Povjerenik za zdravstvo u New Yorku ukinuo je mandat za maske kao neutemeljene nakon podnošenja savezne tužbe

Amerikanka bez maske
6 komentara

Organizacija Children’s Health Defense podržala je tužbu Williama Ouweleena kojom se osporavala ustavnost mandata maske za hitne slučajeve, koja zahtijeva da necijepljeni nose maske dok ih cijepljeni ne moraju nositi.

Ministarstvo zdravstva New Yorka (NYSDOH) 27. kolovoza ukinulo je mandat nošenje maski nakon što je tužba podnesena 05. kolovoza na saveznom sudu, kojom se željelo osporiti sporni propis.

Tužbu je pokrenuo William Ouweleen, vinar najstarije posvećene sakramentalne vinarije u Americi. Ouweleen je osporio ustavnost NYSDOH uredbe 10 NYCRR 66-3, koja je zahtijevala da necijepljene osobe nose maske, dok ih cijepljene ne moraju nositi.

Prije podnošenja tužbe, pokrovitelji vinarije Ouweleen su dva puta kritizirali zbog toga što nije nosio masku. Lokalna zdravstvena služba ih je obavijestila da bi mogao biti kažnjen, zatvoren, ili oboje, ako nastanu dodatne pritužbe.

U pritužbi je Ouweleen tvrdio da je uredbom povrijeđena njegova ustavna prava i koja nije opravdana znanošću, pozivajući se na potvrdu Centra za kontrolu i prevenciju bolesti gdje je stajalo da cijepljenje ne sprječava prijenos SARS-a CoV-2.

Osim osporavanja mandata na temelju jednake zaštite, tužba je osporavala mandate maski općenito.

Odvjetnica Sujata Gibson podnijela je tužbu u ime Ouweleena. Zaštita zdravlja djece (CHD) podržala je tužbu.

“Jednostavno nema razloga za postavljanje različitih zahtjeva za cijepljene i necijepljene Njujorčane”, rekao je predsjednik i glavni pravni savjetnik CHD-a Robert F. Kennedy, Jr.

“Službenici javnog zdravstva u cijelom svijetu priznaju da su ta cjepiva samo za osobnu zaštitu. Ovaj mandat nije temeljen na dokazima. Namjera je bilo prisiliti ljude na uzimanje eksperimentalnih cjepiva te posramiti i maltretirati one koji ostvaruju svoje savezno zajamčeno pravo na necijepljenje.

Mandat maske New Yorka postavio je temelje za druge prisilne mjere nametnute necijepljenim ljudima u cijeloj državi. Iako se ukidanjem NYCRR 66-3 privremeno rješavaju neka pitanja u ovom predmetu, odvjetnici su naglasili da tužba nije završena.

“Nažalost, u isto vrijeme kad su ukinuli mandat diskriminatorne maske, NYSDOH je povjereniku povjerenstva za zdravstvo New Yorka Howardu Zuckeru dodijelio isključiva ovlaštenja da izdaje buduće mandate, prema vlastitom nahođenju, uključujući i mandate koji diskriminiraju na temelju statusa cjepiva ako on to odluči”, izjavila je Gibson.

Zucker još nije izdao mandate za maske vezane za status cjepiva. Međutim, prošlog je petka izdao opća pravila u pogledu nošenja maski za školsku djecu i zaposlenike u određenim sektorima, poput zdravstvenih i popravnih ustanova.

U pritužbi je Ouweleen tvrdio:

“Znanost ne utvrđuje da je produljena uporaba maski sigurna ili učinkovita. Točnije, američka Uprava za hranu i lijekove definira maske kao eksperimentalna zdravstvena pomagala i nije ih licencirala za upotrebu u široj javnosti osim putem ovlaštenja za hitnu uporabu (EUA).”

Prema odredbama EUA-e, proizvođačima je izričito zabranjeno “zavaravati” javnost tvrdeći da se maske mogu ponovno upotrijebiti ili koristiti za zaustavljanje ili smanjenje infekcije.

“Dobro je utemeljeno da pomagala EUA-e, uključujući maske, ne mogu biti nasilno nametnuti”, rekla je predsjednica CHD-a i glavna savjetnica Mary Holland. “Ova zabrana proizlazi iz Nürnberškog zakonika iz 1947. godine i odražava naše obveze prema naknadnim obvezujućim ugovorima i domaćim statutima koji uključuju.”

Children's Health Defense
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Žute trake preko usta, nisu više na rukavu.

Stara kuka
2 godine prije

“Nažalost, u isto vrijeme kad su ukinuli mandat diskriminatorne maske, NYSDOH je povjereniku povjerenstva za zdravstvo New Yorka Howardu Zuckeru dodijelio isključiva ovlaštenja da izdaje buduće mandate, prema vlastitom nahođenju, uključujući i mandate koji diskriminiraju na temelju statusa cjepiva ako on to odluči”

Znači Ministarstvo zdravstva New Yorka je ukinulo obavezu nošenja maski da bi istovremeno svom zaposleniku dodijelio isključiva ovlaštenja da prema vlastitom nahođenju recimo već slijedeći dan propiše ponovo nošenje maski..

Nije jasno kome je spomenuti podnio tužbu i je li odluka o povlačenju mandata za maske donešena samostalno od strane Ministarstva ili je to sudska odluka.

Jer ako je sudskom odlukom ukinuta naredba nošenja maski kako onda taj povjerenik može to ponovo narediti?

pantagana
2 godine prije

i niste mogli stavit neku drugu sliku nego bas crnca. hebo te, stvarno doslo vrijeme da svak ima svog crnca.

Max
2 godine prije

Pobjeda

Martin
2 godine prije

a-h. attps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1780593.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210902_21
a=h. attps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1779839.html

Luxemburg ne maske u razredu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.