fbpx

„Politički korektni“ batinaši u zemlji Voltairea guše slobodu govora

Black Block

Francusku u šahu drže skupine takozvane „radikalne ljevice“ i takozvanih „progresivnih“  organizacija koje u ime političke korektnosti odlučuju što se može ili ne može govoriti na sveučilištima. Ulaziti u raspravu o tome kako današnja „ljevica“ nije ni blijeda slika nekada revolucionarne ljevice i da je odavno odustala od borbe za radnička i prava potlačenih, te da se danas bori za manjine često privilegirane takozvanom „pozitivnom diskriminacijom“ ili nameće dogmu „CO2 religije“, bilo bi previše.

Ukratko, današnja „ljevica“ je revizionistička, elitistička, odustala je od ključnih zahtjeva u području ekonomije u kojem je prihvatila neoliberalnu ekonomsku doktrinu, zbog čega je dobila ime „lijevo-liberalna“ politička opcija, termin proturječan sam u sebi i kao takav nespojiv.

No, pređimo na stvar. Epizode netolerancije se u zemlji Voltairea umnožavaju na uznemirujući način. Posljednjih tjedana u Parizu je bivši socijalistički predsjednik Francuske republike François Hollande pozvan da predstavi svoju najnoviju knjigu „Repondre à la crise démocratique“, ali su ga samoproglašeni zaštitnici „sloboda“ spriječili da govori i napali su studente koji su željeli prisustvovati konferenciji koja je trebala biti održana na Pravnom fakultetu u Lilleu.

Istina, Hollande nije nikakav socijalist, ali mu uskratiti pravo na govor je samo dio kampanje u kojoj se svi neistomišljenici proglašavaju „fašistima“, a bivši francuski predsjednik, iako veliki zagovornik neoliberalnih recepata u ekonomiji, to sigurno nije. To bi se moglo reći za njegove „kolege“ u Latinskoj Americi, gdje se neke otvoreno profašističke stranke nazivaju „socijaldemokratskima“, ali za lažne francuske „socijaliste“ je to pretjerano reći.

François Hollande je, nakon što su ga iste skupine spriječile da govori na Sveučilište u Lilleu, gdje su radikalni studenti upali u amfiteatar u kojem je bivši predsjednik trebao održati konferenciju i spriječili ga da govori, morao je otkazati još jedan sastanak, ovaj put zakazan na Sveučilištu u Toulouseu. Kolektivi su najavili veliku demonstraciju i organizatori su radije otkazali izlaganje.

Za Le Monde je Belinda Cannone naglasila „kako prijetnje slobodi govora sada više ne dolaze od konzervativnih i reakcionarnih skupina“.

“Veliki dio zahtjeva za cenzurom ne potječe više od tradicionalnih reakcionara, već od feminističkih i antirasističkih aktivista. Nasljednici gorljivih zagovornika slobode postaju najgori neprijatelji slobode”, napisala je Belinda Cannone.

Bivši francuski predsjednik sigurno nije jedina žrtva nasilnih križara političke korektnosti. Francuska se sveučilišta danas bave politikom identiteta i na njima vlada ista liberalna opsesija kao na američkim sveučilištima.

Pismo francuskih docenata

Problem je postao toliko ozbiljan i duboko ukorijenjen da je prije nešto više od tri mjeseca oko stotinu sveučilišnih profesora i intelektualaca poslalo pismo listu Le Figaro, tražeći pravo na slobode izražavanja i govora koje su u vrlo ozbiljnu situaciju dovele spomenute skupine i samozvani „antifašisti“ i „antirasisti“.

Francuski učitelji objašnjavaju u pismu kako su posljednjih mjeseci “sveučilišta otkazala najmanje pet važnih događaja zbog prijetnji i različitih pritisaka skupina i organizacija krajnje ljevice“. U svim prilikama organizatori su odustali s obrazloženjem da neće moći osigurati sigurnost sudionika i javnosti.

U posljednjem su razdoblju otkazana predavanja Alaina Finkelkrauta, jer su događaj feministkinje nazvale “seksističkom”, a bio je posvećen islamu i debati s Mohamedom Sifaouom, te drugi s novinarkom Sylviane Agacinski, koja je za feministice “defektna” jer se suprotstavlja iznajmljivanju maternice.

Pored bivšeg predsjednika republike, koji deklarativno čak i ne pripada taboru desnice, najnovije zabrane su znak da je „crvena linija“ u Francuskoj dobrim dijelom prekoračena.

Ni Italija nije daleko

I Italija je posljednjih tjedana bila zemlja u kojoj su zabilježene netolerantne i grupne akcije sličnih skupina protiv novinara lista Il Giornale Fausta Biloslava.

„Politički korektni“ batinaši su uspjeli otkazati događaj na Sociološkom fakultetu Sveučilišta u Trentu, gdje je Fausto Biloslavo na raspravu o Libiji pozvan s direktorom lista Adige Albertom Faustinijem i novinarkom Raffaeleom Crocco. To je bilo prvi put da su „ljevičarski“ ekstremisti prisilili Biloslava da otkaže događaj. Naime, drugi put, 30. listopada, novinar je uspio govoriti, ali ga se zbog vikanja, urlanja i uvreda svih vrsta nije čulo. Bilo je čak i prijetnji fizičkim napadom na rektora Sveučilišta u Trentu, koji je pokušao posredovati.

Koja je “krivica” Fausta Biloslava? Ta što je iznosio argumentirane i otvorene kritike protiv nevladinih udruga i organizacija, ali i zbog toga što je kao tinejdžer, sa sedamnaest godina, bio član „Omladinskog fronta“, nestranačkog pokreta za mlade koji je 1971. osnovan pod okriljem bivše radikalne desničarske stranke MSI, čija radikalna frakcija nije krila simpatije za Mussolinija i „dobre stvari koje je Duce napravio u dvadeset godina vladavine“. Ova je omladinska organizacija raspuštena 1996., a MSI je kao stranka prestao postojati.

Međutim, Fausto Biloslavo, koji danas ima skoro 60 godina, bio je član „Omladinskog fronta“ sa 17 godina, a netom punoljetnik je bio upleten u „lažno svjedočenje o krvavom atentatu na kolodvoru u Bologni 1980. godine“ i zbog toga je bio kratko u pritvoru. Kasnije se pokazalo da su ta lažna uhićenja bila dio pokušaja skretanja istrage u pogrešnom smjeru.

Kasnije je pisao za razne listove i izdao je nekoliko visoko ocijenjenih knjiga o Afganistanu, ratovima u Srednjoj Aziji, piratima u Somaliji i nepotrebnim ratovima koji su u svijetu pokrenuti od strane elita. No, razgovor o islamu, kojeg Biloslavo kao ratni dopisnik odlično poznaje, te njegova prošlost „fašističkog tinejdžera“ su bili dovoljan razlog da se organiziraju „politički korektni“ i „progresivni“ batinaši, koji su uspjeli ušutkati jednog od poznatijih talijanskih novinara.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
32 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Nije da se malo ide u krajnost, već puno. Kontam da se dve skupine dobro potuku, to sam vidio, “komunisti” i “skinheadsi”, “naciskinsi”, kako se zovu već, nije ni važno, ali su to više dvije subkulture s političkim lajtmotivom, a ne ozbiljne političke frakcije. Ovo ovako, Hollandea, kojeg ne volim apsolutno, …Biloslavo, sad sam vidio neke tekstove, naslove, dobar je, pa da tamo neki papci upadaju na sveučilišta i određuju tko će govoriti, Greta može, Biloslavo ne može, jer je, moš mislit, bio u “Omladinskom frontu” sa 17., e to ne valja. Bio sam i ja u SKOJ-u sa 17. Došli i pitali i ja se upisao, pa šta. Bio je i Gunter Grass u Hitlerjugendu, baš kao i Benedikt XVI, ali su bili kao balavurdija. Neka…, vuci, nateži i jednom mora puknut, a kad pukne, onda ne znam što će biti.

Zare
Gost
Zare
1 godina prije

Levo desno je za mangupe

neznalica.
Gost
neznalica.
1 godina prije
Reply to  Zare

” Levo, desno nigdje moga stana. Oj ulice ala si pijana”. Nekako u tom duhu ide zapadna demokrcija i politička korektnost.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije

Zboravio si poljaka sto je bio i u SS.

Čoban
Gost
Čoban
1 godina prije

Prvo,slažem se ,drugo .Kako da netko ocijeni valjano od pogrešnoga ako ima kao konj one ograničnike za vid i vidi samo pred sebe.Kroz život moraš sve proućiti i tada imaš pravo reći svoje viđenje,dali je ono dobro ili nije to ocijenjuje javnost bez sile.ovdje ne mogu ništa pametno naučiti samo vidjeti da se razlikujemo toliko da nema rješenja naših problema.Ako je to tako tada će puknuti na nasilan način.

shumadinac
Member
1 godina prije

Za današnju omladinu sve ovo i nije previše čudno ali za nas koji pamtimo 80te – zamislite da vas neko prebaci direktno iz 80tih u sadašnje vreme…

Ali izgleda da smo se i mi navikli. Teško je ne videti u kom se pravcu situacija razvija a reakcije su više nego blage. Ili usmerene u pogrešnu stranu kao što je ovde opisano.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Ma jos je dobro. Vidjeces kad studenti proglase matematiku, fiziku i hemiju politicki nekorektnim i protjeraju sa fakulteta, kao sto rade americki.

Mirko
Gost
Mirko
1 godina prije

Danasnja ljevica je ljevica i me mozete je zvati nekim drugim imenom, tako sto je desnica desnica i nista drugo…Inace danas levo desno ne postoji, jedino na Balkanu gde se mogu jos igrat partizane i domobrane, cetnike itd. U stvari danas postoji samo delitva na liberale, globaliste i tradicionaliste konzervativce na drugoj strani. Levo desno to je zastarjelo

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  Mirko

Nazalost, nemogu se bas sloziti, lijevo definitivno postoji (globalisti, liberali). Tradicionalni konzervativci ne znam sto je konkretno niti gdje oni vladaju i postoje. Ono sto ne postoji vise, to je sigurno desno.
Francuska…jel to ono idealno uredjenje koje Kolakusic spominje da bi uveo i da mu je najbolje?

Čoban
Gost
Čoban
1 godina prije
Reply to  Pero

Ne možeš komentar postaviti tako,da spomeneš jednog kandidata u predstoječim našim izborima za predsjednika države.Na taj način se svrstavaš među jednu stranu ,o kojima se i radi u tekstu.Zapravo je riječ o modernom ratovanju bez vatrenog oružja ,kojeg i na ovaj način organiziraju Elite preko svojih ne vladinih organizacija.

Tony
Gost
Tony
1 godina prije

Kako ono ide poslovica: Vidiš trun u tuđem oku, a balvan u svom ne vidiš !? Pametni će razumjeti.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Grupa huligana je samo grupa huligana, ni više ni manje, bez obzira kako se predstavlja sebi i drugima. Nije to ni ljevica ni desnica nego divlji primitivizam. Prema njima se represivni državni aparat treba postaviti ista kao i prema nogometnim huliganima. Ako nije za to sposoban, raspustiti ga. Čemu porezima financirati beskorisne ?

shumadinac
Member
1 godina prije
Reply to  samo tako

Huligani po pravilu idu u čoporu i napadaju kad znaju da neće biti kažnjeni. Ako ovako javno rade znači da imaju zaštitu države ili nekih još moćnijih krugova.

Najlakši put do istine je korak po korak. Napraviš korak pa ako se sve slaže ideš dalje. Ako je nešto nelogično vratiš se korak nazad pa dobro osmotriš okolo da bi shvatio gde grešiš. I tako se penješ sve više i više a odozgo se mnogo dalje vidi…

Čoban
Gost
Čoban
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Onaj koji se popeo više od tebe ti postavlja prepreke kod kojih staneš i ne možeš dalje.Recimo samo nekad završio si na Golom otoku i kad te puste nemaš pristup nigdje ,porodica rasturena ,i napraviš suicid kao naši branitelji koji su vidjeli nepravdu u tome ,što je sve krenulo u krivu ulicu za koju se nisu borili.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Jednostavno: Francuska, jedna od zemalja ciji su stanovnici sluzili eliti kako bi vrsili kontrolu i uspostavljali kolonije nad drugima u svijetu…Slicno kao danas ameri, dok za te narode Elita nimalo ne mari vec ih i sama drzi na kratkome lancu…Korisni idioti (vojnici-robovi)…

neznalica.
Gost
neznalica.
1 godina prije

I englezi takođe.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  neznalica.

pa kaosto napisah, JEDNA od zemalja…

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Ovaj svijet sve više postaje ružan, tužan…… i do Boga dužan.

He He
Gost
He He
1 godina prije

slijedi trag novca
i znaš tko upravlja politikom kaosa

Stock
Gost
Stock
1 godina prije

Ove grupe jesu problem. Veoma tezak problem no jos uvijek rjesiv.
Nerjesiv problem je, sve cesca, autocenzura.
Ne jednom sam dosao u nezgodnu situaciju da se samocenzurisem.
I za stolom je ostala samo jedna prica.
A zasto sam bio vagina (kao karakterna osobina, ne brkati sa polnim organom)?
To su tesko rjesivi, ako uopste, problemi.
Kada sami sebi zacepljamo gubice.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije
Reply to  Stock

Tocno!

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Vjerovati da su ovo nekakve samoorganizirane skupine je teska naiva.Sve apsolutno sve akcije nekakvih skupina i organizacija za koje znamo su kuhinja tajnih sluzbi u tim drzavama,pocevsi od one famozne utakmice Dinamo-Zvezda pa nadalje.Tijek dogadjaja je precizno isplaniran,korisne idiote (poput ovih) ne moras dugo traziti.

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije
Reply to  Mucke

A čuj,kaj da ti velim,narod bi se organizirao ali nema novaca,znači jedino oni s novcima kolo vode kako im paše….osim u slučaju rata,tu se ne pita tko ima ili nema,tu se dođe s idejom i lako se skupi grupa istomišljenika…a do rata je daleko…..

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mucke

Mucke
I ne samo to.
Ja ovdje vidim kaos koji se namjerno izaziva.
K tome, ako su intelektualci na okupu, velika je vjerojatnost da bi nekome mogla pasti na pamet dobra ideja i proširiti se.
Pa jedan od glavnih zadataka medija jest spriječiti ljude da – misle. “Rijaliti”, epp…a ako misle, misle o – preživljavanju i zarađivanju. S ovakvim obrazovanjem, mladi uopće neće misliti.
Ima još nešto: Ako želiš održati skup, – održi ga. To znači – unajmi osiguranje. Plati.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Radikalni leftardi su potrošna roba gurua sa wallstreeta i drugih globalni kuhinja. neznaš što je gore, neoliberali ili leftardi.
VOLTER je imao mudri bisera”dragi moj gospodine ne djelim tvoje mišljenje ni u čemu, al uvjek ću biti zato, da ga izneseš”…a gdje toga danas ima? danas je sve monotonodigitalno..

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Povijest se ponavlja. I Mussolini je poceo kao socijalist. I nacisticka stranka nastala je na ljevici. Savez krupnog kapitala i poremecenih-korumpiranih socijalista.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Ovo sto opisujete je svugdje- prozborite dvije rijeci koje se “prevomislecima “ne svide, imate urlanje, pljuvanje, gubitak posla. Pitam se je li bilo gore u “rezimima ” koji su u povijesti okarakterizirani kao diktatorski.
Ovi i progone, i hapse, i pritiskaju te i cijede-ne ubiju te fizicki, ali si mrtav.
Zuti prsluci, oni pravi, to dobo znaju.
Ma… u dvije recenice ne moze se sve opisati. Teba to zivjeti.

puki
Gost
puki
1 godina prije

———–
Istu stvar imamo u skoro svim zapadnim državama, da agresivni ljevičari, ili oni koji se nazivaju tako, (ostavljam svakomu vlastiti sud, jesu li to pravi ljevičari ili nisu), faktički igraju ulogu paralelne policije za režim: globalnu korporativnu cio-elitu, ono što se naziva duboka država. Tako da još jednom podsjećam na riječi Davida Ickea, koji je rekao, ono, da u životu nije susreo glupljih ljudi, kao pripadnika radikalne ljevice, koji su najveći korisni idioti za globalnu iluminatsku elitu u cilju stvaranja jedne svjetske države i svjetske vlade. Napominjem da Icke nije nikakav desničar ni konzervativac ni religijski fundamentalist, naprotiv, on je kritičar i protiovnik organiziranih religija.

puki
Gost
puki
1 godina prije

nekoliko sličnih slučajeva u Njemačkoj prije 2 mjeseca: – Bernd Lucke, suosnivač AFD-a, sveučilišni profesor na Sveučilištu u Hamburgu, trebao je održati predavanje na ovom sveučilištu, ali 3 puta su ga u tom sprječili agresivni ljevičari, to je bilo na granici nasilja. Oni su ga gurali sa pozornice, uzimali mu laptop, unosili su mu se u lice i viukali; ovdje nema mjesta za naciste. Scene se mogu vidjeti na youtube. Iako je Lucke ustvari oduvijek bio čovjek mainstreama i takozvani transatlantičar (zagovornik savezništva Njemačke i EU sa SAD-om), i iako on nikada ništa nije rekao protiv migranata, ili bilo nekoga drugoga, iako je Lucke još prije 3 godine, napustio AFD, iako se taj Lucke distancirao od AFD-a i iako je i sam napadao da je AFD otišao previše u navodno u desni ekstremizam. Lucke je 2012. osnovao AFD, kada nije bilo migrantske krize, a njegov cilj je tada zaparvo bio borba protiv eura (ne i protiv EU) i borba protiv beskrajne financijsk pomoći Grčkoj. Kansije je Lucke zbog neslaganja sam napustio AFD. Ipak, ljeviačari i antifaši ne praštaju.. – Thomas De Maziere, iz Merkeličinog CDU-a, bivši ministar unutrašnjih poslova Njemačke za vrijem one najgore migrantske krize, 2015. i 2016. Zaparvo… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
1 godina prije

Od nekadašnjih malih marginalnih grupa, agresivnih radikalnih ljevičarskih anarhista, koji bi pravili svoje rušilačke i paljevinske orgije svakog 1. maja, kakva je još bila prije desetak godina, Antifa se u zadnjih nekoliko godina pretvorila faktički u paralelnu policiju globalističih režima. Koja zastrašivanjima političkih protivnika, nasiljem, pa i batinanjem, u korjenu guši svaki pokušaj drugačijeg mišljenja kritike i stvaranja ozbiljne opozicije trenutnim globalističkim režimima.
U Njemačkoj, gdje su radikalna ljevica i Antifa posebno jaka, Antifu uspoređuju sa nekadšnjim zloglasnim nacističkim SA. SA (kratica za Sturmabteilung) bile su paravojne, odnosno para-policijske trupe Hitlerove nacionalsocijalističke stranke NSDAP. Pripadnici SA su u Njemačkoj 20-ih i ranih 30-ih godina, zastrašivanjima i nasiljem nad političkim protivnicima, faktički omogućili Hitleru i NSDAP-u dolazak na vlast 1933. Pripadnici SA nosile su tada uniforme, smeđe košulje, sa kukastim križem. Današnji Antifaši nose većinom crno, crne hlače, crne jakne sa kapulajčom i većinom su im maskirama lica, kada idu u akciju. Zna se se da su pripadnici Antife dobivali novaca i bezplatan prijevoz , da idu ometati i razbijati denmonstracije Pegide i AFD-a u istočnoj Njemačkoj, Također se zna da Soros u SAD-u tajno financira Antifu.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  puki

puki-sva tri komentara čista 10 !
jer ove ‘antife’ se ne bore za bolje drustvo gdje,će više biti bolje svima nego samo globalnim meštrima. ti novokomponovane antife su produžene ruke feudalnih magova Rothschilda Sorosa i co.

jetflash
Gost
jetflash
1 godina prije

radikalna borba protiv zagađenja okoliša nikada nebi trebala biti diskriminirana. pa većina stručnjaka se složila i nešto treba poduzeti. čemu napadati ljevicu???pa koliko je ona bila na vlasti po evropi? jako kratko… radikalna nije bila nikada ali se samo njen glas čuo….danas se ono što su govorili i u konzerva krugovima ne osporava a to je bilo prije 50 godina!! komuniste i partiju u sovjetskom savazu ne računamo jer je tamo bilo svega što je sa “demokracijom” i dokazano….kad je svako prešao svom pravom taboru, iz te partije.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik