„Politički korektni“ batinaši u zemlji Voltairea guše slobodu govora

Black Block
32 komentara

Francusku u šahu drže skupine takozvane „radikalne ljevice“ i takozvanih „progresivnih“  organizacija koje u ime političke korektnosti odlučuju što se može ili ne može govoriti na sveučilištima. Ulaziti u raspravu o tome kako današnja „ljevica“ nije ni blijeda slika nekada revolucionarne ljevice i da je odavno odustala od borbe za radnička i prava potlačenih, te da se danas bori za manjine često privilegirane takozvanom „pozitivnom diskriminacijom“ ili nameće dogmu „CO2 religije“, bilo bi previše.

Ukratko, današnja „ljevica“ je revizionistička, elitistička, odustala je od ključnih zahtjeva u području ekonomije u kojem je prihvatila neoliberalnu ekonomsku doktrinu, zbog čega je dobila ime „lijevo-liberalna“ politička opcija, termin proturječan sam u sebi i kao takav nespojiv.

No, pređimo na stvar. Epizode netolerancije se u zemlji Voltairea umnožavaju na uznemirujući način. Posljednjih tjedana u Parizu je bivši socijalistički predsjednik Francuske republike François Hollande pozvan da predstavi svoju najnoviju knjigu „Repondre à la crise démocratique“, ali su ga samoproglašeni zaštitnici „sloboda“ spriječili da govori i napali su studente koji su željeli prisustvovati konferenciji koja je trebala biti održana na Pravnom fakultetu u Lilleu.

Istina, Hollande nije nikakav socijalist, ali mu uskratiti pravo na govor je samo dio kampanje u kojoj se svi neistomišljenici proglašavaju „fašistima“, a bivši francuski predsjednik, iako veliki zagovornik neoliberalnih recepata u ekonomiji, to sigurno nije. To bi se moglo reći za njegove „kolege“ u Latinskoj Americi, gdje se neke otvoreno profašističke stranke nazivaju „socijaldemokratskima“, ali za lažne francuske „socijaliste“ je to pretjerano reći.

François Hollande je, nakon što su ga iste skupine spriječile da govori na Sveučilište u Lilleu, gdje su radikalni studenti upali u amfiteatar u kojem je bivši predsjednik trebao održati konferenciju i spriječili ga da govori, morao je otkazati još jedan sastanak, ovaj put zakazan na Sveučilištu u Toulouseu. Kolektivi su najavili veliku demonstraciju i organizatori su radije otkazali izlaganje.

Za Le Monde je Belinda Cannone naglasila „kako prijetnje slobodi govora sada više ne dolaze od konzervativnih i reakcionarnih skupina“.

“Veliki dio zahtjeva za cenzurom ne potječe više od tradicionalnih reakcionara, već od feminističkih i antirasističkih aktivista. Nasljednici gorljivih zagovornika slobode postaju najgori neprijatelji slobode”, napisala je Belinda Cannone.

Bivši francuski predsjednik sigurno nije jedina žrtva nasilnih križara političke korektnosti. Francuska se sveučilišta danas bave politikom identiteta i na njima vlada ista liberalna opsesija kao na američkim sveučilištima.

Pismo francuskih docenata

Problem je postao toliko ozbiljan i duboko ukorijenjen da je prije nešto više od tri mjeseca oko stotinu sveučilišnih profesora i intelektualaca poslalo pismo listu Le Figaro, tražeći pravo na slobode izražavanja i govora koje su u vrlo ozbiljnu situaciju dovele spomenute skupine i samozvani „antifašisti“ i „antirasisti“.

Francuski učitelji objašnjavaju u pismu kako su posljednjih mjeseci “sveučilišta otkazala najmanje pet važnih događaja zbog prijetnji i različitih pritisaka skupina i organizacija krajnje ljevice“. U svim prilikama organizatori su odustali s obrazloženjem da neće moći osigurati sigurnost sudionika i javnosti.

U posljednjem su razdoblju otkazana predavanja Alaina Finkelkrauta, jer su događaj feministkinje nazvale “seksističkom”, a bio je posvećen islamu i debati s Mohamedom Sifaouom, te drugi s novinarkom Sylviane Agacinski, koja je za feministice “defektna” jer se suprotstavlja iznajmljivanju maternice.

Pored bivšeg predsjednika republike, koji deklarativno čak i ne pripada taboru desnice, najnovije zabrane su znak da je „crvena linija“ u Francuskoj dobrim dijelom prekoračena.

Ni Italija nije daleko

I Italija je posljednjih tjedana bila zemlja u kojoj su zabilježene netolerantne i grupne akcije sličnih skupina protiv novinara lista Il Giornale Fausta Biloslava.

„Politički korektni“ batinaši su uspjeli otkazati događaj na Sociološkom fakultetu Sveučilišta u Trentu, gdje je Fausto Biloslavo na raspravu o Libiji pozvan s direktorom lista Adige Albertom Faustinijem i novinarkom Raffaeleom Crocco. To je bilo prvi put da su „ljevičarski“ ekstremisti prisilili Biloslava da otkaže događaj. Naime, drugi put, 30. listopada, novinar je uspio govoriti, ali ga se zbog vikanja, urlanja i uvreda svih vrsta nije čulo. Bilo je čak i prijetnji fizičkim napadom na rektora Sveučilišta u Trentu, koji je pokušao posredovati.

Koja je “krivica” Fausta Biloslava? Ta što je iznosio argumentirane i otvorene kritike protiv nevladinih udruga i organizacija, ali i zbog toga što je kao tinejdžer, sa sedamnaest godina, bio član „Omladinskog fronta“, nestranačkog pokreta za mlade koji je 1971. osnovan pod okriljem bivše radikalne desničarske stranke MSI, čija radikalna frakcija nije krila simpatije za Mussolinija i „dobre stvari koje je Duce napravio u dvadeset godina vladavine“. Ova je omladinska organizacija raspuštena 1996., a MSI je kao stranka prestao postojati.

Međutim, Fausto Biloslavo, koji danas ima skoro 60 godina, bio je član „Omladinskog fronta“ sa 17 godina, a netom punoljetnik je bio upleten u „lažno svjedočenje o krvavom atentatu na kolodvoru u Bologni 1980. godine“ i zbog toga je bio kratko u pritvoru. Kasnije se pokazalo da su ta lažna uhićenja bila dio pokušaja skretanja istrage u pogrešnom smjeru.

Kasnije je pisao za razne listove i izdao je nekoliko visoko ocijenjenih knjiga o Afganistanu, ratovima u Srednjoj Aziji, piratima u Somaliji i nepotrebnim ratovima koji su u svijetu pokrenuti od strane elita. No, razgovor o islamu, kojeg Biloslavo kao ratni dopisnik odlično poznaje, te njegova prošlost „fašističkog tinejdžera“ su bili dovoljan razlog da se organiziraju „politički korektni“ i „progresivni“ batinaši, koji su uspjeli ušutkati jednog od poznatijih talijanskih novinara.

Il GiornaleOmladinski front
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Nije da se malo ide u krajnost, već puno. Kontam da se dve skupine dobro potuku, to sam vidio, “komunisti” i “skinheadsi”, “naciskinsi”, kako se zovu već, nije ni važno, ali su to više dvije subkulture s političkim lajtmotivom, a ne ozbiljne političke frakcije. Ovo ovako, Hollandea, kojeg ne volim apsolutno, …Biloslavo, sad sam vidio neke tekstove, naslove, dobar je, pa da tamo neki papci upadaju na sveučilišta i određuju tko će govoriti, Greta može, Biloslavo ne može, jer je, moš mislit, bio u “Omladinskom frontu” sa 17., e to ne valja. Bio sam i ja u SKOJ-u sa 17. Došli i pitali i ja se upisao, pa šta. Bio je i Gunter Grass u Hitlerjugendu, baš kao i Benedikt XVI, ali su bili kao balavurdija. Neka…, vuci, nateži i jednom mora puknut, a kad pukne, onda ne znam što će biti.

shumadinac
4 godine prije

Za današnju omladinu sve ovo i nije previše čudno ali za nas koji pamtimo 80te – zamislite da vas neko prebaci direktno iz 80tih u sadašnje vreme…

Ali izgleda da smo se i mi navikli. Teško je ne videti u kom se pravcu situacija razvija a reakcije su više nego blage. Ili usmerene u pogrešnu stranu kao što je ovde opisano.

Mirko
4 godine prije

Danasnja ljevica je ljevica i me mozete je zvati nekim drugim imenom, tako sto je desnica desnica i nista drugo…Inace danas levo desno ne postoji, jedino na Balkanu gde se mogu jos igrat partizane i domobrane, cetnike itd. U stvari danas postoji samo delitva na liberale, globaliste i tradicionaliste konzervativce na drugoj strani. Levo desno to je zastarjelo

Tony
4 godine prije

Kako ono ide poslovica: Vidiš trun u tuđem oku, a balvan u svom ne vidiš !? Pametni će razumjeti.

samo tako
4 godine prije

Grupa huligana je samo grupa huligana, ni više ni manje, bez obzira kako se predstavlja sebi i drugima. Nije to ni ljevica ni desnica nego divlji primitivizam. Prema njima se represivni državni aparat treba postaviti ista kao i prema nogometnim huliganima. Ako nije za to sposoban, raspustiti ga. Čemu porezima financirati beskorisne ?

Emiliano Zapata
4 godine prije

Jednostavno: Francuska, jedna od zemalja ciji su stanovnici sluzili eliti kako bi vrsili kontrolu i uspostavljali kolonije nad drugima u svijetu…Slicno kao danas ameri, dok za te narode Elita nimalo ne mari vec ih i sama drzi na kratkome lancu…Korisni idioti (vojnici-robovi)…

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Ovaj svijet sve više postaje ružan, tužan…… i do Boga dužan.

Stock
4 godine prije

Ove grupe jesu problem. Veoma tezak problem no jos uvijek rjesiv.
Nerjesiv problem je, sve cesca, autocenzura.
Ne jednom sam dosao u nezgodnu situaciju da se samocenzurisem.
I za stolom je ostala samo jedna prica.
A zasto sam bio vagina (kao karakterna osobina, ne brkati sa polnim organom)?
To su tesko rjesivi, ako uopste, problemi.
Kada sami sebi zacepljamo gubice.

Mucke
4 godine prije

Vjerovati da su ovo nekakve samoorganizirane skupine je teska naiva.Sve apsolutno sve akcije nekakvih skupina i organizacija za koje znamo su kuhinja tajnih sluzbi u tim drzavama,pocevsi od one famozne utakmice Dinamo-Zvezda pa nadalje.Tijek dogadjaja je precizno isplaniran,korisne idiote (poput ovih) ne moras dugo traziti.

Pi-zdro
4 godine prije

Radikalni leftardi su potrošna roba gurua sa wallstreeta i drugih globalni kuhinja. neznaš što je gore, neoliberali ili leftardi.
VOLTER je imao mudri bisera”dragi moj gospodine ne djelim tvoje mišljenje ni u čemu, al uvjek ću biti zato, da ga izneseš”…a gdje toga danas ima? danas je sve monotonodigitalno..

Zax
4 godine prije

Povijest se ponavlja. I Mussolini je poceo kao socijalist. I nacisticka stranka nastala je na ljevici. Savez krupnog kapitala i poremecenih-korumpiranih socijalista.

Ana
4 godine prije

Ovo sto opisujete je svugdje- prozborite dvije rijeci koje se “prevomislecima “ne svide, imate urlanje, pljuvanje, gubitak posla. Pitam se je li bilo gore u “rezimima ” koji su u povijesti okarakterizirani kao diktatorski.
Ovi i progone, i hapse, i pritiskaju te i cijede-ne ubiju te fizicki, ali si mrtav.
Zuti prsluci, oni pravi, to dobo znaju.
Ma… u dvije recenice ne moze se sve opisati. Teba to zivjeti.

puki
4 godine prije

———–
Istu stvar imamo u skoro svim zapadnim državama, da agresivni ljevičari, ili oni koji se nazivaju tako, (ostavljam svakomu vlastiti sud, jesu li to pravi ljevičari ili nisu), faktički igraju ulogu paralelne policije za režim: globalnu korporativnu cio-elitu, ono što se naziva duboka država. Tako da još jednom podsjećam na riječi Davida Ickea, koji je rekao, ono, da u životu nije susreo glupljih ljudi, kao pripadnika radikalne ljevice, koji su najveći korisni idioti za globalnu iluminatsku elitu u cilju stvaranja jedne svjetske države i svjetske vlade. Napominjem da Icke nije nikakav desničar ni konzervativac ni religijski fundamentalist, naprotiv, on je kritičar i protiovnik organiziranih religija.

puki
4 godine prije

nekoliko sličnih slučajeva u Njemačkoj prije 2 mjeseca: – Bernd Lucke, suosnivač AFD-a, sveučilišni profesor na Sveučilištu u Hamburgu, trebao je održati predavanje na ovom sveučilištu, ali 3 puta su ga u tom sprječili agresivni ljevičari, to je bilo na granici nasilja. Oni su ga gurali sa pozornice, uzimali mu laptop, unosili su mu se u lice i viukali; ovdje nema mjesta za naciste. Scene se mogu vidjeti na youtube. Iako je Lucke ustvari oduvijek bio čovjek mainstreama i takozvani transatlantičar (zagovornik savezništva Njemačke i EU sa SAD-om), i iako on nikada ništa nije rekao protiv migranata, ili bilo nekoga drugoga, iako je Lucke još prije 3 godine, napustio AFD, iako se taj Lucke distancirao od AFD-a i iako je i sam napadao da je AFD otišao previše u navodno u desni ekstremizam. Lucke je 2012. osnovao AFD, kada nije bilo migrantske krize, a njegov cilj je tada zaparvo bio… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Od nekadašnjih malih marginalnih grupa, agresivnih radikalnih ljevičarskih anarhista, koji bi pravili svoje rušilačke i paljevinske orgije svakog 1. maja, kakva je još bila prije desetak godina, Antifa se u zadnjih nekoliko godina pretvorila faktički u paralelnu policiju globalističih režima. Koja zastrašivanjima političkih protivnika, nasiljem, pa i batinanjem, u korjenu guši svaki pokušaj drugačijeg mišljenja kritike i stvaranja ozbiljne opozicije trenutnim globalističkim režimima. U Njemačkoj, gdje su radikalna ljevica i Antifa posebno jaka, Antifu uspoređuju sa nekadšnjim zloglasnim nacističkim SA. SA (kratica za Sturmabteilung) bile su paravojne, odnosno para-policijske trupe Hitlerove nacionalsocijalističke stranke NSDAP. Pripadnici SA su u Njemačkoj 20-ih i ranih 30-ih godina, zastrašivanjima i nasiljem nad političkim protivnicima, faktički omogućili Hitleru i NSDAP-u dolazak na vlast 1933. Pripadnici SA nosile su tada uniforme, smeđe košulje, sa kukastim križem. Današnji Antifaši nose većinom crno, crne hlače, crne jakne sa kapulajčom i većinom su im maskirama lica, kada idu u… Čitaj više »

jetflash
4 godine prije

radikalna borba protiv zagađenja okoliša nikada nebi trebala biti diskriminirana. pa većina stručnjaka se složila i nešto treba poduzeti. čemu napadati ljevicu???pa koliko je ona bila na vlasti po evropi? jako kratko… radikalna nije bila nikada ali se samo njen glas čuo….danas se ono što su govorili i u konzerva krugovima ne osporava a to je bilo prije 50 godina!! komuniste i partiju u sovjetskom savazu ne računamo jer je tamo bilo svega što je sa “demokracijom” i dokazano….kad je svako prešao svom pravom taboru, iz te partije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.