Porošenkova “genijalna” doktrina o zaštiti protiv “ruske propagande”

Porošenko - Rusija
14 komentara

Prilično zabrinjavajuća je bila šutnja Kijeva proteklih tjedana, ali nas “politički, vojni i ekonomski genij”, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, ipak nije razočarao.

Nakon iza europskih zemalja, gdje političke elite, zabrinute za ishod predstojećih izbora, jedna za drugom donose zakone o “suzbijanju ruske propagande” i zabrani širenja “lažnih vijesti”, na kraju se oglasio i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Kako bi se suprotstavio “destruktivnom informacijom utjecaju Ruske Federacije”, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je potpisao “Doktrinu o informacijskoj sigurnosti“, prenosi ukrajinski Unian.

Dokument predviđa suradnju svih državnih tijela kako bi se osigurala “zaštita ukrajinskog informacijskog prostora u svjetlu ruske agresije na herojski otpor ukrajinskog naroda”.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko je potpisao “Doktrinu o informacijskoj sigurnosti” njegove zemlje u borbi protiv “destruktivnih informacijskih utjecaja Ruske Federacije u uvjetima hibridnog rata pokrenutog protiv njega”.

U dokumentu se navodi “kako, usprkos posebnim uvjetima i unatoč agresivnom informacijskom ratu, za opstanak ukrajinske države ne samo na području zemlje, nego i u svijetu, treba osigurati provedbu doktrine, a to je moguće samo uz pravilnu koordinaciju aktivnosti svih državnih tijela”.

Planirano je da Vlada Ukrajine “osigura provedbu politike informiranja u državnim programima i financira aktivnosti i odnose u području informacijske sigurnosti”, prenosi Unian.

Ministarstvu informacijske politike je povjerena “organizacija i praćenje medija i dodjela javnih sredstva nacionalnom segmentu interneta u svrhu identifikacije podataka čije je širenje zabranjeno u Ukrajini”.

Osim toga, ukrajinsko Ministarstvo informacijske politike će se uključiti u “izradu i provedbu strategije procesa pružanja informacija za oslobađanje i reintegraciju privremeno okupiranih teritorija”.

Sve javne službe će biti uključene u osiguranje “zaštite ukrajinskog informacijskog prostora, prije svega širenjem audiovizualnih i tiskanih materijala o agresorskoj državi”.

Prioritet su poticaji za razvoj ukrajinske kinematografije, televizijskih sadržaja, tiska, posebice tema koje govore o ruske agresiji i herojskom otporu ukrajinskog naroda“, prenosi Unian.

Doktrina o informacijskoj sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
7 godine prije

E” moj Petro…nije ni tebi lako.

MilanCZ
7 godine prije

Nista on nije to izmislio,u UKrajini sve sto Prorosenko i ostali pisu,potpisuju,to im amerikanci napsu.Ukrajina je pod potpunim upravljanejm od strane Amerike,od same vlasti,informiranja,vojske itd..Prorosenko nesmije prdnuti prije nego sto nazove do amerike..Ova blokada u Donecku oko vagona je isla smisljeno da se ova sigurnosna konferencija u Munchenu rektira,da se clnaice ilid rzave EU rektiraju,ili cete slusati svi u eu,biti pod amerikom ili u Ukrajini provedemo građanski rat pa cete imati najmanje 20 miliona izbjeglica.Neke stvari koje se dese,treba znati procitati,radi cega su relaizirane.Danas na Ruskoj drzavnoj tv,izjavljeno da je Curkin otrovan jer je on bio trn u oku americkim informacijskim sluzbama,jer danasnje vrijeme informacijski rat je jaci od rata oruzjem.Curkin u svojih 10 godina OSN imao je taktiku,snage da se informacijskom ratu odupre..informacijskom ratu koji se vodio protiv Rusije u polsijendih godina i vremena..

Majkl Đordan
7 godine prije

“Prioritet su poticaji za razvoj ukrajinske kinematografije, televizijskih sadržaja, tiska, posebice tema koje govore o ruske agresiji i herojskom otporu ukrajinskog naroda“, prenosi Unian.

Znači dogodine Oscar goes to Ukraine za film snimljen “po istinitom događaju” o ruskom genocidu u Debalcevu.

Jupiter
7 godine prije

Kad je dobro i SNN je super, kad je gusto ajmo malo na Gebelsove metode.

eu-Raj
7 godine prije

Sve bi to i radilo donekle da nemamo interneta a hebesga zakasnio je.
Lako je bilo ici tim stopama Grgi Zlatoperu i The Voice of America kad nije bilo interneta.
Porosenko je zaqkasnio.

subaru
7 godine prije

Jadni ukrajinci što im hazari rade od mozgova, kad se sjetim rata i bombardiranja mozgova subliminalnim huškačim stilom pa od toga dobiješ cioganglijakancer u glavi. Sreča pa nisam ni gledao nit slušao te gluposti. Žele im prepariti mozgove hazarskim bijesom prema rusima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.