Prema Reutersu, njemačke tvrtke osiguravaju obnovu Sjevernog toka 2

Sjeverni tok 2
23 komentara

Ovaj potez sugerira da ponovno uspostavljanje plinovoda nije isključeno, kažu izvori

Dvije velike njemačke osiguravajuće tvrtke obnovile su pokriće oštećenog plinovoda Sjeverni tok 1, izvijestio je u utorak Reuters pozivajući se na izvore.

Plinovod, koji prolazi ispod Baltičkog mora i može prenositi 55 milijardi kubičnih metara plina godišnje, bio je glavna izravna ruta za isporuke prirodnog plina iz Rusije u Njemačku prije nego što je sabotiran prošlog rujna. Od tada je izvan pogona.

Obnavljanje osiguranja od strane Allianza i Munich RE znači da ponovno puštanje plinovoda u rad nije isključeno, sugerira Reuters. Prema izvorima agencije, unatoč javnom stavu o prekidu veza s Moskvom, njemačka vlada nije se protivila obnovi osiguranja. Ovo je ključno za bilo kakvu dugoročnu budućnost plinovoda.

Neki od njemačkih dioničara Nord Streama (energetske kompanije Wintershall Dea AG i PEGI/E.ON) navodno žele barem sačuvati oštećeni plinovod u slučaju poboljšanja odnosa s Moskvom. Valjana polica osiguranja olakšala bi popravke potrebne za nastavak protoka plina, rekao je izvor za Reuters. Polica osiguranja pokriva štetu na plinovodu i probleme s prekidom poslovanja, napominje agencija.

Isporuka plina Sjevernim tokom u EU smanjena je, a potom i potpuno obustavljena prošle godine zbog sankcija Rusiji i tehničkih problema. U rujnu je serija podvodnih eksplozija pukla Sjeverni tok 1 i oštetila dijelove novoizgrađenog plinovoda Sjeverni tok 2. Više europskih istraga o incidentu je u tijeku.

Njemačka vlada i dalje tvrdi da ima za cilj potpuno zaustaviti uvoz ruskog prirodnog plina prelaskom na alternativne dobavljače i druge izvore energije.

njemačkarusijaSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dona
1 godina prije

vlada ovo vlada ono, sami sebi režu granu na kojoj sjede , a što je sa dioničarima vlasnicima, njih tko hebe

404
1 godina prije

Kad ga obnove neka oko njega nasele dresirane morske pse ljudoždere da žderu američke i britanske ronioce..

abc
1 godina prije

Njemačka mora istjerati američko-jevrejske okupatore. Mir i blagostanje cjele Evrope je posle garantovano.

abc
1 godina prije

Tko spriječava Njemačku, da popravi svoju infrastrukturu, od koje ima izuzetno mnogo koristi? I zašto njemački narod takav terorizam i agresiju sa strane USA uopšte dopušta?

zoran
1 godina prije

Kome je najpotrebniji on ce ga i popraviti. Rusija u EU nema vise povjerenje, jer je proigrano.

ogo
1 godina prije

Ja im nebi dao ni kapi plina pa nek crknu

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Prema Reutersu od prije 49 minuta – Rusi uzjeli Bakhmut ! Konačno , niti oni više ne mogu skrivati . News link —–>>>> reuters.com/world/europe/ukraine-battles-bakhmut-finland-joins-nato-2023-04-04/

Noname
1 godina prije

U Artemovsku su ruske snage znatno napredovale – središnji dio je praktički oslobođen, a na ruševinama zgrade lokalne uprave zabođena je ruska zastava. Ukrajinske formacije vratile su se u zapadne četvrti.
Stručnjaci napominju da je do 85% grada već u našim rukama i epopeja s oslobađanjem naselja je pri kraju. Sjeveroistočno od Artemovska naše trupe napreduju prema još jednom važnom gradu DNR – Seversku. Dopisnici Izvestije posjetili su liniju bojišnice i pogledali kako se odvijaju borbe u području sela Spornoye.

Max
1 godina prije

Bit će im potreban.

dulebg
1 godina prije

Na kopnenim magistralnim gasovodima rade se “zatvaračke stanice” na svakih 15-ak kilometara. Njihov je posao da, kad osete pad pritiska, zatvore protok. Rade bez elektronapajanja. Tako da sam uveren da one postoje i na podmorskom gasovodu, te da voda nije mogla da napuni više od deonice od 15km.

ime
1 godina prije

ovi njemci su komad boodaletine. ali ono veći. kako su samo uspjeli napraviti bmw?

Steve
1 godina prije

,,…Njemačka vlada i dalje tvrdi da ima za cilj potpuno zaustaviti uvoz ruskog prirodnog plina prelaskom na alternativne dobavljače i druge izvore energije…,, Epilog: A da mi ipak obnovimo te polise?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI