Predstavljen novi Mi24P-1M

Mil MI-35
10 komentara

Ruska korporacija Rostec predstavila je modernizirani borbeni helikopter Mi-24P-1M sa novom generacijom elektronske opreme na međunarodnom vazduhoplovnom i kosmičkom sajmu MAKS 2019.

“Modernizovani helikopter Mi-24P ima nadograđeni objedinjeni sistem za nišanjenje i navigaciju, panoramski optoelektronski sistem nišanjenja, radar sa faznim skeniranjem (opciono), napredni autopilot, sistem za samoodbranu i novi sistem napajanja. Helikopter ima smanjenu težinu zaoko 430 kilograma u odnosu na težinu helikoptera prije modernizacije”, rekao je Rostec.

Elektronika nove generacije značajno je povećala borbenu izdržljivost i vatrenu snagu helikoptera.

“Ova nova verzija helikoptera, Mi-24P-1M, proizvod je saradnje holding kompanie Helikopteri Rusije i koncerna radio-elektronskih tehnologija KRET.

Modernizovani helikopter nudi bolje tehničke i borbene paramete, koji ga čine atraktivnijim za potencijalne kupce “,  reka je Anatolij Serdjukov industrijski direktor vazduhoplovnog klastera korporacije Rostec.

Borbeni i helikopter Mi-24P namenjen je uništavanju oklopnih vozila i pružanju vatrene podrške kopnenim snagama. Na listi glavnih karakteristika helikoptera je sposobnost nošenja do 8 naoružanih vojnika ili evakuisanje do 4 povređens sa bojnog polja i prevoz tereta postavljenog unutar kabine ili pričvršćenog na spoljne tačke.

Rostec je rekao da su novi helikopter zajedno razvili holding kompanije Helikopteri iz Rusije i koncern za radio-elektronske tehnologije KRET.

Međunarodna vazduhoplovna izložba MAKS 2019 održava se u Žukovskom u blizini Moskve, od 27. avgusta, do 1. septembra, u organizaciji ruskog Ministarstva industrije i trgovine i korporacije Rostec. Izložba je okupila 827 kompanija iz 33 zemlje, uključujući 184 strana izlagača.

Mi-24
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

opak je ovaj mi 24 p.

Mishko
4 godine prije

Bitno je da smo proglasili mil 24 neperspektivnim a donaciju vrapcica kiowa proglasili vauuuu a tog komarca obori kalasnjikov. Mogli smo modernizirati svoje milove 24 kao madjari.

Kile
4 godine prije

Uvijek su radili žešće heliće od ostalih, ova leteća tvrđava i još onaj Kamov sa 2 elise bolesno izgledaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI