Predsjednik Putin obrušio se na zemlje koje nisu odobrile cjepiva za COVID zbog političkih motiva

Putin-Sputnik vakcina
76 komentara

Predsjednik je naglasio da je Rusija spremna pojačati proizvodnju cjepiva i pozvao strane goste neka kupe cjepiva protiv koronavirusa.

Vladimir Putin oštro se obrušio na zabranu ruskog cjepiva protiv COVID-a u nekim zemljama, usprkos tomu što je dokazano da je cjepivo učinkovito, ističući da su takva ograničenja apsurdna i politički motivirana.

“Podsjećam vas da je rusko cjepivo prepoznato kao najsigurnije i najučinkovitije. Učinkovitost je preko 96 %. Prema našim regulatornim tijelima, nema smrtnih slučajeva od upotrebe cjepiva”, rekao je Putin u svom govoru na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF).

Rekao je kako se čini da neke zemlje nisu zainteresirane za zaštitu vlastitih građana od pandemije.

Ruski predsjednik također je dodao da je samo 10 posto stanovništva svijeta dobilo injekcije protiv COVID-a, napominjući da stotine milijuna nemaju pristup nijednom cjepivu.

Istodobno, Putin je naglasio da se svijet oporavlja nakon ekonomske krize izazvane pandemijom prošle godine.

Politička bitka protiv cjepiva

Sputnjik V, prvo službeno registrirano cjepivo protiv novog koronavirusa na svijetu, certificirano je u 66 zemalja koje pokrivaju preko 3 milijarde ljudi, što dokazuje učinkovitost od preko 91,6 %.Međutim, cjepivo je naišlo na razne prepreke, za koje Moskva smatra da su dio političke bitke, krajnje neprikladne usred globalne pandemije.

Europska agencija za lijekove pregledava Sputnjik V od 04. ožujka i još uvijek treba dati odgovor. Neke zemlje EU-a, poput Slovačke i Mađarske, već su odobrile ruske lijekove, ne čekajući odobrenje EMA-e, dok je Bavarska dala preliminarnu narudžbu za potencijalne isporuke kada cjepivo konačno bude certificirano.

Ipak, kreatori cjepiva sukobili su se s brazilskim zdravstvenim regulatorom Anvisom, jer je odgodio odobrenje za lijek i zabranio mu uvoz od strane regionalnih vlasti. To je rezultiralo velikim protivljenjem i pravnom tužbom za klevetu, jer su kreatori Sputnjika V optužili brazilsku agenciju za širenje lažnih podataka o cjepivu.

euSputnikvakcinavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor drugi
2 godine prije

Očigledno Putine da nisi dovoljno podmazao, po tom pitanju MOĆNI eu birokratski stroj, pa sad po tom pitanju škripi na sve Božje strane.
A do tada, tko jebe tebe, tih tvojih 96% i bez smrtnih slučajeva, kao da je to nekome nešto bitno.

Majk Majers
2 godine prije

Da je kritizira odobravanje bilo kojeg cjepiva, pomislija bi da je stvarno velik. Ovako samo pas ne laje radi sela.
Postoji li ijedan političar na visokoj funkciji da je kontra eksperimentiranja na ljudima?
Sve su to izdajnici ljudskog roda

oswnpvbwenpgtunwepge
2 godine prije

Fekalija još više hoće cjepanicama smanjiti broj rusa, prošle godine pola milje rusa je umrlo nego što je rođeno, skoro jedan Zagreb.

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Zašto neće rusko cjepivo u zapadnu butigu… Tko je kriv?
Washington optužuje Moskvu za gotovo sve smrtne grijehe….
Na Zapadu zadnjih 780 godina unisono viču: ”Rusija!”.
Otkad je Aleksandar Nevski u bitci na Nevi izmlatio Šveđane.
Ni to mu nije bilo dosta pa je 1242. g. na Čudskom jezeru razvalio Teutonce.
Kad mu je papa Inocent IV. poslao kardinale Galta i Gemonta, s namjerom da ga navedu da primi katoličanstvo i njega je, papu, otkantao…
P.S.
Papu se bira doživotno.
Putina na 6 godina.
A slikao se već sa trećim papom…
P.P.S.
Elvira Ignatieva… Prava ljepotica!
Profesorica engleskog u školi u Kazanju.
Poginula je kad je svojim tjelom zaklonila svog učenika.
Stala je ispred njega, kad je ubojica uletio i zapucao.
26 godina!

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
ledeno doba
2 godine prije

ja stvarno ne želim nikomu kvariti iluzije, i stvarno bih volio da se Putin suprostavlja kabali i NWO-u, ali na žalost, činjenice govore drugačije i teško mi je povjerovati u to. Pa ova izjava Putina je faktički kao “auting”. I kako ga sad braniti? Ajde, da je rekao da je samo rusko cjepivo dobro i da je kritizirao one države koje koriste smrtonosna cjepiva Pfizera, Moderne, Astra Zenece itd..,– to bi još nekakao i svario, iako za nepostojeću bolest nije potrebno nikakvo cjepivo, ni rusko, pa taman da je najbezazlenije. Ali, uzmimo mogućnost, čak da postoji bolest zvana kovid, kada je smrtnost 0,1% ili čak 0,2% kako tvrdi lažjivi WHO-a,–to je ipak ništa, sitnica, kao i smrtnost od gripe. Dakle cjepivo je, potpuno nepotrebno u oba slučaja: ako bolest kovid ne postoji, i ako postoji. Putin se dakle obrušio na zemlje, koje nisu kupile cjepiva i zabrinut je što je… Čitaj više »

davor3
2 godine prije

Vladimir Putin
“Znate u čemu je problem?
Reći ću vam kao bivši građanin bivšeg Sovjetskog Saveza.
Koji je problem carstava – oni misle da su toliko moćni da mogu priuštiti male greške ….Ali broj problema raste. Dolazi vrijeme kada se s njima više ne može riješiti. A Sjedinjene Države, sigurnim korakom, čvrstim korakom, idu ravno putem Sovjetskog Saveza u propast kao svako carstvo.”

Mosha
2 godine prije

molim koristite pravu rusku titulu Tzar a ne te neke refornističko kapitalističke nazive

rttgh556sdccv233dfgh
2 godine prije

…sve postaje kristalno jasno. nomen est omen.fauci= tal. ralje/derivacija sicilijanski iz srp…žeteoc

2 godine prije zadnji put uredio rttgh556sdccv233dfgh
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI