Policija izvela raciju u sjedištu najveće stranke u EU

Njemacka policija
12 komentara

Policajci su upali u sjedište Europske pučke stranke desnog centra u Bruxellesu

Belgijski i njemački policajci pretresli su u utorak sjedište Europske pučke stranke (EPP) u Bruxellesu zbog istrage o korupciji koja je u tijeku u Njemačkoj, stoji u priopćenju stranke. Potraga je “povezana s istragom koja je u tijeku u Thüringen, Njemačka”, stoji u priopćenju. “Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim tijelima, pružajući sve relevantne informacije i dokumentaciju”, dodaje se.

Stranka je priopćila da neće davati daljnje komentare jer je policijski posjet bio povezan s “pravnom istragom koja je u tijeku”. Informativna stranica Euractiv izvijestila je da su tijekom racije zaplijenjena računala, a istraga je usmjerena na Maria Voigta, čelnika političke stranke CDU u Tiringiji. Voigt je angažiran da vodi digitalnu predizbornu kampanju EPP-a 2019., a navodno je ugovorio neke poslove s internetskom tvrtkom u Tiringiji u zamjenu za mito, prema izvješćima njemačkih medija.

Dužnosnik EPP-a potvrdio je za Politico da se njemačko-belgijska istraga tiče “problema između izvođača koji je radio za EPP tijekom kampanje 2019. i jednog od njegovih podizvođača u Njemačkoj”.

Osnovan 1976., EPP je transnacionalna koalicija stranaka desnog centra i demokršćanskih stranaka iz cijele EU, uključujući njemački CDU, francuske republikance i irski Fine Gael. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola su članice, a EPP je najveća stranka u Europskom parlamentu od 1999. godine.

Voigtova navodna korupcija jedna je od brojnih priča o mitu koje su se pojavile u Europskom parlamentu posljednjih mjeseci. Ubrzo nakon što su njemački mediji počeli izvještavati o policijskoj istrazi njezinog rada u kampanji prošlog rujna, potpredsjednicu zakonodavnog tijela, Evu Kaili, uhitila je belgijska policija zbog navodnog primanja mita od katarskih dužnosnika. Od tada joj je oduzeta uloga i trenutno je u zatvoru dok čeka suđenje za korupciju i pranje novca.

briseleuEvropska Pučanska stranka
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Otkud korupcija u Briselu? I zasto hapse one sto su dolazili kod nas i govorili da se moramo obracunati sa korupcijom kako bi se mogli prikljuciti EU? Zar nije korupcija samo ovde?

tihobl
1 godina prije

Русија користи до 20 вођених ваздушних бомби дневно, рекао је портпарол украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат у једној од својих емисија.
„Непријатељ користи навођене бомбе које могу да лете десетине километара (до 70 км) – до 20 бомби дневно дуж целе линије додира. Лансирају се из авиона Су-35 и Су-34, који се не налазе у кругу домета наше ПВО, а то је претња за нас на коју још немамо шта да одговоримо“, рекао је он.
Напомињемо да је учесталост употребе нових вођених бомби од стране руског ваздухопловства заиста у порасту, посебно на југу, где се ваздушни удари на украјинске положаје изводе у Херсонској и Запорошкој области, а њихова појава на фронту код Угледара такође је приметно све већа.

tihobl
1 godina prije

Руски амбасадор у Канади Олег Степанов  је упутио званични демарш канадском премијеру Џастину Трудоу захтевајући од њега да осуди убиства новинарке Дарије Дугине и војног комесара Владлена Татарског. Према речима амбасадора, ако Трудо игнорише демарш, руска страна ће то схватити као „подршку тероризму од стране владе Канаде“.

tihobl
1 godina prije

Канада је представила нови члан закона којим се уводи кривична одговорност и казна од 25.000 долара за увредљив говор против “ЛГБТ заједнице”.

Max
1 godina prije

Dođe maca na vratašca.

Kosir i Bat
1 godina prije

A stoka sitnog zuba je “naivna ko francuska sobarica”….

Grdi
1 godina prije

To nisu politicke stranke nego mafija, kriminalci ……. isti HDZ kao primjer ……….

Tupko Glupko
1 godina prije

“Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola su članice EPP-a.” HDZ je isto u EPP-u – to znači da su i naša 4 HDZ-ova europarlamentarca (Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko) vrlo vjerojatno glasali za von der Leyenovu kao predsjednicu Europske Komisije u srpnju 2019. godine kada ju je Europski parlament jedva natpolovičnom većinom izabrao na ovu funkciju u trajanju od 5 godina. Ne bi me čudilo da je i Ruža Tomašić (izabrana na listi Suverenista 2019. u Europski parlament), jer je ona od 2013. pa sve do izbora 2019. godine isto bila euro-parlamentarac, ali tada izabrana sa liste HDZ-a i njihovih satelita. Punih 10 godina je u Briselu. Rođena u Maglaju (BiH), djetinjstvo provela u Velikoj Kopanici (Hrvatska), od tamo odselila u Kanadu sa 15 godina, bivša kanadska policajka se vratila u Hrvatsku sa 40 godina, a potom je bila… Čitaj više »

Tim
1 godina prije

Kad će u Zagreb ?

Buničar
1 godina prije

Svaka drzava svoj hdz imade…………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI