Pobuna u Francuskoj: “Radije ću dati otkaz i ići na ulicu, nego vaditi zdravstvenu propusnicu”

Prosvjedi u Parizu
292 komentara

Tjedan dana od stupanja na snagu zdravstvene propusnice u restoranima i kafićima, osobe iz mjerama pogođenog sektora najavljuju pobunu tvrdeći da od svojih gostiju neće tražiti propusnice.

U Yannickovoj palačinkarnici u Seine-et-Marne, stanje je vruće. “Ne želimo čuti za to. “Ne znam, ne znam što je to… Ja sam dio otpora, pravi, čisti bretonski galski borac”. Sljedećeg ponedjeljka, na dan stupanja na snagu, čisti bretonski galski borac neće nametati zdravstvenu propusnicu u svom restoranu.

“Neću pitati ljude. Pitate li žene koliko imaju godina?…Nemojte misliti da ću nekoga izbaciti. Konobarice neće biti policajaci pred vratima”, upozorava vlasnik restorana.

Poput njega, nekoliko njih odbija tražiti od svojih gostiju zdravstvenu propusnicu, koju vlasti traže za ulazak u restorane i kafiće, uključujući i terase od 9. kolovoza. Više od 6000 pogođenih pravnih lice odbija zdravstvenu propusnicu, a što je navedeno na web stranici animap.fr , koja se predstavlja kao “nediskriminirajući profesionalni portal”.

Dok su neki spremni prekršiti pravila, drugi razmišljaju o zatvaranju svojih ustanova. Cherif, vlasnik pariškog bara, anketira svoju klijentelu: “Ako vidim da velika većina neće imati propusnicu, bit će besmisleno otvarati je.”

Svjesni da ništa neće biti bez posljedica, konobar Armand u jednom pariškom baru tvrdi da ne dolazi u obzir da nosi i pokazuje zdravstvenu iskaznicu na poslu. Radije ću dati otkaz, čak i ako imam nesigurnu situaciju. Bit ću spreman ući u dug zbog svojih uvjerenja. Brzo se mogu naći na ulici.”. Zaposlenici barova i restorana moraju pokazati zdravstvenu propusnicu od 30. kolovoza.

Bagra koja organizira ovaj kaos ne može dugo ignorirati stanje na terenu. Logične osobe, po cijenu svog konfora, ne žele pasti na koljena i lizati čizme bolesnih psihopata. Kako je naveo naš kolega Mislav u svom nedavnom članku, bojkot i građanski neposluh su najjače oružje protiv bagre.

Pretplatiti se
Obavijesti o
292 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
buga
2 godine prije

Masovna pobuna jedino je rješenje. Nepoštivanje kvazi mjera i potpuna neposlušnost prema ovom nakaradnom sustavu . Treba proizvesti potpuni kolaps sustava a to se može samo ako većina odbije poslušnost.

opančar
2 godine prije

svaka čast, ko će pružit bagri, jedino francuzi.

Aeronetcz
2 godine prije

To je sada veliki pritisak Covid mafije preko korumpiranih politicara da do kraja jeseni sto vise cijepe jer mafija zna jako dobro da taj projekat mora do zime zavrsiti.Sada izmisljaju sve moguće načine da to realiziraju ali nece uspjeti a na jesen krece suđenje pojedincima radi realiziranja cijepljenja , posebno pojedinim elitama i to u Evropi.Jesen će biti jako napeta i vatrena, dolazi poslijednja faza tog globalnog haosa gdje je sve moguće, globalisti koji su Covid projekt realizirali radi puno drugih stvari izgubili su nad tim kontrolu i sada će pokušati pojedinačno hapsenje pojedinaca da tu histeriju zavrse.Dali će to uspjeti vidjeti cemo narednih mjeseci..Najveći otpor je kod Americké državne elite koja Covid koristi da potpuno ovlada Evropom.Da bi prestali siriti jos věcu histeriju cijepljenja moguće je da globalisti puste projekt velike migracije prema Evropi kako bi sa tim Covid projektom bio kraj.Svemu tome govore podaci da u Afganistanu pripremljeno… Čitaj više »

Nagard
2 godine prije

Tko bi rekao.da ce nekad biti prednost zivjeti u bosni i hercegovini sve slobodno niko nista ne nosi nema ogranicenja .zivjela.sloboda svako dobro svima

Nije bitno
2 godine prije

Desava se i u HR. Osobno sam bez posla trenutno

Hrast
2 godine prije

Bez obzira na represiju i sumanutu žurbu, narod , koliko god bio glup i servilan, što je i dovelo do ove pat pozicije, će suditi tim elitističkim klošarima za zločin genocida, i to će biti jako lijepa slika. Prešli su crtu sa koje nema povratka.

2 godine prije

Dežurni defetist nastavlja po svome… Sada je, po njemu, jedino rješenje da se digne vojska i policija, a masovni protesti su pičkin dim. A kako i zašto bi se dizali vojska i policija ako vide da se narod ne buni? Bojkot šupaka koji traže ausvajse je jedan dobar prjedlog. I posjete onima koji to ne traže. Tu ćemo i sresti istomišljenike i naći mjesto za organiziranje daljnjih postupaka medju kojima je najvažniji organiziranje trojki koje će raditi na govorima sa novinarima koji šire lažne vijesti i paniku. Kada kabala ostane bez medija i sredstava dezinformisanja pola posla je odradjeno. I suviše energije i vremena trošimo na nabilavanja o…ko je kriv, ko je prav…o doktorima i Političarima, a njihovo glavno oružje, medije, gotovo da i ne pominjemo. Kada novinari, šupci po ideološkom, vjerskom, ljudskom i političkom opredjeljenju, ne budu smjeli izaći vani u strahu od razgovora sa probudjenom i ljutom masom… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Nije dovoljan samo neposluh, čak i ako je na svim razinama.
Treba masovno krenuti i pohvatati bandu prokletnika, jer treba ukloniti uzrok problema, a ne samo sanirati posljedice.

Machiavelli
2 godine prije

Nisam cijepljen a masku nosim samo na kratko u zatvorenom prostoru,u posljednih mjesec dana proputovao sam pola Europe i jedino sto sam uradio u vezi antivakserske histerije oko Covida, jest brzi test,medjutim i taj me test, ama bas nitko nije trazio.

E sada, meni nije jasno da li vi ne izlazite iz svojih pecina pa na taj nacin uplovite u spiralu iracionalnog svijeta logicnog.brcko ili zbilja imate ozbiljne psihicke poremecaje?

Siniša
2 godine prije

Neozbiljni ste vi antikoronaši/antivakseri.
Koliko dižete buke i koliko oametujete nikako da steknete kritičnu masu da nešto učinite.
Ooet velim ništa niste bolji od koronaša/vaksera….malo vas je ali ste izuzetno bučni i militantni, kada se slišaju ovi Za rekao bih da ih je u ogromnom broju a u stvati su manjina samo što u svojim tukama imaju sve represivne poluge i nameću svoj stav. E u tome ste vi PROTIV ljubomorni na njih, nemate tu moć mada ste lucidni kao oni i prontno biste zaveli svoju diktaturu i proganjali bi sve ostale koji ne misle kao vi.

Kažun
2 godine prije

“Ako ne čitaš novine onda nisi informiran, no ako ih čitaš onda si dezinformiran.”

Kažun
2 godine prije

“Čije je vlasništvo moje tijelo? Vjerovatno moje. Tako ja smatram. Ako ja eksperimentiram s njim, ko je odgovoran? Ja, a ne država. Ako ja izaberem pogrešno, da li država umire? Ne.”

Jadranka S
2 godine prije

Nesuradnja u svemu!

Etika
2 godine prije

Ja sam osobno prebolio koronu i cijepljen sam s dvije doze Pfizera i kratkorocnih nuspojava nakon cijepiva, gotovo i da nije bilo, osim lagane boli na mjestu uboda. Sama infekcija virusom je bila puno gora (bolovi, gubitak njuha, upala pluca….). Sto se tice dugorocnih posljedica cijepljenja, to cemo tek vidjeti, ajmo reci da sam ja odlucio biti pokusni kunic, ali to sam odlucio sam. Nadalje sto se tice kovid putovnica, uvijetovanja na radnom mjestu, uskracivanja prava na kretanje i s svih ostalih vrsta pritisaka na ljude da se cijepe me zastrasuje. Bojim se buducnosti u drustvu bez prava na izbor, u drustvu prepunom ogranicanja i zastrasivanja. Slazem se s vecinom citatelja portala i mislim da je krajnje vrijeme da se pocinje formirati otpor, ali za to nam za pocetak ne treba ni vojska, ni policija, nego dobri odvjetnici, koji ce pokrenuti tuzbe protiv drzava koje unistavaju nasu i buducnost sljedecih… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

iako absolutno podržavam sve hrabre odvjetnike. liječnike, aktiviste, koji na civiliziran način, i puteme prava i sudova i još nekakvog zadnjeg ostatka ostataka demokracije, pokušavju raskrinkati bandu– ipak se ne zanosim iluzijom da će oni tako lako uspjeti. Jer sudovi su pod kontrolom kabale.. i suci su ucjenjeni da moraju slušati, kao i liječnici i ostali..Onaj tko pokuša biti pošten i nezavistan, kabala šalje uniformirane amebe da ga discipliniraju da bi se zastrašili ostali. Dakle, slučaj regionalnog suda i suca u Weimaru u istočnoj Njemačkoj u veljači. Dakle pošten sud i sudac su donijeli presudu, da se ukinu sve mjere u školama i nošenje maski za djecu u toj regiji i to odmah.. Pokrajinska vlada Tirinigije odmah rekla, – to nas ništa ne obavezuje i poslala svoje uniformirame amebe u stan ovog suca, kojeg su ispitivali i pretresali mu stan.. zato mislim da suđenja sa sudovima i odvjetncima neće biti..Već kada… Čitaj više »

Tvrtko Kale
2 godine prije

Tako treba , u boj u boj….
Za Covid pasoš svoj….

throne
2 godine prije

Bez masovnog štrajka diljem zemlje i masovne oružane pobune nema ništa.

Sky
2 godine prije

Ako slome proteste u Francuskoj, onda je otporu u takvom obliku kraj! Mora im se pruziti podrska u svakom vidu, a posebno na drustvenim mrezama

lear ZI
2 godine prije

Bruce Springštajn i Aria(d)na Grande popušila na celoj fronti. Kao da sta kužna, al, zapravo jesu.

ivo
2 godine prije

Če Gevara nije pretio bojkotom i otkazom od svog posla nego je pošo u šumu.Ovi bi radije na ulicu.Ulicu će i dobiti i nogu u guziccu,ali ništa više.

Max
2 godine prije

Naprrijed sinowi

budalo
2 godine prije

Sporočilo židu iz Besnice.
Vsi, ki so z vami (vsekakor, z vami ni nihče), bodo v nočnih urah z gradbeno mehanizacijo po hitrem postopku prestavljeni v reko Savo.

Demc
2 godine prije

U Sloveniji se stvara pristaštvo cjepljeni protiv necepljenih. Samo pročitam komentare na rtvslo stranicama to jest državne medijske kuče.. budaletine več stavljaju porast delte na odgovornost necepljenih. Gastarbajteri iz bih i srbije znači mojih suradnika se je cjepilo zato de nemaju problema kad prelaze granicu.. ja to nazivam mekim prisiljavanjem iako je to samo po sebi uvjetovanje. Kod nas nema ni mirnih protesta kamoli da bi vojska i policija prešla na stranu necijepljenog naroda🤣 ali ima ljudi i u medicini koji se nisu još ili se ne žele cjepiti. Kad dodže ultimatum onda čemo vidjet.

Lucija, prva
2 godine prije

Evo.
Sad vam je prilika da uočite …”državne” trolove.
To su svi oni koji se užasavaju pomisli na bilo kakve pobune, prosvjede ili štrajkove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.