Previše Palestinaca je umrlo

Antony Blinken
16 komentara

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je da je “previše” Palestinaca poginulo u izraelskoj kampanji odmazde protiv militanata Hamasa u Gazi. Također je pozvao na minimiziranje smrti i patnje civila.

„Mnogo više se mora učiniti kako bi se zaštitili civili i kako bi se osiguralo da humanitarna pomoć stigne do njih“, rekao je visoki američki diplomata novinarima u petak u New Delhiju, dok je završavao svoju turneju po Bliskom istoku i Aziji.

“Previše Palestinaca je ubijeno, previše ih je patilo ovih proteklih sedmica, a mi želimo učiniti sve što je moguće da spriječimo nanošenje štete njima i maksimiziramo pomoć koja im stiže.”

SAD pokušavaju uvjeriti Izrael da uvede duže “humanitarne pauze” i daju dodatne prijedloge kako bolje zaštititi civile, iako Blinken nije elaborirao te rasprave.

Broj mrtvih u izraelskim napadima na Gazu premašio je 11.000 ljudi, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena, saopćilo je u petak ministarstvo zdravlja palestinske enklave koju vodi Hamas. Prema posljednjim podacima, oko 27.490 ranjeno je tokom više od mjesec dana bombardovanja IDF-a.

Blinken je ponovio Washingtonovu nedvosmislenu osudu Hamasa i podršku pravu Izraela da se brani. Međutim, francuski predsjednik Emmanuel Macron ustvrdio je u petak da samoodbrana “nije opravdanje” za razmjere bombardovanja i stradanja civila u Gazi.

„De facto – danas se bombarduju civili – de facto. Ove bebe, ove dame, ovi starci su bombardovani i ubijeni. Dakle, nema razloga za to i nema legitimiteta. Zato pozivamo Izrael da prestane”, rekao je Macron za BBC, ističući da je “važno za srednjoročnu i dugoročnu perspektivu i za sigurnost samog Izraela, prepoznati da su svi životi važni”.

“U prosjeku, jedno dijete bude ubijeno svakih 10 minuta u Gazi”, rekao je šef SZO Tedros Adhanom Ghebreyesus Vijeću sigurnosti UN-a u petak, opisujući zdravstveni sistem palestinske enklave kao “na koljenima”.

„Nigde i niko nije siguran“, rekao je. “Holnici bolnice prepuni povrijeđenih, bolesnih, umirućih. Mrtvačnice prepune. Operacija bez anestezije. Desetine hiljada raseljenih koji se sklanjaju u bolnice.”

“Ako na zemlji postoji pakao, to je sjever Gaze”, rekao je Jens Laerke, glasnogovornik Ureda UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA), novinarima u Ženevi.

BlinkenHamasIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A premalo Židova 🤷

Max
5 mjeseci prije

I jedan ljudski život je previše.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Ono kada ti Židov Blinken govori da je previše Palestinaca ubijeno i poziva na minimaliziranje patnji i smrti civila, a nemilice bombardiraju 2,4 milijuna Palestinaca na površini veličine 60% Zagreba.

Karma
5 mjeseci prije

Gori u paklu kabalo hazarska

bruegel the elder
5 mjeseci prije

“Previše Palestinaca je umrlo”…..a mi i dalje šaljemo pametne bombe i granate….treba nam
još koji USS LIBERTY…..israeli attack…

Upravo tako
5 mjeseci prije

vi ste navisticka bagra

Upravo tako
5 mjeseci prije

Vi ste zločinci. Vi ih ubijate

Upravo tako
5 mjeseci prije

Idite u 100 kepe

Nenad
5 mjeseci prije

…. kakav psihopata?!?!? Fujjj sotono

Logicar
5 mjeseci prije

Pacove nije umrlo nego su pobijeni od amerike i izraela.

Bruno
5 mjeseci prije

Smradu židovsko-američki, i jedan život je puno. Koliko mrtve djece za tebe nije puno? 72 milijuna Indijanaca ste pobili, istrijebili, žene, djecu, starce i dan danas ih ubijate. Vi ste sramota za ljudsku vrstu

Pero
5 mjeseci prije

Židov jije krokodiske suze za Palestince.

tihobl
5 mjeseci prije

Bebe umiru bez kisika ko nekad u Banja Luci.

Zorule
5 mjeseci prije

micron je reagirao čisto iz razloga da mu prosvjednici ne zapale zemlju

Steve
5 mjeseci prije

To sad neko odobrio naj noviji ,,kalkulator savesti,,?!

Bica
5 mjeseci prije

Hazarsko đubre.🤮💩🤮💩

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI