fbpx

„Policija misli i riječi“ je rekla svoje: Moskva koristi Covid-19 da podijeli Europu

Faktograf Pinokio

Rusija je opet kriva za sve i pandemiju koronavirusa koristi za podrivanje Europske unije. Ova tvrdnja, apsurdna koliko neistinita, sama po sebi ne bi bila opasna da nije dio izvješća policije misli i javno izgovorene riječi, takozvane radne grupe za strateške komunikacije „East StratCom Task Force“, koja djeluje pod izravnim zapovjedništvom i nadzorom povjerenika za sigurnost i vanjsku politiku Europske komisije Josepa Borrella. Ovo je tijelo u ožujku 2015. osnovano kao dio Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS), kojom također upravlja Borrel, a zadaća mu je suzbijanje dezinformacijske kampanje Rusije i „proaktivna politika“ EU u Armeniji, Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini i samoj Rusiji.

East StratCom je agencija koja polaže račune povjereniku Borrellu, odnosno Europskoj komisiji, a njegovi  tjedni Pregledi dezinformacija, koji se objavljuju na ruskom i engleskom jeziku, su temelj za rad organizacija koje djeluju u okviru kampanje „Fact checkinga“, čiji je ogranak u Hrvatskoj sve poznatiji Faktograf.

Kako ovo funkcionira u praksi? Jednostavno. „Policija misli i izgovorene riječi“ pregledava „prokremaljske informacije“ i tjedno izvještava što je istina, a što laž. Tako je, na primjer, nedavno portal Roberta Valdeca bio na udaru što je naveo da su „Bijele kacige“ u Siriji propagandno krilo sirijske Al-Qaide. To je službeni stav Europske komisije i povjerenika Borrella, tako stoji u izvješću EEAS-a i East Stratcoma i sve što vidite svojim očima, što potvrđuje da Bijele kacige djeluju isključivo na teritoriju terorističkih skupina u Siriji i da su njihovi članovi malo na bojištu, a onda se presvuku i glume „civilnu zaštitu“, je laž, optička, varka, iluzija, fotomontaža, što god, uglavnom „prokremaljska propaganda“. Posljedice koje snose oni koji se usude napisati bilo što što je u suprotnosti s propagandom Bruxellesa, bilo EWU ili NATO pakta, su gašenje računa na društvenim mrežama i ograničavanje širenja takvih sadržaja. Tako je barem zasad, dok se ne prijeđe na strože mjere od cenzure u informacijskom polju.

Istina o Bijelim kacigama, čije članove nitko ne bi primio u susjedstvo, a kamoli u dom, uključujući naše vrijedne čuvare istine iz Faktografa, samo su dio takozvane „ruske propagande“. Kroz dansko ministarstvo obrane je danski list Berlingske ranije pribavio dokument kojeg je izradio East StratCom s navodnim primjerima ruske propagande. „Istinu“ iz zapadnih medija o ovim slučajevima znate, tako da nije potrebno duljiti priču. Sve ostalo je „ruska propaganda“ kojoj je cilj razbiti „jedinstvo“ Europljana i Europske unije, a koje je to „jedinstvo“, sam Bog zna.

Ruska propaganda“ je bila verzija o obaranju leta Malaysia Airlinesa MH-17 nad Donbasom, navodi kako je švedski ministar obrane naoružavao Ukrajinu, bombardiranje humanitarnog konvoja u Aleppu u rujnu 2016. godine, kada su valjda Rusi bombardirali konvoj šiitskih civila iz dva grada u okruženju zapadno od Aleppa, koji se kretao treba slobodnom teritoriju, iako na internetu možete vidjeti snimke na kojima se vidi eksplozija i da se ne radi o zračnom udaru. Jedina je mogućnost da su šiiti sami sebe raznijeli kako bi okrivili „humanitarne djelatnike“ organizacije Jabhat Fateh Al-Sham, novo ime za sirijsku Al-Qaidu, koja je svojim borcima naredila da malo skrate bradurine, operu se i obuku koliko toliko pristojne uniforme.

Tu je i rusko miješanje u izbore u Sjedinjenim Državama 2016. godine, iako je specijalni istražitelj Robert Mueller na kraju rekao da ga nije bilo, pa vijest da su njemački vojnici silovale djevojku i Litvi, što nijedan ruski medij nije objavio.

Pa francuski predsjednički izbori 2017. godine, navodno trovanje Sergeja i Julije Skripal u Salisburyu, kemijski napad u Istočnoj Gouti o kojem se saznalo da je bio insceniran i da sirijska vojska s tim nikakve veze nije imala i mnoge druge stvari. Zapravo bi trebalo uzeti sve „tjedne Preglede ruskih dezinformacija“ koje objavljuje East StratCom i vidjeti što sve tamo stoji, jer na temelju tih izvješća agencije za „Fact checking“ daju sugestije za cenzuru vašeg bloga, osobnog računa na društvenim mrežama, portala i svrstava vas u skupinu „ruskih propagandista“, neovisno o tome što vi mislili ili mislite da imate pravo misliti i reći, uz sve argumente kojima raspolažete.

East StratCom i Zeleni: „Moskva koristi Covid-19 da podijeli ujedinjenu demokratsku Europu“

Rusija je opet kriva za podrivanje jedinstva EU. Prema grupi zastupnika u Europskom parlamentu, Moskva zlokobno koristi pandemiju koronavirusa koja je izbila u Europi. Slične izjave dolaze i iz Sjedinjenih Država, gdje tvrde kako Rusija i Kina optužuju Ameriku za širenje virusa po svijetu. Ovi „stručnjaci“ su sigurni da je Rusija odlučila iskoristiti da unese razdor u ujedinjeni zapadni svijet, a Moskva to vidi kao pokušaj Washingtona i Bruxellesa da nađu novi razlog kako bi Rusiju optužili za sve svjetske probleme.

Tri zastupnika iz kluba Zelenih-Europskog slobodnog saveza pozvala su vodstvo EU da se pozabavi trenutnim „dezinformacijama“ o Covidu-19 koje dolaze iz Moskve i Pekinga. U svom otvorenom pismu zastupnici su istakli kako Moskva i Peking “pokušavaju potkopati Europsku uniju i širiti nepovjerenje među lokalnim stanovništvom i europskih zemalja prema EU, njenim demokratskim vrijednostima i institucijama”.

Gdje je to „jedinstvo“ i gdje su te „demokratske vrijednosti i institucije“, najbolje je pokazala kriza s pandemijom, a da nitko nije morao izgovoriti ili napisati jednu jedinu riječ o onome što se trenutno događa u EU.

Ovdje imamo jednu zanimljivost koju bi mogli objasniti psiholozi. Sva tri potpisnika pisma dolaze iz Njemačke. To su Aleksandra Giese, Viola von Kramon-Taubadel i Sergey Lagodinsky. Ovaj „zeleni“ trio je porijeklom iz Astrahana, a Lagodinsky, koji je emigrirao na Zapad početkom devedesetih, poznati je mrzitelj svega ruskog i to dolazi i njegove biše domovine. U intervjuu za Deutsche Welle je ukidanje sankcija Rusiji nazvao “neproduktivnim”, naglašavajući da je glasao protiv povratka ruske delegacije u PACE, te da je bio oduševljen aktivnostima blogera Alekseja Navalnog, njegovog suradnika na programu World Fellows na Sveučilištu Yale.

Posebno treba naglasiti da se u pismu parlamentarci, koji nikada nisu dali niti jedan konkretan primjer moskovske „dezinformacijske aktivnosti“, pozivaju na “nedavna otkrića” radne skupine East StratCom, stručne skupine pod nadzorom čelnika europske diplomacije Josepa Borrella. Međutim, sam Borrell je nedavno pozdravio  pomoć koju Moskva pruža Italiji na pozadini pandemije.

Zapravo su zastupnici u Europskom parlamentu izrekli su slične prigovore kao u Sjedinjenim Državama, gdje je Fiona Hill, koja je do prošle godine bila odgovorna za europske i ruske poslove u Trumpovom vijeću za nacionalnu sigurnost, rekla da „Rusija i Kina pokušavaju okriviti SAD za širenje koronavirusa u svijetu“.

„Moskva i Peking rade zajedno“, rekla je Fiona Hill za Washington Post, a europski Zeleni, koji mogu pozelenjeti, ali od srama, samo kad bi ga imali, odmah su prihvatili ovaj narativ.

Međutim, optužbe protiv Rusije i Kine samo svjedoče o zbrci zapadnih elita, napomenuo je bivši zastupnik  Europskog parlamenta Miroslav Mitrofanov.

“Iz njihove retorike prethodnih godina je jasno da sve dobro dolazi iz euroatlantskog podrijetla, a sve loše iz Rusije. Ali se pandemija ne uklapa u ovu priču. Oni bi to voljeli, ali nema dokaza o krivici Rusije i Kine za ovo što se događa i ostaje im da ponavljaju staru otrcanu dogmu da je Rusija nekako, iako nitko ne razumije kako, kriva za sve ovo“, rekao je Mitrofanov za ruski Pogled.

„Kupce ili korisnike ove priče trebalo bi tražiti u nadnacionalnim strukturama Europske unije. Italija zahvaljuje Rusiji, Njemačka raspravlja o ukidanju sankcija, a samo birokracija u Bruxellesu nastavlja demonizirati Rusiju“, smatra njemački politolog Alexander Rahr.

Očito je da u uredima birokracije u Bruxellesu postoje snage koje ne žele mijenjati svoj politički kurs i žele nastaviti kurs žestokog sukoba s Rusijom.

Rahr je podsjetio da su u izjavama u serijalu “Rusija ruši EU”, davanim tijekom priliva izbjeglica prije pet godina, briselski političari optužili su Moskvu da sponzorira stranke koje su se protivile migrantima.

„Nije iznenađujuće da Zeleni ostaju instrument antiruske propagande. Ova je stranka u početku bila kritična prema Rusiji, Kini i Turskoj, zemljama koje ne zadovoljavaju njihove ideje o liberalizmu“, objasnio je Rar.

“Kada je u pitanju spašavanje života ljudi, Zelenima to nije zanimljivo. Oni pokušavaju baciti ulje na vatru antiruske retorike, jer se boje da će se ugasiti“, požalio se njemački stručnjak. Prema Rahru, europska birokracija u pravilu djeluje pod pritiskom lobista iz Sjedinjenih Država.

Ali ovaj put je malo je vjerojatno da iza svega stoji Washington, smatra Timofej Bordačev, programski direktor Međunarodnog raspravnog kluba Valdai. Ali čak i ako postoji naredba, glavna meta nije Moskva, već Peking.

“Bivša savjetnica Bijele kuće Fiona Hill je poznata od ranije. Nju je lako razumjeti, jer je ona ove navike razvila još ’90-ih. Ne bih smatrao njezinu izjavu znakom neke nove politike prema Rusiji”, rekao je Bordačev.

Usput, Fiona Hill je na suđenju u procesu opoziva svjedočila protiv Trumpa, stoga bi razumnije bilo vjerovati da iza izvješća  East StratComa i pisma troje njemačkih „zelenih“ zastupnika stoje njima bliski američki demokrati, a ne Trump.

Što se tiče samog Trumpa i čelnika EU tiče, oni će, prema Bordačevu, sada vjerojatnije pokušati dogovoriti s Rusijom. Američki politički i medijski napad je gotovo u potpunosti usmjeren protiv Kine.

Dodajmo tome kako čelnik europske diplomacije Borrell, kada je govorio  o ruskoj pomoći, nije okrivio Moskvu, već Peking, za pokušaj “infiltriranja” u strukture EU pod krinkom pružanja pomoći. Međutim, Borrell potpisuje izvješća East StratComa i „policije misli i izgovorene riječi“ djeluje pod njegovim zapovjedništvom, zbog čega i on dijelom snosi odgovornost za postupke parlamentarnih frakcija u Strasbourgu.

Kao što je ovo tijelo stvoreno na razini EU i djeluje u okviru Europske komisije, isto se može reći da iza takvih napada ne stoji čitav „kolektivni Zapad“, već onaj dio euroatlantskih elita koji su zainteresirani za dugoročni sukob s Moskvom i Pekingom.

U međuvremenu je sam Trump, govoreći za Fox News, javno je doveo u pitanje tvrdnje tiska u Washingtonu da Rusija, Kina i Iran šire lažne vijesti o koronavirusu u svijetu.

“Prije svega, ne znaju što rade. Ako čitate Washington Post, onda ne trebate vjerovati u to. Vjerujem u vrlo malo onoga što vidim. U Washington Postu vidim članke koji su tako lažni, što je očigledno“, rekao je Donald Trump.

Međutim, kampanja se neće zaustaviti ovdje, s koronavirusom, jer Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) postojim od 2010., dok zloglasni East StratCom radi od 2015. godine.

EEAS i njegov ogranak za suzbijanje „ruske dezinformacijske kampanje“ i „proaktivno djelovanje EU u zemljama istočne Europe koje nisu njen dio, uključujući Rusiju“, što je eufemizam za briselsku propagandu na razini one koju vodi Radio Slobodna Europa, vrlo su opasni, jer kao sigurnosne agencije polažu račune samo jednom čovjeku, Josepu Borrellu, vjerojatno i njegovoj šefici Ursuli von der Leyen. S druge strane, ako idemo od vrha prema dnu, EEAS i East StratCom zapravo određuju što je istina, a što laž, ali ne na temelju argumenata, već strateških ciljeva euroatlantističke elite na umoru, fazi u kojoj je najopasnija i spremna na sve.

East StratCom Task Force / Fact checking / Deutsche Welle  / VZ / Valdai Club

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
60 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

“Moskva koristi Covid-19 da podijeli Europu”
Ih al su pametni – ja sam to znao i pre nego što se Covid-19 pojavio.

Bluebird
Gost
Bluebird
1 godina prije
Reply to  shumadinac

“Moskva koristi Covid-19 da podijeli Europu”
Pa zašto Rusi na to nisu mislili prije?

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Rusi su imali dilemu – ili će da dele Evropu ili će da množe koronu… i odlučili se za deljenje

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Rusija je opet kriva za sve i pandemiju koronavirusa koristi za podrivanje Europske unije.
Ovo je živa istina . Ja sam ovu noć vidio pukovnika FSB – a kako kiše na mojoj terasi ! I nisam bio samo ja iznenađen nego i moj mačak !

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ajmo ovako-masa naroda čita 24 sata,Večernji,Jutarni,neznam ni sam više koji,Index,Express,Mondo i slične dnevne novine koje pišu ono što vide taj tren i to je to,bez dublje analize.Znači narod čita trenutnu situaciju i tako se ponaša.U svim tim novinama ni članka o ovome što vi pišete,ima nešto površno ali ništa detaljno i obuhvatno kao što vi radite.Znači o ovoj temi nema ni jedna ozbiljna riječ u novinama koje čita,pa po mojoj procjeni,preko 95% stanovništva koje nešto čita.Što vam to govori?Meni govori samo jednu stvar-vladajuči više i nemoraju preko medija “pripremati” teren za neku odluku več to rade direkt,izglasaju i točka.To se može posebno primjetiti več duži niz godina i kod nas uz jedno značajno opažanje a to je da i ovakve značajne vijesti,ali u drugoj situaciji i obliku,prenose i gore objavljeni dnevni mediji i nitko ništa po tom pitanju ne čini.Sve se prenosi preko fejsa i sličnih a narod i dalje ne trza na trenutnu situaciju.Pa se zapitam…isto što i vi….dali treba neka “narodna revolucija” i da se svi dignemo na noge i izađemo na ulice protiv ovih režima koji vladaju u našim državama ili da i dalje šutimo?Meni osobno netreba “revolucija” jer se snađem u životu i imam koliko mi… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  mladen3x

@guest_396734
Pre izlaska na ulicu treba definisati zašto se izlazi. Nepraviti jasan, temeljan i funkcionalan plan, taj plan predstaviti populaciji i obezbediti njihovu saglasnost. Inače ćeš da “požutiš”.

Antonio Cagapulito
Gost
Antonio Cagapulito
1 godina prije
Reply to  mladen3x

Neće izaći na ulice oni što šetaju po korzu.

EDO
Gost
EDO
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Da, da. uvijek rusi, nikada ameri. ha?

Nil 1
Gost
Nil 1
1 godina prije

Hahahahaha

Zvone
Gost
Zvone
1 godina prije

Još jedan dokaz da je EU pudlica amera

Bluebird
Gost
Bluebird
1 godina prije

“Moskva koristi Covid-19 da podijeli Europu”
Pa zašto Rusi na to nisu milili prije?

Robert Valdec
Gost
Robert Valdec
1 godina prije

Taj isti Josep Borell, inače španjolski ‘socijalist’, kriv je što neki od nas neće moći nabaviti zaštitnu masku, možda se zbog toga zaraziti i umrijeti. Govno. https://normabel.com/briselski-cinovnik-zaustavio-pomoc-iz-kine/

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Putin i Tramp se čuli, razmenili koju reč, Putin se ponudio da pošalje pomoć u medicinskim sredstvima, Tramp prihvatio i već se donose zaključci da su njih dvojica napravila savez protiv nadnacionalnog satanističkog kulta koji vlada svetom. Zanimljivo… Evo još u svoj savez da prime Siđipinga i super. Elita može samo da traži novu planetu i to u roku od odmah. E kad bi tako bilo… Ja bih im predložio da pozovu i Lukašenka u taj savez. Čovek je hrabriji od njih, kod njega piči fudbal bez obzira na koronu. Bilo bi lepo da se stane na kraj eliti ali se ne vidi ništa što bi ukazivalo na to. A ono što se vidi je da su svi igrači u predstavi te elite. Možda nam je jedini spas taj energetski talas koji će promeniti sve. Medjutim i taj talas nikako da dođe. Ili nam je spas ona stara – rad na sebi, use i u svoje kljuse. Kad mi sebe uzdignemo, percepcija nam se menja, vibracija nam se menja, svest nam se menja. I onda dolazimo do one Gandijeve – budi promena koju želiš videti!

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Dejan

Drg Kim da pruzi smernice, neminovno!!!

nenormalno lud i zbunjen
Gost
nenormalno lud i zbunjen
1 godina prije

Rusi su krivi da Mrtvo more umire…..

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

…a slijepi mishevi pomrli u Izraelu

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Bosanac

zaboravili ste dinosauruse, mamute….a i crna rupa je ranije bila svetlija!!!

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Ja mislin kako se smanjila propaganda protiv Rusije koja more bit sritna šta nije optužena kako je ona uvalila koronu u Wuhan i posli je distribuirala po svitu.

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ne budi naivan, čeka se pravi trenutak da se to “objelodani”.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Moskva koristi Covid-19 da podijeli karte u beli.

mali jere
Gost
mali jere
1 godina prije

Ja ne znam sta Rusija sve radi ali znam da volim Rusiju i Vladimira Putina. Kad bih mogao dobiti rusko drzavljanstvo otisao bih sa svojom obitelji zivjeti u Rusiju.Kupio bih si malo obradive zemlje i bio bih zahvalan Rusiji i Rusima sto su me primili.Za mene je Rusija jedna od jos malo preostalih normalnih zemalja.Kad svi propadnu Rusija ce jos uvijek zivjeti.Zivjela Rusija i Bog Dragi podario Vladimiru zdravlje i dug zivot.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  mali jere

Hahahah i brzo bi se vratio iz rusije pa bi onda ipak rekao da je bolje u njemackoj ahahahaah koji ste vi nacio mozgovi .

Nebo
Gost
Nebo
1 godina prije
Reply to  Tony

Neka si ti “mozak” blago tebi

Mravojed
Gost
Mravojed
1 godina prije
Reply to  Tony

Tony ti ni nemaš mozak .Ne zamjeram ti jer si balavac pa još ima nade za tebe . Zato imam susjedu koja se vratila iz Austrije i dva susjeda koji su se vratili iz Njemačke jer tamo na izvorima teče med za trečerazredne balkance . Jedan prijatelj (vrlo visoko obrazovan ) se još sad nije vratio iz velikog kraljevstva Engleske jer nema gdje pošto je sve prodao . Sad ga slušam svakodnevno kako cvili . I to sve prije Covid-19 virusa da ne bi bilo zabune .

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Mravojed

hahah govnojed neznam zasto se ljutis hahah nisi makeo dalje od te svoje jazbine…

Nebo
Gost
Nebo
1 godina prije
Reply to  Tony

Blago se tebi al’ imaš bogat riječnik, mora da je to odraz tvog “znanja” nije cilj života pljuvati druge, izadji malo vani, pogledaj kako živi normalan svijet, opusti se čovječe,21vijek je…

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Tony

Niso svi kao ti da vole cuzat obrezane po minkenu.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije
Reply to  mali jere

a sto te sprječava da preseliš u rusiju i za 5 godina dobiješ državljanstvo ????

Nebo
Gost
Nebo
1 godina prije
Reply to  mali jere

U potpunosti imamo isto mišljenje, bio sam u Rusiji prošle godine i oduševljen sam,Živim i radim na zapadu, voli bih naći način da se preselim živjeti u Rusiju

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Nebo

RUSIJA ILI NJEMACAK ma njemacka brate sve dok ne vidim srbe poput tebe kako se vracaju sa zapada i i idu ka rusiji a ovo ovdje navijaca to pisu o rusiji nisu makeli dalje iz svoje rupe iz koje i mogu samo ovako navijacki da se oglasavaju..
Nemam nista protiv rusije ali glasam za bolji zivot i vise love …

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Nebo

Nebo , lako je naci nacin pa sjahati sa konja na magarca izvoli gospodine napusti zapad posao i beneficije tamo ako si uopste na zapadu pa lagano odes u svoju rusiju i normalno trazis posao a posto si ti veliki navijac rusije kopiraj ovo sto si do sada pisao i navijao za rusiju pa im pokazi odmah ces dobiti posao naravno tvoj problem bi tako bio rijesen no ti niti si vidio rusiju ni zapad … Ako imas problem oko prelaska u rusiju imas ovdje jos takvih koji imaju zelju pa se posavjetujte…

Derim
Gost
Derim
1 godina prije
Reply to  Tony

Čisto informativno, da li si ti radio u Rusiji (i šta) pa si “pobjegao” na Zapad?

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Derim

Derim sta bi taj odgovor znacio ovdje jer ovdje komentatori pricaju navijacki i komentarisu oni koji nigdje van srbije nisu mrdnuli da se razumijemo nemam ja nista protiv rusije trenutno je jako pozitivna ali ljudi realnosti su jedno a zelje drugo .. Imas u statistickom zavodu srbije koliko ljudi radi u rusiji a koliko u zapadnim zemljama i sve ce ti biti jasno zapad je zapad i niko nece ostaviti zapadni posao i otici u rusiju da zaradjuje za penziju …

Marko
Gost
Marko
1 godina prije
Reply to  Tony

Tony, zivim na zapadu 47 godina i zaradio sam punu penziju pa bih u RH ili BiH mogao da zivim u veoma dobrim financijskim uslovima, ali mi to nije dovoljno. Ne bih imao ni priblizno sredjene BOLNICKE uslove cistocu okoline, a bijeda svuda oko tebe je mozda najgori uslov nepovratka. Ali sve to mi ne zabranjuje ili uskracuje mogucnost procjene standarda Zivota na ZAPADU koji je moguc samo dok taj zapad moze da pljacka citav ostali svijet. LP

Nebo
Gost
Nebo
1 godina prije
Reply to  Tony

Skidam kapu, koje emocije od riječi, suze mi teku niz obraze, nos mi izgubio čulo mirisa, grlo me peče, kašljem, “povraća” mi se, korona li je?

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Nebo

Nebo … znam da isto mislis kao i ja ali vas srbe hebe sto se nesto jako uzdate u rusiju koja je nedavno pokazala kako ona ima svoje interese pa vas lagano ostavila NATO.-u na milost i nemilost i sam znas da rusi preko nato zemalja nemogu doci do srbije bez odobrenja NATO snaga nemate more kao crna gora ili sirija pa ce vas opet ostaviti ako budete nemarni . Rusija vodi veliku svjetsku politiki i evo reci mi kakav je njoj interes u u srbiji gdje nemoze doci kada hoce ni u miru a da ne pricamo u nedaj boze kakvom rat..

Nebo
Gost
Nebo
1 godina prije
Reply to  Tony

Tvoj odnos prema Srbima prelazi u “šizofreniju” a dobro su rekli šta je zajedničko kosmosu i ludilu, nema kraja…

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

dakle ako govoriš ono što narod želi čuti onda si populista a ako govoriš ono što želi čuti soroš I njemu slični onda si demokrata. ispada da narod ne zna ništa iako su dio toga naroda I akademski građani I intelektualci

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

Odvratna je ta agencija, odvratni su joj ciljevi. Iz EU se šire samo odvratne stvari , ništa konstruktivno i pozitivno. Rusijo, razbij satanistička go*na i spasi nas bezdušnih, hladnih, “civiliziranih” europejaca!

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije

Malo je članak pretenciozan iako uglavnom sve sto je autor naveo stoji. Naime, antiruska propaganda se sve vise pretvara u antirusku histeriju i nailazi na sve manje plodno tlo, unatoc silnom naporu da se poveca ukupna kolicina mrznje i netolerancije prema Rusiji i svemu sto je rusko. Propagandiste polako hvata ocaj jer vide da gube, a ova najveca svjetska kriza od WW2, još više im ne ide na ruku. Uzmimo zadnji pamflet izasao prije par dana u La Stampi.15 ruskih transportnih aviona punih opreme i stotinu lijecnika epidemiologa je sletilo u Italiju. Talijani su opravdano ljuti na EU i njene institucije, a o SAD i onih 500 000 testova na korona virus koji su iz NATO baze prebaceni u SAD da i ne govorimo. Uzalud okupatorima propaganda kad se plijen poceo opirati jer vidi da su stanje na terenu i antiruska propagand sasvim u raskoraku.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Američka štala ovaca zvana EU, puca po šavovima. U zapadnoj propagandi vidno je prisutno kaotično i očajno stanje, u kojem se nalazi ceo zapad. Posle virusa, Evropa če u gepolitičkom smislu izgledati potpuno drugačije.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Ako kod ruskog rukovodstva ima iole mozga postaraće se da oslabi nekog ko se otvoreno neprijateljski ponaša prema Rusiji i služi kao poligon za napad na njenu teritoriju. Rusija je velika sila dugi niz vekova, koristi se takođe politikom “zavadi pa vladaj”, iako nikad tako pohlepno i agresivno poput ostalih sila. Tako da verujem da ona koristi, ne samo ovu situaciju, već bilo koju koja se pojavi i protiv EU i protiv SAD. Ali znam da zapravo ulazi u pukotine ovih tvorevina, na jedan mnogo suptilniji način od kauboja i stare madam. No, to je već problem kojim se mora pozabaviti EU. I sve više verujem da su se mešali i u izbore u SAD i da zapravo demokrate po prvi put govore istinu, a niko im ne veruje. Njihove su se laži konačno okrenule protiv njih. Rusija je prevazišla samu sebe. Živela Rusija.

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije
Reply to  Helena

Civilizacija Tau -C nas sve štiti, nas istočnjake, i sveukupno, manje smo oboljeli i manje umiremo od COVID-19 od zapadnjaka, bolje smo se oragnizovali i oprezniji smo. Vjeruješ li da u tome ima nekakve istine? Ja vjerujem.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije
Reply to  Ivo Lola

Rekla bih, golim okom posmatrano kroz vreme i prostor, da nas Balkance ipak ništa ne može satrati. A da nas taru, taru nas. Sad jel za to zaslužan Tau – C, genetika, vera, duh, rakija, beli luk… pojma nemam.

davor
Gost
davor
1 godina prije

S obzirom da se pandemija korona virusa u Europi poklopila sa Brexitom zar treba tražiti dalje neke odgovorne osim onih uobičajenih na Zapadu..

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije

A di ćemo mi di ćemo, lijevo ili desno?

Vedozgb
Gost
Vedozgb
1 godina prije
Reply to  SamoPitam

Hoćemo….

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije
Reply to  SamoPitam

A zašto bi mi išli? Mi smo ovdje centar i ishodišna točka cjelokupne današnje moderne civilizacije koja se i razvila ovdje prije otprilike 12.000 godina, za što postoje dokazi, čvrsti dokazi, i što je najsimpatičnije, potvrđuju se i ovih dana. Mi ne idemo nikuda! Neko mora svakih desetak hiljada godina spašavati idiote koji zaseru civilizaciju. Kako je taj krst pao na nas, nema nam druge i nema nam drugog.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
1 godina prije
Reply to  Ivo Lola

Ma nećemo nigdje Ivo, nego na koju stranu ćemo se okrenuti na lijevu ili na desnu ili ćemo okrećati kako vjetar puše, malo tamo, malo amo 🙂

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Evo jednog zanimljivog predavanja gde profesor priča o simulaciji korona virusa koja se desila u Nemačkoj 2012 godine.

https://www.youtube.com/watch?v=kzpQx-LsBck&t=15s

slobodan
Gost
slobodan
1 godina prije

a, tko plaća ovaj faktograf… soroš ili kissinger (ned)?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  slobodan

Mi iz EU (RH) uplatama u proračun . Pa piše ti da je to tijelo EU komisije

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

“Moskva koristi Covid-19 da podijeli Europu”

Fakat im ide biznis…Moskva u karanteni, u Rusiji će na kraju balade biti par tisuća mrtvih i tko zna koliko zaraženih….
Samo isprani mozgovi mogu sasatavit ovakvu imbeciliju. Čestitke i aplauzi.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Polandokio….

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
1 godina prije

Mogu samo zamisliti kakva govnad je smislila ovakvu bednu pričicu….

Abe 04 RemiLou
Gost
Abe 04 RemiLou
1 godina prije

I to stvarno funkcionira? Stvarno razmažena derišta kako netko nekidan reče.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Od silne propagande,ne samo anti ruske, se izgubi vijest o prihvacanju ruske pomoci u savladavanju”pandemije” od strane SAD.Sinoc kad sam citao ovu vijest umalo se nisam izvrnuo sa stolice.Ovakvo nesto je jednostavno nemoguce ukoliko ne postoji nekakav dogovor koji treba zapecatiti.Kakav bi to mogao biti dogovor i ko je sve ukljucen?Nekako mi se cini da bi sve ove agenture koje navodno provjeravaju fakte uskoro mogle ostati kao riba na suhom.U buducnosti onih koji rade za iste ne vidim nista osim motike.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Ka sto sam jucer pisa da je ovo vliki rat izmedu dvije sile , u sto san se osviedoci veceras . Politicka borba je opet buknula posli telefonskog razgovora izmedu Trampa i Putina . Demokrati su vanka pameti cak trazu da se Trampa smijeni jer se ne moze nosit sa koronom …Nasto ih druga strana ismijava To mi opet potvrduje da je Korona jedan od razloga za rusenje Trampa. Tram im je “pobiga ” to je za sigurno a to san i vidi veceras i sve je jaci dok Demokratke lovi panika i redaju gresu za greskom. Demokrati kocu pomoc Amerikancima Napadaju Trampa da nije sposoban u borbi protiv Korone , opet trazu njegovu smijenu. Zele zadrzati nastavak ove kontrole a ujedno krse pravilo pa za kineski praznik okupjaju se i pozivaju i druge ljude u China Town, cak prestavnika iz Kine ,( Ni bog vise nezna sto oni u stvari hocu osim da hocu srusit Trampa ) Na sto su Fax news ispali citavi niz plotuna po Polosi posto je ona to sve i organizirala. ( nisam znao da su Demokrati tako prijateljski sa Kinom 🙂 Medutim Tram je okupio oko sebe i sposobne doktore koji su pronasli neki… Pročitaj više »

EDO
Gost
EDO
1 godina prije

jeli su normalni u euro komisiju? meni se čini da su luđaki i psihopati. pogotovo zeleno-id..ti.

Max
Member
Max
1 godina prije

ne koriste oni ništa ovu pandemiju koriste neki drugi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik