Prema Budimpešti, Rusija može proglasiti pobjedu kada god želi

Madjarski ministar
43 komentara

Gergely Gulyas, ministar zadužen za ured premijera Viktora Orbana, kaže da je Moskva u velikoj prednosti u odnosu na Kijev

S obzirom na jasnu prednost Rusije u Ukrajini, Kremlj može definirati što je pobjeda i proglasiti da je postignuta kad god smatra prikladnim, tvrdio je jedan mađarski ministar. Gergely Gulyas, ministar zadužen za ured mađarskog premijera, iznio je u petak svoje viđenje sukoba u Ukrajini na okruglom stolu na Sveučilištu za javne službe u Budimpešti, koji je održan povodom promocije nove knjige pod naslovom ”Ruska velika politika moći 1905.-2021.” Dužnosnik je rekao da su se i Ukrajina i Rusija našle u situaciji iz koje se teško izvlače. Dodao je da su “šanse za mir” trenutno “slabe” – iako Moskva “ima takvu prednost” u sukobu da može definirati što bi predstavljalo pobjedu i proglasiti je “gotovo u bilo kojem trenutku”.

Nastavio je upozoravati protiv bilo kakvog izravnog uplitanja NATO-a, dodajući da su sankcije EU-a Rusiji do sada imale običan učinak, šteteći bloku više nego što je to bio cilj. Gulyas je primijetio da su zapadna ograničenja Moskvi do sada “donijela nevjerojatan prihod”. Nadalje, politika EU-a, vjeruje, mogla bi rezultirati sve većim udaljavanjem Rusije od Europe dok se približava Aziji. Dok se Budimpešta pridružuje SAD-u, u osudi ruske vojne operacije u Ukrajini, to ne znači da je Mađarska spremna nametnuti slične sankcije Moskvi, jer bi to išlo protiv vlastitih nacionalnih interesa zemlje, istaknuo je ministar. Govoreći o Ukrajini, Gulyas je optužio Kijev da ne štiti temeljna prava etničkih manjina, posebice Mađara.

U 2017. ukrajinska vlada usvojila je zakon čiji je cilj uklanjanje manjinskih jezika iz ukrajinskih škola, što Budimpešta vidi kao diskriminirajuće. Kijev već dugo optužuje svog zapadnog susjeda za raspirivanje secesionizma među ukrajinskom mađarskom dijasporom, uključujući navodno tajno dodjeljivanje državljanstva etničkim Mađarima.

Gergely GulyasmađarskapobjedaPrednostirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Još ne.

1 godina prije

Znaju to svi , zato i šizofrenišu pitajući se šta Putin planira…

Гавран
1 godina prije

Prva faza rata je gotova. Vojni i ljudski resursi Ukrajinske hunte su skršeni. Ovo je druga faza rata. Rat se dalje vodi sa NATO paktom. Sama ideja članka, da kada te neko napada možeš prekinuti kada hoćeš je izvrtanje činjenica.

zac
1 godina prije

djuro debeli bi volio da gazi po prostranstvima RUSIJE, ali ce gaziti ko i usa i nato, po prostranstvima nedodjije…nikad vi Rusiju osvojit necete, prije ce puknut cijela kugla ZEMLJA

Xam
1 godina prije

Rusija može proglasiti pobjedu Ukraine kad god poželi.
Prva faza povlačenja je završena, sledi druga faza-bežanija.

zac
1 godina prije

madjarska je isto pod pritiskom eu, nedaju im sad 750 miliona eura sto im pripada, ode madjarska iz eu pa onda i ostali..bye bye..kao i juga, problem u interesima, lovi i moci…ha ha ha, vec uzivam, zato su englezi izasli..nes me hebat kako hoces, imam funtu i podrsku usa, raskenjat cemo eu…

tihobl
1 godina prije

Јапан је у августу повећао увоз течног природног гаса из Русије више него три пута, наводи се у документу који је објавило Министарство финансија Јапана.

tihobl
1 godina prije

У главном граду Летоније, Риги, путници који говоре Руски могу да седну само у задњи део аутобуса.

tuf
1 godina prije

Poprilično labava teorija, gospon Gulaš. Rusija na drugoj strani žice ima kompletni NATO kojemu ne radi slušalica ali itekako dobro radi mikrofon. Može Rusija proglasiti štogod, to ne znači da se dugi niz godina neće nastaviti teroristička prijetnja iz Ukrajine, Gruzije, Kazahstana, Moldavije – kao niti latentne prijetnje na Baltiku. Nije vrijeme za labave krilatice nego za sveobuhvatno djelovanje.

I V A N
1 godina prije

D O S T A. KYBOARD. RATA. KAKO NAPRVITI. M. I. R. ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI