fbpx

Poruke s Islanda izbezumile Hrvate, ali mediji u stranom vlasništvu kriju bitne informacije (Ažurirano)

Poruke s Islanda izbezumile Hrvate, ali mediji u stranom vlasništvu kriju bitne informacije (Ažurirano) 1

Ovih dana je hrvatski saborski zastupnik Goran Aleksić objavio poruke prijatelja koji se javio s Islanda. Ogorčen ekonomskom situacijom u Hrvatskoj, prijatelj je odlučio svoju sreću potražiti u ovoj maloj, ali vrlo interesantnoj otočnoj zemlji.

U nekoliko privatnih poruka, opisane su sve blagodati ove nama nepoznate zemlje. Poruke nam opisuje mjesto snova. Onakvo kakvo svaki pošteni građanin priželjkuje za svoju zemlju: red, rad i mir. Prije nego vam otkrijemo što mediji kriju, pročitajte poruke prijatelja zastupnika Gorana Aleksića:

Poruke s Islanda koje su uzburkale javnost

7. rujna
Bok Gorane… Evo da Vam se javim s dalekog Islanda. Da… Otišao sam na Island raditi. Mislim da u Hrvatskoj, na žalost, nema više smisla živjeti i raditi, sve se vrti oko toga tko gdje bio ’41,’ ’45,’ 91… tko ustaša a tko partizan… Ne želim da moja djeca moraju živjeti u takvom društvu. S vremenom će i oni doći ovdje. Ovdje se cijeni rad, dobro se plaća rad, svi su sretni, nasmijani, pristupačni, srdačni (vjerojatno zato što nemaju ustaše i partizane). Ovdje nema šanse da vas poslodavac zezne i za jednu krunu! Glavnu riječ što se tiče radnika i poslodavaca vode sindikati, kojih na Islandu ima, mislim, tri. Svaki stanovnik Islanda, tako i ja, dobije kennitalu, to je njihov OIB, a svaki poslodavac je dužan imati na poslu jedan digitalni sat u koji radnici upisuju svoj OIB kada su došli na posao i kada su otišli s posla, taj sat je od sindikata, te oni tako kontroliraju da li je sve u redu sa satnicom te na kraju mjeseca i s plaćom. Plaća na Islandu je uvijek prvoga u mjesecu, svima, bez izuzetaka, ako prvi pada na vikend ili neradni dan onda je uvijek dan prije toga. Neki dan sam se prošetao po Reykjaviku i otišao u banku promijeniti eure… Prvo, u banci vas dočeka jedan gospodin u odjelu koji vam da broj za uslugu koju čekate, i zatim čekate… Uz kavu, čitanje novina… A banci je gužva, svi nasmijani, pogledam oko sebe i mislim si da nisam možda ušao slučajno u neki kafić… Dođe jedna gospođa koja pokupi šalice od kava, pita vas da li ste za još jednu kavu…. I tako… Čudno. Tu nema ni Erste, ni Addiko, ni Hypo, ni Sberbank…. Samo njihove islandske banke… Eto… Toliko od mene. Nadam se da vas nisam zagnjavio. Pratit ću i dalje vaš rad i rad vaše stranke koju podržavam. Žao mi je što niste imali vremena za nove prijatelje da se upoznamo i popijemo piće, ali možda drugom prilikom. Pozdrav
U više od 20 godina staža koliko imam prvi put se osjećam cijenjeno na poslu, osjećam kao da sam tu već godinama a ne tek tjedan dana….
Nemaš pojma koliko mi je bilo teško napustiti dom, obitelj, Hrvatsku… Lijepu Hrvatsku… Koju siluju svakodnevno raznorazne spodobe na razne moguće načine… Probaj nešto pokušati napraviti s koalicijskim partnerima da konačno više netko dođe na vlast bez ikakvih znakovlja.

20. rujna
Bok, jedna zanimljivost koju bi možda bilo pametno i u hrvatskoj uvest. Nisam ni ja znao, ali prva plaća koju dobiješ kod nekog poslodavca se dobiva bruto na račun, znači prvi mjesec se ne plaćaju porezi i ostale stvari…

9. listopada
Bok Goran! Kako si? Evo malo da se javim… Ja sam dobro… Osim što mi fali obitelj sve drugo je super! Dobio sam prvu plaću… Mogu reći da je “saborska” druga će biti najvjerojatnije premijerska! Ono što me je iznenadilo ovdje pri otvaranju računa u banci je da banka ne naplaćuje ništa za vođenje računa, to sve rješava poslodavac, ja plaćam eventualno naknade ako želim prekoračenje po računu ali to je normalno… Druga stvar je što u banci se nalazi moj izvadak od plaće, dakle ako ga želim na ruke samo kažem da mi ga isprintaju. Ovdje se sve, ali doslovno sve, od trgovine, frizera, pultova… Sve, sve… Plaća debitnom karticom, gotovo nitko nema gotovine kod sebe, to mi je jako čudno ali se polako privikavam…. Ljudi su fantastični, jučer smo baš bili na piću poslije posla, Hrvati, Latvijci, Litvanci, Filipinac, Čeh i nekoliko Islanđana…. Predobro, svi pričamo na engleskom, nema politikantstva, nema ustaša i partizana, samo veliko prijateljstvo…. Islanđani su genijalni ljudi, pomognu kad god treba, di god treba… Eto… Toliko za sada…
Inače… Život je ovdje jako skup, ali za razliku od Hrvatske gdje je plaća blagajnice 3000 kn ovdje je 3000 eura, i naravno da se da lijepo uštedjet… Ovdje ako nekome rikne frižider ili perilica ne mora razbijati glavu kako će ju kupiti, ode i kupi…. Nije kao kod nas da mora na 24 rate u Pevecu pa radi dok ju ne otplati…. Imaju novaca taman koliko im je potrebno za normalan život, a ne za život na kredit…

Zašto su mediji zainteresirani za slične sudbine?

Kao i do sada, glavni hrvatski mediji su jedva dočekali ove poruke. One su za medije dokaz da Hrvatsku treba što prije napustiti. Vjerojatno i zastupniku Goranu Aleksiću ove poruke služe za promocije njegovih političkih ideja. Ništa strašno, zastupnik Goran Aleksić nikada nije obnašao vlast, te je vrlo aktivan saborski zastupnik glede prava građana koje muči dužničko ropstvo. Sa zastupnicima Živog Zida, Goran Aleksić pripada grupi saborskih zastupnika koji govore o izgubljenom suverenitetu Republike Hrvatske.

Još je interesantnije čitati komentare režimskih hrvatskih „ekonomista“ i „stručnjaka“. Svi uglas savjetuju Hrvatima da napuste državu „socijalističkog mentalnog sklopa“ gdje neoliberalizam nije dobio svoju priliku da od Hrvatske napravi zemlju „meda i mlijeka“.

Radi se o organiziranoj skupini osoba, koja zagovara što hitniju rasprodaju svih hrvatskih prirodnih resursa, javnih poduzeća i svega onoga što pripada građanima Hrvatske.

Što su mediji prešutjeli i što vam režimski ekonomisti neće reći o Islandu

Država Island je “zemlja leda”, što se iščitava iz imena. Nalazi se između Grenlanda i Norveške. Island kulturno pripada Europi. Na njemu živi 334.000 stanovnika, a glavni grad je Rejkjavik. Kao i Hrvatska, Island je Republika koja ima svoj parlament, vladu i predsjednika.

„Nacija je izgrađena po zakonu“, a koja je odbila članstvo u EU

Kao što je francuska deviza „Sloboda, jednakost, bratstvo“, deviza Islanda je „Nacija je izgrađena po zakonu“ ili kako bismo mi to rekli „Island je pravna država“.

Prije financijske krize 2008. godine Island je bila jedna od najrazvijenijih svjetskih država. Njen ekonomski sustav se temelji na mješovitosti gdje dominiraju usluge, financije, ribarstvo i industrija.

Zbog birokratskog ponašanja Brisela vezano za ribarske kvote, Island je 12. ožujka 2015. definitivno odustao od ulaska u Europsku uniju, računajući time na svoj suverenitet i vlastiti put u budućnost.

Island ne posjeduje oružane snage, a njegovu obranu osiguravaju Sjedinjene Države, Norveška, Danska i ostale članice NATO saveza. Očito se može biti član NATO saveza, a u isto vrijeme suvereno reći NE članstvu Europske unije, bankama, privatizaciji… Očito Island zna i smije upražnjavati svoj suverenitet, a pri tome ga ne ometaju ni Sjedinjene Države, ni druge članice NATO saveza.

Island ne prati preporuke Europske centralne banke, koja “sektaški čuva” stabilnu inflaciju. Inflacija je na Islandu instrument kojeg je Island iskoristio za izlaz iz ekonomske krize, nakon bankarskog sloma. Island ima svoju valutu i ne pada mu na pamet uvoditi euro.

Ova mala otočna država nema straha. Tijekom krize 2008. godine, Island nacionalizira banke i ne popušta pritisku Velike Britanije i Nizozemske. Pregovaranjem uspijeva riješiti problem i samo nakon par godina iznova je vodeća zemlja u svijetu, a što dokazuju i poruke prijatelja zastupnika Aleksića.

Island, zemlja leda, prva po uzgoju banana u Europi ?

Uzgoj banana na Islandu zahvaljujući geotermalnoj energiji

Uzgoj banana na Islandu zahvaljujući geotermalnoj energiji

Island maksimalno koristi geotermalnu energiju. Ostvario je totalnu energetsku neovisnost, ali i mogućnost da „na ledu » uzgaja banane. Iskorištavanje geotermalne energije omogućilo je Islandu uzgoj voća i povrća, kojeg je do nedavno uvozio, te stvorilo ideju o snabdijevanju Europe viškom energije.

Vidite li sličnost s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom? Ove tri zemlje su nakon Islanda najbogatije geotermalnom energijom u Europi, a koju ne iskorištavaju, nego su natjerale svoje građane da financiraju skupe vjetroelektrane. Ne vjerujete? Pogledajte geotermalne karte ispod:

 

Geotermalni potencijal u Europi i Hrvatskoj

Geotermalni potencijal u Europi i Hrvatskoj

Imigracija na Islandu

Imigracija na Islandu je dobrodošla, međutim imigrantska politika Islanda je planska. Island planski odabire tko se useljava na Island i zašto. Zbog razvijenog ribarstva, Poljaci i Litvanci su najbrojniji, a ostali imigranti dolaze iz sjeverne Europe, baltičkih zemalja i jedan manji broj iz Azije.

Na Islandu religija nije odvojena od države i unesena je u Ustav. 75% populacije pripada Evangeličkoj luteranskoj Crkvi Islanda. Država smatra da svaki građanin Islanda pripada nekoj religioznoj skupini. Samo 5,3% građana Islanda se ne osjeća pripadnikom religiozne grupe.

Kriminal na Islandu gotovo da i ne postoji. Tek 2013, godine po prvi put je jedan policajac ubio osobu koja se zatvorila u stanu i pucala.

Sustav zdravstvene njege Islanda plaši hrvatske neoliberale

Sustav zdravstvene njege na Islandu je univerzalan. U potpunosti ga vodi Ministarstvo za socijalnu zaštitu. Sustav se financira s 85% od poreza.

Na Islandu ne postoje ni privatne bolnice, ni privatna osiguranja. Sustav zdravstvene njege na Islandu je jedan od najkvalitetnijih na svijetu.

Iako su sve bolnice državne tj. javne ustanove, Island ima treću najmanju smrtnost i jednu od najvećih očekivanih životnih dobi koja iznosi 83 godine. Najmanje pušača u Europi je na Islandu (17%).

Na Islandu nema privatnih bolnica

Na Islandu nema privatnih bolnica – Državna bolnica

Možemo li izvući pouku od Islanda?

Naravno, da možemo. Bilo koja zemlja na Balkanu posjeduje dovoljno bogatstva za živjeti samostalno i kvalitetno. Ako u „ledenoj zemlji” mogu rasti banane, zašto hrvatski čovjek ne može jesti svoje meso i svoj kruh?

Navedene činjenice govore da su glavni problemi u našim zemljama neinformiranost i nedostatak suvereniteta. Svi koji govore da mi o ničemu ne odlučujemo, pripadaju skupini osoba koje svjesno ili nesvjesno unose depresiju unutar društva. Možda im je cilj „potjerati“ sve „pametne“ te živjeti po onoj narodnoj „Lako je biti pametan među budalama“? Običan čovjek nije budala, ali je sigurno previše tolerantan i naivan jer vjeruje da su izvor svih njegovih problema ustaše, četnici i partizani.


11. 10. 2017. – 07h50 – Dodatak redakcije:

Polemika o Islandu se nastavlja. Jutros su osvanule sasvim druge vijesti na glavnim portalima. Island je preko noći, od obećane zemlje postao zemlja pakla. Saborski zastupnik Goran Aleksić više nije siguran što da radi. Obrisati status ili pravdati svog prijatelja.

I prije su hrvatski građani “upozoravani” da je svuda bolje nego u Hrvatskoj. Sada se desilo nešto novo.

Zašto? Mi ne znamo, ali možemo nagađati?

Vjerojatno se Island ne uklapa u neoliberalnu agendu. Kako je moguće imati zdravo društvo u kojem su bolnice javne, građeni ne žele u EU, a imigracijska politika je planska. Kako vidimo još će se o ovome puno pisati.


16. 05. 2018. – 08h40 – Islandska revolucija:

 

Izvori: Vlada Islanda | Facts about Refugees in Iceland | PubMed | Healthcare in Iceland

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
92 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Antonio
Gost
Antonio
3 godine prije

lepo napisano. Poucno.
Tuzno sto necemo nista promeniti kod sebe.

čokolino
Gost
čokolino
3 godine prije
Reply to  Antonio

Promjenili smo mi kod sebe………
https://www.youtube.com/watch?v=0RRnCnO1Y2c

Marko
Gost
Marko
3 godine prije
Reply to  čokolino

čokolino ta demonska tvorevina hvala Bogu više nepostoji

To je moja zemlja tu sagradih dom tu je stari temlj tu na kršu tvom …… ……
https://www.youtube.com/watch?v=-bpsLOwU9jE

Miroslav
Gost
Miroslav
3 godine prije

Čuj banane uzgajaju. 🙂 🙂 🙂
Ovo oko državnih bolnica je najjeb*nije. Ovdje u Njemačkoj govore suprotno. Raskrinkavajte tu neoliberalnu bandu.

Redshift
Gost
Redshift
3 godine prije

Bravo Petre!
Odlican clanak.

ligo
Gost
ligo
3 godine prije

da vrlo ste dobro zamjetili ali treba to otvoreno reci da je depopulacija balkanskih prostora itekako planska i ne dogadja se slucajno kao niti jedan veci svjetski proces te je vise nego ocito da su ex yu narodi osudjeni na nestanak ili ropstvo te preuzimanje njihovih prirodnih resursa

Miro
Gost
Miro
3 godine prije
Reply to  ligo

Uključi se u diskusijuTako je. Moderan način ratovanja.

Chupacabra
Gost
Chupacabra
3 godine prije
Reply to  ligo

Ono na šta ne računaju je da ćemo se vratit.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije

Tako je. Najveći problem u RH su mediji u stranim rukama. Već godinama kuhaju atmosferu beznađa i navode ljude na odlazak. Premda cijenim rad Aleksića na konverziji švicaraca, ovo mu nije trebalo. Nesvjesno (možda) je postao alat u projektu iseljavanja. Paralelno s tim, forsiraju netrpeljivost sa svim susjedima koje imamo. Izvlače horor priče iz domovinskog rata i održavaju mržnju na maksimum. Isto rade i u Srbiji. Vijest nije da su Slovenci i Srbi u finalu košarke, nego “pogledajte kako navijači Slovenije i Srbije prije finala ismijavaju Hrvatsku”. Tportal, Indeks, Jutarnji, Dnevnik, RTL, NovaTV, Večernji, Telegram, 24sata su zla sranja koja uništavaju našu državu i narod.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Šlagerpjevaču,nažalost to je tako.Zlo se daleko bolje čuje nego dobro.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
3 godine prije

To je čudo da tako nešto postojiu svetu.Za nas Balkance treba dobar bič da nas nauči redu i moralu.Zar mislite da su Nemci kulturni ili su im kazne za prekršaje velike.Kada sam bio na moru u Rovinju video sam Nemce kako bacaju đubre po plaži.Da li to smeju u Nemačkoj?

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Mislim da dobar dio vas priča gluposti, optužujući Aleksića. Čovjek je napravio više za Hrvatsku nego svi saborski zastupnici zajedno. Ovo interpretiranje objavljenih pisama je zaista idiotsko, i čudim se komentarima pojedinaca. Ako išta, meni ta pisma samo pojačavaju uvjerenje da i mi svoju zemlju možemo i moramo urediti tako da bude pogodna za dostojan život, nije mi uopće prva misao da odmah odletim tamo gdje rastu banane iz leda. Pa ako vidiš da ti susjed ima sređenije dvorište nećeš odmah trčati kod njega, nego ćeš gledati da i ti središ svoje, jeli tako? Mislim zaista svašta. Potrebno je djelovati po tim pitanjima, ne samo komentirati iz fotelje. Koliko je vas išlo na prosvjede Aleksićeve Udruge franak protiv dužničkog ropstva? Koliko vas je išlo na deložacije kad su izbacivali cijele obitelji na cestu, za ruke i noge? Iako mi Aleksić ide lagano na jetru ponekad zbog svoje tvrdoglavosti, trebalo bi ga izabrati za premijera države, postigli bi više nego za svih ovih 20-tak godina tzv. nezavisnosti. Taj čovjek se bori protiv samog srca zla – bankarskog sustava, i tu je izuzetak u saboru, uz ekipu iz Živog Zida. Dakle manite se pljuvanja po čovjeku koji ima i pamet i mud.… Pročitaj više »

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije
Reply to  Ivo

Svaka mu čast na trudu u saboru ali ovdje je tema iseljavanje. Aleksić kao vrlo pametan čovjek bi trebao znati kakvu težinu ima njegova objava i kakav efekt ima kod jednostavnog prosječnog Hrvata u ovim vremenima.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Pjevac, ti si pilu okrenu naopačke ili ubijaš glasnika loših vijesti.Jednostavno rečeno drek je drek koliko god mi šutili o tom, i gurali glavu u pjesak.Ne iseljava ljude Aleksić već HDZ is SDP i ostale za eure prodani likovi na vlasti.Aleksić bi bio “odgovoran” ukoliko bi stavljao izmišljene priče ali zar takve priče(izmišljene) ne čitaš svaki dana u Jutarnjem i ostalim debelo kontroliranim domaćim glasilima.
Ak je tebi do pjevanja , možda si “sretnik” iz jedne od navedenih stranaka!
Daj nam rađe zapjevaj jednu od Robića!!!!

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije
Reply to  Zigi

Sori, ali nemam sad vremenena raspravljati o hdz-sdp trulezi. imalo bi se o tome svasta reci ali to uopce nije tema ovog clanka i rasprave. tema je utjecaj stranih medija na svijest naroda i rad aleksica po tom pitanju. Ti ako nemas o tome sto pametno reci osim vrckastih posalica o mom nadimku – raspravljaj sam sa sobom. 😉

Goran Aleksić
Gost
Goran Aleksić
3 godine prije
Reply to  Zigi

Prenio sam i pozitivna i negativna svjedočanstva, ali moram naglasiti da mi se javilo još nekoliko vrlo zadovoljnih ljudi. Ono što hoću reći jest – ako mogu Islandjani, možemo i mi.

Stipo Ćosić
Gost
Stipo Ćosić
3 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Onaj kome je ovdje dobro, neće se iseljavati ma koliko ga netko na to poticao. Glupost je pisati da će se netko iseljavati zato što je Aleksić objavio pozitivan članak o Islandu, makar bio i prosječan Hrvat.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije
Reply to  Stipo Ćosić

Tako je. Tko god to napise taj je budala. Na mjestu bi bio onaj koji bi napisao da “domaci” mediji godinama seru kako se svi trebamo iseliti u inat politicarima vani gdje je sve supersuper i onda im odlicno dodje Aleksiceva fb objava koju naravno ti mediji jedva docekaju. jbg, nije Aleksic kriv, sta on zna tko ce i u koje svrhe objaviti..ta on samo prenosi pisma! A rezultati porazne demografije sigurno nisu ni trunku od medija, nego od hdzsdpa koji beskompromisno i cvrsto bez obaziranja na upute EU i zapadnih demokratskih uzora vlasnika tih istih medija, suvereno vladaju Hrvatskom. 😀

Goran Aleksić
Gost
Goran Aleksić
3 godine prije
Reply to  Ivo

Bravo Ivo. Poanta je upravo u tome da moramo urediti našu domovinu.

Smrad2
Gost
Smrad2
3 godine prije

Doticnom bi mogao Island prisjesti kada mu Porezna u RH naplati razliku poreza (ukoliko Island i RH imaju Sporazum o izbjegavanju oporezivanja) ili na ukupnu zaradu (ako nemaju takav sporazum).

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Smrad2

Stici se vas nasa ruka i u islandu ha 🙂

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Republjik Hrvatska je vec bankrotirala bas kao i sve ostale nacionalisticke banana republjik nastale rusenjem nekad mocne SR Hrvatske i SFRJ , no medjutim to ce kao i sve ostalo sitnozubi posljednji saznati , bilo bi dovoljno onako izmedju redaka pohvatati situaciju oko agrokora , rusi dolaze 🙂

subotica
Gost
subotica
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Znate vi da je Srbija kad je prodala NIS ,pored naftnih izvora prodsla I sve geotermalne izvore. Sad rusi dolsze u banje koje koriste termalne vode I naplacuju takse a niko ne zna kako formiraju cene.Tako da niko nece da ulaze u banje I akva parkove.
MI vise nista nemamo nase.jos da prodamo Srbijasume I el. Privredu I gotovo.kraj. konec

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  subotica

@subotica
Šta se hvalite?
Mi ne možemo izgraditi je*enu benzinsku, a da zato ne moramo pitati strance,
pa se time ne hvalimo.
🙂

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Slažem se da je zastupnik Aleksić to objavio u stilu možemo i mi ovako a ne ajmo na Island. Po našim prirodnim bogatstvima i položaju možemo mi i puno bolje od Islanda ali nama je baš zbog tih atraktivnosti namjenjena uloga Indijanaca kojima treba oteti zemlju i sva prirodna bogatstva. Već sam više puta pisao o tome i ne da mi se ponavljati, tu naravno mislim na cijelu bivšu Jugoslaviju iako je Hrvatska možda najatraktivniji plijen s najviše mora i sa prelijepom plodnom ravnicom Slavonije da sad ne nabrajam jer ne bih do sutra završio. Za razliku od ustaša, četnika i partizana koje treba prepustiti povjesničarima mi imamo problem domaćih izdajnika koji sudjeluju u provedbi tog plana svjesno ili manje svjesno. Tu bi se moglo početi ali da bi se išta počelo treba biti svjestan njihovog plana i uloge Indijanaca koju su nam dodijelili centri moći. Isto tako treba biti svjestan u onu uzdaj se u se i u svoje kljuse. Neće nitko drugi odraditi ono što mi moramo sami odraditi. Kad bi se zaista počelo i skrenulo pažnju na sebe ne treba isključiti javne ili tajne oblike pomoći ali kad se kreće u boj za goli opstanak ne treba… Pročitaj više »

subotica
Gost
subotica
3 godine prije
Reply to  Perun

Kad je nastupila velika kriza 2008 sa bankarskim obveznicama.masa banaka je na Islandu propalo.oni su proglaslii bankrot proterali sve strane banke.smenuli Vladu I premijera.Odbili vracati dugove I krenuli ispocetka.Sta mislite kad bi nase drzave to uradile.da li bi svecki centri moci to dozvolili… dobili bi takav rat da onaj iz 1991 izgledao kao kafanska tuca.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
3 godine prije
Reply to  subotica

Subotica
Za to napravit bi trebalo imat frajere na vlasti. I bit u dobrim odnosima sa svima al nikome ne lizat guzicu (Titov sistem). Tad bi se moglo tako nesto. Tj virujen da ce se tako nesto i dogodit jednog dana

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Majk Majers

Kome je Tito lizao guzicu ????????????????

PROXY1969
Gost
PROXY1969
3 godine prije
Reply to  Zigi

PA I PIŠE DA NIJE NIKOME…

proxy1969
Gost
proxy1969
3 godine prije
Reply to  PROXY1969

Sorry , Caps lock ost’o “‘ključan”

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  subotica

tako je, Island je nebitan bitnim igračima, zato mogu da se zajebavaju kako hoće, Gadafi je u Libiji radio slične stvari i postigao slične, ako ne i bolje rezultate, pa pogledajmo što ga je snašlo, jer Libija geopolitički i geostrateški nije nebitna ovim anglocionističkih govana

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Željko

gadafija je izdao vlastiti narod ,odnosno libijska stoka sitnog zuba , umjesto da su svi od 7 do 77 g uzeli puske u ruke i branili libiju od nato agresora , iskoristili su prvu priliku i ubili ga kao zadnjeg klosara a vlast predali domacim izdajnicima koji su njegovo mrtvo tijelo svezano konopcem za kampanjolu razvlacili po njegovom rodnom gradu , postali su americka kolonija, ja ne zalim , ko ih hebe , zauvijek su izgubili mogucnost slobode i suverenosti libije ,to su i zasluzili …. pljuc .

otpisani
Gost
otpisani
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Druže Žukov, sjećaš li se 08.05.1980. …. “druže Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo”…
Koliko je trebalo “našim” krivokletnicima da ga proglase diktatorom a pari Hitleru? Zašto je “naš” narod bolji od “libijske stoke sitnog zuba” ? Zašto misliš da ovaj narod zaslužuje bolje?? Zar mi nismo – “…zauvijek su (smo) izgubili mogucnost slobode i suverenosti libije (Hrvatske) ,to su (smo) i zasluzili …. pljuc .” (?)

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije
Reply to  otpisani

Mozemo se isto prisjetiti Titovog govora u Bgd pocetkom 50?-ih: “..dok ste ujedinjeni biti ce te netko i nesto, a ako vas razjedine tada ste nitko i nista…”

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije
Reply to  Tarzan

Teško je ostati ujedinjen nakon što se u Srbiji pojavljuje sve više “veliko Srba”, a u Hrvatskoj nacionalista u kombinaciji sa kvazi liberalima.Recept za katastrofu.Pitanje je samo koliko je to slućajno a koliko je posao izvana!

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  otpisani

ne mislim da zasluzuje bolje i nece biti bolje , jugoslavija odnosno jugoslavenski narodi su izgubili slobodu i suverenost za vijeke vjekova , kome to nije jasno taj je obicna budala .

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Tako je, ali ako se iz svega toga nista ne nauci (i zapamti!!) tada je gubitak jos veci.

Goran Aleksić
Gost
Goran Aleksić
3 godine prije
Reply to  Perun

Da!

Hrvoje Čop
Gost
Hrvoje Čop
3 godine prije

Diveći se postignućima Islanda na iznimno radikalnoj i učinkovitoj, a nadasve mudroj i hrabroj promjeni stanja u državi (koja je bila u povelikim problemima) nadao sam se da i mi od toga možemo štogod naučit. U slavu toga kao razlog, i u slavu njihovog prvog priznanja RH (i to bez interesa, poput Njemačke, Austrije, pa i Vatikana) osmislio sam i u samo dva, tri dana – uz suglasnost njihovih državnih predstavnika koji pokrivaju i RH – u znak zahvalnosti za taj čin zavijorio njihovu zastavu. U povodu našeg nacionalnog praznika, praznika koji – barem u meni – zaziva i pokretanje neke nove Oluje, ali moralne, pokretačke, gospodarske, egzistencijalne, za sveopće dobro. Kao zamalo i na Islandu …

No, mjesto barem neometanja, ako ne podrške, dobio sam dvostruke prijetnje smrću (da, smrću) osmišljene od lokalne samouprave koja je (kao stupovi i pouzdanici bivšeg režima, danas naravvno lokalni HDZovci) jedan od jačih primjeraka kako od mista i općine koja je trebala biti najimućnija na našoj obali danas imate ruglo, naravno, ako znate gledat i zbrajat, a ne samo u strahu slušat, što im je omiljena disciplina. Jer drugo ne znaju …

http://www.patriot.com.hr/foto/Oluja.jpg

PS: koga zanima … http://www.patriot.com.hr/foto/DORH_Ocitovanje_LU_Split_10_03_2016.pdf

Chemtrail Cowboy
Gost
Chemtrail Cowboy
3 godine prije

“bilo koja zemlja na Balkanu (može)… živjeti samostalno i kvalitetno”!?! svašta! praviti paralele sa jednom beznačajnom zemljom (islandom) sa balkanom, u okvirima Pax Americane, zaista je neozbiljno, da ne kažem “poetski”… u NATO-u su, a kao slobodni!?! a, Gringosi-Amerikanci ih “brane”!?! a iznad većeg teritorija bivše YU glavni koridori, 24h zračni most između NATO baza Turska — Njemačka, Bugarska/Rumunija — Italija… iznad “granice svih granica” na Drini (granica Rimskog carstva, EU/Pax Americane vs. pravoslavno/islamski istok, čak meteorološka granica…) a, “svi nasmijani”… naravno, nemam ništa protiv smijeha i veselosti… ali non-stop biti “nasmijan” nešto tu nije u redu… kozmetika? a, nebo na Islandu (na slici) pokriveno chemtrailsima (da se zna ko je gazda — Jenkiji/NATO!), i, prva zemlja u europi po uzgoju banana” … svaka čast… mislim, vrlo bitna činjenica za “dobar život”. kad Gringosima bude zatrebao Island kao NATO vojna baza budimo sigurni da će to i postati unatoč “demokratskih referenduma”… a lično bih volio da je u Regiji što više Sberbanaka i prisustva Putinove Rusije, jer je to jedini protuotrov zapadnim demonima… dok se to ne zbije, može se (pro)živjeti i na Islandu, ako ništa drugo koji evrić prišparati… jer “ostajte ovdje, sunce tuđeg neba neće vas grijati kao… Pročitaj više »

PPP
Gost
PPP
3 godine prije

Ili ništa niste shvatili, ili bolje da ne govorim? 🙁

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije

CHEMTRAILE, daj boga ti, a kakav je to pravoslavno-islamski istok? Koliko ja znam, pravoslavci su dio kršćanstva, nikavog islama, a ako ćemo o islamu, valjda znaš da su razlike između sunita i šijita veće nego razlike između katolika i pravoslavnih.
Ali očito je, pojma nemaš. Žao mi je šta to pišem, ali tako je.

basso
Gost
basso
3 godine prije

I odose direktno na svjetsko prvenstvo.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Prvo, Island je ovakav za Islanđane. Za ”nas”, odnosno one koji tamo idu citirat ću mog pokojnog komšiju Tadiju, koji je ostavio kosti po baušteli i vratio se digao osam ili devet mirovina i umro: ”Sinko, ako ‘oš nešt’ ušparat, onda moraš živit ko ja svi ovi godina. Jednu nedelju veš lonac graha, drugu veš lonac kiselog kupusa, a treću nedelju, smiješaš što ti je ostalo, undak opet ispočetka”. I tako 30 godina tjkedan po tjedan, godinu po godinu. Jest osigurao sinove, jest zaradio mirovinu, …. koju je malo još uživala žena, ali živjet normalno , kao Islanđani, nećeš. Možeš, ali nema ni eura ušteđevine. Recept je jednostavan. Usput, ne pričam napamet.

GUEST
Gost
GUEST
3 godine prije

Žalosno ali istinito moj Laki Topaloviću,za sve ljude šljakere.Sve ostalo su priče za malu djecu. Ako su obrazovani ili poduzetnici možda mogu što ušparat.

Miroslav
Gost
Miroslav
3 godine prije

Laki bili se Tadija osjećao ugodno da ga stavimo u restoran s pet zvjezdica? Ja radim donekle fizički posao u Njemačkoj i ne bih se mijenjano s nekim koji radi u uredu. Ured je za mene smrt.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Poruke s Islanda mirišu na propagandu.

S obzirom da su nam poznati apetiti proširivanja EU, NATO i njihova ucjenjivačka politika, neovisnost Islanda je vjerojatno rezultat dogovora. Možda se radi o promociji nove zemlje “meda i mlijeka”, zemlje novog identiteta obožavanja “Zakona” odnosno pravne “Države”; bez vojske/obrane na koju se trebaju ostali ugledati; zemlje u kojoj banke znaju podatke o tvom pravnom odnosu s poslodavcem, o tvojim kupovnim navikama, ali ti zato uzvrate besplatnom kavom i osobnim uručenjem broja za čekanje; zemlje zaborava koja valjda nema burnu prošlost ili nema što iz te prošlosti naučiti;
zemlje u kojoj su ljudi valjda toliko istrenirani da se nema što propitivati, osobito ako ima kruha (i igara), itd.

Istina
Gost
Istina
3 godine prije
Reply to  Hari1

Fake news.
Banane se uzgoje i na Balkanu, ali ukus nema nikakvu konekciju sa izvornim južnoamer.
I Amiši, kao mala i genetski neovisna zajednica, nemaju mnoge bolestî ostatka svijeta.
Ko želi pokušati pobijediti rak najsuvremenim metodama ide u neoliberalne oaze: Švicarsku, Poljsku, Tursku, Japan, Sjedinjene Države.
Svačijem individualnom iskustvu se treba radovati i podržati ga, no činjenica je da su brit. bankari uspješno opljačkali Island i da nisu, kao ni njihova država, odgovarali zbog toga.
Blaže zatvorske kazne, mizerna novčana obeštećenja, odstupanje s položaja i odlazak na neki sličan ili još bolji: sve prijespomenuto kako bi se prozaično zadovoljio bijes narodne mase.
Dok vojnu stabilnost i zaštitu obezbjeđuju: SAD, Norveška, Danska, a Silk Road ”pada” jer je Island otkrio CIA-i vlastiti internetski server koji je prijespomenuti site podržavao, što je bez presedana u novijem internetskom vremenu i pokazuje potpuno odsustvo državnih suvereniteta i integriteta.
Nije se Island obogatio, mada je samo ravnomjernije rasporedio društveno bogastvo, koje uspješno pulsira u jednom vrlo uskom segmentu mainstreama.
😀

Ekonomist
Gost
Ekonomist
3 godine prije
Shumadinac
Gost
Shumadinac
3 godine prije

Da, odličan i vrlo poučan tekst. Island ima dobru strategiju ali pravi i greške – banane su savršen primer. Zdravstvene ustanove često obolelima od raka dele literaturu o zdravoj ishrani (kakva glupost, ona je potrebnija zdravim ljudima da se ne bi razboleli) i u njoj se može naći da je rano voće i povrće iz plastenika-staklenika opasno po zdravlje. Biljke imaju svoj životni ciklus i ako pokušate na silu da ga promenite nećete to moći u potpunosti. Obezbedićete biljkama toplotu i one mogu biti čak i bujnije nego u prirodi ali bez dovoljno svetlosti biljka neće moći da dovrši metaboličke procese pa će biti prepuna otrovnih nitrita u svim delovima – i u onim koje koristimo za ishranu. Ali da bi bili dovoljno precizni, ovo se odnosi na zimske mesece, već početkom maja i paradajz ima dovoljno svetlosti da kvalitetno sazri (to što ima izgled i ukus kao da je od plastike krive su sorte odnosno hibridi – opet preveliko odstupanje od prirode). Prirodu ne treba pokušavati prevariti, treba je posmatrati i učiti od nje. Postoje biljke koje su prirodno adaptirane na hladniji klimat kao što je zelena salata, šargarepa, peršun… i to na Islandu treba gajiti a banane verovatno… Pročitaj više »

Shumadinac
Gost
Shumadinac
3 godine prije
Reply to  Petar JASAK

Naravno. Želim samo da ukažem čitaocima da nisu sve greške (na Zapadu) tendenciozne, da gluposti prave i najperspektivniji. Upravo zato je vrlo bitno “otvoriti četvore oči” i usvajati samo najbolje.
Ali mi nemamo problema sa tim, mi ne usvajamo ništa – valjda smo najpametniji, trebalo bi ostali nas da kopiraju 😉

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

Ma poanta svega je banka i financijski sistem koji ne cijedi. Sto se tice voca, iskreno, prije bih jeo bananu s Islanda nego od bilo koje vanjske korporacije.. Nego, meni nije jasno kako Island nije drzava koju se treba napasti i u kojoj je “diktatura”?

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Pero

PERO, Island je dio NATO-pakta od samog osnutka 1949 godine. Dovoljno je pogledati kartu gdje se nalazi, pa je jasno i zašto je tako.
Vidim da nikome nije jasno da se može reći: zbogom EU, ali zbogom NATO-:(( !? Nema šanse, ako netko i poželi izaći iz NATO-pakta, valjda bi dobio metak u čelo.
P.S. Ne zaboravimo da je francuski predsjednik de Gaulle izveo FR iz NATO-pakta, ali Francuska je ipak velika zemlja i nuklearna sila. Kasnije, nakon de Gaulla opet su se vratili.
Ostaje da se vidi hoće li Turska (punih 80 milijuna ljudi), napustiti NATO.
A Island? Nekih 300 i nešto tisuća stanovnika, šaka jada, njih nitko ništa i ne pita. Kako ljudima to nije jasno, ne shvaćam?

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Petar JASAK

A kasnite sa objavom clanka o samopomoci kod nekih zdravstvenih tegoba, sto ste najavili prije 10ak dana

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Bobi

Obećali smo pustiti tvrtku koja se reklamirala da završi svoju kampanju. Ipak su se potrudili. Neka bar kampanju isplate. 🙂

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Petar JASAK

PETRE, ima i na Balkanu ljudi koji su vegetarijanci ili pretežiti vegetarijanci. Ostaje li njima samo kruh?

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Petar JASAK

JASAK, to je više bilo moje zezanje, to spominjanje vegetarijanaca.
Ali ima i vegetarijanaca, strogih vegana, djelomičnih vegetarijanaca, i onih koji jedu samo ribu, ali ne i meso kopnenih životinja, posebno ne stoke. No takvi nisu vegetarijanci! Jedenje ribe ne spada u vegetarijanstvo….ok, mliječni prozvodi i jaja, spadaju u vegetarijansku prehranu. Riba ne!

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  Shumadinac

SHUMADINAC, a znaš li ti da su još u sovjetsko doba i to već pedesetih godina koliko znam, na područjima Krajnjeg sjevera Ruske SFSR, tj.te tada najveće republike SSSR-a, uzgajali voće i povrće u staklenicima? Takvi neobični sovjetski gradovi kao što je Noriljsk imao je i vjerojatno i danas ima taj oblik uzgajanja voća i povrća. Nisu na Islandu otkrili ništa novo, a to šta su radili na Daaaaleeekom sjeveru Ruske SFSR, kao dijelu ondašnjeg SSSR-a, dokazuje samo to, da sovjetski socijalizam nije bio samo i uvijek bijeda. Kako nas neki jebivjetri stalno uvjeravaju.

gio
Gost
gio
3 godine prije

abc

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  otpisani

Kako vidim autor ovog članka je čitao članak na Logično. Osjete se kopirane rečenice.

Čudno kako jutros odjednom svi mediji govore o lošoj strani Islanda.

Izgleda da su im zasmetale javne bolnice, ne ulazak u EU, planska imigracijska politika,…

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  PPP

Naravno da im smetaju. Pa “lazne vijesti” na fb i ostalim drustvenim mrezama i portalima je pocetak dikt.., pardon, cenzu..ovaj apsolutne istine

Miro
Gost
Miro
3 godine prije

Super!

dalmata
Gost
dalmata
3 godine prije

Da su Islandani bili supci(ka svi ostali u EU) i da nisu napravili dar -mar i pozatvarali EU sluge,bili bi ka i svi ostali saka jada.A saka mizernog jada je tvorevina EU,a ta mizerija ne bi opstala da narodi(mislim na Balkan)ne nosu suknje,da ne vlada kukavicka glupost u kojemu poluproizvodi prodaju famu o nebeskom porjeklu svoje bogom dane nacije,koje su toliko uzvisena da su dobre jedino da budu ovo sta su,odnosno sinonim za robstvo,onda bi se Islandani divili Balkanu.Sve ovo smo imali,ali bilo je vaznije ovo danas,sta ce ti dobri radni uvjeti,danas imas HDZ,sta ce ti dobra plata.imas EU,sta ce ti sindikat,imas NATO?Sta ce ti uredno.besplatno zdrastvo imas USrA koja ti stalno sprema novi rat-To su gusti od mizernog zivota.a ne ovaka YU prica koja zivi na Islandu.Sva srica da je ti cudni narod,koji nema strane banke da deru kozu da leko pa ta zaraza nikad nece doc do ovih tvorevina.

Igor
Gost
Igor
3 godine prije

Island je otok i nokoga briga za njih i pritom su germanski neki Vikinzi. To je narod,razborit,pragmatican,radisan i ne razmislja emotivno nego logicki. Nikakva usporedba s Hrvatskom je nemoguca. Jos je bitno reci da nemaju nikakvih povijesnih naslaga i tlacitelja svakoga kova. Koga je ikada nilo briga za neki hladni otok daleko od svega? U proslosti trebalo jd veslati do tamo da bi se opllackao ili ubrao.danak 😉

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  Igor

Igore, Island je imao tlačitelje gore nego Hrvatska. To je bila vrlo siromašna zemlja koju su iskorištavale Norveška i Danska. Vrlo teška je bila njihova povijest. Tek su u zadnjih par desetljeća došli do ovoga što imaju.

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
3 godine prije
Reply to  PPP

A da vidis bakalara tek, sinko 🙂

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  PPP

A bogec moj,kad ce mo se mi dokopat tih “zadnjih par desetljeca “?

zlatan
Gost
zlatan
3 godine prije
Reply to  PPP

PPP, otok Island su Evropljani, tj.vikinški moreplovci otkrili tek u desetom stoljeću. Bio je bez ljudi. Doseljavali su na njega iz Skandinavije i to muškarci. a žene iz današnjih Irske i Škotske. Govore zapravo staronorveškim jezikom, a zanimljivo, u svome pismu imaju slovo “Đ”, kao i mi.
Malo se zna da su oni i Japanci prvi narodi u Svijetu koji su potpuno eliminirali nepismenost. Valjda već u 18-tom stoljeću. Još manje se zna da Islanđani imaju najviše pisaca i pripovjedača u odnosu na broj stanovnika.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Prijedlog redakciji , skupite lovu i pošaljite jednog od vas da napravi poštenu reportažu!
Bojim se samo da će lova biti ipak veliki problem..

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Zigi

Poštovani Zigi,

U redakciji postoje osobe koje poznaju Islanđane i iz prve ruke mogu reći da je ovo gore istina.

Što se tiče puta, još nisu stigle pare od Putina. 🙂 🙂 🙂 Šala mala koja ima za cilj usrećiti našeg Travisa – Jurčevića.

Već je odavno planiran turistički posjet Islandu, nevezano za članak. Kada se vratimo, objavit ćemo više informacija s terena.

Redakcija

Guthrum
Gost
Guthrum
3 godine prije

Od ključne su važnosti 3 stvari: površina zemlje, prirodni resursi i broj stanovnika.
Po ničemu, ali baš po ničemu, Island nije zanimljiv globalnim gangsterima i zbog toga su im dopustili da imaju to što imaju.
Veliki faktor je također i geografska pozicija Islanda koji je faktički “usred ničega”.
Dakle, relativno mala zemlja, bez ključnih resursa, sa zanemarivim brojem stanovnika usred ničega može poslužiti kao iznimka od pravila po kojem se globalistička mafija ponaša i vjerojatno je da su takve osnove postavili upravo globalisti da bi mogli demantirati kritičare. Obrnuta psihologija.
Kao, može se, vidite Island, ali vi ste si sami krivi jer ste nikakvi.

Pokušajte sad zamisliti da ijedna druga zemlja, koja ima nešto zanimljivo globalnoj mafiji ili se nalazi na geostrateški važnom mjestu, pokuša provesti što je Island proveo. Uveli bi im demokraciju, dok kažeš keks.

Island je iznimka koja potvrđuje pravilo i ništa više.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije

Pa nakon čitanja, ja dobio još veću želju da otiđem na Island. Prema ovome, svi ovi koji odlaze su budale jer idu za boljim životom? Trebali bi trpiti ovu korumpiranu bagru? Iz godine u godinu tonemo sve dublje?
Zađto autor ne napiše kako bi mi to trebali riješiti bagru koaj se broji u stotinama tisuća? Raditi ko majmuni da nam porezna sjeda na vrat? Propovijedati od vratiju do vratiju kako čovjek nije čovjek bez moralne vertikale? Smijeniti Vladu da se izabere druga identična bagra? E pa malo morgen. Drugi zakon termodinamike je u potpunosti jasan = lakše je otići van nego nešto promijeniti. Hrvatska je osuđena na propast i nitko to neće spriječiti.
Svi koji se dvoume, neka bježe glavom bez obzira. Bar će imati dovoljno novaca da se vrate na 2 tjedna godišnjega na more za što danas nemaju.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Mercury

Zadnji neka ugasi svjetlo da ne dođe ovrha za neplaćenu struju.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Osoba C

Iz danasnjih banana drzavica gdje vladaju klerofasisticke vojne hunte , valja bjezati onako kako to rade kurve kada im se zapali kupleraj .

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Mercury

Sinko moj ako si mlad idi i ne okreci se za sobom.Imas samo jedan zivot,jednu sansu.

Goran Aleksić
Gost
Goran Aleksić
3 godine prije

Uopće mi nije bila namjera niti tvrditi, niti negirati. Prenosim svjedočenja. Ja nisam svjedok.

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije
Reply to  Goran Aleksić

Pošteno. Cijenim vaše sudjelovanje u raspravi. Slučajnost je da sam i ja danas saznao za svjedočenje o Islandu gdje mi je poznanik išao sezonski na rad preko ljeta. Radio je dvije smjene dnevno i zaradio 6000 eura mjesečno. Kaže da ne bi živio tamo jer su toliko na sjeveru da ljeti imaju dva sata sumraka a zimi dva sata dana i da je prilično popularno liječiti tako izazvanu depresiju – alkoholom.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Čime mi liječimo depresiju?

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije
Reply to  Ivo

ćevapima

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  Goran Aleksić

A oni bi postara da biju.

braco
Gost
braco
3 godine prije

Tužno je da na islandu nema Partizana,Ustaša i komunjara,,,,,nije mi jasno o čemu pričaju na jut.kavici ako nema partizana i yugonostalgičara,,,???

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  braco

Bravo braco, 80% komentatora sa ovog portala ne bi imalo o cemu pisat !

braco
Gost
braco
3 godine prije

To nisu domoljubi,,,,nije sve u novcu

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Lijepo je to sve napisano… ali ..naivno Kao prvo, te stalne skoro svakodnevne priče u hrvatskim korporativnim propagandnim medijima; Jutarnjem, Indexu, Večernjem,.. i ostalima, priče u kojima se javljaju navodni i stvarni Hrvati, iz svih krajeva Europe i svijeta, koji hvale da tamo teče med i mlijeko, idu mi na *urac. Ovaj tip iz Islanda, je li stvarni, ili izmišljeni lik, naprosto sere i laže… priča bajke.. Nisam nikad bio na Islandu, ali na Islandu nije puno drugačije nego u Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj, gdje ima najviše naših ljudi. A svatko zna tko je bio tamo na Zapadu, da se mora crnčiti od jutra do mraka, da bi osigurao egiztenciju za sebe i obitelj. Obični Hrvati, koji nisu ni kirurzi ni inžinjeri, ni kompjuterski programeri i ne znaju jezik države u koju su došli, a takvih je preko 95% moraju naprosto crnčiti obične poslove; bauštelac, čistač, konobar, prodavač ..itd a to su sve slabo ili u najbolju ruku prosječno plaćeni poslovi. Zato npr. u ugostiteljstvu (restorani, hoteli, Burger Kingovi i slično) u Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama su preko 75% radnika stranci, jer su to slabo plaćeni poslovi i mora se biti biti spreman raditi i nedjeljom i svakim praznikom,… Pročitaj više »

raspe
Gost
raspe
3 godine prije
Reply to  alan ford

Kao prvo, te stalne skoro svakodnevne priče u hrvatskim korporativnim propagandnim medijima; Jutarnjem, Indexu, Večernjem,.. i ostalima, priče u kojima se javljaju navodni i stvarni Hrvati, iz svih krajeva Europe i svijeta, koji hvale da tamo teče med i mlijeko, idu mi na *urac.

Ono kada čitate negdje, da je rast privrede u Rumunjskjoj i Poljskoju drugdje odličan i visok, — o tih statističkih brojki prosječni Poljaci, Rumunji, Latvijci, Litvanci itd nemaju nikakve koristi, oni se moraju hrvati sa niskim plaćama kao i većina Hrvata. Jer inače da je tako sjajno, onda ne bi 5 milijuna Poljaka i 3 milijuna Rumunja, odselili u zapadne zemlje.

NAPISA SI JARANE TOLIKO VELIKI TEKST DA TI JE ON IZGLEDA TOLIKO OPTERETIJA MOZDANE VIJUGE DA NISI NA KRAJU MONOLOGA NI PRI!MJETIJA DA SI USKOCIJA SAM SEBI U USTA.
AJ SE SAD LIPO ODMORI !

teoretičar
Gost
teoretičar
3 godine prije

“Sve, sve… Plaća debitnom karticom, gotovo nitko nema gotovine kod sebe”

pilot program NWO-a, jedne valute, jedne vlade i jedne religije – ide dalje.
5G je “tu”, a tada neka nam je sa srećom..

teoretičar
Gost
teoretičar
3 godine prije

“„Sloboda, jednakost, bratstvo“”, pita li se itko zašto je nestalo ono “ili SMRT” iz nastavka ove parole? a nije “službena” verzija:-)

Marijan
Gost
Marijan
3 godine prije

Neznaš ili je san ili java

FerneShipt
Gost
FerneShipt
8 mjeseci prije

Hello my friend.
Our employees wrote to you yesterday maybe…
Can I offer paid advertising on your site?

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik