Peking: Washington širi “politički virus”

Kina uzvraća udarac
6 komentara

Suočeni s napadima Bijele kuće, mediji bliski Pekingu posebno napadaju američkog državnog tajnika Mikea Pompea, “neprijatelja čovječanstva”.

Četiri dana zaredom, od ponedjeljka 27. travnja do četvrtka, 30. travnja, američki državni tajnik Mike Pompeo pojavljuje se u vijestima na televiziji CCTV. Međutim, nije sigurno da je rejting popularnosti napredovao jednakom brzinom kao i njegova popularnost među Kinezima. Naprotiv. U ponedjeljak, 27. travnja, zbog njegovih napada na Peking, “bivši direktor CIA-e”, kako ga kineski mediji često nazivaju, optužen je da širi “politički virus”. Šireći “laži” i “klevetu”, postaje “neprijatelj čovječanstva”. Baš kao i Covid-19. Dok je voditelj televizijskih vijesti čitao,”Pompeo mora biti jasan: neprijatelj Sjedinjenih Država je virus, a ne Kina . ”

Sljedećeg dana, u utorak 28., optužbe su još teže. “U povijesti Sjedinjenih Država nikada nismo vidjeli da državni tajnik koristi oruđe CIA-e, laži, krađe, disimulacije kao diplomatsko oruđe. „ Mike Pompeo je odgovoran za ” četiri grijehe”:

  1. blokira zajmova Svjetske zdravstvene organizacije, što će naštetiti siromašnim zemaljama,
  2. skriva neuspjeh američke politike protiv virusa s naglaskom da je Kina odgovorna za epidemiju,
  3. otežava globalnu humanitarnu katastrofu pretjeranim tlačenjem određenih zemalja poput Irana i Kube,
  4. ravnodušan je prema sudbini svojih sugrađana i vidi samo svoj politički interes

Zaključak: Mike Pompeo “više nije čovjek”, “Postaje sramota SAD-a”…”čime američka diplomacija gubi svaku vjerodostojnost” .

Budući da je telefonski razgovor 27. ožujka između predsjednika Xi Jinpinga i Donalda Trumpa trebao smanjiti napetost između dvije zemlje, kineski mediji izbjegavaju izričito kritizirati američkog predsjednika. Stoga napadaju njegove glavne suradnike, čak i ako nemaju neku nadu za promjenu. Kako piše Global Times u ponedjeljak, 4. svibnja, “Pompeov protukineski blef otkriva sveobuhvatni mentalitet za obmanjivanje američkih birača .”

kinaKoronavirusodgovorSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

igraju ljudi ping pong-a Kina i U.S.

…u medjuvremenu bio dan novinara 3 .maj pa da sponmenem info u vezi novinara je i to Poljskih (nisam provjeravao informaciju upravo sam procitao i samo dijelim)

Meantime in Poland another investigative journalist is dead (suicide)
Ewa Zarska exposes a huge high level, pedophilia, satanic, human trafficking ring in Poland.
Couple of days earlier other journalist also died (suicide) Wiktor Bater

Pi-zdro
3 godine prije

Jao vidi ovog.Laze kad usta otvori..

hiber
3 godine prije

Pompeo je podložan reizboru, Xij nije. Do proglašenja druga Xija božanstvom Kina je sa “komunističkom partijom” prolazila ispod radara. Samo još jedna oligarhija na vlasti. Kao i kod USA uostalom. Sada im se potrefilo. Izbor Xija za božanstvo promjenio je i ciljeve Kine, od razvoja ka bozanskim ciljevima boga. Sada ga je virus sveo u ljudske okvire. Jedini uspijeh mu je što je Kinu doveo na vjetrometinu. Nit se njemu, nit Kini dobro piše. Neće ga od toga spasiti mučenje ni hapšenje nepoćudnih HongKonžana, ni liječnika.

Max
3 godine prije

Pa vidi se po retorici da je sve oštrija. Imam dojam da neki krugovi u SAD žele rat protiv Kine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI