sociopati su prirodni. Puno je toga prirodno. Zato je ljudski rod izmislio zakone.

Moreno
Member
Moreno
2 godine prije

Pedofili se isto mogu tretirat ka neka manjina i mogu tražit svoja prava. U Švedskoj se pojavljuju ”slobodarski” zagovornici pedofilije koji bi je pravno regulirali tako da se dopusti brak sa maloljetnim curicama od 12 godin pa na više. To sve radi toga kako se migranti nebi osjećali ugroženi i kako bi na tradicijskoj i kulturološkoj razini imali sve šta su imali u zemljama iz kojih su emigrirali. To podržavaju ne samo oni Šveđani koji zagovaraju zaštitu prava manjina nego i pedofili jer kako je u Švedskoj legaliziran istospolni brak to znači kako bi bili ravnopravni i stari Šveđanin bi… Pročitaj više »

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
2 godine prije
Reply to  Moreno

Jos je LGBTQQIP2SA mila majka. Ako odgooglas “gender list”, vidjet ces da je popis poprilicno dugacak, nisam brojao ali tih gendera ima valjda preko 300.
A jos je bolesnije da u SAD-u , GB… djeca u vrticu uce o razlikama gendera, a cak je bio i primjer da su se klinci morali opredijeliti za jedan od 24 gendera sa nekakve liste..(odgooglati kindergarden genders). Bolesno. Ja sam se u toj dobi pikulao i igrao s auticima. Jednostavno nisam sposoban razumijeti da roditelji to dozvoljavaju….

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Nije nikakva tajna da su mlađe osobe privlačnije većini. To je prirodno jer mlađe jedinke imaju veći reproduktivni kapacitet a priroda forsira natalitet. Ali gde je granica? Po našem zakonu mladić od 19 godina ne bi smeo da ima odnos sa devojkom od 17. Kao što je već rečeno druge kulture gledaju drugačije na pitanje godina. Ljudi imaju različite porive. Nekada davno neko ubije drugoga jer mu “zaklanja sunce”, nervira ga… (hvala Bogu na internetu pa nismo u “dometu” oponentima 🙂 Ali ljudi su živeli u zajednici pa je nasilnik rizikovao da ga porodica ubijenog negde “stigne” – tako je… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Da dodam: greše oni koji kritikuju Zapad zbog ove nastranosti – nje ima svuda. Ali priča da je normalno nešto što nije normalno – nije normalna. E takve priče za sada ima samo na Zapadu.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Eto jedan svjezi primjer iz Svicarske za ove protuzapadne halabukace a ima ih ovdje uhuhu, naime prosli tjedan je utvrdjeno da je jedan socijalni radnik pretrazivao internetske stranice pedofilskog sadrzaja , policija ga je u roku odmah privela i sada je u istraznom zatvoru , dok se recimo u hrvatskoj tolerira ocigledna pedofilija po katolickim crkvama , dapace ljudi koji su bili zlostavljani kao djeca pisu feljtone o tome ali nitko ne mrda malim prstom , eto sad vi meni kazite tko je vise strunuo, zapad ili balkan? P.S.Sto se tice odnosa prema izbjeglicama , odnosno migrantima u ovom slucaju… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Da li si siguran da kod švajcarskog katoličkog klera nije bilo pedofilije (glupo bi bilo pitati za ostatak Zapada pošto su i filmovi snimljeni). Za tog socijalnog radnika postoje solidni dokazi – tu je glavna razlika. Zamisli šta bi se dogodilo kada bi se svima verovalo na reč, kada bi počeli da tuže katoličku crkvu i traže otštetu…

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Svajcarski katolicki kler za razliku od balkanskog jeste pod direktnom jurisdikcijom svajcarske pravne drzave i svi zakoni koji vrijede za gradjanstvo , vrijede za kler i politicare , u tome i je sustinska razlika izmedju trule svajcarske i beharom ispunjenog balkana .

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Šumadinac, na zapadu se više govori ne da bi se zaštitila djeca(šupljika za naivne) nego diskreditacija vjerskih zajednica. Djeca su samo alat.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Ima istine u tome, ne znam zašto dobijaš minuse.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Pitanje za druga Konstantinoviča:ko je nama instalirao vlast koja toleriše ovakvo ponašanje, ne samo u katoličkoj crkvi i Hr nego i u pravoslavnoj crkvi, islamskoj zajednici??

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Mi sami i to dobrovoljno i bez pogovora.

P.S. Sada idem na jednu biciklisticku rundu od jedno 50 km svicarskih biciklistickih staza kroz prekrasan krajolik trule svicarske , tako da cu na vasa pitanja moci odgovarati tek nakon 20 h . pozdrav

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

I da i ne Druže Konstantinoviču.Stvar je puno kompleksnija. Za početak-prevareni smo… ima još…