Prema izvješću NBC-a, Rusija zahtijeva odgovore od Washingtona o tome pomažu li SAD napad na ruske jedinice u Krimu

Azov Battalion
19 komentara

Rusko veleposlanstvo u SAD-u zatražilo je pojašnjenje i očitovanje o najnovijem pitanju u vezi s odnosima napada na ruske postrojbe u Krimu, nakon što je u izvješću naveden neimenovani američki dužnosnik, koji je rekao da američke snage isporučuju oružje militantnim jedinicama na Krimu, koje sudjeluju u napadima na ruske jedinice.

Veleposlanstvo je priopćilo da je izjavu, objavljenu na društvenim mrežama u četvrtak, tretiralo s “ozbiljnom zabrinutošću, tražeći od Washingtona pružanje detaljao tome je li istina da američka vojska isporučuje oružne postrojbama u Krimu, koje vrše napade na ruske postrojbe.

“Neimenovani američki dužnosnici govore o podršci svoje zemlje terorističkim aktivnostima koje obavljaju treće zemlje. U ovom slučaju govore konkretno o Rusiji”, objavilo je veleposlanstvo na Facebooku.

”Ako je to istina, zahtijevamo razjašnjavanje od strane američke vlade o tome je li Washington izravno ili neizravno optužio SBU za organizaciju terorističkih napada na ruski narod u Krimu”.

Objavljen od strane NBC vijesti u ponedjeljak,izvještaj se usredotočio na navode o tome da Moskva plaća talibanskim borcima za svakog ubijenog američkog vojnika u Afganistanu, što je tvrdnja koja se prvi puta pojavila u priči iz New York Timesa u lipnju. Međutim, u 12. paragrafu članka, anonimni dužnosnik, kako je to uobičajeno u američkim medijima, citira da je američka obavještajna služba pretpostavila kako postoji „program lova na glave“, jer je vjerovala da je to „proporcionalan odgovor na američko naoružavanje ukrajinskih jedinica, koje se bore protiv ruskih snaga na Krimu”.

Iako je Washington samo 2020. Kijevu otvoreno osigurao desetke milijuna dolara vrijednog oružja i druge vojne opreme, administracija Donalda Trumpa nikada nije razgovarala o potpori vojnim operacijama, koje se vode protiv ruskih snaga na Krimu.

Krim je Rusija anektirala 2014. godine, nakon referenduma na kojem je 95 posto glasača s Krima podržalo ponovno ujedinjenje, dok je odaziv bio veći od 80 posto. Do referenduma je navodno došlo nakon svrgavanja predsjednika Viktora Janukoviča od strane oporbenih snaga koje je podržao Washington. Neke od tih snaga, poput bataljuna Azov i danas se bore na Krimu protiv ruskih snaga.

Poznati pod nazivom “Euromajdan”, prozapadni prosvjedi u Kijevu izazvali su nemire u ukrajinskim etničko-ruskim enklavama, odnosno istočnoj regiji Donbass i na jugu Krimskog poluotoka, gdje su žestoki otpori protiv novoizabrane vlade bili najžešći. Rezultat referenduma iz ožujka 2014. žestoko su osporili Washington i njegovi europski saveznici, dok su prozapadne anketne agencija Pew i Galluptada potvrdile da je velika većina stanovnika podržala ponovno ujedinjenje Krima s Rusijom i da je referendum bio “slobodan i pošten”.

Euromajdan
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kfjvneriuniecjwiejcw
3 godine prije

Koga ovi foliraju, oni ne vide ono što ja vidim dva desetljeća da se spremaju ponovo na Rusiju, ma marš u racku.

Ringo10a
3 godine prije

Ma kakve borbe na Krimu, o cemu oni lupetaju

cibo
3 godine prije

…i odgovore od Washingtona nece dobiti kao sto do dana danasnjeg nece dobi nikoji odgovor iz Berlina.
Vrijeme je da dodje do rata.
Trump garantirano dobija drugi mandat ako zapocme rat u Iranu.
Kina mora povratiti Tajvan.
Rusija mora biti uvucena pa nek rat odredi ostalo, ovako dalje ne ide.

Stara kuka
3 godine prije

Cijela ova “vijest” je nevješta konstrukcija američkog veleposlanstva i američkog Fake-news u kojoj oni kažu da su navodno Rusi od njih zahtjevali neka objašnjenja u vezi nekakvih navodnih “borbi” i “napada” na Krimu.

Meni to izgleda da američko veleposlanstvo i fake-news pokušavaju isfabricirati nekakve fiktivne sukobe s nepostojećom “oporbom” na Krimu kako bi dobili povod za nove “sankcije” protiv Rusije i ispriku za još intenzivniju vojnu prisutnost uz ruske granice na Crnom moru.

nessy
3 godine prije

Svidjelo se nekome ili ne, Krim je ponovo dio Rusije, gdje je i bio do odluke Hruscova da Ukrajini pokloni nesto sto nije njegovo. Da Rusi nisu vratili Krim, sada bi tamo bila NATO baza, sto je i bio najvazniji cilj ‘demokratskih promjena’ u Ukrajini. Ali, eto, NATO stratege je preduhitrio jedan tip, koji im je i inace trn u oku. Dalje, te ‘borce za slobodu’, koji se na Krimu bore protiv Ruske drzave, treba tretirati kao diverzante i teroriste, sto cinjenicno i jesu. Posljedice takvih radnji povlace najteze kazne, pa tko voli nek’ izvoli.

pero
3 godine prije

logicno je postao rusia today

Max
3 godine prije

Kakve borbe na Krimu tamo je mirno . Lugansk i Donjeck su druga stvar.

oko
3 godine prije

Ovo su koske koje se bacaju jer je tuzilastvo UA pocelo predistrazne radnje radi utvrdjivanja odgovornosti lica koja su predala Krim bez ispaljenog metka. Imaju stenograme sa vrhovnog saveta odbrane ( Turcinov, Jacenjuk, Avakov i ostala nazi ekipa ) gde se govori kako Krim treba predati bez bilo kakvih sukoba i izvuci sto vise ljudstva i tehnike za predstojece operacije na istoku. Lavina se pokrenula, oficiri svedoce da su dva puta dnevno trazili naredjenja iz Kijeva i da im je govoreno da ne brane “teritoriju UA” (protivustavna naredjenja), da su vec tada planirana borbena dejstva na istoku i zasto vojska nije stitila drzavna i oblasna zdanja na zapadu koja su pala u ruke rulje na polovini majdana a odbrana drzavnih i oblasnih zdanja je zvanicni povod za koriscenje vojske na istoku. Zestoko su krenuli na Zelenskog i kako u UA postoji kazneno delo protivustavno delovanje i izdaja on ce morati… Čitaj više »

Mijo
3 godine prije

A šta rade ruske jedinice na Krimu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI