Prijavljene su eksplozije širom Ukrajine

Napad na Kijev
41 komentar

Ukrajinski mediji izvještavaju o seriji eksplozija u glavnom gradu i nekoliko drugih gradova, s aktiviranom protuzračnom odbranom kako bi odbili navodne ruske bespilotne i raketne napade u četvrtak ujutro.

U Kijevu se čulo nekoliko eksplozija nakon što je gradska uprava upozorila stanovnike na napad oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, prenosi novinska agencija UNIAN.

Istovremeno, u Odesi su zabilježene eksplozije, prenosi novinska agencija RBK Ukraine. Nepotvrđene fotografije i video snimci navodnih štrajkova objavljeni su na Telegramu.

Pozivi javnosti da obrati pažnju na upozorenja o raketnim prijetnjama stižu i iz oblasti Nikolajeva, Poltave, Černigova, Sumja, Harkova i Dnjepropetrovska.

Rusko Ministarstvo odbrane za sada nije komentarisalo ovo pitanje.

Prijavljeni udari uslijedili su nakon što je Ukrajina navodno pokrenula dva napada dronovima s namjerom da napadnu Kremlj u Moskvi. Avion je oboren uz pomoć mera elektronskog ratovanja i nije izazvao nikakve žrtve ili štetu, saopštio je kabinet ruskog predsednika Vladimira Putina.

“Smatramo ovo unaprijed planiranim terorističkim aktom i pokušajem protiv ruskog predsjednika”, navodi se u saopštenju Kremlja.  Rusija zadržava pravo da uzvrati na način, mjesto i vrijeme po svom izboru, dodaje se.

rusijaUdariukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jovi
11 mjeseci prije

Jesus li Ukrajinci happy pod ovim Nazi rezimom Zelenski?

Nekoime
11 mjeseci prije

Pravila diplomacije:
1) ne čačkaj mečku
2) ne čačkaj mečku
3) nikako ne čačkaj mečku

Max
11 mjeseci prije

Počelo je.

Ivan
11 mjeseci prije

Jadni Ukrajinci pod ovim lopovskim zidovskim smecem Zelenskim. Jos nisu svjesni sto im je korumpirani krmak napravio od zemlje. Bilo bi im pametno da ga se sami rijese skupa s fasistima koje im je doveo na celo Ukrajine.

11 mjeseci prije

Slabo ti to ide tihoklonu…

abc
11 mjeseci prije

PVO sisteme su stavili u dvorišta nebodera i sad se čude što PVO projektili pogađaju okolne zgrade.

xyz
11 mjeseci prije

I ja sam svoju djecu naučio baratati oružjem. Vjerojatno jim uskoro zatreba.

krle
11 mjeseci prije

Pa nisu se ni tvoji roditelji i škola proslavili. Vjerujem da te samo samo strah od posljedica sprječava da i sam napraviš neku ludost zbog svojih frustracija. Nisi sposoban ni svoj nick da smisliš.

Dux
11 mjeseci prije

Žao mi je nevinog naroda, ali sve mi smrdi da će rusi sada malo opustit uzde, moglo bi biti vrlo gadno. Nadam se da se varam.

tihobl
11 mjeseci prije

Klonu ti si primjer loseg obrazovanja u Srbiji. Hajde pocni od sebe.

crodaemon1
11 mjeseci prije

Štrajk 🙂

7loka
11 mjeseci prije

Na streljani je sef streljane dal doturu mimo, za brzi pregled organa.Koja je to streljana zna li se postava tamo?

burt
11 mjeseci prije

zadnjih dana je bilo po Rusiji veliki broj napada, diverzija i paljevina, to nisu samo pojedinci nego protiv ruske vlasti djeluje cijela vanjska i unutarnja organizacija, slijedi poraz ruske vojske i biti će nezapamćen, velika ukrajinska sila se okupila tako da se neće imati milosti prema petokolonašima i njihovim obiteljima na okupiranom teritoriju

Red Dog
11 mjeseci prije

Isao je dron prema predsednickoj rezidenciji u Kijevu ali su ga ukri oborili.
„Pu, sunce im nesposobno rusko!“.
Samo polako. Tako rade rusi sada. Prvo salju dronove da budu oboreni, ali to otkriva gde su pvo-radari. Onda se udara po radarima i put je cist za prave udare.
Osim toga, Volodimir nije tamo. Sad samo ciste. Pitanje je dali ce Volodimir smeti da se vrati. Ako ne je moguc kraj SVO.

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

Slava Putinu ‼️ Z ❤️

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

.. evo malo smijeha za ovu večer; gledao sam poštovanog G. Donalda Trumpa na YouTube, znate kako je nazvao Kima? – “little 🚀 rocket man” – 😂 😂 😂………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI