fbpx

Porošenkova “genijalna” doktrina o zaštiti protiv “ruske propagande”

Porošenko - Rusija

Prilično zabrinjavajuća je bila šutnja Kijeva proteklih tjedana, ali nas “politički, vojni i ekonomski genij”, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, ipak nije razočarao.

Nakon iza europskih zemalja, gdje političke elite, zabrinute za ishod predstojećih izbora, jedna za drugom donose zakone o “suzbijanju ruske propagande” i zabrani širenja “lažnih vijesti”, na kraju se oglasio i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Kako bi se suprotstavio “destruktivnom informacijom utjecaju Ruske Federacije”, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je potpisao “Doktrinu o informacijskoj sigurnosti“, prenosi ukrajinski Unian.

Dokument predviđa suradnju svih državnih tijela kako bi se osigurala “zaštita ukrajinskog informacijskog prostora u svjetlu ruske agresije na herojski otpor ukrajinskog naroda”.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko je potpisao “Doktrinu o informacijskoj sigurnosti” njegove zemlje u borbi protiv “destruktivnih informacijskih utjecaja Ruske Federacije u uvjetima hibridnog rata pokrenutog protiv njega”.

U dokumentu se navodi “kako, usprkos posebnim uvjetima i unatoč agresivnom informacijskom ratu, za opstanak ukrajinske države ne samo na području zemlje, nego i u svijetu, treba osigurati provedbu doktrine, a to je moguće samo uz pravilnu koordinaciju aktivnosti svih državnih tijela”.

Planirano je da Vlada Ukrajine “osigura provedbu politike informiranja u državnim programima i financira aktivnosti i odnose u području informacijske sigurnosti”, prenosi Unian.

Ministarstvu informacijske politike je povjerena “organizacija i praćenje medija i dodjela javnih sredstva nacionalnom segmentu interneta u svrhu identifikacije podataka čije je širenje zabranjeno u Ukrajini”.

Osim toga, ukrajinsko Ministarstvo informacijske politike će se uključiti u “izradu i provedbu strategije procesa pružanja informacija za oslobađanje i reintegraciju privremeno okupiranih teritorija”.

Sve javne službe će biti uključene u osiguranje “zaštite ukrajinskog informacijskog prostora, prije svega širenjem audiovizualnih i tiskanih materijala o agresorskoj državi”.

Prioritet su poticaji za razvoj ukrajinske kinematografije, televizijskih sadržaja, tiska, posebice tema koje govore o ruske agresiji i herojskom otporu ukrajinskog naroda“, prenosi Unian.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
14 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tadmur
Gost
Tadmur
3 godine prije

E” moj Petro…nije ni tebi lako.

MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije

Nista on nije to izmislio,u UKrajini sve sto Prorosenko i ostali pisu,potpisuju,to im amerikanci napsu.Ukrajina je pod potpunim upravljanejm od strane Amerike,od same vlasti,informiranja,vojske itd..Prorosenko nesmije prdnuti prije nego sto nazove do amerike..Ova blokada u Donecku oko vagona je isla smisljeno da se ova sigurnosna konferencija u Munchenu rektira,da se clnaice ilid rzave EU rektiraju,ili cete slusati svi u eu,biti pod amerikom ili u Ukrajini provedemo građanski rat pa cete imati najmanje 20 miliona izbjeglica.Neke stvari koje se dese,treba znati procitati,radi cega su relaizirane.Danas na Ruskoj drzavnoj tv,izjavljeno da je Curkin otrovan jer je on bio trn u oku americkim informacijskim sluzbama,jer danasnje vrijeme informacijski rat je jaci od rata oruzjem.Curkin u svojih 10 godina OSN imao je taktiku,snage da se informacijskom ratu odupre..informacijskom ratu koji se vodio protiv Rusije u polsijendih godina i vremena..

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Milane ,na kojoj ruskoj tv je to izjavljeno i ko je izjavio to.. Za curkina..

Nije to mala zezancija..

Milan
Gost
Milan
3 godine prije
Reply to  Alen
Majkl Đordan
Gost
Majkl Đordan
3 godine prije

“Prioritet su poticaji za razvoj ukrajinske kinematografije, televizijskih sadržaja, tiska, posebice tema koje govore o ruske agresiji i herojskom otporu ukrajinskog naroda“, prenosi Unian.

Znači dogodine Oscar goes to Ukraine za film snimljen “po istinitom događaju” o ruskom genocidu u Debalcevu.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Majkl Đordan

MAJKLE, Ukrajina je još u doba SSSR-a imala dobru kinematografiju, zašto ne bi nastavili i dalje? Pamtiš li čuvenog sovjetskog glumca i režisera, zvao se SERGEJ BONDARČUK? On je bio iz Ukrajine, ne samo on.

Majkl Đordan
Gost
Majkl Đordan
3 godine prije
Reply to  zlatan

Zlatane, Ukrajina je imala i vrhunske skakače s motkom (Bubka) i nogometaše (Ševčenko), ali to ima veze s tekstom i mojim upisom isto koliko i tvoj komentar.

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Majkl Đordan

MAKLE, otac sovjetskog svemirskog programa zahvaljujući kojem je SSSR bio prvi u osvajanju svemira, Sergej Karaljov, bio je iz Ukrajine. Rođen u gradu Žitomiru, majka Ukrajinka, otac Rus. Otac ga je napustio u djetinjstvu, odgajala ga samo majka ikasnije očuh. Veliki pjesnik Gogolj, bio je čisti Ukrajinac (Hoholj na ukr.), Dostojevskij je imao jednim dijelom korijene u ukrajinskom narodu, Čajkovskij također.
Sovjetski vođa od 1964-82 god., Brežnjev, rođen je u Ukrajini. Majka Ukrajinka, otac Rus. Govorio je oba jezika, ali ga ukrajinski izrazi nisu nikada napustili. Prije 1945 pisao je da je Ukrajinac, nakon 1945 da je Rus. Preslušavao sam na youtubeu neke njegove govore kao lidera SSSR. Znali bi mu pobjeći ukrajinski glasovi. Npr.kada je spominjao uspjehe naroda, rekao bi NAŠEHO naroda, a na ruskom bi trebalo NAŠEVO naroda. To je bilo poznato za njega.
I Hruščov je bio rusko-ukrajinska mješavina, sovjeski vođa Černjenko (1984-85) bi je Ukrajinac. Ali rođen u današnjoj Rusiji, u Sibiru. Potomak oslobođenih kmetova iz Ukrajine, koji su kao i Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi, još od 18 ili 19-tog stoljeća naseljavali prazni sibirski prostor.
Gorbačov je rođen na jugu Rusije, Stavropoljski kraj. Otac Rus, majka Ukrajinka, vrlo čest slučaj na jugu Rusije, na Kubanu, i na istoku Ukrajine.
Njegova supruga Raisa je isto bila Ukrajinka, ali iz Rusije, sa juga Sibira, iz Altaja. Njen otac je bio zaposlenik željeznice, pa je seljakao amo-tamo i tako je završio na dalekom Altaju i tamo se rodila Raisa.
MAJKLE; mnogi Ukrajinci dali su nemjerljiv doprinos ranije Ruskoj Imperiji i kasnijem SSSR-u, po svim pitanjima. Od kulture, do vrhunske znanosti. Pa samo kada se sjetimo doprinosa tadašnje Ukrajinske SSR sovjetskom svemirskom programu, treba zašutjeti. Eto npr.najveći avion koji je ikada letio i još leti, veliki ANTONOV-MRIJA, prozveden je u Kijevu 1988 godine. U tadašnjoj sovjetskoj Ukrajini. Bio je i na zagrebačkom Plesu, ali su tada neki polupismeni novinari piskarali da je ruski avion. To je kao da netko kaže da su veličanstveni brodovi prozvedeni u doba SFRJ proizvedeni u Srbiji, a ne u Hrvatskoj, ilikao da kaže da je Yugo ili Stojadin proizvođen u Hrvatskoj,a ne u Srbiji. Usput to MRIJA, na ukrajinskom jeziku znači MAŠTA, a na ruskom je mašta MJEČTA! Nejasno mi je kako neki na ovim stranicama toliko mrze kompletan ukrajinski narod. Za mene to je govor mržnje, i to patološki.
Ja ovdje ne govorim o politici i trenutnoj političkoj situaciji, već o istinitim činjenicama.

David
Gost
David
3 godine prije
Reply to  zlatan

Svatko je rodjen u Ukrajini se indentificira s tom nakardnom zemljom.

David
Gost
David
3 godine prije
Reply to  David

Svatko je rodjen u Ukrajini se NE indentificira s tom nakardnom zemljom.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije
Reply to  zlatan

Govori se o sadrzaju filmova, koji moraju biti antiruski. O tome je rec .

Jupiter
Gost
Jupiter
3 godine prije

Kad je dobro i SNN je super, kad je gusto ajmo malo na Gebelsove metode.

eu-Raj
Gost
eu-Raj
3 godine prije

Sve bi to i radilo donekle da nemamo interneta a hebesga zakasnio je.
Lako je bilo ici tim stopama Grgi Zlatoperu i The Voice of America kad nije bilo interneta.
Porosenko je zaqkasnio.

subaru
Gost
subaru
3 godine prije

Jadni ukrajinci što im hazari rade od mozgova, kad se sjetim rata i bombardiranja mozgova subliminalnim huškačim stilom pa od toga dobiješ cioganglijakancer u glavi. Sreča pa nisam ni gledao nit slušao te gluposti. Žele im prepariti mozgove hazarskim bijesom prema rusima.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik